Dnevno-politički događaji
Re: Dnevno-politički događaji
Nek ih presele u Kozarac kolektivno
Jarane, to je njihov plan kolektivan.Da se zastraze Bosnjaci, ili sta vec ne
Jarane, to je njihov plan kolektivan.Da se zastraze Bosnjaci, ili sta vec ne
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

CzCkpiE0_ZQ
http://www.youtube.com/watch?v=hguGxrsy ... ure=relmfu - Bosni - Enver Čolaković
Logane imas forumasa Marlija od preko 30 godina kojem je to normalno da citaj zastava koju je Westerndorp skrojio 1998 nakon sto je ukinuo nasu zastavu oznacava snagu drzave?Koje drzave?Bosne?
Nemas ti ni D od drzave, i tu nakaradnu krpu od zastave koju je stranac usvojio jedino Bosnjaci lete za njom,.Neces vidjeti po skutoriji takve zastave.Tu i tamo bljesne stara dobra zastava s ljiljanima, ali to je malo
Logane.Bez uvrede ali ovaj forum sam jedva platio prosle godine.Ove godine da nije bilo 2-3 osobe koje su donirale pare za ovaj portal.I nesto reklame.Sumnjam da bih uradio vise
To je stvar naseg angazovanja.Sta sam ja uradio za tebe, neko ce se pitati?Pa, makar daleko vise od onog sto ti lokalni serif iz Sda i Sdp daje
Tatin sincic Bakir s 57 godina kreten na kvadrat.Prijeratni maticar i nepismeni novinarcic iz Crne Gore su ti u politici.
Mene su ne jednom nego vise puta diskriminirali u toj takvoj drzavi Bosni
Inace, za one koji ne znaju
Sda je usla u koaliciju s Dnz strankom, i kljuc za ulazak u koaliciju je bio to za place autonomasa.Sto je Sda uradila
Kad sve gledam ovo.
Ostaje mi samo da vas lijepo pozdravim, i kako sam za razliku od 100% ublehasa Harisa.Covjek od rijeci.Zavrsavam s ovim cim uradim ono sto sam i obecao, a to je popis 2013 detaljno da sredim i kraj price
Fondacija popis 2013 je dobila 10 000 000 Eura od strane Turske vlade kroz Sda da propagira gluposti i kopira sve iz novina.Dok jedini ko je izbacio neki podatak s popisa je bio ovaj portal.Jedini
To nek ti dadne nesto na um, sta bih ja uradio da mogu i da imam para kao oni sto vas muzu 20 godina
A za ostalo.Ne isplati se
Nemas ti ni D od drzave, i tu nakaradnu krpu od zastave koju je stranac usvojio jedino Bosnjaci lete za njom,.Neces vidjeti po skutoriji takve zastave.Tu i tamo bljesne stara dobra zastava s ljiljanima, ali to je malo
Logane.Bez uvrede ali ovaj forum sam jedva platio prosle godine.Ove godine da nije bilo 2-3 osobe koje su donirale pare za ovaj portal.I nesto reklame.Sumnjam da bih uradio vise
To je stvar naseg angazovanja.Sta sam ja uradio za tebe, neko ce se pitati?Pa, makar daleko vise od onog sto ti lokalni serif iz Sda i Sdp daje
Tatin sincic Bakir s 57 godina kreten na kvadrat.Prijeratni maticar i nepismeni novinarcic iz Crne Gore su ti u politici.
Mene su ne jednom nego vise puta diskriminirali u toj takvoj drzavi Bosni
Inace, za one koji ne znaju
Sda je usla u koaliciju s Dnz strankom, i kljuc za ulazak u koaliciju je bio to za place autonomasa.Sto je Sda uradila
Kad sve gledam ovo.
Ostaje mi samo da vas lijepo pozdravim, i kako sam za razliku od 100% ublehasa Harisa.Covjek od rijeci.Zavrsavam s ovim cim uradim ono sto sam i obecao, a to je popis 2013 detaljno da sredim i kraj price
Fondacija popis 2013 je dobila 10 000 000 Eura od strane Turske vlade kroz Sda da propagira gluposti i kopira sve iz novina.Dok jedini ko je izbacio neki podatak s popisa je bio ovaj portal.Jedini
To nek ti dadne nesto na um, sta bih ja uradio da mogu i da imam para kao oni sto vas muzu 20 godina
A za ostalo.Ne isplati se

Ma i vi samo pametujete i sve živo napadate kao da ništa ne valja, a nemate odgovor šta bi i kako bi neke stvari mjenjali. Samo opleti po svemu i svačemu, samo nek se pljuje. Smiješno i žalosno.
Predložite vi nešto, primjer za koga glasati na izborima 2014 godine, koja stranka, koja osoba, haj da vas vidim barem na tom polju, da ne kažem dalje !! Samo nemojte reći nemoj glasati za SDA, SDP, HDZ, SNSD, DNZ, DF, SBIH, NAŠA STRANKA, SBB ITD ITD..

Predložite vi nešto, primjer za koga glasati na izborima 2014 godine, koja stranka, koja osoba, haj da vas vidim barem na tom polju, da ne kažem dalje !! Samo nemojte reći nemoj glasati za SDA, SDP, HDZ, SNSD, DNZ, DF, SBIH, NAŠA STRANKA, SBB ITD ITD..
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Malo je prerano za to sad kad jos neznamo ko su kandidati. Za predsjednistvo bi bilo idealno kada bi iz Federacije SDA kandidovala i nametnula srbina (Divjaka), DF hrvata (Kljuica ako nece Komsic) a Koalicija Prvi mart (manji entitet) Bosnjaka: Dudakovica ili Ganica.amkos je napisao/la:Predložite vi nešto, primjer za koga glasati na izborima 2014 godine, koja stranka, koja osoba, haj da vas vidim barem na tom polju
- noel malcolm
- Član
Predlažem za genocidni entitet Koaliciju 1. Mart, koja bi ujedinila sve probošnjačke stranke!amkos je napisao/la:Ma i vi samo pametujete i sve živo napadate kao da ništa ne valja, a nemate odgovor šta bi i kako bi neke stvari mjenjali. Samo opleti po svemu i svačemu, samo nek se pljuje. Smiješno i žalosno.
A za Federaciju nek nam je bog na pomoći.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
eYf_fmRTXTo
Dzaba ti predlaganje

Ja pričam o realnim stvarima, većina napada sve živo i mrtvo a kad ga pitaš predloži ti nešto samo spusti glavu.
Pa predložite nešto, ovo važi do izbora 2014. godine.
Pa skontajte, pa ćemo tako i glasati. Da ne bude kasnije što si ovako, što nisi ovako itd itd.
Pa skontajte, pa ćemo tako i glasati. Da ne bude kasnije što si ovako, što nisi ovako itd itd.
n4U3sTMp28g
I u muziku su uvukli svoje bolesne ideje sto znaci da ni nacionalno grupa predmeta nije dovoljna da brani Bosnjacku djecu. I taj budala Mutavdzija to jos probava opravdati.
I u muziku su uvukli svoje bolesne ideje sto znaci da ni nacionalno grupa predmeta nije dovoljna da brani Bosnjacku djecu. I taj budala Mutavdzija to jos probava opravdati.
http://www.youtube.com/watch?v=hguGxrsy ... ure=relmfu - Bosni - Enver Čolaković
WPvbYLDVJjc
72HIgRuzMec
Poceo sam uciti grcki i trazeci neke njihove novine naisao sam na sljedece.
Deklasirani CIA dokumenti.
Koga zanima moze pregledati donju poveznicu
http://www.paperlessarchives.com/bosnia ... EWDOWNLOAD
Bosnia, Intelligence and Clinton's Presidency CIA, State Department, Department of Defense & White House files publicly available
The titles of some of the most important documents not previously released before October 2013 include:
1991-12-19 CIA Directorate of Intelligence Memorandum Bosnia-Herzegovina on the Edge of the Abyss
1992-06-12 CIA Memo Establishing the Interagency Balkan Task Force
1993-01-22 Presidential Review Directive 1 US Policy Regarding the Situation in the Former Yugoslavia, January 22, 1993
1993-02-19 Memo, Anthony Lake to President Clinton, SUBJ Presidential Decision on Humanitarian Air Drops for Bosnia
1993-04-02 CIA Directorate of Intelligence Memorandum, Rape as an Instrument of Ethnic Cleansing
1993-08-25 Memo, Anthony Lake to President Clinton, SUBJ Bosnian End Game Strategy, August 25, 1993
1994-01-26 BTF Assessment Some Implications of an UNPROFOR Withdrawal from Bosnia, January 26, 1994
1994-04-16 BTF Assessment Bosnian Serb Air Defense Threat in Gorazde Area
1994-04-18 CIA Pre-Meeting Memo on 18 Apr 1994 Principals Committee Meeting on Bosnia
1994-04-29 CIA Directorate of Intelligence Memorandum Ethnic Cleansing in Bosnia-Herzegovina
1994-11-15 BTF Assessment Bihac Implications for the worst case scenario
1994-11-23 BTF Assessment The Milosevic-Karadzic Break Stalemated for Now, November 23, 1994
1994-11-27 Memo, Anthony Lake to President Clinton, SUBJ Bosnia Policy after the fall of Bihac, November 27, 1994
1994-12-13 Memo, Anthony Lake to President Clinton, SUBJ Principals Review of Bosnia Policy, December 13, 1994
1995-07-25 NSC Discussion Paper, Schematic of Endgame Strategy
1995-10-06 BTF Assessment Mass Graves in the Former Yugoslavia
1995-11-02 Memo, Don Kerrick to Anthony Lake, SUBJ Dayton SITREP #1; November 2, 1995 9:00 pm
1995-11-17 Memo, Don Kerrick to Anthony Lake, SUBJ Dayton SITREP#12; November 17, 1995 11:10 am
1995-12-02 Letter, Karadzic to President Clinton Accepting the Dayton Agreement
http://www.balkanchronicle.com/index.ph ... -available
Deklasirani CIA dokumenti.
Koga zanima moze pregledati donju poveznicu
http://www.paperlessarchives.com/bosnia ... EWDOWNLOAD
Bosnia, Intelligence and Clinton's Presidency CIA, State Department, Department of Defense & White House files publicly available
The titles of some of the most important documents not previously released before October 2013 include:
1991-12-19 CIA Directorate of Intelligence Memorandum Bosnia-Herzegovina on the Edge of the Abyss
1992-06-12 CIA Memo Establishing the Interagency Balkan Task Force
1993-01-22 Presidential Review Directive 1 US Policy Regarding the Situation in the Former Yugoslavia, January 22, 1993
1993-02-19 Memo, Anthony Lake to President Clinton, SUBJ Presidential Decision on Humanitarian Air Drops for Bosnia
1993-04-02 CIA Directorate of Intelligence Memorandum, Rape as an Instrument of Ethnic Cleansing
1993-08-25 Memo, Anthony Lake to President Clinton, SUBJ Bosnian End Game Strategy, August 25, 1993
1994-01-26 BTF Assessment Some Implications of an UNPROFOR Withdrawal from Bosnia, January 26, 1994
1994-04-16 BTF Assessment Bosnian Serb Air Defense Threat in Gorazde Area
1994-04-18 CIA Pre-Meeting Memo on 18 Apr 1994 Principals Committee Meeting on Bosnia
1994-04-29 CIA Directorate of Intelligence Memorandum Ethnic Cleansing in Bosnia-Herzegovina
1994-11-15 BTF Assessment Bihac Implications for the worst case scenario
1994-11-23 BTF Assessment The Milosevic-Karadzic Break Stalemated for Now, November 23, 1994
1994-11-27 Memo, Anthony Lake to President Clinton, SUBJ Bosnia Policy after the fall of Bihac, November 27, 1994
1994-12-13 Memo, Anthony Lake to President Clinton, SUBJ Principals Review of Bosnia Policy, December 13, 1994
1995-07-25 NSC Discussion Paper, Schematic of Endgame Strategy
1995-10-06 BTF Assessment Mass Graves in the Former Yugoslavia
1995-11-02 Memo, Don Kerrick to Anthony Lake, SUBJ Dayton SITREP #1; November 2, 1995 9:00 pm
1995-11-17 Memo, Don Kerrick to Anthony Lake, SUBJ Dayton SITREP#12; November 17, 1995 11:10 am
1995-12-02 Letter, Karadzic to President Clinton Accepting the Dayton Agreement
http://www.balkanchronicle.com/index.ph ... -available
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Inicijativa za osnivanje opcine Stanari (kod Doboja).
http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=102883
Kako kazu u ovom videu tu zivi oko 15.000st. Koja sela bi bila u sastavu te nove opcine i kako bi se to odrazilo na ostatak opcine Doboj? Bi li povecali nas udio u opcini Doboj ako bi se ovo ostvarilo?
Kako kazu u ovom videu tu zivi oko 15.000st. Koja sela bi bila u sastavu te nove opcine i kako bi se to odrazilo na ostatak opcine Doboj? Bi li povecali nas udio u opcini Doboj ako bi se ovo ostvarilo?
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Čović: Da se Tihić nije razbolio HDZ bi imao dogovor sa SDA
"Mislim da smo ugled onih koji se bave politikom spustili na još jednu nižu razinu i to je odraz stanja u društvu" - kazao je Čović, dodajući "da je svako doprinio politici, onoliko koliko se angažirao". Prvi čovjek HDZ-a je rekao i kako nije istina da HDZ "blokira usvajanje državnog budžeta zbog šest miliona KM za izgradnju državnih institucija u Mostaru". Čović tvrdi da inteesi Mostara ne mogu biti "gurnuti u stranu", te da je investicija u gradnju novih sjedišta vlasti, "jednaka iznosu koji se sada plaća za najam privatnim licima". On je demantovao kako će zgrada bivšeg hotela Mostar, postati zgrada državnih institucija, povukavši "da je to bio i biće hotel".
Što se tiče SDA, prvi čovjek HDZ BiH, smatra da bi dogovor između njegove i Tihićeve stranke, bio sigurno postignut da nije bilo bolesti lidera SDA. Postignuti su dogovori oko okvirnog sporazuma SDA-HDZ BiH i to tako da dva kantona Srednje-Bosnaki u HNK, budu "kantoni u ogledalu" sa istim rješenjima, dok se o ostalim principima razgovara. Na pitanje izvještača StarMo, koji su principi u igri oko Mostara, Čović je indirektno priznao da nema dogovora, te da se HDZ i dalje zalaže za princip "jedan čovjek - jedan glas". "Ako to nije prihvatljivo, onda bi se neko drugo rješenje trebalo provoditi i drugdje, a ne samo u Mostaru" - mišljenja je Dragan Čović.
http://www.starmo.ba/mostars/item/23232 ... a-sda.html
"Mislim da smo ugled onih koji se bave politikom spustili na još jednu nižu razinu i to je odraz stanja u društvu" - kazao je Čović, dodajući "da je svako doprinio politici, onoliko koliko se angažirao". Prvi čovjek HDZ-a je rekao i kako nije istina da HDZ "blokira usvajanje državnog budžeta zbog šest miliona KM za izgradnju državnih institucija u Mostaru". Čović tvrdi da inteesi Mostara ne mogu biti "gurnuti u stranu", te da je investicija u gradnju novih sjedišta vlasti, "jednaka iznosu koji se sada plaća za najam privatnim licima". On je demantovao kako će zgrada bivšeg hotela Mostar, postati zgrada državnih institucija, povukavši "da je to bio i biće hotel".
Što se tiče SDA, prvi čovjek HDZ BiH, smatra da bi dogovor između njegove i Tihićeve stranke, bio sigurno postignut da nije bilo bolesti lidera SDA. Postignuti su dogovori oko okvirnog sporazuma SDA-HDZ BiH i to tako da dva kantona Srednje-Bosnaki u HNK, budu "kantoni u ogledalu" sa istim rješenjima, dok se o ostalim principima razgovara. Na pitanje izvještača StarMo, koji su principi u igri oko Mostara, Čović je indirektno priznao da nema dogovora, te da se HDZ i dalje zalaže za princip "jedan čovjek - jedan glas". "Ako to nije prihvatljivo, onda bi se neko drugo rješenje trebalo provoditi i drugdje, a ne samo u Mostaru" - mišljenja je Dragan Čović.
http://www.starmo.ba/mostars/item/23232 ... a-sda.html
To je naselje na samom zapadu opštine, Srbi su tamo možda čak i 100%. Ali ako pogledaš na karti kako izgleda taj dio, moguće je da su neki tu opštinu Stanari zamislili kao prostor od Ljeskove Vode zapadno, gdje bi spadali i Cerovica i Donja Ostružnja i Brestovo. Tada bi tu ušlo i jedino naše predratno selo Potočani, a ono bi moglo ući tu i u slučaju manje teritorije od navedene obzirom da je jako blizu Stanarima. Kakva je danas situacija u Potočanima ne bih znao, o tome vjerujem bolje znaju Noel i Jack.Drina je napisao/la:Inicijativa za osnivanje opcine Stanari (kod Doboja).
Eh sad, ako Stanari postanu opština u sastavu Grada Doboja, postavlja se pitanje šta bi bilo sa ostatkom grada (u administrativnom smislu). Ukoliko bi i od ostatka nastala neka opština, onda bismo mi tu dobili na procentu. A ukoliko bi ostatkom opštine inherentno upravljala gradska skupština koju bi birao kompletan grad, onda ne bismo ni dobili niti izgubili bilo šta.
- noel malcolm
- Član
Stanari su do 1954. bili samostalna općina, i još uvijek imaju malo urbanog šmeka u centru naselja.
Pripojeni su Doboju u cilju smanjenja bošnjačke većine u Doboju.
Današnji motiv da Stanari traže općinu je očekivani prosperitet koji će doći sa izgradnjom termocentrale.
U Potočanima koji su desetak km od Doboja sa desne strane Bosne danas ima između 300 i 350
bošnjačkih kuća, po podacima IZ.
Mislim da oni ne bi voljeli izaći iz dobojske općine jer nas u Doboju, skupa sa potočancima,
ima i do 20%, pa se i potočanci oni osjećaju sigurniji, u multietničkoj općini Doboj.
U općini Stanari bi bili zanemarljivi.
Pripojeni su Doboju u cilju smanjenja bošnjačke većine u Doboju.
Današnji motiv da Stanari traže općinu je očekivani prosperitet koji će doći sa izgradnjom termocentrale.
U Potočanima koji su desetak km od Doboja sa desne strane Bosne danas ima između 300 i 350
bošnjačkih kuća, po podacima IZ.
Mislim da oni ne bi voljeli izaći iz dobojske općine jer nas u Doboju, skupa sa potočancima,
ima i do 20%, pa se i potočanci oni osjećaju sigurniji, u multietničkoj općini Doboj.
U općini Stanari bi bili zanemarljivi.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
j7a_FF5p-XM
Al kako mu je dobar naziv: Defter hefte. 
4fu9wQGRhP0