Galijašević: Moguće agresivnije akcije u Beogradu
Ekspert za pitanja bezbjednosti Dževad Galijašević smatra da Srbija treba da bude spremna na to da se, posle nasilnih akcija demonstranata u Beogradu, bliži težak period, u kojem su moguće i druge agresivne, nasilne akcije, za koje bi inspiracija bila pronađena na Zapadu.
"U ovom trenutku se provociraju klasični ulični neredi u kojima učestvuju male grupe", rekao je Galijašević za moskovski dnevnik "Rosijskaja gazeta".
Debili
Re: Debili
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
Nasao na Vox-u:
Rubina Cengic https://www.facebook.com/rubina.cengic?hc_location=ufi
Kakav debilizam.
"Sta je gore? Podrska ratnom zlocincu ili ne platiti porez?"Pod Brozovom slikom, Batko citira Dobricu Ćosića a ova naka Rubina Čengić donijela pun kofer Manjinih proizvoda i veli da je utaja poreza gora od veličanja genocida. Od 01:08:00
Rubina Cengic https://www.facebook.com/rubina.cengic?hc_location=ufi
Kakav debilizam.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
Rubina je nakaza. I moralna i fizicka. Tipicno razvodnjavanje i svi smo mi isti i ko nas bre vadi prica. Jos jedna srpska baba koja okupira medijski prostor u Sarajevu.
No vidim da se u 90% slucajeva druzi s vlasima sto je pozitivno jer znaci da je kao skart. Odbacane od naseg normalnog naroda

No vidim da se u 90% slucajeva druzi s vlasima sto je pozitivno jer znaci da je kao skart. Odbacane od naseg normalnog naroda

Biće onako kako Bošnjaci odluče
- BosnjakizDoboja299+
- Član
Sta je gore? Heh mater ti tvoju golemu.
Sekularna Bosnjacka Bosna 
"Cuvajte i ocuvajte svoju naciju i ime Bosnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem" - Alija Izetbegovic
"Cuvajte i ocuvajte svoju naciju i ime Bosnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem" - Alija Izetbegovic
To je ta logika. Ona je levičarka koja ne voli nacionalizam i da to pokaže u inat svima je kupila proizvode srpskog nacionaliste koji slavi genocidnog manijaka.

Sa Nebojšom Nikšićem, iza njih slika njihovog božanstva Tita.

Sa Nebojšom Nikšićem, iza njih slika njihovog božanstva Tita.
Zadnja izmjena: Beretta, dana/u 23 mar 2019 12:11, ukupno mijenjano 2 puta.
Upravo to. Onaj je iznad "toga". No gledajuci njen oblik, nema sumnje da sopa krmetinu u 16 i da je blizu infrakta.
Jugobalijjski paraziti koji cijeli zivot sisaju pare iz javnih institucija i presipaju iz supljeg u prazno. Razvodnjavaju i navode vodu na vlaski mlin. Ako i zamjeram i jednu stvar SDA je ta sto nisu posutali tu bagru i postavili zdrave temelje za novi pocetak. Sada se ovo razliva ko govna iz zacepljene kanalizacije
I sarajevski unuverzitet je problem jer izbacuje ovakve debile. Sve tok su tamo profesori razni blesimi i slicni nema srece
Jugobalijjski paraziti koji cijeli zivot sisaju pare iz javnih institucija i presipaju iz supljeg u prazno. Razvodnjavaju i navode vodu na vlaski mlin. Ako i zamjeram i jednu stvar SDA je ta sto nisu posutali tu bagru i postavili zdrave temelje za novi pocetak. Sada se ovo razliva ko govna iz zacepljene kanalizacije
I sarajevski unuverzitet je problem jer izbacuje ovakve debile. Sve tok su tamo profesori razni blesimi i slicni nema srece
Evo jednog etnickog "Bosanca" koji je osnovao kao neki pokret za Bosansku naciju. Smetaju mu islam i Bosnjastvo.

Jugosloven. Jedan u nizu. Svaka druga rijec fasista
Ucinih gresku i bacih pogled na njegov profil i profil onih s kojima se dopisuje
Srpski "heroj" Enis Suljevic,nazalost nije jedini...
Kcerka Nedzada Latica : Nejra Latić Hulusić: Sloboda pojedinca je sloboda svih nas, ona je za pedere
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nejra-l ... /190506082Režiserka i novinarka Nejra Latić Hulusić je u periodu nakon najave prve Bh. povorke ponosa bila jedna od glasnijih u pružanju podrške LGBTI zajednici kroz svoje javno djelovanje. U intervjuu za LGBTI.ba pročitajte koji su njeni motivi za ovu podršku, ali i o načinu na koji ona vidi povorku ponosa.
Rijetko šta je javnost toliko potaklo na diskutiranje kao što je to uradila najava održavanja prve Bh. povorke ponosa. LGBTI zajednica je, uz sve neugodnosti, naišla i na mnogo podrške.
Prije nego se dođemo na temu povorke ponosa, da li našim čitateljima/cama možeš reći nešto više o svom procesu osvještavanja LGBTI identiteta kao sastavnog dijela društva?
Ja volim ljude radi onoga kakvi su, a ne šta su. Valjda je zato i proces osvještavanja postojanja LGBTI osoba u mojoj okolini došao nekako bez tereta predrasuda. Uvijek bih prvo upoznala osobu sa svim njenim djelićima karaktera, pa bih tek onda saznala za njenu s**** orijentaciju. Ako je taj neko bio za mene bezveze ili predivna osoba od samog početka, ostao je takav i nakon spoznaje o s**** orijentaciji te osobe.
U tekstu koji si napisala za The Bosnian Times navodiš kako je sloboda izbora, i ponos zbog posjedovanja te vrste slobode, ono što te čini osobom čija su četiri zida, zapravo, četiri strane svijeta. LGBTI povorke nazvane su upravo povorkama ponosa, a četiri zida su najčešće mjesto gdje se LGBTI osobe smještaju. Da li smatraš da je ponos o kojem govoriš donekle sličan onom ponosu za koji se LGBTI osobe bore organizirajući protestne marševe?
Ja mislim da svako na svijetu treba imati pravo da se osjeća sigurnim u svojoj okolini, bez obzira na svoj identitet. Ovdje govorimo o sekularnim državama, a za države sa drugačijim uređenjem prosto savjetujem preseljenje ili hidžru radi svoje sigurnosti. Naravno, granica našeg ponašanja mora biti krilatica da sloboda jednog čovjeka prestaje gdje počinje sloboda drugog. E, sada neka meni neko racionalno, a ne iz svojih iracionalnih strahova, objasni na koji način pokrivene žene ili LGBTI osobe ugrožavaju nečiju slobodu samo svojim postojanjem? Kako to moje iskazivanje vjere maramom nekoga ugrožava ako ga ja kao osoba ne maltretiram i isto tako, kako to LGBTI osoba ugrožava nekoga svojim identitetom? Hodam ja ulicom, ili hodaš ti ulicom i šta? Bodemo im oči ? To je kao sad problem?!
Šta te je ponukalo da javno istupiš i podržiš najavu povorke ponosa?
Moja zakletva samoj sebi još kad sam bila dijete bila je da ću se boriti za slobodu svakog čovjeka da bude ono što jeste, dok god ne ugrožava postojanje drugih stvorenja. Na nasilje, poticanje na nasilje, na progone, na stigmatiziranje, neću da šutim.
Kako komentarišeš napad na dvije pripadnice LGBT populacije koji se nedavno desio u centru Sarajeva?
Kao posljedicu nekontrolisane i nepromišljene medijske hajke o povorci, kako sa socijalnih mreža utjecajnih ljudi u društvu, tako i sa portala koji prenose fašističke stavove radi klikova. Što se mene tiče, te djevojke nije udario samo onaj koji je zamahnuo rukom, nego i oni koji su na to pozivali i njihove riječi širili.
Na koji način ljudima koji nisu podržavatelji komuniciraš svoje tačke gledišta vezane za LGBTI zajednicu?
Strpljivo i teško. Jako je teško prolaziti kroz razumnu argumentaciju sa ljudima koji imaju unaprijed rezolutne stavove, koji vole da sude o ljudima prije Svevišnjeg. A vole živjeti u sekularnim, demokratskim društvima. Ne vole ideju da se, recimo, presele u Afganistan, ali vole ideju da “vješaju ili izoluju pederčine”. Međutim, nije moje, a vjerujem da nije ni vaše, da tjerate nekoga da vas razumije, ili podržava, ili vam se divi. Ljudi svašta ne mogu da prihvate. Ali, vi imate pravo i morate da zahtijevate da vam se garantuje sigurnost i da nećete biti stigmatizirani radi nečega što jeste vaš identitet.
Da li planiraš doći na prvu Bh. povorku ponosa?
Ne. Za sada se nadam da neće biti potrebe. Ja sam rekla da ću životom, ako treba braniti vašu sigurnost, ako, ne daj Bože, živi zid zatreba, zovite. Ali, moje skromno mišljenje jeste da LGBTI osobe trebaju da prošetaju same i pokažu da postoje, da oni koji sumnjaju vide da su to osobe od krvi i mesa, prijatelji, sestre, braća, sinovi, kćeri, a ne neka bića iz Sodome i Gomore. Moje prisustvo u povorci bi joj dalo jedan drugi kontekst, jer ja nisam u ovom gradu ni blizu ugrožena kao vi. Moje prisustvo bi bilo licemjerno.
Šta bi poručila LGBTI zajednici?
