☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

sarajlija
Član

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la sarajlija » 09 jun 2015 06:31

Rezultati ce se objaviti ali onda ih politicari nece usvojiti i cekat ce se novi popis itd.. i sve u krug.

Ovo samo dokazuje da treba krenut linijom ukidanja entiteta i konstitutivnosti naroda i jednostavno se samo fokusirati na ekonomiju..
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M

http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 jun 2015 06:43

Rezultati se ne mogu objaviti dok ne dodje pismeni izvjestaj IMO.Citaj Eustata.Organizacije koja je finansirala popis.Takvo sta ce doci do kraja Jula sigurno

Onda ako kazu da samo P1-7 popisnice i formular se brisu,duple i neizjasnjeni.To je 233 000+50 000.Znaci izmedju 280 000-300 000 max

Naravno,postoji jos jedna stvar.Nakon sto dodje pismeni izvjestaj.Mi necemo izbaciti nikakve podatke,jer cemo izigravati multi-kulti.Drina je dobro rekao da na svoju ruku treba da izbacimo podatke,jer s cetnicima nema dogovora
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

sarajlija
Član

Post Postao/la sarajlija » 09 jun 2015 07:02

Jack je napisao/la:Rezultati se ne mogu objaviti dok ne dodje pismeni izvjestaj IMO.Citaj Eustata.Organizacije koja je finansirala popis.Takvo sta ce doci do kraja Jula sigurno

Onda ako kazu da samo P1-7 popisnice i formular se brisu,duple i neizjasnjeni.To je 233 000+50 000.Znaci izmedju 280 000-300 000 max

Naravno,postoji jos jedna stvar.Nakon sto dodje pismeni izvjestaj.Mi necemo izbaciti nikakve podatke,jer cemo izigravati multi-kulti.Drina je dobro rekao da na svoju ruku treba da izbacimo podatke,jer s cetnicima nema dogovora
Kada sam rekao da ce se rezultati objaviti mislio sam da ce doci do njihove objave prije ili kansije ali da ce ih jednostavno politicari ignorisati. Drugim rijecima svadja izmedju statisticara ce se prebaciti na politicare i sve ostaje po starom na politickom nivou. Ono sto je + jeste cinjenica da ce podatci pokazati da bosnjaci cine prkeo 50% stanovnistva.

Sto se objave rezultata tice samo Bog zna kad ce to biti: "SARAJEVO - Peter Everas, direktor pri Kancelariji za statistiku Evropske komisije (EUROSTAT) i predsjedavajući Upravljačke grupe Međunarodne posmatračke operacije (IMO) za popis stanovništva i domaćinstava u BiH, izjavio je danas u Sarajevu da se nada da će rezultati popisa biti objavljeni do kraja 2015."

http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 09231.html
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 jun 2015 07:04

Nama je najvaznije priznanje Europe,koja je finansirala popis.Mi kad imamo to.Sta nam fali objaviti podatke na svoju ruku.Kao da je to neki problem.Zato cekati izvjestaj Imo,i ako bude veoma povoljan za nas.Objaviti podatke na svoju ruku

Neces valjda ici na dogovor s cetnicima.Takvo sta je nemoguce

A,taj izvjestaj ce doci.Garantujem vam do 10 Jula sigurno.A do nas je ili da objavimo podatke na svoju ruku.Sta nas briga ako cetnici ne priznaju.Nek ostatak Europe prizna.Ili da jednostavno oborimo popis i zanemarimo sve to.Nema nam trece

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 09 jun 2015 07:40

Ko ce od nasih beskicmenjaka objaviti podatke ? Sumnjam u takvo sta.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

sarajlija
Član

Post Postao/la sarajlija » 09 jun 2015 14:30

amkos je napisao/la:Ko ce od nasih beskicmenjaka objaviti podatke ? Sumnjam u takvo sta.
Ma to je najmanji problem, nadje se uvijek nacin.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 09 jun 2015 17:31

