A Jack mi neodgovori na pitanje. :sofa:
Vitalna statistika BiH
Re: Vitalna statistika BiH
amkos imas sejh googela on ce ti dati sve sto ti treba.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

krhan je napisao/la:Ja ka sam onaj clanak procito pa kreno razmismljati i poceo sebi postavljati pitanje.
Zamisli da imamo makar 2/3 od njihovih zivorodjenih gdje bi nam bio kraj.
Da, bilo bi dobro, ali je drugačije okruženje, ustvari slično sa jedne strane, a sa druge baš i nije. Mene Palestinci podsjećaju na Hrvate u Bosni u vezi glasanja. To je biti ili ne biti. Da Palestinci ne prave djecu nestali bi sa lica Zemlje, slično kao Hrvati da se ne "snalaze" u vezi Izbora u BiH nestali bi najprije politički zato glasa svako živ i mrtav jer je situacija biti ili ne biti.
A mogli bi mi imati jači natalitet da hoćemo i da se trendovi izmjene, a ne da nam ženama budu preče krpice i torbice od djece. A s obzirom da volimo svašta probat, al krmetinu nedaj Bože
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Rekao sam da cu ti odgovoriti na pitanje,cim agencija za statistiku izbaci podatke konacne za naseljena mjesta,starost i spol.Dosta tog mi ta publikacija moze reci u nekim mojim kalkulacijamakrhan je napisao/la:amkos imas sejh googela on ce ti dati sve sto ti treba.![]()
![]()
Za par sedmica ce to biti nadam se najkasnije
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Mogu odgovoriti samo za August neka svoja procjena
Zhk 63 rodjena
Posavina 15
Livno 44
122 rodjena u ova tri nazovi ''Hrvatska'' kantona.Ako idemo malo u detalje
Domaljevac nema rodjenih
Odzak 4
Orasje 11
Nek je pola u Odzaku,i 2 od 11 Bosnjaci zivorodjenih.Znaci Posavina ima 11 rodjenih Hrvata
Skutorija odbio sam 2.To je 61 Hrvat,2 nasa
Dodaj to sa Livnom.Oko 36 rodjenih Hrvata
Imas u ta tri kantona Hrvatska:108 Hrvata
+ imas Mostarski kanton
Neum i Prozor 5 Hrvata
Stolac,Ravno,Jablanica i Konjic 7
Citluk 22+ Capljina 17
To je 51,bez Mostara
Mostar ima 81 rodjenih,nek je 45 Hrvata
Imamo 96
204 Hrvata imamo bez Srednje Bosne i Zenice,Tuzle i Sarajeva
Onako od oka 40 u Sbk
To je 244
Bez Zenice
To je nekih 45 max
Dodaj Sarajevo,dodaj ostatak
Cirka 285 Hrvata,cirka 15 Srba,ostatak su Bosnjaci i Bosanci
Naravno kad dodju podatci za starosno-spolnu strukturu.Tad cu vec imati neki bolji pregled
Zhk 63 rodjena
Posavina 15
Livno 44
122 rodjena u ova tri nazovi ''Hrvatska'' kantona.Ako idemo malo u detalje
Domaljevac nema rodjenih
Odzak 4
Orasje 11
Nek je pola u Odzaku,i 2 od 11 Bosnjaci zivorodjenih.Znaci Posavina ima 11 rodjenih Hrvata
Skutorija odbio sam 2.To je 61 Hrvat,2 nasa
Dodaj to sa Livnom.Oko 36 rodjenih Hrvata
Imas u ta tri kantona Hrvatska:108 Hrvata
+ imas Mostarski kanton
Neum i Prozor 5 Hrvata
Stolac,Ravno,Jablanica i Konjic 7
Citluk 22+ Capljina 17
To je 51,bez Mostara
Mostar ima 81 rodjenih,nek je 45 Hrvata
Imamo 96
204 Hrvata imamo bez Srednje Bosne i Zenice,Tuzle i Sarajeva
Onako od oka 40 u Sbk
To je 244
Bez Zenice
To je nekih 45 max
Dodaj Sarajevo,dodaj ostatak
Cirka 285 Hrvata,cirka 15 Srba,ostatak su Bosnjaci i Bosanci
Naravno kad dodju podatci za starosno-spolnu strukturu.Tad cu vec imati neki bolji pregled

-
Bosnjak na kvadrat
- Član
Hoće li ujaci izgurati na preko 3200 novorođenih ove godine? Lani su imali oko 3500...
Imali su prilicno velik pad u sjevernoj Hercegovini posebno Prozoru.Tesko je reci
Ja cekam jednostavno prvu knjigu starost i spol po naseljenim mjestima.Obecali su do kraja Oktobra izdati tu knjigu,ako ne slazu
Tu ce mi dati neki presjek starosti za Hrvate.Ovo sto je izdano je bilo samo na razini opcina prije par mjeseci.Ovi detaljniji podatci mi mogu dati bolju demografsku sliku
Ja cekam jednostavno prvu knjigu starost i spol po naseljenim mjestima.Obecali su do kraja Oktobra izdati tu knjigu,ako ne slazu
Tu ce mi dati neki presjek starosti za Hrvate.Ovo sto je izdano je bilo samo na razini opcina prije par mjeseci.Ovi detaljniji podatci mi mogu dati bolju demografsku sliku

Hvala ti Jack. 
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

Zahvali se sejk Googlu a ne meni

Jack je napisao/la:Zahvali se sejk Googlu a ne meni![]()

U porodilištu Bolnice Istočno Sarajevo u ovoj godini je drugi put u toku 24 časa rođeno 11 beba, rekao je Srni načelnik Odjeljenja ginekologije Siniša Zubić. On je naveo da su juče rođene dvije djevojčice i devet dječaka, te podsjetio da je i 8.-og marta rođeno 11 beba.
Zubić je istakao da je za šest mjeseci ove godine rođeno 20 beba više nego za isti period prošle godine, a za devet mjeseci imali su 34 poroda više.
On se nada da će i u naredna dva mjeseca broj beba, u prosjeku, biti veći, tako da bi u ovoj godini mogli zabilježiti više od 500 poroda.
Zubić je istakao da je ginekološko-akušersko odjeljenje specifično, jer se posebna pažnja posvećuje održavanju higijene, te da im je dobrodošla donacija Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/.
“Stigla nam je pomoć od redakcije “Đurđevdanskog festivala”. Za iznos od 5.230 KM, koliko je prikupljeno od prodatih ulaznica na ovogodišnjem festivalu, obezbijeđeni su jastuci, plahte, prekrivači, mjerni uređaji i drugo”, rekao je Zubić zahvalivši RTRS-u za iskazanu humanost.
Zubić je istakao da je za šest mjeseci ove godine rođeno 20 beba više nego za isti period prošle godine, a za devet mjeseci imali su 34 poroda više.
On se nada da će i u naredna dva mjeseca broj beba, u prosjeku, biti veći, tako da bi u ovoj godini mogli zabilježiti više od 500 poroda.
Zubić je istakao da je ginekološko-akušersko odjeljenje specifično, jer se posebna pažnja posvećuje održavanju higijene, te da im je dobrodošla donacija Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/.
“Stigla nam je pomoć od redakcije “Đurđevdanskog festivala”. Za iznos od 5.230 KM, koliko je prikupljeno od prodatih ulaznica na ovogodišnjem festivalu, obezbijeđeni su jastuci, plahte, prekrivači, mjerni uređaji i drugo”, rekao je Zubić zahvalivši RTRS-u za iskazanu humanost.
Neki dan trojke u Foci.

Mozda nije vrijeme i mjesto ali me interesuje da li iko vodi statistiku o "izgubljenoj" djeci, tj. ženama koje izgube svoje dijete u 3, 4, 6, 8 mjesecu trudnoće. Kako se to vodi ? U posljednjih par godina znam bar 5 takvih slučajeva. Jel ovo normalna pojava ili ne i kako na ovo gledati ?
Mozda nisam prije cuo za ovakve slucajeve, ali mogu reći da nije jednostavno familiji. Kasnije žene idu na "ciscenje" itd.
Mozda nisam prije cuo za ovakve slucajeve, ali mogu reći da nije jednostavno familiji. Kasnije žene idu na "ciscenje" itd.
-
Bosnjak na kvadrat
- Član
Dns sam saznao da je poslije II svj rata broj umrlih novorođenčadi bio čak i preko 10%, ali reče ovaj izvor da je taj broj drastično smanjen i da je to nešto jako pozitivno. Vjerujem da je zbog bolje zdravstvene njega i broj izgubljnenih trudnoća mnogo manji nego nekad...
Sve manje tradicionalnih imena: Djecu nazivaju Floki, Kobra, Gazda...
U Krajini je postalo popularno da se djeci daju dva imena ili ime i nadimak. Neka od njih su Abduldželil Safet, Aron Šaban
http://www.faktor.ba/vijest/sve-manje-t ... zda-219814
U Krajini je postalo popularno da se djeci daju dva imena ili ime i nadimak. Neka od njih su Abduldželil Safet, Aron Šaban
http://www.faktor.ba/vijest/sve-manje-t ... zda-219814
Svaki dan čujemo i čitamo za neki novi suicid tj. samoubistvo. U medijima se to provlači. I na klixu i na faktor.ba. Čitajući komentare čovjek bi pomislio da Vlast namjerno stavlja takve vijesti na glavnu stranicu da ubije narod u pojam. U nekim zemljama se takve vijesti ne objavljuju da se narod ne demorališe itd. Šta vi mislite o ovome, da li je razlog ovoga u teškoj socio-ekonomskoj situaciji u Bosni, bračnim neslaganjima, siromaštvu itd. ??
Da li je i prije ovoga bilo ali nije bilo ovoliko medija da se haman na svakom mediju ovakve vijesti objavljuju i pišu.
Teško je ovo sve shvatiti, ali se izgleda "nešto" dešava sa narodom. Ili je ovo neka vrsta specijalnog rata.

Da li je i prije ovoga bilo ali nije bilo ovoliko medija da se haman na svakom mediju ovakve vijesti objavljuju i pišu.
Teško je ovo sve shvatiti, ali se izgleda "nešto" dešava sa narodom. Ili je ovo neka vrsta specijalnog rata.
Takodjer sam misljenja da je dobro da sire narodne mase ne znaju za nase losije demografsko stanje sada jer to dosta utice na psihu ljudi i govori im da ne traze u BiH svoju sudbinu i nafaku. Jer da znaju bili bi zabrinuti, nebi mogli spavati, budili bi se u noci znojni, imali bi nesanicu, glavobolju. Gledali bi kako da pobjegnu vanka, kako da "uspiju vani" itd. Sve ono sto ima onaj koga demografsko pitanje Bosnjaka interesuje bar malo.
Jer svako malo na fb citam komentare ljudi kako pisu "Dobrodosla na Svijet ta i ta ili taj i taj", "zahvaljuju se tom i tom doktoru" itd. Sto je narod neinformisaniji bice vise djece, cini mi se.

Jer svako malo na fb citam komentare ljudi kako pisu "Dobrodosla na Svijet ta i ta ili taj i taj", "zahvaljuju se tom i tom doktoru" itd. Sto je narod neinformisaniji bice vise djece, cini mi se.
-
Bosnjak na kvadrat
- Član
Sa ovim se mogu složiti - vidim po sebi. Što više vidiš kakvi nas problemi čekaju sve mi je teže. Ne možeš ba mirno leći i spavati a znaš da nas čeka teška budućnost. Koliko samo mladih ljudi sam čuo u zadnje vrijeme da žele vani. I što je najgore, mladi i obrazovani.amkos je napisao/la:Takodjer sam misljenja da je dobro da sire narodne mase ne znaju za nase losije demografsko stanje sada jer to dosta utice na psihu ljudi i govori im da ne traze u BiH svoju sudbinu i nafaku. Jer da znaju bili bi zabrinuti, nebi mogli spavati, budili bi se u noci znojni, imali bi nesanicu, glavobolju. Gledali bi kako da pobjegnu vanka, kako da "uspiju vani" itd. Sve ono sto ima onaj koga demografsko pitanje Bosnjaka interesuje bar malo.
Pa onda kada vidim i čujem šta se radi u državnim firmama i institucijama, a imam poznanika na jako visokim pozicijama, to je strašno...
Kao da je neko "sisao" i ljudima izbacio moral, savjest, cast, postenje iz duse i tijela. Mislim da od toga sve polazi. Od izopacenih vrijednosti danas. Skoro se i ne gleda kako je odredjeni novac stecen. Jedni mjenjaju radna mjesta k'o carape zato sto su oni ili njihova familija clanovi vladajucih partija. Postenom narodu krce crijeva i spaja kraj s krajem. Jaz je ogroman i izgleda bice jos veci. Zato imamo i ovo otudjenje ljudi i druženje iz interesa. Nadati se je najboljem.
-
Bosnjak na kvadrat
- Član
http://ba.n1info.com/a119205/Vijesti/Vi ... nstva.html
Broj pojedinaca koji su se odrekli BH državljanstva po godinama:

Broj pojedinaca koji su se odrekli BH državljanstva po godinama:

Prije 5-6 godina to nije bilo.Sad citas crnjake.Izvsio samubistvo,popio kiselinu,skocio s zgrade,objesio se u stali.Toga nije bilo prije 5 godina ovdje.Ocito nemaju svi para da idu u Iran,da zive u Poljine Hillsu,da umjesto da od sramote podnese ostavku,prica o uspjehu mu stranke koja je zijanila Srebrenicu.Mi u Krajini to zovemo NEUSPJEH.Ali,haj ko je i sta je Jack.Obicni Krajiski seljacic koji nije iz Sarajeva Centra da palamudi tu o demografijiamkos je napisao/la:Takodjer sam misljenja da je dobro da sire narodne mase ne znaju za nase losije demografsko stanje sada jer to dosta utice na psihu ljudi i govori im da ne traze u BiH svoju sudbinu i nafaku. Jer da znaju bili bi zabrinuti, nebi mogli spavati, budili bi se u noci znojni, imali bi nesanicu, glavobolju. Gledali bi kako da pobjegnu vanka, kako da "uspiju vani" itd. Sve ono sto ima onaj koga demografsko pitanje Bosnjaka interesuje bar malo.
Jer svako malo na fb citam komentare ljudi kako pisu "Dobrodosla na Svijet ta i ta ili taj i taj", "zahvaljuju se tom i tom doktoru" itd. Sto je narod neinformisaniji bice vise djece, cini mi se.![]()
Pogledaj sam cin popis stanovnistva.Svaka drzava cak i Indija daje datum publikacije ili Objavu podataka na svojoj stranici.Onako nepismena Indija gdje 25% stanovnistva Nepismeno,gdje 70% nema tolatet u kuci,ima pravilnik o popisu.Kod nas kazu.Bit ce podatci objavljeni krajem Septembra,sad je kraj Oktobra,i gdje je rezultat.Upitaj sad ko je cuo za tamo Jelenu Karleusu ili ovaj forum.Pa ces cuti i vidjeti.Ostavljamo pare cetnicima koji dolaze i samo se smiju jer smo glupi kreteni.Cast izuzetcima.Onaj visoki kreten od 210 cm drma pjesme od Baje Malog Knindze.A onaj idiot Teletovic udara svoje igrace.Spahic je seljacina i po,ali on makar udara tudje igrace
Sta nam je ovo trebalo.Ponasamo se glupo i bahato,mislimo da cemo ziviti vjecno,a jedino sto cemo uraditi je da ce nam sinovi ili unuci zivjeti van Bosne uz ovakvu ''strategiju'' kakvu imamo danas