☑ Pravila foruma i savjeti

Namjenska industrija BiH

Jack
Administrator

Re: Oružane snage BiH i Namjenska industrija BiH

Post Postao/la Jack » 12 sep 2017 05:33

Pakistan je jedina drzava koja nam je pomogla u ratu.Sad da i mi njih poguramo.Pola miliona km po haubici.Pa da se sto vise izveze.Oni fakticki trose milijarde na oruzje,municiju,haubice.

Pakistan ti dodje kao koka koja nosi zlatno jaje.Mi smo posmatraci Oic,ali mozemo da budemo na svakoj skupstini.Oic danas ima 1.8 milijardi stanovnika,s jos vecim brojem.Naravno to je lova do krova

Napravi pusku,haubicu.Namjenska industrija moze da cvjeta.Za razliku od Srbije i Hrvatske mi pri ruci imamo ogromno trziste da prodamo nase oruzje.Namjenska industrija treba da cini najmanje pola Milijardi Eura izvoza.Ali nadam se da ce biti bolje nakon one haubice
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Crow Jane
Član

Post Postao/la Crow Jane » 12 sep 2017 05:47

Jack je napisao/la:
Crow Jane je napisao/la:Izetbegović i Hussaini: Obostrani interes za saradnju u oblasti namjenske industrije

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović razgovarao sa predsjednikom Islamske Republike Pakistan Mamnoonom Hussainom. 

http://faktor.ba/vijest/izetbegovic-i-h ... ije-264165
Pa u cijeloj Europi jedino Albanija je clanica OIC.Mi imamo status posmatraca,znaci mozemo da pricamo s kim hocemo i zelimo,samo ne mozemo da glasamo.Potencijal cak i posmatraca Oic je ogroman.Mi ako zelimo mozemo da ocrnimo Hrvatsku i Srbiju u islamskom svijetu ne bi mogli pelene da prodaju.A naravno,velika je stvar jer ako imas 56 drzava Oic.I sad uspjesno testiras naprimjer haubicu.Pa kome ces prodati?

Nigerija 200 miliona.Pakistan 200 miliona

Jedino je Rusija u sastavu posmatraca ovdje,i zato im se izvoz oruzja drasticno povecao od 2005 godine kad su usli.Potencijal je daleko veci jer za razliku od Srbije mi vec imamo fakticki 56 drzava skupljenih na tom prostoru svakog sastanka.Ne treba trcati,moliit da te prime.Zato ja nisam zadovoljan koliko bi mogli da izvozimo ovdje oruzja
Pa sta cekamo? :mrgreen:

Sto se tice Pakistana, oni Burmi u jeku genocida vlade nad tamosnjim muslimana prodaju oruzje.
Potpis

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 12 sep 2017 05:54

Na kraju krajeva.Pakistan proizvodi i najmanji mali dimanit po komadima.Tako jak da cijele mostove ruse.Valjda ubacuju neki miks

Ceka se prva posiljka baklave u Islamabad da stigne.I da se haubica testira

Mehmed beg Catic
Član

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 12 sep 2017 06:13

Jack je napisao/la:Pakistan je jedina drzava koja nam je pomogla u ratu.Sad da i mi njih poguramo.Pola miliona km po haubici.Pa da se sto vise izveze.Oni fakticki trose milijarde na oruzje,municiju,haubice.

Pakistan ti dodje kao koka koja nosi zlatno jaje.Mi smo posmatraci Oic,ali mozemo da budemo na svakoj skupstini.Oic danas ima 1.8 milijardi stanovnika,s jos vecim brojem.Naravno to je lova do krova

Napravi pusku,haubicu.Namjenska industrija moze da cvjeta.Za razliku od Srbije i Hrvatske mi pri ruci imamo ogromno trziste da prodamo nase oruzje.Namjenska industrija treba da cini najmanje pola Milijardi Eura izvoza.Ali nadam se da ce biti bolje nakon one haubice
Da budemo iskreni ovo podebljano bas nije tacno. Pakistan nam je prodao , i za to im je puno hvala one Crvene Strijele ali je mnogo vecu pomoc slao Iran. Ostale arapske zemlje (muslimanske) su vecinom slale pare ali to je bilo najvise na privatnoj osnovi, od drzava kroz zvanicne vlade najvise je pomogao Iran i to bas u naoruzanju.
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 12 sep 2017 07:17

Pa znam da je dosta ljudi ARBiH u Hercegovini nosilo američke vojne uniforme - nisu pale s neba. Znam također da su Bihaću Amerikanci prebacili naoružanje. E sad čije je to naoružanje bilo ne znam. Ali u naoružavanju Bošnjaka je učestvovalo nekoliko zemalja. Bitno je to zapamtiti. Jer mi nemamo mnogo prijatelja koji su nam čuvali leđa pa makar zrno - i nepravedno bi bilo s naše strane a i glupo da te prijatelje zaboravimo.
Samo BiH.

