Podaci katoličke crkve
Re: Podaci katolicke crkve
Ma da zavrsimo i ovu pricu. Jasno se vidi razlika izmedu srpske i hrvatske politike. Ovdje mislim na Zagreb i na Beograd.
Zagreb je vec shvatio da nema nista od hrvatske price u Bosni. Malo prosaraju ponekad tu i tamo kako bi pokupili glasove i to je to. Sve i jednom ozbiljnom politicaru u Zagrebu je jasno da tu vise nemaju kapaciteta za nesto ozbiljno.
Na drugoj strani jos uvjek ima puno vlaha i oni imaju znatno veci potencijal za pravljenje problema.
Bit ce psiholoski udarac kad crkvena zvona objave kako ih je ispod 400.000 razbacanih po enklavama.
Zagreb je vec shvatio da nema nista od hrvatske price u Bosni. Malo prosaraju ponekad tu i tamo kako bi pokupili glasove i to je to. Sve i jednom ozbiljnom politicaru u Zagrebu je jasno da tu vise nemaju kapaciteta za nesto ozbiljno.
Na drugoj strani jos uvjek ima puno vlaha i oni imaju znatno veci potencijal za pravljenje problema.
Bit ce psiholoski udarac kad crkvena zvona objave kako ih je ispod 400.000 razbacanih po enklavama.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
- BosnjackaHercegovina
- Član
Dragi brate,Drina je napisao/la:Ma da zavrsimo i ovu pricu. Jasno se vidi razlika izmedu srpske i hrvatske politike. Ovdje mislim na Zagreb i na Beograd.
Iskreno me boli kad vidim kako su braća Bošnjaci u sjevernom dijelu naše domovine nespremna za Škutorske podvale i politiku. NIKAD Zagreb neće odustati od BiH - dok god ih ima u BiH. A kad ih padne ispod 400,000 očekuj ujedinjenje Vlaha i Škutora protiv nas. Ni u kojem slučaju ne misli o Zagrebu kao i malo manje opasnim od Beograda. Dođe li do sukoba i presjećemo li koridor na Brčkom očekuj Vlaške konvoje kroz Hrvatsku.I očekuj napad na Mostar.
Samo BiH.
Nisam ja naivan po tom pitanju. Samo sam objasnio da Hrvati vise nemaju kapacitete za neke osvajacke avanture po Bosni. I sljedeci lokalni izbori ce pokazati njihov potop. Bez Naroda na terenu nema ni uticaja.
-
BosniaUser
- Član
Izbori i nisu neki pokazatelj kad su hrvati u pitanju..Oni dođu masovno da glasaju, jer čak ni sad na prošlim izborima 2014. godine nismo dobili realnu sliku koliko njih zapravo živi u BiH...jer ja sam siguran za npr. općinu Jajce da od 4350 hrvata koliko ih je glasalo sad 2014. njih 750 su došli za vikend da glasaju...iako je trend pada vidljiv on opet nije realan...Drina je napisao/la:Nisam ja naivan po tom pitanju. Samo sam objasnio da Hrvati vise nemaju kapacitete za neke osvajacke avanture po Bosni. I sljedeci lokalni izbori ce pokazati njihov potop. Bez Naroda na terenu nema ni uticaja.
Izborima se dobiva vlast a vlast daje poluge za upravljanjem. Onaj ko ima vlast odlucuje gdje ce se presvuci asfalt. To je banalan primjer. U mom mjestu mi nemamo odbornika i nije ulozena ni 1KM za obnovu ceste tako da je to postao seoski put umjesto nekadasnje magistrale. Dok se sav novac ulaze u vlaska sela u kojima ni oni sami ne zive.
To glasanje onih iz vana moze trajati jedno vrijeme ali prije ili kasnije se pokaze realno stanje na terenu. Ubjeden sam da ce na lokalnim izborima katolicka opcija doziviti potop u Srenjoj Bosni. I ranije sam pisao zasto vise nema istog intenziteta iz ZG i BG. Hrvataska je prebacila vrh svog nacionalnog naboja. Nikad vise nece imati istu motivaciju a ni kapacitete kao 1995-te. Napravili su drzavu bez Srba.
Vlasi imaju vece potencijale za pravljenje problema u Bosni.
To glasanje onih iz vana moze trajati jedno vrijeme ali prije ili kasnije se pokaze realno stanje na terenu. Ubjeden sam da ce na lokalnim izborima katolicka opcija doziviti potop u Srenjoj Bosni. I ranije sam pisao zasto vise nema istog intenziteta iz ZG i BG. Hrvataska je prebacila vrh svog nacionalnog naboja. Nikad vise nece imati istu motivaciju a ni kapacitete kao 1995-te. Napravili su drzavu bez Srba.
Vlasi imaju vece potencijale za pravljenje problema u Bosni.
Najbolji primjer kalvarije je Jajce.Podatci zakljucno s 30 Julim,2015
B.Jezercic 15 prvacica
B.Kucera 130 prvacica
13 Septembar 85 prvacica
Kao takvi su bili ok.Ali,daleko od Bosnjacke dominacije
Podatci zakljucno s krajem Septembra
71 prvacic u 13 Septembru
12 prvacica u B.Jezercic
130 u B.Kuceri
Skopcaj ovako sad
Bosnjaci cine vecinu redovnih biraca u samom gradu Jajcu.Izbori 2014.Ima Jack biracki spisak
1 od ovih 12 prvacica u B.Jezercic je iz Dobratica.Ocigledno nema ih vise ''2''.Citaj cijeli Dobratici imaju fakat 1 prvacica.Ostane ti znaci u opcini 11 prvacica Hrvata u seoskim skolama Jajca na podrucju Podmilacja i Dnoluke.Radi se o 11 prvacica,nista vise
Imas 71 prvacic u 13 Septembru.Gradska skola gdje ''Hrvati'' cine nesto malo vise od pola prvacica u samom gradu.Nesto malo preko 40.Ostatak otpada na Carevo Polje i dalje sela.Imas 2 nasa prvacica u 13 Septembru i imas znaci jos 130 Bosnjaka+ Roma medju prvacicima bez znaci ''Hrvata i Srba'' u B.Kuceri
Dok je nas broj ostao isti.Broj katolika je pao za
13 Septembar 85 prvacica-71.Pad od 14 prvacica,zadnji upisni rok.Mjesec dana nakon pocetka skole,znaci kraj Septembra
B.Jezercic 15 prvacica-12 prvacica.Pad od 3 prvacica,zadnji upisni rok,mjesec dana nakon odlaska prvacica..Od tog -1 je za Dobratice.-2 za seoske skole Jajca.Nasa 2 prvacica su ostala tamo gdje jesu u 13 Septembru
B.Kucera biljezi isti broj prvacica.Ovo je na razini biblijskih poplava.Noina Arka im nije ravna,sta ili kako se je desilo tu
U Samom gradu ce Bosnjaci ciniti vecinu sto ce ionako poluglupe i divlje skutorske mase na internetu razbjesniti.Pa ce poceti da traze krivca,i ispravljati istinu.Isto to sto sad rade u Mostaru gdje se navodno spominje ''nepravilan'' popisa i da Hrvata ima izmedju 58 000-60 000.Mozes misliiti.Sumnjam da ce ih i 55 000 biti popisano
Broj katolika je znatno manji od pravoslavnih vlaha.Nemaju industriju,neke jace gradove,sve vise migririraju,zapravo i najvise.Ako padnu na ispod 400 000 katolika.To je kraj za njih jer nemaju homogenu teritoriju kao Srbi.Razbacani su u par enklava okruzeni Bosnjacima:Kiseljak.,Vitez i ti krajevi.Imaju poluokruzenje u Zepcu gdje su se Bosnjaci vratili u grad,i cine vecinu.Da ne pricam da su Bosnjaci 3/4+ Stanovnistva samom grada Odzaka/.Vise od 4/5 prvacica samom grada i vecina u samoj opcini.Da.Bosnjaci cine vecinu medju prvacicima u Odzaku
Pad od ispod 400 000 katolika itekako bi imao veoma vaznu ulogu.To podsjeca na pad Madjara Vojvodine.I njih je bilo i bilo,pa su sve vise padali i padali.Kad padnu na ispod 400 000.Pasce i na ispod 300 000.I Onda ce biti beznacajan faktor.Jedino retardirani dinosaurusi komi sistema 50+ koji su navikli na ''komsijine'' lazi piju vodu.Titova djeca komunizma od Bakira,Niksica,Lagumdzije,Radoncica,citaj svi lideri Bosnjackih stranaka su 50+.
Ocigledno je da je ti ljudi su pregazeni u vremenu,ne raspoznaju moc demografije i navikli su na drugu pricu.Ko ce ovoj djeci sad sto su prvacici u Jajcu sprijeciti da igraju kolo onako kako oni znaju za nekih 20 tak godina.Citaj,kad starije stanovnistvo katolicko pomre.Smjenit ce se novija generacija a to je sve vise i vise Bosnjacka
B.Jezercic 15 prvacica
B.Kucera 130 prvacica
13 Septembar 85 prvacica
Kao takvi su bili ok.Ali,daleko od Bosnjacke dominacije
Podatci zakljucno s krajem Septembra
71 prvacic u 13 Septembru
12 prvacica u B.Jezercic
130 u B.Kuceri
Skopcaj ovako sad
Bosnjaci cine vecinu redovnih biraca u samom gradu Jajcu.Izbori 2014.Ima Jack biracki spisak
1 od ovih 12 prvacica u B.Jezercic je iz Dobratica.Ocigledno nema ih vise ''2''.Citaj cijeli Dobratici imaju fakat 1 prvacica.Ostane ti znaci u opcini 11 prvacica Hrvata u seoskim skolama Jajca na podrucju Podmilacja i Dnoluke.Radi se o 11 prvacica,nista vise
Imas 71 prvacic u 13 Septembru.Gradska skola gdje ''Hrvati'' cine nesto malo vise od pola prvacica u samom gradu.Nesto malo preko 40.Ostatak otpada na Carevo Polje i dalje sela.Imas 2 nasa prvacica u 13 Septembru i imas znaci jos 130 Bosnjaka+ Roma medju prvacicima bez znaci ''Hrvata i Srba'' u B.Kuceri
Dok je nas broj ostao isti.Broj katolika je pao za
13 Septembar 85 prvacica-71.Pad od 14 prvacica,zadnji upisni rok.Mjesec dana nakon pocetka skole,znaci kraj Septembra
B.Jezercic 15 prvacica-12 prvacica.Pad od 3 prvacica,zadnji upisni rok,mjesec dana nakon odlaska prvacica..Od tog -1 je za Dobratice.-2 za seoske skole Jajca.Nasa 2 prvacica su ostala tamo gdje jesu u 13 Septembru
B.Kucera biljezi isti broj prvacica.Ovo je na razini biblijskih poplava.Noina Arka im nije ravna,sta ili kako se je desilo tu
U Samom gradu ce Bosnjaci ciniti vecinu sto ce ionako poluglupe i divlje skutorske mase na internetu razbjesniti.Pa ce poceti da traze krivca,i ispravljati istinu.Isto to sto sad rade u Mostaru gdje se navodno spominje ''nepravilan'' popisa i da Hrvata ima izmedju 58 000-60 000.Mozes misliiti.Sumnjam da ce ih i 55 000 biti popisano
Broj katolika je znatno manji od pravoslavnih vlaha.Nemaju industriju,neke jace gradove,sve vise migririraju,zapravo i najvise.Ako padnu na ispod 400 000 katolika.To je kraj za njih jer nemaju homogenu teritoriju kao Srbi.Razbacani su u par enklava okruzeni Bosnjacima:Kiseljak.,Vitez i ti krajevi.Imaju poluokruzenje u Zepcu gdje su se Bosnjaci vratili u grad,i cine vecinu.Da ne pricam da su Bosnjaci 3/4+ Stanovnistva samom grada Odzaka/.Vise od 4/5 prvacica samom grada i vecina u samoj opcini.Da.Bosnjaci cine vecinu medju prvacicima u Odzaku
Pad od ispod 400 000 katolika itekako bi imao veoma vaznu ulogu.To podsjeca na pad Madjara Vojvodine.I njih je bilo i bilo,pa su sve vise padali i padali.Kad padnu na ispod 400 000.Pasce i na ispod 300 000.I Onda ce biti beznacajan faktor.Jedino retardirani dinosaurusi komi sistema 50+ koji su navikli na ''komsijine'' lazi piju vodu.Titova djeca komunizma od Bakira,Niksica,Lagumdzije,Radoncica,citaj svi lideri Bosnjackih stranaka su 50+.
