Negativno
Negativno
Kako postoji tema ''pozitivno''
Navescu 10 primjera negative u odnosu na period 1979-1989 godine,tacnije do Februara 1991 godine
1) ZDRAVSTVO
Dok u periodu 1979-1989.Zdravstvo je bilo BESPLATNO.Drzava je dala starima i nemocnim pare i bonove za lijekove koje su im bili potrebni.Danas korupcija u zdravstvenom sektoru je takva da ti se vise isplati biti mrtav nego bolestan.Drzava ne daje bonove za lijekove,tako da stari penzioner mora da daje zadnju marku za prijeko potreban lijek.A da ne pricam da ode kod doktora u bolnicu.To on za penziju ne moze da uradi.Nije to slucaj samo s starijim osobama od preko 60 godina.Nego i s mladjim.Doktori sve vise odlaze,njihova se struka ne cijeni toliko kao prije,tako da se i zdravstveni sistem urusava
2) BANKARSTVO
Dok u periodu 1979-1989 banke su bile domace,dale su kredite povoljno za kupovinu kuce ili stana.Cak je i drzava dala svim mladjim bracnim parovima izmedju 1000-2000 maraka,kao i pocetni kapital i sredstva.Danas drzava ne daje nista oko tog.Sve banke su strane a krediti su nepovoljni
3) EKONOMIJA
Za perioda 1979-1989 godine.Placa mog rahmetli oca je bila 1440 km.Placa moje majke 920 km.Za vrijeme Ekonomskog cuda Ante Markovica.Moj otac rahmetli je imao placu od 2100 km,cirka 1050 Eura danasnjih.Moja majka 750 Eura,tacnije 1500 km .Danas imas najvece plate od 3000 km.Nesto sto je haman moj otac zaradjivao.A plate su izmedju 500-800 km.Kako ces otplatiit kredit na stan,kad su bankarski sektor preuzeli stranci.Kad nemas vise pomoci drzave.To je sve ono sto vecina Bosnjaka koji su rodjeni poslije 1985 godine ne znaju.?
4) SPORT,KULTURA
Prije je drzava masu para bacala na sportske radnike i kulturu.Danas je to mrvica u poredjenju s periodom 1979-1989
5) KRIMINAL
Dok je u Jugoslaviji bilo kriminala.Makar se je policija trudila oko reda,rada i cistoce preko dana .Nije bilo provala u po bijela dana,nije bilo obijanja golfova u po bijela dana ili pljacke u po bijela dana nemocnih zena.A to se danas desava u Sarajevu naprimjer.Imam slucaj jednu moju poznanicu su opljackali u Sarajevu i uzeli joj preko 50 km u po bijela dana kao i mob.Policija nije nista uradila.S tim da 50 km njoj su velike pare.Pa ti vidi sad
6) ISLAMSKA ZAJEDNICA
Islamska zajednica nije bila korumpirana nisu im pare bile prioritet.Naprimjer placanje dzenaze,sve okolo.Pa,prouci vamo-tamo.Ako nemas dobru platu.Gadnih problema.Danas u po dzamijskih avlija ja sam vidio ne jednu nego vise KLADIONICA.Na prostoru koje je vlasnistvo Islamske zajednice.,Pa ti sad vidi koliko je sati
7) Lazni vjernici,dupelisci i poltroni.Za Jugoslavije je tog bilo,ali ne ovoliko kao danas
8) Sposobni vs Nesposobni
Ja cu vam licno uruciti 100 km u ruke u po Sarajeva.Ako vise od pola direktora nemaju blago retardirane telece face ili sposobne ili pismene ljude.Pa mogu da uslikam preko moba da vidite danas ko su ''direktori''.Ja vam isplatim 100 km.Ovo je za Sarajevo
9) Daj,Daj i Daj.Korupcija od zdravstva i svega.Dosegla je vrhunac.Iako je tog bilo za Jugoslavije.Korupcija je bila zakonom strogo kaznjena.Mogao si dobiti 20 godina zatvora za takvo sta.Danas je to normala.Od zaposljenja do otvaranja firmi.Korupcija diktira tvoj uspjeh ili neuspjeh
10) Obrazovanje.Prije su obrazovali dobijali posao u roku mjesec dana gdje su radili 40 godina do penzije.Danas imas ljudi s visom ili visokom strucnom spremom bez bilo kakvih primanja.Iako imaju znanje i iskustvo.Sta ce mladic koji je magistar,koji se razumije u kompjutere i programer je.Da radi za 500 km.Ili da radi za 5000+ km u Njemackoj
Ima jos slucajeva ali ovo su neki primjeri svega
Navescu 10 primjera negative u odnosu na period 1979-1989 godine,tacnije do Februara 1991 godine
1) ZDRAVSTVO
Dok u periodu 1979-1989.Zdravstvo je bilo BESPLATNO.Drzava je dala starima i nemocnim pare i bonove za lijekove koje su im bili potrebni.Danas korupcija u zdravstvenom sektoru je takva da ti se vise isplati biti mrtav nego bolestan.Drzava ne daje bonove za lijekove,tako da stari penzioner mora da daje zadnju marku za prijeko potreban lijek.A da ne pricam da ode kod doktora u bolnicu.To on za penziju ne moze da uradi.Nije to slucaj samo s starijim osobama od preko 60 godina.Nego i s mladjim.Doktori sve vise odlaze,njihova se struka ne cijeni toliko kao prije,tako da se i zdravstveni sistem urusava
2) BANKARSTVO
Dok u periodu 1979-1989 banke su bile domace,dale su kredite povoljno za kupovinu kuce ili stana.Cak je i drzava dala svim mladjim bracnim parovima izmedju 1000-2000 maraka,kao i pocetni kapital i sredstva.Danas drzava ne daje nista oko tog.Sve banke su strane a krediti su nepovoljni
3) EKONOMIJA
Za perioda 1979-1989 godine.Placa mog rahmetli oca je bila 1440 km.Placa moje majke 920 km.Za vrijeme Ekonomskog cuda Ante Markovica.Moj otac rahmetli je imao placu od 2100 km,cirka 1050 Eura danasnjih.Moja majka 750 Eura,tacnije 1500 km .Danas imas najvece plate od 3000 km.Nesto sto je haman moj otac zaradjivao.A plate su izmedju 500-800 km.Kako ces otplatiit kredit na stan,kad su bankarski sektor preuzeli stranci.Kad nemas vise pomoci drzave.To je sve ono sto vecina Bosnjaka koji su rodjeni poslije 1985 godine ne znaju.?
4) SPORT,KULTURA
Prije je drzava masu para bacala na sportske radnike i kulturu.Danas je to mrvica u poredjenju s periodom 1979-1989
5) KRIMINAL
Dok je u Jugoslaviji bilo kriminala.Makar se je policija trudila oko reda,rada i cistoce preko dana .Nije bilo provala u po bijela dana,nije bilo obijanja golfova u po bijela dana ili pljacke u po bijela dana nemocnih zena.A to se danas desava u Sarajevu naprimjer.Imam slucaj jednu moju poznanicu su opljackali u Sarajevu i uzeli joj preko 50 km u po bijela dana kao i mob.Policija nije nista uradila.S tim da 50 km njoj su velike pare.Pa ti vidi sad
6) ISLAMSKA ZAJEDNICA
Islamska zajednica nije bila korumpirana nisu im pare bile prioritet.Naprimjer placanje dzenaze,sve okolo.Pa,prouci vamo-tamo.Ako nemas dobru platu.Gadnih problema.Danas u po dzamijskih avlija ja sam vidio ne jednu nego vise KLADIONICA.Na prostoru koje je vlasnistvo Islamske zajednice.,Pa ti sad vidi koliko je sati
7) Lazni vjernici,dupelisci i poltroni.Za Jugoslavije je tog bilo,ali ne ovoliko kao danas
8) Sposobni vs Nesposobni
Ja cu vam licno uruciti 100 km u ruke u po Sarajeva.Ako vise od pola direktora nemaju blago retardirane telece face ili sposobne ili pismene ljude.Pa mogu da uslikam preko moba da vidite danas ko su ''direktori''.Ja vam isplatim 100 km.Ovo je za Sarajevo
9) Daj,Daj i Daj.Korupcija od zdravstva i svega.Dosegla je vrhunac.Iako je tog bilo za Jugoslavije.Korupcija je bila zakonom strogo kaznjena.Mogao si dobiti 20 godina zatvora za takvo sta.Danas je to normala.Od zaposljenja do otvaranja firmi.Korupcija diktira tvoj uspjeh ili neuspjeh
10) Obrazovanje.Prije su obrazovali dobijali posao u roku mjesec dana gdje su radili 40 godina do penzije.Danas imas ljudi s visom ili visokom strucnom spremom bez bilo kakvih primanja.Iako imaju znanje i iskustvo.Sta ce mladic koji je magistar,koji se razumije u kompjutere i programer je.Da radi za 500 km.Ili da radi za 5000+ km u Njemackoj
Ima jos slucajeva ali ovo su neki primjeri svega
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Re: Negativno
Ono sto je moj otac radio
1982-1988:
Danas isti posao.500 km manje za isti posao.Prije vremena A.Markovica
Kazem danas isti taj posao se placa izmedju 920-1000 km.
Zlatne kasike

E,umjesto da budu place duplo vece.One su vjerovali ili ne.Duplo manje.Pa ti sad vidi
Moj stari je imao rahmetli
Besplatno zdravstvo.Top that u firmi.Danas je sve privatno
Zamisli moj stari je meni kupio skolsku torbu kad sam krenuo u 1 razred osnovne skole.Nekad davna vremena
1982-1988:
Danas isti posao.500 km manje za isti posao.Prije vremena A.Markovica
Kazem danas isti taj posao se placa izmedju 920-1000 km.
Zlatne kasike
E,umjesto da budu place duplo vece.One su vjerovali ili ne.Duplo manje.Pa ti sad vidi
Moj stari je imao rahmetli
Besplatno zdravstvo.Top that u firmi.Danas je sve privatno
Zamisli moj stari je meni kupio skolsku torbu kad sam krenuo u 1 razred osnovne skole.Nekad davna vremena

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Sve se placa.Lijekovi kostaju.Moj stari kad je meni kupio sve knjige u skoli.Jesu skupe knjige ali moze se to pokriti.Danas dok ti platis djetetu:Torbe,sveske,olovku,knjige koje kostaju.To te dobro kosta.Moj stari je to platio i bilo mu je teze na preko 2 milje plate.Haj sad da vidim ko u Bosni ima 2 milje platu sem Sda uhljeba,par doktora,ponekog inzinjera.Rijetko ko
Sjecam se jednom ja u apoteci i cica stari iza mene broji zadnje feninge.Da kupi lijek.Ja iza njega,vidim fali mu marka-dvije.Kazem kuca casti.Nevjerovatno kako deru u apotekama
Ne pitajte me za dalje
Otvori firmu.Trebas papire.Prije si mogao da dobijes sve papire za 7 dana.Sad ako ne podmazes.Nema nista od tog.
Pod ''podmazes'' mislim na vrecu para a ne za ulje
Sjecam se jednom ja u apoteci i cica stari iza mene broji zadnje feninge.Da kupi lijek.Ja iza njega,vidim fali mu marka-dvije.Kazem kuca casti.Nevjerovatno kako deru u apotekama
Ne pitajte me za dalje
Otvori firmu.Trebas papire.Prije si mogao da dobijes sve papire za 7 dana.Sad ako ne podmazes.Nema nista od tog.
Pod ''podmazes'' mislim na vrecu para a ne za ulje

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Da ne pricam koliko sponzorusa danas ima.Gluho bilo.Vise nego u Americi

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
prosjecna plata 1991 godine u sarajevu je bila 450KM
https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... 5137.shtml
https://www.dw.com/bs/na-papiru-bogatst ... a-15770922
kad bi napravili korekciju zbog inflacije dobices da tih 450KM danas vrijede oko izmedju 720 i 800 danasnjih KM.