Ja se nadam da ćete uspjeti iskomunicirati to što želite, uprkos silnom medijskom pritisku da se stvari okrenu naopako. Nadam se da će povorka proći u miru i da ćete istrajati da ne uđete u sukob sa tuđim predrasudama. Nadam se da vam donosi jedan smiraj u srca koji je svakom čovjeku potreban. Iz svog iskustva bivanja drugačijom u većini dijelova svijeta kojima se krećem, a predstavljajući skupinu koja nije na dobrom glasu, muslimane, nakon infiltracije terorizma u naše redove, ja vam savjetujem i molim vas da budete strpljivi, pametni i otvoreni za sva pitanja. Meni nije mrsko hiljadu puta odgovoriti na svako, pa i glupo pitanje koje mi zlonamjernici postave, ali ne smije se biti arogantan, bezobrazan i nagao. Treba svojim primjerom i vrlo pažljivo, lijepo pristupati ljudskim dušama. Treba se obraćati ljudskim srcima, a ne njihovoj pameti.
Bosnjaci ne razumiju sta znaci srbijanac i srbin. Srbin sigurno nisi nego balija, a balije su oni koji prelijecu iz svoje ciste vjere i nacije u tudju. U ovome slucaju samo ti ime kaze ko si, a prelazis u vlasku srbsku naciju.
Ammar Mešić zapušio usta svima, objasnio: "Srbin sam, slavim i Božić i Bajram"
https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyy ... id=1539296Jedini naš glumac u popularnoj seriji "Igra prestola" Ammar Mešić sada je dospeo u centar pažnje drugim povodom. On je poreklom iz Prijepolja, živi i radi u Beogradu, a povodom komentara ljudi koji ne razumeju "kako je on Srbin i ističu dva slova m u njegovom imenu" - objasnio im je statusom na svom profilu na Fejsbuku.
"Izašao je jutros još jedan tekst o meni u Igri prestola, naslov: “Srbin u Igri prestola” i otvorim komentare. Najčešći su: kako Ammar pa Srbin? Mržnja, u nekim komentarima otvorena, u nekim zapakovana u mrziteljsku duhovitost.
To mrze oni koji misle da je Prijepolje u Crnoj Gori ili Bosni. Jer da je u Srbiji, valjda bi bilo Prepolje. Mrze oni koji ne znaju granice sopstvene zemlje, oni koji se boje Srbije svedene na 'beogradski pašaluk' a da iz tog istog pašaluka nisu nikada izašli, niti pokušali da nauče nešto o svojoj zemlji, njenoj istoriji i kulturi. Oni koji misle da treba istrebiti one koji se drugačije zovu, imaju drugu veru i verovanja, one koji su od njih po bilo čemu različiti.
Ja sam Srbin, iz Prijepolja koje je u Srbiji. Baka i njeni roditelji i rođaci su pravoslavci, a mi muslimani, slavimo i Božić i Bajram, Uskrs i Ramazan. Pa pobogu kako to da živimo normalno? Ne delimo ljude, ne pristajemo na to da nas dele. Razdvajamo ljude od neljudi, razlikujemo dobro od lošeg. Ne pljujemo po ulici, ne potkradamo komšije, ne kunemo, ne varamo, ne delimo, ne mrzimo. Plaćamo porez, pevamo himnu, borimo se da naša Srbija bude bolja, uređenija, lepša. I lepo nam je tako, sigurno lepše nego onima koji se bude i ležu sa mržnjom. Lepše nego onima koji misle da je mržnja dokaz ljubavi prema svojoj zemlji ili veri.
Svima koji slave, srećan Đurđevdan i Ramazan Šerif Mubarek Olsun", napisao je Ammar.
Ovaj i njemu slicni su niko i nista, osobe izgubljene i bez identiteta.hamza je napisao/la: ↑09 maj 2019 03:37 Bosnjaci ne razumiju sta znaci srbijanac i srbin. Srbin sigurno nisi nego balija, a balije su oni koji prelijecu iz svoje ciste vjere i nacije u tudju. U ovome slucaju samo ti ime kaze ko si, a prelazis u vlasku srbsku naciju.
https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyy ... id=1539296Jedini naš glumac u popularnoj seriji "Igra prestola" Ammar Mešić sada je dospeo u centar pažnje drugim povodom. On je poreklom iz Prijepolja, živi i radi u Beogradu, a povodom komentara ljudi koji ne razumeju "kako je on Srbin i ističu dva slova m u njegovom imenu" - objasnio im je statusom na svom profilu na Fejsbuku.
"Izašao je jutros još jedan tekst o meni u Igri prestola, naslov: “Srbin u Igri prestola” i otvorim komentare. Najčešći su: kako Ammar pa Srbin? Mržnja, u nekim komentarima otvorena, u nekim zapakovana u mrziteljsku duhovitost.
To mrze oni koji misle da je Prijepolje u Crnoj Gori ili Bosni. Jer da je u Srbiji, valjda bi bilo Prepolje. Mrze oni koji ne znaju granice sopstvene zemlje, oni koji se boje Srbije svedene na 'beogradski pašaluk' a da iz tog istog pašaluka nisu nikada izašli, niti pokušali da nauče nešto o svojoj zemlji, njenoj istoriji i kulturi. Oni koji misle da treba istrebiti one koji se drugačije zovu, imaju drugu veru i verovanja, one koji su od njih po bilo čemu različiti.
Ja sam Srbin, iz Prijepolja koje je u Srbiji. Baka i njeni roditelji i rođaci su pravoslavci, a mi muslimani, slavimo i Božić i Bajram, Uskrs i Ramazan. Pa pobogu kako to da živimo normalno? Ne delimo ljude, ne pristajemo na to da nas dele. Razdvajamo ljude od neljudi, razlikujemo dobro od lošeg. Ne pljujemo po ulici, ne potkradamo komšije, ne kunemo, ne varamo, ne delimo, ne mrzimo. Plaćamo porez, pevamo himnu, borimo se da naša Srbija bude bolja, uređenija, lepša. I lepo nam je tako, sigurno lepše nego onima koji se bude i ležu sa mržnjom. Lepše nego onima koji misle da je mržnja dokaz ljubavi prema svojoj zemlji ili veri.
Svima koji slave, srećan Đurđevdan i Ramazan Šerif Mubarek Olsun", napisao je Ammar.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

Debila a la debili! Nuznost kojom su izlozeni bili bosbnjaci u drugom svjetskom ratu proglasati fasizmom to mogu samo crveni kmeri i neizrasli bosnjaci kojima je haram sljiva udarila u glavu! Zamislite cetnike kao partizane kako ispitivaju bosnjacke velikane, a jedan dervis im usmjerevac.

http://zurnal.info/novost/22082/antifas ... ista-u-bih
Stefan svarc o bosnjacima!
Piše: Mirnes Sokolović
Zašto je nestao Parergon: Antifašistička polemika protiv kolaboracionista u BiH
U Parergonu, kao da je došlo vrijeme da se preispita uloga muslimanskog establišmenta, svih tih prvaka Islamske zajednice, Jugoslovenske muslimanske organizacije, vodećih intelektualaca i veleposjednika, u kolaboraciji sa nacističkim režimima Nezavisne države Hrvatske ili Trećim rajhom
Parergon Derviša Sušića iz 1977. godine, pamfletska i polemička knjiga, napisana kao dodatak romanu Tale, insistira na obračunu sa konkretnim personama, snažno antifašistički angažovana, koristeći se svim verbalnim oružjima u napadu na ideologiju koja je u Drugom svjetskom ratu odnijela milione života. Još konkretnije, u Parergonu, kao da je došlo vrijeme da se preispita uloga muslimanskog (bošnjačkog) establišmenta, svih tih prvaka Islamske zajednice, Jugoslovenske muslimanske organizacije, vodećih intelektualaca i veleposjednika, u kolaboraciji sa nacističkim režimima Nezavisne države Hrvatske ili Trećim rajhom.
Parergon je na tim stranicama opisan kao površno štivo, koje je izazvalo gnjev cijelog bošnjačkog kolektiva, to je djelo u kojem pisac pokazuje da mu je talent ishlapio a kompleksi nepregledni, to su kompleksi muslimanskog porijekla koje su Jevreji nazvali samomržnjom, to je djelo pisano u Titovoj vili u Bugojnu po njegovom direktnom nalogu, ta je knjiga pokrenula veliku komunističku velikosrpsku hajku na sve muslimansko u BiH, jedan od aktera knjige Kasim ef. Dobrača umro je naprasnom smrću dva mjeseca nakon što ju je Oslobođenje počelo objavljivati kao feljton...

http://zurnal.info/novost/22082/antifas ... ista-u-bih
Stefan svarc o bosnjacima!
Stefan Schwarz, bivši član Parlamenta SR Njemačke i počasni građanin Sarajeva, Goražda i Bosanske Krupe, objavio je pismo na Facebooku prije dvije godine u kojem, pored oštrog kritikovanja vlasti Republike Srpske zbog proslave 9. januara kao dana RS-a, objašnjava svojim pratiocima ko su ošnjaci.
– Kada neko kaže da Evropa nije naučila ništa iz Hitlerovog i Staljinovog terora, onda je Republika Srpska živi dokaz za to. Deveti januar 1992. ne znači ništa drugo do početak najvećeg genocida u Evropi nakon Hitlera i Staljina – napisao je Schwarz.
On podsjeća na ideju stvaranja takozvane „velike Srbije“ kao krajnjeg cilja agresije na Bosnu i Hercegovinu devedesetih godina, što je dovelo do masovnih zločina nad Bošnjacima i Hrvatima.
– Nakon cijelog tog užasa, žrtve ne traže osvetu, nego pozivaju na solidarnost i pomirenje. Rat u BiH bio je i ostao sramota Evrope – piše Schwarz.
Onaj ko je preživio ratne zločine i genocid, a ipak poziva na mir i traži pravdu, ne smije biti zaboravljen, naglašava Stefan Schwarz:
– Ako bi se mogla dati Nobelova nagrada za cijeli jedan narod, Bosanci su je zaslužili.
21.06.2019
Italijanski ministar unutarnjih poslova zatražio sterilizaciju Vasvije Husić majke desetero djece
https://stav.ba/salvini-trazi-steriliza ... skih-roma/
Italijanski ministar unutarnjih poslova zatražio sterilizaciju Vasvije Husić majke desetero djece
https://stav.ba/salvini-trazi-steriliza ... skih-roma/
Vasvija Husić, poznata kao romski Robin Hood, je džeparoška bosanskog porijekla koja je uhićena zbog pljačke okupatorski potomaka više od četrdeset puta, nakon čega je uvijek puštana na slobodu od državni organa mafijaške Italije koja po mišljenju mnogih Bosanski Roma nije platila dovoljno visoku ratnu oštetu Bosancima. Razlozi zbog kojih Vasvija nije išla u zatvor bili su njene uzastopne trudnoće. Ovoga puta osuđena je na 25 godina zatvora nakon što je opljačkala jednog peruanskog turistu.
Zahtjev populističkog ministra dobio je brz odgovor na društvenim mrežama. Neki su se prisjetili da su, dok je džeparoška dobila 25 godina zatvora, Umberto Bossi, osnivač Sjeverne Lige i blagajnik njegove stranke, Francesco Belsito, osuđeni na samo dvije i četiri godine zatvora, unatoč tomu što su pronevjerili gotovo 50 miliiona eura u mreži političke korupcije.
Prvi terorista u evropi Gavrilo Princip "Najviše bih volio da Sarajevo mogu sabiti u jednu kutiju šibica i zapaliti ga da izgori." (5. decembra 1914. godine. na suđenju atentatorima, prema knjizi Nihada Halilbegovića, "Bošnjaci žrtve zaborava", Sarajevo, 2000. str. 9.)
Ovi salonski komunisti imaju istu priču kao ona 1244 sekta, kao da ih je jedna majka rodila

