Mostar
Re: Mostar
Jel iko citao ovaj dogovor SDA i HDZ kako ce se to odnosit na Mostar? jel to doslovna predaja Mostara HDZu? ne mogu da vjerujem da je onaj klempo i izdajnik Tihic toliki kreten
nesto sve nekonkretno opisuju.. meni lici na uvod u 3. izbornu jedinicu.. makar onako kako sam ja skonto.. a za mostar nista nisam ni procito konkretno..Dezidijat je napisao/la:Jel iko citao ovaj dogovor SDA i HDZ kako ce se to odnosit na Mostar? jel to doslovna predaja Mostara HDZu? ne mogu da vjerujem da je onaj klempo i izdajnik Tihic toliki kreten
Meni je ovo totalno zbunjujuće, ne dešava se ništa nekoliko mjeseci i onda ko grom iz vedra neba tihić dogovara nešto sa čovićem..
Možda je cilj da se stvori konfuzija kod Bošnjaka..
Nadam se da neće proći nikakav "dovogor" na štetu Bošnjaka..Uostalom šta Tihić sa zadrtim neprijateljem dogovara, ili su oni iza svega ipak prijatelji.. Ne razumijem zaista.. Šta kaže SBK, VKBI, Preporod itd..
Nadam se da neće proći nikakav "dovogor" na štetu Bošnjaka..Uostalom šta Tihić sa zadrtim neprijateljem dogovara, ili su oni iza svega ipak prijatelji.. Ne razumijem zaista.. Šta kaže SBK, VKBI, Preporod itd..
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bosnjaci su konfuzni vec zadnjih 20 godina birajuci iste ''genijalce'' od izbora do izbora, a najveca komedija je biranje Tihica
Hehehe
Hehehe
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin
Politično nejedinstvo kod Bošnjaka je osnovi uzrok svih ovim političkih problema za nas koji se kasnije reflektuju na ostale stvari.
Komunjare govore, ništa od 3. entiteta, ovo je predizborna njihova, jer im slabo ko vjeruje..
Komunjare govore, ništa od 3. entiteta, ovo je predizborna njihova, jer im slabo ko vjeruje..
Tihic je potpuno ilegitimna osoba. Nikad nigdje nije izabran da predstavlja Bosnjake u bilo kakvim pregovorima
Biće onako kako Bošnjaci odluče
da, ali Gargamel sebi umislja da je on prestavnik svih Bosnjaka i da je on jedini koji treba da vodi Bosnjake. On je kao i uvijek gledao samo svoju fotelju, a za narod ga nije bilo briga, plus sto je glup i nemoze jedna takva osoba da prestavlja nas narod. sta ce Bosnjaci dobiti iz ovih pregovora? Nista! Samo ce tihic i njegovi dobiti svoje fotelje nazad.Drina je napisao/la:Tihic je potpuno ilegitimna osoba. Nikad nigdje nije izabran da predstavlja Bosnjake u bilo kakvim pregovorima
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Evo čitam da je ovo bio Tihićev balon da ispita stanje ?
Što, zašto, zašto postavlja prijedloge koje rade protiv Bošnjaka ? Bar ja tako mislim.
Predizborna kampanja ?
Što, zašto, zašto postavlja prijedloge koje rade protiv Bošnjaka ? Bar ja tako mislim.
Predizborna kampanja ?
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... -preduzeca
Hoće li Mostar ponovo zatrpati smeće? Dvije deponije, a tri preduzeća
Iako radnici mostarskog komunalnog poduzeća Komos najavljuju kako bi krajem mjeseca mogli stupiti u generalni štrajk, direktorica ove firme Vesna Mrgan - Karanović je za Oslobođenje kazala kako ''štrajka neće biti do daljnjega''.
Radnici su već za ponedjeljak bili najavili stupanje u generalni štrajk, no pričekat će još sastanak s gradonačelnikom Ljubom Bešlićem, početkom sljedećega tjedna, te će nakon toga donijeti i konačnu odluku.
Zahtjevi za Bešlića
Emir Džubur, predstavnik Sindikata Komosa, za Oslobođenje je kazao kako radnici ove firme već godinama imaju iste zahtjeve. Posljednju su plaću dobili u travnju, a doprinosi im nisu uplaćivani od 2005. do 2010. godine.
- Tražimo isplatu zaostalih plaća i uplatu doprinosa za od 2005. do 2010. godine. Ne poštiva se ni kolektivni ugovor. Tražimo i rješavanje statusa JP Komunalno, čime bi se riješio i status radnika Komosa. No, Komunalno do danas nije do kraja zaživjelo. To su naši zahtjevi prema Gradskoj upravi. Ako se ništa ne promijeni do ponedjeljka, mi ćemo donijeti odluku o generalnom štrajku, izjavio je Džubur.
Mrgan - Karanović priznaje kako stanje u Komosu jeste teško i to jer ''komunalna djelatnost u Mostaru nije riješena''. Napominje kako je još 2006. godine donesena odluka o formiranju jedinstvenog gradskog komunalnog poduzeća JP Komunalno, no ono nikada nije do kraja zaživjelo.
- Komos još od 1999. godine ima viška uposlenih. Riječ je o ljudima koji nakon rata nigdje nisu mogli biti zaposleni, pa su na kraju zaposleni u Komos. Nadalje, 2005. donesena je odluka o izdvajanju deponije Uborak iz Komosa. Tada je dogovor bio da u Uborak ide 35 radnika, no otišlo je samo njih 19. Deponovanje smeća je bila naša žila kucavica, a nama su ostali radnici na plaći koji nisu imali što raditi, pojašnjava Mrgan - Karanović.
Direktorica Komosa ističe i kako su se u ovoj firmi nadali da će se u cijelosti provesti odluka o jedinstvenom komunalnom poduzeću.
- Sve bi bilo jeftinije i efikasnije. Sada imamo dvije deponije i tri komunalna poduzeća. Odavno je već trebalo riješiti komunalu u Mostaru. Ovaj sam posao i prihvatila kako bih pokušala ubrzati taj proces. Od 2005. do 2010. Komos nije mogao plaćati doprinose radnicima, a od 2010. uredno sve uplaćujemo. Radnici opravdano traže plaće, jer one kasne i zadnja je isplaćena u aprilu. Topli obrok smo isplatili za juni, izjavila je Mrgan - Karanović.
Umanjenja
Kazala je i kako Grad Mostar svake godine izdvaja sve manje novca za komunalnu djelatnost. Tako je za 2012. umanjio sredstva za komunalne djelatnosti za čak 800.000 maraka.
- Ove godine je nametnutim budžetom komunalija izgubila još 200.000 maraka. No, ni građani ne plaćaju komunalne usluge. Tako nam je naplativost svega 55 posto. Svi izbjegavaju plaćati komunalije, kazala je Mrgan - Kranović.
Iz Gradske uprave Grada Mostara jučer nije bilo moguće dobiti komentar o najavama štrajka radnika JP Komos.
http://www.youtube.com/watch?v=hguGxrsy ... ure=relmfu - Bosni - Enver Čolaković
Karađoz-begova medresa
Detalji nove zgrade Medrese
http://medresamostar.com/index.php/detalji-nove-zgrade
Detalji nove zgrade Medrese
http://medresamostar.com/index.php/detalji-nove-zgrade
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/7621 ... -pet-placa
Muftija Smajkic je bio u pravu. Jasno se radi na istrebljivanju Bosnjaka u Hercegovini.
Ima i video na link-u iznad.Univerzitetu "Džemal Bijedić" prijeti finansijski krah
Zaposlenicima Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru nije isplaćeno pet plaća, a neizvjesno je kada će ih uopće primiti jer u kantonalnom budžetu nema novca za ovu namjenu. Kako trenutno stvari stoje, nastava na ovoj instituciji neće početi 7. oktobra.
Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru prijeti finansijski krah. Zaposlenici su tek u julu primili martovsku platu i nastava za studente neće početi ukoliko ne bude rješenja. "Akademska godina počinje u ponedeljak, 7. oktobra, međutim, nisam siguran hoće li se to zaista i desiti", kaže rektor Univerziteta Sead Pašić.
Kako bi se pokušali spasiti, na Univerzitetu su drastično smanjene plaće zaposlenih, a povećane školarine za studente. No, to nije dovoljno s obzirom na to da Kanton ne isplaćuje ionako mala sredstva iz grantova kojima se Univerzitet finansira.
Budžet Hercegovačko-neretvanskog kantona se slabo puni i nema dovoljno novca. Vlada nastoji uplatiti dio zaostalih sredstava za mart, iako su svjesni da to nije ni blizu rješenja. ''Želimo vjerovati da do najradikalnijih mjera neće doći i da će se naći načina da se barem dijelom ublaži situacija u kojoj Univerzitet u ovom trenutku jeste", kaže portparol Vlade HNK-a Pero Pavlović.