Danasnja prosjecna plata je veca nego sto je bila neposredno prije rata.
evo i jos jedan izvor
https://www.media.ba/bs/mediametar/jugo ... statistika
https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... 5137.shtml
evo i DWProsječan lični dohodak te 1991. godine bio je 5.848 jugoslavenskih dinara (5.475 u privredi i 7.626 u vanprivredi), a zvanični kurs njemačke marke 1991. bio je 13:1. Po tom kursu, prosječna plaća u Sarajevu 1991. bila je 450 maraka (421 marka u privredi i 587 maraka u vanprivredi).
https://www.dw.com/bs/na-papiru-bogatst ... a-15770922
5700 dinara je manje od 450KMProsječna plata u BiH 1991. godine iznosila je 5.700 dinara
kad bi napravili korekciju zbog inflacije dobices da tih 450KM danas vrijede oko izmedju 720 i 800 danasnjih KM.
Danasnja prosjecna plata je veca nego sto je bila neposredno prije rata.
evo i jos jedan izvor
https://www.media.ba/bs/mediametar/jugo ... statistika
Znaci svi govore u pet deka, a to je oko 450-500KM prosjecna plata = 720-800KM prosjek u danasnjim markamaAli da vidimo prvo koliko smo zarađivali 1990.? Statistika kaže je u Bosni i Hercegovini prosječna plata bila 483 DM. U privredi 453, a u vanprivredi (finasije, uprava, industrija nafte, banke i osiguranja) 646,4 DM.
Bog Bosna i Bošnjaci
Ne postoji besplatno zdravstvo. To se placa samo indirektno. Odbija se od plata.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Recimo slijedece
Moja majka je imala 25 godina ukupno radnog staza.Ona mi je to rekla.Nije mi rekao rahmetli otac.Ako ona kaze tako.Hocu li ja vjerovati tebi i proizvoljnim laznim statistikama Sda uhljeba i Crvenih Kmera.Ili da vjerujem svojoj majci koja je znala koliko je para dobijala?
Da.Postavi jedno pitanje.Da je to tvoj otac ili majka i da su ti rekli tako.Kome bi vjerovao
Moja majka je imala 25 godina ukupno radnog staza.Ona mi je to rekla.Nije mi rekao rahmetli otac.Ako ona kaze tako.Hocu li ja vjerovati tebi i proizvoljnim laznim statistikama Sda uhljeba i Crvenih Kmera.Ili da vjerujem svojoj majci koja je znala koliko je para dobijala?
Da.Postavi jedno pitanje.Da je to tvoj otac ili majka i da su ti rekli tako.Kome bi vjerovao

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Pricam za vrijeme Jugoslavije.Postojalo je.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- BosnjackaHercegovina
- Član
Moguce

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Prije si imao razumne kredite I domace banke sad imas strane banke I nenormalno visoke kredite

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- Pita sirnica
- Član
Prije 91 narod je bio sretniji, imao vise sabura, postivalo se familija, vise se obilazilo, nije se stidjelo ako se obradzivala zemlja i drzala stoka
Danas puno govore nema se pa zato idu bilo gdje, gdje misle da im je bolje. Imaju telefeno, auta, vazda vise po kaficima i tom prilikom samo kukaju. Niko nece u stalu posto je mlijeko u trgovini jeftinije, isto vazi i za krompir, luk, paradajz,.., oni koji odu vani, dodu na odmor u Rep BiH i hvale se kako im je dobro(cijeli dan radi, bude u svojim 4 zida, odu na odmor, sve stabljaju na FB, zive samo da se drugima mogu hvalit), i jos puno toga....
Ali to ti je tok zivota...
Danas puno govore nema se pa zato idu bilo gdje, gdje misle da im je bolje. Imaju telefeno, auta, vazda vise po kaficima i tom prilikom samo kukaju. Niko nece u stalu posto je mlijeko u trgovini jeftinije, isto vazi i za krompir, luk, paradajz,.., oni koji odu vani, dodu na odmor u Rep BiH i hvale se kako im je dobro(cijeli dan radi, bude u svojim 4 zida, odu na odmor, sve stabljaju na FB, zive samo da se drugima mogu hvalit), i jos puno toga....
Ali to ti je tok zivota...
B -> B -> B
Moj otac je zaradjivao 20 puta vise od mog babe, ja sam djeda zvao babo.Jack je napisao/la: ↑15 nov 2019 18:56 Recimo slijedece
Moj babo safet je radio u radniku u gradisci za pisljivi minimalac, pored toga je zapoceo kod kuce stolarsku radnju, izradjivao prozore, vrata i stolariju... uprkos 2 posla nije mogao da zaradi ni priblizno kao moj otac prodavajuci tekstil i knjige po jugoslaviji. Moj otac iz selendre imao porschea u 80tim radi njegove snalazljivosti i poduzetnistva. U isto vrijeme vodio 3 posla.
Nije moja poenta je li tvoja mati imala 3000 platu, moja poenta je da je narod bio bijedan, a snalazljivi su imali kao i danas. Ja govorim o prosjeku. Moj otac je bio iznad prosjeka stotinu puta, po tebi i tvoji su. Ali je prosjecan covjek u to doba bio bjedniji nego danas!
Bog Bosna i Bošnjaci
Moja majka nije imala platu odn 3000 km nego platu od 720 Eura.Ali samo za vrijeme Ante Markovica.Obicna plata joj je bila cirka 400 tinjak Eura.Sto je nekako bilo lakse jer je sve manje kostalo,zdravstvo je bilo uracunato u to.Bez obzira jesu li je odbijali.I krediti bankovni nisu bili skupi kao sada
Sto je odmah u pocetku nekih 50-100% bolje nego danas
Pogledaj banke?
Nabroj mi 10 vodecih banaka u Sarajevu?
Intesa Sao Pala,Unicredit,Raiffeisen,Sber,Sparkasse,Zirat.Ima jos valjda.Ima li i jedna domaca banka koja ima toliko kapitala.Koja je najveca banka u Sarajevu?Pretpostavljam Raiffeisen.E,pa samo na tome skopcas koliko je sati
Hrana u pocetku je skupa.Navescu da sam pojeo kod Mrkve mjesano meso 13 km.Prijesno.Dadnes tolike pare,imas zene i ocekivao bih da znaju da zapecu meso kako treba.Uzas.Imas nekih koji udare cijene samo tako za hranu.A to vecina ne moze da priusti
Sto je odmah u pocetku nekih 50-100% bolje nego danas
Pogledaj banke?
Intesa Sao Pala,Unicredit,Raiffeisen,Sber,Sparkasse,Zirat.Ima jos valjda.Ima li i jedna domaca banka koja ima toliko kapitala.Koja je najveca banka u Sarajevu?Pretpostavljam Raiffeisen.E,pa samo na tome skopcas koliko je sati
Hrana u pocetku je skupa.Navescu da sam pojeo kod Mrkve mjesano meso 13 km.Prijesno.Dadnes tolike pare,imas zene i ocekivao bih da znaju da zapecu meso kako treba.Uzas.Imas nekih koji udare cijene samo tako za hranu.A to vecina ne moze da priusti

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- Lilium Bosniacum
- Član
Nabroj mi ti deset banka sa sjedištem u BiH uopšte za vrijeme Jugoslavije.Jack je napisao/la: ↑18 nov 2019 01:23 Pogledaj banke?
Nije bilo "bankarstva" u socijalizmu. Banke su radile po drzvanom nalogu.
Sad banke (makar i strane) rade u interesu privrede.
Moja poenta nije je li tvoja mati imala 3000 ili 10.000 platu. Poenta je da su moji kao i tvoji roditelji prije rata bili snalazljivi i da se to ne moze nikako idraziti na odnos prosjeka u bosni gdje je vecina zivjela od mrvica. Valjda mozes razluciti prosjek od personalne percepcije.Jack je napisao/la: ↑18 nov 2019 01:23 Moja majka nije imala platu odn 3000 km nego platu od 720 Eura.Ali samo za vrijeme Ante Markovica.Obicna plata joj je bila cirka 400 tinjak Eura.Sto je nekako bilo lakse jer je sve manje kostalo,zdravstvo je bilo uracunato u to.Bez obzira jesu li je odbijali.I krediti bankovni nisu bili skupi kao sada
Da sam ja slusao svog oca, ja bih danas propovjedao kako je jugoslavija bila raj na zemlji. Bila jeste, po njemu. Ne po meni.
