Situacija u BiH:

Situacija u federaciji:

Zeleno: Napravljene dionice
Zuto: Pravi se dionica
Plavo i narandjasto: Planirane dionice
Oni nisu ni ovako daleki ali kada bi imali autoput ondaa bi bili dole za oko sat i nesto dole a imali bi osjecaj jace povezanostimarli je napisao/la:Turci su podnijeli zahtjev da rade autoput i nedjeljom i odobreno im je. Rad brže nego što je predviđeno-tako i treba. Ako bi iduće godine spojili zenicu i tarin bilo bi sjajno. Onda više ni konjic i mostar nisu daleko.
Ono je mapa ceste federacije. Genocidna ima svoj autoput Gradiska-Banja Luka je gotov. Sad ide Banja Luka -Doboj preko Prnjavora.Bosni je napisao/la:Da pitam, jeli ovo drzavni porjekat (isplacuje se iz drzavnog racuna) ili entitetski projekat? Pitam zato sto me cudi da na onoj mapi izgleda ko da je sumska prakticno izostavljena iz pravljenja cesta i da je sve usmjereno na federacijske dio i spajanje Bosnjaka od Brckog do Neuma i Bihaca do Gorazde.
Kako su nagovorili onog dodika da prihvati ovo? Malo se nadam da imamo pametne politicare, malo.
Međunarodni javni poziv za realizaciju Projekta javno-privatnog partnerstva za izgradnju autoputa Doboj – Vukosavlje, kao dijela evropskog koridora 5-C koji u dužni od 46 kilometara prolazi kroz RS, produžen je do 21. decembra ove godine.
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/11958 ... -kroz.html
nece autoput tako brzo doci do mostara sa juga. vec kod pocitelja je patnja i rasprava zesca. za tu dionicu zvirovici - pocitelj je projekat vec bio gotov ali oko mosta u pocitelju je bilo nesuglasica. sad su se jedva dogovorili i ponistili projekattako da je sad ponovo otvoren tender za PROJEKAT. i to ce potrajati jos dosta vremena..amkos je napisao/la:Meni se ne svida sto ce ustase prije s juga spojiti autioput s Mostarom, nego mi iz Vlakova preko Lepenice, Tarcina, Konjica, Jablanice pa tek onda dolazi Mostar...Moramo sve dati Turcima da ovo izgrade prije ustasa s juga..
Jakub je napisao/la:Jesu li se konacno odlucili za trasu izmedju Mostara i Pocitelja?
Tu je bilo frke i prijetnji.