Ne zaboravi Efendic i Ogresevic, nastavi niz...Pita sirnica je napisao/la: ↑23 dec 2022 12:04 Slijedeci uderac za gradjansku BiH!
NEVLADAVINA PRAVA ce se nastavit! Nista od sudenja komadantu draganu, milokrad-ikona, ratnim zlocincima….
Sada ce se intenzivirati napadi na branioce Rep BiH….
Bravo 8 jahaca apokalipse, BRAVO!!!
Niksic, becirevic, konakovic, kukic, kasumivic… ma ko se svi vi izdajnici zovete, BRAVO
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ministr ... /221223046
Izbori statistika
Re: Izbori 2022
-
- Član
Ovo što je HDZ uradio u ZE-DO kantonu je šah-mat.
NiP i NES su dali HDZ-u svoja ministarstva u vladi ZDK.
Nimalo beznačajna (ministarstvo zdravstva i ministarstvo rada)
SDP standardno gura svoje mješance, uvijek "Srbe".
Od 10 ministara, 5 kršćanskih imena.
Ojadili su Bošnjake kao malo ko.
SDA je podvala, to nije stranka u ZE-DO kantonu, to je HDZ br. 2
Glavni čovjek SDA ZDK nije bio u ratu, vrlo je sumnjiv lik iz Maglaja, dio je ekipe koja je nudila "Hrvatima" Maglaj 1993. godine.
NiP i NES su dali HDZ-u svoja ministarstva u vladi ZDK.
Nimalo beznačajna (ministarstvo zdravstva i ministarstvo rada)
SDP standardno gura svoje mješance, uvijek "Srbe".
Od 10 ministara, 5 kršćanskih imena.
Ojadili su Bošnjake kao malo ko.
SDA je podvala, to nije stranka u ZE-DO kantonu, to je HDZ br. 2
Glavni čovjek SDA ZDK nije bio u ratu, vrlo je sumnjiv lik iz Maglaja, dio je ekipe koja je nudila "Hrvatima" Maglaj 1993. godine.
- Pita sirnica
- Član
To za Maglaj 1993 prvi put cujem. Posto imam neke konekcije u tom dijelu znam da su ih ustase 1992 Izdali i da je fasisticka 111 hvo brigada pustila 3 cetnicke brigade da pokolju i protjeraju Bosnjake. Pa su ustase preuzeli kontrolu u zepcu. Trokut Maglaj-Doboj-Tesanj je trebao pripast cetnicima. I to su u nekoliko pokusaja cetnici i probali pa nisu uspijeli. Ujedno se 1992 naslo nekoliko jedinica iz Zenice u Maglaju, koje su se tek nakon primirja s rhvatskom mogli vratit u Zenicu. Isto tako je 1993 Armija morala stopirat akciju oslobadjanja zepca kao i vecih dijelova srednje Bosne radi zapadnog pritiska; npr mogli su stopirati letovi s hranom u sve enklave…
Uglavnom 1992-1993 bile su opcenito najgori i najtezi period u odbrani.
1992-1996 vladu su cinili pored nezavisnih (bilo prilicno puno), sda, sdp.
Ona vremena i one politicare nemozemo sporedit s danasnjim vremenima ni politicarima. Zato nemogu da shvatim kako neki dobrovoljno pristaju na novi genocid.
Ona vremena i one politicare nemozemo sporedit s danasnjim vremenima ni politicarima. Zato nemogu da shvatim kako neki dobrovoljno pristaju na novi genocid.
