☑ Pravila foruma i savjeti

Dejtonski sporazum - sva kršenja i neprovođenja

natalitetlija
Član

Dejtonski sporazum - sva kršenja i neprovođenja

Post Postao/la natalitetlija » 18 apr 2019 09:51

Pošto više niko se ne može ni sjetiti svih kršenja i neprovođenja potpisanog sporazuma u Dejtonu. Postavljam temu.

Od Dejtona iako je loš i institucionalizirao je aparthejd, iako takav ima i gore, da se i takav ne implementira, sada je ostalo u praksi da se samo ne krši i da se primjenjuje i podrazumijeva samo teritorijalna organizacija (čitaj podjela).

Ni preambula ustava se ne poštuje nazivajući državu državnom zajednicom, odredba o zvaničnim jezicima, nije proveden anex o povratku izbjeglica i raseljenih, nisu formirane državne korporacije, nabavkom oružja obesmišljena je i odredba o kvoti naoružanja, ustavne obaveze oko konvencija o ljudskim pravima su samo tu na papiru, uz presude sudova o kršenju istih prava (kakvo provođenje), neustavni datumi, referendumi, CIK-ovo neustavno djelovanje koje mijenja odredbe izbora delegata, sijaset stvari čijih se i ne sjećam datuma, iako pratim sve redovno.

Obesmišljava se sve potpisano, anex po anex, član po član.
Šta je ostalo od potpisanog i parafiranog da je u primjeni i ko primjenjuje?

Da li će bošnjačkim politikantima ostaviti da barem obesmisle ono što je preostalo od tog Dejtona, mnogopoštovano teritorijalno uređenje, a sa čim, ni prilikom potpisivanja nismo bili zadovoljni? (Možda bi mogli sa formiranjem Bošnjačkih općina u povratničkim MZ, općina kao nevladinih organizacija ili u sklopu hijerarhije Islamske Zajednice za početak (Bošnjačka općina - Kao dio strukture medžlisa), pa da imaju i skupštine i načelnike i sve paralelizme bez aminovanja entitetskih vlasti, ali bi služile svrsi)

Ovdje hoću na jednom mjestu da imamo datume i reakcije kad je šta prekršeno i kad (koliko god apsurdno bilo pričati da o tome šta se od ustava krši, kad se on i u Bijafri MORA poštovati ali eto).
Želio bih da vidim i kad smo mi Bošnjaci nešto od Dejtona prekršili kao reakciju na kršenje i neki vid reciprociteta. (ako bude toga)

Hoću sve primjere kršenja i datume da imamo na jednom mjestu, da imamo genezu na pregled, pa da vidimo dokle to može ići i šta je još ostalo od tog sporazumu, a da vrijedi pišljiva boba i stavljenog potpisa i parafa.

:what:
Zadnja izmjena: natalitetlija, dana/u 18 apr 2019 10:04, ukupno mijenjano 2 puta.
Bošnjački prioriteti: 1. Bog 2. Bosna 3. Bošnjaci 4. Brojnost 5. Bezbjednost

natalitetlija
Član

Re: Dejtonski sporazum - sva kršenja i neprovođenja

Post Postao/la natalitetlija » 18 apr 2019 09:52

Čolpa: Rezervni sastav policije u RS je kršenje Dejtona

Narodna skupština Republike Srpske (RS) usvojila je danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima u RS, kojim je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije.

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i predsjednik Građanskog saveza Nihad Čolpa kazao je za Vijesti.ba da usvojeni Nacrt predstavlja kršenje Dejtonskom mirovnog sporazuma.

"Usvojeni Nacrt zakona predstavlja eklatantno kršenje Aneksa 1 Dejtonskog mirovnog sporazuma i opasno igranje s mirom u BiH", smatra Čolpa.

Čolpa je, podsjećamo, prije nekoliko dana podnio Inicijativu Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za održavanje vanredne sjednice na temu sigurnosne situacije vezano za najavu Vlade RS-a da će uspostaviti rezervni sastav policije.

