Podlug
Izmedju 250-300 Bosnjaka popisano
4 Romske porodice s dosta dece
Par Hrvatica udane za Srbe
I Oko 300 cetalja
Popis 1991:99% NJihovo naselje
Iako.Kazu mi kad dodju konacni rezultati.Bit ce gusto za Podlug.Izmedju 2/3-3/4 nasih maloljetnih
Zmaj od Bosne.Znam da si Mostarac
Mostar je mali gradic, sprcen u kotlini i nema bas puno mjesta za sirenje.Najvise pak mjesta je na nasoj strani od Sjevernog Logora, pa sve do Sutine i dole imas prostora.Bio sam par puta u Mostaru pa sam gledao lokacije i sve to
Bolje znam Banja Luku.Banja Luka je masovna.Siroka i sve puca pred njom.Cetnici iz Grmeca su ocito naseljeni u katolicka sela Banja Luke s popisa 1991.Kazu mi da je sve njihovo i jos gore.
Jedini trn u oku im je Kozarac, sad kad su sve na toj strani poklopili.Ali, imaju Bosnje dijasporu jacu, i nema prodaje dole, a i popisali su se fino
Sto se tice ovih podataka
Racunajuci ovaj increase ili povecanje Srba u Podlugu
Bit ce oko 2500 Srba popisano
Bez Podluga i Krkojevaca bilo je oko 1050 Srba.Srbi su u Krkojevcima vecinom prodali imanja.U Podlugu bas i nisu, ali jesu dosta.
Onako, gledajuci sad Podlug, i dodaj im nesto u Tomi
Po meni popisano
1500 Srba u selima S.Mosta
1000 Srba u gradu
=2500 Srba za Sanu
Kljuc oko 200 Srba u selima Kljuca
Oko 200 u gradu
Maksimalno ih je 500 popisano dole
Bosanski Petrovac oko 4500\
Bosanska Krupa bez Ivanjske imaju oko 900 popisanih Srba.Samo 200 u gradu
Ako je Ivanjska udarna igla Srpstva dole i ako su sve oni, a moguce je jer selo je odmah uz entitetsku liniju.Preko Rijeke Une je vec Blatna, a imaju i zaledje
Bosanska Krupa bi imala oko 1400 Srba
U Cazinu je par desetina Srba popisano a u Kladusoj tek nesto malo manje od 200
Receno mi je ima nasih u Bosanskoj Bojni
U Cejrecima je popisano 39 Srbina na uzorku od oko 300.
Cejreci imaju koliko ono popisanih sad s popisa 2013?
Ganjam Babice, Trnopolje i Kozarusu u Prijedoru takodjer da vidim kako je u tim selima isao popis
Zmaj od Bosne
Mi prvi put u Mostaru imamo jaku homogenu teritoriju s velikim selima.Na oko 850 km2 povrsine imas danas samo nasa sela.Nije to mala stvar.Zeljusa je jedino neko Srpsko selo na tom putu a i ona danas ima 1/3 Bosnjaka
Vise su cetnici uradili demografski naprimjer u B.Luci ili Gradisci nego Hrvati Mostara?
Sta su uradili?Jesu li uzeli neko nase selo?Nisu.Naselili su na bivsa Srpska imanja Laksevine I Ortijesa vise njihovih.I to je to.A Ortijes nije bas neko fino selo za zivjeti
Najvece selo danas Mostara su Gnojnice s cirka 3000 Bosnjaka.Nije to mala stvar
Ps:Nemoj pisati velikim slovima
Podlug ce biti gusto