Studenti su izgubili vjeru da će nadležni naći rješenje i strahuju da će se jedini univerzitet na bosanskom jeziku u Hercegovini ugasiti. "Strah me nikih političkih igara, da se ovo možda ne planira žrtvovati iz nekih viših, vitalnih interesa", kaže Haris Šabanović, predsjednik Unije studenata Univerziteta Džemal Bijedić.
Dok traje agonija Univerziteta Džemal Bijedić, osnovnoškolci u HNK-u i dalje bez rješenja pitanja ko finansira prevoz učenika i materijalne troškove. Kanton koji nema novca ili lokalne zajednice poput Mostara koji nema gradskog vijeća da pokrije troškove rebalansom budžeta. S dolaskom hladnih dana dolaze novi problemi, jer novca nema ni za nabavku goriva.
Društvo koje ne ulaže u obrazovanje ne može se nadati svijetloj budućnosti. Učenici bez grijanja i profesori bez plaća - gdje je tu perspektiva.
http://www.youtube.com/watch?v=hguGxrsy ... ure=relmfu - Bosni - Enver Čolaković
Mene zanima kako za Univerzitet nema para, a za Sveučilište ima? Šta rade ti takozvani predstavnici Bošnjaka u KS HNK?
Premda smatram da je to Sveučilište takođe finansirano iz drugih izvora.
Najgore što možemo uraditi jeste da produbljujemo podjele među Bošnjacima. Ako niko nije pročitao dokument Tihić-Čović, onda se treba uzdržati od uvredljivog govora tipa, Tihić klempavi izdajnik. Ne treba širiti tu negativnu atmosferu. Po informacijama koje ja imam dogovorena je podjela Mostara. U prilog tome ide i ova vijest:
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/16936 ... stara.html

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/16936 ... stara.html
Pa da, podjela je rješenje za Bošnjake. A realno takvo je stanje 20 godina tj. podjela na 2 strane , lijeva i desna ili zapadna , istočna.. Ovo trenutno "jedinstvo" je loše po Bošnjake jer je hrvat gradonačelnik, postavljaju dinamit na bošnjačke spomenike, ubijaju 23 Bošnjaka na zapadnoj strani itd itd..I niko ništa... neće se nikad riješiti te stvari..
Ma podjeli na 2 ili 4 općine, Bošnjaci nek grade svoj dio, razvijaju, tada će doći i do poboljšanja ekonomske, demografske i druge slike, jer mi imamo dosta zemlje..
Podržavati IZ Mostar, Univerzitet naš itd..Privući studente na naš Univerzitet...
Ma podjeli na 2 ili 4 općine, Bošnjaci nek grade svoj dio, razvijaju, tada će doći i do poboljšanja ekonomske, demografske i druge slike, jer mi imamo dosta zemlje..
Podržavati IZ Mostar, Univerzitet naš itd..Privući studente na naš Univerzitet...
Bošnjak, ne treba biti naivan.. Hrvatska finansira Svučiliste..Bosnjak je napisao/la:Mene zanima kako za Univerzitet nema para, a za Sveučilište ima? Šta rade ti takozvani predstavnici Bošnjaka u KS HNK?
Ko finansira Univerzitet, Turska ?
I ja to smatram, ali ne volim da pričam bez dokaza, zato to nisam eksplicitno rekao.amkos je napisao/la:Bošnjak, ne treba biti naivan.. Hrvatska finansira Svučiliste..Bosnjak je napisao/la:Mene zanima kako za Univerzitet nema para, a za Sveučilište ima? Šta rade ti takozvani predstavnici Bošnjaka u KS HNK?
Ko finansira Univerzitet, Turska ?Ne vjerujem, iako treba reći da su dosta pomogli, vidi Gradjevinski fax na našoj strani, 1 milion KM za Medresu Mostar, itd..
Pa ko bi drugi, odgovor se sam nameće.
Neće oni nikad odustati od etničkog čišćenja Bošnjaka u Hercegovini, samo je pitanje kako ćemo mi odgovoriti, hoćemo li sve prepustiti slučaju ili ćemo se angažovati..
Neće oni nikad odustati od etničkog čišćenja Bošnjaka u Hercegovini, samo je pitanje kako ćemo mi odgovoriti, hoćemo li sve prepustiti slučaju ili ćemo se angažovati..
Dobri Turci, milion za medresu.
- noel malcolm
- Član
sda i hdz su deceniju i po najbolje funkcionisali,amkos je napisao/la:Meni je ovo totalno zbunjujuće, ne dešava se ništa nekoliko mjeseci i onda ko grom iz vedra neba tihić dogovara nešto sa čovićem..![]()
samo su im sada račun pomrsili sdp i sbb
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm