☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

Bosnjak na kvadrat
Član

Re: Vitalna statistika BiH

Post Postao/la Bosnjak na kvadrat » 24 feb 2017 01:56

Jack je napisao/la:
Neko je pronašao i postavio onaj link sa osmrtnica.a iz Hlivna. Bacim pogled s vremena na vrijeme. U februaru je nastavljena isti tempo kao u januaru. Rekao bih da za sada imamo prosjek od 2 umrla na dan u Hlivnu. Na kraju godine će biti preko 500 umrlih.
Oni su svoje zavrsili.Ostaje im par praznoglavaca da lupa minusa i trola kako oni ''poklapaju''.Ove godine padaju prvi put u zadnjih 100+ godina na ispod 400 000.Kako stvari stoje.Za 10 tak godina uz ovakvu statistiku.Idu na ispod 300 000.Imat ce minus od cirka 10 000 siguran sam.
Evo na ovom linku imate sekciju stanovništvo:
http://www.dzs.hr/Hrv/publication/subjects.htm

Dakle, u 2015 godini 3 800 škutora (32,5% od 11 706) je odselilo samo u Hr. Vrlo je moguće da su realni podaci još gori po njih. Gdje su odlasci u EU, prije svega u Njemačku. Plus negativni prirodni priraštaj. Minus od 10 hiljada je njima mila majka, mislim da su cifre (daleko) gore po njih...
U 2015. u Republiku Hrvatsku doselilo se iz inozemstva 11 706 osoba, a u inozemstvo je odselila 29 651 osoba.

U 2015. iz inozemstva se doselilo 55,4% hrvatskih državljana i 44,5% stranaca, a odselilo se 95,3% hrvatskih državljana i 4,6% stranaca. Od ukupnog broja doseljenih osoba u Republiku Hrvatsku 32,5% osoba doselilo se iz Bosne i Hercegovine. Od ukupnog broja odseljenih osoba iz Republike Hrvatske najviše osoba odselilo se u Njemačku (41,6%).
slika

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 feb 2017 23:07

Oni su propali.Katolici lagano nestaju.Sjecam se kad sam 2010 godine rekao da ce katolici nestati u narednih 10 godina.Meni su pricali,pa vidis koliki nam je broj.''Muslimanski'' sanjar,kreten,budala.A,na kraju sve bi sta sam rekao.Ja ne masam demografski.Neko se razumije u ligu sampiona,pa studira sve igrace.Ali ja se razumijem u kretanje stanovnistva,migracije,vitalnu statistiku,natalitet.Ne pricam da imam veci Iq od vas,jer sigurno nemam.Ali da se razumijem u ovo bolje od svih ostalih,rekli su popisi od Srbistana do Crne Gore pa do Bosne

Pogledaj samo naprimjer Novi Travnik.Popis 2013 je rekao da ima 12 067 Bosnjaka i 11 002 Hrvata.To je +1000 u odnosu na popis iz 1991.A kako u osnovnim skolama vec sad imas Bosnjake na preko 60%,kako vecina migracija je opet od Hrvata.Srbi su fakticki nestali odatle.Onda ti je jasno da naprimjer Novi Travnik ce biti opcija koja ce biti sve vise Bosnjacka.I ovaj popis najvecu namjestaljku je dao takozvanim Hrvatima.Od Ravnog,Livna,Duvna,Busovace,dao im je brojku koja nije realna,koja ne odgovara stanju na terenu

Divljanje vlaha je samo pocetak.Ja od 2020-2030 godine vidim ili nas poraz ili totalnu pobjedu.Oko 2025 godine procent Bosnjaka i govornika Bosanskog jezika ce biti na cirka 60%.Ja sam apsolutno uvjeren u to.Da ce tad i nas procent medju osnovcima biti veci.Vidi se samo rast Bosnjaka

Hrvatska ce morati da trazi novi put,a vidis vec sada da su oni jos malo pa iskoristili katolike Bosanske Posavine.Do 2025 oni ce biti potrosna roba.Kraj price.

Tako vlasi imaju jos 8 godina fazona.Poslije tog mogu da pakuju se i bjeze za Srbiju i Hrvatsku jer preuzet cemo cijelu Bosnu bez ispaljena metka.Tika-Taka
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

momak
Član

Post Postao/la momak » 26 feb 2017 05:55

[

Hrvatska ce morati da trazi novi put,a vidis vec sada da su oni jos malo pa iskoristili katolike Bosanske Posavine.Do 2025 oni ce biti potrosna roba.Kraj price.

Tako vlasi imaju jos 8 godina fazona.Poslije tog mogu da pakuju se i bjeze za Srbiju i Hrvatsku jer preuzet cemo cijelu Bosnu bez ispaljena metka.Tika-Taka[/quote]

Tako je brate.
Vjerujem u to i moramo radit na tome.
aBd :zastava:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 feb 2017 17:23

Katolici Bosanske Posavine su privremena solucija Hrvatskog problema.Ali oni su sve stariji,a broj ucenika osnovnih skola mi ukazuje da je ovdje masovno iseljavanje katolika.Ja nisam vjerovao da cemo mi prije poklopiti Odzak nego Stolac ali to se desava.Srednja Bosna je za ustashe gotova,ali oni su glupi da to skopcaju.Tako nek i dalje zive u nadi ako zele.Ruzicasti slonovi.

Ima uvijek ustaskih praznoglavaca koji se ne razumiju u demografska kretanja.Pa samo takvi debili pricaju o ''Hrvatima ateistima'' o nekoj dominaciji,ali dzaba kad im je brojka sve manja i tanja

Sto se tice vlaha.Oni su potrosna roba,mislim na pravoslavne jer Srbija mora da upija i to vec uveliko radi na podrucju Istocne Bosne s vlaskom populacijom.Jedina prednost im je da vlasi Zapadne Bosne nisu tradicionalno biti naslonjeni na Srbiju i imaju vece gradove tamo

Ali rekao sam i reci cu zadnji put.Hrvatsko pitanje u 2020 godini je zavrseno.To je znaci 3 godine od danas.Ova sad crkvena statistika ce biti porazna a mozes misliti tek za 4 godine sta ce im crkva reci :zupe: .Gotovo.Mogu Svetom Petru i tim ostalim svecima na rucak ali su zavrsili

Pravoslavni vlasi aka Srbi su se preracunali.Matematika im je slabija strana
Ne samo da nema 1.5 miliona vlaha kako su tvrdili prije skoro 10 godina.Nego danas nema ni milion vlaha u Bosni.Pogledaj popis 1991:1.360 miliona vlaha u Bosni.To je najmanje 360 000 vlaha u Bosni manje.Zapamti kad broj vlaha padne na 800 000

Kako oni misle da izadju na kraj s Bosnjacima.Kad fakticki i nemaju vise uloga u Federaciji sem Drvaru i Grahovu.Dodik je vise vlaha raselio nego svi Korpusi Armije Bih u ratu.Pa ti sad skopcaj kolika je to cifra

Oni fakticki imaju do 2025.To i oni znaju.Oni znaju da ce Bosnjaci preuzeti jos vise demografiju u svoje ruke.I da jednostavno sanse da urade nesto poslije 2025.Tja,pogledaj im face od Ivanica do Dodika.Dodik je mislio da ce nesto uraditi,a samo ubija pravoslavne vlahe.A vidim kako odlazeca Americka administracija radi za njih.

Nema dileme da ce takozvani Srbi krenuti u rat.Jer oni znaju da im dolazi sudbina Hrvata(Dinosaurusa).Svake godine ih je sve manje dok trajno ne nestanu

Poslije mogu da se udruze s Romskim udruzenjem u Bijeljini protiv Bosnjaka jer za 20 godina bit ce vise cigana nego Hrvata u Bosni

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 26 feb 2017 18:18

Nekidan Vucic rece da je Vlaha u Genocidnoj 1 milion i 200 hiljada. Laze cim zine. U to nema sumnje. Ustvari tješi sebe i Vlahe tom napuhanom brojkom.

Ali je pametna taktika Skutora u Mostaru, izliju temelje crkve u centralnoj zoni grada Mostara i cekaju "bolje vrijeme". Zapisaju teritoriju i mudro cekaju bolje dane. Tako je sa vecinom njihovih započetih objekata u centralnoj zoni grada Mostara. Istoj onoj na kojoj bi se trebao graditi Islamski centar u Mostaru na koji se dozvola ceka već punih 15 godina. Da, dobro ste čuli. 15 godina!!
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 feb 2017 23:33

Skutori se tako ponasaju jer imaju jednostavno jako zaledje u Mostaru.Ponasali bi se oni u Vitezu isto,ali znaju da im je pozicija tamo daleko gora.Ali,ako gledas i poziciju katolika.Nema ih fakticki u Konjicu,broj im je naglo smanjen u Srednjoj Bosni.A prije su pricali o ''64 000 Hrvata'' u Mostaru.

Nema 1.2 miliona vlaha nego daleko manje i 2025 godine realno je da taj broj padne na ispod 900 000.Moguce cak i na 800 000.Neke opcine kod vlaha se totalno rasipaju tipa Cajnice,Kalinovik,znaci u sumskoj opcine

amkos
Član

Re: Bosnjaci(Migracije,obrazovanje,kultura,natalitet)

Post Postao/la amkos » 27 feb 2017 04:09

Bolje u Tuzli nego u Njemačkoj :respekt: :zastava:

‘Sve oči su bile uprte u mene. Moja njemačka priča o kojoj sam sanjao je nestala. Živio sam u jednoj sasvim drugoj. Bio sam preumoran od svega. Žalio sam za obitelji, kućom, poslom, bez obzira što je plaća kasnila, žalio sam za prljavom i neurednom Tuzlom, za kavom u gradu, ma za svim što me odbijalo iz moje zemlje sam žalio i tugovao', kaže A.K.

Na kraju se u Tuzlu i vratio.

'Da ne bude samo kuknjava, moram napomenuti da sam imao jednu životnu školu koja mi samo može pomoći u životu, pomoći po tko zna koji put da shvatim što su prioriteti u životu, što je dom, što je obitelj.

Nije sve u novcu, zapravo ništa nije u novcu ako nisi sretan.'

://www.hercegovina.info/vijesti/show/lifes ... #news_view

momak
Član

Post Postao/la momak » 27 feb 2017 06:00

Da Bogda jih jos svake godine koja poplava malo raseli.
I jedne i druge.Pa da pustimo hit-dabogda te voda odnjela,sto si Bosnu izdala :rofll:

amkos
Član

Re: Bosnjaci(Migracije,obrazovanje,kultura,natalitet)

Post Postao/la amkos » 27 feb 2017 14:06

Arnel je samo jedan od primjera mladih ljudi koji su zbog boljeg života otišli iz zemlje i grada koje vole. Ono što je zabrinjavajuće svakako je tendencija da se ovaj trend nastavi i svake godine bude sve masovniji. Tako naša zemlja gubi stotine i hiljade mladih i perspektivnih osoba koje su trebale biti željno iščekivana promjena i napredak ove zemlje.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 01 mar 2017 02:41

Hlivno

Januar + februar : 92 umrlih
Prosjek od 1.56 na dan

http://osmrtnice.rip

Ovo je nesto kao Pljevlja. Na kraju godine ce imati 500 dusa manje (migracije + negativan PP)
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 mar 2017 14:19

http://24sata.info/vijesti/bosna-i-herc ... u-bih.html

Najvecim dijelom ova eparhija je u Usk kantonu

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 01 mar 2017 15:12

Ako kombiniramo ono sto znamo od ranije po pitanju Zivorodjenih u BiH, a to je (da kopiram iz jednog prethodnog posta):

Stastika federacije rodjeni/umrli (2016)
19.156 /20.750 = -1.594

I sada ovo sto kaze Katolicka Crkva da je po njihovom popisu Krstenih i Umrlih:

Katolici rodjeni/umrli
4057/6291

Plus, znamo da Krestni ne znace Rodjeni. Mnogi ljudi krste djecu u svom kraju - sto je u ovom slucaju oko 25% izgleda.
Mi znamo da Hrvata prvacica ima oko 3400, i da im je trend znatno opao od tada do danas i da on danas iznosi oko 2900.

Onda to znaci da su Hrvati ove godine ovako:
Rodjeni/Umrli
2900/6300 (-3400)

Sto bi znacilo da su Bosnjaci + Srbi u FBiH:
16,250/14450

Posto znamo da Srba u FBiH umire nekoliko stotina vise nego li se rodi, a rodi se svega 100-200 beba, to onda znaci da su Bosnjaci:
16100/14000 (+2100).

Plus koliko god se jos rodi u GTu...

JACK - vidis sta sam pokusao uraditi ovdje - mozes li ti ove brojeve ispravit da bude preciznije? Hocu da vidim koliki je natalitet/mortalitet Bosnjaka u FBiH i GTu u 2016.
Samo BiH.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 01 mar 2017 18:16

Da ovo nije neki "tajni plan" Vlaha oko Brckog i koridora ?

http://www.ntvarena.com/live/index.php/ ... noca-video

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 mar 2017 23:54

Udio Srba je nevazan i neznacajan.Iako zvanicna statistika zeli da nam kaze da je broj Srba cirka 170 rodjenih

168 Srpkinja kao majke:24 Bosnjacka oca,22 Hrvatska,108 Srpskih

Udio Srba,rodjenih Srba,potencijalnih Srba,je daleko manji od zvanicne statistike jer vise od 10% Srpskih majki je udato za Bosnjake,isto vazi i za katolike,i realno mogli bi reci da u Federaciji imamo cistih 100 tinjak Srba,gdje ce dijeti imati neki osjecaj Srpske historije,posebno u zabacenim sredinama tipa B.Grahovo,Glamoc i Drvar,dok jedan dio ce se asimilirati,tako da realno imamo 100 Srba rodjenih i cirka 1100-1200 umrlih u Federaciji

Sto se tice Brckog.Pa Srba je uvijek nesto malo vise umrlih,pa pretpostavljam da ce biti 340/450 na kraju tamo.Imat cemo 440 Srba i izmedju 1540-1640 umrlih
Nemam neku predstavu za Cetnitet,ali udio osnovaca,udio prvacica sve ide na preko 90%.Tako da racunaj 90% rodjenih i umrlih tamo su cetnici,pa sracunajte sami.Dodajte ovu cifru

Udio Hrvata nece biti toliki,jer kako moze biti 6400 umrlih Hrvata,kad u vecinskim Hrvatskim podrucjima imamo manje umrlih nego u prosloj 2015 godini

Ne,rekao bih za Hrvate da ce biti

Brcko 50/240
Sumska 40/250

E sad Federacija je imala 2974 rodjena Hrvata

Udio Hrvata je sigurno povecan u Citluku+Capljini,pa i Mostaru,mozda namjerno sad pumpaju vise djece u Mostaru.Ali mislim da ce Mostarski kanton anulirati broj Hrvata koji je pao s smanjenjem broja zivorodjenih na podrucju Skutorije,tacnije -55.Imamo Livno+Posavina gdje imamo slabiji udio rodjenih
I Jedan veliki

Da li su Hrvati razvaliili ove godine u Srednjoj Bosni
Ako jesu imat ce 3000 rodjenih u Federaciji.I skoro 100 u ova dva entiteta

Ja ne vjerujem da ce biti vise od 5200 umrlih Hrvata na kraju

Imamo max verziju 3100/5700
Imamo srednju verziju 3040/5600
Imamo najlosiju verziju 2970/5750 za Hrvate

Imamo ove 3 devijacije visoka,srednja i niza za Hrvate,Naravno imamo :?: zbog Srednje Bosne ali i velik rast Hrvata u Mostaru.Tesko ce moci da sanira skutoriju

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 02 mar 2017 00:02

Ako u Federaciji imamo 19 110 zivorodjene djece a udio Hrvata ne prelazi 3000 po mojoj racunici za Federaciju.I jos 90 u oba entiteta.Ovo je maksimalna verzija,naravno mogu se ja sokirati za Srednju Bosnu a mozda se i ne sokiram.

Imamo 15 950 rodjenih tu

Bit ce tu regionalaca,nepoznatih,ostalih..itd

15 000 bit ce Bosnjaka u Federaciji rodjenih ''zvanicno'' iako svi ovi ostali ja bih ih ubrojao u Bosnjake

20 558 umrlih Federacije

5200 Hrvata
1100 Srba
14 100 Bosnjaka

Sto se tice Federacije

Hrvati 2950/5200
Srbi 150/1100
Bosnjaci 15 000/14 100

Ovdje sam ubrojao ostale,nepoznate..itd
To je neka moja procjena za Maj kad dodju i zvanicni podatci

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 02 mar 2017 00:38

Sve to pravi smisla ali zašto je broj umrlih po popisu katoličke crkve veći od tvog zbira?
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 02 mar 2017 00:57

BosnjackaHercegovina je napisao/la:Sve to pravi smisla ali zašto je broj umrlih po popisu katoličke crkve veći od tvog zbira?
Zato sto oni racunaju pokopane pod umrle.A dosta umrlih je takodjer umrlo po drugim drzavama.I svi oni upadnu u sliku umrlih.Sto bas i nije tacno

Tako da trebas oduzeti i od krstenih i od umrlih.Konacnu cifru

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 02 mar 2017 02:39

Jack je napisao/la:
BosnjackaHercegovina je napisao/la:Sve to pravi smisla ali zašto je broj umrlih po popisu katoličke crkve veći od tvog zbira?
Zato sto oni racunaju pokopane pod umrle.A dosta umrlih je takodjer umrlo po drugim drzavama.I svi oni upadnu u sliku umrlih.Sto bas i nije tacno

Kontam.
Po ovom ispada da su Bošnjaci i u 2016 godini jedva zaobišli negativan natalitet.
Samo BiH.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 02 mar 2017 05:25

BosnjackaHercegovina je napisao/la:
Jack je napisao/la:

Kontam.
Po ovom ispada da su Bošnjaci i u 2016 godini jedva zaobišli negativan natalitet.
Not good. :roll: :|

Odgovorite