amkos je napisao/la:Zar nije Vegafruit iz Gračanice ? Ili je to neka druga firma. Neki dan kupujem kornišone, piše na tegli Vegafruit Gračanica.
Interesuju me, ti sokovi Vegafruita, jesu li oni prije bili na tržištu, jesu li to sokovi na razgađanje (razmućivanje) ili oni u Tetrapakovanju raznih okusa i boja (ananas, naranča, jabuka, trešnja itd) ?

Sjedište i proizvodnja Vegafruita prije preuzimanja od AS-a je bilo u Brijesnici, općina Doboj Istok!
Ali to samo do iduće narudžbe ambalaže i deklaracija kada će pisati AS grupacija Tešanj.
Sokići Vege su bili čuveni odmah poslije rata u malim bočicama, bili su vrlo kvalitetni, nisu bili na razmućivanje.
Čuveni su bili kornišoni (krastavčići) Vegafruita, stotine porodica su svako jutro brale kornišone i
isporučivale Vegi, isto kao i fafarone i paprike za ajvar, džemovi....a sve iz doline rijeke Spreče,
koja teče iz Gračanice i ulijeva se u Bosnu kod Doboja.
To je bilo milina proći od Doboja prema Gračanici , na sve strane ljudi u njivama rade...
Na vrhuncu uspjeha Vegafruit je imao oko 3000 kooperanata, a onda su ih uzeli i uništili Selimovići
(isto kao i Klas).
Ja očekujem ekspresni povratak na tržište i brzo zauzimanje nekadašnjih pozicija,
obzirom na prepoznatljivo ime, kvalitet i ubitačnu snagu AS-ove malo i veleprodajne mreže!
P.S. ako neko ima poslovnu ideju ili želju za radom ili zastupanjem AS-a u nekom specifičnom segmentu...
može se obratiti preko privatnog fb profila na predsjednika uprave Rusmira Hrvića.
Ali samo ako imate nešto posebno i što je kompatibilno sa AS-ovim programom (hrana i tekstil)...
Obične molbe tipa "treba mi posao" nemojte ni slati, nego probajte nešto osmisliti,
pa da vas za početak barem honorarno angažuje.
Oni su u ekspanziji i znam da traže ljude sa idejama.