Ne znam na koji članak ciljaš.
Istina je da su ovi došli s premisom da je to gotovo i da treba ubijedit LZ da je to to i da je dobro. To je rek'o i ova šupčina Terza ... otprilike da je ovo jedino rjesenje i da se vide jos pojedinosti.
Ovo je jedna od 12 trasa!!! kroz Bisce. Tako kaze struka i jedan od ucesnika u diskusiji koji je oponent ovoj trasi. Stara trasa otprilike negdje oko Rotimlje se dize iza Vrela Bunice na Čobanovo polje (rejon desno od puta Mostar-Nevesinje, iza Šćepangrada, dakle podveleški plato, orijentaciono rejon Buska iznad Blagaja). Odatle ide "obrvom" iznad Blagaja, otprilike linija cetnici-mi i dalje prema Mo. Nadam se da kuzis. Daju se izguglat te trase, mozda kasnije nadjem...To je, istina, revidirana trasa iz, ne znam, 2010. otprilike jer je prvobitna ponudjena isla oko 2 km istocnije prema Blagaju i izbijala na petlju u sred Hepokovih vinograda kod Jelačića podruma (ne znam koliko poznajes teren, to je neđe pola puta Mo-,BL).
Nova trasa, ova aktuelna, ide posred Malog Polja, ravna prvoklasnu obradivu zemlju, vinograde, vocnjake, plastenike...prelazi Bunu i Bunicu, ide nekih 800 m od SRC Bunica, nekih 2 km od jezgre Blagaja (prof. Zoranic s Burcha rece da se Blagaj moze uporediti s Toskanom i Provansom pa zamislite autoput kroz Provansu), ide paralel s pistom aerodroma (između piste i M17) preko srpskih njiva u Ortiješu i na vrhu piste pod uglom od 90 mota na centar Kočina. Petlja je predvidjena kod nadvoznjaka za Blagaj, na vrh aerodroma i tuda bi se qrčev autoput trebao ukopat, utunelit, i onda pičit tunelom ispod Istočnog Mostara sve do Livča. I ovako se ima zeljeznicki tunel ispod Sehovine i Mazoljica pa se sve trese ko Jermenija. Zamisli sad jos autoput. Hocemo metro!!!
Ova trasa ide direkt ratnom linijom, bosnjackim naseljima. I srpskim naseljima. Svo zagadjenje, svu stetu, sve otpadne vode, sve eventualne prekide pidzemnih tokova (ovo je kraško podrucje) trpice Bosnjaci.
Hrvati su te 2010. i stopirali ovu revidiranu trasu jer im je daleko prikljucak (Busak.). isli ste svi Dalmatinom kroz HR. Đe silaz za Split? U Dugopolju 30 km od grada. Nidje nisu maslinu posjekli. Ovako im je s Avijatickog mosta pljunut do petlje. Blagaj opet ostaje izolovan (i sjeban). A Hurda i Bučo nam pričaju o blagodatima. Znaci Hrvati imaju prikljucak pred nosom i imaju preoran jedini komad Hercegovine koji jos da valja imaju Bosnjaci. Ovo je ko s Kordobom u 15. vijeku. Ako ovo prodje moze Dzek brojat hrvatske padove iz Bostona.
O Mostaru se nije diskutovalo. Ta dionica je po meni jos gora. Tunel ispod IM. Kraska vrela, vodotokovi? Buna se snabdjeva zilama s Hanskog polja i iz N. polja (Zalomka). Ljudi, ovo je planirani genocid!
Je li bila stvar? Nije.
Oni hoce prikazat da je ovo jedino moguce rjesenje i fataju se spike o jeftinijoj trasi. Nekih 100 mil. I Suplje da ce svi bit obesteceni. Ne shvataju da nas pare ne zanimaju. Ovo mora proc predrasprave i rasprave. Ovo je prezentacija. Prvi put javna p. ove trase. Naravno da oni ovo mogu smutit i prikazat ko javnu raspravu bla bla...i dosad su radili u tajnosti pa su išćerani iz rupe (projektant je opet ko i kod 'najprve' trase igh zagreb?!?).
Pitanje ove trase je pokrenula Pandurevicka u parlamentu vizavi srpskih intetesa u Dolini Neretve (Ortijes, Hodbina...)
Zakljucak je da ne damo ovuda, nek crtaju novu, prijedlog je ova iznad Blagaja. Oni ne odustaju od ove, a narod je spreman svim sredstvima branit pravo na svoje.
Praticemo sta rade...
Evo link priloga s FaceTV o ovom eventu:
https://m.youtube.com/watch?v=QYgQmKTZB ... -vk-8Ij7n7
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...