Ovaj dio se bavio popisom.Iako je proslo haman 3 mjeseca od popisa stanovnistva i zadnji put delegacija strana dolazi oko popisa.On i dalje negira rezultate popisa stanovnistva.Rekao sam prije 2 godine da je s cetnicima nemoguc dogovor.Pa su ljudi dzaba trosili vijeme razgovarajuci s cetnicima i njihovim zeljama.To je glupostOn vjeruje kako će BiH pronaći rješenja i za korištenje podataka iz popisa stanovništva, čije je rezultate RS osporio.
”Mislim da ćemo biti u situaciji, prvenstveno, da što prije odgovorimo. Kada je u pitanju popis stanovništva u BiH, nadam se da ćemo to učiniti da bude prihvatljivo rješenje za sve u određenim dijelovima statističkih podataka, iako vjerujem da će BiH biti u situaciji već 2021. godine, a to je blizu, imati novi popis stanovništva gdje sam uvjeren da će se eliminisati primjedbe koje su se odnosile na ukupan način objavljivanja rezultata popisa stanovništva u BiH, prije svega, tu mislim na primjedbe iz RS-a. Važno je utvrditi metodologiju koja bi bila u skladu s Eurostatom, a u saglasnosti s naučnim metodama u oblasti statistike i koja bi bila dio konsenzusa svih u BiH”, poručio je Lazar Prodanović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.
Popis je jedan od vaznijih cinjenica koje je Dodik ispusio.Od blokiranja parlamenta do daljnih ciljeva.Ali,eto
Valjda ce ovih dana nesto biti vise oko toga