☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Elko
Član

Re: Popis stanovništva 2013

Post Postao/la Elko » 22 okt 2012 10:38

ZV Keli je napisao/la:
Drina je napisao/la:Ja sam ubjeden da ce najmanje odstupanja biti u selima i manjim sredinama jer sela odrzavaju tradiciju, obicaje itd...i tu su ljudi uvjek znali ko su i sta su. Tu nije bilo mjesanja i drzala se distanca.

Najveci broj onih koji ce se izjasniti bosanci, djeca svijeta itd ce biti u vecim gradskim sredinama Najveci broj takvih ce biti medu onima koji imaju 45-55 godina. No vrijeme ne radi za njih.
I to u Sarajevu ce od ukupnog broja Bosanaca biti najvise,pogotovo opstine Centar,Novo Sarajevo i Novi Grad,nesto ce biti i u Bihacu,Tuzli i Zenici i ja mislim da ce velika vecina Bosanaca biti u ta 4 grada
Bosanaca će biti najviše u mješanim sredinama, gdje je bilo mješanih brakov ai djece iz takvih brakova
u suštini, oni su opet patriote ove zemlje, izjašnjavaju se po državnosti zemlje, nešto poput onih koji se u americi izjašnjavaju po državaljanstvu kao amerikanci
Ima Bosne, Begler-Beže i Bošnjaka u njoj. Bili su prije vas i ako Bog da, biće i poslije vas!!

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 22 okt 2012 11:28

Elko je napisao/la:
ZV Keli je napisao/la:
Drina je napisao/la:Ja sam ubjeden da ce najmanje odstupanja biti u selima i manjim sredinama jer sela odrzavaju tradiciju, obicaje itd...i tu su ljudi uvjek znali ko su i sta su. Tu nije bilo mjesanja i drzala se distanca.

Najveci broj onih koji ce se izjasniti bosanci, djeca svijeta itd ce biti u vecim gradskim sredinama Najveci broj takvih ce biti medu onima koji imaju 45-55 godina. No vrijeme ne radi za njih.
I to u Sarajevu ce od ukupnog broja Bosanaca biti najvise,pogotovo opstine Centar,Novo Sarajevo i Novi Grad,nesto ce biti i u Bihacu,Tuzli i Zenici i ja mislim da ce velika vecina Bosanaca biti u ta 4 grada
Bosanaca će biti najviše u mješanim sredinama, gdje je bilo mješanih brakov ai djece iz takvih brakova
u suštini, oni su opet patriote ove zemlje, izjašnjavaju se po državnosti zemlje, nešto poput onih koji se u americi izjašnjavaju po državaljanstvu kao amerikanci
Centar Sarajevo,dio Novo Sarajeva tj Grbavica i Cengic Vila i Novi grad tj Dobrinja,nadam se tj molim Uzvisenog da ja grijesim i da nece biti Bosanaca

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 22 okt 2012 11:48

Elko je napisao/la:
hamza je napisao/la: Alija je bio vodja i politicar a kao takav je morao paziti sta ce iznositi u javnost. Da je pozvao u rat i rekao
suprotno ovome "ZAPAMTITE, OVO NIJE NAŠ RAT. Neka ga vode oni koji žele da ga vode. MI NE ŽELIMO TAJ RAT." umjesto ovoga
da zelimo rat onda bi bilo da smo mi poceli rat. Sad nemaju u hagu te dokaze da je Alija pozivao u rat nego
upravo suprotno. On nas je ogradio da nismo krvnici zeljni rata i sukoba.Nego mirotvorci. A to je drugo kako
se pripemala obrana,TO,PLBIH itd. Citajte malo vise o tome.

Nisi stavio referencu odaklen ti je taj txt. To je jedna od obaveza na forumu koju je dzek davno vec stavio.
Ako kopiras sa islamofobicni i bosnjakofobicnih portala onda nas postedi toga.
malo googlaj pa ćeš naći
Alija nije bio nikakav vođa
ako nije imao šta pametno reći, trebao je pametno šutiti i ništa ne izjavljivat, a ne blamirat se
što je najžalosnije on je tako realno i mislio, čovjek jednostavno nije bio svjestan vremena i prostora u kojem je živio
Imas i danas jednog Gargamela na celu SDA koji isto nezna sta radi. I vodi Bosnjacki narod u propast sa svojom nesposobnostcu. A tu je zahvaljujuci Aliji.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

atif
Član

Post Postao/la atif » 22 okt 2012 12:53

Ako se na popisu stanovništva, koji će biti održan iduće godine, Bošnjaci budu izjašnjavali kao pripadnici nepostojeće etničke skupine poput “Bosanci” ili “Bošnjaci - Muslimani” ili samo “Musliman” stotine tisuća njih bit će izbrisano s popisa konstitutivnog naroda u BiH i pripast će kategoriji “ostali narodi”.

Pozornost na ovakav za, kako su rekli, Bošnjake u političkom i nacionalnom smislu poguban scenarij ovih dana su preko sarajevskih medija skrenuli bošnjački intelektualni krugovi, akademici, političari, ali i vjerski čelnici Islamske zajednice u BiH. Čak su najavili mogućnost formiranja posebne fondacije, koja će kroz medije, različite vidove edukacija na terenu, upućivati Bošnjake kako da se etnički izjasne kada bude organiziran popis stanovništva.

“U tom smislu održano je nekoliko sastanaka i naš je zajednički zaključak da se ide u osnivanje jedne fondacije, čiji bi dominantni zadatak bio da u informativnom smislu na širokoj populaciji u BiH, posebice Bošnjake, na koje se to odnosi objasni aktualnu situaciju i što znači varijanata a, b ili c. Nadamo se da ćemo uspjeti u toj našoj nakani i da doprinesemo jednom aktualnom i temeljnom opredjeljivanju stanovništva u postupku predstojećeg popisa”, ističe prof. dr. Nedžad Mulabegović predsjednik Vijeća Bošnjačkih Intelektualaca (VKBI), čiju izjavu prenosi sarajevski “Dnevni avaz”. Njihova inicijativa, točnije inicijativa buduće bošnjačke fondacije, neće se samo odnositi na segment edukacije oko izražavanja po nacionalnoj osnovi.

Oni će tražiti da se stotine tisuća Bošnjačka koji žive u inozemstvu, a državljani su BiH vrate i upišu se kada bude provođen popis stanovništva. Neke procjenu govore da bh. državljana u inozemstvu ima između 1,4 ili 1,5 milijuna. I Hrvati kao najmalobrojni konstitutivni narod u BiH trebao bi također raditi nešto oko prijave na popis stanovništva. U postojećim ustavnim riješenjima u BiH mjesta u institucijama vlasti za svaki konstitutivni narod određivat će se recipročno prema broju stanovnika kojih bude na novom popisu iz 2013. godine. Ako Hrvata bude manje, nego što je to primjerice bilo na popisu organiziranom 1991. godine po automatizmu, manje participiraju u državnim službama, institucijama zakonodavne i izvršne vlasti. Popisom stanovništva trebale bi biti uklonjene sve dvojbe i procjene u vezi s brojem ljudi nastanjenih u Bosni i Hercegovini. Bit će odgovoreno i na pitanje koliko ima neregistriranog stanovništva. Popisom će se dobiti i podaci o bruto društvenom proizvodu bez kojeg se ne mogu raditi precizni ekonomski pokazatelji.

Prema posljednjem popisu stanovništva u Bosni i Hercegovini je živjelo oko 4,354.000 stanovnika, od čega zvanično Jugoslavena 5,5 posto.

(Večernji)

Bosman
Administrator

Post Postao/la Bosman » 22 okt 2012 13:02

Ne treba blatiti rahmetli Aliju, bez obzira na njegove greske. Sramota je.

Ipak je ON taj koji je vratio Bosnu na mapu. On je za mene jedan od najznajcajnijih vladara Bosne!

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 22 okt 2012 13:11

Misljen je napisao/la:Ne treba blatiti rahmetli Aliju, bez obzira na njegove greske. Sramota je.

Ipak je ON taj koji je vratio Bosnu na mapu. On je za mene jedan od najznajcajnijih vladara Bosne!
Mora se praviti razlika izmedu kritike i vrijedanja Alije. Ovo nije blacenje, ako se zna da su Tihic i Alija rodom iz istog grada iz Posavine. I da je Alija guro ovog Gargamela koji unistava Bosnjacki narod svojom nesposobnoscu.
Zadnja izmjena: ABen, dana/u 22 okt 2012 13:26, ukupno mijenjano 1 put.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

edin
Član

Post Postao/la edin » 22 okt 2012 13:22

Alija nije vladar Bosne:D

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 22 okt 2012 14:15

Pa koje glaso sad na zadnjem skupu sda da bude gargamel i Bakir vodje sda nije rahmetli prijedsednik Alija ih izabro. Ovi sto su dizali ruke za gargamela oni su ga izabrali a ne Alija. Jest da je ga Alija na tu funkciju favoiziro ali i on je samo insan i pravi greske zato su sada mogli ispeglati tu gresku da neglasaju za tihica. :evil: :evil:
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 22 okt 2012 14:45

krhan je napisao/la:Pa koje glaso sad na zadnjem skupu sda da bude gargamel i Bakir vodje sda nije rahmetli prijedsednik Alija ih izabro. Ovi sto su dizali ruke za gargamela oni su ga izabrali a ne Alija. Jest da je ga Alija na tu funkciju favoiziro ali i on je samo insan i pravi greske zato su sada mogli ispeglati tu gresku da neglasaju za tihica. :evil: :evil:
Nije valjda da branis gargamela. :rofll:
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 22 okt 2012 15:07

Tema je popis 2013 tako da se pametnije posvetiti tome
Biće onako kako Bošnjaci odluče

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 22 okt 2012 15:56

ABen je napisao/la:
krhan je napisao/la:Pa koje glaso sad na zadnjem skupu sda da bude gargamel i Bakir vodje sda nije rahmetli prijedsednik Alija ih izabro. Ovi sto su dizali ruke za gargamela oni su ga izabrali a ne Alija. Jest da je ga Alija na tu funkciju favoiziro ali i on je samo insan i pravi greske zato su sada mogli ispeglati tu gresku da neglasaju za tihica. :evil: :evil:
Nije valjda da branis gargamela. :rofll:
gluho bilo sta rece i osta ziv "ja branim onog uhonju" :D

Nije, vec nedam nista na Aliju, on jest imo gresaka jer je insan a sad ga kritikovati nema smisla to je cista glupost.

Ja cu postaviti samo jedno pitanje. Koje bio bolji od rahmetli Alije ili sposobniji od njega i koju smo alternativu imali?

Alija Izetbegovic ili Abdic

Drina upravu si tema je popis 2013
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2012 20:06

Drina je napisao/la:Tema je popis 2013 tako da se pametnije posvetiti tome
Tako je
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 23 okt 2012 04:47

krhan je napisao/la: Alija Izetbegovic ili Abdic
I ja postavim ovo pitanje pa se usute

Jack
Administrator

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la Jack » 23 okt 2012 06:13

Razvikani Mostar

http://bs.wikipedia.org/wiki/Demografija_Mostara

Ovako je bilo u 1991 godini

Na popisu 2013, neke promjene u naseljima u odnosu na 1991 godinu

Žitomislići=Hrvatsko naselje
Vrapčići=Bosnjacko naselje,preko 2000 Bosnjaka
Ravni=Bosnjacko naselje
Prigrađani=Bosnjacko naselje,preko 500 Bosnjaka
Potoci=Bosnjacko naselje.Preko 1000 Bosnjaka
Ortiješ=Hrvatsko naselje.Preko 1000 Hrvata
Malo Polje=Bosnjacko naselje
Kremenac=Bosnjacko naselje
Kutilivač=Bosnjacko naselje
Kosor=Bosnjacko naselje
Gornji Jasenjani=Bosnjacko naselje
Bačevići-Hrvatsko naselje
Raštani=Hrvatsko naselje