"Jedina namjena rezervnog sastava MUP-a RS-a može biti da rezervni sastav bude buduća pješadija tog entiteta, a svi znamo šta se devedesetih godina događalo na tom prostoru od strane pješadije inicijalno formirane kao rezervnog sastava", upozorava Čolpa.

On je pozvao kantone u Federaciji BiH da kao odgovor na odluku Narodne skupštine RS-a pokrenu isto pitanje kako bi bili spremni braniti ugroženi mir u BiH.

"Prošlost nam je pokazala da je mirna Bosna i Hercegovina jedino moguća ako postoji ravnoteža u svim segmentima onih koji su za jedinstvenu i stabilnu Bosnu i Hercegovinu i onih koji su protiv takve BiH", zaključio je Nihad Čolpa.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 18 apr 2019 23:01

https://forum.klix.ba/tkz-rezervni-sast ... 8s100.html

Jugobalije u Sarajevu i vecina stranaka nazovi Bosnjackih su gomila uhljebljenih morona,kretena gdje status stranke je vazniji od drzave.Ko misli drugacihe nek se zaputu iz Sarajeva u Krajinu naprimjer pa ces vidjeti izrovane ceste mislio si da si u srednjem vijeku ili mladje ljude koje migriraju.Najveci nedostatak pameti je taj da pamet bjezi iz Bosne i ostaju 60 godisnjaci koji drze politicku moc u svojim rukama bez imalo zelje i znanja da se bave Bosnjackim nacionalnim interesima.

Vidimo primjer jos jedan gdje dodje neki Jugobalijas i ovaj sto zna cuke sve to mora da sam ja.S tim da ja nisam bio na forumu Sarajeva x preko 10 godina mogao sam da pisem,ali ne isplati se i ne zelim da doprinosim ekonomiji okupiranih medija.No,samo da pojasnim nesto slijedece

Tamo negdje u 2 svjetskom ratu.Dosao Huska Miljkovic da pregovara s ''Srbima;.On dobio metak u rame a saputnik izgubio zivot.

Gledaj

Ja sam u porodici imao Jugonostaligicare koji nikad nisu isli u dzamiju,nikad nisu klanjali,koji su se klanjali u bratstvo i jedinstvo.Obicno su ti prvi koji su dobili cetnicki noz,dobili masovnu grobnicu i dobili sad evo vec raspadnuto tijelo.Jel meni zao rodjaka sto su zavrsili od noza cetnickog.Jeste.Smrt nas sviju ceka,mene tebe.Nema veze jel imas 60 kila ili 150.Jesi li masovan covjek ili nisi.No,jedino sto je gore od smrti.Gore od bilo kojeg tega,gore od bilo koje rane,gore od bilo cega je LJUDSKA GLUPOST.Kod Bosnjaka se danas presucuje genocid nad njima dolaze ovakve Jugobalije .A takvih je puno Sarajevo.I pametuju oko genocida ili zele da izjednace genocid u Prijedor s Kazanima.Jedna tuka iz Sarajeva je vjerovali ili ne.Usporedila izolovani slucaj ubistva par Srba u Kazanima s GENOCIDOM.Pa to moze samo bolesni ljevicarski debilni um da smisli.A takvih je najvise po Bosni.Najvise po Sarajevu.Sto je meni i zao,ali je tako

1992 godine sam zapamtio po tome da mi dodje neko i kaze u kuci.Vidi,ubijen ti je ovaj ili onaj.Dobio sam kundak u stomak ali sta sam ja znao kao dijete.Mislim.Pa u mom kraju bilo je zabranjeno pratiti Radio Sarajevo.
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 18 apr 2019 23:08

Srpska i Hrvatska politika imaju sponzora u Zagrebu i Beogradu.One su jasno definisane.One imaju i glavu i rep.Zna se ko pije i ko placa,ko pravi kucu.Kuca ima nacrt,tlocrt.Ima sve to i jos vise

jedino kod Bosnjaka se ne zna ko pije i placa,koji je cilj Bosnjaka.Da se naguze komsiji ili da nestanu.Jasno je da mi i Albanci naprimjer smo dva razlicita pojma jer kod Albanaca imas ponos,cast,imas historiju imas svega sto nemas kod Bosnjaka.Pa,da imamo sudjenje naprimjer Atifu Dudakovicu je nacionalna sramota koja se nikad ne bi desila kod Albanaca dok kod nas imas cetnicke pekare u po Sarajeva i gore

Zapamti.Demografski tokovi su takvi da Srpska i Hrvatska politika nemaju beskonacno dugo vremena.Tzv Hrvatska ima jos manje jer realno uz sve manje katolika u mnogim opstinama.Tesko ces moci da ostvaris svoje nacionalne ciljeve po Bosni.Javlja se tu i treca opcija.Jugobalijska kolona gdje tzv lijeve stranke i otpad,smece u svim obliku smrada i degeneracije.Javlja se u nekim svojim morbidnim velicinama i pravi od nacionalnih Bosnjaka.Trecezrednog konja bez imalo grama mozga ili vise od tog.Sjecam se jednom rece mi jedan lik.Ja sam iz Sarajeva.Pa?Koliko si knjiga procitao.Sta ti znas.Onaj iz Londona je iz daleko veceg grada od tog.Danas se javlja nazalost antagonizam Bosnjaka spram Sarajeva i ovo vise nije samo Krajina nego sve vise i ostatak Bosne poput Tuzlanske regije a mogao bi i Mostar da zavrsi tu.Mi danas nemamo nacionalnu stranku,nemamo cilj i strategiju.Mi smo ti pijanac u lokalu koji ceka i gleda mota se izmedju nogu Srba i Hrvata dok te on ponizava.U nadi da ces mu platti to posljednje pic.U nadi da ces m biti prijatelj.Dok ce oni samo gledati da te zatru ili cak i gore.Ubiju zaboravom

Jer neko je rekao.Svemir i ljudska glupost su neskonacne.A taj neko je bio daleko pametniji i od tebe i mene

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 apr 2019 04:18

Cetnici formiraju rezervni sastav policije

Bosnjaci formiraju rezervni sastav za jedenje cevapa i hurmasica :lol: :lol:

natalitetlija
Član

Post Postao/la natalitetlija » 19 apr 2019 05:21

Ako naši nazovi bošnjački politikanti formiraju rezervni sastav policije bar u kantonima, znaćemo da ima bar neke nade. Ako ne bude nikakvih recipročnih mjera stvarnih nema potrebe ni da postojimo kao takvi. Sa ovakvom sviješću naših političkih elita, a i naroda u cjelini, mnogo je i to što imamo status konstitutivniog naroda, a ne plemena. Pa gledam Rome, nemaju državu, ali imaju sve nevladine i druge instiutucije, od globalnog svjetskog kongresa roma do lokalnog i imaju dostojanstvo. Slušam šalu jednog roma neki dan, kaže čovjek vi ste postali veći cigani od nas cigana, samo nešto išćete od nekog i kukate. Preuzeste nam poso. :vomit:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 apr 2019 05:33

Pa,koliko imas Bosnjackih kantona?5
Iako realno i Srednja Bosna to jeste ali uz Jugobalije i ustashe tamo,ne ocekuj da taj kanton se okrene

Odbij onda Tuzlu koja nece sigurno.Ostane ti Zenica i Gorazde.Gorazde je isuvise maleno ono nece talasti i cekat ce sta mu Sarajevo kaze.Ostane ti jedino Zenica sto je moguce ali sumnjam.

Jedine sanse da neko napravi rezervni sastav je u Usk kantonu jer ljudi imaju veoma DRUGACIJI mentalitet od ljudi iz Bos Posavine i Srednje Bosne.Tako da je to moguce.A za medije,pa mediji su preuzeli Sda-Sdpovci niti ima medija nekih u ostatku Bosne

:aplauz: :aplauz: :rocky: Svaka cast ciganima ljudi su profesori za nas.

natalitetlija
Član

Post Postao/la natalitetlija » 19 apr 2019 05:58

Po meni recipročno rješenje je odmah proglasiti rezervni sastav policije GT paravojskom i donijeti deklaracije o tome u svim kantonima gdje je moguće da je to paravojska, pa čak i u općinama gdje je moguće deklaracije donijeti. Ali i raspravljati o tome na svim nivoima i tražiti sjednice i sastanke sa strancima. Zatim formirati iste rezervne sastave gdje je moguće i još plus, zajednicu mupova kantona i opština (kojih je moguće ubaciti tu, nazvati je bilo kako) i formirati recipročno paravojsku za slučaj odbrane i reći đikanima jasno da ćemo odustati od toga ukoliko oni suspenduju svoj zakon. Moglo bi se tu uraditi još što šta za kontru, ali od naših debila ne očekujem ništa. Dobro si rekao Jack u vrh glave u 3-4 kantona da prođe.

Meteor
Član

Post Postao/la Meteor » 19 apr 2019 06:41

....................
slika :Studyy:

Meteor
Član

Post Postao/la Meteor » 19 apr 2019 06:52

Evo 20.000 strucnjaka na budjetu da nadju odgovor

https://www.anticorrupiks.com/registarZaposlenih

Sta cu se ja zamarati pored ovih strucnjaka. Sta ja znam, budala.... :spavanje:
....................
slika :Studyy:

natalitetlija
Član

Post Postao/la natalitetlija » 19 apr 2019 07:41

Odgovor RS-u

SDA pokrenula aktivnosti za omogućavanje formiranja rezervnog sastava policije u FBiH

SDA pokrenula aktivnosti za omogućavanje formiranja rezervnog sastava policije u FBiH 
Stranka demokratske akcije (SDA) zatražila je od svog kadra u svim nadležnim institucijama i tijelima da pokrene inicijativu za popunu i opremanje aktivnog sastava policije u Federaciji BiH i kantonima, a istovremeno je zatraženo da se zvanično pokrenu procedure za izmjene zakona u FBiH i kantonima kojima će se omogućiti uvođenje rezervnog sastava policije.

"S obzirom na to da su se MUP entiteta RS i Narodna skupština RS-a oglušili na upozorenja i apele domaćih i dijela međunarodnih zvaničnika te utvrdili nacrt zakona kojima će rezervni sastav policije biti uveden u entitetu RS, ovakav odgovor smatramo nužnim i jedino ispravnim kako se ne bi narušio balans policijskih snaga u entitetima", poručuju iz SDA.

Poručili su da od ostalih političkih stranaka u FBiH očekuju da se pridruže i podrže ovu inicijativu.

"SDA će, također, poduzeti sve zakonske mogućnosti da se iz novog zakona u entitetu RS ukloni odredba o tzv. legendiranju, koja bi omogućila izdavanje lažnih bh. dokumenata za navodno izvođenje policijskih akcija. Takva odredba protivna je važećim zakonima i policijskim standarima, a njom bi se omogućile brojne zloupotrebe i narušila sigurnost", naglašavaju iz SDA.

Ranije je o tome govorio i ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara koji je poručio građanima da će FBiH institucionalno odgovoriti, naročito ako međunarodna zajednica ne bude reagirala adekvatno.
Sad će šega kad hdz bude blokirao formiranje rezervnog sastava na federalnom nivou. Fino sam rekao da je jedino rješenje zajednica mupova kantona i općina gdje su bošnjaci u mogućnosti pristupiti toj organizaciji i finansirati iz kantona iz kojih je moguće dobiti odluku. I formirati rezerviste mup-a, te organizacije. Svakako su rezervisti u RS paravojna formacija, neustavna i neusklađeno sa državnim zakonima, OHR i vijeće za implementaciju mira će se uključiti tek kad i mi krenemo praviti paravojsku ili rezerviste policije na način identičan kršenjem ustava i zakona kako je uradio RS.

abu seid
Član

Post Postao/la abu seid » 19 apr 2019 07:44

natalitetlija je napisao/la: 19 apr 2019 05:58 Po meni recipročno rješenje je odmah proglasiti rezervni sastav policije GT paravojskom i donijeti deklaracije o tome u svim kantonima gdje je moguće da je to paravojska, pa čak i u općinama gdje je moguće deklaracije donijeti. Ali i raspravljati o tome na svim nivoima i tražiti sjednice i sastanke sa strancima. Zatim formirati iste rezervne sastave gdje je moguće i još plus, zajednicu mupova kantona i opština (kojih je moguće ubaciti tu, nazvati je bilo kako) i formirati recipročno paravojsku za slučaj odbrane i reći đikanima jasno da ćemo odustati od toga ukoliko oni suspenduju svoj zakon. Moglo bi se tu uraditi još što šta za kontru, ali od naših debila ne očekujem ništa. Dobro si rekao Jack u vrh glave u 3-4 kantona da prođe.
Da li je uopšte moguće donijeti zakon na nivou Federacije bez saglasnosti škutora?

https://faktor.ba/vijest/sda-zvanicno-i ... nima/27823

Ili je ovo klasični šupljak SDA?

natalitetlija
Član

Post Postao/la natalitetlija » 19 apr 2019 07:54

abu seid je napisao/la: 19 apr 2019 07:44
natalitetlija je napisao/la: 19 apr 2019 05:58 Po meni recipročno rješenje je odmah proglasiti rezervni sastav policije GT paravojskom i donijeti deklaracije o tome u svim kantonima gdje je moguće da je to paravojska, pa čak i u općinama gdje je moguće deklaracije donijeti. Ali i raspravljati o tome na svim nivoima i tražiti sjednice i sastanke sa strancima. Zatim formirati iste rezervne sastave gdje je moguće i još plus, zajednicu mupova kantona i opština (kojih je moguće ubaciti tu, nazvati je bilo kako) i formirati recipročno paravojsku za slučaj odbrane i reći đikanima jasno da ćemo odustati od toga ukoliko oni suspenduju svoj zakon. Moglo bi se tu uraditi još što šta za kontru, ali od naših debila ne očekujem ništa. Dobro si rekao Jack u vrh glave u 3-4 kantona da prođe.
Da li je uopšte moguće donijeti zakon na nivou Federacije bez saglasnosti škutora?

https://faktor.ba/vijest/sda-zvanicno-i ... nima/27823

Ja jutros govorim i da je nemoguće to uraditi bez hdz-a i pola opozicije na nivou federacije i da je jedino moguće uraditi ovo što sam gore naveo. Zato i krmak Lukač i govori, pa nek napravi i federacija.

Možemo samo ovo i još ponešto da bi malo izvadili stvar i da se ne brukamo sa hdz-om da se ne bi naslađivali i rekli kolko smo nesposobni da i odgovorimo recipročno. Možemo: Proglasiti rezerviste RS-a paravojskom u svim institucijama gdje možemo kroz deklaracije, od općinskih vijeća do viših nivoa, zatim reći im jasno da ćemo na paravojsku odgovoriti formiranjem paravojske na isti način kršenjem ustava i zakona i formirati odmah zajednicu MUP-ova kantona i općina u kojim je Bošnjak komesar ili u mogućnosti da stavi potpis da taj općinski mup pristupa toj organizaciji. Onda je jedino moguće da preko kantonalnih budžeta se ta organizacija finansira, oprema, a odluku o popunjavanju, broju rezervista će mogu donijeti kantoni i ta organizacija implementirati. Kršili bi se zakoni, ali i RS je prekršio sve od ustava do zakona, ali bi to jedino alarmiralo strance da zaustave i njih i nas, a njih bi neko vrijeme malo pomeli u planovima, sebi u najgorem slučaju olakšali odbranu, da je ne pravimo u zadnji momenat i na najteži način kad ode sve u honduras
Zadnja izmjena: natalitetlija, dana/u 19 apr 2019 08:04, ukupno mijenjano 2 puta.

BosnjakizDoboja299+
Član

Post Postao/la BosnjakizDoboja299+ » 19 apr 2019 08:03

Situacija je vrlo alarmantna, ako se obori ovaj nacrt u parlamentu federacije slijedi novo klanje. I to ovaj put organizovani od strane hrvata i srba zajedno.

100% nece biti usvojen na nivou federacije. I ako ne poduzmemo nista , zasluzili smo nestanak.
Sekularna Bosnjacka Bosna :beret:

"Cuvajte i ocuvajte svoju naciju i ime Bosnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem" - Alija Izetbegovic

natalitetlija
Član

Post Postao/la natalitetlija » 19 apr 2019 08:08

BosnjakizDoboja299+ je napisao/la: 19 apr 2019 08:03 Situacija je vrlo alarmantna, ako se obori ovaj nacrt u parlamentu federacije slijedi novo klanje. I to ovaj put organizovani od strane hrvata i srba zajedno.

100% nece biti usvojen na nivou federacije. I ako ne poduzmemo nista , zasluzili smo nestanak.
Evo odmah ti kažem da milion posto da neće moći doći ni u parlamentarnu proceduru na nivou federacije od hdz-a, a kamo li da dođe do faze da bude oboren. Mogu tu samo raspravljati na vanrednoj sjednici i usvojiti neku deklaraciju, a sve ostalo što mi možemo je kršenjem zakona i odraditi sve na nižim nivoima, kantonalni i općinski mupovi uvezano i koordinirano, ali i GT je sve prekršio. To sam već rekao. Mi imamo ovu opciju što sam pisao u prethodnim postovima ili smo u šahu gdje ćemo moći birati samo ove dvije opcije jer su našim mutantima zavukli da biraju opet između dvije jedino moguće opcije, a obe loše):

1. Da ostanemo nenaoružani (jer neće hrvati što je... neeema gore)
2. Da izazovemo rat ukoliko pri pravljenju paravojske naše stranci ne zaustave i nas i njih (napominjem: naši rezervisti se samo mogu formirati preko kantonalnih i općinskih mupova), a stranci će tek reagovati ako mi odreagujemo na pravljenjem svoje paravojske. I jasno to tako i nazvati. Jer drugo i nije. (a i ovo je loše ali nema bolje)
Zadnja izmjena: natalitetlija, dana/u 19 apr 2019 08:25, ukupno mijenjano 1 put.

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 19 apr 2019 08:20

Sazvana vanredna sjednica Komisije za sigurnost, FBiH kreće u formiranje rezervnog sastava policije

Sazvana je vanredna sjednica Komisije za sigurnost Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u povodu najave bosanskohercegovačkog entiteta RS da će formirati rezervni sastava policije. Na ovoj sjednici trebala bi biti donesena konačna odluka o tome da i entitet FBiH započne proces formiranja rezervnog sastava federalne policije.
Predsjedavajući Komisije za sigurnost Parlamenta Federacije BiH Damir Mašić (SDP) uputio je danas članovima parlamentarne komisije, premijeru FBiH, šefu Parlamenta FBiH, ministru unutrašnjih poslova FBiH, vršitelju dužnosti direktora Federalne uprave policije (FUP) i visokom predstavniku poziv na vanrednu sjednicu, a na kojoj će biti razmatran odgovor entiteta FBiH na najavu formiranja rezervnog sastava policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Sjednica Komsije za sigurnost Parlamenta Federacije BiH bit će održana u utorak 23. aprila 2019. godine, a Mašić je na dnevni red stavio tačku koja glasi: "Mogući pravci djelovanja u svjetlu aktuelnih prijedloga i zakonskih rješenja iz oblasti sigurnosti u Narodnoj skupštini RS-a".