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 12 sep 2017 08:47

Arapi su nam parama i djelomicno diplomatski pomogli. Turci su isto a ne u kojoj su mjeri mogli a znamo koje bio na vlasti a narod je davo nenormalno para.

Turci su nam slali u konzervama za municiju i u dijelovima oruzje.
Pa su ja mislim ameri tu humanitarnu iz aviona nasim bacali znam za to jer su mi borci to pricali.

A Iran nam je pomogo sa oruzjem jer tu su ameri zatvorili oci propustili koliko se ja sjecam 2 broda.
A neznam da li za ovo znate kako je do toga doslo.

Kad je u Sarajvu nasim borcima nestalo ili nemal nestalo municije rahmetli Alija je nazvo rahmetli kralja
Fahda i reko mu Bosna je pala ako nedobijemo odmah municiju.

Onda je kralj nazvo clintona i reko ako padne Bosna nece zapad dobiti ni jednu kap ulja i tako je to krenulo sa iranskim naoruzanjem a ustasama su ameri zavrnuli ruke i nisu smjeli zucnuti.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 12 sep 2017 08:54

Jack ja mislim da ce nasa namjenska induatrija hajrovati i biti sve jaca i kvalitetnija.

Uglavnom vidi se lijep rast i razvitak i da marsiramo pravim putem.

Kad se sjetimo gdje nam je bila namjenska industrija i u kakvom stanju a vidi sad hvala Bogu preporodila se industrija.

A sto ti lijepo rece nemoramo nigdje trcati i moliti da od nas kupi oruzje kad imamo tolike bratske zemlje na jednom mjestu koji ce od nas te kvalitetne proizvode kupiti.

A lijepo ovaj nas ahbab skide djikanima gace i dokaza koliki su lazovi. Pa oni su na nasem nivou sad zasad a mi cemo ih ako Bog da uskoro daleko iza sebe ostaviti.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

interista_1908
Član

Post Postao/la interista_1908 » 12 sep 2017 12:51

Jack je napisao/la:Pakistan je jedina drzava koja nam je pomogla u ratu.Sad da i mi njih poguramo.Pola miliona km po haubici.Pa da se sto vise izveze.Oni fakticki trose milijarde na oruzje,municiju,haubice.

Zato Srbi i hoce saradnju sa bosanskom namjenskom industrijom jer sami nemaju prolaza u OIC.

atif
Član

Post Postao/la atif » 20 sep 2017 03:24

Orao, Kosmos i Famos zajedno rade za Vojsku Srbije
Orao, Kosmos i Famos u narednom periodu počinju proizvodnju i remont dijelova, te vojne tehnike za potrebe vojske Republike Srbije, zaključak je sastanka održanog između ministra industrije, energetike i rudarstva RG Petra Đokića i ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina.
Istaknuta je takođe i mogućnost ulaska Srbije u vlasništvo ovih preduzeća kao i formiranje novih što će se još detaljnijom analizom razmotriti u narednom periodu.
- Politički odnosi RG i Srbije nikada nisu bili na višem nivou nego što su sada, a vrijeme je da i ekonomski budu na istom nivou. Srbija je zainteresovana za ulaganja u ova preduzeća koja će se mjeriti milionima evra - kazao je Vulin.
Đokić je rekao da ne očekuje probleme od institucija BiH kada je u pitanju prelazak dijelova i opreme koji treba da budu remontovani preko granice BiH, izviejstile su nezavisne.com.
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... sku+Srbije

Dexter
Član

Post Postao/la Dexter » 21 sep 2017 03:16

Ovo treba blokirati na nivou drzave. Mora postojati neka mogucnost, ovo je ugrozavanje suvereniteta BiH. Znaci oni mogu sutra poslati 100 tenkova na "remont" u genocidnu? Ne dolazi u obzir!
Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 sep 2017 03:57

Od 12 fabrika namjenske industrije.11 je locirano na podrucju gdje su Bosnjaci vecina.12 je Vitezit.Podrucje skroz okruzeno Bosnjacima i nasim selima
Vulin je kreten.Cetnici trebaju najmanje 200 miliona dolara za sire uspjehe u namjenskoj industriji.Jos ako ova haubica bude uspjesno testirana.Cetnici nemaju 20 tenkova a kamoli 100.Da oni imaju 100 tenkova odavno bi uradili agresiju na nas.Sta vam je

Iako,moramo biti oprezni.Cetnici ce svim silama raditi na tome da se spoje.Jer oni fakticki nemaju namjensku industriju sem ono malo jada iz Bratunca.Pa me ne cudi sto su bas to izabrali kao metu.Remont tenkova oni ne znaju da rade,a neke jace stvari tipa haubica,metak ili granata nema sanse da naprave.Naravno,sve to Srbija zna i otud njihovo nagovaranje o spajanju.
Nema od tog nista,to i cetnik zna

