☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

ABen
Član

Re: Iseljavanje hrišćana iz Bosne

Post Postao/la ABen » 15 dec 2012 06:38

BH-HZ je napisao/la:Vlah iz Kljuca se obreo u Zagrebu. :D
Ma samo nek ide i nek dolazi vise.

Ima ih puno koji napisu broj iz Srbije, CG, Hr ili drugi. Ali jos veci njihov je broj kad nazoves ili posaljes mu email a on tebi javi da je vlasnik preko granice i da ti njegov broj telefona sa pozivnom druge drzave.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 15 dec 2012 06:38

don kacunko je napisao/la:Hajde molim te malo sumsku obradi, ako vec imas vremena :)
mislis mene?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

don kacunko

Post Postao/la don kacunko » 15 dec 2012 06:44

ABen je napisao/la:
don kacunko je napisao/la:Hajde molim te malo sumsku obradi, ako vec imas vremena :)
mislis mene?
rs, prodaja nekretnina. Ovo je vecinom FBIH sto postavljas

amkos
Član

Re: Zivorodjeni Federacije Bih 2012

Post Postao/la amkos » 15 dec 2012 06:52

Interesanstno vijesti o vjencanim u Bratuncu nema od arpila / maja ove godine. sta to znaci, da li se i tu kriju podaci ? hm..
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 15 dec 2012 06:55

Ma bi ce i genocidna isto, samo polahko. Treba naci neku opcinu tamo koja je interesantna.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Down Under
Novi kolač

Post Postao/la Down Under » 15 dec 2012 07:22

Dobio sam napomenu da neki mlađi među vama ne znaju čitati ćirilicu, nadam se da vam je post čitljiv :rocky:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 15 dec 2012 07:41

Imas ovdje par oglasa (Bileca, Foca, Prijedor, Lopare).

Poslao sam vam onaj file o iseljenjima iz Bosne koji su 2002 zivili u Srbistanu.
Tamo se vidi da puno pravoslavaca iz USK zivi u Srbistanu. Vecina se nije zadrzala u genocidnoj tvorevini vec je produzila dalje.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 15 dec 2012 07:47

Vazno je da oni u Srbistanu vide nadu boljeg zivota i traze tu nadu tamo. I zato svi razmisljaju da li di idu tamo zivjeti.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

don kacunko

Post Postao/la don kacunko » 15 dec 2012 07:50

Ko kupuje nekretnine srba iz genocidne, to je daleko zanimljivije pitanje. Jer ako opet srbin kupi ostajemo na nuli, mislim hoce oni iseliti ali imaju opet zemlju u njihovom vlasnistvu.

Da je kako doci do podataka ko su kupci ovih nekretnina po sumskoj.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 dec 2012 07:56

Ne kupuje niko, ostaje prazna, i samo vidis spustanje cijena, i uvijek su to iste nekretnine.Ono sto je valjalo, dosad je kupljeno, a ovo su samo ostatci sela gdje su Bosnjaci debela vecina

Dolas na Lasvi, Vucipolje,Rudenice.To je Travnik, Bugojno i Kljuc, za one koji ne znaju
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 15 dec 2012 07:57

don kacunko je napisao/la:Ko kupuje nekretnine srba iz genocidne, to je daleko zanimljivije pitanje. Jer ako opet srbin kupi ostajemo na nuli, mislim hoce oni iseliti ali imaju opet zemlju u njihovom vlasnistvu.

Pogresno imas razmisljanje. U genocidnoj se slabo prodaje jer od nasih niko nece da kupi. Ako neko kupi to su vecinom oni. Ali bolje je imati jednog krmka u BiH koji ima deset kuca nego 10 njih u Bosni koji imaju svoju kucu tamo.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

don kacunko

Post Postao/la don kacunko » 15 dec 2012 08:04

ABen je napisao/la:
don kacunko je napisao/la:Ko kupuje nekretnine srba iz genocidne, to je daleko zanimljivije pitanje. Jer ako opet srbin kupi ostajemo na nuli, mislim hoce oni iseliti ali imaju opet zemlju u njihovom vlasnistvu.

Pogresno imas razmisljanje. U genocidnoj se slabo prodaje jer od nasih niko nece da kupi. Ako neko kupi to su vecinom oni. Ali bolje je imati jednog krmka u BiH koji ima deset kuca nego 10 njih u Bosni koji imaju svoju kucu tamo.
Ja sam imao jednu ideju oko ove tematike. Za Bosnjake bi odgovaralo da se konacno rs rastereti i da Bosnjaci tamo pocnu rasturati, ponajvise politicki ali i ekonomski. Misljenja sam da vise ne treba kupovati stanove i kuce srba i katolika po gradovima Zenici, Sarajevu, Bihacu, S. Mostu, Kaknju, Tesnju, Tuzli vec poceti stimulisati povratak srba iz rs-a u velike gradova u Federaciji. Na taj nacin cemo se rasteretiti u rs-u, dobijamo nove poreske obveznike u Federaciji koji nikada nece preci cenzus od 5 posto a uz to dobar dio njih ce se asimilirati u bosance i ako se ne asimiliraju jednostavno zbog slabog nataliteta ce nestati.

Za nekih 10 godina ako vratimo 40 000 srba iz rs u 99 posto bosnjacke gradove otvaramo put povratka u rs i slabljenje srpskog korpusa na etnicki genocidno ociscenoj teritoriji. Ionako nikada nece biti vazan faktor.

Ali ovo uraditi preko ministarstva za izbjeglice, dakle sluzbeno i javno. U protivnom nista od toga, mora se SDA konacno odvaziti da pocne raditi kvalitetne stvari.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 dec 2012 08:10

Pogresno ti je misljenje, jer privredni potencijal vlaha bi narastao, i oni bi se lagano vracali u svoje vukojebine po selima.Bilo kakav njihov povratak u nase gradove je samo jos gori ali za Bosnjake, jer bi ponovo, oni poceli da imaju i kupovnu moc.Ovako u svojim vlaskim selima, izuzev par gradica.Oni ce lagano curiti ka prvim vecim gradovima, a to su uglavnom oni u Srbiji, posebno pravoslavni vlasi iz Istocne Bosne gravitiraju Srbije, ako nemaju vece gradove blize njih .Vec se sad nazire kraj Sekovica, Ruda, Han Pijeska, Rogatice.Iduca decenija ce pokopati ta mjesta.

Navescu primjer Andrijevice.Tamo je svak bio go cetnik, i svak radio kao ucitelj po Podgorici, Sarajevu, Pristini, Prizrenu.Ali je slao pare porodici u toj zabiti.Sad kad nema cetnickog policajca kao prije iz Andrijevice po Pristini i Sarajevu, kad nema vise onako kao prije.Sad vidis da ta cetnicka zabit nestaje, sela se prodaju, mladezi sve manje.A, i oni koji su tu gledaju da odu ka Beogradu, a ne Podgorici

Dosta nam je Radovana Karadzica, i da se bilo ko vraca od njih u Sarajevu.Eto im Cacak i Kraljevo, pa nek se tamo svi doseljavaju

don kacunko

Post Postao/la don kacunko » 15 dec 2012 08:21

Jack je napisao/la:Pogresno ti je misljenje, jer privredni potencijal vlaha bi narastao, i oni bi se lagano vracali u svoje vukojebine po selima.Bilo kakav njihov povratak u nase gradove je samo jos gori ali za Bosnjake, jer bi ponovo, oni poceli da imaju i kupovnu moc.Ovako u svojim vlaskim selima, izuzev par gradica.Oni ce lagano curiti ka prvim vecim gradovima, a to su uglavnom oni u Srbiji, posebno pravoslavni vlasi iz Istocne Bosne gravitiraju Srbije, ako nemaju vece gradove blize njih .Vec se sad nazire kraj Sekovica, Ruda, Han Pijeska, Rogatice.Iduca decenija ce pokopati ta mjesta.

Navescu primjer Andrijevice.Tamo je svak bio go cetnik, i svak radio kao ucitelj po Podgorici, Sarajevu, Pristini, Prizrenu.Ali je slao pare porodici u toj zabiti.Sad kad nema cetnickog policajca kao prije iz Andrijevice po Pristini i Sarajevu, kad nema vise onako kao prije.Sad vidis da ta cetnicka zabit nestaje, sela se prodaju, mladezi sve manje.A, i oni koji su tu gledaju da odu ka Beogradu, a ne Podgorici

Dosta nam je Radovana Karadzica, i da se bilo ko vraca od njih u Sarajevu.Eto im Cacak i Kraljevo, pa nek se tamo svi doseljavaju
U pravu si za ovo, ali vise bih volio da vidim 2000 sarajevski srba u Sarajevu nego li u Bratuncu. Bratunac je trenutno najvazniji za nas, moraju se Bosnjaci gore rasteretiti. Do 2018. nas mora biti 50 posto registrovanih, trenutno nas ima 40 posto stanovnistva a 20 posto smo registrovani.

Bez obzira na iseljavanje vlaha, mi moramo bratunacke srbe vratiti u FBIH, Bratunac je trenutno najvazniji, vazniji i od Srebrenice jer je Srebrenica vec 2015. Bosnjacka opstina.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 dec 2012 08:31

Taj tvoj prijedlog znaci amputaciju zdrave noge
Bratunacki Srbi su svi iz Hadzica i Sarajevskih sela, najgori cetnici i zasto da ih vracamo po Sarajevu
Vidjelo se da kad Srbi izgube tlo pod nogama i gradove.Njihova sela ce nestatajati cak i te cetnicke zabiti.Andrijevica je imala lijep standard do neke 2000 godine, al posebno za komunizma, koliko je tamo cetnika doslo i nastanilo se u Sarajevu.Danas vidis, da taj kraj ima totalan kolaps, po gradovima nemaju vlast.Kupovne moci i nema, jer niko ne ulaze u taj kraj.I gdje bolji zivot danas.U Rogatici i Han Pijesku, Rudom?Ili Istocnom Sarajevu, gdje drug Bosnjak ulaze u firme, i daje posla vlasima, pa.Jedina razlika izmedju vlaha u tim mjestima s Istocnim Sarajevom je da je onaj vlah sit.I najvjerovatnije ima pare i ostat ce tamo.Dok onaj gleda kako da zapali u Srbiju

Mi kad bi ponovo vracali Srbe po Sarajevu, oznacio bi i kraj ono malo Bosnjaka sto zivi po Bosni, jer bi se industrija i kupovna moc Nebosnjaka povecala, a ako skopcas da osnivaci Sds i ideologija cetnickog pokreta je stvorena u Tuzli,Banja Luci i Sarajevu, a vidi ko ima kupovnu moc u tim gradovima.

Ovo je samo kraj Srba i tih sto se pisu kao Srbi po Istocnoj Bosni.Ljudski zivot je relativno kratak, neko duze zive a neko manje.Ali, takodjer ce i ta naselja i opcine po istocnoj Bosni imati odredjeni rok trajanja, i to mnogo prije nego poslije

Vrijeme radi za nas.Ne okrecimo pjescani sat unazad

don kacunko

Post Postao/la don kacunko » 15 dec 2012 08:35

Jack je napisao/la:Taj tvoj prijedlog znaci amputaciju zdrave noge
Bratunacki Srbi su svi iz Hadzica i Sarajevskih sela, najgori cetnici i zasto da ih vracamo po Sarajevu
Vidjelo se da kad Srbi izgube tlo pod nogama i gradove.Njihova sela ce nestatajati cak i te cetnicke zabiti.Andrijevica je imala lijep standard do neke 2000 godine, al posebno za komunizma, koliko je tamo cetnika doslo i nastanilo se u Sarajevu.Danas vidis, da taj kraj ima totalan kolaps, po gradovima nemaju vlast.Kupovne moci i nema, jer niko ne ulaze u taj kraj.I gdje bolji zivot danas.U Rogatici i Han Pijesku, Rudom?Ili Istocnom Sarajevu, gdje drug Bosnjak ulaze u firme, i daje posla vlasima, pa.Jedina razlika izmedju vlaha u tim mjestima s Istocnim Sarajevom je da je onaj vlah sit.I najvjerovatnije ima pare i ostat ce tamo.Dok onaj gleda kako da zapali u Srbiju

Mi kad bi ponovo vracali Srbe po Sarajevu, oznacio bi i kraj ono malo Bosnjaka sto zivi po Bosni, jer bi se industrija i kupovna moc Nebosnjaka povecala, a ako skopcas da osnivaci Sds i ideologija cetnickog pokreta je stvorena u Tuzli,Banja Luci i Sarajevu, a vidi ko ima kupovnu moc u tim gradovima.

Ovo je samo kraj Srba i tih sto se pisu kao Srbi po Istocnoj Bosni.Ljudski zivot je relativno kratak, neko duze zive a neko manje.Ali, takodjer ce i ta naselja i opcine po istocnoj Bosni imati odredjeni rok trajanja, i to mnogo prije nego poslije

Vrijeme radi za nas.Ne okrecimo pjescani sat unazad
U pravu si, slazem se 100 posto. Uz to bih dodao da kada se srbi eventualno vrate da ce im crveni potrcati u zagrljaj kao brat bratu...

OK, ja se iskreno nadam da se srbi mogu iseljavati tolikom brzinom ka matici da nas se rastereti kako treba. Na Bratunac se mora ukljuciti SDA i sve probosanske stranke, 1. mart ima fokus na Bratuncu. Ovu opstinu spominjem jer je to vrlo jako izrazeno iseljavanje i prodaja nekretnina, ali i mi moramo do duse nesta uraditi. Malo je glupo ako samo sjedimo i gledamo da se oni isele.

1. mart ce pokazati koliko mozemo profitirati od svih nabrojanih faktora, 2014. je blizu.

edin
Član

Post Postao/la edin » 15 dec 2012 09:10

Ja sam ucio cirilicu u osnovnoj, ali kako je nisam koristio, totalno mi je losa:D

Ali ko ima probleme samo copy paste u google translator i prijevod na hrvatski;)

jabuka
Član

Post Postao/la jabuka » 15 dec 2012 09:21

| AUTOR: FENA BROJ UMRLIH NIKAD VEĆI, ROĐENIH NIKAD MANJI Godišnje u RS umre stanovnika koliko ima jedna općina

Stanovništvo Republike Srpske svake godine smanjuje se za veličinu jedne općine kao što je Istočni Stari Grad ili Berkovići.

Primjera radi, općina Istočni Stari Grad broji oko 2.000 stanovnika, dok je u Berkovićima po zadnjem popisu iz 1991.godine bilo oko 3.500 stanovnika.

Upozoravajuće podatke o konstatnom padu žitelja na prostoru sadašnje Republike Srpske evidentirala je i zvanična statistika u nedavno objavljenom godišnjaku.

Broj umrlih osoba se povećava, pa je u 2011., u odnosu na prethodnu godinu, bio veći za jedan posto.

Prosječna starost umrlog lica u Republici Srpskoj je 72,5 godine, a statističari su došli do podataka da, u prosjeku, žene žive duže od muškaraca oko šest godina.

Istovremeno, skoro polovina umrlih osoba imala je neke od bolesti sistema krvotoka, a jedna petina umre od malignih tumora.

U RS-u se od 2007. godine broj zaključenih brakova smanjuje. Izraženo u ciframa, to znači da na hiljadu stanovnika u prosjeku budu četiri nova sklopljena braka.

Zanimljivo je da je najstariji „mladoženja“ u 2011. godini imao 88 godina, a „nevjesta“ 77 godina, dok je najmađi muškarac koji je ušao u brak imao 17 godina, a „mlada“ je bila 16-godišnjakinja.

Ipak, statistika pokazuje da je prosječna starost nevjeste prilikom zaključenja braka u RS 27,4, dok prvi brak u prosjeku zaključuju sa 26,1 godina.

Prosječna starost mladoženje prilikom zaključenja braka je 31,2 godina, a prvi brak u prosjeku sklapaju sa 29,5 godina.

Starosna granica kada je u pitanju majčinstvo se pomjerila. Tako je prosječna starost majke pri rođenju prvog djeteta u Republici Srpskoj bila je 26,3 godine, skoro pola godine veća nego u 2010. Podaci ukazuju da žene odlažu rađanje djece i da se starosna granica prilikom rađanja djece povećava.

Ukupna prosječna starost majke pri rođenju djeteta u EU, prema posljednjem raspoloživom podatku Eurostata (2009. godine) bila je 29,7, dok je u Republici Srpskoj prosječna starost u 2011. godini bila 28 godina.

U posljednjem periodu oko 85 posto živorođene djece u RS rađa se u braku.

Republika Srpska ima jednu od nižih stopa smrtnosti odojčadi u poređenju s državama iz okruženja i za 2011. godinu iznosila je 4,5 posto. Na hiljadu živorođenih beba, u prosjeku umru oko četiri bebe do godinu dana starosti.

Jakub
Član

Post Postao/la Jakub » 15 dec 2012 11:44

"Od kolijevke pa do groba ,najljepse je tursko doba!" Ovo je za tebe Kacunko da shvatis poentu sta ti Jack govori.
U vrijeme lijepih Otomana pravovjerni su zivili u carsijama(gradovima),a kjafiri po selima.
To je bilo zlatno doba i prema tome neka ih po vukojebinama jer su tamo najsretniji,a mi ,opet, ne mozemo bez carsije.

Od kada ih je A-U naselila u gadove ,plus Kraljevina i kasnije Tito od njih se nije moglo zivjeti.
Vlah je za divljine ,nije za njega civilizacija.Nije!

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 15 dec 2012 11:46

Jakub je napisao/la:"Od kolijevke pa do groba ,najljepse je tursko doba!" Ovo je za tebe Kacunko da shvatis poentu sta ti Jack govori.
U vrijeme lijepih Otomana pravovjerni su zivili u carsijama(gradovima),a kjafiri po selima.
To je bilo zlatno doba i prema tome neka ih po vukojebinama jer su tamo najsretniji,a mi ,opet, ne mozemo bez carsije.

Od kada ih je A-U naselila u gadove ,plus Kraljevina i kasnije Tito od njih se nije moglo zivjeti.
Vlah je za divljine ,nije za njega civilizacija.Nije!
:respekt:
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Odgovorite