https://www.izbori.ba/Rezultati_izbora/ ... =1#/8/91/0
Ja,pola tih stranaka i ne znam.Evo danas sam prvi put cuo za neki Hds,mislio da je Hdz
Samo jednom u 10 godina oni su imali 17% prvacica u skolama.I to jednom u 10 godina ovo im je najbolji rezultat.Na tom laznom spisku oni cine skoro 30% biraca.Biraju ali iz Buenos Airesa kao i onaj Stier ustasha.Ili Bjelovara.Nema vise od 6000 katolika stalnih da prenoce zivih u Travniku danas.A pogledajte im broj biraca dole.Pomislio bih covjek da ima toliko Hrvata stvarno u Travniku a ne da mogu da napune 2 staracka doma dole
Onda je jasno da ti biracki spiskovi su i dalje punih gresaka,punih manipulacija i dovoljno je da manipulises s birackim odborom.i voila
I mrtav/ziv moze da glasa
Statistika je mogla da bude crnja da ne moze da bude crnja
Od svih tih opstina sem Fojnice gdje su izbori odlozeni.Mogli smo da izgubimo i Bos Petrovac i Jajce i Gornji Vakuf da ne pricam i dalje opstine
Izgubili smo jedan radnicki gradic kojeg mozes da obidjes kolima za 1 minutu(60 sekundi).Bez historije,bez kulture,bez turizma.Ako neko to misli da je ogroman pad.Sta mislis da smo izgubili kakav ozbiljan grad
Sta izgubis na mostu,dobijes na cupriji.Tako uzeli smo Zepce,ja zadovoljan.A Novi Travnik ionako ima preko 70% Bosnjaka u osnovnim skolama u toj opstini
Jasno je da se mora census podici na 5% jer ove manje stranke su veci poraz za nas od nepostojece prijetnje koju imaju ustashe za nas.Svaki lokalni serif zeli malo da uzme vlasti i formiraju se stranke nove,kao sto neko mijenja gace
U Americi imas 2 stranke kod nas imas 1001 stranku.Cuj snaga Naroda.Cuj Nes.Cuj Naprijed
Mozda treba jednu stranku nazvati nazad.Ili kolut naprijed/nazad.Pa kad ponestane imena,uvijek mozemo sta jos novog da izmislimo
“Money can’t buy back your youth when you’re old, a friend when you’re lonely, or peace to your soul.” Johnny Cash
Never had i imagined living without you Angelene
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti možda su baš takvi i najsrećniji.