☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Abdurrahman
Član

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la Abdurrahman » 14 maj 2015 21:07

europe BiH je napisao/la:
Jack je napisao/la:
Sve u svemu, sekiramo se i pravimo galamu zbog 0,4% u najgorem slučaju. Vjerovali ili ne.
Meni je lik koji radi dole rekao da nama odgovara opcija br 1 i 2.

Ali,eto ako ti kazes da je tako,i ako mislis da bolje znas od mene.To je tvoje misljenje
Pa vidiš i po računici da nam odgovara opcija 1. Po opciji 1 ipak smo preko 50% a po opciji 4 nismo. Ali ipak se radi o samo 0,4% samo što su to ključnih 0,4% da odluče da li prelazimo 50% ili ne. Toliko je blizu da upravo tih 0,4% odlučuje hoćemo li biti mrvicu preko 50% ili mrvicu ispod 50% :vomit:
Aman, aman, kako nije bitno ? 0,4 % na nivou drzave, a u koliko opcina taj procenat odnosno broj od stotinjak hiljada vise izbrisanih Bosnjaka ce da utjece demografski na Bosnjake ? Npr. izgubit cemo vecinu u Srebrenici, Vukosavlju a necemo imati npr nekih 50 % Bosnjaka u Osmacima vec 25-30 %, imat ces 40 % Srba u Janji, u Prijedoru zaboravi na cifru koja prelazi 15 ili maksimalno 22 % Bosnjaka ( za cijelu opcinu ); u Doboju, dobro ce da prelome preko ledja Bosnjacima; Bratunac - tu imamo nekih 30-35 % Bosnjaka zasigurno, s ovim bi smanjili na ispod 23 %, Zvornik gdje je popisano nekih 20-tak hiljada Bosnjaka, srezat ce sve do 10 ili 11 hiljada a mozda i manje... pa umjesto 25 % Bosnjaka, dobili bi 15% i slicno - sad lupam, dajem samo banalne primjere.

Dakle, kad vidimo na nivou drzave nije toliko upadljivo tih 0,4% iako oni su presudni u tome hocemo li prijeci 50 % od okupnog stanovnistva, ali na manjim nivoima ce se to veoma veoma skupo da osjeti na kozi Bosnjaka. Zato, we MUST fight it to the end!
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 14 maj 2015 21:43

.
Zadnja izmjena: Bosnjak, dana/u 24 sep 2018 08:46, ukupno mijenjano 1 put.

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 14 maj 2015 22:44

Bosnjak je napisao/la:Eto vidiš kako ti je to Abdurrahman fino objasnio. Ima ona mapa što se boji u zeleno, crveno i plavo, a jednim pogledom na nju može se reći mnogo toga. Mi želimo da to 'mnogo toga' bude puno bolje za nas nego što su neki planirali.
Zaboravio sam spomenuti veoma vaznu opcinu u svemu ovome - a to je Brcko. Hocemo li dopustiti da se Brcko boji u crveno uz Srebrenicu i jos neke opcine.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

europe BiH
Član

Post Postao/la europe BiH » 15 maj 2015 02:30

Abdurrahman je napisao/la: Aman, aman, kako nije bitno ? 0,4 % na nivou drzave, a u koliko opcina taj procenat odnosno broj od stotinjak hiljada vise izbrisanih Bosnjaka ce da utjece demografski na Bosnjake ? Npr. izgubit cemo vecinu u Srebrenici, Vukosavlju a necemo imati npr nekih 50 % Bosnjaka u Osmacima vec 25-30 %, imat ces 40 % Srba u Janji, u Prijedoru zaboravi na cifru koja prelazi 15 ili maksimalno 22 % Bosnjaka ( za cijelu opcinu ); u Doboju, dobro ce da prelome preko ledja Bosnjacima; Bratunac - tu imamo nekih 30-35 % Bosnjaka zasigurno, s ovim bi smanjili na ispod 23 %, Zvornik gdje je popisano nekih 20-tak hiljada Bosnjaka, srezat ce sve do 10 ili 11 hiljada a mozda i manje... pa umjesto 25 % Bosnjaka, dobili bi 15% i slicno - sad lupam, dajem samo banalne primjere.

Dakle, kad vidimo na nivou drzave nije toliko upadljivo tih 0,4% iako oni su presudni u tome hocemo li prijeci 50 % od okupnog stanovnistva, ali na manjim nivoima ce se to veoma veoma skupo da osjeti na kozi Bosnjaka. Zato, we MUST fight it to the end!
Tačno. Na nivou opština će se osjetiti to brisanje. Baš kao što si rekao, naš procenat u nekim opštinama u RS-u će značajno pasti jer će nam obrisati dijasporu, iako je na nivou države pad samo 0,4%

ALI isto tako zahvaljujući brisanju dijaspore past će procenat hrvata u nekim opštinama Federacije. Po svim informacijama koje imamo hrvati su se strašno dobro popisali u srednjoj Bosni jer su dovukli svu svoju dijasporu. Postoje čak informacije da su po broju popisanih većina u nekim opštinama gdje realno nisu većina (Jajce, N.Travnik. Busovača). Svima nama je više nego jasno da su Bošnjaci sigurna većina u te 3 opštine u stvarnosti i u tom slučaju nama ODGOVARA da se puno briše.

Objektivno, ako bude puno brisanja mi hoćemo izgubiti procente u Srebrenici, Zvorniku, Prijedoru i drugim opštinama u RS-u ali ćemo povećati procenat u Jajcu, N.Travniku i Busovači. Povećaćemo i procenat u Federaciji ukupno.

E sad je pitanje šta nam je važnije. Imati više zelenih opština u Federaciji ili pružiti bolji otpor u RS-u?

europe BiH
Član

Post Postao/la europe BiH » 15 maj 2015 02:32

Bosnjak je napisao/la:Eto vidiš kako ti je to Abdurrahman fino objasnio. Ima ona mapa što se boji u zeleno, crveno i plavo, a jednim pogledom na nju može se reći mnogo toga. Mi želimo da to 'mnogo toga' bude puno bolje za nas nego što su neki planirali.
Znam. Ali moraš uzeti u obzir da kao što će brisanje nauditi nama u RS-u isti tako će nauditi i hrvatima u Federaciji. Neke opštine u RS-u će biti manje zelene ali će zato neke opštine u Federaciju biti više zelene. Kao što sam objasnio u ranijem postu.

europe BiH
Član

Post Postao/la europe BiH » 15 maj 2015 02:34

Abdurrahman je napisao/la: Zaboravio sam spomenuti veoma vaznu opcinu u svemu ovome - a to je Brcko. Hocemo li dopustiti da se Brcko boji u crveno uz Srebrenicu i jos neke opcine.
U Brčkom će se ubjedljivo najviše brisati Hrvati. Mi se nismo ništa pretjerano popisali u BD i tu mi nećemo biti puno obrisani. Mislim da smo većina u BD bez obzira koju metodu brisanja da izaberu.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 maj 2015 05:08

Ako si imao ikad cas statisticke matematike.Onda bi trebao da znas da DEVIJACIJE SU nize,srednje i vise.Ne postoje identicne devijacije u sva tri termina,kako ti mene eto zelis da ubjedjujes.Ni po matematickom principu.Samo uzmite kurs STATISTIKa,tj Matematicka statistika i sve ce vam biti jasno

Ovo je za osobu koja tvrdi su devijacije iste.Mozes misliti?

Realno.Mozda bih i vise pisao oko tog,ali se ne isplati.Sacekat cu ponedeljak i tu sjednicu
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 maj 2015 07:31

Zasto bih ja bio histerican ili uvrijedjena mlada,ako neko misli da cu se ja ljutiti da nije po mom.Pobogu.Not i?

Pa ako citate ovaj portal.Ja sam vam par mjeseci prije bilo kojih ''Avaza'' ili Oslobodjenja'' pricao sta se radi iza stola.I kako se krade.Kako se uvodi ''entitetsko drzavljanstvo''.Mjesecima prije nego sto je BOMBASTICNO ta vijest krenula po medijima.Kako nepravedno,uvodi se ovo i ono.Glupost.Ja sam vas UPOZORIO.Niko nije mene slusao,na kraju ste dobili sta ste trazili

Sirova baza podataka znaci da je sve uvedeno u centralno popisno tijelo.Pretpostavljam imaju uvezane sve te podatke u bazi odakle se broji,valjda Lukavici.Sjednica u ponedeljak je samo radi usvajanja ili ne usvajanja METODOLOGIJE.Znaci ko na kraju ulazi u konacnu listu.Oni ne trebaju ponovo da broje.Sve je zavrseno,i ako dodje do dogovora.Vec bi se u ponedeljak trebalo znati KONACAN broj stanovnistva.Iako to nije sigurno.Ako se usvoji metodologija sad o konacnom stanovnistvu

