Bosna popis 2013
Re: Bosna popis 2013
Pretpostavljao sam da ce poceti zakuhati.Zamisli
45% namjeravaju da nam dadnu.Pa ovi su gori od Avaza.Prevare i lazi.Ustasha sef agencije za statistiku.Njih ima 10%.Cetnik do njega.A gdje su Bosnjaci.Meni ljudi pricaju da je tamo totalna anarhija.Samo nam brisu popisnice,deru.Nikakva kontrola.Sve ispod 50% Bosnjaka.Ne treba priznati.I traziti ponovo popis
Ali ovog puta smjeniti bagru koja namjesta.I nek nam Njemac radi popis.Za 6 mjeseca ce se sve znati
Ovo je totalna namjestaljka
A jos pola Marta ostaje nam.Kako ce tek da namjestaju u APRILU
45% namjeravaju da nam dadnu.Pa ovi su gori od Avaza.Prevare i lazi.Ustasha sef agencije za statistiku.Njih ima 10%.Cetnik do njega.A gdje su Bosnjaci.Meni ljudi pricaju da je tamo totalna anarhija.Samo nam brisu popisnice,deru.Nikakva kontrola.Sve ispod 50% Bosnjaka.Ne treba priznati.I traziti ponovo popis
Ali ovog puta smjeniti bagru koja namjesta.I nek nam Njemac radi popis.Za 6 mjeseca ce se sve znati
Ovo je totalna namjestaljka
A jos pola Marta ostaje nam.Kako ce tek da namjestaju u APRILU
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Pa sta da radimo, da to sprijecimo, jer sigurno "nasi" ce priznati rezultate tacno da nas bude 15 % a Hrvata 53 %
Sta da radis?Nista
Ja ne mogu iz daleke Amerike pricati onom iz Bosne,sta da radi.Ako taj iz Bosne,ne zeli da digne guz.Da se angazuje.Sto bi mene zanimalo.Meni je vise rodbine pod zemljom,nego zivo.Neki pobijeni.Pa mi je opet mjesto pripalo u genocidom entitetu.I jos ljudi se takmice ko ce biti veca komunjara
Pa ne mogu ja da cuda radim ovdje.Sta vam je
A,tacno.Oni fakat kad bi rekli da mi cinimo 15% stanovnistva.Mi bi sagnuli glavu i dopustali ovakvu glupost.Jedino glupost tipa ''Komsic'' kod nas prolaze
Ja ne mogu iz daleke Amerike pricati onom iz Bosne,sta da radi.Ako taj iz Bosne,ne zeli da digne guz.Da se angazuje.Sto bi mene zanimalo.Meni je vise rodbine pod zemljom,nego zivo.Neki pobijeni.Pa mi je opet mjesto pripalo u genocidom entitetu.I jos ljudi se takmice ko ce biti veca komunjara
Pa ne mogu ja da cuda radim ovdje.Sta vam je
A,tacno.Oni fakat kad bi rekli da mi cinimo 15% stanovnistva.Mi bi sagnuli glavu i dopustali ovakvu glupost.Jedino glupost tipa ''Komsic'' kod nas prolaze

- BosnjackaHercegovina
- Član
Početi sa medijima na koji možeš imati uticaj odmah, a onda se širiti na ostale medije:327 je napisao/la:Pa sta da radimo, da to sprijecimo, jer sigurno "nasi" ce priznati rezultate tacno da nas bude 15 % a Hrvata 53 %
1) ispraviti netačne informacije na svim Wikipedia satovima koji govore o popisu. To je lako uraditi - jedino što ti treba je neka evidencija da podrži tvoju tvrdnju. Na primjer, na YouTube imaš video sa TV1 gdje govori ne zvanične rezultate popisa u kojima Bošnjaka ima 54%. Evo link:
http://m.youtube.com/watch?v=48JqUvN3BSk
A evo wiki stranica na engleskom o popisu:
http://en.m.wikipedia.org/wiki/2013_pop ... erzegovina
Sad na toj wiki stranici stoji samo izvještaj sa Avazu da Bošnjaka ima 45%. Tu stranicu treba izmjeni ti i dodati informacije s youtube videa s dnevnika TV1 da Bošnjaka ima 54%.
2) potražiti po ostalim stranicama koje su objavile 54% Bošnjaka i dodati na wiki te info tako da bude čitaocu jasno ko je u pravu 1 Avazu ili 20 medija koji kažu suprotno. I to isto uraditi na svim wiki stranicama O popisu.
3) sakupiti sve info o nepravilnostima popisa i staviti na wiki:
A) koliko vremena treba drugim državama da prebrojimo ljude i objave podatke a koliko u BiH?
B) sve članke o nepravilnostima skupiti i sažeti i predstaviti listu primjera
C) postaviti info o namjerama umanjivanja broja Bošnjaka
3) Kontaktirati sve pro-Bošnjačke NGO i tražiti da objave protest protiv utajivanja rezultata, da skrenu pažnju na četnike i Ustaše radi kojih popis još nije objavljen, da kažu da postoje malverzacije da se Broj Bošnjaka umanji a popis lažira. I to pismo poslati:
1) BANU
2) Svjetski Kongres Bošnjaka
3) Sva udruženja Bošnjaka po svijetu koje imaju web stranice
4) saff.ba, igmanTV i sve druge pro-Bošnjačke medije
5) Oslobođenje, Al Jazeera i ostale medije.
4) kad se malo podigne prašina u medijima i pročuje o ovome, pozivati Bošnjake u politici da reaguju.
Samo BiH.
Nije lose, ali eto promjenite ovu informaciju na wikipediji i dobro ste poceli. Postavite link ovdje kad promjenite ovu informaciju, da se vidi sta ste uradili. Samo nemojte da ostane na praznoj prica.BosnjackaHercegovina je napisao/la:Početi sa medijima na koji možeš imati uticaj odmah, a onda se širiti na ostale medije:327 je napisao/la:Pa sta da radimo, da to sprijecimo, jer sigurno "nasi" ce priznati rezultate tacno da nas bude 15 % a Hrvata 53 %
1) ispraviti netačne informacije na svim Wikipedia satovima koji govore o popisu. To je lako uraditi - jedino što ti treba je neka evidencija da podrži tvoju tvrdnju. Na primjer, na YouTube imaš video sa TV1 gdje govori ne zvanične rezultate popisa u kojima Bošnjaka ima 54%. Evo link:
http://m.youtube.com/watch?v=48JqUvN3BSk
A evo wiki stranica na engleskom o popisu:
http://en.m.wikipedia.org/wiki/2013_pop ... erzegovina
Sad na toj wiki stranici stoji samo izvještaj sa Avazu da Bošnjaka ima 45%. Tu stranicu treba izmjeni ti i dodati informacije s youtube videa s dnevnika TV1 da Bošnjaka ima 54%.
2) potražiti po ostalim stranicama koje su objavile 54% Bošnjaka i dodati na wiki te info tako da bude čitaocu jasno ko je u pravu 1 Avazu ili 20 medija koji kažu suprotno. I to isto uraditi na svim wiki stranicama O popisu.
3) sakupiti sve info o nepravilnostima popisa i staviti na wiki:
A) koliko vremena treba drugim državama da prebrojimo ljude i objave podatke a koliko u BiH?
B) sve članke o nepravilnostima skupiti i sažeti i predstaviti listu primjera
C) postaviti info o namjerama umanjivanja broja Bošnjaka
3) Kontaktirati sve pro-Bošnjačke NGO i tražiti da objave protest protiv utajivanja rezultata, da skrenu pažnju na četnike i Ustaše radi kojih popis još nije objavljen, da kažu da postoje malverzacije da se Broj Bošnjaka umanji a popis lažira. I to pismo poslati:
1) BANU
2) Svjetski Kongres Bošnjaka
3) Sva udruženja Bošnjaka po svijetu koje imaju web stranice
4) saff.ba, igmanTV i sve druge pro-Bošnjačke medije
5) Oslobođenje, Al Jazeera i ostale medije.
4) kad se malo podigne prašina u medijima i pročuje o ovome, pozivati Bošnjake u politici da reaguju.
Sad pocnite.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
http://de.m.wikipedia.org/wiki/Volksz%C ... owina_2013
Na Njemackoj nema tih avazovih procjena, ali mogu ja prvi da dam procjene u nasu korist.
Treba jos neko da to uradi na francuskom, svedskom i jos nekim drugim jezicima.
Na Njemackoj nema tih avazovih procjena, ali mogu ja prvi da dam procjene u nasu korist.
Treba jos neko da to uradi na francuskom, svedskom i jos nekim drugim jezicima.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
- BosnjackaHercegovina
- Član
Treba napraviti temu na forumu, kao ovu, da članovi koji nemaju više od 5 poruka ne mogu čitati (ne treba google i Bing da znaju da se bavimo kampanjom da se sazna o krađi Bošnjaka na popisu) i da na toj temi zajedno radimo na ovome.
Na primjer:
- da dijelimo informacije i izvore informacija koje.govore o broju Bošnjaka preko 50%
- da dijelimo informacije i izvore o krađi na popisu
- da zajedno sklapamo tekstove koje bi slali medijima (10 glava je pametnija nego 1).
Ali to treba raditi na posebnoj temi gdje ovi koji nisu bili članovi dugo ne mogu ovo čitati.
Jack - može li?
Na primjer:
- da dijelimo informacije i izvore informacija koje.govore o broju Bošnjaka preko 50%
- da dijelimo informacije i izvore o krađi na popisu
- da zajedno sklapamo tekstove koje bi slali medijima (10 glava je pametnija nego 1).
Ali to treba raditi na posebnoj temi gdje ovi koji nisu bili članovi dugo ne mogu ovo čitati.
Jack - može li?
Samo BiH.
Malo je kasno za dnevnik Ane Frank.Treba aktivno raditi na tome da se isnesu CINJENICE
Cinjenice su nazalost da
Sifrarnik za sve sem Bosnjaka je uradjen prije popisa.Tako 19 varijacija Roma ce biti Romi.Bosnjaci ce biti jedino ako si pisao Bosnjak-Musliman i Musliman-Bosnjak.Postoje velike sanse ako je neko slucajno napisao Musliman,da ce zavrsiti kao ostali.Ne pitajte me za Bosance,jer tamo je bas sad puklo
Imao sam naprimjer verziju prije za Veliku Kladusu:
3.Maternji jezik: BOSANSKI 383 99,48%
SRPSKI 2 0,52%
Testiranje je izvršeno na slijedećim lokacijama: - Ponikve 44 domaćinstva - Trnovi 28 -II- - Klupe 20 -II- - Polje 4 -II- - Rajnovac 2 -II- - Grad 2 -II
Cinjenice su nazalost da
Sifrarnik za sve sem Bosnjaka je uradjen prije popisa.Tako 19 varijacija Roma ce biti Romi.Bosnjaci ce biti jedino ako si pisao Bosnjak-Musliman i Musliman-Bosnjak.Postoje velike sanse ako je neko slucajno napisao Musliman,da ce zavrsiti kao ostali.Ne pitajte me za Bosance,jer tamo je bas sad puklo
Imao sam naprimjer verziju prije za Veliku Kladusu:
Najvjerovatnije ovaj Musliman-Bosnjak ce biti pisan kao Bosnjak,ali ovi ''Bosanci'' nece biti ubrojani u Bosnjake.Steta za ovaj broj.Jer ako ovo bude islo ovako na vecu cifru.Imas znatan procent Bosanaca ovdjeZa sada jedini relevantan je moj raniji podatak a to je da izvršio testiranje na 1oo domaćinstava, a rezultati su slijedeci: -100 domaćinstava je imalo 385 članova por. a izjašnjavanja su: 1.Etničko-nacionalno izjašnjenje: BOŠNJAK 351 91,17%
BOSANAC 25 6,49%
MUSLIMAN 4 1,04%
MUSL-BOSAN 2 0,52%
SRBIN 2 0,52%
NE IZJAŠNJAVA 1 0,26%
Ateista,haman i nema2.Vjeroispovijest: ISLAMSKA 382 99,22%
PRAVOSLAVNA 2 0,52%
NE IZJAŠNJAVA 1 0,26%
3.Maternji jezik: BOSANSKI 383 99,48%
SRPSKI 2 0,52%
Testiranje je izvršeno na slijedećim lokacijama: - Ponikve 44 domaćinstva - Trnovi 28 -II- - Klupe 20 -II- - Polje 4 -II- - Rajnovac 2 -II- - Grad 2 -II

Mi smo jarane bez Roma ove skolske na preko 55% ucenika osnovnih skola
Agencija za statistiku ako zeli rat.Imat ce ga
Sve ispod 50% Bosnjaka na popisu ne treba priznati
Jajce 56% Bosnjaka
Gornji Vakuf 72% Bosnjaka
Novi Travnik 59% Bosnjaka
Osnovne skole.Ova skolska godina.Mislim,ako ces vidjeti vecu dominaciju.Idi vidi Gornji Vakuf.Preko 70% ucenika smo tamo.Procent ucenika osnovnih skola je NAJBOLJI pokazatelj onog.Da su Bosnjaci ne samo vecina,nego debela apsolutna vecina.Ako slucajno agencija za statistiku izbaci bilo koji podatak kontra Medjunarodne monitoring komisije o procentu ostalih.Ako taj procent bude preko 3%.Iako je 2,8% samo napisalo nesto van Bosnjak-Srbin-Hrvat.A oni namjeravaju 6% ostalih.Mozes misliti.Radit ce i kontra Eustata.I odmah mora se taj podatak anulirati i ne priznati
Onda ti je sve jasno.Ustasha glavni.Cetnik do njega.Bosnjak dominira u osnovnim skolama.Medju zivorodjenim.Zadnji dokaz sam dao za Gornji Vakuf.Gdje mi dominiramo u osnovnim skolama ove skolske godine.Cinimo 72% ovdje.Pogledaj popis 1991.Koliko je bilo Bosnjaka tad tamo
Ja sam rekao da je u gradu Jajcu popisano malo vise ''Hrvata'' sad.U Opcini mogu i mrtve sve dici,sto me ne bi i cudilo.Opet nece imati tamo vecinu.No,dobro-dobro.To je Sdp-Df ljiga politika
Jajce 56% Bosnjaka
Osnovne skole.Ova skolska godina.Mislim,ako ces vidjeti vecu dominaciju.Idi vidi Gornji Vakuf.Preko 70% ucenika smo tamo.Procent ucenika osnovnih skola je NAJBOLJI pokazatelj onog.Da su Bosnjaci ne samo vecina,nego debela apsolutna vecina.Ako slucajno agencija za statistiku izbaci bilo koji podatak kontra Medjunarodne monitoring komisije o procentu ostalih.Ako taj procent bude preko 3%.Iako je 2,8% samo napisalo nesto van Bosnjak-Srbin-Hrvat.A oni namjeravaju 6% ostalih.Mozes misliti.Radit ce i kontra Eustata.I odmah mora se taj podatak anulirati i ne priznati
Onda ti je sve jasno.Ustasha glavni.Cetnik do njega.Bosnjak dominira u osnovnim skolama.Medju zivorodjenim.Zadnji dokaz sam dao za Gornji Vakuf.Gdje mi dominiramo u osnovnim skolama ove skolske godine.Cinimo 72% ovdje.Pogledaj popis 1991.Koliko je bilo Bosnjaka tad tamo
Ja sam rekao da je u gradu Jajcu popisano malo vise ''Hrvata'' sad.U Opcini mogu i mrtve sve dici,sto me ne bi i cudilo.Opet nece imati tamo vecinu.No,dobro-dobro.To je Sdp-Df ljiga politika

Europska Unija forsira 20 April kao dan objave podataka.
Ustasha i cetnik na celu agencije zele 10 Juni.Valjda malo im je komplikovana matematika namjestanja.
Ustasha i cetnik na celu agencije zele 10 Juni.Valjda malo im je komplikovana matematika namjestanja.

- BosnjackaHercegovina
- Član
Jack,Jack je napisao/la:Mi smo jarane bez Roma ove skolske na preko 55% ucenika osnovnih skola
Jajce 56% Bosnjaka
Sve se slažemo osim jednog - kada i kako treba reagirati na ovu krađu oko popisa.
Ako si siguran da su nas pokrali onda mi moramo reagirati i to odmah. Jer kasno će biti govoriti da su nas pokrali kad bude gotovo. To ne znači da mi možemo zaustaviti krađu - vjerovatno nećemo to zaustaviti - ali velika je razlika kad se objavi krađa prije rezultata i poslije. Jer ako reaguje mi nakon rezultata ispast će da se bunio jer su loši rezultati - dok ako reagiramo sada, neće tako ispasti - nego da smo reagirali radi krađe.
Trebamo sad početi a ne u aprilu.
Samo BiH.
- Abdurrahman
- Član
Po ovome sto si naveo za opcinu Busovaca, onda je ocigledno i jasan rezultat za spomenutu opcinu. Ne treba cak ni da cekamo krajnji rezultat popisa po narodnosti jer, ako se njih vise popisalo od nas za 1200 osoba, a jos pri tome oni imaju vecinsku kontrolu nad institucijom koja uprava popisom, pogadjamo li ko ce biti vecina u Busovaci..Jack je napisao/la:Njihov je plan da nas stjeraju na ispod 50%.Ali i da mi ne dominiramo po kljucnim opcinama
Navescu opcinu Busovaca
Tamo je popisano 9200 Hrvata haman.I oko 8000 i nesto Bosnjaka
Osnovne skole:Ova skolska godina
Bosnjaci cine 56% Osnovaca,i preko 58% Prvacica.Sanse da oni su stvarna vecina.Male su
Njihov je plan da oni ispadnu vecina u samom gradu Jajcu,da niko ne bude vecina u opcini Jajce.Znaci podjela na Bosance,brisanje.Isto da niko ne bude vecina na podrucju Busovace,pa i Novog Travnika.Da Srbi izdominiraju po Petrovcu,da obavezno Srbi budu vecina na podrucju Brcko distrikta
Zapamti.Ako mi uzmemo vecina u Brckom.Sumska je etnicki razvojena i prekinuta demografskim putem.Spomenik borcima Armije Bih i jos neke stvari dosta nasih ulica ti ukazuju na takvo sta
https://www.youtube.com/watch?v=M5qrG3_NA7s
Prica se o usvajanju sifrarnika.Ovo je mozda i zadnji put da cemo mi imati sansu.Broj katolika je svake godine sve manji i manji.Ako bude 350 000 oni mozda i bojkotuju popis 2021?Ili napreve Libanonski scenario gdje je sasvim jasno da su MUSLIMANI vecina ali popisa nema tamo vec 80 godina
Ulazimo sigurno u zadnja 3 mjeseca ovog.No,ja sam siguran takodjer da ce se sve znati vec mozda u Maju
Morat ce se NAZOR bojiti bojom koja predstavlja Hrvate na mapi.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?
Ako cemo iskreno, rezultati ovog popisa i nece imati neku tezinu posto novi treba da bude za 5-6 godina. Dok se ovi objave, provjere, utvrde i dok dode vrijeme za njihovu implementaciju eto vec novog popisa.
Mozda je ovo napravljeno i ciljano. Kao sto je i sa izborima. Objavljivanje podataka se rastegne od nemila do netraga da se ubije volja za polemikom i natezanjem.
Mozda je ovo napravljeno i ciljano. Kao sto je i sa izborima. Objavljivanje podataka se rastegne od nemila do netraga da se ubije volja za polemikom i natezanjem.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Ako bude nas preko 50 % onda ce se otezati implementacija rezultata ako bude ispod 50 % odmah ce se implementirati i nikada vise necemo ni imati popis..sto Jack kaze Libanonski scenarij, a onda nas moze biti i 89 % imat cemo vlasti koliko nam Hrvati i Srbi odredeDrina je napisao/la:Ako cemo iskreno, rezultati ovog popisa i nece imati neku tezinu posto novi treba da bude za 5-6 godina. Dok se ovi objave, provjere, utvrde i dok dode vrijeme za njihovu implementaciju eto vec novog popisa.
- Abdurrahman
- Član
Upravu si. Mozda je ovaj popis i testiranje koliko ima Bosnjaka da bi na sljedecem popisu bilo UKINUTO pravo na izjasnjavanje ljudi po narodnosti pa cak i vjerskoj pripadnosti, slicno kao u Libanu.Drina je napisao/la:Ako cemo iskreno, rezultati ovog popisa i nece imati neku tezinu posto novi treba da bude za 5-6 godina. Dok se ovi objave, provjere, utvrde i dok dode vrijeme za njihovu implementaciju eto vec novog popisa.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?
Ja se upravo zbog ovoga brinem. Dolaze ustavne promjene, uz to dolaze i promjene oko granica (kantonalnih, entitetskih, itd.). Sve te općine će biti mete za podkusurivanje. Ako npr. Busovača nije Bošnjačka onda Bošnjaci moraju davati nešto zauzvrat. I tako, mic po mic, dođemo do prijedloga da Mostar ode u tkz. "treći entitet" jer Bošnjaci zauzvrat dobivaju Jajce, Novi Travnik i Busovaču (iako ih već imamo). Lahko će nam oni prodavati maglu nakon popisa ako im ova krađa prođe.Drina je napisao/la:Ako cemo iskreno, rezultati ovog popisa i nece imati neku tezinu posto novi treba da bude za 5-6 godina. Dok se ovi objave, provjere, utvrde i dok dode vrijeme za njihovu implementaciju eto vec novog popisa.
http://www.youtube.com/watch?v=hguGxrsy ... ure=relmfu - Bosni - Enver Čolaković
Tacno, nikad ga vise nece biti jer ce ga ustase blokirati. 2021. Godine ustasa ce biti na 360-370 hiljada, u mnogim opcinama ce im broj pasti na ispod 30%. Posebno u ovim gdje danas imaju labavu vecinu. A o drugim da nepricam.327 je napisao/la:Ako bude nas preko 50 % onda ce se otezati implementacija rezultata ako bude ispod 50 % odmah ce se implementirati i nikada vise necemo ni imati popis..sto Jack kaze Libanonski scenarij, a onda nas moze biti i 89 % imat cemo vlasti koliko nam Hrvati i Srbi odredeDrina je napisao/la:Ako cemo iskreno, rezultati ovog popisa i nece imati neku tezinu posto novi treba da bude za 5-6 godina. Dok se ovi objave, provjere, utvrde i dok dode vrijeme za njihovu implementaciju eto vec novog popisa.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Nece ici tako lahko sa promjenom unutrasnjeg uredenja drzave. Miseljenja sam da to ne moze proci bez vojnih sukoba.
Rekao sam to na drugoj temi i sto se katolika tice, nama je najbitnije da "utvdimo" stanje na lokalnim izborima za 2 godine. Njihova crkva je rekla da ih je prosle godine nestalo 12000 a pretprosle 5000. Recimo da ce biti isto u naredne dvije godine to znaci pad od +-25.000 u poredenju sa 2012 kad su bili zadnji izbori. Najveci dio pada je mjestima kao Jajce, Busovaca, Kiseljak itd...
Rekao sam to na drugoj temi i sto se katolika tice, nama je najbitnije da "utvdimo" stanje na lokalnim izborima za 2 godine. Njihova crkva je rekla da ih je prosle godine nestalo 12000 a pretprosle 5000. Recimo da ce biti isto u naredne dvije godine to znaci pad od +-25.000 u poredenju sa 2012 kad su bili zadnji izbori. Najveci dio pada je mjestima kao Jajce, Busovaca, Kiseljak itd...
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Kontam, ako su hrvati dodali veci broj nego sto ih zivi u nekim gradovima na popisu,
sta vi mislite imali ovo i kod nas Bosnjaka? Da su ljudi upisani a nezive vise u BiH ??
Ja imam podataka da su nasi Bosnjaci upisani a zive vani.
sta vi mislite imali ovo i kod nas Bosnjaka? Da su ljudi upisani a nezive vise u BiH ??
Ja imam podataka da su nasi Bosnjaci upisani a zive vani.
- BosnjackaHercegovina
- Član
Ja opet ponavljam: zašto išta prepustiti slučaju ako postoji i najmanja šansa da spriječimo podvalu i lažiranje popisa ili da spriječimo ili barem umanjimo negativne posljedice istog po naš narod?
Ja mislim da medijskom kampanjom i zajedničkim trudom možemo skrenuti pažnju na ovaj problem još i prije objave rezultata popisa. I to može biti od velike pomoći.
Treba otvoriti temu i pokrenuti akciju pisanja o popisu i po wiki sajtovima i po Bošnjačkim sajtovima i onda kontaktirati sve Bošnjačke organizacije pa onda vršiti pritisak na političare.
Ono što mi ovdje MOŽEMO da uradimo je definitivno ispisati par stranica i pisama i pokrenuti akciju. Niko ne kaže da će akcija biti uspješna ali ako ništa ne probaš ništa nećeš ni postići.
Mislim iskreno da nas 10tak ovdje može sakupiti dovoljno informacija koje govore i dokazuju neko šurovanje sa podacima popisa. To može biti dovoljno da se isti skroz odbaci kao da se nije ni desio.
A ako čekamo nećemo ništa postići.
Ja mislim da medijskom kampanjom i zajedničkim trudom možemo skrenuti pažnju na ovaj problem još i prije objave rezultata popisa. I to može biti od velike pomoći.
Treba otvoriti temu i pokrenuti akciju pisanja o popisu i po wiki sajtovima i po Bošnjačkim sajtovima i onda kontaktirati sve Bošnjačke organizacije pa onda vršiti pritisak na političare.
Ono što mi ovdje MOŽEMO da uradimo je definitivno ispisati par stranica i pisama i pokrenuti akciju. Niko ne kaže da će akcija biti uspješna ali ako ništa ne probaš ništa nećeš ni postići.
Mislim iskreno da nas 10tak ovdje može sakupiti dovoljno informacija koje govore i dokazuju neko šurovanje sa podacima popisa. To može biti dovoljno da se isti skroz odbaci kao da se nije ni desio.
A ako čekamo nećemo ništa postići.
Samo BiH.