Lokalni izbori 2024.
Moderator/ica: Drina
Re: Lokalni izbori 2024.
Specificnost Mostara je da ti treba 2/3 vecina u opstinskom vijecu,da se gradonacelnik bira kroz gradske izborne jedinice a i da prednost njih i nas apsolutno je nebitna.Sad nakon ukidanja Centralne zone bit ce jos gore
Nema dileme da ce ponovo Kordic zasjesti jer balija ima mali milion koje ce neko naci i za kilu rize potkupiti
Izbori ce biti vazni za ustashe jer ako izgube Vitez koja je najveca katolicka opstina Srednje Bosne s najvise industrije.Moze da bude to potop katolika i mentalno ce biti veoma tesko napredovati u Vitezu.
A najbolji primjer tog je Busovaca.Zadnjih 10 tak godina kad smo mi poceli da uzimamo,i uzimamo i uzimamo izbore.2010 si imao 7500 katolika u opstini Busovaca.Krajem prosle godine si imao 4500.Dobar dio tih ljudi mozda i ne bi napustio Busovacu da su ustashe imali vlast ili da su imale sto vise vlasti ovdje
A takvo sta ako se desi Vitezu.Oni su skroz donji
Nema dileme da ce ponovo Kordic zasjesti jer balija ima mali milion koje ce neko naci i za kilu rize potkupiti
Izbori ce biti vazni za ustashe jer ako izgube Vitez koja je najveca katolicka opstina Srednje Bosne s najvise industrije.Moze da bude to potop katolika i mentalno ce biti veoma tesko napredovati u Vitezu.
A najbolji primjer tog je Busovaca.Zadnjih 10 tak godina kad smo mi poceli da uzimamo,i uzimamo i uzimamo izbore.2010 si imao 7500 katolika u opstini Busovaca.Krajem prosle godine si imao 4500.Dobar dio tih ljudi mozda i ne bi napustio Busovacu da su ustashe imali vlast ili da su imale sto vise vlasti ovdje
A takvo sta ako se desi Vitezu.Oni su skroz donji
“Money can’t buy back your youth when you’re old, a friend when you’re lonely, or peace to your soul.” Johnny Cash
Never had i imagined living without you Angelene
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti možda su baš takvi i najsrećniji.
Tema ce biti zakljucana od 3-6 Oktobra.Poslije mozete da spamate i pisete kako hocete
Na dan izbora cu otkljucati temu ponovo.Nije nista protiv vas ali imam nekih poslova previse pa i da ne citam spamove pred izbore ili gore
To je sve
Na dan izbora cu otkljucati temu ponovo.Nije nista protiv vas ali imam nekih poslova previse pa i da ne citam spamove pred izbore ili gore
To je sve
“Money can’t buy back your youth when you’re old, a friend when you’re lonely, or peace to your soul.” Johnny Cash
Taman, predizborna šutnja.
"Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem."
Dosta posla pocetkom Oktobra imam.Ali eto nek bude zakljucam 5 Oktobra i otvaram 6 Oktobra
Sto se tice Fojnice ne vjerujem da ce biti poshumno izabran nacelnik trojke .Tako da je tu sad mala sansa da tu pobjedi
https://mahalla.ba/2024/07/14/lokalni-i ... e-fojnica/
Nema sanse da Hdz uzme sad izbore ovdje
Ovdje ide Sda.Po selima ce biti previse glasaca,nema toliko Hrvata nema toliko podjela kod Bosnjaka sada.
https://mahalla.ba/2024/07/14/lokalni-i ... e-fojnica/
Nema sanse da Hdz uzme sad izbore ovdje
Ovdje ide Sda.Po selima ce biti previse glasaca,nema toliko Hrvata nema toliko podjela kod Bosnjaka sada.
Jos 8 dana i onda Hrvatska vojska iz obdanista se dize
Demir Mahmutćehajić kaze da od 917 prijava za glasanje poštom u Stocu, Bosnjaka je 64. Znaci Hrvata 853. Pa ja uooste ne mogu da vjerujem u ovaj podatak. Mislio sam da su Stocani malo pametniji.
I cemu se onda mi nadamo u Stocu. Ja to ne mogu da shvatim. Mrsko ti popuniti prijavu i poslati listic na poštu.
Nije mrsko popuniti kladionicu, tombole, loto, bingo, kerove...to se nauci. Nije mrsko i skupo glasati za Zvezde granda. Slati poklone nekim glupim tik tokerima i to moze. A kad treba popuniti obrazac za glasanje poštom to je previse komplikovano. Mrsko mu.
