Sve u svemu,moram potvrdit jacka.Nakon dugotrajne analize svih relevantnih cinjenica,ukoliko do 2020 nebude nepredvidjenih stvari i ostane sve ovako kako jeste latini su gotovi.Imaju jos vremena do 2020 da naprave nesto nakon toga je sve gotovo.....sad mi je jasna sva ova nervoza i provokacije i prijetnje cak nemirima sa njihove strane......
Ja sam to rekao 2010 godine!Nisam ja to juce rekao.Jednostavno sam vidio potencijal.Takodjer samo neke opcine.Prozor 2006/2007 123 Prvacica Hrvata.Skolske 2016/2017 62
To je 10 godina period
Katolici u Bosni ne drze nijedan veci grad,gdje bi mogli da zadrze stanovnistvo.Sad skopcaj kladionice,koliko katolika indirektno ili direktno zivi od Bosnjaka,primjer Kreseva ili Kiseljaka,primjer Mostara i spasavanja aluminijuma.Tamo gdje nemas direktne ili indirektne pomoci.Oni nestaju
Svi znaju da sam ja iz Krajine i mogu reci da naprimjer katolici su nestali odatle.Ko je prolazio putem Prijedor-Banja Luka,nekad su tu bila velika i jaka katolicka sela.Danas je sve to pustos ili je naseljeno pravoslavnim.
Skutori su predali,tj prodali stanovnistvo u sumskoj.Sad je jasno da ce svu ofanzivu baciti na nas.Ja tipujem 2018 godine
Sve zavisi od broja katolika,ali ja vjerujem da ce do kraja ove godine i zvanicno pasti na ispod 400 000 katolika