☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Saraj81
Član

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la Saraj81 » 15 mar 2015 16:29

BosnjackaHercegovina

upravu si 100 %

i ja mislim da nas par moze uraditi puno.

Koje su nase najace i najvece Bosnjacke organizacije?

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 15 mar 2015 16:59

Saraj81 je napisao/la:BosnjackaHercegovina

upravu si 100 %

Prosvjetitelj Muallim ima podatak o svakoj popisanoj osobi u Bosni. Mozes se njima obratiti i ukljuciti se u njihov rad

http://www.prosvjetitelj-muallim.org/
Biće onako kako Bošnjaci odluče

327
Član

Post Postao/la 327 » 15 mar 2015 17:51

ABen je napisao/la:
Tacno, nikad ga vise nece biti jer ce ga ustase blokirati. 2021. Godine ustasa ce biti na 360-370 hiljada, u mnogim opcinama ce im broj pasti na ispod 30%. Posebno u ovim gdje danas imaju labavu vecinu. A o drugim da nepricam.
To ti ja pricam njima treba sad da se kako znaju i umiju zadrze iznad 15 % a nas da smjeste na 45 %, izmisle 6 % ostalih koji ce biti teret oko vrata samo Bosnjacima, i nikad mi vise popisa necemo vidjeti..kazem vam scenarij Liban, samo ako im sada prodje

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 mar 2015 18:29

I ko ce tim ljudima reci,da su Bosnjaci 56% ucenika osnovnih skola u Busovaci.Da agencija namjerava da izbaci podatke s Hrvatskom vecinom

Naravno,nije kasno.Ako mi lijepo izbacimo i kazemo agenciji,ali svim institucijama.O tome

Jer ovaj forum nije bas neki uzorak.Nek sazna prosjecan Bosnjak.Pa i onaj koji nema interneta da Bosnjaci cine 56% ucenika osnovnih skola u Busovaci ili cak 72% u Gornjem Vakufu

Jel ti mislis ako im dadnes DOKAZ.Da ce oni SMJETI.Da namjeste popis?
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

327
Član

Post Postao/la 327 » 15 mar 2015 18:37

Jack je napisao/la:I ko ce tim ljudima reci,da su Bosnjaci 56% ucenika osnovnih skola u Busovaci.Da agencija namjerava da izbaci podatke s Hrvatskom vecinom

Naravno,nije kasno.Ako mi lijepo izbacimo i kazemo agenciji,ali svim institucijama.O tome

Jer ovaj forum nije bas neki uzorak.Nek sazna prosjecan Bosnjak.Pa i onaj koji nema interneta da Bosnjaci cine 56% ucenika osnovnih skola u Busovaci ili cak 72% u Gornjem Vakufu

Jel ti mislis ako im dadnes DOKAZ.Da ce oni SMJETI.Da namjeste popis?
Svi do kojih sam mogao doprijeti su vec saznali, ali nije dovoljno to jer to su "prosjecni" Bosnjaci..zatalasati treba od glave i vodja..pa da se shvati ozbiljno, a ne vjerujem da ce ta glava i vodje mene poslusati, prosjecnog Bosnjaka koji nije na poziciji

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 15 mar 2015 18:55

Drina je napisao/la:
Saraj81 je napisao/la:BosnjackaHercegovina

upravu si 100 %

Prosvjetitelj Muallim ima podatak o svakoj popisanoj osobi u Bosni. Mozes se njima obratiti i ukljuciti se u njihov rad

http://www.prosvjetitelj-muallim.org/
Treba ostati fokusiran na ovaj specifičan projekat i sada nema vremena de bi se uključivao nigdje. Možemo jedino njih kontaktirati i diskutivati s njima o ovom problemu i kako reagovati. I vidjeti s njima kako da se oni aktiviraju u ovom svemu.

Muallim onda može da bude jedna od Bošnjačkih organizacija kojom bi pisali.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 mar 2015 19:13

Treba se neko upitati.Sto Eustat.znaci Europska unija agencija za statistiku.Insistira na 20 Aprilu.Datum objave podataka.A agencija za statiku Bih,predvodjena lazljivim ustashom.Insistira na cirka 10 Juna

To je 50 dana praznine od onog sto Europa trazi od nas.I ono sto mi ''zelimo''

I budimo realni.Jel cudno da Burma zavrsi popis sve za 6 mjeseci,s konacnim podatcima.A kod nas se mora cekati 18 mjeseci.Da se dobije KONACAN broj stanovnistva

Jel neko misli da ako osvane clanak u novinama.O naprimjeru Broju Bosnjaka po opcinama.Skole.Gdje je dokazano da smo na 55%.Zar to ne bi makar preplasilo agenciju da se ne zeza s nama.Pa,pobogu oni namjeravaju da idu kontra Europe po ovom pitanju.A ako idu protiv Europe,znaci da im nije stalo do popisa.Nego do namjestanja

Uostalom.Sacekajmo kraj Aprila pa cemo vidjeti

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 15 mar 2015 19:29

Jack je napisao/la:I ko ce tim ljudima reci,da su Bosnjaci 56% ucenika osnovnih skola u Busovaci.Da agencija namjerava da izbaci podatke s Hrvatskom vecinom
Ti, ja, Drina, Saraj81, 327, Abidaga, Aben, Bosni, i ko god još od raje ovdje hoće da u tome učestvuje.

Ti napravi pod temu na forumu i dozvoli ulazak samo onima koji žele da učestvuju. Niko ne mora na sebe preuzeti sav teret ali svi možemo doprinijeti koliko možemo. Neko nek odradi wiki sajtove, neko nek sakupi sve informacije o namještanju popisa, neko nek to sve lijepo sastavi u tekst i izdaćemo to sve kao ekipa Bosanskehistorije.com.

Ne mora i ne treba niko stavljati svoje ime. Tako je pametnije. Nego samo odraditi par stvari:

1) Sakupiti sve dokaze, sve činjenice o tome kako državama u Africi treba par mjeseci da odrade popis, kako Burma (Jack je o tome pisao) je sredila popis 55 miliona ljudi za nekoliko mjeseci a kod nas se 2 godine skrivaju rezultati - jasno će biti svima da se ovdje nešto muti.

2) Saznati i objaviti imena i prezimena svih ljudi koji se pitaju oko popisa i reći da oni već skoro 2 godine ne objavljuju podatke i rezultate. Tražiti da se ispitaju ti isti ljudi i da se sazna zašto rezultati popisa još nisu objavljeni.

3) Saznati sve primjere malerzacija u vezi popisa i sakupiti to sve na jedno mjesto, i objaviti.

4) Kontaktirati Bošnjačke organizacije i tražiti da objave to što mi skupimo.

5) Nakon što se to počne motati po Bošnjačkim stranicama - krenuti na regularne medije, TV kuće, novine, itd..

6) Tražiti od Bošnjačkih političara da reaguju. I da traže istragu i tužbu protiv ovih lopova.
Samo BiH.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 15 mar 2015 19:32

Jack je napisao/la:Treba se neko upitati.Sto Eustat.znaci Europska unija agencija za statistiku.Insistira na 20 Aprilu.Datum objave podataka.A agencija za statiku Bih,predvodjena lazljivim ustashom.Insistira na cirka 10 Juna

To je 50 dana praznine od onog sto Europa trazi od nas.I ono sto mi ''zelimo''

I budimo realni.Jel cudno da Burma zavrsi popis sve za 6 mjeseci,s konacnim podatcima.A kod nas se mora cekati 18 mjeseci.Da se dobije KONACAN broj stanovnistva

Jel neko misli da ako osvane clanak u novinama.O naprimjeru Broju Bosnjaka po opcinama.Skole.Gdje je dokazano da smo na 55%.Zar to ne bi makar preplasilo agenciju da se ne zeza s nama.Pa,pobogu oni namjeravaju da idu kontra Europe po ovom pitanju.A ako idu protiv Europe,znaci da im nije stalo do popisa.Nego do namjestanja

Uostalom.Sacekajmo kraj Aprila pa cemo vidjeti
Odgovorio si sam na svoje pitanje.
Bi ih prepao barem toliko da znaju da neko prati njihov rad i da ne mogu lagati barem tako očigledno.

Stoga krenimo. Nema se šta čekati.
Napravi tu zatvorenu temu i da počnemo sakupljati materijal koji nam treba da podignemo prašinu oko ovoga i zatražimo istragu od organa vlasti. Ništa neće samo od sebe.
Samo BiH.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 15 mar 2015 19:34

Evo ja cu slati mailove na adrese.. Samo tekst treba srociti.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 mar 2015 19:43

Ja sam kontaktirao par osoba.Vidit cu hoce li mi se javiti.Ocito ovi idu i kontra Eu

Burmu sam naveo,jer tamo popisa nije bilo 30+ godina od 1983.Uradili popis i poslic za 6 mjeseci.Drzava koja nije imala 2 postena izbora u tih 30 godina.Gdje su cijelo vrijeme vladali generali.I jos ima drzava 50-60 miliona stanovnika.Komedija

Ljudi ne zele da se uznemiravaju,kad dodje stani-padni.To sad neko misli

Sto se tice ovog.Vazno je u javnosti naci neku osobu.Znaci ili da neko nadje adresu HASANA ZOLICA

Da se njemu dostave ti podatci naprimjer u Sarajevo.Ili da se sazna adresa Fatmira Alispahica.Neka javna licnost,koja bi to plasirala u medijima.Poput ono o broju Bosnjaka ove skolske godine u sumskoj.Koju je Senad Bratic plasirao danas.Nije to nista cudno.Neka javna licnost nam treba.Da sve ovo plasira

Forum nije vazan toliko,koliko je vazno ovo.A,ko mi zeli pomoci.Nek mi nadje kontakt Hasana Zolica u Sarajevu

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 mar 2015 21:30

Neces naci nijedno Muslimansko selo naziva Raja,kako za Otomana tako i za Austrija.Rajinstvo je podredjen polozaj.Kmetstvo.Kao da crnca u Americi nazoves eto nigger.Ista prica

Manite se bolan zelja i realizacije.Jedno je forum.Drugo je kad pocnu da ti prijete smrcu.Tja,zato cu ja sve sam na sebe preuzeti.Ganjam da vidim zna li ko gdje zivi Hasan Zolic.Da ga kontaktiram.Jer je vazno

Ovo je trka maratona,i nema tu odustajanja do cilja.Ja sam rekao da mi se ovo ne radi.Ali,silom prilika radim ovo.Makar jos dok ne izadje popis.Treba biti oprezan.Ova nazovi agencija odlucila je da ide i protiv stava Europske unije.Oni zele 20 Aprila,oni ganjaju 10 Juna.A ko zna.Cim odgadjaju Europske rokove.Mogu da odgode to i dalje.Nije vazna nacionalna struktura za mene.Ja te podatke veoma brzo mogu sabrati,za razliku od vecine vas.Potrebno mi je dan-dva.Sad,jedini x?Za mene je datum objave,jer kod ovih se nista ne zna

Jer kad dodje April.Pa,onda i Maj.Bit ce prekasno.Ako ces ukazati na namjestanje.Uradit ces to sad ili u Aprilu.No,dobro.Vidjet cu kako cu dalje

Imam jos 2 sedmice ovog mjeseca,tako

Saraj81
Član

Post Postao/la Saraj81 » 15 mar 2015 22:46

Jack, netrebas ti da sve sam preuzmes na sebe. Sto nas je vise jaci cemo biti. Na sto vise mjesta ovo prikazemo vise ce ljudi otvoriti svoje oci.

Jag kazem kao BosnjackaHercegovina, trebamo svi pomalo i bice previse.

Vidicu sanas hoculi dobiti isna nazad na mail od SDA ;) bas me zanima

Jack kad kazes prijetiliti smrti, jel to samo nako ti na forum i na mejl piso ili na drugi nacin?

Znas li koje?

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 15 mar 2015 23:00

Prvo Jack, moraš staviti ovaj projekat prije svega da bi mu dao najveće šanse da uspije. A u interesu projekta je da što više ljudi učestvuje u kampanji razotkrivanja javašluka u vezi potpisa i da svu dijelimo odgovornost. Na kraju krajeva, ovdje se radi o podizanju svijesti u vezi društvene radnje koja ima dugoročne posljedice za BiH i stoga odgovornosti legalne i nema, ima samo političke s obzirom da živimo sa rasisti ma koji žele da nas nema. Tako da nas treba biti što više.

A što nas više bude pisalo i sklapao informacije i sakupljao svjedoke, dokaze, fakte i slao medijima i organizacijama, to su ujedno u šanse uspjeha veće a i da ti neko sutra slučajno nešto i prigovori uvijek možeš reći "nisam samo ja pisao - pisalo nas je puno". Tada i nema smisla tebi prijetiti jer sve da ti i kažeš "evo lažirajte popis, ja vam neću ništa reći" - jasno bi svakome bilo da ima ko hoće i da se ne mogu svakome usta začepiti. Pojedincu i može. Što nas je više bolje ćemo.

Samo bitno je da svi shvatimo cilj - a to je razotkrivanje mutnih radnji oko popisa i zahtjev da mediji i političari prisile vlasti da odrade uviđaj u popis. Pa nek ustaše i četnici u zavodu dva put razmisle isplati li im se igrati. To je cilj. A ništa drugo. I ako to svi prihvatimo, razdijelimo poslove međusobno, vjerujem da rezultati neće izostati.
Samo BiH.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 15 mar 2015 23:19

Jack je napisao/la:Neces naci nijedno Muslimansko selo naziva Raja,kako za Otomana tako i za Austrija.Rajinstvo je podredjen polozaj.Kmetstvo.Kao da crnca u Americi nazoves eto nigger.Ista prica

Manite se bolan zelja i realizacije.Jedno je forum.Drugo je kad pocnu da ti prijete smrcu.Tja,zato cu ja sve sam na sebe preuzeti.Ganjam da vidim zna li ko gdje zivi Hasan Zolic.Da ga kontaktiram.Jer je vazno

Ovo je trka maratona,i nema tu odustajanja do cilja.Ja sam rekao da mi se ovo ne radi.Ali,silom prilika radim ovo.Makar jos dok ne izadje popis.Treba biti oprezan.Ova nazovi agencija odlucila je da ide i protiv stava Europske unije.Oni zele 20 Aprila,oni ganjaju 10 Juna.A ko zna.Cim odgadjaju Europske rokove.Mogu da odgode to i dalje.Nije vazna nacionalna struktura za mene.Ja te podatke veoma brzo mogu sabrati,za razliku od vecine vas.Potrebno mi je dan-dva.Sad,jedini x?Za mene je datum objave,jer kod ovih se nista ne zna

Jer kad dodje April.Pa,onda i Maj.Bit ce prekasno.Ako ces ukazati na namjestanje.Uradit ces to sad ili u Aprilu.No,dobro.Vidjet cu kako cu dalje

Imam jos 2 sedmice ovog mjeseca,tako
Ako uspijemo ubijediti nekoliko NVO da proglase zabrinutost radi popisa (BANU, Koalicija 1 Mart, Svjetski Kongres Bošnjaka, itd) jasno je da će informacije doći do ušiju naroda. Tako da ako krenemo sada, do Aprila bi se trebalo pročuti o ovome i ljudi bi počeli pričati, a do Juna bi im bilo još gore da čekaju.

Mi znamo da oni mute i muljaju. To znamo jer ponašanje zbirača, stvaranje novih pravila za zbir (posebno u vezi Bošnjaka) i odlaganje objave rezultata popisa jednostavno nema nikakvo drugo obrazloženje nego da se radi o lažiranju. Mi moramo sve činjenice staviti na papir i pažljivo sklopiti donar tekst. Mi znamo da im treba vremena do Juna da zamute i zamuljaju. Zato trebamo krenuti u sklapanje činjenica sada i napraviti dokument koji sadrži dokaze i svjedoke i koji je uvjerljiv i koji će da ubijedi dosta ljudi da ovdje nešto nije čisto i da je popis vjerovatno lažiran. To bi bilo dovoljno da lavina krene i da se muljatorima oteža posao.

Jack, može li ta pod tema samo za članove koji imaju preko 20 poruka? Nema smisla da ovo čita svak na internetu. Tu bi mogli, iza zatvorenih vrata da sklapamo tekst i skupljamo informacije.
Samo BiH.

Saraj81
Član

Post Postao/la Saraj81 » 16 mar 2015 00:32

Bilo bi puno zalosno da nas sad zajebu kad su Bosnjaci kao narod puno jaci nego puno godina unazad. Sad sami mozemo skrojit svoju buducnost. Da samo pasivno sjedimo i cekamo da ustase i cetnici budu iskreni i rade u interes sviju, grdno cemo se zajebati.

Ako ikad sada mozemo pomoci sami sebi. Ako se naslonimo na tudza ledza bice nam zalosno.

Kad samo covjek pomisli u Jugi sta su nam radili a nas narod nije znao o tim.

E to vrijeme je proslo i sad sami mozemo te budalastine da sprijecimo.

Zato Jack poslusaj BosnjackaHercegovina i da pocnemo sa ovim projektom.

Logan
Član

Post Postao/la Logan » 16 mar 2015 01:46

Imam neke kontakte koji su zainteresovani zatalasati u medijima na ovu temu. Trebaju mi konkretni brojevi i cinjenice koje su ako je moguce provjerljive i gdje je najociglednije koliko nas pokusavaju pokrasti.

Tipa:

1) "U Busovaci 56% Bosnjacke djece u skolama a, b, c, d tjest xxxx od ukupnog broja xxxxx. Prevarom pokusavaju blah blah
2) Na tom i tom mjestu tako i tako
3) Katolicka crkva tvrdi xxxxxx a prevara na popisu pokazuje xxxx
4) U cetnitetu anketa o radu (ili zbir penzionera, radnika, nezaposlenih i djece) pokazuje blah blah a prevarom pokusavaju da pokazu xxxxx
5....
6....

Itd. Da to upakujemo u lako razumljiv paket da i laiku bude jasno sta se desava i da nemoras biti demografski ekspert da provalis zajeb.

Moze li se takav jedan paket informacija spremiti?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 mar 2015 04:08

Katolicka crkva kaze da ima 420 000 katolika u Bosni.Popisano ih je 570 000. Neke opcine tipa Busovaca,stanje je takvo,da se treba zapitati?Kako ''Hrvati'' mogu da budu vecina na tom prostoru.Kad oko 56% ucenika na podrucju opcine Busovaca,ove skolske godine cine Bosnjaci.Te,jos veci razmak medju predkolskom djecom.Cak i da su oni daleko starije stanovnistvo.Nema sanse da se moze nadoknaditi ta grupacija od 7-15.Gdje mi cinimo vecinu.Ili od 0-19 godina,starosna struktura

Naravno,reci da to ja kazem
I spomeni moj sajt
www.bosanskehistorije.com

Ovo je otvoreni forum,i nemam ja vremena i zivaca,da zakljucavam nesto.Takodjer imam neke privatne stvari, a i Misljena nema.S,tim ne bih ni znao ovo sve da radim,kako treba.Ne isplati se.Sto se mene licno tice,dajte mi adresu Hasana Zolica.Pa cu mu predati dokaze i jos vise.Ovo je sve neozbiljno,tipa 20 postova limit,ovo i ono.Forum je otvorenog tipa,iako se ne slazem s tim.Ni svi forumi Php tehnologije nisu ''sigurni'' citaj i oni ''zatvoreni'' mogu biti otvoreni.Onaj ko je vise radio Php moze vam to posvjedociti

A za ostalo.Super,ako bude

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 16 mar 2015 05:01

Logan je napisao/la:Imam neke kontakte koji su zainteresovani zatalasati u medijima na ovu temu. Trebaju mi konkretni brojevi i cinjenice koje su ako je moguce provjerljive i gdje je najociglednije koliko nas pokusavaju pokrasti.

Tipa:

1) "U Busovaci 56% Bosnjacke djece u skolama a, b, c, d tjest xxxx od ukupnog broja xxxxx. Prevarom pokusavaju blah blah
2) Na tom i tom mjestu tako i tako
3) Katolicka crkva tvrdi xxxxxx a prevara na popisu pokazuje xxxx
4) U cetnitetu anketa o radu (ili zbir penzionera, radnika, nezaposlenih i djece) pokazuje blah blah a prevarom pokusavaju da pokazu xxxxx
5....
6....

Itd. Da to upakujemo u lako razumljiv paket da i laiku bude jasno sta se desava i da nemoras biti demografski ekspert da provalis zajeb.

Moze li se takav jedan paket informacija spremiti?
@Logan, Bravo - to nam treba.

@Jack, u redu, nije problem, ako je srklet da se ova tema napravi - ovdje ćemo to srediti na ovoj - nije problem.

Hajde da se bacimo na posao:

1) Ja mogu sastaviti tekst kakav god i kome god da treba, samo mi fali materijala, a toga ovdje možemo sakupiti.

2) Jack - Možeš li sakupiti na jednom mjestu (ovdje) podatke za nacionalnu strukturu učenika sve opštine A-Ž u Federaciji i Genocidnoj u 2012, 2013? Znam da si to već stavljao ali ako možeš molim te samo stavi linkove na jedan post ovdje da mogu brzo naći.

2a) Može li neko da sakupi ZVANIČNE statistike o učenicima Genocidne tvorevine - znači izjave zagoda za statistiku Genocidne, da vidimo ono što oni sami govore da je stanje po broju đaka kod njih.

3) Može li da neko preuzme na sebe da pretraži na internetu koliko traje prebrojavanje i obrada popisa u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Sloveniji, Kosovu, Albaniji, Grčkoj, Bugarskoj i Rumuniji. Koliko je dugo vremena trajalo sve? Tako da poredimo sa ovim našim cirkusom.

4) A onda, može li neko da preuzme na sebe da potraži na internetu koliko traje prebrojavanje i obrada popisa po Africi, Azija itd... kao npr Burma što je Jack već naveo. Poenta ovog dijela bi bila da se osramote oni koji bi se pravdali kako je puno posla prebrojiti 3 miliona ljudi u Evropi.

5) Može li se naći/sakupiti cijeli popis Katoličke Crkve od 2011, 2012 i 2013? Trebaju nam sva 3 da napravimo kontinuitet za Hrvate i njihovu demografiju. Samo linkovi će biti dovoljni.

6) Ankete o radu, zaposlenim, nezaposlenim, penzionerima, broju živorođenih i umrlih u Genocidnoj i u Federaciji.

Eto kad bi imali te info - mogli bi početi sa pisanjem.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 mar 2015 05:33

To je previse komplikovano,ja nemam zivaca a ni vremena.

http://www.mozks-ksb.ba/Home/_DohvatiPodstranicu/69
Ko zeli da mi pomogne.Saljite mail ili zovite.Potreban mi je podatak za broj Bosnjacke djece u Fojnici,Kresevu,Kiseljaku,Travniku,Bugojnu

Imate mail,imate broj telefona

Busovaca je provjerena i to nam ne treba.Jajce takodjer
Gornji Vakuf takodjer

http://www.pzm.ba/

Nazovite Pedagoski zavod Mostara

+387 36 57 00 45

I Upitajte koliko djece pohadja nastavni plan i program na Bosanskom jeziku.Ove skolske 2014/2015

Skolske 2013/2014.Bilo je 7566

I onda se raspitajte u ministarstvu obrazovanja kantona Sarajeva.Koliko je nase djece tacno u tom kantonu.Kao i Tuzlanski kanton

http://www.monkstk.ba/index.php/2013-08 ... 1/kontakti

Tu su vam mail pa se raspisite kod njih.Zatrazite podatke

Izjave za genocidni zavod ne POSTOJE

Cuj.Nije to javni dokument,nego tajni.Ja sam dostavio podatke za proslu godinu.Mozda nadjem i za ovu godinu.Ako bude srece

Odgovorite