Na ovoj sjednici, kako saznajemo, trebala bi i institucionalno biti donesena odluka da se Federacija Bosne i Hercegovine upusti u proceduru formiranja rezervnog sastava federalne policije, a kao odgovor na najave vlasti iz entiteta RS.

Članovima parlamentarne komisije obratit će se ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara (SDA) i vršitelj dužnosti direktora FUP-a Ensad Korman. Stranka demokratske akcije (SDA) već je naložila svojim funkcionerima, pa tako i Čampari, da pokrenu inicijativu za popunu i opremanje aktivnog sastava policije u Federaciji BiH i kantonima, a istovremeno i da se zvanično pokrenu procedure za izmjene zakona u FBiH i kantonima kojima će se omogućiti uvođenje rezervnog sastava policije.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

natalitetlija
Član

Post Postao/la natalitetlija » 19 apr 2019 08:23

Ovo nije ništa, ali od nečeg se mora početi. Kad shvate da hdz će to opstruirati, morat će uraditi vanisntitucionalno i preko kantonalnih i općinskih mup-ova. Ili ne uraditi nikako. Idemo malo i mi kršiti ustav i zakone. Vakat je.

natalitetlija
Član

Post Postao/la natalitetlija » 19 apr 2019 08:55

OHR: Nejasan razlog za rezervni sastav policije RS

Razlog za postojanje rezervnog sastava policije nam je nejasan, kažu iz OHR-a.

Usvajanje nacrta izmjena i dopuna Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima RS, koji podrazumijeva uspostavljanje rezervnog sastava policije komentarisao je za Vijesti.ba Ured visokog predstavnika (OHR) u BiH.

''Razlog za postojanje rezervnog sastava policije nam je nejasan. Međutim, budući da je parlamentarna procedura još u toku, pozivamo zvaničnike RS da nacrt izmjena i dopuna pravovremeno upute u širu raspravu među domaćim i međunarodnim akterima, te podsjećamo da uspostava rezervnog sastava mora odgovarati potrebama koje spadaju unutar nadležnosti RS'', kazali su iz OHR-a za Vijesti.ba.

OHR poziva Narodnu skupštinu RS da na ove primjedbe, kao i na zabrinutost koju su izrazili određeni politički subjekti i akteri civilnog društva, odgovori transparentno, te istovremeno osigura da predložene izmjene i dopune ispunjavanju međunarodne standarde i Opšti okvirni sporazum za mir.
Ovakva mlohavokitost onih koji su dužni čuvati sporazum koji se više u malo čemu primjenjuje je glavni razlog zašto se mora recipročno, kršenjem i ustava i zakona naoružati bošnjački narod i uraditi sve recipročne mjere GT-u što je do sad uradio kontra ustava da omalovaži Bošnjake. Riješiti se i njihovog jezika i svega, čak i općine i paralelizme u večinski bošnjačkim mjesnim zajednicama u GT-u napraviti zbog sigurnostnih razloga. Pa da vidimo onda hoće li se dići mlohavokitom Incku. :joojj:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 apr 2019 09:53

Tzv Hdz nece uraditi nista ako im zaprijetimo.Ali Sda-Sdp politika je dala ustashama vlasti vise nego sto ih je procentualno stanovnistvo
Tacno tako.Javi se za 2 sedmice pa da vidimo sta su uradili.Jedno veliko nista

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 apr 2019 10:19

Jebe se onom katolickom kmetu ustaskom za Bosnom.On je tu da prima fine pare i zijeva.Sjecam se kako je Pedi samarao lijevo i desno ustashe i to jako prije 10+ godina.Cak i onaj izlapjeli Svarc Siling je znao da kaze.Ovaj drugi 10 tak godina tu i nista ne radi.To vam je OHR

Ko se uzda u Ohr jos je budala.Zao mi je da vas vrijedjam ali je to tako

Odgovorite