Ako je prosjek u sarajevu bio 450dm odnosno danasnih oko 800km racunajuci inflaciju. Vecinu tog novca je isao srbima i hrvatima, bosnjaci su bukvalno zivjeli od mrvica u prosjeku.
Tako da nemoj majke ti propovjedati kako je prije bilo bolje.
Bog Bosna i Bošnjaci
- Mehmed beg Catic
- Član
Sto je uopste potrebna ovakva tema na ovom forumu ? Toliko se trujemo negativnim vijestima preko TV, novina, foruma sistematski i namjerno da ne vidim potrebu da se barem ovdje potencira negativnost.
Ne kazem da treba da se sminka situacija ali kao sto sam naveo i svi znaju o tome se toliko prica u ostalim medijima da stvarno ne vidim sta dobivamo da i ovdje radimo isto ?
Ne kazem da treba da se sminka situacija ali kao sto sam naveo i svi znaju o tome se toliko prica u ostalim medijima da stvarno ne vidim sta dobivamo da i ovdje radimo isto ?
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić
Zato sto ja nisam stranacki dupelizac kao 99% ljudi.I ovaj forum i portal su stvoreni mojim zalaganjem.Nisam dobio dinara od ukrade stolarije,video rekordera,cepter posudja i ostalog sto su mi ukrali.I kazem ti kako je prije bio zivot.Tema je informativne prirode
Bile su
Bor Banka.Sarajevska Banka.Ljubljanska Banka.,Zagrebacka.Jos par ali ne sjecam se.Krediit su bili znatno nizi nego danas
Ima jos ali
Bile su
Bor Banka.Sarajevska Banka.Ljubljanska Banka.,Zagrebacka.Jos par ali ne sjecam se.Krediit su bili znatno nizi nego danas
Ima jos ali

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ja sam malo stariji pa pamtim redove za ulje, brašno, šećer, deterdžent. Bila je i neka skraćenica za te osnovne životne potrepštine, zaboravio sam. Nešto be-de-te...
Pamtim i par-nepar bonove za gorivo. To se čak dešavalo nekoliko godina pred agresiju.
Prosječna porodica je živjela otprilike gore nego danas.
Veliki procenat ljudi je živio na selu i potpomagao se poljoprivredom i stočarstvom.
Nekakva prosječna plata u mostarskim gigantima tipa Sokola, Aluminija itd. u porodicama gdje je radilo samo jedno mogla je možda od prvog do petnaestog, ako i dotle, ali je gro ljudi na selima imao po 50 ovaca i radio u Sokolu.
Ljudi danas u prosjeku bolje žive (mislim na ekonomski aspekt, ne bih o ostalima), ali se nekakav jad i čemer uvukao u narod (dijelom opravdano, dijelom duga priča), tako da je džaba i finski standard, opet bi bili nezadovoljni.
Pamtim i par-nepar bonove za gorivo. To se čak dešavalo nekoliko godina pred agresiju.
Prosječna porodica je živjela otprilike gore nego danas.
Veliki procenat ljudi je živio na selu i potpomagao se poljoprivredom i stočarstvom.
Nekakva prosječna plata u mostarskim gigantima tipa Sokola, Aluminija itd. u porodicama gdje je radilo samo jedno mogla je možda od prvog do petnaestog, ako i dotle, ali je gro ljudi na selima imao po 50 ovaca i radio u Sokolu.
Ljudi danas u prosjeku bolje žive (mislim na ekonomski aspekt, ne bih o ostalima), ali se nekakav jad i čemer uvukao u narod (dijelom opravdano, dijelom duga priča), tako da je džaba i finski standard, opet bi bili nezadovoljni.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...
1989 sam dobio video-rekorder.Koje je to bilo cudo danasnjice.Danas ljudi imaju IPHONE 11

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom