Bosna popis 2013
Re: Bosna popis 2013
TOKIĆ: SPRIJEČEN POKUŠAJ "ADMINISTRATIVNOG GENOCIDA" NAD BOŠNJACIMA
http://www.starmo.ba/bosnaihercegovina/ ... acima.html
Sarajevo -- Predsjednik Bošnjačkog pokreta i koordinator koalicije više od 100 nevladinih organizacija nazvane "Bitno je biti Bošnjak" Sejfudin Tokić ocijenio je danas da će utvrđena metodologija završne obrade popisnog materijala rezultirati podacima strukture stanovništva gdje će u BiH biti 50,1 % Bošnjaka, 30,8 % Srba, 15,4 % Hrvata i 3,7 posto % ostalih.
Kako u saopćenju tvrdi, Jedinstveni program obrade podataka popisnog materijala koji je oficijelno prihvaćen u Agenciji za statistiku BiH isključuje iz strukture stanovništva više od 230.000 popisanih građana, uglavnom pripadnika bošnjačkog naroda, što uz više od 50.000 nepropisno popunjenih popisnica broj popisanih stanovnika BiH s 3,8 miliona svodi na oko 3,5 miliona, prenosi N1 vijest agencije Fena.
Mišljenja je da je zahvaljujući, između ostaloga, i aktivnostima Tužilaštva BiH spriječen pokušaj "administrativnog genocida" nad Bošnjacima tako što će se za više od 120.000 popisanih Bošnjaka izbrisati etnička pripadnost, podaci o jeziku kojim govore i religiji kojoj pripadaju.
"Etnička struktura stanovništva države BiH na popisu 2013. godine odigrat će historijsku, ključnu ulogu u očuvanju cjelovite države BiH, u njenoj stabilizaciji, prosperitetu i bržem uključivanju u NATO savez i Evropsku uniju", zaključio je Tokić, u saopćenju pristiglom iz Bošnjačkog pokret za ravnopravnost naroda.
(StarMo)
http://www.starmo.ba/bosnaihercegovina/ ... acima.html
Sarajevo -- Predsjednik Bošnjačkog pokreta i koordinator koalicije više od 100 nevladinih organizacija nazvane "Bitno je biti Bošnjak" Sejfudin Tokić ocijenio je danas da će utvrđena metodologija završne obrade popisnog materijala rezultirati podacima strukture stanovništva gdje će u BiH biti 50,1 % Bošnjaka, 30,8 % Srba, 15,4 % Hrvata i 3,7 posto % ostalih.
Kako u saopćenju tvrdi, Jedinstveni program obrade podataka popisnog materijala koji je oficijelno prihvaćen u Agenciji za statistiku BiH isključuje iz strukture stanovništva više od 230.000 popisanih građana, uglavnom pripadnika bošnjačkog naroda, što uz više od 50.000 nepropisno popunjenih popisnica broj popisanih stanovnika BiH s 3,8 miliona svodi na oko 3,5 miliona, prenosi N1 vijest agencije Fena.
Mišljenja je da je zahvaljujući, između ostaloga, i aktivnostima Tužilaštva BiH spriječen pokušaj "administrativnog genocida" nad Bošnjacima tako što će se za više od 120.000 popisanih Bošnjaka izbrisati etnička pripadnost, podaci o jeziku kojim govore i religiji kojoj pripadaju.
"Etnička struktura stanovništva države BiH na popisu 2013. godine odigrat će historijsku, ključnu ulogu u očuvanju cjelovite države BiH, u njenoj stabilizaciji, prosperitetu i bržem uključivanju u NATO savez i Evropsku uniju", zaključio je Tokić, u saopćenju pristiglom iz Bošnjačkog pokret za ravnopravnost naroda.
(StarMo)
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Rat je nesto sto cetnici nece zapocinjati u ovoj deceniji.Sad su prilicno nervozni
Crna Gora propao puc,ode u Nato/.Eu.Doticni ''Srbi'' ocigledno odose van te Crne Gore sve vise.Nije u interesu cetnika
Popis 2021 ce ih tek razbuditi.Taj popis ce reci da ih je u Srbiji oko 5.5 miliona ili cirka 400 000 manje nego na popisu 2011 godine.Broj ce im pasti u Hrvatskoj.A da ne pricam kako u Bosni nemaju sansu da zapocinju sve
Zapamti.Vecinu oruzja bivse Jna su oni ukrali kako Hrvatima tako i Bosnjacima.I imali su ondasnji Beograd glavni grad Jugoslavije,kao i Jna rasporedjenu po korpusima.Imali su poziciju iz snova.Dodik nece proglasiti referendum,vidis da se je usutio.On dobro zna da bilo kakvo proglasavanje znaci i da druga strana moze da proglasi svasta
http://www.rtvbn.com/3818699/Gligoric-V ... anovnistva
A da je Dodik kreten to se znalo.Lik je vidis jos 2012 sve prebacio na drzavni nivo jos 2012 godine.I sad zeli i hoce da tuze Jukica.Dzaba ti to Dodole
Ova legendarna tema ce uskoro na 400 stranicu doci koliko ja vidim
Taman kad krenu popisni rezultati
Inace citam onaj smijesni kamenk-kremenko forum
I onaj iz Zagorja Teletabis-Mlatimudan
Pa u ''gradu'' Jajcu smo izdominirali.Ima nas oko 2/3.Nisam znao.A drugi tjesi svog ustaskog ljubavnika valjda,jer pederizam je tamo in
Pa,makar za utjehu.''Hrvati'' ce biti vecina u gradu Jajcu i okolici
Hm znaci prvi ustasha.Inace ustasha je Wikipedija Ceha/Sega kaze nam ovako
Od 8000 popisanih.2/3 je nekih 5200 Hrvata.Znaci na popisu 2013.Imamo 5200 Hrvata popisanih,dok na popisu 1991 si imao 1900.Ili cirka+3300
Dok ce navodno Bosnjaka biti 1/3 a to je oko 2600.A bilo ih je 5100 na popisu 1991
https://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:P ... 91.:_Jajce
Bez ondasnjih Jugosa bilo je 5277 Bosnjaka.Dok nam lijepo Wikipedija Sega/Ceha kaze da se je popisalo nista vise od 2600 .Dok broj je naravno ''Hrvata '' oko 5200.I ima eto nesto sitno ''Srba
Jos imas 2217 Jugosa.Haha.Joj
Nemojt izvlaciti nozeve i maljeve,i psovati sve i svasta,kad budete ponizeni u gradu Jajcu.I vasi crtaci budu skopcali da ste u enklavi Jajackoj i par vasih sela ce biti Bosnjackih na popisu 1991
Ovo je mec lige Sampiona inace.A zna se ko pogadja uvijek
Da mi je izdrzati jos mjesec dana

Crna Gora propao puc,ode u Nato/.Eu.Doticni ''Srbi'' ocigledno odose van te Crne Gore sve vise.Nije u interesu cetnika
Popis 2021 ce ih tek razbuditi.Taj popis ce reci da ih je u Srbiji oko 5.5 miliona ili cirka 400 000 manje nego na popisu 2011 godine.Broj ce im pasti u Hrvatskoj.A da ne pricam kako u Bosni nemaju sansu da zapocinju sve
Zapamti.Vecinu oruzja bivse Jna su oni ukrali kako Hrvatima tako i Bosnjacima.I imali su ondasnji Beograd glavni grad Jugoslavije,kao i Jna rasporedjenu po korpusima.Imali su poziciju iz snova.Dodik nece proglasiti referendum,vidis da se je usutio.On dobro zna da bilo kakvo proglasavanje znaci i da druga strana moze da proglasi svasta
http://www.rtvbn.com/3818699/Gligoric-V ... anovnistva
A da je Dodik kreten to se znalo.Lik je vidis jos 2012 sve prebacio na drzavni nivo jos 2012 godine.I sad zeli i hoce da tuze Jukica.Dzaba ti to Dodole
Ova legendarna tema ce uskoro na 400 stranicu doci koliko ja vidim
Taman kad krenu popisni rezultati
Inace citam onaj smijesni kamenk-kremenko forum
I onaj iz Zagorja Teletabis-Mlatimudan
Pa u ''gradu'' Jajcu smo izdominirali.Ima nas oko 2/3.Nisam znao.A drugi tjesi svog ustaskog ljubavnika valjda,jer pederizam je tamo in
Pa,makar za utjehu.''Hrvati'' ce biti vecina u gradu Jajcu i okolici
Hm znaci prvi ustasha.Inace ustasha je Wikipedija Ceha/Sega kaze nam ovako
Od 8000 popisanih.2/3 je nekih 5200 Hrvata.Znaci na popisu 2013.Imamo 5200 Hrvata popisanih,dok na popisu 1991 si imao 1900.Ili cirka+3300
Dok ce navodno Bosnjaka biti 1/3 a to je oko 2600.A bilo ih je 5100 na popisu 1991
https://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:P ... 91.:_Jajce
Bez ondasnjih Jugosa bilo je 5277 Bosnjaka.Dok nam lijepo Wikipedija Sega/Ceha kaze da se je popisalo nista vise od 2600 .Dok broj je naravno ''Hrvata '' oko 5200.I ima eto nesto sitno ''Srba
Jos imas 2217 Jugosa.Haha.Joj
Nemojt izvlaciti nozeve i maljeve,i psovati sve i svasta,kad budete ponizeni u gradu Jajcu.I vasi crtaci budu skopcali da ste u enklavi Jajackoj i par vasih sela ce biti Bosnjackih na popisu 1991
Ovo je mec lige Sampiona inace.A zna se ko pogadja uvijek
Da mi je izdrzati jos mjesec dana
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Mi u Europu necemo uci do 2030 godine.Onaj ko vjeruje da hocemo,nek vjeruje i u 100 000 Bakirovih radnih mjesta
Sto se tice objave.Postoji nesto u statistici nakon utvrdjivanja metodologije.Zapamti OCR je zavrsen to je elektronska obrada popisnica.Tako oni papiri su prije jos jednom KOPIRANI.Naime prijetnje cetnika su da ce '''zaplijeniti'' popisni materijal i da se podatci nece moci objaviti.To vam je Bakirovo maslo i Tihicevo koje je osjetljive materijale tipa POPISNICE.Premjestio u Lukavicu
A sad ozbiljno jos nesto vazno
Agencija nema sumnje danas radi.Ima ljudi koji ocekuju cuda,da se to objavi sto prije.Makar prema opcinama popisani.Ili konacni rezultati po naseljenim mjestima.Ali ja jednostavno ne vidim da ce biti to.Oni su prije radili kontrolu popisnica,znaci elektronska obrada je ok.Sad,ja tu nikako nazalost ne vidim kako podatci mogu da budu objavljeni ovaj mjesec.Bilo kakvi podatci.Jer bog mi je svjedok da bih dobrovoljno otisao u zatvor na 7 dana.Kad bi mi rekli da ce agencija izbaciti podatke 1 Juna a ne 1 Jula.Nema sanse da bude nekog brzeg povlacenja.Vjerujem da ce vise popisnih knjiga biti obradjeno
Ps:Podatci tipa gradjevinski materijal/stambene jedinice.,zemljisna struktura gdje se ne gledaju pitanje jezika,vjere i nacije,i sve knjige vezano za takva pitanja.Objaviti rezultate doticne.I to sto prije.Pa cak i naredne sedmice jer nema nikakve veze s konacnom tabulacijom.Trebalo je objaviti pojedinacno oko 40 tak knjiga
Jos nesto.Starosna struktura je veoma bitna publikacija.Mnogi je zanemaruju.Bit ce objavljena starosna struktura za sve opcine,pa mozda cak i na nivou naselja.Ovo je jos nesto sto se gleda sem one 3 standardne:Jezik,vjera i nacionalna pripadnost
Sto se tice objave.Postoji nesto u statistici nakon utvrdjivanja metodologije.Zapamti OCR je zavrsen to je elektronska obrada popisnica.Tako oni papiri su prije jos jednom KOPIRANI.Naime prijetnje cetnika su da ce '''zaplijeniti'' popisni materijal i da se podatci nece moci objaviti.To vam je Bakirovo maslo i Tihicevo koje je osjetljive materijale tipa POPISNICE.Premjestio u Lukavicu
A sad ozbiljno jos nesto vazno
Agencija nema sumnje danas radi.Ima ljudi koji ocekuju cuda,da se to objavi sto prije.Makar prema opcinama popisani.Ili konacni rezultati po naseljenim mjestima.Ali ja jednostavno ne vidim da ce biti to.Oni su prije radili kontrolu popisnica,znaci elektronska obrada je ok.Sad,ja tu nikako nazalost ne vidim kako podatci mogu da budu objavljeni ovaj mjesec.Bilo kakvi podatci.Jer bog mi je svjedok da bih dobrovoljno otisao u zatvor na 7 dana.Kad bi mi rekli da ce agencija izbaciti podatke 1 Juna a ne 1 Jula.Nema sanse da bude nekog brzeg povlacenja.Vjerujem da ce vise popisnih knjiga biti obradjeno
Ps:Podatci tipa gradjevinski materijal/stambene jedinice.,zemljisna struktura gdje se ne gledaju pitanje jezika,vjere i nacije,i sve knjige vezano za takva pitanja.Objaviti rezultate doticne.I to sto prije.Pa cak i naredne sedmice jer nema nikakve veze s konacnom tabulacijom.Trebalo je objaviti pojedinacno oko 40 tak knjiga
Jos nesto.Starosna struktura je veoma bitna publikacija.Mnogi je zanemaruju.Bit ce objavljena starosna struktura za sve opcine,pa mozda cak i na nivou naselja.Ovo je jos nesto sto se gleda sem one 3 standardne:Jezik,vjera i nacionalna pripadnost

https://www.youtube.com/watch?v=kRCzJ0-UytU
Trebalo bi biti 267 471 nerezidenata u Bosni
155 870 u Federaciji Bih
102 064 u Sumskoj
9537 Brcko distrikt
Trebalo bi biti 267 471 nerezidenata u Bosni
155 870 u Federaciji Bih
102 064 u Sumskoj
9537 Brcko distrikt

-
zmaj od bosne
- Član
Sto se tice Brckog mislim da su hrvati gotovo svi nerezidentno stanovnistvo
Misljenje prepustite meni oko demografije
http://i.imgur.com/WbBOVOy.jpg
Jack ne bi ovakvu mapu napravio niti bi Jack slucajno napisao sta ili slagao.Jack ce u toku dana dati detaljno za Srednjobosanski kanton.Ok
http://i.imgur.com/WbBOVOy.jpg
Jack ne bi ovakvu mapu napravio niti bi Jack slucajno napisao sta ili slagao.Jack ce u toku dana dati detaljno za Srednjobosanski kanton.Ok

Mene takozvani Hrvati tj ustashe podsjecaju na scenu iz kultnog filma 7 Samuraja
Ovaj mu lijepo kaze.Ja sam pobjedio.Dok drugi prica.Bilo je nerijeseno.Kad bi se igrali s pravim macem.Ti bi bio mrtav.Nato dolazi izazivac i kaze mu.Lazes.Uzima pravi mac.A ovaj ga ubija
Mislim. Jos mjesec dana cekanja.Pa kad dodju podatci.Fakat ih zalim
Na kraju ce biti samo lesevi razbacani po strani.Mrkli muk.Ajme mene.Muslimani vecina u gradu Jajcu?Pa nama je Wiki Ceha pricao da je grad Jajce 2/3 ''Hrvatski''/Toliko sela smo zijanili u Srednjoj Bosni.Pa sta je Hrvatsko u Fojnici i Novom Travniku.Travniku
Ljudi kad budu skopcali.Bit ce kasno

Ovaj mu lijepo kaze.Ja sam pobjedio.Dok drugi prica.Bilo je nerijeseno.Kad bi se igrali s pravim macem.Ti bi bio mrtav.Nato dolazi izazivac i kaze mu.Lazes.Uzima pravi mac.A ovaj ga ubija
Mislim. Jos mjesec dana cekanja.Pa kad dodju podatci.Fakat ih zalim
Na kraju ce biti samo lesevi razbacani po strani.Mrkli muk.Ajme mene.Muslimani vecina u gradu Jajcu?Pa nama je Wiki Ceha pricao da je grad Jajce 2/3 ''Hrvatski''/Toliko sela smo zijanili u Srednjoj Bosni.Pa sta je Hrvatsko u Fojnici i Novom Travniku.Travniku
Ljudi kad budu skopcali.Bit ce kasno

-
Sandzo el Bazari
- Član
Citam po hrvatskim sajtovima , da smo izgubili N.Travnik I Busovacu ... A da je upitna vecina I u Jajcu . Hrvati dobro se dobro ''popisase ''
Ispade da je nadpolovican postotak na drzavnom nivou placen porastom postotka Hrvata u Federaciji.
Ispade da je nadpolovican postotak na drzavnom nivou placen porastom postotka Hrvata u Federaciji.
Od kog.Duda ili onog Zagorca koji je dvaput u zivotu bio u Bosni.Poznati crtac karata.Razumiju se oba u statistiku kao kurva o makromolekularnu biologiju
Jajce grad nasa vecina.Prvi samarcic za takozvane Hrvate.Boom.Kasnije dolaze samarcici u vidu nase vecine u Barevu,Kupresanima,Donjem Bespelju.
Ma,kakvi.Oni nikad nisu nasli nijednog podataka.Nijednog.Niit se razumiju u tematiku.Sto se tice onog sege.Da makar zna ''povijest'' ali i to mu ne lezi.Mape ne zna da crta.''Povijest'' mu ne lezi.Demografija
No,molim vas.Samo vijesti oko popisa.
Jer da idem u trac.Nabit cu 500 postova do 1 Jula a to bas ne zelim

Jajce grad nasa vecina.Prvi samarcic za takozvane Hrvate.Boom.Kasnije dolaze samarcici u vidu nase vecine u Barevu,Kupresanima,Donjem Bespelju.
Ma,kakvi.Oni nikad nisu nasli nijednog podataka.Nijednog.Niit se razumiju u tematiku.Sto se tice onog sege.Da makar zna ''povijest'' ali i to mu ne lezi.Mape ne zna da crta.''Povijest'' mu ne lezi.Demografija
No,molim vas.Samo vijesti oko popisa.
Jer da idem u trac.Nabit cu 500 postova do 1 Jula a to bas ne zelim

U oktobru ce biti lokalni izbori u Bosni. Tu ces tek da vidis sta je ko "izgubio". Tek pocinjemo nazirati kolaps katolicke opcije u Bosni.Sandzo el Bazari je napisao/la:Citam po hrvatskim sajtovima , da smo izgubili N.Travnik I Busovacu ... A da je upitna vecina I u Jajcu . Hrvati dobro se dobro ''popisase ''
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Pobogu Drina.540 Hrvata Stoca je glasalo za Hdz iz groba.Dok god imamo Bakira,nepostojanje Bosnjacke televizije,foruma,nacionalne ideologije.Tesko cemo moci da ostvarimo sva prava
Dok mi ne osvjezimo detaljni biracki spisak.Ne vidim kako mozemo do 2020 godine?Sumnjam da ce biti nekih jacih odstupanja.Popis ce dati realnije stanje,iako i ovaj popis je bio previse ''darezljiv'' za takozvane Hrvate
A ne zelim da spamam previse temu.Bit ce ionako vijesti ovih dana.Cetaljima je fazon do 15 Juna da obore popis u cjelosti uskoro ce krenuti preko vijeca ministara.Pa ce biti informacija oko popisa jos
Rekao sam ustashama glupim da ce ih Bosnjaci pregaziti na izborima 2012.Rekli su da lazem,pa su kasnije maljeve i sjekire izvlacili.Ovog puta nova sok terapija dolazi za par ''tjedana''
Dotad neka kokoske laprdaju o popisu i demografiji ako zele.Ha,ja.
Dok mi ne osvjezimo detaljni biracki spisak.Ne vidim kako mozemo do 2020 godine?Sumnjam da ce biti nekih jacih odstupanja.Popis ce dati realnije stanje,iako i ovaj popis je bio previse ''darezljiv'' za takozvane Hrvate
A ne zelim da spamam previse temu.Bit ce ionako vijesti ovih dana.Cetaljima je fazon do 15 Juna da obore popis u cjelosti uskoro ce krenuti preko vijeca ministara.Pa ce biti informacija oko popisa jos
Rekao sam ustashama glupim da ce ih Bosnjaci pregaziti na izborima 2012.Rekli su da lazem,pa su kasnije maljeve i sjekire izvlacili.Ovog puta nova sok terapija dolazi za par ''tjedana''
Dotad neka kokoske laprdaju o popisu i demografiji ako zele.Ha,ja.

http://www.mostar-info.com/index.php/86 ... BEuri-u-eu
Cilj cetalja sad je da do 1 Juna obore popis,jer svaki dan koji prodje.Iako je Dodik 2012 potpisao da je agencija nadlezna.Tako rece Gligoric.Znaci pisi propalo.
Cilj cetalja sad je da do 1 Juna obore popis,jer svaki dan koji prodje.Iako je Dodik 2012 potpisao da je agencija nadlezna.Tako rece Gligoric.Znaci pisi propalo.

http://www.vecernji.ba/jukic-bi-trebao- ... ka-1086473
ne mogu se krmci pomiriti s cinjenicama.....rekoh ja da ce traziti povlacenje potpisa od Jukica !
ne mogu se krmci pomiriti s cinjenicama.....rekoh ja da ce traziti povlacenje potpisa od Jukica !
- BosnjackaHercegovina
- Član
Nekoliko je razloga zašto su Škutori pokušavali zaustaviti ovaj popis, a jedan od glavnih je to što u Mostaru, gradu kojeg kad izgube izgubili su sve u BiH, njih na biračkom spisku ima sigurno nekoliko hiljada mrtvih koji glasaju.
Rekao sam nedavno da sam vidio kopiju Dnevnog Lista iz 16 ili 17 maja, čini mi se, i preko cijele stranice stoje glavni brojevi, u velikom fontu, broj ljudi na popisu, broj ovog ili onog, i onda broj birača. Vidio sam tada da je broj birača 3.3 miliona a broj popisanih 3.5. Naravno, postavlja se pitanje, da li je moguće da je 25% birača fiktivnih?
Rekao sam nedavno da sam vidio kopiju Dnevnog Lista iz 16 ili 17 maja, čini mi se, i preko cijele stranice stoje glavni brojevi, u velikom fontu, broj ljudi na popisu, broj ovog ili onog, i onda broj birača. Vidio sam tada da je broj birača 3.3 miliona a broj popisanih 3.5. Naravno, postavlja se pitanje, da li je moguće da je 25% birača fiktivnih?
Samo BiH.
http://banjaluka.net/kosarac-moguca-kri ... tatistiku/
Eno i Stasa laprda nesto.Ovaj vlaski pas moze da laprda i dalje.Ko ga jebe i milion vlaha.Zapravo mnogo manje s lijepom tendencijom pada svake godine.Ahahaha.Kme.Kme.Ne valja popis.Kmeee
Nema bolan.Dodik je trazio popis.Popis je u nadleznosti AGENCIJE ZA STATISTIKU.Htio si popis krmak.Dobio si ga.Gdje ti je tu drzava.Sta cekas.umjesto sto laprdas kao vlaska snasa sto i jesi.Proglasuj referendum.Aha.Kao sto sam i mislio
Koliko godina blokiraju popis a sad svaki dan,dolaze raznorazne Stase.Jos ona vjestica Majkic.Gargamel je miss SVIJETA ZA nju.Pa da viidm i to cuda
Eno i Stasa laprda nesto.Ovaj vlaski pas moze da laprda i dalje.Ko ga jebe i milion vlaha.Zapravo mnogo manje s lijepom tendencijom pada svake godine.Ahahaha.Kme.Kme.Ne valja popis.Kmeee
Nema bolan.Dodik je trazio popis.Popis je u nadleznosti AGENCIJE ZA STATISTIKU.Htio si popis krmak.Dobio si ga.Gdje ti je tu drzava.Sta cekas.umjesto sto laprdas kao vlaska snasa sto i jesi.Proglasuj referendum.Aha.Kao sto sam i mislio
Koliko godina blokiraju popis a sad svaki dan,dolaze raznorazne Stase.Jos ona vjestica Majkic.Gargamel je miss SVIJETA ZA nju.Pa da viidm i to cuda

Dileme vlaskih majmuna i njihove matematike
Bosnjaci imaju 24/42 zastupnicka mjesta u Parlamentu bez Hrvatske strane
+ 5 Hrvati.Od tog 4 Hdz koalicija+ 1 iz Hdz 90
Sanse da Ljubic poljubi guzove Dodiku su male,Covic ima kljucnu rijec ovdje KOALICIJA,Znaci glasaj kako hoces
Sanse da se sta uradi su male
Ali eto.Bit ce zabava sutra i u parlamentu
http://www.atvbl.com/parlament-bih-sutr ... ima-iz-rs/
Bosnjaci imaju 24/42 zastupnicka mjesta u Parlamentu bez Hrvatske strane
+ 5 Hrvati.Od tog 4 Hdz koalicija+ 1 iz Hdz 90
Sanse da Ljubic poljubi guzove Dodiku su male,Covic ima kljucnu rijec ovdje KOALICIJA,Znaci glasaj kako hoces
Sanse da se sta uradi su male
Ali eto.Bit ce zabava sutra i u parlamentu
http://www.atvbl.com/parlament-bih-sutr ... ima-iz-rs/

"Rezultati popisa ojačat će poziciju Bošnjaka u RS-u"ABen je napisao/la:mislio sam na podrucju genocidne tvorevine i na povratnike. Da se za njih nece nista promjeniti.
http://faktor.ba/ramiz-salkic-potpredsj ... ka-u-rs-u/
Povećati zapošljavanje Bošnjaka
-Vrlo važno je da je popisano ovoliko Bošnjaka i da nije dozvoljeno njihovo administrativno brisanje iz popisanog stanovništva. Na takav način mi pokazujemo da smo prisutni i da ovo nije entitet samo jednog naroda. Mi ćemo nastojati u narednom periodu kroz eventualne promjene Ustava na nivou BiH i na nivou entiteta izdejstvovati bolju poziciju za Bošnjake u RS-u. Vrlo je važno da je blizu 20 posto nesrba u ovom entitetu. To je važna činjenica koja će imati dalekosežne posljedice u narednom periodu, šta god da se bude radilo i na koji god način da se bude odlučivalo i djelovalo. Sigurno je da ćemo mi tu činjenicu i te podatke koristiti kako bismo ojačali našu poziciju i bit će tu prostora za različite aktivnosti – izjavio je za Faktor Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske.
Rezultati popisa stanovništva bi u konačnici, prema mišljenju potpredsjednika Republike Srpske, trebali promijeniti i trenutni položaj Bošnjaka koji žive u tom entitetu.
– Mi danas imamo puno manje ljudi u institucijama i organima ovog entiteta nego što je to po ovom posljednjem popisu i sigurno da će se u narednom periodu to morati izbalansirati i uskladiti se. Mi o broju naših policajaca govorimo od kada se nalazimo u Banjoj Luci. Govorimo da to nije realno, da to nije uredu, da to ne može biti dobar sigurnosni aparat. Isto tako govorimo i za administraciju i javna preduzeća. Ovaj sad popis pokazuje potrebu da se najmanje za nekoliko puta poveća prisustvo Bošnjaka u svim institucijama. Imamo oko 14 posto Bošnjaka u ovom entitetu, a oko pet posto uposlenih u policijskim strukturama. To će se morati povećati i to nije samo interes Bošnjaka, to je interes sistema ako želi da je dostupan među svim narodima i među svim građanima. Da ne govorimo o javnim institucijama gdje nema niti jednog uposlenog Bošnjaka – tvrdi Salkić.
Najave koje dolaze od zvaničnika koji predstavljaju aktuelnu vlast u Republici Srpskoj govore kako će posljednja odluka Agencije za statistiku BiH naići na opstrukcije u tom entitetu. Te opstrukcije su, prema mišljenju našeg sagovornika, sasvim očekivane i predvidljive.
Poticaj ostanku
– Oni su tu opstrukciju pravili od samog početka popisa i pravit će je i kada je u pitanju objava i primjena. Njihova politika je politika entiteta samo Srba i nikoga više. Ona je od 1992. do danas nepromijenjena. Oni će učiniti sve što budu mogli da spriječe da Bošnjaci budu unutar sistema i nepriznavanje popisa je njima alibi da ne moraju sutra da ga primjenjuju, jer su svjesni da primjenjivanje Bošnjacima daje značajnu snagu u institucijama. Ljudi bi bili zaposleni, ljudi bi imali izvor egzistencije i to bi bilo novi poticaj ostanku ovdje i povratku novih Bošnjaka. Vrlo je važno da međunarodni faktori prihvataju rezultate kao relevantne. To nam je jedna od obaveza na evropskom putu. Vlast u RS-u će prije ili kasnije to prihvatati jer opet je za njih bolji ovaj popis nego onaj iz 1991. Kada je po pitanju statistika i popisnih rezultati, ovdje se sada ne poštuje ništa. Ne vjerujem da će oni u skorije vrijeme to prihvatiti kao realnost, ali isto tako nemaju ni mehanizama da to spriječe – zaključio je Salkić.