Vitalna statistika BiH
Re: Vitalna statistika BiH
Bez spamanja moliti ću lijepo. 
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
- Zenicaninn
- Član
Treba uzeti u obzir kad se analizira ova statistika sto je Burek postavio da su u 99% slučajeva zadnja 6 mjeseca u godini vitalno dosta jača nego prva 6 mjeseca.
Ja očekivan da ce nam se ove godine opet povećati broj rođenih naspram prošle godine inšaAllah, ako se sudu po trendu, analizira statistika po mjsecima u uzmi u obzir da je nam je i ove godine ekonomija po svim parametrima još jednom dobro ojacala naspram prošle godine.
Jedino ce katolici sa svojim vitalnim stanjem "ukaljati" globalnu statitstiku u federacija. Ali ako se statistika bude detaljnije analizira očekivam jos bolju pozitivnu slike za nas nego prošle godine inšaAllah.
Ja očekivan da ce nam se ove godine opet povećati broj rođenih naspram prošle godine inšaAllah, ako se sudu po trendu, analizira statistika po mjsecima u uzmi u obzir da je nam je i ove godine ekonomija po svim parametrima još jednom dobro ojacala naspram prošle godine.
Jedino ce katolici sa svojim vitalnim stanjem "ukaljati" globalnu statitstiku u federacija. Ali ako se statistika bude detaljnije analizira očekivam jos bolju pozitivnu slike za nas nego prošle godine inšaAllah.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)
Jel se zna prosjecna starost bosnjaka?
Mozda je gdje vec napisano,pa nisam upratio.
DONIJETA ODLUKA
HNŽ: Od 1. listopada novčane naknade za zaposlene i nezaposlene majke
HNŽ: Od 1. listopada novčane naknade za zaposlene i nezaposlene majke
http://www.bljesak.info/mob/clanak/212892
Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, a s ciljem početka primjene Zakona o zaštiti obitelji s djecom HNŽ od 1. listopada 2017. godine, Vlada je usvojila sljedeće odluke: Odluku o utvrđivanju iznosa dodatka na djecu, Odluku o utvrđivanju postotka naknade umjesto plaće ženi-majci u radnom odnosu za vrijeme dok odsustvuje s posla radi trudnoće, poroda i njege djeteta, Odluku o utvrđivanju visine novčane potpore ženi-majci koja nije u radnom odnosu i Odluku o utvrđivanju visine jednokratne pomoći za opremu novorođenog djeteta.
Sredstva za ostvarivanje ovih prava bit će osigurana u Proračunu Hercegovačko – neretvanske županije.
Nastavljajući aktivnosti na potpori obnove javnih, a osobito školskih objekata u Županiji, Vlada je usvojila Odluku kojom je iz Proračuna HNŽ za 2017. godinu u svrhu obnove i rekonstruiranja školske zgrade Osnovne škole „Marko Marulić“ i Osnovne škole „Alija Isaković“ u općini Prozor- Rama izdvojila 150 000,00 KM.
To su oni što su rođeni i prijavljeni u GT.Ja mislim da se većina bošnjaka rađa u federaciji.Imaš ih koliko hoćeš što su rođeni u federaciji ,a žive u GT.Znamo da je nikakva saradnja njihove i naše agencije za statistiku .Sve je ovo okvirno,ni blizu tačnog broja.Još kad dodamo njihovo muljanje onda...Bosnjak na kvadrat je napisao/la:Ono što me brine jeste da čak i ako uzmemo ove druge podatke kao tačne, imamo jako mali procenat rođenih Bošnjaka u Genocidnoj:legend je napisao/la:Činjenica je da kriju pravu sliku svoje demografije.Treba shvatiti da su tamo većinom naši povratnici stariji i da smo mi tamo u minusu.Nije isto što se tiče psihološke strane prikazati npr ovaj broj
Bosnjaci : 493/788
Vlasi : 8562/11510
Srbokatolici : 22/264
Svi ostali + Nepoznati : 397/1408
i ovaj
Bosnjaci : 700 do 800/1500 do 2000
Vlasi : 8562/11510
Srbokatolici : 22/264
800/(800+8600)=8,5%
Dakle, ovo je najbolji slučaj da imamo 800 beba Bošnjaka u PC-u. Na cifru od 9500 to nije ni svaka deseta beba, već kao što stoji 8.5 %.
To je ono što me strašno boli i sa čim se ne mogu da pomirim, da vlast iz Sarajeva nije učinila ništa više na održivosti Bošnjaka tamo.
Evo ti primjera -
Broj živorođenih Opština Donji Žabar
Donji Žabar: 4/30 - 2/29 - 2/36 živorođeni umrli za tri godine
Dok se broj prvačića kreće od 30 do 40.Dakle oni bi trebali imati i toliko živorođenih godišnje.Međutim ti živorođeni ulaze u statistiku Brčko distikta,jer se tamo rađaju.
I kod nas imaš u federaciji imaš primjer da je broj živorođenih puno veći od prvačića .To je zato jer ta djeca se školuju u GT.
Broj živorođenih Opština Donji Žabar
Donji Žabar: 4/30 - 2/29 - 2/36 živorođeni umrli za tri godine
Dok se broj prvačića kreće od 30 do 40.Dakle oni bi trebali imati i toliko živorođenih godišnje.Međutim ti živorođeni ulaze u statistiku Brčko distikta,jer se tamo rađaju.
I kod nas imaš u federaciji imaš primjer da je broj živorođenih puno veći od prvačića .To je zato jer ta djeca se školuju u GT.
Plansko doseljavanje i statistika ih se ubacuje u Brcko distrikt gdje je veoma vaznije imati neki broj cetnika nego taj Donji Zabar koji je njihov
Jedan dio sigurno.Evo naprimjer Koraj.Redovnih biraca u Koraju je 200.Svi Korajci glasaju za Celic.Popis rece da u Koraju zivi 1300 stanovnika.Nek je 800-900 optimalno.Sto znaci da ta pogranicna mjesta tipa Koraj ili Mahala kod Kalesije se pisu pod tzv Federaciju
A ovo za Lunu je samo dokaz vise manipulacije cetnicke propagande.Nije to samo cetnicka,nego i ustasha.Pa tako Dnevni List rece da kanton Gorazde biljezi 66 manje prvacica u odnosu na proslu skolsku godinu.Livanjski kanton 57 manje prvacica.Iako livanjski kanton ima 91 manje prvacica a Gorazde ima + 2 prvacica.Njihova propaganda radi punom parom da prikaze stanje onakvim kakvo nije.To znam od mahnitanja da u samom gradu Novom Travniku ce biti 80% tzv Hrvata .Jos prije popisa sam rekao da ce biti preko 40% Bosnjaka.Pa su neki rekli sta ja znam i nemojn lagati.Pa se je vidjelo sta ja znam.Isto ovo standardna prica,pa cetnici stalno knjige popisa pisu.Postoji realnost a to je sa cetnicima nece biti mira.Ustashe nestaju i sami ne znaju da nadju bilo sta,pa sad masovnije bacaju neku propagandu.Iako realno shvacam ih.Nestaju pa moraju da napisu nesto pozitivno
Jedan dio sigurno.Evo naprimjer Koraj.Redovnih biraca u Koraju je 200.Svi Korajci glasaju za Celic.Popis rece da u Koraju zivi 1300 stanovnika.Nek je 800-900 optimalno.Sto znaci da ta pogranicna mjesta tipa Koraj ili Mahala kod Kalesije se pisu pod tzv Federaciju
A ovo za Lunu je samo dokaz vise manipulacije cetnicke propagande.Nije to samo cetnicka,nego i ustasha.Pa tako Dnevni List rece da kanton Gorazde biljezi 66 manje prvacica u odnosu na proslu skolsku godinu.Livanjski kanton 57 manje prvacica.Iako livanjski kanton ima 91 manje prvacica a Gorazde ima + 2 prvacica.Njihova propaganda radi punom parom da prikaze stanje onakvim kakvo nije.To znam od mahnitanja da u samom gradu Novom Travniku ce biti 80% tzv Hrvata .Jos prije popisa sam rekao da ce biti preko 40% Bosnjaka.Pa su neki rekli sta ja znam i nemojn lagati.Pa se je vidjelo sta ja znam.Isto ovo standardna prica,pa cetnici stalno knjige popisa pisu.Postoji realnost a to je sa cetnicima nece biti mira.Ustashe nestaju i sami ne znaju da nadju bilo sta,pa sad masovnije bacaju neku propagandu.Iako realno shvacam ih.Nestaju pa moraju da napisu nesto pozitivno
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Ja mislim da je izmedju 37-38 za Bosnjakemomak je napisao/la:Jel se zna prosjecna starost bosnjaka?
Oko 40 za Hrvate
43-44 za Srbe
Naravno katolici imaju par vitalnih opcina gdje prosjecna starost dobra tipa Posusje,Citluk.itd.Kao i Bosnjaci ali ih zeza starija struktura u Srednjoj Bosni

Federacija BiH:
Živorođeni/ umrli/ P.P.
VII 2014: 1760 - 1520
VII 2015: 1718 - 1634
VII 2016: 1567 - 1608
VII 2017: 1667 - 1575
I-VII 2014: 10.776 - 11.367 = -591
I-VII 2015: 10.445 - 10.872 = -427
I-VII 2016: 10.108 - 12.052 = -1.944
I-VII 2017: 10.360 - 12.237 = -1.877
Živorođeni/ umrli/ P.P.
Tako je, evo kod nas u Zenici u kojoj se nakon Sarajeva radja ubjedljivo najvise bosnjaka u drzavi ima taj broj za prvih 6 mjeseci 500 dok ce po mojim prognozama zavrsiti godinu sa oko 1300 novorodjenih zato jer je vec 7 mjesec juli ako se ne varam imao oko 130 rodjenih.Zenicaninn je napisao/la:Treba uzeti u obzir kad se analizira ova statistika sto je Burek postavio da su u 99% slučajeva zadnja 6 mjeseca u godini vitalno dosta jača nego prva 6 mjeseca.
Jos me jedna stvar interesuje kako se vodi na papiru i institucijama kada neko promjeni vjeru.
Konkretno u mom dijelu grada jedan srbin je presao na islam prosle sedmice, mlad momak zeni se muslimankom..
Dok se mogu reci cak i 1/3 katolkinja udaje za muslimana. Zapisuju li se negdje te promjene i kretanja strukture stanovnistva.
- Zenicaninn
- Član
Ja mislim da se u drzavnim institucijama ne vodi nigdje promjena vjere. Jedino je moguce da islamska zajednica skuplja podatke broja ljudi koji se vraćaju Islamu u dzematima. Treba upitati islamsku zajednicu preko maila, možda dadnu i koji podatak.Lamela je napisao/la:Tako je, evo kod nas u Zenici u kojoj se nakon Sarajeva radja ubjedljivo najvise bosnjaka u drzavi ima taj broj za prvih 6 mjeseci 500 dok ce po mojim prognozama zavrsiti godinu sa oko 1300 novorodjenih zato jer je vec 7 mjesec juli ako se ne varam imao oko 130 rodjenih.Zenicaninn je napisao/la:Treba uzeti u obzir kad se analizira ova statistika sto je Burek postavio da su u 99% slučajeva zadnja 6 mjeseca u godini vitalno dosta jača nego prva 6 mjeseca.
Jos me jedna stvar interesuje kako se vodi na papiru i institucijama kada neko promjeni vjeru.
Konkretno u mom dijelu grada jedan srbin je presao na islam prosle sedmice, mlad momak zeni se muslimankom..
Dok se mogu reci cak i 1/3 katolkinja udaje za muslimana. Zapisuju li se negdje te promjene i kretanja strukture stanovnistva.
Znašli onog Abdullaha Ljubcica koji je se vratio Islamu. Bio prije toga katolik ima i dug video u kojem objasnjava njegovu put do Islama. Pravo intresesantno. Masa se ljudi pogotovo u Zenici vraca Islamu a i sirom Bosne. Nema veze dali katolici, pravoslavci ili naši ljudi sa islamskim imenima.
Trenutno sam u Njemackoj i danas vidio na stranici jednog našeg dzemata ovdje kako se svabo vraca Islamu. I naveli su podatak da je to 4 osoba u zadnjih 8 mjeseci koji je se vratio Islamu u njihovom dzematu. Elhamdulillah.
Kontao sam otvoriti temu u kojoj cemo sakupljati videje/slike/tekstove sa ljudima koji se vraćaju Islamu.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)
-
Bosnjak na kvadrat
- Član
Dobro bi bilo kada bi mogli uporediti sa barem 10 godina unazad. Iako se i na 4 godine vidi da je došlo do pada novorođenih, a porasta umrlih...amkos je napisao/la:Federacija BiH:
Živorođeni/ umrli/ P.P.
netrebamo mi previse gledati na umrle. Mi se moramo vise fokusirati na zivorodjene. Znamo da ce i kod nas mortalitet porasti zbog onih generacija gdje se dosta djece radjalo a i dosta nasih penzionera koji se vrate kuci da tu provedu poslednje dane zivota. A uz to tesko do nemoguce da cemo postici onaj natalitet ko sto smo ga u tom vaktu imali.
Mene ove cifre za ovo godinu ohrabruju pored pada vidimo povecanje pa cemo vidjeti da li ce se taj pozitivni trend i u iducim godinama nastaviti.
Nadajmo se inshAllah da ce to biti tako.
A upravu si kad bih postavili tabelu unazad 10 godina da vidimo stanje i gdje nas vode sledece godine.
Mene ove cifre za ovo godinu ohrabruju pored pada vidimo povecanje pa cemo vidjeti da li ce se taj pozitivni trend i u iducim godinama nastaviti.
Nadajmo se inshAllah da ce to biti tako.
A upravu si kad bih postavili tabelu unazad 10 godina da vidimo stanje i gdje nas vode sledece godine.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

O Boze sto se jos angazujem oko ovog
2016:Zivorodjeni
Bratunac 153:24 Bosnjaka.Sve ostalo je zasticeno
Srebrenica 51:28 Bosnjaka.Sve ostalo je zasticeno.Naime fali red za ''Srbe ''i ostale/Jos jedan dokaz kradje i manipulacije,zamisli ovo
Doboj 510:61 Bosnjak,398 Srba i 37 nepoznatih
Teslic 318:245 Srba i 52 Bosnjaka.Nagradno pitanje.Kako broj ucenika Bosnjaka u osnovnim skolama Doboja je duplo veci od Teslica kod Bosnjaka
Zvornik 347:52 Bosnjaka i 287 Srba.Ostalo je sve zasticeno
Prijedor 523:61 Bosnjak,443 Srba i 11 nepoznatih.Citaj svi su Bosnjaci
Vukosavlje 37:14 Bosnjaka.Ovo ostalo je sve xxxxxxxxxxxx
Bijeljina 921:54 Bosnjaka i 810 Srba.34 nepoznata.Ma,vidi ti to
2016:Umrli
Bratunac 157:137 Srba i 20 Bosnjaka
Srebrenica 78:13 Bosnjaka i 65 Srba
Teslic 443:336 Srba,51 Bosnjaka i 25 Hrvata
Zvornik 483:395 Srba,70 Bosnjaka i 10 nepoznatih
Bijeljina 1406:84 Bosnjaka,6 Hrvata,1250 Srba,29 ostalih i 38 nepoznatih
Vukosavlje 49:12 Bosnjaka,9 Hrvata i 24 Srba
Doboj 725:90 Bosnjaka,19 Hrvata,532 Srba 36 ostalih i 48 nepoznatih
Prijedor 917:31 Bosnjak,13 Hrvata,269 Srba,4 ostala i 600 nepoznatih.Ovo je vrijedjanje zdravog razuma sad.Genocidni isprdak ima 600 nepoznatih medju umrlim u Prijedoru

Vidi razliku izmedju Doboja i Prijedora medju umrlim.Koja tragikomediija.Ovo je sad stvarno vrijedjanje zdravog razuma
Nazalost ne postoji opcina Bosanski Novi i nismo spremni da vam izadjemo u susret ovdje
Pa ovo je humor zesci podatci za Prijedor a da ne pricam kako su sve xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ''zastitili''
Nazalost ne postoji opcina Bosanski Novi i nismo spremni da vam izadjemo u susret ovdje
Pa ovo je humor zesci podatci za Prijedor a da ne pricam kako su sve xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ''zastitili''

U Srebrenici se nije rodilo vise od 12 Srba.Ali sumnjam da ih je i 10 rodjenih ovdje.Veoma sam ozbiljan.Makar su se propisno osramotili medju umrlim.To ti jasno ukazuje stanje gore
Vukosavlje da ima 23 Srbina.Pa blesimetar bi pukao
.Ovdje najmanje jos 10 dodati nama.I to najmanje + 10 medju ''nepoznatim''
Doboj najmanje 90% nepoznatih su Bosnjaci.To je jasno i budali.Doboj ima duplo vise osnovaca Bosnjaka nego Teslic i tek neznatno manje zivorodjenih.Kako namjestaju podatke,ovo vam je glavni krivac
Hrvati su rodjeni u 3 opcine:Doboj,Bijeljina i Teslic.U ostalim opcinama ih nema
Srebrenica nijedan Hrvat i nijedan ostali kod rodjenih.Ali ima xxxxx medju ''nepoznatim''
Dodikov cetnicki zavod za izmisljanje lazi i propagande
Mozes misliti kako bi u Brckom krali i lagali da mogu danas
Tamo bi bilo 10% rodjenih Bosnjaka po njihovoj statistici

Vukosavlje da ima 23 Srbina.Pa blesimetar bi pukao
Doboj najmanje 90% nepoznatih su Bosnjaci.To je jasno i budali.Doboj ima duplo vise osnovaca Bosnjaka nego Teslic i tek neznatno manje zivorodjenih.Kako namjestaju podatke,ovo vam je glavni krivac
Hrvati su rodjeni u 3 opcine:Doboj,Bijeljina i Teslic.U ostalim opcinama ih nema
Srebrenica nijedan Hrvat i nijedan ostali kod rodjenih.Ali ima xxxxx medju ''nepoznatim''
Dodikov cetnicki zavod za izmisljanje lazi i propagande
Mozes misliti kako bi u Brckom krali i lagali da mogu danas
Tamo bi bilo 10% rodjenih Bosnjaka po njihovoj statistici

Hebo Gebelsovu propagandu ili propagandu Smiljka Šagolja kakva je ova.
Krmeći zahod za Statistiku laže, manipuliše i vara javnost. Pa ovo je ravno ludilu šta rade. Iako smo mnogi to pretpostavili sad smo i sigurni u to. 
Interesantno kako se umrli 99% zna ali kod rodjenih ima dosta nepoznatih.
- noel malcolm
- Član
Zato ja kazem, treba sabirati umrle,Burek je napisao/la:Interesantno kako se umrli 99% zna ali kod rodjenih ima dosta nepoznatih.
tu nema omaske.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm