☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

hadzibeg
Član

Re: Vitalna statistika BiH

Post Postao/la hadzibeg » 19 nov 2016 07:38

amkos je napisao/la:Kako mi stojimo ovdje, stagniramo, opadamo ? Broj živorođenih je kljucan. Ako pada, nije dobro.

Za BPK sam ocekivao bolje rezultate dosad. Al' tanko cini mi se.

BPK

172 / 216 -44

PK

104 / 372 -268

Kad pogledas da PK ima duplo vise stanvonika od BPK. :huhu:

A Kanton 10 4 x Vise

Kanton 10

261 / 611 -350

Ja sam zadovoljan.Za BPK neberi brigu.Samo od mog poznanika 6 studenata bolje receno studentica pocinje studij na IU Gorazde.Eto momci :D samo pazite one vole frajere koji nose bradice... :beret:
http://univerzitetgorazde.com/

hadzibeg
Član

Post Postao/la hadzibeg » 19 nov 2016 07:49

Sve u svemu,moram potvrdit jacka.Nakon dugotrajne analize svih relevantnih cinjenica,ukoliko do 2020 nebude nepredvidjenih stvari i ostane sve ovako kako jeste latini su gotovi.Imaju jos vremena do 2020 da naprave nesto nakon toga je sve gotovo.....sad mi je jasna sva ova nervoza i provokacije i prijetnje cak nemirima sa njihove strane......

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 19 nov 2016 10:26

Drina je napisao/la:Ima grešaka u tim izvještajima. U svakom mjesecu ima općina gdje broj umrlih ili zivorodenih 0. Ne upisuju se svi podaci ili se to radi traljavo.
Istina. Ima ovoga.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 nov 2016 13:14

hadzibeg je napisao/la:Sve u svemu,moram potvrdit jacka.Nakon dugotrajne analize svih relevantnih cinjenica,ukoliko do 2020 nebude nepredvidjenih stvari i ostane sve ovako kako jeste latini su gotovi.Imaju jos vremena do 2020 da naprave nesto nakon toga je sve gotovo.....sad mi je jasna sva ova nervoza i provokacije i prijetnje cak nemirima sa njihove strane......
Citati Hrvatske novine,cak i ljevicarski Globus izravno pise o podjeli Bosne,i da je Bosna ''nepostojeca'' drzava.Njihov teren se suzava.Gube sve vise i sve jace na podrucju Srednje Bosne.Tako na podrucju opcine Jajce Bosnjaci danas cine skoro 60% prvacica.Pricaju godinama kako ih je sve vise i vise u Mostaru,pricali su dugo da ih je ''64 tisuce'' pa na kraju i to ispade jedna velika laz

Nema sumnje da do 2020.Samo saberite znaci 3 pune godine 2017,2018 i 2019+ analizirajte podatke katolicke crkve iz 2016 godine.Onda cete skopcati.Naprimjer opcina Prozor je imala 122 prvacica Hrvata skolske 2006/2007.Danas ove skolske godine u opcini Prozor 62 Prvacica.U manje od 10 godina opcina je ''pukla'' moze se reci.Duplo manje prvacica.Isto to je u Posavini.Ukucajte Domaljevac Samac Osnovna skola.Tu cete naci ime osnovne skole i spisak prvacica.Ove skolske godine samo 11 prvacica imaju u opcini koja ''navodno'' ima preko 5000 stanovnika.Odzak s 102 prvacica prosle skolske godine na 82 ove.Ovo je najveci pad na godisnjem nivou u cijeloj Bih.Nigdje nije bio zabiljezen veci pad u jednoj godini

Sve sto im ostaje je da ce biti sve vise i vise poludjelih ustasha kako vrijeme bude prolazilo.I ne cudi me hajka njihovih medija na nas.Predvidio sam to jos 2010 godine
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 19 nov 2016 13:45

hadzibeg je napisao/la:Sve u svemu,moram potvrdit jacka.Nakon dugotrajne analize svih relevantnih cinjenica,ukoliko do 2020 nebude nepredvidjenih stvari i ostane sve ovako kako jeste latini su gotovi.Imaju jos vremena do 2020 da naprave nesto nakon toga je sve gotovo.....sad mi je jasna sva ova nervoza i provokacije i prijetnje cak nemirima sa njihove strane......

Da, samo je fazon sta cemo mi dotad' raditi. I kako se suprostaviti "nepredvidjenim stvarima".

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 20 nov 2016 03:24

Sve u svemu,moram potvrdit jacka.Nakon dugotrajne analize svih relevantnih cinjenica,ukoliko do 2020 nebude nepredvidjenih stvari i ostane sve ovako kako jeste latini su gotovi.Imaju jos vremena do 2020 da naprave nesto nakon toga je sve gotovo.....sad mi je jasna sva ova nervoza i provokacije i prijetnje cak nemirima sa njihove strane......
Ja sam to rekao 2010 godine!Nisam ja to juce rekao.Jednostavno sam vidio potencijal.Takodjer samo neke opcine.Prozor 2006/2007 123 Prvacica Hrvata.Skolske 2016/2017 62

To je 10 godina period

Katolici u Bosni ne drze nijedan veci grad,gdje bi mogli da zadrze stanovnistvo.Sad skopcaj kladionice,koliko katolika indirektno ili direktno zivi od Bosnjaka,primjer Kreseva ili Kiseljaka,primjer Mostara i spasavanja aluminijuma.Tamo gdje nemas direktne ili indirektne pomoci.Oni nestaju

Svi znaju da sam ja iz Krajine i mogu reci da naprimjer katolici su nestali odatle.Ko je prolazio putem Prijedor-Banja Luka,nekad su tu bila velika i jaka katolicka sela.Danas je sve to pustos ili je naseljeno pravoslavnim.

Skutori su predali,tj prodali stanovnistvo u sumskoj.Sad je jasno da ce svu ofanzivu baciti na nas.Ja tipujem 2018 godine

Sve zavisi od broja katolika,ali ja vjerujem da ce do kraja ove godine i zvanicno pasti na ispod 400 000 katolika

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 20 nov 2016 04:41

Ne vidim na koji nacin ce se odrzati iznad 400.000. Nema sanse. Jedino ako objave lazne podatke

Mozemo reci i to da ce 2031 biti i vlaha manje za 250.000
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 20 nov 2016 16:50

Svi ti podatci idu Vatikanu.Imali su problema s Mostarom prije koji je izmisljao podatke.Katolicka crkva ne radi takvo sta.Moguce je ponovo da oko Mostara pocnu da izmisljaju neke nove cifre.Ali za Bosanski dio sumnjam da ce krasti bilo sta
Uglavnom znat cete vise za 3 mjeseca

Drina
Član

Re: Iseljavanje tzv Srba i Hrvata iz Bosne

Post Postao/la Drina » 27 nov 2016 10:14

Vraćali se sa proslave svojih unuka: Poginuli prvi načelnik općine Ugljevik i njegova supruga
Tomo Benović (58) i njegova supruga Radinka (55) iz Ugljevika poginuli su preksinoć u saobraćajnoj nesreći u Kuzminu, kod Sremske Mitrovice.
Vraćali su se iz Novog Sada sa obilježavanja Dana djedova u vrtiću koji pohađaju njihovi unuci.
http://www.faktor.ba/vijest/vraali-se-s ... uga-224441

Jos jedan primjer kako najbogatiji i sposobniji bjeze u srbistan. Ovaj je bio prvi covjek Ugljevika i direktor najvece firme tamo. Nema sumnje da se obezbjedio do 5-tog koljena. Ali njegova djeca su otisla preko Drine u Novi Sad. Ovako je sa svim onim koji imaju nesto vise novca, znanja i sposobnosti. Ciljaju Beograd ili Novi Sad.

Istocna Bosna nikad nije bila vezana za Banja Luku i niko nije isao tamo da zivi. Blize su bili Sarajevo, Tuzla i Mostar. Posto vise ne idu u ova tri grada onda samo ostaje opcija "preko Drine".

Inace za nas je bolje da se iseljavaju u srbistan ili hrvatsku. To je odlazak u jednom pravcu. Nece se vratiti ni kad budu u penziji. Ovi iz Njemacke mozda kao penzioneri. Ovi iz srbistana ni tako

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 27 nov 2016 10:17

Klas: Povodom Dana državnosti BiH darovane porodilje u 8 bh. gradova
U porodilištima u Mostaru, Tuzli, Zenici, Travniku, Bihaću, Konjicu, Sarajevu i Tešnju poklon paketima prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo darovane su sve porodilje koje su 25. novembra na svijet donijele nove građane BiH. Ovom akcijom, koja je organizovana povodom Dana državnosti BiH, Klas nastavlja praksu svog društveno odgovornog djelovanja, saopćeno je iz ove kompanije, prenosi Patria.

Sebiha Šahinović je u Porodilištu Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ na Dan državnosti BiH na svijet donijela svoje 12. dijete. Iako ima već dvoje unučadi, Sebiha se šest godina nakon posljednjeg poroda odlučila ponovo proširiti svoju porodicu.

„Djeca su naša budućnost, budućnost BiH. Ova akcija Klasa je za svaku pohvalu. Lijepo je vidjeti kada se privatne kompanije, kojima to nije primarna obaveza, brinu o društvu. Hvala ovoj velikoj domaćoj prehrambenoj industriji na slatkom poklonu“, rekla je Sebiha Šahinović.

U porodilištima u kojima je Klas organizirao akciju darivanja, 25. novembra rođeno je oko 40 beba. Porodilje, kao i osoblje zdravstvenih ustanova, bili su prijatno iznenađeni gestom Klasa i uputili su riječe iskrene zahvalnosti. Novorođenčadima i njihovim porodicama Klas želi dug život, i mnogo zdravlja, uspjeha i sreće.
http://nap.ba/new/vijest.php?id=30990

Sebiha iz Bihaca rodila 12-o dijete :) :mashallah:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 27 nov 2016 10:26

Pa onda bi bilo bolje da imaju više pojedinaca koji su imućniji, sposobniji i bogatiji. Jer bi ih više selilo vanka i u Srbistan. Ovako su ovo sporadični slučajevi pojedinih bogataša i njihovih familija koji idu gdje im je bolje.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 27 nov 2016 10:32

Djeca bogatijih svi imaju stanove po Beogradu i tamo i zive. Bila je nedavno prica i onog jednog iz Prnjavora. Ima veliku gradevinsku firmu u Prnjavoru ali i sam zivi u Beogradu sa djecom

Ali to nije slucaj samo sa imucnim. Oni sposobniji studenti ce ici studirati u Beogradu. Tamosnja diploma je jaca od neke iz Doboja. A svi znamo da dobar dio studenata ostaje tamo gdje studira.
Onda imas njihove sportiste. Svi oni imaju nadu da jednog dana zaigraju za CZ ili Partizan.

I tako iz svake generacije "odcuri" pomalo.

Inace : vojislav seselj, vuk draskovic, zordan dindic, boris tadic itd su svi porijeklom iz Bosne
Trenutno su dvije ministarke u vladi srbistana iz Bosne. Jedna iz Tuzle a druga iz Sarajeva.

Prije je bilo doseljavanja crnogorskih vlaha. Danas nema ni toga

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 27 nov 2016 10:33

Golemo. 12. dijete. :mashallah:

:goofy: :respekt:

atif
Član

Re: Bosnjaci(Migracije,obrazovanje,kultura,natalitet)

Post Postao/la atif » 30 nov 2016 05:59

Pozitivno ili negativno? Kojie je smisao ovome?

Prilikom ulaska u BiH stranac mora raspolagati sa 150 KM po danu boravka
Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je na današnjoj sjednici Odluku o najmanjem iznosu sredstava potrebnom za izdržavanje stranca za vrijeme namjeravanog boravka u Bosni i Hercegovini, u skladu sa Zakonom o strancima.
Odlukom je definirano da stranac prilikom ulaska u BiH u 2017. mora raspolagati sa 150 KM ili protivvrijednosti u stranoj konvertibilnoj valuti za svaki dan namjeravanog boravka u BiH, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.
http://www.akta.ba/bs/Vijest/vijesti/pr ... avka/71973

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 30 nov 2016 07:13

hamza je napisao/la:Pozitivno ili negativno? Kojie je smisao ovome?

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je na današnjoj sjednici Odluku o najmanjem iznosu sredstava potrebnom za izdržavanje stranca za vrijeme namjeravanog boravka u Bosni i Hercegovini, u skladu sa Zakonom o strancima.
Odlukom je definirano da stranac prilikom ulaska u BiH u 2017. mora raspolagati sa 150 KM ili protivvrijednosti u stranoj konvertibilnoj valuti za svaki dan namjeravanog boravka u BiH, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.
Taj zakon imas i u Hr, i na zapadu.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 01 dec 2016 12:57

Zenicaninn je napisao/la:
U matične knjige Grada Zenica u mjesecu maju 2016. godine upisano je kako slijedi:

• Matična knjiga rođenih 96

• Matična knjiga vjenčani 71

• Matična knjiga umrlih 109

Broj upisa obuhvata sva matična područja Zenice.

Januar - maj

509/490

Loše... zavrsit cemo u plusu ali u manjem nego u prošloj godini. Ocekivo sam da ćemo ove godine imati veći plus nego prošle.

Broj umrlih raste ali cekaj naredne mjesece jer se tad najviše djece radja.

U mjesecu julu 2016. godine u matične knjige Grada Zenica upisano je kako slijedi:

• Matična knjiga rođenih 113
• Matična knjiga vjenčanih 81
• Matična knjiga umrlih 77

Broj upisa obuhvata sva matična područja grada Zenica.

MašaAllah!
Nažalost nema podataka za Juni... očigledno da su zaboravili postaviti.

Januar-maj+juli bez juni
622/567 = +55
U matične knjige Grada Zenica u avgustu i septembru 2016. godine upisano je:

avgust septembar

-Matična knjiga rođenih 119 115
-Matična knjiga vjenčanih 95 88
-Matična knjiga umrlih 101 118

Zenica Januar - Septembar bez Juna
856/786
Fali oktobar

U matične knjige Grada Zenica u novembru 2016. godine upisano je:

-Matična knjiga rođenih 100
-Matična knjiga vjenčanih 39
-Matična knjiga umrlih 99

Zenica ukupno do sad bez juna i oktobra
956/885
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 02 dec 2016 13:48

August
Bosnjaci 5/5
Vlasi 1/7 (1 mjesano, otac Vlah majka vlahinja sa arapskim imenom)

Januar-August 26/79
Bosnjaci 21/34 = 81%/44%
Vlasi 5/45 = 19%/56%
Septembar
Bosnjaci 3/5
Vlasi 0/4

Januar-Septembar 29/88
Bosnjaci 24/39 = 83%/44%
Vlasi 5/49 = 17%/56%
Oktobar
Bosnjaci 4/4
Vlasi 0/5

Januar-Oktobar 33/97 = 100% = -64 = 100%
Bosnjaci 28/43 = 85%/44% -15 = 23%
Vlasi 5/54 = 15%/56% = -49 = 77%

http://www.vares.info/node/131
Vares Novembar
Bosnjaci 2/2
Vlasi 1/2

Januar-Novembar 36/101 = 100% = -65 = 100%
Bosnjaci 30/45 = 83%/45% = -15 = 23%
Vlasi 6/56 = 17%/55% = -50 = 77%
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 03 dec 2016 02:40

I neki na ustaskim forumima stvarno misle da ustashe imaju sansu uzeti demografski Vares.Iako u cijeloj opcini Bosnjaci cine daleko preko 70% Prvacica.Daj,budite ozbiljni.Ne postoji nijedan pristup cinjenici da oni mogu preuzeti Vares,jer prvi i glavni faktor je broj prvacica u skolama.Pa broj zivorodjenih.Rekao sam prije da biracki spisak je namjesten i nema nikakve veze s realnoscu.Sto da se biracki spisak osvjezi,ustashe bi zijanile par opcina .Ako ne i vise.
Vlasi 6/56 = 17%/55% = -50 = 77%
Gledao sam podatke za zupu Bugojno
17 krstenih i 109 umrlih imaju u toku ove godine.Ima jos malo godine jos.Znaci postoji velika sansa da puknu na -100 do kraja godine.Vares kao sto vidimo vec sad ima -50.Kad dodju podatci katolickih zupa iduceg mjeseca.Znat cemo vise o broju katolika.Ali ovim tempom.Mislio da do kraja 2020 godine bit ce manje od 2000 katolika komplet u opcini Vares.Mozda cak i manje.Bas ce nam ova godina dosta tog reci

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 03 dec 2016 06:40

hamza je napisao/la:Pozitivno ili negativno? Kojie je smisao ovome?

Glupost koja treba oteza ljudima da dolaze u Bosnu.

karabeg
Novi kolač

Post Postao/la karabeg » 03 dec 2016 17:10

Selam :zastava: imam pitanje za Jack: Kakvo je stanje s bosnjaka u manjeg cetniteta sto se tice prirodni prirastaj? Jel imamo pozitivan trend rasta u ijednu opcinu?

Odgovorite