Ocigledno je da je ti ljudi su pregazeni u vremenu,ne raspoznaju moc demografije i navikli su na drugu pricu.Ko ce ovoj djeci sad sto su prvacici u Jajcu sprijeciti da igraju kolo onako kako oni znaju za nekih 20 tak godina.Citaj,kad starije stanovnistvo katolicko pomre.Smjenit ce se novija generacija a to je sve vise i vise Bosnjacka
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Drina je napisao/la:Nisam ja naivan po tom pitanju. Samo sam objasnio da Hrvati vise nemaju kapacitete za neke osvajacke avanture po Bosni. I sljedeci lokalni izbori ce pokazati njihov potop. Bez Naroda na terenu nema ni uticaja.
Katolici ne drze nijedan znacajan grad.Pogledaj naprimjer Ukrajinu.Tamo ''Novorusi'' drze Luhansk i Donjeck.Gradove s preko 100 000 stanovnika.Ovaj drugi ima vise stanovnika od jednog Zagreba
U Bosni sem Zapadnog Mostara,oni ne drze nijedan grad s preko 10 000 stanovnika.U Bosanskoj Posavini industrija je bila locirana u Bos Brodu,Modrici i Brckom.Ovo ostalo je poljuprivreda,a danas je to izumiruca grana.Posebno su najgore one poplave pogodile katolike.Maglaj je industrijski gradic bio prije rata,vidi pod Natron.Domaljevac je agrar i agrar.Susa ili cak i poplava doprinosi veliku razliku na terenu ovdje.Veliku
Za mog zivota i za vasih zivota.Srpsko pitanje nece biti rijeseno,jer je previse Srba,i ogroman su faktor u Bosni.Ali,za par godina zivota.Katolici bi mogli da padnu na ispod 400 000.Taj pad ce nastaviti i dalje da se desava.I vjerujem da ce ih biti u jednom vremenu i ispod 300 000.Tu nema dileme oko ovog.Ovi crkveni podatci koji dolaze za 2 mjeseca,ce to reci
Po meni za nas ima 3 verzije
Losa:Pad od 4000 katolika.Krajem 2015,samo 416 000
Srednja:Pad od 10 000 katolika.Krajem 2015.Oko 410 000 katolika
'Dobra:Par katolika od oko 17-20 000.Oko 400 -404 000 katolika
Katolici nemaju homogeno podrucje,nemaju neku jacu industriju sem Mostara.Pogledaj Orasje i Domaljevac,Kresevo,pa i Kiseljak.Onaj je lud ko misli da ce obicno selo Vitez moci da raste i da razvija i da ce taj kraj privuci novo stanovnistvo.Ako mi uzmemo vecinu medju prvacicima u Vitezu.To je kraj price za njih.Busovaca,N.Travnik i Jajce biljeze preko 60% prvacica ovdje Bosnjaka.To je za 20 godina nas kraj,jer ta mladez koja ostaje tamo bit ce katalizator promjena.Politickih,kulturnih.A kad je neko 60% neceg sad,s tendencijom rasta.Onda je jasno da je sva ta igra zavrsena

Vitez zivi od usluznih djelatnosti, a opet one zive od broja stanovnika. S obzirom da je broj stanovnika u BiH iz godine u godinu sve manji tako i zarada firmam u Vitezu opada. Nekada je Vitez bio hajmo reci centar trgovine u BiH danas kad prodjes glavnom cestom prema Sarajevu mozes vidjeti dosta zatvorenih trgovina,zapustenih skladista i poslovnih prostora.
Bosna Bosnjacima!
Tacno tako.I moglo bi se u relativno kratko vrijeme i ovdje okrenuti u nasu korist.Mislim na 3-5 godine period
Uostalom?Jel iko vjerovao da ce Bosnjaci ciniti vecinu prvacica na podrucju opcine Odzak ove skolske godine?U Samom gradu cinimo vise od 80% prvacica.U N.Travniku i Busovaci,razlika je ogromna u nasu korist.Jajce,ista prica.Sve to preko 60% prvacica
Vitez je imao polozaj,kakvu-takvu cestu,ali i ljude s vizijom kod katolika.Pa su dolazili na pocetku katolici iz Zenice dole,manje se iseljavalo.No,ako gledas biti u Vitezu ili sansu da odes u Zagreb ili dalje.Bit ce malo teze zadrzati katolicki narod tamo.Posebno jer je Vitez izmjesana sredina i nikad se ne zna
Januar iduce godine ce nam dati neke naznake o broju katolika
Uostalom?Jel iko vjerovao da ce Bosnjaci ciniti vecinu prvacica na podrucju opcine Odzak ove skolske godine?U Samom gradu cinimo vise od 80% prvacica.U N.Travniku i Busovaci,razlika je ogromna u nasu korist.Jajce,ista prica.Sve to preko 60% prvacica
Vitez je imao polozaj,kakvu-takvu cestu,ali i ljude s vizijom kod katolika.Pa su dolazili na pocetku katolici iz Zenice dole,manje se iseljavalo.No,ako gledas biti u Vitezu ili sansu da odes u Zagreb ili dalje.Bit ce malo teze zadrzati katolicki narod tamo.Posebno jer je Vitez izmjesana sredina i nikad se ne zna

Imam ja prijatelja koji su otisli u Munchen i pricaju mi kako se najvise druze sa Hrvatima iz Srednje Bosne posebno iz Nove Bile i Viteza njih je u Njemackoj najvise.Jack je napisao/la:Tacno tako.I moglo bi se u relativno kratko vrijeme i ovdje okrenuti u nasu korist.Mislim na 3-5 godine period
Bosna Bosnjacima!
ma sto bi mi govorili da ce imati samo Hercegovinu, treba tu naseliti 20000 Bosnjaka pa da nemaju ni Hercegovinu, jer da se u Mostaru stvori nasa vecina, oni ce i njega poceti napustati i ici dalje, jer ne zele nista da dijele, a i ne treba se zanosit nema njih ni sada vise od 450 000 pa navlace dosta vise, tako ce i 2021 ako ih bude realno recimo ispod 400 000 navuci na 500 000, problem je sto mi gledamo njihovo iseljavanje, a ja vam kazem i nasi svi sanjaju da se isele, bio zaposlen ili ne, bio obrazovan ili ne, svi zele i sanjaju da im je otic. sreca pa nama nije sve otvoreno kao njima.
- BosnjackaHercegovina
- Član
Tačno, ali velika je razlika kad oni odu prvi. Tada će biti otvorena mnoga radna mjesta u kojima bi oni radili da su ostali a to će ostati našima. Manji je procenat ljudi spremnih za odlazak kada u kući svi rade.kenan je napisao/la:ma sto bi mi govorili da ce imati samo Hercegovinu, treba tu naseliti 20000 Bosnjaka pa da nemaju ni Hercegovinu, jer da se u Mostaru stvori nasa vecina, oni ce i njega poceti napustati i ici dalje, jer ne zele nista da dijele, a i ne treba se zanosit nema njih ni sada vise od 450 000 pa navlace dosta vise, tako ce i 2021 ako ih bude realno recimo ispod 400 000 navuci na 500 000, problem je sto mi gledamo njihovo iseljavanje, a ja vam kazem i nasi svi sanjaju da se isele, bio zaposlen ili ne, bio obrazovan ili ne, svi zele i sanjaju da im je otic. sreca pa nama nije sve otvoreno kao njima.
Neki ode još 50,000 Škutora iz Hercegovine i naši iz Konjica i Jablanice će početi nalaziti poslove južno. Kuda otvorena radna mjesta tuda i naseljavanje. Samo treba otvarati radna mjesta i gurati njih da idu. Hrvatske putovnice će im se razbiti od glavu. Već jesu.
Ova kriza će proći kad tad, a ko ostane, život će mu biti bolji u državi sa 10% nezaposlenih.
Ne zaboravi da sada odlaze mladi Škutori i to je za njih grozno. To su ljudi koji će oformiti familije i rađati djecu vani - vidjet će se razlika u školskim podacima za 5-10 godina.
Samo BiH.
kenan je napisao/la:ma sto bi mi govorili da ce imati samo Hercegovinu, treba tu naseliti 20000 Bosnjaka pa da nemaju ni Hercegovinu, jer da se u Mostaru stvori nasa vecina, oni ce i njega poceti napustati i ici dalje, jer ne zele nista da dijele, a i ne treba se zanosit nema njih ni sada vise od 450 000 pa navlace dosta vise, tako ce i 2021 ako ih bude realno recimo ispod 400 000 navuci na 500 000, problem je sto mi gledamo njihovo iseljavanje, a ja vam kazem i nasi svi sanjaju da se isele, bio zaposlen ili ne, bio obrazovan ili ne, svi zele i sanjaju da im je otic. sreca pa nama nije sve otvoreno kao njima.
Dobar i realan komentar. :stareci:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
BosnjackaHercegovina je napisao/la:Tačno, ali velika je razlika kad oni odu prvi. Tada će biti otvorena mnoga radna mjesta u kojima bi oni radili da su ostali a to će ostati našima. Manji je procenat ljudi spremnih za odlazak kada u kući svi rade.kenan je napisao/la:ma sto bi mi govorili da ce imati samo Hercegovinu, treba tu naseliti 20000 Bosnjaka pa da nemaju ni Hercegovinu, jer da se u Mostaru stvori nasa vecina, oni ce i njega poceti napustati i ici dalje, jer ne zele nista da dijele, a i ne treba se zanosit nema njih ni sada vise od 450 000 pa navlace dosta vise, tako ce i 2021 ako ih bude realno recimo ispod 400 000 navuci na 500 000, problem je sto mi gledamo njihovo iseljavanje, a ja vam kazem i nasi svi sanjaju da se isele, bio zaposlen ili ne, bio obrazovan ili ne, svi zele i sanjaju da im je otic. sreca pa nama nije sve otvoreno kao njima.
Neki ode još 50,000 Škutora iz Hercegovine i naši iz Konjica i Jablanice će početi nalaziti poslove južno. Kuda otvorena radna mjesta tuda i naseljavanje. Samo treba otvarati radna mjesta i gurati njih da idu. Hrvatske putovnice će im se razbiti od glavu. Već jesu.
Ova kriza će proći kad tad, a ko ostane, život će mu biti bolji u državi sa 10% nezaposlenih.
Ne zaboravi da sada odlaze mladi Škutori i to je za njih grozno. To su ljudi koji će oformiti familije i rađati djecu vani - vidjet će se razlika u školskim podacima za 5-10 godina.
To je krah nase ekonomije kad mi trebamo cekati da drugi isele da bi mi dobili posao. Zasto se ne moze dobiti solidan i normalan posao sa normalnim radnim vremenom na drugi nacin, prije iseljavanja bilo koje nacije ili pojedinca.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
- BosnjackaHercegovina
- Član
Pitas zasto?amkos je napisao/la:BosnjackaHercegovina je napisao/la:Tačno, ali velika je razlika kad oni odu prvi. Tada će biti otvorena mnoga radna mjesta u kojima bi oni radili da su ostali a to će ostati našima. Manji je procenat ljudi spremnih za odlazak kada u kući svi rade.kenan je napisao/la:ma sto bi mi govorili da ce imati samo Hercegovinu, treba tu naseliti 20000 Bosnjaka pa da nemaju ni Hercegovinu, jer da se u Mostaru stvori nasa vecina, oni ce i njega poceti napustati i ici dalje, jer ne zele nista da dijele, a i ne treba se zanosit nema njih ni sada vise od 450 000 pa navlace dosta vise, tako ce i 2021 ako ih bude realno recimo ispod 400 000 navuci na 500 000, problem je sto mi gledamo njihovo iseljavanje, a ja vam kazem i nasi svi sanjaju da se isele, bio zaposlen ili ne, bio obrazovan ili ne, svi zele i sanjaju da im je otic. sreca pa nama nije sve otvoreno kao njima.
To je krah nase ekonomije kad mi trebamo cekati da drugi isele da bi mi dobili posao. Zasto se ne moze dobiti solidan i normalan posao sa normalnim radnim vremenom na drugi nacin, prije iseljavanja bilo koje nacije ili pojedinca.
Pa zato sto "da je babi chuna bila bi deda" - situacija je takva da drzava ne funkcijonise nikako i mi kao narod smo trebali izumrijet, ali eto nas jos uvijek tu.
Samo BiH.
Da, evo jedan slučaj toga. Pogledaj snimak - http://www.slobodnaevropa.org/media/vid ... 14021.htmlBosnjackaHercegovina je napisao/la:Neki ode još 50,000 Škutora iz Hercegovine i naši iz Konjica i Jablanice će početi nalaziti poslove južno. Kuda otvorena radna mjesta tuda i naseljavanje. Samo treba otvarati radna mjesta i gurati njih da idu. Hrvatske putovnice će im se razbiti od glavu. Već jesu.
Bošnjaci iz Zenice i ostatka srednje Bosne dolaze raditi na farmama na Kupresu dok lokalni hrvati odlaze na Njemačke bauštele.Kupreški gaučosi
Farma „Perčinović“ u vlasništvu obitelji Papić iz Tomislavgrada, od 2008. bavi se uzgojem kanadskog goveda i s tom vrstom uzgoja bili su prvi na području cijele BiH. Prvi su i po specifičnim pastirima, jer njihova goveda čuvaju pravi srednjobosanski kauboji.
http://www.youtube.com/watch?v=hguGxrsy ... ure=relmfu - Bosni - Enver Čolaković
- Zenicaninn
- Član
Bosni je napisao/la:Da, evo jedan slučaj toga. Pogledaj snimak - http://www.slobodnaevropa.org/media/vid ... 14021.htmlBosnjackaHercegovina je napisao/la:Neki ode još 50,000 Škutora iz Hercegovine i naši iz Konjica i Jablanice će početi nalaziti poslove južno. Kuda otvorena radna mjesta tuda i naseljavanje. Samo treba otvarati radna mjesta i gurati njih da idu. Hrvatske putovnice će im se razbiti od glavu. Već jesu.Bošnjaci iz Zenice i ostatka srednje Bosne dolaze raditi na farmama na Kupresu dok lokalni hrvati odlaze na Njemačke bauštele.Kupreški gaučosi
Farma „Perčinović“ u vlasništvu obitelji Papić iz Tomislavgrada, od 2008. bavi se uzgojem kanadskog goveda i s tom vrstom uzgoja bili su prvi na području cijele BiH. Prvi su i po specifičnim pastirima, jer njihova goveda čuvaju pravi srednjobosanski kauboji.
Evo baš sam neki dan dobio potvrdu u tome od jednog katolika sa skyscrapercity foruma.
Htio sam ga isprovocirati sa jednin pitanjem i da vidim kako ce reagovati na to.
I evo sta mi je odgovorio na to:

Znam lično paar osoba u svom okruženju koji su otišli raditi u Neum i dole žive. Tako da su to sve činjenice. Skutorima se u svim sverima loše piše. Dohakat će im hrvatski pasoš kao što je napisao BošnjačkaHercegovina!
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)
Nasa dominacija je ocigledna u Jajcu.Busovaci i Novom Travniku,gdje prelazimo 60% prvacica.Jajce kao opcina koja je vazna,jer je veza Srednje Bosne s Banjaluckim krajem i dalje prema Krajini.Nikad nije imalo ovoliko Bosnjaka prvacica.Sto je mahom posljedica iseljavanja katolika.
Prije par dana.Katalonski parlament je usvojio rezoluciju da ce Katalonija biti nezavisna do 2017 godine,u roku 18 mjeseci.
Zbog rastuce Islamofobije u Europi,kao i ove cinjenice.Sve je moguce.Posebno sad kad pocnu da dolaze podatci crkveni.Krajem decembra,cijeli Januar iduce godine i Februar.Svasta je moguce
Takodjer znamo da detaljna statistika Vrhbosanske biskupije izlazi u novinama.I to bude negdje u Aprilu,samo i to je tesko naci,ali dobro.Po meni ova godina bi mogla da bude veoma zanimljiva sto se tice katolika.Nema sumnje ako se karte poklope.Katalonija i jos ovi nemiri.Ustashe bi mogle da krenu.All in.Znaci sve karte na sto i da urade nesto slicno poput 2000 kad su organizovali ''samoupravu''
Prije par dana.Katalonski parlament je usvojio rezoluciju da ce Katalonija biti nezavisna do 2017 godine,u roku 18 mjeseci.
Zbog rastuce Islamofobije u Europi,kao i ove cinjenice.Sve je moguce.Posebno sad kad pocnu da dolaze podatci crkveni.Krajem decembra,cijeli Januar iduce godine i Februar.Svasta je moguce
Takodjer znamo da detaljna statistika Vrhbosanske biskupije izlazi u novinama.I to bude negdje u Aprilu,samo i to je tesko naci,ali dobro.Po meni ova godina bi mogla da bude veoma zanimljiva sto se tice katolika.Nema sumnje ako se karte poklope.Katalonija i jos ovi nemiri.Ustashe bi mogle da krenu.All in.Znaci sve karte na sto i da urade nesto slicno poput 2000 kad su organizovali ''samoupravu''

Sve je moguce. Napetost je uzduz i poprijeko. Ali katolicki uticaj u Bosni slabi iz dana u dan a ne iz godine u godinu. Podaci crkve koji ce izaci za par mjeseci ce pokazati jos jedan debeli minus.
Nama je bitno da poboljsamo polozaj na buducim lokalnim izborima. Ubjeden sam da ce katolicki faktor dozivjeti potop
Nama je bitno da poboljsamo polozaj na buducim lokalnim izborima. Ubjeden sam da ce katolicki faktor dozivjeti potop
Sve će to biti bezveze ako budale Bakir i Fahrudin pristanu na Čovićeve zahtjeve i osiguraju da "niko nemože drugom narodu birati predstavnike". To je garant 1/3 vlasti zauvijek, bez obzira na popis i sve drugo.
http://www.youtube.com/watch?v=hguGxrsy ... ure=relmfu - Bosni - Enver Čolaković