Vitalna statistika BiH
Re: Zivorodjeni Federacije Bih 2012
Dovoljno je pogledati temu o iseljavanju hriscana iz Bosne pa vidjeti koliko je Bugojno hrvatsko.
Ostaci ostataka katolika prodaju sve sto imaju i odlaze u hrvatsku. Zauvjek
Ostaci ostataka katolika prodaju sve sto imaju i odlaze u hrvatsku. Zauvjek
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Re: Iseljavanje hrišćana iz Bosne
Da je ovo u Krajini AB otislo bi i za 10 hiljada KM.ABen je napisao/la:Kod nas u USK bi to otislo za 15.700€. Ovo nije sala, imam cetri takve ponude.Drina je napisao/la:Cijena je prevelika za “obicnog covjeka”.
To je vise za neku firmu koja bi koristila tamosnju sumu (ako je dozvoljeno) ili da se podigne neki turisticki kompleks.
Bosna Bosnjacima!
-
eduardo
Re: Tuzla - živorođeni
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=50331
Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o ostvarivanju prava iz primarne zdravstvene zaštite povratnika u Republiku Srpsku u JZU domovi zdravlja na području Tuzlanskog kantona. Ovom Odlukom povratnicima iz Federacije Bosne i Hercegovine u Republiku Srpsku omogućeno je ostvarivanje prava na korištenje primarne zdravstvene zaštite u svim javnim zdravstvenim ustanovama domovi zdravlja na području Tuzlanskog kantona, te i utvrđeni izvori finasiranja tih prava.
Zdravstvena zaštita obuhvata primarnu zdravstvenu zaštitu, specijalističko – konsultativnu i vanbolničku dijagnostičku djelatnost sekundarnog i tercijarnog nivoa.
Uslovi za ostvarivanje prava su dokaz da je povratnik imao status raseljenog lica saglasno Zakonu o raseljenim osobama i povratnicima u Federaciji Bosne i Hercegovine i izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine i CIPS lična kartu izdata u općini u Republici Srpskoj.
Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o ostvarivanju prava iz primarne zdravstvene zaštite povratnika u Republiku Srpsku u JZU domovi zdravlja na području Tuzlanskog kantona. Ovom Odlukom povratnicima iz Federacije Bosne i Hercegovine u Republiku Srpsku omogućeno je ostvarivanje prava na korištenje primarne zdravstvene zaštite u svim javnim zdravstvenim ustanovama domovi zdravlja na području Tuzlanskog kantona, te i utvrđeni izvori finasiranja tih prava.
Zdravstvena zaštita obuhvata primarnu zdravstvenu zaštitu, specijalističko – konsultativnu i vanbolničku dijagnostičku djelatnost sekundarnog i tercijarnog nivoa.
Uslovi za ostvarivanje prava su dokaz da je povratnik imao status raseljenog lica saglasno Zakonu o raseljenim osobama i povratnicima u Federaciji Bosne i Hercegovine i izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine i CIPS lična kartu izdata u općini u Republici Srpskoj.
Steta sto kod nas nema ni jedan vrh preko 2000m, Crni vrh na Grmecu 1604m. Steta. Da ima to bi islo ko halva na prazan stomak.BH-HZ je napisao/la:Da je ovo u Krajini AB otislo bi i za 10 hiljada KM.ABen je napisao/la:Kod nas u USK bi to otislo za 15.700€. Ovo nije sala, imam cetri takve ponude.Drina je napisao/la:Cijena je prevelika za “obicnog covjeka”.
To je vise za neku firmu koja bi koristila tamosnju sumu (ako je dozvoljeno) ili da se podigne neki turisticki kompleks.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Ako te zanimaju takvi krajevi. Mozes kupiti nesto gore na Tjentistu.
Cak sta vise imas gore nasih sela i ljudi. Tu je najveci povratak u focansom kraju(Izuzmemo li Ustikolinu).
Mozes otici na ljeto pa vidjeti kako je. Zemlja nije skupa i lijepo je za imati vikendicu ako volis planinarenje i prirodu. A nisi daleko ni od Trebinja/Dubrovnika. Samo "prebacis preko Cemerna" i imas hercegovacku klimu. Za manje od 2h si u Dubrovniku.
http://sutjeska2007.blogspot.com
Imam osjecaj da sam vidio i oglase. Postaviti cu ako naidem na njih.
Cak sta vise imas gore nasih sela i ljudi. Tu je najveci povratak u focansom kraju(Izuzmemo li Ustikolinu).
Mozes otici na ljeto pa vidjeti kako je. Zemlja nije skupa i lijepo je za imati vikendicu ako volis planinarenje i prirodu. A nisi daleko ni od Trebinja/Dubrovnika. Samo "prebacis preko Cemerna" i imas hercegovacku klimu. Za manje od 2h si u Dubrovniku.
http://sutjeska2007.blogspot.com
Imam osjecaj da sam vidio i oglase. Postaviti cu ako naidem na njih.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Prva djevojka na forumu,dobro nam dosla.Sve_Znala je napisao/la:Lijep pozdrav svima![]()
Htjela sam samo pitati da li neko od vas zna zasto recimo Hrvati po svojim forumima svojataju i ubacuju u nekakvu HB gradove poput Bugojna,N Travnika,Travnika,Konjica,D Vakufa itd ... kad znamo da u tim gradovima ogromna vecina su Bosnjaci i da su to skoro pa jednonacionalni Bosnjacki gradovi
Svojataju jer misle da ce se tako ohrabriti njihovo stanovnistvo da se vrati ali realnost je da su to gradovi gdje su Bosnjaci 90%plus a ide se kao 100%
Postavi da vidim sta ima. Znas li koliko ovaj gore trazi za to zemljiste na Vucevu? Meni se Foca svida zbog vrhova preko 2000m, a i u Foci ih ima najvise.
Ali tesko da cu tamo kupiti ista. Nemogu ja nikud iz moje kasabe, najdalje sto bi islo je ovaj blizi dio SB kantona, Vlasic i okolina jer sam tamo za dva sata voznje.
Ali tesko da cu tamo kupiti ista. Nemogu ja nikud iz moje kasabe, najdalje sto bi islo je ovaj blizi dio SB kantona, Vlasic i okolina jer sam tamo za dva sata voznje.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
To je isto kao i prica o Hrvatskoj do Drine,iako u Podrinju ne zivi ni 100 Hrvata.Sve_Znala je napisao/la:Lijep pozdrav svima![]()
Htjela sam samo pitati da li neko od vas zna zasto recimo Hrvati po svojim forumima svojataju i ubacuju u nekakvu HB gradove poput Bugojna,N Travnika,Travnika,Konjica,D Vakufa itd ... kad znamo da u tim gradovima ogromna vecina su Bosnjaci i da su to skoro pa jednonacionalni Bosnjacki gradovi
Da su oni ljudi shvatili bi da ove opcine nikako ne mogu biti u sastavu HB kad imaju apsolutnu bosnjacku vecinu,ali posto su oni samo stado ovaca kojim uvijek neko mora komandovati(jer sami sa sobom ne znaju upravljati,nemaju mozga)onda su njihove price jako duhovite i nije mi ni zamjeriti.
Bosna Bosnjacima!
To kad se procuje da je privatnik kupio na scenu stupaju drvosjece heeh
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M
http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati
Imam neku šuhu da je ova "djevojka sve znala" obični ustaski provokator..
a inace nikad se ne prevarim...što li odmah ode s foruma ova "djevojka" ?

a inace nikad se ne prevarim...što li odmah ode s foruma ova "djevojka" ?
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Gospodjice, ako ste zena.Ja ne vidim da vas je bilo ko uvrijedio ovdje.Pa, meni su stoput gore pisalinego vidim ja da nisam bas dobro dosla pa vam necu vise smetat
Pozdravio bih te, ali ti si ''odustala'' od ovog foruma nakon 2 posta.No, da ti odgovorim na zadano pitanjeLijep pozdrav svima
Takozvani Hrvatski forumi su uglavnom u vlasnistvu jednog ili vise pojedinaca, ponekad i politickih organizacija.Oni to rade svjesno ili nesvjesno, radi dizanja morala, radi urodjene lazi, radi patoliske opsjednostotsti prema Muslimanima koje bi oni voljeli da ne postoje ovdje, i tako.To se radi i visegeneracijskom kompleksu.Oni bi najradije nas u Anatoliju sve prebacili, da moguHtjela sam samo pitati da li neko od vas zna zasto recimo Hrvati po svojim forumima svojataju i ubacuju u nekakvu HB gradove poput Bugojna,N Travnika,Travnika,Konjica,D Vakufa itd ... kad znamo da u tim gradovima ogromna vecina su Bosnjaci i da su to skoro pa jednonacionalni Bosnjacki gradovi
Sad, kad to ne mogu, onda moraju sami sebe lagati.Bugojno ima skoro 90% osnovaca Bosnjaka u opcini prosle skolske godine.Jajce ide ka 60% Bosnjaka u osnovnim skolama.Konjic cak ce biti i 100% Bosnjacki
Uglavnom, ovo je vise psiholosko, propagandno djelovanje usmjereno na skutore nizeg Iq.Oni s visim, reci ce.Pa, ajde ako je tako.Daj mi podatke.Naravno, naci ce se neki podatak, koji ce oni pokusati da prebaci na svoj mlin, pricat ce se prazna retorika kako je Konjic nacionalni park, kako Citluk rastura, i kako je sve to.Kako Mostar jos malo ima pa 2/3 Hrvata ili sta ne.
Sociopatsko ponasanje, uzrokovanjo kompleksom nize vrijednosti, znaju da su kod Bosnjaci zivi, i nije vazno jel 2012 ili 2062 godina.Oni ce i dalje pricati i pisati tako.Naravno, kao sto sam rekao, imali bi oni dusevni mir, da nema tih omrazenih ''balija''.Zato, oni i matematicko nenormalne jednacine u svoju korist prepravljaju, iako je i budali jasno da Bosnjaci drze 1/3 zemlje, na njihovim forumima, to se servira kao 20 % ili sve
I jos nesto
Zao mi je sto ''odustajes'' od foruma, ipak osjecas se ''ugrozeno'' jer strasno teske rijeci su pale protiv tebe i ja to shvacam.Ko zna, mozda i sama ne znas, sta da postavis, kako da se izrazis, ili sta da uradis dalje
No, sta je tu je.Necu izvrsiti harakiri ako i ne napises post.Ja znam da te nisam vrijedjao ili rekao nijednu ruznu rijec, tako moja savjest je cista
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Sta mislis Jack , kakva je tvoja procjena za repuliku sumsku za 2012 godinu???
Dali mogu pasti ispod 8000 zivorodjenih mislim samo na srbe, jer su u 2011 imali oko 8300
Dali mogu pasti ispod 8000 zivorodjenih mislim samo na srbe, jer su u 2011 imali oko 8300
Imaju strasan raspad sistema, to je sigurno.Najgore je na istoku Bosne, tamo su bas potope dozivjeli.Ne znam, jer ne izbacuju vise vitalnu statistiku kao prijasnjih godina.Koliko imaju u prvih 6 mjeseci ili 9 mjeseci zivorodjenih.Ako saznam tu cifru mogu dati neku pretpostavku

Placa se poraz na zemljistu.To je sumska vukojebina, gdje nemas nikakve komunalije.Kao sto Sarajlija rece.Pola te sume ce ti nestati u roku godinu dana, kad saznaju neke drvne kompanije, da je to u vlasnistvu privatnog lica
Inace, danas je Hrvatska usvojila zakon o prebivalistu.Nema vise.Ovim time jednostavno anulira ono kao prije.Imas 330 katolika u Dobreticima i 1911 redovnih biraca.Nema tog vise.I mi moramo da to radimo
I jos nesto.Ovo je kraj onih sto se pisu kao Hrvati u centralnoj Bosni.Franjo je kraj dao onim iz Posavine prije 20 godina.A, sad vrijeme, promjena prebivalista i novi zakoni, uz migracije ce ukinuti manjinu koja se pisu kao Hrvati po centralnoj Bosni.Ovo ide i ka 80% Bosnjackom kantonu uskoro, radi se o centralnoj Bosni
Bravo Hrvatska, sad da lijepo sredite jos zakon o dvojnom glasanju, ako zelite u Eu naravno.Pa, da se rijesi pitanje glasam za Jajce, a zivim u Bjelovaru
Inace, danas je Hrvatska usvojila zakon o prebivalistu.Nema vise.Ovim time jednostavno anulira ono kao prije.Imas 330 katolika u Dobreticima i 1911 redovnih biraca.Nema tog vise.I mi moramo da to radimo
I jos nesto.Ovo je kraj onih sto se pisu kao Hrvati u centralnoj Bosni.Franjo je kraj dao onim iz Posavine prije 20 godina.A, sad vrijeme, promjena prebivalista i novi zakoni, uz migracije ce ukinuti manjinu koja se pisu kao Hrvati po centralnoj Bosni.Ovo ide i ka 80% Bosnjackom kantonu uskoro, radi se o centralnoj Bosni
Bravo Hrvatska, sad da lijepo sredite jos zakon o dvojnom glasanju, ako zelite u Eu naravno.Pa, da se rijesi pitanje glasam za Jajce, a zivim u Bjelovaru

Odakle im 98.000 prvacica??Jack je napisao/la:Ja bih mogao od oka da dadnem procjenu za cetnitet jer imam dosta podataka, i prije su mi dostavljali nesto podataka, tako znam onako kako ide kretanje dole.Oni sad ove skolske godine imaju 98 000 prvacica, nije to mala stvar.Angazujem se da dobijem konacnu cifru za Bosnjake u prosloj skolskoj godini koliko smo cinili osnovaca
Ovaj momak sto je ovo rekao, ocigledno je citao moj portal.Vrijeme radi za nas, a protiv cetnika i ustasha, svake godine.Okreni gore i dole.Oni se ne mogu pohvaliti da nam mogu nesto.Brcko, kao strateski vazna opcina.Vrijeme jedino ovdje radi za nas.Srbi i Hrvati ponovo nisu pozitivni.Bos Petrovac je mnogo gori kod Srba, tako ce se i dalje nastavit.I tu mjesec, ili godina igraju veoma veliku ulogu, jer ce tu biti ''tijesno'' sad na ovom popisu 2013.Makar se nadam
Nasa slabija tacka je Mostar, ali ustashe su sve zivo dovukli u taj kraj, a mi jednostavno nemamo nacionalnu politiku, cak se i ja pitam s ovakvom slabom nacionalnom politikom, koliko smo sela uzeli Srpskih i Hrvatskih od njih
Usk me je malo razocarao, a ovo je sve nekako provjereno.Tamo do polovine Februara 2013, trebala bi se znati slika za zivorodjene u 2012, pa cemo kasnije nadam se dati neku prognozu oko ovog
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M
Mislio sam na osnovaca
Toliko nemaju u cijeloj Srbiji prvacica

Vjerujem ti, ali postavi makar link. Inace odlicna vijest da je Hrvatska usvojila zakon o prebivalistu.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Kuca nema vrijednost nikakvu, samo zemljiste. znaci maksimalno 2000KMKljuc - Rudenice
Kvadrata 60 m2
Okućnica (kvadratura) 7100 m2
http://www.pik.ba/artikal/1305859/kuca-sa-zemljistem/
Cijena: 17.000 KM
Kontakt: Vlasnik u Zagrebu, kontakt na mob. može porukom 0038598 9705000 ili fiksni 003851 7778347.
Zadnja izmjena: ABen, dana/u 15 dec 2012 04:32, ukupno mijenjano 1 put.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni