☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

amkos
Član

Re: Vitalna statistika BiH

Post Postao/la amkos » 20 sep 2017 11:22

Bez spamanja moliti ću lijepo. :thankyou:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 20 sep 2017 11:44

Treba uzeti u obzir kad se analizira ova statistika sto je Burek postavio da su u 99% slučajeva zadnja 6 mjeseca u godini vitalno dosta jača nego prva 6 mjeseca.

Ja očekivan da ce nam se ove godine opet povećati broj rođenih naspram prošle godine inšaAllah, ako se sudu po trendu, analizira statistika po mjsecima u uzmi u obzir da je nam je i ove godine ekonomija po svim parametrima još jednom dobro ojacala naspram prošle godine.

Jedino ce katolici sa svojim vitalnim stanjem "ukaljati" globalnu statitstiku u federacija. Ali ako se statistika bude detaljnije analizira očekivam jos bolju pozitivnu slike za nas nego prošle godine inšaAllah.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

momak
Član

Post Postao/la momak » 20 sep 2017 12:56

Jel se zna prosjecna starost bosnjaka?
Mozda je gdje vec napisano,pa nisam upratio.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 20 sep 2017 17:13

DONIJETA ODLUKA

HNŽ: Od 1. listopada novčane naknade za zaposlene i nezaposlene majke

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, a s ciljem početka primjene Zakona o zaštiti obitelji s djecom HNŽ od 1. listopada 2017. godine, Vlada je usvojila sljedeće odluke: Odluku o utvrđivanju iznosa dodatka na djecu, Odluku o utvrđivanju postotka naknade umjesto plaće ženi-majci u radnom odnosu za vrijeme dok odsustvuje s posla radi trudnoće, poroda i njege djeteta, Odluku o utvrđivanju visine novčane potpore ženi-majci koja nije u radnom odnosu i Odluku o utvrđivanju visine jednokratne pomoći za opremu novorođenog djeteta.

Sredstva za ostvarivanje ovih prava bit će osigurana u Proračunu Hercegovačko – neretvanske županije.

Nastavljajući aktivnosti na potpori obnove javnih, a osobito školskih objekata u Županiji, Vlada je usvojila Odluku kojom je iz Proračuna HNŽ za 2017. godinu u svrhu obnove i rekonstruiranja školske zgrade Osnovne škole „Marko Marulić“ i Osnovne škole „Alija Isaković“ u općini Prozor- Rama izdvojila 150 000,00 KM.
http://www.bljesak.info/mob/clanak/212892

legend
Član

Post Postao/la legend » 20 sep 2017 18:55

Bosnjak na kvadrat je napisao/la:
legend je napisao/la:Činjenica je da kriju pravu sliku svoje demografije.Treba shvatiti da su tamo većinom naši povratnici stariji i da smo mi tamo u minusu.Nije isto što se tiče psihološke strane prikazati npr ovaj broj

Bosnjaci : 493/788
Vlasi : 8562/11510
Srbokatolici : 22/264
Svi ostali + Nepoznati : 397/1408

i ovaj

Bosnjaci : 700 do 800/1500 do 2000
Vlasi : 8562/11510
Srbokatolici : 22/264
Ono što me brine jeste da čak i ako uzmemo ove druge podatke kao tačne, imamo jako mali procenat rođenih Bošnjaka u Genocidnoj:
800/(800+8600)=8,5%
Dakle, ovo je najbolji slučaj da imamo 800 beba Bošnjaka u PC-u. Na cifru od 9500 to nije ni svaka deseta beba, već kao što stoji 8.5 %.

To je ono što me strašno boli i sa čim se ne mogu da pomirim, da vlast iz Sarajeva nije učinila ništa više na održivosti Bošnjaka tamo.
To su oni što su rođeni i prijavljeni u GT.Ja mislim da se većina bošnjaka rađa u federaciji.Imaš ih koliko hoćeš što su rođeni u federaciji ,a žive u GT.Znamo da je nikakva saradnja njihove i naše agencije za statistiku .Sve je ovo okvirno,ni blizu tačnog broja.Još kad dodamo njihovo muljanje onda...

legend
Član

Post Postao/la legend » 20 sep 2017 19:51

Evo ti primjera -

Broj živorođenih Opština Donji Žabar

Donji Žabar: 4/30 - 2/29 - 2/36 živorođeni umrli za tri godine

Dok se broj prvačića kreće od 30 do 40.Dakle oni bi trebali imati i toliko živorođenih godišnje.Međutim ti živorođeni ulaze u statistiku Brčko distikta,jer se tamo rađaju.

I kod nas imaš u federaciji imaš primjer da je broj živorođenih puno veći od prvačića .To je zato jer ta djeca se školuju u GT.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 20 sep 2017 22:20

Plansko doseljavanje i statistika ih se ubacuje u Brcko distrikt gdje je veoma vaznije imati neki broj cetnika nego taj Donji Zabar koji je njihov

Jedan dio sigurno.Evo naprimjer Koraj.Redovnih biraca u Koraju je 200.Svi Korajci glasaju za Celic.Popis rece da u Koraju zivi 1300 stanovnika.Nek je 800-900 optimalno.Sto znaci da ta pogranicna mjesta tipa Koraj ili Mahala kod Kalesije se pisu pod tzv Federaciju

A ovo za Lunu je samo dokaz vise manipulacije cetnicke propagande.Nije to samo cetnicka,nego i ustasha.Pa tako Dnevni List rece da kanton Gorazde biljezi 66 manje prvacica u odnosu na proslu skolsku godinu.Livanjski kanton 57 manje prvacica.Iako livanjski kanton ima 91 manje prvacica a Gorazde ima + 2 prvacica.Njihova propaganda radi punom parom da prikaze stanje onakvim kakvo nije.To znam od mahnitanja da u samom gradu Novom Travniku ce biti 80% tzv Hrvata .Jos prije popisa sam rekao da ce biti preko 40% Bosnjaka.Pa su neki rekli sta ja znam i nemojn lagati.Pa se je vidjelo sta ja znam.Isto ovo standardna prica,pa cetnici stalno knjige popisa pisu.Postoji realnost a to je sa cetnicima nece biti mira.Ustashe nestaju i sami ne znaju da nadju bilo sta,pa sad masovnije bacaju neku propagandu.Iako realno shvacam ih.Nestaju pa moraju da napisu nesto pozitivno
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 sep 2017 04:18

momak je napisao/la:Jel se zna prosjecna starost bosnjaka?
Mozda je gdje vec napisano,pa nisam upratio.
Ja mislim da je izmedju 37-38 za Bosnjake
Oko 40 za Hrvate
43-44 za Srbe

Naravno katolici imaju par vitalnih opcina gdje prosjecna starost dobra tipa Posusje,Citluk.itd.Kao i Bosnjaci ali ih zeza starija struktura u Srednjoj Bosni

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 21 sep 2017 15:01

Federacija BiH:

Živorođeni/ umrli/ P.P.

VII 2014: 1760 - 1520
VII 2015: 1718 - 1634
VII 2016: 1567 - 1608
VII 2017: 1667 - 1575

I-VII 2014: 10.776 - 11.367 = -591
I-VII 2015: 10.445 - 10.872 = -427
I-VII 2016: 10.108 - 12.052 = -1.944
I-VII 2017: 10.360 - 12.237 = -1.877

Lamela
Član

Post Postao/la Lamela » 21 sep 2017 17:13

Zenicaninn je napisao/la:Treba uzeti u obzir kad se analizira ova statistika sto je Burek postavio da su u 99% slučajeva zadnja 6 mjeseca u godini vitalno dosta jača nego prva 6 mjeseca.

Ja očekivan da ce nam se ove godine opet povećati broj rođenih naspram prošle godine inšaAllah, ako se sudu po trendu, analizira statistika po mjsecima u uzmi u obzir da je nam je i ove godine ekonomija po svim parametrima još jednom dobro ojacala naspram prošle godine.

Jedino ce katolici sa svojim vitalnim stanjem "ukaljati" globalnu statitstiku u federacija. Ali ako se statistika bude detaljnije analizira očekivam jos bolju pozitivnu slike za nas nego prošle godine inšaAllah.
Tako je, evo kod nas u Zenici u kojoj se nakon Sarajeva radja ubjedljivo najvise bosnjaka u drzavi ima taj broj za prvih 6 mjeseci 500 dok ce po mojim prognozama zavrsiti godinu sa oko 1300 novorodjenih zato jer je vec 7 mjesec juli ako se ne varam imao oko 130 rodjenih.
Jos me jedna stvar interesuje kako se vodi na papiru i institucijama kada neko promjeni vjeru.
Konkretno u mom dijelu grada jedan srbin je presao na islam prosle sedmice, mlad momak zeni se muslimankom..
Dok se mogu reci cak i 1/3 katolkinja udaje za muslimana. Zapisuju li se negdje te promjene i kretanja strukture stanovnistva.

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 22 sep 2017 01:49

Lamela je napisao/la:
Zenicaninn je napisao/la:Treba uzeti u obzir kad se analizira ova statistika sto je Burek postavio da su u 99% slučajeva zadnja 6 mjeseca u godini vitalno dosta jača nego prva 6 mjeseca.

Tako je, evo kod nas u Zenici u kojoj se nakon Sarajeva radja ubjedljivo najvise bosnjaka u drzavi ima taj broj za prvih 6 mjeseci 500 dok ce po mojim prognozama zavrsiti godinu sa oko 1300 novorodjenih zato jer je vec 7 mjesec juli ako se ne varam imao oko 130 rodjenih.
Jos me jedna stvar interesuje kako se vodi na papiru i institucijama kada neko promjeni vjeru.
Konkretno u mom dijelu grada jedan srbin je presao na islam prosle sedmice, mlad momak zeni se muslimankom..
Dok se mogu reci cak i 1/3 katolkinja udaje za muslimana. Zapisuju li se negdje te promjene i kretanja strukture stanovnistva.
Ja mislim da se u drzavnim institucijama ne vodi nigdje promjena vjere. Jedino je moguce da islamska zajednica skuplja podatke broja ljudi koji se vraćaju Islamu u dzematima. Treba upitati islamsku zajednicu preko maila, možda dadnu i koji podatak. :D
Znašli onog Abdullaha Ljubcica koji je se vratio Islamu. Bio prije toga katolik ima i dug video u kojem objasnjava njegovu put do Islama. Pravo intresesantno. Masa se ljudi pogotovo u Zenici vraca Islamu a i sirom Bosne. Nema veze dali katolici, pravoslavci ili naši ljudi sa islamskim imenima.

Trenutno sam u Njemackoj i danas vidio na stranici jednog našeg dzemata ovdje kako se svabo vraca Islamu. I naveli su podatak da je to 4 osoba u zadnjih 8 mjeseci koji je se vratio Islamu u njihovom dzematu. Elhamdulillah.

Kontao sam otvoriti temu u kojoj cemo sakupljati videje/slike/tekstove sa ljudima koji se vraćaju Islamu. :D
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

Bosnjak na kvadrat
Član

Post Postao/la Bosnjak na kvadrat » 22 sep 2017 03:43

amkos je napisao/la:Federacija BiH:
Živorođeni/ umrli/ P.P.

VII 2014: 1760 - 1520
VII 2015: 1718 - 1634
VII 2016: 1567 - 1608
VII 2017: 1667 - 1575

I-VII 2014: 10.776 - 11.367 = -591
I-VII 2015: 10.445 - 10.872 = -427
I-VII 2016: 10.108 - 12.052 = -1.944
I-VII 2017: 10.360 - 12.237 = -1.877
Dobro bi bilo kada bi mogli uporediti sa barem 10 godina unazad. Iako se i na 4 godine vidi da je došlo do pada novorođenih, a porasta umrlih...

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 22 sep 2017 08:01

netrebamo mi previse gledati na umrle. Mi se moramo vise fokusirati na zivorodjene. Znamo da ce i kod nas mortalitet porasti zbog onih generacija gdje se dosta djece radjalo a i dosta nasih penzionera koji se vrate kuci da tu provedu poslednje dane zivota. A uz to tesko do nemoguce da cemo postici onaj natalitet ko sto smo ga u tom vaktu imali.

Mene ove cifre za ovo godinu ohrabruju pored pada vidimo povecanje pa cemo vidjeti da li ce se taj pozitivni trend i u iducim godinama nastaviti.
Nadajmo se inshAllah da ce to biti tako.