https://pbs.twimg.com/media/D84CheuXoAE4D6F.jpg
Ovi salonski komunisti imaju istu priču kao ona 1244 sekta, kao da ih je jedna majka rodila

https://pbs.twimg.com/media/D84CheuXoAE4D6F.jpg
Sta je to stope Gavrila Principa? Obicna ploca?
Vernes Subašić
Skandal na manifestaciji “Slovo Gorčina”: Nagrada islamofobnom tekstu
http://saff.ba/skandal-na-manifestaciji ... om-tekstu/
Jos remek djela ovog retarda
http://penbih.ba/2019/07/vernes-subasic ... zdar-2019/
I ovo dobija neku nagradu?

Skandal na manifestaciji “Slovo Gorčina”: Nagrada islamofobnom tekstu
http://saff.ba/skandal-na-manifestaciji ... om-tekstu/
Jos remek djela ovog retarda
http://penbih.ba/2019/07/vernes-subasic ... zdar-2019/
I ovo dobija neku nagradu?
Elvedin Nezirović pisac iz Mostara gostujući na radiju Federacije BiH povodom promocije svoje knjige Zločin kazna oprost koja će se desiti večeras u Pavarotti centru u Mostaru izjavio je da:"U ratu u Bosni i Hercegovini nije bilo nevinih ni vojski a ni naroda" Tako dragi Bošnjaci ako vam je neko ubio dijete oca majku ili čitavu porodicu samo zato što ste Bošnjak nemojte misliti da ste nevini i vi ste krivi!!!