Imaju 4 sedmice do objave podataka.Tako da vjerujem da se detaljniji podatci mogu plasirati sredinom Juna

Znaci,sacekaj ponedeljak pa cemo vidjeti da li je bilo kako je Jack rekao,ili nije.Simple as that

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 maj 2015 16:09

324 stranica?Nadam se da cu jubilarnu 325 stranicu docekati s nekim podatcima

Ponedeljak moze da bude dan D sto se tice konacnog broja stanovnistva

(229k, 270k, 319k izbrisanih), imamo jos 2 nove (392k, 464k izbrisanih), sto ukupno znaci da imamo 5 varijanti. ova varijanta sa 392k se ne spominje u tekstu, ali se vidi na slici. moguce da je irelevantna.
razlika izmedju 1-2 varijante -41 000
Razlika izmedju 1-3 varijante -90 000
Razlika izmedju 2-3 varijante -49 000

Razlika izmedju 1-4 varijante -163 000
Razlika izmedju 2-4 varijante -122 000
Razlika izmedju 3-4 varijante -73 000

Razlika izmedju 1-5 varijante -235 000

Imamo 1-2 razlika -41 000
Imamo 1-5 razlika -235 000

Ja ti kazem da se nece brisati 1 i 2 opcija

Moramo se grcevito boriti za 3 opciju

4 i 5.Znaci namjestaljka cetnicka

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 15 maj 2015 17:33

Znaci imamo 5 opcija. Ali dzaba nam sve kad nas vode poltroni. Cast izuzecima.

Ne ocekujem povoljne vijesti za nas. Ocekujem novu Sutorinu.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 maj 2015 17:38

Tacno tako.Ali,kakav je to narod koji gleda kako im politicari izdaju sve i svasta.I sute.Nikakav

A,u ponedeljak ocekuj jos jednu izdaju

kosarkas
Član

Post Postao/la kosarkas » 16 maj 2015 05:57

Dogovor je već pao izmedju Izetbegovića i Vučića.Evo šta je Vučić rekao:
– Nisam došao ovdje da vam se dodvoravam. Srbi i Bošnjaci žive zajedno, ako to neko ne razumije, kupit ću mu naočale. Trenutno sam predsjednik vlade i ono što mislim, to sam i rekao. Sam donosim svoje odluke, ali sam sagledavao stanje već dvije i po godine u cijelom regionu. Mi i Albanci imamo određene probleme u odnosima, ali kako će Srbi i Bošnjaci da se odijele? Šta ćemo sa bezbroj mjesta ovdje u BiH, kako ćemo da se prebrojavamo? Mislim da je to razumna stvar koju svi pristoni ljudi neopterećeni mržnjom razumiju – istakao je Vučić.

Izvor: SDA.ba

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 maj 2015 23:25

Saberi-Oduzmi ja ne vjerujem da cemo uzeti vecinu u Petrovcu.Vlaha ima znatno vise,iako mladjih i nema previse.Za 10 tak godina s ovakvim postojecim stanjem siguran sam.Mozda na popisu 2021 da cemo biti vecina.Sto znaci da od 2015-2021 oni ce se samo jos vise osiliti na tom podrucju

Srbima je ocigledno itekako stalo da budu vecina na podrucju Brcko distrikta.Ustashe su se popisale bolje od nas znatno u Jajcu,jer ocigledno im je stalo bilo vise od nas.Ako smo mi vecina u Brcko distriktu,sjecemo demografski im koridor zapad-istok kao sto Mrkonjic sjece vezu Usk kantona s ostatkom Bosne.Tako ce i oni imati De Iure i De facto a ne vjerujem kazem da ce moci uzeti demografsku vecinu tamo bez nekog zesceg namjestanja

Prije sam pricao,ima mozda 5-6 godina.Da je biracki spisak Srebrenice napumpan.Da su Srbi oko 50% i da taj broj pada.Rekao sam da 3300 Srba glasaju kao ''redovni'.No,po centralnoj izbornoj komisiji.Srbi bi u svako doba dana ''ladno'' uzeli Srebrenicu jer imaju 70-75% birackog tijela kao redovno,A,ako mi smo vecina u Srebrenici i posebno Brckom,to vec daje paniku cetnicima da sto vise rade na razbijanju Bosne

E,bit ce zanimljivo sad u ponedeljak.Sta ce biti na toj sjednici

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 maj 2015 10:03

http://bosnjaci.agency/stranka-za-bih-s ... -bosnjaka/

Sutra bi moglo vec svasta da bude jer ce se odrzati ta famozna sjednica.A,sudeci po ovome sto se vec prica.Nas su ''Bosnjacke'' stranke vec izdale na popisu,a sutra ce biti kako cetnici kazu.No,sacekajmo sutra.Da se smijem pricama Vatandzije i 200 000 obrisanih :respekt:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 17 maj 2015 10:30

Jack je napisao/la:http://bosnjaci.agency/stranka-za-bih-s ... -bosnjaka/

Sutra bi moglo vec svasta da bude jer ce se odrzati ta famozna sjednica.A,sudeci po ovome sto se vec prica.Nas su ''Bosnjacke'' stranke vec izdale na popisu,a sutra ce biti kako cetnici kazu.No,sacekajmo sutra.Da se smijem pricama Vatandzije i 200 000 obrisanih :respekt:
Pretjerujes Jack, nije valjda da bi volio da im ovo svima prodje samo da ti budes u pravu? Nemoj biti toliko pakostan.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 maj 2015 11:17

Ma,kakvi.Ja sam to znao prije.Davnih,davnih dana.Davnih.Sad ce se desiti sutra ono sto sam znao,ali ko mene slusa?

Ko je mene slusao kad sam par mjeseci prije popisa rekao da se uvodi ''entitetsko'' drzavljanstvo.Jel ''Avaz'' tad trubio o tome

Sacekajte sutra.Sto se mene tice ja bih volio da GRIJESIM

Eto,jedva cekam da bude 200 000 izbrisanih da se izvinem Vatandziji.Ali,nece biti.Nece jer ocekujem cifre daleko gore za nas

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 17 maj 2015 11:54

Znam i ja to kao i drugi obicni ljudi. U ostalom nije Vatandzija tu kriv, nego oni koje smo birali. Nisam glasao ni za SDP a ni za SDA. Krivi ako zelis te koji izdaju a ne obicne ljude. Zna se tacno koje izdo i ko izdaje, u ovom vremenu nam je najgore da se mi medjusobno napdamo. A od tog nema nista.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 maj 2015 12:04

Ko god misli da sam pakostan,nek zadrzi to misljenje do sutra.

Pa da vidimo sta ce navodno sutra u 13 H biti na toj sjednici,i kako ce ''NASE'' stranke zastupati Bosnjake ko je stalni a ko nije.Uhhh

Da popijem sutra neku tabletu protiv grceva u stomaku jer kad procitam jos jednu izdaju onih nazovi ''nasih'' politicara to ce mi bas i trebati

abeveg
Član

Post Postao/la abeveg » 17 maj 2015 13:19

Sejfudin Tokic pominje 320000 bosnjaka koje pokusavaju brisati:

https://www.youtube.com/watch?v=lvftco273WM

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 17 maj 2015 13:29

abeveg je napisao/la:Sejfudin Tokic pominje 320000 bosnjaka koje pokusavaju brisati:

https://www.youtube.com/watch?v=lvftco273WM
Zanom @abeveg, spominje i Ceric i Fatmir Alispahic. Sluso sam da su oni pisali Islamskoj zajednici i reisu Kavazovicu. ALi nisu nikad dobili odgovor ni neku reakciju. Izgelda da IZ se nesmije mijesati ili nece. Tako isto su i obavjestili i SDA, BPS Sefer H., Starnka za BiH i druge. Ma nikog, to nezanima.

Jack je postavio clanak od Stranke za BiH, gdje ovi to prizanju da ce nas brisati 320.000 ili vise i onda ono stranacko/opzicija valjda. mi nismo krivi krivi su SDP i SDA, jer dok smo mi tu bili oni nisu mogli.

A sami nezanju isto nista da urade i ako imaju vise mogucnosti da organizuju Proteste, ali jok opzicija i uperi prst u izdajice i cekaj nove izbore da ti dodjes i onda oni izdaju. Da su prava opozicija organizirali bi Proteste i skupili 100 ljudi. Ovako nista. Ja neznam nikog u stranci za BiH da mu napisem pismo i kazem da nekukaju nego da organiziraju proteste. Treba im otvoreno pismo napisati i pozvati ih na to.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Odgovorite