A upravu si kad bih postavili tabelu unazad 10 godina da vidimo stanje i gdje nas vode sledece godine.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 sep 2017 08:40

:rofll: :rofll: :rofll: :lol: :lol:
O Boze sto se jos angazujem oko ovog

2016:Zivorodjeni

Bratunac 153:24 Bosnjaka.Sve ostalo je zasticeno :lol: :lol:
Srebrenica 51:28 Bosnjaka.Sve ostalo je zasticeno.Naime fali red za ''Srbe ''i ostale/Jos jedan dokaz kradje i manipulacije,zamisli ovo :lol:
Doboj 510:61 Bosnjak,398 Srba i 37 nepoznatih :lol: :rofll: :rofll:
Teslic 318:245 Srba i 52 Bosnjaka.Nagradno pitanje.Kako broj ucenika Bosnjaka u osnovnim skolama Doboja je duplo veci od Teslica kod Bosnjaka
Zvornik 347:52 Bosnjaka i 287 Srba.Ostalo je sve zasticeno
Prijedor 523:61 Bosnjak,443 Srba i 11 nepoznatih.Citaj svi su Bosnjaci
Vukosavlje 37:14 Bosnjaka.Ovo ostalo je sve xxxxxxxxxxxx :rofll:
Bijeljina 921:54 Bosnjaka i 810 Srba.34 nepoznata.Ma,vidi ti to :lol:

2016:Umrli
Bratunac 157:137 Srba i 20 Bosnjaka
Srebrenica 78:13 Bosnjaka i 65 Srba
Teslic 443:336 Srba,51 Bosnjaka i 25 Hrvata
Zvornik 483:395 Srba,70 Bosnjaka i 10 nepoznatih
Bijeljina 1406:84 Bosnjaka,6 Hrvata,1250 Srba,29 ostalih i 38 nepoznatih
Vukosavlje 49:12 Bosnjaka,9 Hrvata i 24 Srba
Doboj 725:90 Bosnjaka,19 Hrvata,532 Srba 36 ostalih i 48 nepoznatih :lol: :lol: :lol:
Prijedor 917:31 Bosnjak,13 Hrvata,269 Srba,4 ostala i 600 nepoznatih.Ovo je vrijedjanje zdravog razuma sad.Genocidni isprdak ima 600 nepoznatih medju umrlim u Prijedoru :lol: :lol: :lol:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 sep 2017 08:47

Vidi razliku izmedju Doboja i Prijedora medju umrlim.Koja tragikomediija.Ovo je sad stvarno vrijedjanje zdravog razuma

Nazalost ne postoji opcina Bosanski Novi i nismo spremni da vam izadjemo u susret ovdje :lol:

Pa ovo je humor zesci podatci za Prijedor a da ne pricam kako su sve xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ''zastitili''

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 sep 2017 09:00

U Srebrenici se nije rodilo vise od 12 Srba.Ali sumnjam da ih je i 10 rodjenih ovdje.Veoma sam ozbiljan.Makar su se propisno osramotili medju umrlim.To ti jasno ukazuje stanje gore
Vukosavlje da ima 23 Srbina.Pa blesimetar bi pukao :lol: .Ovdje najmanje jos 10 dodati nama.I to najmanje + 10 medju ''nepoznatim''
Doboj najmanje 90% nepoznatih su Bosnjaci.To je jasno i budali.Doboj ima duplo vise osnovaca Bosnjaka nego Teslic i tek neznatno manje zivorodjenih.Kako namjestaju podatke,ovo vam je glavni krivac

Hrvati su rodjeni u 3 opcine:Doboj,Bijeljina i Teslic.U ostalim opcinama ih nema
Srebrenica nijedan Hrvat i nijedan ostali kod rodjenih.Ali ima xxxxx medju ''nepoznatim''

Dodikov cetnicki zavod za izmisljanje lazi i propagande
Mozes misliti kako bi u Brckom krali i lagali da mogu danas :lol: :lol:
Tamo bi bilo 10% rodjenih Bosnjaka po njihovoj statistici :rofll: :rofll:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 22 sep 2017 10:00

Nazalost ne postoji opcina Bosanski Novi i nismo spremni da vam izadjemo u susret ovdje
:lol: :lol: :lol:

Hebo Gebelsovu propagandu ili propagandu Smiljka Šagolja kakva je ova. :mrgreen:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 22 sep 2017 10:06

Krmeći zahod za Statistiku laže, manipuliše i vara javnost. Pa ovo je ravno ludilu šta rade. Iako smo mnogi to pretpostavili sad smo i sigurni u to. ;)

Burek
Član

Post Postao/la Burek » 22 sep 2017 11:29

Interesantno kako se umrli 99% zna ali kod rodjenih ima dosta nepoznatih.

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 22 sep 2017 13:33

Burek je napisao/la:Interesantno kako se umrli 99% zna ali kod rodjenih ima dosta nepoznatih.
Zato ja kazem, treba sabirati umrle,
tu nema omaske.

:pop:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Odgovorite