Jack je napisao/la:Nama je najvaznije priznanje Europe,koja je finansirala popis.Mi kad imamo to.Sta nam fali objaviti podatke na svoju ruku.Kao da je to neki problem.Zato cekati izvjestaj Imo,i ako bude veoma povoljan za nas.Objaviti podatke na svoju ruku

Neces valjda ici na dogovor s cetnicima.Takvo sta je nemoguce

A,taj izvjestaj ce doci.Garantujem vam do 10 Jula sigurno.A do nas je ili da objavimo podatke na svoju ruku.Sta nas briga ako cetnici ne priznaju.Nek ostatak Europe prizna.Ili da jednostavno oborimo popis i zanemarimo sve to.Nema nam trece
Objava popisa čak i ako ga Vlaščad ne prizna je važnije nego da se ne objavi. Vlasi i dan danas stvaraju laž i žive u laži da je njihov broj veći nego minoran a da je naš oko 40%. Nisu svjesni svoje nesvijesti. Bitno je da izađe podatak da je Bošnjaka preko 50%. Barem će svaki Vlah znati da postoji taj podatak - ovako siguran sam da dosta njihovog svijeta živi samo u lažima koje im Vlaški čobani sa vlasti serviraju.

Plus, naučna je činjenica da su Vlasi najveće pičke - saznaju li svi da je Bošnjaka preko 50%, neće oni smjeti početi novi rat nema šanse. Oni počinju sukobe samo kad ih je 2x više ili kad si nenaoružan. Bošnjacima treba 30 godina mira da nas dođe na 70% a njihova spoznaja o našem broju će nam pomoći doći do tih 30 godina.
Samo BiH.

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 09 jun 2015 19:55

europe BiH je napisao/la:Popis u Srbiji 2011:
Popisano 7.565.761
Obrisano 445.095
Ukupan broj stanovnika 7.120.666

http://media.popis2011.stat.rs/2011/prvi-rezultati.pdf
У укупан број становника нису укључена:
• лица која имају пребивалиште на територији
Републике Србије, а у критичном моменту
Пописа раде/бораве у иностранству;
• лица која су привремено присутна у месту
пописа због рада, школовања или из неког
другог разлога;
• лица која студирају у иностранству, а имају
своје домаћинство у земљи, под условом да
се у Републику Србију не враћају свакодневно
Bravo, bravo za ove podatke. Sad uzmi koliko je broj izbrisanih na ukupan broj popisanih i uporedi ukupan broj popisanih u BiH s zeljenim brojem ( od strane cetnika ) za brisanje. Ispadne isti broj za brisanje, cak i visi za 25.000 a popisano upola manje stanovnika nego u Srbiji jos pri tome u BiH se desilo etnicko ciscenje i razaranje od spomenute zemlje.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 09 jun 2015 20:15

Jack je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=gNghndXCdpE

:rofll: :rofll: :rofll:

Cim je stranac otisao.Oni su se poceli svadjati :rofll: :rofll:

Od ovog nema nista.Jedino da samostalno objavimo podatke
Ova nasa iz federalnog zavoda ovoj vlahinji "E pa odlicno, neka si to rekla.." pa onda sa cinicnim osmijehom "neka, neka..." masuci glavom. :lol:

Vlahadija nece prihvatiti ovakve rezultate i to je jasno, sad je na nama da Evropu pritisnemo da ne smije popus(t)iti cetnicima jer su vec jedan presedan napravila s popisom u BiH.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 09 jun 2015 20:24

Drina je napisao/la:Ma ko se ikad dogovorio s vlasima? To je nemoguce. Treba sve raditi na svoju ruku. To sam isto govorio i u vezi skolovanja nase djece u genocidnoj tvorevini. Skole iz federacije trebaju preuzeti njihovo skolovanje i to je to. A oni neke rade kako im volja.

Tako i s popisom. Nas je 54,3%. Objaviti i to je to.
To je moj nacin rada i razmisljanja. Ja bih tako radio. Ako ista, historija puna cinjenica ( bolnih ) me je tome naucila.

