☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Elko
Član

Re: Popis stanovništva 2013

Post Postao/la Elko » 21 okt 2012 10:36

ZV Keli je napisao/la:Ne brini,sve to ja znam i daleko da je on bio svetac,to ne govorim ali opet ovi koji ga pljuju i spominju Jugoslaviju u kojoj smo bili narod petog reda ako sta takvo kao termin postoji i govori sa nostalgijom...
opet greška, ako se ima šta zahvaliti komunjarama je upravo vraćanje državnosti nastankom SRBiH a i nacije Muslimana 1971.g. ( doduše sa nakaradnim terminom, ali je bio takav odnos snaga)

zamisli da li bi uopšte postojali Bošnjaci da se vratila kraljevina Pere Karadžorđevića
ne da bi bili građani petog reda, nego ih ne bi ni bilo, jedni bi bili asimilirani u srbe, drugi protjerani u Tursku
Ima Bosne, Begler-Beže i Bošnjaka u njoj. Bili su prije vas i ako Bog da, biće i poslije vas!!

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 21 okt 2012 10:52

Elko je napisao/la:
ZV Keli je napisao/la:Ne brini,sve to ja znam i daleko da je on bio svetac,to ne govorim ali opet ovi koji ga pljuju i spominju Jugoslaviju u kojoj smo bili narod petog reda ako sta takvo kao termin postoji i govori sa nostalgijom...
opet greška, ako se ima šta zahvaliti komunjarama je upravo vraćanje državnosti nastankom SRBiH a i nacije Muslimana 1971.g. ( doduše sa nakaradnim terminom, ali je bio takav odnos snaga)

zamisli da li bi uopšte postojali Bošnjaci da se vratila kraljevina Pere Karadžorđevića
ne da bi bili građani petog reda, nego ih ne bi ni bilo, jedni bi bili asimilirani u srbe, drugi protjerani u Tursku
Iz koristi a ne sto su nas voljeli ali eto.
Ja bih prije bio ostali nego musliman u nacionalnom smislu,cisto da se zna,a kako su tek komunjare bile nama naklonjene pokazatelj je JNA gdje ako si deklarisani Bosnjak nisi mogao napredovati i vecina oficira su bili Srbi a tek naoruzanje...

Elko
Član

Post Postao/la Elko » 21 okt 2012 11:03

kakve koristi ?
dobro, pitam te da li bi napredovao u vojsci đenerala Draže Mihajlovića da se Pero i kraljevina vratila, a vratila bi se da nije bilo NOR-a, KPJ i Tita u prvom redu
Ima Bosne, Begler-Beže i Bošnjaka u njoj. Bili su prije vas i ako Bog da, biće i poslije vas!!

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 21 okt 2012 11:06

Elko je napisao/la:kakve koristi ?
dobro, pitam te da li bi napredovao u vojsci đenerala Draže Mihajlovića da se Pero i kraljevina vratila, a vratila bi se da nije bilo NOR-a, KPJ i Tita u prvom redu

Ti su jos gori ali opet najvise bih volio ako vec mozemo birati okupatora onda nek budu Njemci,zar razliku od nas slavena radan su narod i nesto urade za razliku od bacanja suplje i to je moje posljednje na ovu diskusiju.

Elko
Član

Post Postao/la Elko » 21 okt 2012 11:11

pa ja svakodnevno jebem mamu najvećem talibanu-teroristi ikada Gavrilu Principu što nas je odvojio od austrijsko-njemačkog civilizacijskog kruga i prepustila nas dalje historija istočno četničkom bloku

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 21 okt 2012 11:21

Elko je napisao/la:pa ja svakodnevno jebem mamu najvećem talibanu-teroristi ikada Gavrilu Principu što nas je odvojio od austrijsko-njemačkog civilizacijskog kruga i prepustila nas dalje historija istočno četničkom bloku
E ovo se vec slazemo,toliko smo time nazadovali u civilizacijskom smislu da cemo se tesko ikada oporaviti

atif
Član

Post Postao/la atif » 21 okt 2012 13:10

Danas, 21. 10. 2012. godine je u hotelu Evropa u Sarajevu održana press-konferencija Koalicije nevladinih udruženja pod nazivom “Bitno je biti Bošnjak”. Javnosti je prezentirana zajednička izjava na kojoj se temelji koalicija.

Koalicija udruženja “Bitno je biti Bošnjak” formiranja je s ciljem zajedničkog i koordiniranog učešća u istoimenoj kampanji, tokom koje će državljanima Bosne i Hercegovine, koji žive u svojoj matičnoj zemlji i van nje, biti skrenuta pažnja na to da je predstojeći Popis stanovništva u aprilu 2013. godine, zaista, historijski s obzirom na to da se po prvi put u skorijoj historiji Bošnjacima daje mogućnost da se izjasne kao Bošnjaci.

Istovremeno, tokom kampanje će se vršiti edukacija stanovništva u smislu razlikovanja teritorijalnih/državnih odrednica (Bosanac i Hercegovac) i vjerskih odrednica (muslimana) od nacionalne odrednice (Bošnjak), bitnosti tri pitanja (nacionalnosti, jezika i vjeroispovijesti), ali i direktnih učesnika popisa. Koaliciju udruženja “Bitno je biti Bošnjak”, trenutno, sačinjavaju: Aktivna bošnjačka mreža (ABOM), Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport (AKOS), Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ), Bošnjački pokret za ravnopravnost naroda, Liga za Sandžak, Mladi muslimani i Prospero. Najavljeno je pristupanje još oko 20 udruženja i nevladinih organizacija ovoj koaliciji.

Sejfudin Tokić ispred Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda naglasio je važnost Popisa 2013., pozivajući i druga nevladina udruženja da se pridruže koaliciji.

Hako Duljević ispred Lige za Sandžak izrazio je žaljenje što bošnjački političari ne rade dovoljno na promociji bošnjačke nacije.

Ispred AKOS-a Ensar Mulaosmanović je rekao da su u koaliciji još i pridružene članice AKOS-a iz drugih gradova: U.G. Svitanje – Sarajevo, Izvor Selsebil – Živinice, Put znanja – Zenica, Vatan – Bosanska Krupa.

Mr. Sedad Bešlija, generalni sekretar Aktivne bošnjačke mreže (ABOM-a) na press-konferenciji pročitao je zajedničku izjavu Koalicije:

“Polazeći od historijskog značaja popisa stanovništva u Bosni i Hercegovini u aprilu 2013. godine za budućnost bošnjačkog naroda i države Bosne i Hercegovine, ovlašteni predstavnici nevladinih organizacija su saglasni sa slijedećom

IZJAVOM O ZAJEDNIČKOM UČEŠĆU U KAMPANJI ”BITNO JE BITI BOŠNJAK”

u periodu oktobar 2012. – april 2013. godine

Ističući potrebu očuvanja i afirmacije historijskog, hiljadugodišnjeg imena Bošnjak, pozivamo sve državljane Bosne i hercegovine bošnjačkog entičkog porijekla da ne dozvole pokušaj podjele našeg naroda na osnovi teritorijalnog ili vjerskog izjašnjavanja. Spriječimo podjelu Bošnjaka na Bosance, Hercegovce, Muslimane, muslimane itd.

To je zamka kojom se pokušava historijski falsificirati stvarni broj Bošnjaka u Bosni i Hercegovini, kojima je u periodu Austrougarske nametnuto izjašnjavanje kao “muhamedanci”, čije je postojanje za vrijeme Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca u potpunosti negirano, dok im je za vrijeme komunističke vladavine, u prvom periodu, koji počinje od 1948., nametnuto izjašnjavanje kao ”Srbin-musliman” ili “Hrvat-musliman”, a u posljednjem periodu se tu radilo o odrednici ”Musliman”.

Provodeći ovu kampanju, nevladine organizacije – potpisnice zajedničke izjave prvenstveno imaju cilj obezbjediti pripadnicima našeg, bošnjačkog, naroda mogućnost da se na popisu u aprilu 2013. godine nedvosmisleno izjasne na slijedeći način:

etnička/nacionalna pripadnost – Bošnjak

vjeroispovjest – islamska

jezik – Bosanski

Zbog toga, sve nevladine organizacije – potpisnice zajedničke izjave organiziraju kampanju, koja će, između ostalog, uključivati i: organiziranje javnih tribina, naučnih konferencija – simpozija, okruglih stolova, štampanje publikacija, štampanje brošura, letaka, plakata i drugih propagandnih materijala, pripremanje audio i video propagandnog materijala i svakodnevno prezentiranje materijala putem interneta u video i tekstualnoj formi.”

AKTIVNA BOŠNJAČKA MREŽA – ABOM

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 okt 2012 13:40

U prvom planu treba nesto da se uradi po seoskim sredinama.Rozaje ovog zadnjeg popisa ima 95% Bosnjaka

I po meni.Vazno je da se malo ubrza kampanja po Velikoj Kladusi.To je veoma vazno.Da predjemo tamo 75% deklarisanih

Najvaznije je voditi kampanju po Tuzli i Sarajevu.Ako tamo napravimo da ima malo Bosanaca.Ostali krajevi nece ih imati puno
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 21 okt 2012 13:48

Ja sam ubjeden da ce najmanje odstupanja biti u selima i manjim sredinama jer sela odrzavaju tradiciju, obicaje itd...i tu su ljudi uvjek znali ko su i sta su. Tu nije bilo mjesanja i drzala se distanca.

Najveci broj onih koji ce se izjasniti bosanci, djeca svijeta itd ce biti u vecim gradskim sredinama Najveci broj takvih ce biti medu onima koji imaju 45-55 godina. No vrijeme ne radi za njih.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 21 okt 2012 13:56

Drina je napisao/la:Ja sam ubjeden da ce najmanje odstupanja biti u selima i manjim sredinama jer sela odrzavaju tradiciju, obicaje itd...i tu su ljudi uvjek znali ko su i sta su. Tu nije bilo mjesanja i drzala se distanca.

Najveci broj onih koji ce se izjasniti bosanci, djeca svijeta itd ce biti u vecim gradskim sredinama Najveci broj takvih ce biti medu onima koji imaju 45-55 godina. No vrijeme ne radi za njih.
I to u Sarajevu ce od ukupnog broja Bosanaca biti najvise,pogotovo opstine Centar,Novo Sarajevo i Novi Grad,nesto ce biti i u Bihacu,Tuzli i Zenici i ja mislim da ce velika vecina Bosanaca biti u ta 4 grada

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 21 okt 2012 14:02

Bihac i Zenica, ne kod Bosnjaka!
Ovdje ce se oni izjasnjavati bosancima. Mi sigurno necemo. :kralj:
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 21 okt 2012 14:20

ABen je napisao/la:Bihac i Zenica, ne kod Bosnjaka!
Ovdje ce se oni izjasnjavati bosancima. Mi sigurno necemo. :kralj:
Da da dok je za Tuzlu i Sarajevo i jedni i drugi

atif
Član

Post Postao/la atif » 21 okt 2012 18:01

Vazno je da se malo ubrza kampanja po Velikoj Kladusi.
DNZ ima velike probleme u VK. Stranka je pukla.
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/11145 ... --BiH.html

Elko smiri malo dozivljaj. Vi se jos niste naucili citati izmedju redova, nego sve vam covjek treba bukvalno objasniti
i na tanjir staviti. I onda kad vam stavi vi opet po insanu. Ovo je tema o popisu a ne o rahmetli Aliji i ne spamajte.
Alija je bio vodja i politicar a kao takav je morao paziti sta ce iznositi u javnost. Da je pozvao u rat i rekao
suprotno ovome "ZAPAMTITE, OVO NIJE NAŠ RAT. Neka ga vode oni koji žele da ga vode. MI NE ŽELIMO TAJ RAT." umjesto ovoga
da zelimo rat onda bi bilo da smo mi poceli rat. Sad nemaju u hagu te dokaze da je Alija pozivao u rat nego
upravo suprotno. On nas je ogradio da nismo krvnici zeljni rata i sukoba.Nego mirotvorci. A to je drugo kako
se pripemala obrana,TO,PLBIH itd. Citajte malo vise o tome.

Nisi stavio referencu odaklen ti je taj txt. To je jedna od obaveza na forumu koju je dzek davno vec stavio.
Ako kopiras sa islamofobicni i bosnjakofobicnih portala onda nas postedi toga.

atif
Član

Post Postao/la atif » 21 okt 2012 18:04

slika

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 21 okt 2012 18:21

Ja sam optimista kad pricam sa studentima, dosta ih nije ispranog mozga...svi kazu da su Bosnjaci..naravno svako ima svoju stranku za koju glasa, vjera je privatna stvar,,ali kad je u pitanju sta je ta i ta osoba..svi kazu Bosnjak..To me jako raduje sto omaldina tako rezonuje..

Treba odmah planirati gdje moze biti veci broj ostalih i sajseci taj broj i "prebaciti" ih u Bošnjake..svi moramo raditi na tome, jer je ovo historisjki popis.. :zastava:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 21 okt 2012 18:24

nadam se da ce Bosnjaci biti mudri ko na izborima, ne kazem o vrsti stranke i to...nego da se nece dijeliti i cjepati...svi se drzimo jednoh uzeta... stop cijepanju..

to me je obradovalo na izborima, nadam se da ce na popisu biti jos bolje..mozemo...jer su vazni procesi pred nama..to je sigurno..

amkos
Član

Re: Probni popis u Bosni 2012

Post Postao/la amkos » 21 okt 2012 18:29

ima li neko podatke o probnom popisu...sta kako..

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 22 okt 2012 04:52

amkos je napisao/la:Ja sam optimista kad pricam sa studentima, dosta ih nije ispranog mozga...svi kazu da su Bosnjaci..naravno svako ima svoju stranku za koju glasa, vjera je privatna stvar,,ali kad je u pitanju sta je ta i ta osoba..svi kazu Bosnjak..To me jako raduje sto omaldina tako rezonuje..

Treba odmah planirati gdje moze biti veci broj ostalih i sajseci taj broj i "prebaciti" ih u Bošnjake..svi moramo raditi na tome, jer je ovo historisjki popis.. :zastava:
I ja sam student i potpisujem to da su studenti nacionalno osvijesteni,jer nismo zivjeli u smrdoslaviji da nam ispiraju mozak,nazalost desili su se mnogi pokolji koji su vecini ljudi otvorili oci,ali prije smo imali Jugoslovene sada imamo Bosance ali to je vec grupa koja izumire.Buducnost je pred Bosnjacima

Razum
Član

Post Postao/la Razum » 22 okt 2012 08:08

Ukazao bih na negativne implikacije člana 24 u već usvojenom Zakonu o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013.
http://www.bhas.ba/index.php?option=com ... 84&lang=ba
(Službeni glasnik Bosne i Hercegovine br. 10/12 od 07.02.2012 godine.)

Popis stanovništva, najavljen za april 2013. godine, potvrdit će rezultate etničkog čišćenja i genocida nad autohtonim Bošnjacima u BiH te još jednom diskriminirati značajnu populaciju raseljenih i protjeranih državljana BiH koji žive u inozemstvu. Oni se neće moći izjasniti o svojoj pripadnosti, niti se ravnopravno registrirati u službenoj statistici građana BiH.

Aneks 7 Daytonskog sporazuma - održiv povratak izbjeglih, raseljenih i prognanih - nije proveden, što je trebao biti jedan od preduvjeta za provedbu popisa stanovništva i domaćinstava. Također, eliminiranjem ranije predloženog teksta u članu 48 aktuelni zakon promovira entitesko glasanje i onemogućava zapošljavanje Bošnjaka i Hrvata na okupiranim teritorijama naše države. Djeluje kao da su iz SDA i SDP prespavali ovo februarsko zasjedanje Parlamentarne skupštine BiH.

Elko
Član

Post Postao/la Elko » 22 okt 2012 10:36

hamza je napisao/la: Alija je bio vodja i politicar a kao takav je morao paziti sta ce iznositi u javnost. Da je pozvao u rat i rekao
suprotno ovome "ZAPAMTITE, OVO NIJE NAŠ RAT. Neka ga vode oni koji žele da ga vode. MI NE ŽELIMO TAJ RAT." umjesto ovoga
da zelimo rat onda bi bilo da smo mi poceli rat. Sad nemaju u hagu te dokaze da je Alija pozivao u rat nego
upravo suprotno. On nas je ogradio da nismo krvnici zeljni rata i sukoba.Nego mirotvorci. A to je drugo kako
se pripemala obrana,TO,PLBIH itd. Citajte malo vise o tome.

Nisi stavio referencu odaklen ti je taj txt. To je jedna od obaveza na forumu koju je dzek davno vec stavio.
Ako kopiras sa islamofobicni i bosnjakofobicnih portala onda nas postedi toga.
malo googlaj pa ćeš naći
Alija nije bio nikakav vođa
ako nije imao šta pametno reći, trebao je pametno šutiti i ništa ne izjavljivat, a ne blamirat se
što je najžalosnije on je tako realno i mislio, čovjek jednostavno nije bio svjestan vremena i prostora u kojem je živio

Odgovorite