B -> B -> B
Ma pusti te price, ovaj nudio, onaj nudio, armija krenula pa doslo naredjenje da se stane i tako to.Pita sirnica je napisao/la: ↑24 dec 2022 22:26 To za Maglaj 1993 prvi put cujem. Posto imam neke konekcije u tom dijelu znam da su ih ustase 1992 Izdali i da je fasisticka 111 hvo brigada pustila 3 cetnicke brigade da pokolju i protjeraju Bosnjake. Pa su ustase preuzeli kontrolu u zepcu. Trokut Maglaj-Doboj-Tesanj je trebao pripast cetnicima. I to su u nekoliko pokusaja cetnici i probali pa nisu uspijeli. Ujedno se 1992 naslo nekoliko jedinica iz Zenice u Maglaju, koje su se tek nakon primirja s rhvatskom mogli vratit u Zenicu. Isto tako je 1993 Armija morala stopirat akciju oslobadjanja zepca kao i vecih dijelova srednje Bosne radi zapadnog pritiska; npr mogli su stopirati letovi s hranom u sve enklave…
To je otprilike kao prica o Aliji i zlatnim kasikama, covjek to nikad nije izjavio, al jednostavno se rasiri prica pa se ti poslje pravdaj.
Jedine 2 stvari za koje se pouzdano zna od tih svih prica da su istina, jeste da je Armija mogla osloboditi Lasvansku dolinu i da je Armija prva usla u Kupres. To i nije tajna. Ostalo su sve price rekla kazala.
Lašva i Kupres su tada tako uradjeni radi vojnih i politickih razloga, ispravno ili ne, tesko je sad o tome pametovat. Sta bi bilo kad bi bilo i da je bilo...
-
- Član
Na ovom forumu je postavljen ovaj video 21.7.2021. godine.
Od minute 11:40, brat musliman objašnjava da mu njegov oficir govori da su "pregovori u toku".
I navodi mu razloge zašto će biti uhapšen: ukro PAM, municiju i prijeti mu streljanjem.
Na sreću brat musliman i njegova ekipa bila je jača od balija izdacija i šokadije.
Video je dug, ako ti nešto nije jasno poslušaj cijeli video zapis.
Maglaj je trebao biti Žepče, naravno da to skoro niko ne zna na ovom forumu, kad ste skoro svi SDA smutljivci i rijetko vas šta zanima, ne tebe lično. Iako ti imaš bezrezervnu podršku prema SDA, kao neko ko nikad nije "izdao".
A tvoja bezrezervna mrznja prema SDA nije nikako problem.Dzumrukcija je napisao/la: ↑25 dec 2022 02:18Na ovom forumu je postavljen ovaj video 21.7.2021. godine.
Od minute 11:40, brat musliman objašnjava da mu njegov oficir govori da su "pregovori u toku".
I navodi mu razloge zašto će biti uhapšen: ukro PAM, municiju i prijeti mu streljanjem.
Na sreću brat musliman i njegova ekipa bila je jača od balija izdacija i šokadije.
Maglaj je trebao biti Žepče, naravno da to skoro niko ne zna na ovom forumu, kad ste skoro svi SDA smutljivci i rijetko vas šta zanima, ne tebe lično. Iako ti imaš bezrezervnu podršku prema SDA, kao neko ko nikad nije "izdao".
- Steve_Rogers
- Član
Ne treba SDA imati bezrezervnu podršku jer su finansijski ojadili Bosnjake. Ali kada se to kaže ne znaci da se daje podrška Osmorici. Oni su veće zlo i po Bosnjake i po BiH.
SDA treba novi kadar a staru ideju. Ne Bakira Izetbegovica, pored toga sto je neinteligentan, on je pod utjecajem je i loše supruge. Covjek je nesvjestan da ga većina Bošnjaka više ne želi. Sve dok je on na celu stranke neću glasati za njih, do sad sam bio podrška opoziciji a od sad tim dušmanima ni za živu glavu.
SDP je nepatvoreno zlo.
SDA treba novi kadar a staru ideju. Ne Bakira Izetbegovica, pored toga sto je neinteligentan, on je pod utjecajem je i loše supruge. Covjek je nesvjestan da ga većina Bošnjaka više ne želi. Sve dok je on na celu stranke neću glasati za njih, do sad sam bio podrška opoziciji a od sad tim dušmanima ni za živu glavu.
SDP je nepatvoreno zlo.
Interesantno je da koristis osmorkine argumente. Jesi li ikad pomislio zasto je to tako???Steve_Rogers je napisao/la: ↑25 dec 2022 03:05 Ne treba SDA imati bezrezervnu podršku jer su finansijski ojadili Bosnjake. Ali kada se to kaže ne znaci da se daje podrška Osmorici. Oni su veće zlo i po Bosnjake i po BiH.
SDP je nepatvoreno zlo.
- Steve_Rogers
- Član
Nevjerovatan si.Limas100 je napisao/la: ↑25 dec 2022 03:15Interesantno je da koristis osmorkine argumente. Jesi li ikad pomislio zasto je to tako???Steve_Rogers je napisao/la: ↑25 dec 2022 03:05 Ne treba SDA imati bezrezervnu podršku jer su finansijski ojadili Bosnjake. Ali kada se to kaže ne znaci da se daje podrška Osmorici. Oni su veće zlo i po Bosnjake i po BiH.
SDP je nepatvoreno zlo.
Previše opsjednut s SDA. Ne da mi se sa tobom raspravljati.
Boli me kurac za bilo koju stranku ali vi ste malo smotani kad dolazi do glasanja za stranke u nasoj domovini.Steve_Rogers je napisao/la: ↑25 dec 2022 03:16Nevjerovatan si.Limas100 je napisao/la: ↑25 dec 2022 03:15Interesantno je da koristis osmorkine argumente. Jesi li ikad pomislio zasto je to tako???Steve_Rogers je napisao/la: ↑25 dec 2022 03:05 Ne treba SDA imati bezrezervnu podršku jer su finansijski ojadili Bosnjake. Ali kada se to kaže ne znaci da se daje podrška Osmorici. Oni su veće zlo i po Bosnjake i po BiH.
SDP je nepatvoreno zlo.
Previše opsjednut s SDA. Ne da mi se sa tobom raspravljati.
Ne da se ni meni pisati, neznam sto uopste to radim.
Kad nemas argumenata onda ljude sa argumentima proglasis sda botovima. Svakog ko napise nesto protiv HDZ osmorke samo ga proglasi sda botom jer nemas argumente. Znaci niko ne smije biti protiv HDZ sluga osmorke, ako je protiv i ako iznosi argumente protiv HDZ poltrona osmorke onda je on sda bot. I to je "HDZ je nezaobilazan" osmorki jedini nacin rasprave i argumentacije. Suplja vam prica vise. Kvazi politicari koji su ponikli i izgradjeni u sda, koji su deseteljecima bili u sda sve svoje kriticare proglasavaju sda botovima. Bivsi super sda botovi, koji su bezrezervno podrzavali sda, gurali se kroz sda, falili bakira i sebiju javo, javno napadali sve koji napuste sda, sada patriote sa kritickim misljenjem proglasavaju sda botovima. Ljudi imaju svoje misljenje i politicka ubjedjenja i mimo sda i vase hdz ulizivacke osmorke.
P.S. hdz osmorka botovi, predje li papa na islam?
P.S. hdz osmorka botovi, predje li papa na islam?
- Pita sirnica
- Član
Bas cu pogledat video.Limas100 je napisao/la: ↑25 dec 2022 02:58A tvoja bezrezervna mrznja prema SDA nije nikako problem.Dzumrukcija je napisao/la: ↑25 dec 2022 02:18Na ovom forumu je postavljen ovaj video 21.7.2021. godine.
Vec kako sam pisao, imam malo jacu konekciju s tim krajem. Heroji s kojim ja imam posla to meni nikada nisu spomenuli. Mozda sto su bili previse u odbrani i u organizaciji te odbrane ukljuceni. Ti heroji su bili veoma "nesretni" kada je doslo naredjenje da se neide na oslobadjanje Zepca od NDH-hordi. Kada ti prica hajd sto on gladuje, kada mu hanuma gladuje, ili roditelji, hajd to je sve jos uredu. A kada podje pricat kako su dijeca gladovala, i svaki dan strahuje o zivotu njihovim, a ne o svojim, a on jos na liniji. To su emocije.
Sada uvezi pregovora, znam i ja za neke price o "pregovorima" i s cetama i s ujama. Konkreto s ujama. Tu je bilo nekoliko kanala. Npr kada posaljes novac u zonu OG 7 Jug 3K. Zovnes jednog katolika, uplatis mu novac. Taj posalje informaciju nekome u Sivsu, i taj ratni profiter katolik isplati samo 50% tvog iznosa. Drugi primjer. Katolici iz 110 Usorske bili su i dalje povezani s 111 Zepce. Hrana, novac, lijekovi, ali i municija, oruzje i dijelova je tako stizalo na slobodnu teritoriju. Naravno preko Doboja.
Kada spominjes to o strankama , znam da su neki danas iz tog kraja, koje ja poznajem, clanovi sda, sdp i szbih. I jos smijesnije, neki su mijenjali stranke nekoliko puta (to ukazuje na politicki moral otih osoba = money, money, money...). I veoma sam povezan s njima, nazalost.
To moje politicko oprijedjeljenje je moja licna stvar. To sto bih ja glasao za SPD a ne za CDU, iako medije cesto napadaju SPD da ovu krizu u Evropi lose odradjuju. Ja to drugacije vidim. Da nije SPD na vlasti, danas bi Ukraijna bila dio Ruskog "Sveta".
U Rep BiH vec je druga prica. Cesto gledam, citam, i ocijenjujem koja stranka najbolje, najblize ima plan da ostvari ciljeve koje ja zastupam (i to zadnjih 4 godine, i za naredne 4 godine / nemogu gledati i ocijenjivati sta je bilo 2002 ili 2011 ili... / ko se sijeca crnih izvora novca od CDU iz 1990-tih?). Stranke koje su najblize jednoj socijal-demokratiji je upravo DF pa slijeduje je SDA. Naravno, znam da sam cilj napada i nerazuma. Meni leze ekonomske brojke. I kad pisem, nepisem cesto iz neke emocije, trazim podatke o nekim brojkama. Nekoliko puta pisao sam o tim famoznim 1,4 MRD KM za koju krivim iskljucivo Kra-DE-Ze za kradju. Samo taj primjer o nevijerovatnoj sumi od 1,4 MILIJARDE KM koju kra-de-ze KRADE, trebalo bi tu stranku iskljucit iz svih procesa, iz svih vrsta vladavine u blentitetu 1 kao i s drzavnog nivoa. Ostanimo samo kod primjera s novcem. Kada sracunam lopovluk SDA, SDP, DF, PDA, SzBIH, NES, NS, itd. Ni skupa te stranke nemogu doci do te sume. Konkretno uzmimo tunel Hranjen kod Gorazda. Zar neko od vas misli da ce, ako je druga stranka na vlasti, Euroasphalt nece dobit taj posao i dalje? Naravno da nece! Ista prica, samo drugo pakovanje.
Kada znamo da se moze veoma brzo i veoma lahko od 1,4 MRD KM najmanje 700 mil KM preusmijerit u budzet veceg blentitet, i to za MANJE od 1 godine. Pa, ZASTO SE TO NEURADI???????????
9 stranaka, 9 misljenja, 9 puteva, to nemoze i u razvijenim okolnostima uspijeti a kamoli u nakoj kompleksnoj fasistickoj organizaciji drzave kao u domovini. A svi znamo da ce Kra-de-ze svaki pokusaj i dalje blokrati!!!!!! Ili stvarno neko misli da ce kra-de-ze dobrovoljno na NEVIJEROVATNU brojku od 1,4 MRD KM pristat da se prelijeva u budzet umijesto u njihove dzepove?!?!?!
Dijelim misljenje da bih SDA trebao malo vise nesto uciniti na svom vajnskom prezentiranju. Mada i tu moram priznat, oni i DF su dosta odradili zadnjih godina. Dosta kadrova se iz jedne i druge stranke odstranilo ili nove uclanilo. Kada sada gledam ostale, SDP, PDA, SBB, NS, NES,... Mozda vi meni mozete neke primjere navesti. Ili mozda poznajete bolje njihove kapaciteta. Kako vidim u 8-morki se neide po kvalifikaciji.
Moja nada do onog famoznog drzavnog udara od Schmidta je upravo bila koalicija DF, SDA i SDP. Gradjanska opcija, koju nismo nikada imali i koja je bila u stanju da napravi veliki iskorak unutar veceg entiteta. Tu bih imao 3 stranke koje bi isle velikim koracima da se poveca standard drustva, nebitno dali Bosnjak, katolik, jevrej, ili clown, nebitno. Nebih postojale vise te BLOKADE!!!! Kra-de-ze- je zadnjih 10 godina sve blokriao, sve, sve, sve.
Zato ja nemogu da shvatim, da SDP (koji nije dio socijal-demokratije, nego dio komunjara-kapitalista iz Moskve) pristaje na neku totalno NELOGICNU koaliciju. Svi znaju da se nece nista promijenit, nista. Ne shvacam sta oni to hoce s tom nelognocm koalicim. Svi znaju da ce SDP izgubit ogroman broj glasaca i to vec za 2 godine. Nevidim nikakav pomak. Sve sto sam citao u onom nekom beznacajom dogovoru je nista. Nista konkretno.
Sada sto nam je EU poklonima neki kandidatski status, to nema nikakvog znacaja. I dalje se moraju pravit reforma koje je kra-de-ze i milokrad-snsd blokirali.
Kratko nekoliko primjera:
- Kra-de-ze nece pristat da se 1,4 MRD KM preusmjere u budjet veceg blentita
- Kra-de-ze nece pristat da od 50% vlasti samo dobije koliko je na izborima % dobila, isto i na drzavnom nivou 34%
- Kra-de-ze nece pristat na smanjenje administracije
- Kra-de-ze nece pristat na centralno zdrastvo,
policiju,
obrazovanje,
sport,
kulturu,
ekonomiju
- Kra-de-ze nece pristat na predavanje kontrole entitetski firmi
- Kra-de-ze- nece pristat na kontrolu kompletnog BH-neba
- Kra-de-ze nece pistat na preuzimanje kontrole BH-vlasnisva u HR
- Kra-de-ze nece pristat na promijenu oporezivanju firmu
- Kra-de-ze nece pristat na oporezivanju igru na srecu
- Kra-de-ze nece pristat na kontroli koncesija
- Kra-de-ze nece pristat na neutralno sudstvo i tuzilastvo
- ....
Hoceli Kra-de-ze na jednu tacku pristat u koaliciji s 8-morkom? Nece, i zato nazivam 8-morku 8 jahaca apokalipse!
B -> B -> B
Ti si meni iskreno jedan od pametniji ovdje na forumu i svaki put kad pises dobro pises.Pita sirnica je napisao/la: ↑25 dec 2022 16:30Bas cu pogledat video.Limas100 je napisao/la: ↑25 dec 2022 02:58A tvoja bezrezervna mrznja prema SDA nije nikako problem.Dzumrukcija je napisao/la: ↑25 dec 2022 02:18
Na ovom forumu je postavljen ovaj video 21.7.2021. godine.
Vec kako sam pisao, imam malo jacu konekciju s tim krajem. Heroji s kojim ja imam posla to meni nikada nisu spomenuli. Mozda sto su bili previse u odbrani i u organizaciji te odbrane ukljuceni. Ti heroji su bili veoma "nesretni" kada je doslo naredjenje da se neide na oslobadjanje Zepca od NDH-hordi. Kada ti prica hajd sto on gladuje, kada mu hanuma gladuje, ili roditelji, hajd to je sve jos uredu. A kada podje pricat kako su dijeca gladovala, i svaki dan strahuje o zivotu njihovim, a ne o svojim, a on jos na liniji. To su emocije.
Sada uvezi pregovora, znam i ja za neke price o "pregovorima" i s cetama i s ujama. Konkreto s ujama. Tu je bilo nekoliko kanala. Npr kada posaljes novac u zonu OG 7 Jug 3K. Zovnes jednog katolika, uplatis mu novac. Taj posalje informaciju nekome u Sivsu, i taj ratni profiter katolik isplati samo 50% tvog iznosa. Drugi primjer. Katolici iz 110 Usorske bili su i dalje povezani s 111 Zepce. Hrana, novac, lijekovi, ali i municija, oruzje i dijelova je tako stizalo na slobodnu teritoriju. Naravno preko Doboja.
Kada spominjes to o strankama , znam da su neki danas iz tog kraja, koje ja poznajem, clanovi sda, sdp i szbih. I jos smijesnije, neki su mijenjali stranke nekoliko puta (to ukazuje na politicki moral otih osoba = money, money, money...). I veoma sam povezan s njima, nazalost.
To moje politicko oprijedjeljenje je moja licna stvar. To sto bih ja glasao za SPD a ne za CDU, iako medije cesto napadaju SPD da ovu krizu u Evropi lose odradjuju. Ja to drugacije vidim. Da nije SPD na vlasti, danas bi Ukraijna bila dio Ruskog "Sveta".
U Rep BiH vec je druga prica. Cesto gledam, citam, i ocijenjujem koja stranka najbolje, najblize ima plan da ostvari ciljeve koje ja zastupam (i to zadnjih 4 godine, i za naredne 4 godine / nemogu gledati i ocijenjivati sta je bilo 2002 ili 2011 ili... / ko se sijeca crnih izvora novca od CDU iz 1990-tih?). Stranke koje su najblize jednoj socijal-demokratiji je upravo DF pa slijeduje je SDA. Naravno, znam da sam cilj napada i nerazuma. Meni leze ekonomske brojke. I kad pisem, nepisem cesto iz neke emocije, trazim podatke o nekim brojkama. Nekoliko puta pisao sam o tim famoznim 1,4 MRD KM za koju krivim iskljucivo Kra-DE-Ze za kradju. Samo taj primjer o nevijerovatnoj sumi od 1,4 MILIJARDE KM koju kra-de-ze KRADE, trebalo bi tu stranku iskljucit iz svih procesa, iz svih vrsta vladavine u blentitetu 1 kao i s drzavnog nivoa. Ostanimo samo kod primjera s novcem. Kada sracunam lopovluk SDA, SDP, DF, PDA, SzBIH, NES, NS, itd. Ni skupa te stranke nemogu doci do te sume. Konkretno uzmimo tunel Hranjen kod Gorazda. Zar neko od vas misli da ce, ako je druga stranka na vlasti, Euroasphalt nece dobit taj posao i dalje? Naravno da nece! Ista prica, samo drugo pakovanje.
Kada znamo da se moze veoma brzo i veoma lahko od 1,4 MRD KM najmanje 700 mil KM preusmijerit u budzet veceg blentitet, i to za MANJE od 1 godine. Pa, ZASTO SE TO NEURADI???????????
9 stranaka, 9 misljenja, 9 puteva, to nemoze i u razvijenim okolnostima uspijeti a kamoli u nakoj kompleksnoj fasistickoj organizaciji drzave kao u domovini. A svi znamo da ce Kra-de-ze svaki pokusaj i dalje blokrati!!!!!! Ili stvarno neko misli da ce kra-de-ze dobrovoljno na NEVIJEROVATNU brojku od 1,4 MRD KM pristat da se prelijeva u budzet umijesto u njihove dzepove?!?!?!
Dijelim misljenje da bih SDA trebao malo vise nesto uciniti na svom vajnskom prezentiranju. Mada i tu moram priznat, oni i DF su dosta odradili zadnjih godina. Dosta kadrova se iz jedne i druge stranke odstranilo ili nove uclanilo. Kada sada gledam ostale, SDP, PDA, SBB, NS, NES,... Mozda vi meni mozete neke primjere navesti. Ili mozda poznajete bolje njihove kapaciteta. Kako vidim u 8-morki se neide po kvalifikaciji.
Moja nada do onog famoznog drzavnog udara od Schmidta je upravo bila koalicija DF, SDA i SDP. Gradjanska opcija, koju nismo nikada imali i koja je bila u stanju da napravi veliki iskorak unutar veceg entiteta. Tu bih imao 3 stranke koje bi isle velikim koracima da se poveca standard drustva, nebitno dali Bosnjak, katolik, jevrej, ili clown, nebitno. Nebih postojale vise te BLOKADE!!!! Kra-de-ze- je zadnjih 10 godina sve blokriao, sve, sve, sve.
Zato ja nemogu da shvatim, da SDP (koji nije dio socijal-demokratije, nego dio komunjara-kapitalista iz Moskve) pristaje na neku totalno NELOGICNU koaliciju. Svi znaju da se nece nista promijenit, nista. Ne shvacam sta oni to hoce s tom nelognocm koalicim. Svi znaju da ce SDP izgubit ogroman broj glasaca i to vec za 2 godine. Nevidim nikakav pomak. Sve sto sam citao u onom nekom beznacajom dogovoru je nista. Nista konkretno.
Sada sto nam je EU poklonima neki kandidatski status, to nema nikakvog znacaja. I dalje se moraju pravit reforma koje je kra-de-ze i milokrad-snsd blokirali.
Kratko nekoliko primjera:
- Kra-de-ze nece pristat da se 1,4 MRD KM preusmjere u budjet veceg blentita
- Kra-de-ze nece pristat da od 50% vlasti samo dobije koliko je na izborima % dobila, isto i na drzavnom nivou 34%
- Kra-de-ze nece pristat na smanjenje administracije
- Kra-de-ze nece pristat na centralno zdrastvo,
policiju,
obrazovanje,
sport,
kulturu,
ekonomiju
- Kra-de-ze nece pristat na predavanje kontrole entitetski firmi
- Kra-de-ze- nece pristat na kontrolu kompletnog BH-neba
- Kra-de-ze nece pistat na preuzimanje kontrole BH-vlasnisva u HR
- Kra-de-ze nece pristat na promijenu oporezivanju firmu
- Kra-de-ze nece pristat na oporezivanju igru na srecu
- Kra-de-ze nece pristat na kontroli koncesija
- Kra-de-ze nece pristat na neutralno sudstvo i tuzilastvo
- ....
Hoceli Kra-de-ze na jednu tacku pristat u koaliciji s 8-morkom? Nece, i zato nazivam 8-morku 8 jahaca apokalipse!
Ovo sto si napisao ovdje....
To je kljucna stvar zasto su SDA i DF puno bolje strake od ostali. Pa bolan jeste vidjeli da je SzBIH primila Hamdiju Lipovaču mislim halooooooo. I jos ga Efendić hvali na facebooku sto je dobar.Mada i tu moram priznat, oni i DF su dosta odradili zadnjih godina. Dosta kadrova se iz jedne i druge stranke odstranilo ili nove uclanilo.
SDA je mnogo bolja danas nego 2010 godine kad su mnogi kriminalci bili u njoj. Ali sad je vec dosta bolje (nije perfektno). I volio bi da sve Bošnjačke Bosanske stranke budu bolje i bolje. Ali u slucaju SDPa oni su na takozvanom ROCK BOTTOM trenutno.
Nije nista bolja danasnja SDA nego prije desetak godina, nemojte dzabe sami sebi lagati. Od 2010. godine do danas je SDA otjerala vise Bosnjaka za uvijek iz BIH nego Karadzic i Boban zajedno prije 30 godina. Da ne spominjem mnogobrojne kriminalne afere u koje su oni umijesani. To da je Osmorka jos gora je neupitno ali SDA je jedno veliko i kobno zlo za Bosnjake.
Cuj sad SDA gora od karadzica hmmmm a ja bogam mislio da sam pretjerao za ono sto sam tebi rekao.Tarik94 je napisao/la: ↑25 dec 2022 17:57 Nije nista bolja danasnja SDA nego prije desetak godina, nemojte dzabe sami sebi lagati. Od 2010. godine do danas je SDA otjerala vise Bosnjaka za uvijek iz BIH nego Karadzic i Boban zajedno prije 30 godina. Da ne spominjem mnogobrojne kriminalne afere u koje su oni umijesani. To da je Osmorka jos gora je neupitno ali SDA je jedno veliko i kobno zlo za Bosnjake.
Ocito ponovo srljas i ne znas citati. Nisam rekao da je SDA gora od Karadzica nego sam rekao da je SDA (kroz svoj kriminal, svoje afere, svoju pljacku sopstvenog naroda i svoju bahatost) otjerala vise Bosnjaka iz drzava od 2010. godine do danas nego Karadzic i Boban tokom rata. Prema tome, smijesno je pricati bajke da se ta stranka eto toliko promjenila u zadnjih desetak godina tokom kojih je doslo do masovnog iseljavanja naroda.
Ahaaa how yes no.
Necu da se opet raspravljam ali popusio si svoju poziciju u raspravi sad kad si to rekao.
Nisam nista popusio, ne brini se ti za mene. 1000 puta si ti gore popusio kada si napisao bez ikakvog srama i stida da sam ja tebi isto kao Ratko Mladic, tu si pokazao svoje dostojanstvo. Ja kada se ne slazem s drugima, ne pocnem ih uporedivati sa fasistima i ratnim zlocincima. Moje je pravo da kazem da su mi SDP i SDA isti i moje je pravo da prezirem Osmorku ali i SDA.
Ne seri. Ti si poceo kad si rekao da je Bakir Izetbegovic isto kao Denis izdajnik cisti Becirovic. Pa sam rekao sto sam rekao.Tarik94 je napisao/la: ↑25 dec 2022 18:36 Nisam nista popusio, ne brini se ti za mene. 1000 puta si ti gore popusio kada si napisao bez ikakvog srama i stida da sam ja tebi isto kao Ratko Mladic, tu si pokazao svoje dostojanstvo. Ja kada se ne slazem s drugima, ne pocnem ih uporedivati sa fasistima i ratnim zlocincima. Moje je pravo da kazem da su mi SDP i SDA isti i moje je pravo da prezirem Osmorku ali i SDA.
Ako ti mislis da su oni isto, to ti je isto kao da ja mislim da si ti isto kao ratko mladic. Nisam ja rekao da si isti nego ako ti mislis da su ova dvojca ista EH ONDA nazalost si retardiran.
Nisi ti isto kao sratko, ti si nesto drugo sto isto nije dobro za nas narod.Tarik94 je napisao/la: ↑25 dec 2022 18:36 Nisam nista popusio, ne brini se ti za mene. 1000 puta si ti gore popusio kada si napisao bez ikakvog srama i stida da sam ja tebi isto kao Ratko Mladic, tu si pokazao svoje dostojanstvo. Ja kada se ne slazem s drugima, ne pocnem ih uporedivati sa fasistima i ratnim zlocincima. Moje je pravo da kazem da su mi SDP i SDA isti i moje je pravo da prezirem Osmorku ali i SDA.