I jos nesto

1)Naselja Ravni, Gornji Jasenjani.Imat ce manje Bosnjaka nego na popisu 1991.Ali, uglavnom masovno iseljavanje Srba i Hrvata ce uciniti svoje da to budu Bosnjacka naselja.Nema zabune, to su mali katuni u nestajnju podno Prenja, i nisu to nikakva sela, u tom smislu

2)Naselje Donji Jasenjani ce i dalje imati Hrvatsku vecinu.148 Hrvata na popisu iz 1991 godine.Ispod 10 Hrvata na popisu 2013

3)U obe Dreznice:Donja i Gornja.Nece biti vise od 10 Hrvata

4)Naselje Vrdi ce imati ispod 100 stanovnika.Na popisu 1991:377 stanovnika

5)Potoci su podijeljeno selo u ratu.Ali, imat ce blago povecanje broja Bosnjaka i smanjenje Hrvata u odnosu na 1991 godinu

6) Mostar kao grad imat ce manje od 65 000 stanovnika na popisu 2013.Oko 36 000 Hrvata, oko 25 000 Bosnjaka i 3000 ostalih

7) Ukupan broj u opcini Mostar na popisu 2013:54 000 Hrvata, 43 000 Bosnjaka i 3000 ostalih.Oko 100 000 stanovnika, nista vise
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Elko
Član

Post Postao/la Elko » 23 okt 2012 10:20

ABen je napisao/la:
Imas i danas jednog Gargamela na celu SDA koji isto nezna sta radi. I vodi Bosnjacki narod u propast sa svojom nesposobnostcu. A tu je zahvaljujuci Aliji.
nije gargamel, već Teletabis
po plitkoj pameti su jednaki
Alija nije nikakvu Bosnu vratio, on se zalago za ostanak u jugoslaviji, zajedno sa Kirom Gligorovim
jednostavno domino efekat rušenja republika je učinio svoje, kakav Alija i k....
Ima Bosne, Begler-Beže i Bošnjaka u njoj. Bili su prije vas i ako Bog da, biće i poslije vas!!

Elko
Član

Post Postao/la Elko » 23 okt 2012 10:23

ZV Keli je napisao/la:
pitanje je neumjesno, abdić i alija su u istu frulu svirali, konkretno za popularizaciju SDA na prvim izborima 1990. više je učinio abdić, za aliju niko nije ranije ni čuo, abdić je već bio poznat
zašto je abdić skrenuo ? to je već zasebna tema

atif
Član

Post Postao/la atif » 23 okt 2012 10:27

Elko je napisao/la:
ZV Keli je napisao/la:
pitanje je neumjesno, abdić i alija su u istu frulu svirali, konkretno za popularizaciju SDA na prvim izborima 1990. više je učinio abdić, za aliju niko nije ranije ni čuo, abdić je već bio poznat
zašto je abdić skrenuo ? to je već zasebna tema
Elko tema je popis a ako hoces svoje frustracije da lijecis onda otvori sebi drugi topic.

Elko
Član

Post Postao/la Elko » 23 okt 2012 10:52

sve je to povezano, samo što neko ne može da ukapira
da smo umjesto VELIKOG muslimana Alije, imali VELIKOG Bošnjaka, koji je propagirao bošnjaštvo a ne muslimnstvo, mi ne bi danas ni raspravljali ni jadikovali da li će se većina raje izjasniti kao muslimani, kao Bošnjaci, kao bosanci ili šta već ne
a da je ozbiljan zajeb, govori tema na x-sa forumu

slika

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 23 okt 2012 12:02

ovo nije relevantno..zato sto dosta cetnika i ustasa koji dolaze an taj forum namjerno klikaju na opciju bosanac da bi nam napakostili.. dobar pokusaj mora se priznati..
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 23 okt 2012 12:09

To je forum jugonostalgicara poznat kao antibosnjacki pa nema te sta cuditi tu

Odgovorite