I cemu se onda mi nadamo u Stocu. Ja to ne mogu da shvatim. Mrsko ti popuniti prijavu i poslati listic na poštu.
Nije mrsko popuniti kladionicu, tombole, loto, bingo, kerove...to se nauci. Nije mrsko i skupo glasati za Zvezde granda. Slati poklone nekim glupim tik tokerima i to moze. A kad treba popuniti obrazac za glasanje poštom to je previse komplikovano. Mrsko mu.
- Zenicaninn
- Član
Prolaznik je napisao/la: ↑30 sep 2024 11:10 Demir Mahmutćehajić kaze da od 917 prijava za glasanje poštom u Stocu, Bosnjaka je 64. Znaci Hrvata 853. Pa ja uooste ne mogu da vjerujem u ovaj podatak. Mislio sam da su Stocani malo pametniji.
Da li je ovaj podatak pouzdan?
Na prošlim izborima HDZ je za načelnika dobio 924 glasova iz inostranstva. Od toga 720 postom a 204 DKP.
A nezavisnih probosanski kandidat 543. Od toga 425 postom i 118 DKP.
Zvuči mi nevjerojatno malo da je se na ovim izborima prijavilo samo 64 Bošnjaka za glasanje iz inostranstva.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)
Pa ni ja ne mogu da vjerujem.
Provjeri objava na fb, Bosnjaci Hercegovine, tako su oni napisali i postavili predizborni govor Demira
https://www.facebook.com/share/p/51E4r8 ... tid=oFDknk
Provjeri objava na fb, Bosnjaci Hercegovine, tako su oni napisali i postavili predizborni govor Demira
http://www.mediafire.com/file/zc5kok6ze ... STOLAC.pdf
Mozda je laz.A mozda i nije.Ako na ovom spisku nema vise od 25% Bosnjaka procentualno.Onda ocigledno je da je istina.Zar ne?
Stolac glasovi postom izbori 2020 godine
Mozda je laz.A mozda i nije.Ako na ovom spisku nema vise od 25% Bosnjaka procentualno.Onda ocigledno je da je istina.Zar ne?
Stolac glasovi postom izbori 2020 godine
- Zenicaninn
- Član
Ako je to zaista istina, onda je očigledno da su se stocani totalno predali i odustali od Stoca.Prolaznik je napisao/la: ↑30 sep 2024 12:17 Pa ni ja ne mogu da vjerujem.
Izgleda da su ih dohakali na predproslim izborima sa slučajem Kaplan i kad je ga srpsko-hrvatski CIK izbacio i ponovio izbore a i na prošlim kad su se podijelili na nekoliko nezavisnih lista pa su ih ujke izdriblali pa se također podijelio na nekoliko lista.
Cak su nekako i najednput iz ničega ubacili preko 300 glasova za SNSD iz inostranstva koji je dobio jedno mjestu, sto prije nikad nije bio slučaj.
Iskreno se nadam da ovo nije istina i da Bošnjaci nisu odustali od Stoca.
Ali isto to se vidi i po broju rodjenih i prvacica. Sve je raslo do nekoliko godina pa sad opada.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)
U govoru Demir to spominje izmedju 3.-4. min. Kaze nisu opozicione stranke kontaktirale dijasporu, a HDZ jeste. Pa ja vise ne znam sta i koga treba kontaktirati. Ako dijaspora nema izgradjenu svijest da treba da glasa u Stocu bez da ih neko napominje, onda i ne trebaju glasati uopste. Dijaspori se domovina izgleda svodi na godisnji odmor kod nene i dede, cevape, zubare, frizere i delendeke po kafanama. Sta vise imas ikog zvati da glasa. Pa nisu mutavi.
Sarajlijice ne gledaju dalje od Ilidze a Srebrenica je njima dijaspora.To je realnost
Sta ti vrijedi sto Bosnjaci cine oko 70% osnovaca u Srebrenici i preko 70% prvacica ove skolske godine kad oko 70% redovnih biraca u Srebrenici cine Srbi.I dzaba ti i da si vecina zivorodjenih,i vecina osnovaca i vecina prvacica,i vecina vjencanih i vecina bilo cega.Kad dodju izbori imas lokalno groblje zvano 2.Imas Valjevo,Sabac i Uzice ''redovnjaci'' za Srebrenicu.I imas Srpsku vlast.
Sem Zvezde Granda i Kladionica,kukanja i ostalog.Mrzim narodnjake,utice na pamet i psihologiju pojedinca.Sta su ti nazovi Bosnjacki politcari uradili oko Srebrenice.Nista.Ama bas nista
Ista prica za Stolac.Napumpani ''redovni '' biracki spisak pun mrtvih ustasha,pun laznjaka i laznih ''redovnjaka'' iz Zadra,Zagreba i Frankfurta.I najbolje je okriviti dijasporu jer je ona kriva.A sta im je kriva dijaspora kad i ta dijaspora vidi da Sarajevu ne benda ni Mostar a kamoli Stolac.Da je Sarajevo prodalo Mostar vise puta a kamoli Stolac.Da je Sarajevu puna usta Srebrenice,ali kad dodje da se proceslja biracki spisak Srebrenice ili Stolac.Sarajevu tu godi
I manite me se dijaspore i ostalog.Dijaspoora ne moze da utice na redovne biracke spiskove,nego ljudi koji zive u Bosni,u ovom slucaju politicari koji su najveci dijelom u Sarajevu.Angazovao se ti ili ne angazovao protiv Tajson Furija.Opet ces popiti batine.Znaci ovo je uzasludna bitka s vjetrenjacama koju mi ne mozemo pobjediti dok se ne stvori kriticna vecina koja ce gledati dalje od Ilidze.A dotad covjek koji je umro 1981 zadnji put glasao 2020 za Hdz.I dalje ce glasati kao ''redovni'' dok po Sarajevu prave parade i strajkaju penzioneri ili sto su tamo nekog psa ubili.Da,da,to je strasno jako angazovanje
I postedite me borci prekaljeni borci s herceg Sumske foruma inace
Sta ti vrijedi sto Bosnjaci cine oko 70% osnovaca u Srebrenici i preko 70% prvacica ove skolske godine kad oko 70% redovnih biraca u Srebrenici cine Srbi.I dzaba ti i da si vecina zivorodjenih,i vecina osnovaca i vecina prvacica,i vecina vjencanih i vecina bilo cega.Kad dodju izbori imas lokalno groblje zvano 2.Imas Valjevo,Sabac i Uzice ''redovnjaci'' za Srebrenicu.I imas Srpsku vlast.
Sem Zvezde Granda i Kladionica,kukanja i ostalog.Mrzim narodnjake,utice na pamet i psihologiju pojedinca.Sta su ti nazovi Bosnjacki politcari uradili oko Srebrenice.Nista.Ama bas nista
Ista prica za Stolac.Napumpani ''redovni '' biracki spisak pun mrtvih ustasha,pun laznjaka i laznih ''redovnjaka'' iz Zadra,Zagreba i Frankfurta.I najbolje je okriviti dijasporu jer je ona kriva.A sta im je kriva dijaspora kad i ta dijaspora vidi da Sarajevu ne benda ni Mostar a kamoli Stolac.Da je Sarajevo prodalo Mostar vise puta a kamoli Stolac.Da je Sarajevu puna usta Srebrenice,ali kad dodje da se proceslja biracki spisak Srebrenice ili Stolac.Sarajevu tu godi
I manite me se dijaspore i ostalog.Dijaspoora ne moze da utice na redovne biracke spiskove,nego ljudi koji zive u Bosni,u ovom slucaju politicari koji su najveci dijelom u Sarajevu.Angazovao se ti ili ne angazovao protiv Tajson Furija.Opet ces popiti batine.Znaci ovo je uzasludna bitka s vjetrenjacama koju mi ne mozemo pobjediti dok se ne stvori kriticna vecina koja ce gledati dalje od Ilidze.A dotad covjek koji je umro 1981 zadnji put glasao 2020 za Hdz.I dalje ce glasati kao ''redovni'' dok po Sarajevu prave parade i strajkaju penzioneri ili sto su tamo nekog psa ubili.Da,da,to je strasno jako angazovanje
I postedite me borci prekaljeni borci s herceg Sumske foruma inace
Nama uvijek neko drugi smeta
Baba Vanga,Santa,Halid Beslic,nikad zadovoljni,uvijek je drugi kriv.Krivi smo mi sto smo vecinom glupi i nezainteresovani za dalje od svoje avlije.Nije ti niko iz dijaspore namjestio da lik umro 1981 glasa na redovnim izborima u Stocu za 2020 godinu.Nije ti niko dao 1001 stranku
1001 noc i 1001 stranka kod Bosnje.I to nam je malo.Svak zeli da bude serif u svom selu
I onda ovo sranje.Nije ti niko kriv no sami.Ako zelis podatak moras maknuti dupe i naci podatke.Moras se angazovati
Ako zelis da ne laprdas po Hajatu tipa ovi tzv nasi politicari.Moras da uradis nesto vise
Tja.I onda je tu dijaspora kriva.Mozda je ''dijaspora'' kriva sto je ziva
Baba Vanga,Santa,Halid Beslic,nikad zadovoljni,uvijek je drugi kriv.Krivi smo mi sto smo vecinom glupi i nezainteresovani za dalje od svoje avlije.Nije ti niko iz dijaspore namjestio da lik umro 1981 glasa na redovnim izborima u Stocu za 2020 godinu.Nije ti niko dao 1001 stranku
1001 noc i 1001 stranka kod Bosnje.I to nam je malo.Svak zeli da bude serif u svom selu
I onda ovo sranje.Nije ti niko kriv no sami.Ako zelis podatak moras maknuti dupe i naci podatke.Moras se angazovati
Ako zelis da ne laprdas po Hajatu tipa ovi tzv nasi politicari.Moras da uradis nesto vise
Tja.I onda je tu dijaspora kriva.Mozda je ''dijaspora'' kriva sto je ziva
Nije napumpan podatak o prijavljenim iz dijaspore.
Nit je istina da su Stočani odustali od Stoca.
Istina je otprilike da je Hrvata trenutno više na opštini Stolac i da imaju homogenije biračko tijelo, manje rasipaju glasove, dok je kod nas glasova doteklo i kurvi đidiji, plus što imamo šta imamo na političkoj sceni - poprilično zavađene frakcije. Kao rezultat imamo nerad s narodom, očekivanja da dijaspora tabiri do u bobu političku situaciju i da se samoorganizije...a s narodom treba radit, narod treba njegovat, usmjeravat, a ne prepustit ga stihiji.
Nije stolačka zbilja ništa drugačija od srebreničke, zvorničke, mostarske ni sarajevske. Sve je to otprilike slično. Vječita podijeljenost i defanziva.
Nit je istina da su Stočani odustali od Stoca.
Istina je otprilike da je Hrvata trenutno više na opštini Stolac i da imaju homogenije biračko tijelo, manje rasipaju glasove, dok je kod nas glasova doteklo i kurvi đidiji, plus što imamo šta imamo na političkoj sceni - poprilično zavađene frakcije. Kao rezultat imamo nerad s narodom, očekivanja da dijaspora tabiri do u bobu političku situaciju i da se samoorganizije...a s narodom treba radit, narod treba njegovat, usmjeravat, a ne prepustit ga stihiji.
Nije stolačka zbilja ništa drugačija od srebreničke, zvorničke, mostarske ni sarajevske. Sve je to otprilike slično. Vječita podijeljenost i defanziva.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...
Kandidati Trojke u službi Dragana Čovića: Naša stranka pomaže HDZ-u u Jajcu i Kiseljaku, SDP u Gornjem Vakufu!
U svim gradovima Srednjobosanskog kantona gdje postoji šansa da zbog “podjele” bošnjačkih glasova, pobijedi kandidat HDZ-a, stranke Trojke imaju kandidate za načelnika. Tamo gdje je izvjesna pobjeda HDZ-ovog kandidata, Naša stranka, SDP i NiP nemaju kandidata.
Tako je, recimo, u Kreševu, gdje je neupitna pobjeda HDZ-a BiH u utrci za načelnika bit će samo jedan kandidat. I to kandidat HDZ-a Boris Marić. Slična situacija je i u Dobretićima. Oba kandidata su iz “hrvatskog bloka”. Identično je i u Vitezu. Stranke Trojke u ovom gradu nemaju kandidata. Razlog, u zbiru hrvatskih glasova je vise za oko 500 i eventualna kandidatura iz Naše stranke i SDP-a bi mogla ugroziti izvjesnu pobjedu HNS-ovog kandidata. Tako se u Vitezu za poziciju načelnika nadmeću Boris Marjanović, zajednički kandidat HDZ BiH, HDZ 1990, HSS STJEPANA RADIĆA i Mujo Trako (SDA). Na lokalnim izborima 2020. godine kandidat HDZ-a je pobijedio sa 5710 glasova. SDA-ov kandidat je osvojio 5254.
No, tamo gdje su interesi HDZ-a ugroženi, Trojka je odlučila da ima svog kandidata. Najbolji primjer je Jajce.
Na Lokalnim izborima 2020. godine Naša stranka nije ni sudjelovala na izborima u Jajcu. Općinski odbor stranke osnovan je tek u martu 2024. godine. Za predsjednika Općinskog odbora Naše stranke u Jajcu imenovan je Redžo Kurić. Upravo je Kurić kandidat Trojke za načelnika Jajca. Za funkciju načelnika Općine Jajce prijavili su se tri kandidata. SDA je kandidovala Edina Hozana. HDZ je kandidovao Božanu Bilandžiju, a Trojka, rekosmo, Redžu Kurića iz Naše stranke.
Prema izbornim rezultatima ponovljenih izbora u Jajcu (decembar 2020.), u tom je gradu glasalo 12000 birača. Edin Hozan iz SDA je tada osvojio 6271 glas, a HDZ-ov kandidat Anto Brtan 4624. Ismar Halilović iz NiP-a je osvojio 1082 glasa.
Bošnjačkih glasova je, dakle oko 7300, a “hrvatskih” oko 4624. Ukoliko se bošnjački glasovi podijele na dva jednaka dijela, izvjesna je pobjeda HDZ-ovog kandidata. I to zahvaljujući stranci koja je svoj odbor u Jajcu formirala u martu ove godine, nakon što su i službeno postali dio koalicije sa HDZ-om.
Sada idemo u Kiseljak. HDZ u tom gradu ima na raspolaganju oko 5300 glasova. Za protukandidate HDZ-a na prošlim Lokalnim izborima glasalo je 3500 birača. Čak i ako bi bio samo jedan protukandidat HDZ-ovom kandidatu, male su šanse da se stranci Dragana Čovića “oduzme” Kiseljak. Međutim, stranke Trojke su odlučile da kandiduju kadra Naše stranke Anela Topalovića. Na Lokalnim izborima prije četiri godine, Naša stranka je u Kiseljaku osvojila 250 glasova. No, to ih nije omelo da imaju svog kandidata koji je, faktički, ubio svaku moguću priliku probosanskih stranaka u Kiseljaku. Kandidat SDA u Kiseljaku je Armin Halilović, a HDZ-a Mladen Mišurić-Ramljak.
Novi Travnik je najbolji pokazatelj djelovanja Trojke u SBK. Na izborima 2020. godine u tom je gradu glasalo 11520 birača. Sve stranke za hrvatskim predznakom imaju oko 5000 glasova. Probosanskih birača je oko 6300. No, za načelnika Novog Travnika je izabran HDZ-ov Stjepan Dujom, jer su se probosanski glasovi podijelili na tri (dva nezavisna kandidata i NiP). SDA je 2020. godine osvojila 2333 glasa. SDP i NiP 2200. Naša stranka nije ni imala listu. U zbiru, SDA, SBiH i DF su osvojili oko 4200 glasova u utrci za Općinsko vijeće. Ovim strankama, dakle, fali oko 800 glasova da “izguraju” svog načelnika. No, Trojka je odlučila ponovo razbiti probosanske glasove. Tako su sada u utrci za gradonačelnika Novog Travnika Asmir Brljak (SDP), Eldin Delić (SDA) i Stjepan Dujo (HDZ BIH). Ukoliko bošnjački glasovi budu podijeljeni, HDZ BiH će “odbraniti” Novi Travnik, iako stranke HNS-a imaju u zbiru manje birača od takozvanih probosanskih stranaka.
Na Lokalnim izborima 2020. godine HDZ BiH je za samo 135 glasova izgubio Gornji Vakuf, grad koji tokom agresije BiH bio pod opsadom HVO-a i Hrvatske vojske. SDA-ov kandidat je 2020. godine osvojio 3877 glasova, a HDZ-ov 3742. SDP-ov kandidat je osvojio 2245 glasova. Ako pogledamo glasove za Općinsko vijeće, vidimo da tzv. probosanske stranke imaju skoro duplo više glasova od HDZ-a (probosanske 6000, HDZ 3700). No, duplanje kandidata u tzv. probosanskom bloku može dovesti do toga da HDZ preuzme Gornji Vakuf. U utrci za načelnika Gornjeg Vakufa. SDA u trku za prvog čovjeka Općine šalje Esmina Hajdarevića, dok je kandidat HDZ BiH Marin Novakovića. Trojkin kandidat je Edin Gekić iz SDP-a, piše Istraga.ba.
Sta drugo ocekivati od izdajnickih Trojkasa, valjda ih je narod prozreo ko su i sta su im namjere
Zakljucat cu temu u petak navece.Otkljucam kad krenu izbori
Ah da ukoliko izbori se ne otkazu.Onda cu otkljucati temu.Iako bih se izbori trebali odloziti za neke opstine a ne sve
I da