Burek
Član

Post Postao/la Burek » 21 sep 2017 08:01

Vucic je opasan. On je prija 25 godina bio minister pod Milosevica i vidi sta je sad tamo postigo.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 21 sep 2017 15:46

Burek je napisao/la:Vucic je opasan. On je prija 25 godina bio minister pod Milosevica i vidi sta je sad tamo postigo.
Obojica su, i Vučić i Vulin.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

momak
Član

Post Postao/la momak » 24 sep 2017 14:07

Kad je testiranje nasih haubica,samohodke,...?
Jel se sta vise zna?
I,dal cebiti/imali mozda na YouTube?

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 25 sep 2017 09:57

Bh. firma snabdijeva SIPA-u oružjem

slika

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) nabavila je oružje i policijsku opremu u vrijednosti većoj od 250.000 KM, i to bez uračunatog PDV-a.

Ova policijska agencije samo je za nabavku novih 40 automatskih pušaka uložila 179.000 maraka. Radi se o puškama kalibra 9 milimetara, a kupljene su od kompanije KM Trade iz Visokog, koja je poslala najpovoljniju ponudu.

SIPA je nabavila i nove pištolje s futrolama kalibra 9 puta 19 milimetara. Riječ je o 20 kupljenih pištolja koji su plaćeni 25.000 KM i također kupljeni od firme KM Trade.

Oprema je nabavljena za potrebe operativnih aktivnosti Jedinice za specijalnu podršku.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 25 sep 2017 10:17

a kupljene su od kompanije KM Trade iz Visokog
Koja je sad ova firma, ja prvi put čujem a dugo pratim namjensku industriju i ovu temu ? :what:

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 25 sep 2017 10:40

amkos je napisao/la:
a kupljene su od kompanije KM Trade iz Visokog
Koja je sad ova firma, ja prvi put čujem a dugo pratim namjensku industriju i ovu temu ? :what:
http://www.kmtrade.ba/
Kompanija KM Trade d.o.o. je osnovana 1999. godine u Visokom, Bosna i Hercegovina, specijalizirana i registrovana za promet naoružanja i specijalne opreme.

Već u narednih par godina je započeto osnivanje maloprodajne mreže specijaliziranih prodavnica širom BiH koja danas pokriva najveći dio Bosne i Hercegovine i to u: Sarajevu (SuperStore), Visokom, Tuzli, Tešnju, Goraždu, Konjicu, Mostaru, Živinicama, Bihaću, Kaknju, Srebreniku, a od 2016. i u Gračanici... Planirano širenje kompanije za cilj ima osiguranje prisustva u čitavoj Bosni i Hercegovini te se u narednom periodu očekuje otvaranje novih maloprodajnih objekata u svim većim centrima u BiH.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 25 sep 2017 11:18

Hvala @Zmaj. :gut: :zastava:

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 25 sep 2017 11:30

amkos je napisao/la:Hvala @Zmaj. :gut: :zastava:
Ne proizvode oruzje nego su samo prodavaci.

http://www.kmtrade.ba/oruzje/oruzje-pus ... ite-detail
8-)

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 27 sep 2017 05:07

BiH proizvela svoj prvi RPG :vojnik2:

Tehničko-remontni zavod (TRZ) iz Hadžića proizveo je prvi ručni bacač, objavio je Dnevni avaz navodeći kako se ovo oružje, naziva RPG 7 MX2, kalibra 40 milimetara, proizvodi u svega desetak država svijeta.

''Ako je suditi prema interesu kupaca, već je rasprodana njegova godišnja proizvodnja'', pišu sarajevske novine.

Direktor TRZ-a Meho Rekić kaže kako je to djelo to zajedničkog rada ''barem tisuću ljudi''.

''Uključene su, osim TRZ-a, firme Zrak i Pretis iz Sarajeva, Vitezit iz Viteza, Binas iz Bugojna. Uz njih, na realizaciji projekta angažirani su fakulteti nekoliko državnih i privatnih sveučilišta u BiH'', rekao je Rekić,.

Kaže kako su prvo uradili ispitivanje tržišta i utvrdili da vlada potražnja za ovom vrstom oružja.

''Onda smo počeli ispitivati možemo li mi osvojiti tu tehnologiju. Što se mašina tiče, možemo. Onda smo našli i potrebne stručnjake. Neke smo povukli iz mirovine. Naš je koncept da je ovo zajednički produkt bh. namjenske industrije. Urađen je po svim standardima NATO-a, testiran u najstrožim vremenskim uvjetima. Sve smo detaljno pratili i dokumentirali. Imamo proizvod kojim se ponosimo i koji će osvojiti tržište'', rekao je Avazu Rekić.

http://www.bljesak.info/mob/clanak/213613

Odgovorite