Godinama sam govorio ljudima s kojima imam dodira a i pisao sam ovako gdje sam stigao koliko je opasno da nasa djeca u osnovnim skolama pa i srednjim ne uce o genocidu u Srebrenici, agresiji i zlocinima, narocito o genocidu u istocnoj Bosni i Prijedoru. Ako neko hoce da se u ovo uvjeri, neka samo pogleda kako nasa nova generacija, mlada generacija se ponasa na neka desavanja kao npr. ona sramna tetovaza genocidne tvorevine Ognjena V. koji igra u drzavnoj bh reprezentaciji. Na svaki mediji komentari su bili razliciti. Isprva apsolutna vecina ( preko 95 % ) ljudi su trazili izbacivanje ovog malog ljubitelja genocidne tvorevine odnosno projekta genocida zvana "rs", a nakon sto je izasao tekst o njegovom prepravljanju sramne tetovaze, nasa mladez ( ispod 19-20 godina i nize ) stali u fakticki u njegovu odbranu s komentarima tipa: "Pa sta ima veze.." "pisite nesto o gladi u ovoj zemlji.." "pa nece valjda ljiljane tetovirati" itd. Zasto je ovo ovako ? Ovo je REZULTAT nase politike, nasih vodja od politicke do vjerske instance jer nisu OMOGUCILI ovoj generaciji a i dalje koja dolaze da uce u SKOLAMA o genocidu, urbicidu, agresiji, etnickom ciscenju Bosnjaka, pokusaju rusenja drzave BiH, itd.
Zadnja izmjena: Abdurrahman, dana/u 09 jun 2015 20:31, ukupno mijenjano 1 put.

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 09 jun 2015 20:28

sarajlija je napisao/la:Rezultati ce se objaviti ali onda ih politicari nece usvojiti i cekat ce se novi popis itd.. i sve u krug.

Ovo samo dokazuje da treba krenut linijom ukidanja entiteta i konstitutivnosti naroda i jednostavno se samo fokusirati na ekonomiju..
To uopce nije iskljuceno, cak sta vise, i ja sam odmah o toj varijanti razmisljao da se/ce moze desiti.

"Puknut' ce film" tako sto ce se odjednom poceti o ekonomiji prica, a slabit ce se entiteti pa i tzv. konstitutivnost naroda i njihovi mehanizmi zastite ( citaj blokade ) drzave, pa ce se vise fokusirati na ekonomiju a onda ce nam se desiti ono sto se desilo u Mozambiku, Nigeriji i Libanonu - nema podataka o vjerskom identitetu, a tako ni etnickom jer je to kod nas gotovo pa izjednjaceno.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 jun 2015 21:02

Objava popisa čak i ako ga Vlaščad ne prizna je važnije nego da se ne objavi. Vlasi i dan danas stvaraju laž i žive u laži da je njihov broj veći nego minoran a da je naš oko 40%. Nisu svjesni svoje nesvijesti. Bitno je da izađe podatak da je Bošnjaka preko 50%. Barem će svaki Vlah znati da postoji taj podatak - ovako siguran sam da dosta njihovog svijeta živi samo u lažima koje im Vlaški čobani sa vlasti serviraju.
Cetnici znaju da je Kosovo priznato od vecine drzava svijeta.Da po Hrvatskoj imas par stotina hiljada vlaha.Zadnji popis je rekao 185 000.Van Vukovara nemaju nijedno cini mi se naselje s vise od 1000 pravoslavnih gdje su vecina.Tja,tamo su gore prosli nego na Kosovu.Sprema se rezolucija o Srebrenici.Vepar je sef Snsd,a statisticki zavod sumske je samo podruznica Snsd.Oni su se svi dogovorili da se brisu reference s P1-P7.Prije samog popisa je trebalo to uraditi

Metodologija je priznata od strane Dodika.Mijenjaju se pravila igre nakon sto im rezultat nije okrenuo kako treba

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 jun 2015 21:05

Ova nasa iz federalnog zavoda ovoj vlahinji "E pa odlicno, neka si to rekla.." pa onda sa cinicnim osmijehom "neka, neka..." masuci glavom
Slavka Popovic je iz agencije za statistiku Bih.Agencija za statistiku Bih i federalni zavod za statistiku u potpunosti podrzavaju brisanje popisnica P1:P7.To je oko 233 000

I naravno ima jos 50 000 duplih i nejasnih.To je 280 000-300 000.Cetnici zele da brisu 430 000+ ili 150 000 vise od onog sto agencija zeli.Tu nema dogovora.Jedino na svoju ruku da objavimo podatke,jer ako si mislio da ce se promjeniti cetnicka ideologija koju vec punih 200+ Godina imaju od Karadjordja.Onda se ovdje neko grdno vara

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 09 jun 2015 22:21

Ja mislim da oni i baš idu na taj prijedlog da svaka entitetska agencija za statistiku objavi kako hoće (pa da genocidaši brišu kako im je ćeif) jer će oni odlagati i koćiti sve do granice besmislenosti i onda kao "velikodušno" predložiti da svi svoje podatke objave tek tako (to je inaće njihov modus operandi na koji naše budale nažalost pristaju). Ako nemože po njihovom, nemože nikako. Pitanje je da li će naši biti dovoljno mudri da im očitaju lekciju, jer je njihov bezobrazluk i bahatost neupitan.

sarajlija
Član

Post Postao/la sarajlija » 10 jun 2015 07:14

Abdurrahman je napisao/la:
sarajlija je napisao/la:Rezultati ce se objaviti ali onda ih politicari nece usvojiti i cekat ce se novi popis itd.. i sve u krug.

To uopce nije iskljuceno, cak sta vise, i ja sam odmah o toj varijanti razmisljao da se/ce moze desiti.

"Puknut' ce film" tako sto ce se odjednom poceti o ekonomiji prica, a slabit ce se entiteti pa i tzv. konstitutivnost naroda i njihovi mehanizmi zastite ( citaj blokade ) drzave, pa ce se vise fokusirati na ekonomiju a onda ce nam se desiti ono sto se desilo u Mozambiku, Nigeriji i Libanonu - nema podataka o vjerskom identitetu, a tako ni etnickom jer je to kod nas gotovo pa izjednjaceno.
Nece tako daleko otici kao u tim pobrojanim zemljama ali ne ide ni bosanskim pravoslavcima a niti bosanskim katolicima u prilog da bosnjaci cine preko 50% stanovnistva jer ljudi moji ponavljam se kao papagaj ali ne moze Bosna biti demokratska zemlja a u njoj manje od 50% stanonistva imati vlast i mogucnost da zaustavlja vecinu. Znaci kad uzmes u obzir presude evropskog suda za ljudska prava u slucaju Finci i onaj drugi slucaj nemogu da se sjeti imena sad + npr. da imas apsurd da ljudi kojima je blize otici u bolnicu u manji entitet ili óbratno moraju da se maltretiraju i voze mnogo dalje da bi dosli u bolnicu u "pravom" entitetu itd.. znaci reorganizacija uredjenja BIH je samo stvar dobre tuzbe a slag na tortu je to sto imas nakon ovog popisa vecinski narod tj. bosnjacki i ostale znaci vecina hoce promjene a manjina kao neda. Znaci nije frka samo oko broja nego se voda okrece na nas mlin jos vise nakon ovog popisa i to njima ne ide u prilog.
Ja mislim da nama u manem entitetu trebaju jos 2 ili 3 poslanika da taj parlament totalno blokiramo i da ih natjeramo da se dogovaraju na drzavnom nivou i vrlo je moguce da je i to jos jedan dodatan razlog za zeljom da se pobrise toliki narod.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 10 jun 2015 07:35

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 10 jun 2015 21:05

Da.Vojni aerodrom u Coralicima ima liniju Coralici-Geteborg.Pa prespavaju u Bosni,i brze bolje nazad za Svedsku

Ja sam jos dok je trajao popis pricao da je broj Srba daleko manji popisan ali i da se nisu svi popisali kao ''Srbi''.Zatezanje i manipulacije cetnika su sad sasvim jasne.Bosnjaci su 50%+ Stanovnistva.To i budala vidi.Jasno je takodjer da se ceka sad izvjestaj pismeni stranaca.I kad to dodje.Nama je najbolje da objavimo podatke na svoju ruku.Ne budu li podatci do 1 Septembra.Tad cete imati blokade,ucjene,ponizavanje Bosnjaka.Na kraju ocito ovi beskicmenjaci iz nazovi ''Bosnjackih stranaka'' ce raditi kako im cetnici kazu

Interesantno je kako je ustasha iz Hdz postavio pitanje oko popisa.Dobijam info da su ''Hrvati'' potunuli na popisu.I to pravo potonuli.Pa to je jos jedan razlog zasto se podatci ne objavljuju

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 11 jun 2015 09:28

http://www.vecernji.ba/rat-statisticara ... ba-1009937

Ovi bubaju gore od Avaza.Ne mogu do kraja da citam gluposti.Steta

kosarkas
Član

Post Postao/la kosarkas » 12 jun 2015 03:17

Čičković: Ne postoji priča o brisanju Bošnjaka, Srba ili Hrvata

Uroš Vukić - 12.06.2015 08:00

.

Radmila Čičković, direktor Republičkog zavoda za statistiku RS (RZS RS), kaže da nigdje u svijetu prvobitni i nezvanični podaci ne predstavljaju zvaničan broj stanovnika, pa tako ni u slučaju BiH brojka od 3.791.622 stanovnika ne predstavlja krajnji broj stalnih stanovnika.

"Kada odbijete nepotpune, nezakonite, duple popisnice, kada završite čitav proces obrade, tek onda dobijete konačan broj stanovnika. Tako je svugdje u svijetu", kaže Čičkovićeva.

NN: Zbog čega se skoro dvije godine statističke agencije ne mogu dogovoriti o objavljivanju rezultata popisa?

ČIČKOVIĆ: Statističke institucije u BiH imaju različite stavove po pitanju kriterijuma za izvođenje rezidentnog stanovništva, zbog čega još nema zvaničnih rezultata popisa. Čak ne postoji saglasnost o ovom pitanju ni u samoj Agenciji za statistiku BiH. Ono na čemu RZS RS insistira sve vrijeme jeste poštivanje popisne metodolgije i Zakona o popisu. Zakon je jasno definisao da su stalni stanovnici lica koja su prije referentnog datuma najmanje 12 mjeseci neprekidno živjela u svom uobičajenom mjestu stanovanja ili u posljednjih 12 mjeseci prije referentnog datuma popisa došla u mjesto svog uobičajnog stanovnanja s namjerom da tamo ostanu najmanje godinu dana. Sva pravila za utvrđivanje rezidentnog statusa statističke institucije navode iz ovih zakonskih definicija, kojima je sve rečeno. Mi samo tražimo poštovanje ovih definicija, odnosno poštovanje zakona i metodologije popisa.

NN: Ali zvaničnici iz FBiH tvrde da RS želi da smanji broj popisanih Bošnjaka u RS. Koliko je to tačno?

ČIČKOVIĆ: Ne postoji priča o brisanju Bošnjaka, Srba ili Hrvata kao takvih. Radi se samo o jednom broju popisnica u kojima postoji nezakonitost, s obzirom na to da su ljudi odgovarali da im je uobičajeno mjesto stanovanja u BiH, a da pri tom rade ili se školuju daleko izvan BiH. Tu niko ne govori o broju ili procentu Srba, Bošnjaka, Hrvata ili nekih drugih, ali je očigledno da se radi o nelogičnosti, zbog čega ljudi s takvim odgovorom ne mogu biti tretirani kao stalni stanovnici. Dakle, niko nikada nije pominjao Srbe, Bošnjake ili Hrvate u tom kontekstu. Kada je riječ o novim ili nezakonitim pravilima za određivanje statusa rezidenta, to nije tačno, jer sve je zasnovano na međunarodnim standardima.

NN: Preliminarni podaci govore da u BiH ima 3,791 milion ljudi? Koliko će stanovnika u BiH biti manje?

ČIČKOVIĆ: U jednom dijelu javnosti se stvorila fama, kako bi zbog kojekakvih snažnih nastojanja te pritisaka iz RS, BiH mogla da ima i 400.000 manje rezidentnih stanovnika, zbog čega bi bila svedena na nivo od prije pola vijeka. To nije tačno. Nigdje u svijetu prvobitni i nezvanični podaci ne predstavljaju zvaničan broj stanovnika, pa tako ni u slučaju BiH 3.791.622 popisanih ne može da predstavlja krajnji broj stalnih stanovnika BiH. Radi se samo o broju popisanih lica. Kada odbijete nepotpune, nezakonite, duple popisnice, kada završite čitav proces obrade, tek onda dobijete konačan broj stanovnika. Iz svega navedenog logično je da će konačan broj stanovnika BiH biti manji u odnosu na broj prvobitno popisanih. Tako je svugdje u svijetu.

NN: U sadašnjim okolnostima dogovor je gotovo nemoguć. Može li se desiti da statističke agencije u BiH objave različite rezultate popisa i šta u tom slučaju?

ČIČKOVIĆ: Prema zakonu, RZS RS je nadležan za objavljivanje rezultata popisa za teritoriju RS, opština i naseljenih mjesta. U posljednje vrijeme u medijima se moglo pročitati da bi RZS RS na svoju ruku mogao da objavi rezultate popisa iako dosad ni na jednom od sastanaka statističara u BiH nije bilo govora o tome.

NN: Na posljednjem sastanku, kojem su prisustvovali i zvaničnici Međunarodne posmatračke operacije, takođe nije postignut dogovor. Kada se mogu očekivati zvanični rezultati popisa?

ČIČKOVIĆ: Gospodin Everers (Piter Everers, predsjedavajući Upravljačke grupe Međunarodne posmatračke operacije) je rekao da, prema kriterijumima EU i međunarodnoj definiciji, rezidentno stanovništvo predstavljaju lica koja žive u zemlji duže od 12 mjeseci ili planiraju da žive u njoj duže od tog perioda nakon referentnog datuma. Time je sve rečeno. Apelovao je na sve statističke institucije da što prije, na osnovu zvaničnih preporuka ili zakona, na čemu RZS RS i insistira sve vrijeme, završe obradu podataka popisa stanovništva i da se pripreme za objavljivanje zvaničnih rezultata, očekujući da bi to moglo biti do kraja godine. Upravo je to bio cilj njegovog dolaska, dakle nastojanje da se pomogne u rješavanju nastalih tehničkih problema, zbog čega će statističkim institucijama uputiti prijedlog rješenja.

Tačnost

NN: U koje svrhe će biti korišteni rezultati popisa i šta ako BiH dobije "iskrivljene" podatke?

ČIČKOVIĆ: Potrebni su što je moguće tačniji i precizniji podaci, ako znamo da će na osnovu njih biti donesene različite obrazovne, zdravstvene i druge razvojne politike iz sfere društva i ekonomije. Tačno dobijeni podaci obezbijediće kvalitetno planiranje radi podizanja nivoa usluga, poboljšanja kvalitetete života, kao i identifikovanja i rješavanja postojećih problema. Na primjer, pri planiranju sistema putne komunikacije planeri koriste podatke o broju ljudi i broju vozila koja će vjerovatno koristiti tu putnu infrastrukturu, jer ako nema korisnika, izgradnja puteva na nekom prostoru ne može opravdati svoj trošak. Isto tako, pri planiranju školskog sistema postoji potreba za prognozom broja učenika koji su potrebni da bi se krenulo s gradnjom škole. Rezultati popisa su izuzetno bitni i za zdravstveni sistem. Zamislite onda samo štetnost rezultata popisa koji bi prikazali iskrivljenu ili netačnu sliku stanja na terenu.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 12 jun 2015 03:43

Nemojte prenositi izjave ovih cetnika. Ovo nije nikakva vijest nego njihova propagandska prica. Svima nam je jasno sta iza toga stoji, zato obristite ovo gore od Radmile.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Odgovorite