☑ Pravila foruma i savjeti

Debili

krhan
Član

Re: Debili

Post Postao/la krhan » 31 dec 2015 08:03

Da nije tako, imali bih daleko vise Bosne. :vomit:
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 31 dec 2015 10:11

Jack je napisao/la:Bez uvrede prema vama,ali ja najvise vidim debila kod Bosnjaka.Svake godine mislim da nije tako,pokusavam da se tjesim,ali svake godine me neko uvjeri da je to istina.Da ocito neki ne misle unaprijed nego misle svojom odvratnom guzicom

Fakat mi se gadi

I ja se sve tješim da nije tako. :beret:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 04 jan 2016 04:01

Dočekao Novu godinu sa 4 žene i 12 djece
Ponedeljak 04. Jan 2016 07:00
http://www.rtvbn.com/370401/Docekao-Nov ... i-12-djece

Izet Ramović, zvani Gringo, postao je hit na internetu nakon što je ekipa Federalne televizije posetila njegovu porodicu.

slika

Video prilog proslave novogodišnje noći u kući Gringa, sa njegove četiri žene i dvanaestoro dece, nasmejao je brojne gledaoce i korisnike društvenih mreža koji su podelili veselje Ramovića na svojim profilima.

Pogledajte kako je to izgledalo!

hLceECJz6gA
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 04 jan 2016 09:13

Romi k'o Romi. Ništa neobično. :mrgreen:

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 05 jan 2016 04:42

http://faktor.ba/izbjeglice-su-jos-dio- ... -povratak/
Izbjeglice su još dio strategija i žrtve politike: Bošnjaci prvi trebaju pozvati na povratak

U jesen 1996. u naselju Sižje, nedaleko od Lukavca, upoznao sam 30-godišnjeg Milana. Bio je do nekoliko mjeseci ranije vojnik Vojske RG-a, a nakon demobilizacije odlučio se na povratak.

Htio sam razgovarati o povratku, ubjeđivao sam ga da ćemo kroz novine podržati povratak Srba, ali i ostalih u BiH. Rekao sam mu da sam i sām izbjeglica i da se želim vratiti u Zvornik, da smo i jedan i drugi nevoljnici, bez doma, a dom je na korak od nas. Ali uzalud. Milan mi je otvoreno rekao: “Niste vi za povratak Srba i sve što govorite nije iskreno!“

Porazna statistika

U to vrijeme Aneks VII Dejtonskog mirovnog sporazuma Bošnjacima se doimao kao jedina mogućnost za reintegraciju podijeljene zemlje. Srpska politika koja je u procesu reintegracije Sarajeva (poslije Dejtona) motivisala desetine hiljada ljudi da napuste Grbavicu, Ilidžu, Dobrinju, Rajlovac, Vogošću… bila je vođena idejom stvaranja etnički čiste teritorije na 49 posto BiH, a za to je nephodna biološka masa.

Iseljavanje iz sarajevskih naselja značilo je demografsko jačanje srpske pozicije u Podrinju, gdje su izgrađene hiljade kuća za ostanak. Njihove kuće i stanovi, prije polaska listom devastirane od vlasnika (koji su željeli svaki prozor i svaka vrata ponijeti sa sobom ili ga uništiti) ustupljeni su Bošnjacima. Mahom su to bili preživjeli iz srebreničkog genocida. Prešutno, na ovaj način desila se tiha i spontana, svojevrsna zamjena stanovništva ili teritorija.

Raspravljao sam se sa Milanom skoro puna dva sata, ubjeđujući ga da je bošnjačka politika jasna, te da Bošnjaci žele da se desi povratak svih na svoje. Čak smo ga, nakon tog razgovora, odvezli u Puračić na vašar i “garantovali mu sigurnost“ dok je on kupovao vašarsku halvu, lizalice za svoju djecu, šećerke… Kada smo ga vratili zdravog i čitavog u Sižje, on se zahvalio, ali ponovio da ne vjeruje Bošnjacima i politici koju vode prema povratku i povratnicima.

Tokom 2015. godine ekonomska kriza i narastanje nesigurnosti usljed sve dubljeg radikaliziranja prilika u RG-u uzrokovali su nove demografske procese u kojima su hiljade građana napustile BiH. Na Facebook profilima Bošnjaka fotografije iz povratničkih naselja ekspresno su zamijenile one načinjene u Francuskoj, Švedskoj, Holandiji, iako zvanično za azilante sa ovih prostora već dugo nema mjesta u Evropi. Neki mediji su licitirali ciframa govoreći čak o desetinama hiljada iseljenika.

Ti demografski procesi koji su trajali u valovima i ranijih godina, mogli bi se posmatrati na dva načina: kao logičan slijed i konačni rasplet dvije decenije dugog blokiranja procesa povratka, ali i kao smišljeni, ciljani projekat motivisanja građana BiH da napuštaju zemlju i time doprinesu etničkom čišćenju teritorija.

Povijest bilježi događaje iz druge polovine 19. stoljeća u kojim je oko 150.000 Bošnjaka napustilo Bosnu. Bili su pokrenuti ozbiljnim, strateški plasiranim lažima od strane obavještajnih službi (i tada) iz Beograda, da sultan u Stambolu “daje ćifluke“ svim Bošnjacima, da bi se iskupio što ih je “prepustio kaurima“. Koliki je to bio broj ljudi može se ilustrirati podatkom da je recimo Tuzla, kao jedan od većih bh. gradova, u to vrijeme imala oko 5.000 stanovnika. Danas Bošnjaci odlaze u Francusku, Švedsku, Holandiju, a dobijaju azil, socijalu, posao…

Prema podacima kojima raspolažu državne institucije oko 200.000 ljudi vratilo se svojim kućama u RG-u. Mahom su to Bošnjaci. Zvanična hrvatska politika djelovala je od 1995. demotivirajuće za povratak, što je desetine hiljada Hrvata ostavilo zauvijek izvan BiH. U Federaciju BiH vratio se skoro zanemariv broj Srba. Kuće obnovljene donatorskim novcem prodavali su, a tek su ih rijetki do danas zadržali u svome vlasništvu. Prilike na tržištu i oficijelna srpska politika bili su stimulirajući: za cijenu jednog stana u Sarajevu, mogla se kupiti kuća i veliko imanje u Podrinju, te ostaviti bar trećina novca za život.

U protekih pet godina taj “višak“ novca i nedostatak vjere u budućnost Srba u BiH, iz dana u dan devastirali su i srpsku populaciju. Da bi ih spasili bosanske neizvjesnosti Srbi svojoj djeci kupuju imanja u Srbiji i tamo ih školuju. Jeftine nekretnine i stabilnost koju nudi Srbija su izazov. Kao i logika: ako ne mogu u Sarajevo ili Tuzlu gdje sam rođen, zašto biti u Zvorniku ili Bratuncu?

Neophodan poziv

Revidirana strategija povratka u BiH koja je trebala sistemski riješiti pitanje Aneksa VII zapala je u krizu. Iako je tako planirano, povratak neće biti okončan 2017. jer je nemoguće osigurati neophodnih milijardu maraka, a jedino Federalno ministarstvo za povratak čini ozbiljne korake na pružanju podrške. Povratak je prepušten stihiji i pojedinačnim naporima kao i svih prethodnih dvadeset godina.

Izbjeglice su još uvijek dio nacionalnih strategija i žrtve politike. Pošto su Bošnjaci pokazali da imaju najveći interes za povratak, dolazeća 2016. godina mogla bi biti prilika da bošnjačka politika jasno i nedvosmisleno pozove Srbe i Hrvate da se vrate u svoje domove i na svoja imanja u Federaciji. Možda je takav poziv zakasnio, ali je on nephodan sada kao i prije dvadeset godina. Jer, teško je očekivati da prvo dođe iz zapadne Hercegovine ili iz Banje Luke. Ali, sve dok ne dođe poziv sa te strane, u Bosni neće biti rahatluka. Zato, treba krenuti odmah!!!

Milan iz Sižja sada ima pedeset godina i djecu uči da su Bošnjaci neiskreni u namjeri da prave državu komotnu za sve.
:pih: :pih: :pih:

Znaći ti si sreo nekog četnika koji se borio da uništi ovu državu i Bošnjački narod, on ti opsovao sve živo, ti ga vozio na vašar, on ti opet opsovao sve živo, i sad ti je kriva Bošnjačka politika?!? Boli me K šta milan iz Sižja misli!

Ako bi iko trebao da se zalaže za povratak, onda je to genocidni entitet koji je i dužan da to financira jer su oni i zamislili i sproveli genocid i preseljenje. Ali ne, opet bi Bošnjaci trebali platiti za sve ono što su četnici uradili sami sebi u nadi da će to popraviti stanje Bošnjaka u genocidnom entitetu? I sve to kad već znamo da sve političke opcije u genocidnom entitetu stoje iza genocida, rezultate genocida, i da im je cilj nastavak etničkog čiščenja. Na kraju krajevu, sve bi se to svelo na davanje još para onima koji su spalili svoje stanove da bi se pridružili smradovanu. Ivanjska 2.0.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 05 jan 2016 04:47

Bosni je napisao/la: :pih: :pih: :pih:

Znaći ti si sreo nekog četnika koji se borio da uništi ovu državu i Bošnjački narod, on ti opsovao sve živo, ti ga vozio na vašar, on ti opet opsovao sve živo, i sad ti je kriva Bošnjačka politika?!? Boli me K šta milan iz Sižja misli!

Ako bi iko trebao da se zalaže za povratak, onda je to genocidni entitet koji je i dužan da to financira jer su oni i zamislili i sproveli genocid i preseljenje. Ali ne, opet bi Bošnjaci trebali platiti za sve ono što su četnici uradili sami sebi u nadi da će to popraviti stanje Bošnjaka u genocidnom entitetu? I sve to kad već znamo da sve političke opcije u genocidnom entitetu stoje iza genocida, rezultate genocida, i da im je cilj nastavak etničkog čiščenja. Na kraju krajevu, sve bi se to svelo na davanje još para onima koji su spalili svoje stanove da bi se pridružili smradovanu. Ivanjska 2.0.
:gut:
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 07 jan 2016 08:56

Na tuzlanskom Trgu Slobode Božić obilježen uz kuhano vino i kolače
http://www.klix.ba/vijesti/bih/na-tuzla ... /160107081
Izvinjavam se ako sam nekog uvrijedio iz Tuzle, ali ovi sto slave Bozic su debili. Kao prvo nije mi ni jedan hadis poznat koji dozvoljava muslimanima da slave Bozic a posebno ne uz alkohol.

Drugo, kad budu Bosnjaci slavili Bajreme ovako po Banja Luci i drugim okupiranimi gradovima onda treba i njima dozvoliti da se sire. Mi nemamo tamo pravo ni na svoj jezik da ucimo. Hapse i strase nas narod. Vrse i dalje genocid protjerivanja.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 15 jan 2016 11:26

Dežulović se opet olakšao u Oslobođenju
http://saff.ba/dezulovic-se-opet-olaksa ... pkb9JXSmpo

Januar 15th, 2016

slika

Boris Dežulović, kolumnista sarajevskog Oslobođenja, islamofobični lešinar opet je prosuo svoj nevjernički smrad po Sarajevu. Lešinarski instinkt doveo ga je na mjesto samoubistva Mahira Rakovca. Nakon detaljnog njušenja mjesta tragedije, Dežulović se zagledao u munare i odmah shvatio ko je kriv za smrt Mahira Rakovca.

U nastavku prenosimo dio Dežulovićevog olakšavanja, objavljenog u jučerašnjem broju Oslobođenja. Ovakav islamofobični sastav ne može napisati svako, za to se mora imati poseban osjećaj mržnje prema islamu i muslimanima. Pozivamo vlasnika i uredništvo lista Oslobođenje da zaustave širenje ovakav govor mržnje prema islamu i muslimanima.

Iz tog okruženja izrasta, eto, novo Sarajevo, Sarajevo saudijskih džamija, malezijskih tvrđava i turskih škola, arapskih firmi i blještavih shopping centara bez krmetine, ali s mesdžidima – da se poklone valjda Konvertibilnoj Marki, sallallahu alejhi ve sellem – grada bez ukrasa za tuđe ramazane, ispražnjenog od Djeda Mraza i alkohola, pa od “Tuzlaka” i “pedera”, prazan od ljudi kojima se očevi zovu Dubravko ili Mihajlo, pa na kraju prazan od sebe samog i u samom sebi eksteritorijalan, da postane i ostane Prisajedinjeni Arapski Emirat, halal-kasaba od bi-bi-ajeva, iranskih kulturnih centara, katarskih poslovnih škola i anadolskih vrtića čiji direktori govore perfektni arapski i turski, sa pedeset novobegovskih obitelji i mladoturcima iz internacionalnih škola koji će kod nekog sutrašnjeg Andrića nevjernike nabijati na oklagije”.

Boli briga Borisa Dežulovića što se ubio Mahir Rakovac, njemu je jedino važno da je dobio priliku da iz evropske Hrvatske upre prstom da je za sve kriv islam, munare, Arapi, Turci, begovi…
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 15 jan 2016 12:42

Kada te stegne, vecina nas ode u toalet, ova svinja to baci na papir...

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 15 jan 2016 12:48

Ja nerzumijem da mu se uopste daje prostora da objavljuje svoje clanke u sred Bosne. U glavnom gradu. Da tamo zivi i pljuje protiv 95% stanovnistva tog grada.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

atif
Član

Post Postao/la atif » 22 jan 2016 08:41

http://www.cazin.net/clanci/vijest/govo ... a-u.bihacu

DEBIL predvodnik balija. Dodik ce mu dozvoliti neki kongres :)
Ja sam Senad Bajrić koordinator CIO i biti ću na današnjem zasjedanju Sabora Vaš voditelj i moderator koji je nešto više od Javne tribine kao modifikacija kulturnog i naučnog i promotivnog skupa koji se održava u građanskoj inicijativi vijeća građana Bosanske Krajine.
O Saboru Bosanaca i Kongresu koje će se održavati širom BiH, imamo građansku inicijativu i priliku da kroz civiliziranu demokratsku aktivnost za slobodu, pravdu i mir, svojim razumom, pameću i ljubavlju prema državi, svoje pravo na nacionalnu samobitnost ostvarimo.
Dosta smo plaćali danak u krvi tuđinima u vlastitom domu, vlastitoj zemlji i vlastitom zraku. Bosna nije ni bošnjačka , ni srpska, ni hrvatska, ni pravoslavna, ni muslimanska ni katolička. Bosna je oduvijek bila i biće Bosanska. Bosna je oduvijek bila bosanskih građana koji traže samo jedno ravnopravnost i pravo na život. Konfesionalno i Religijsko opredjeljenje je privatna stvar svakog pojedinca i građanina ove zemlje i to tako mora ostati.
http://www.vijesti-x.com/u-subotu-ce-se ... aca-video/

slika

U subotu će se u Bihaću održati prvi regioanalni sabor Bosanaca
“Aktualizirat ćemo ovu temu, što znači provoditi daljnje aktivnosti javnih skupova širom BiH”, poručuju organizatori.

Na regionalnom saboru koji će se održati u Bihaću obradit će se slijedeće teme:

Hiljadugodišnja opstojnost i državnost Bosne, Bosanskog državotvornog naroda i Bosanskog nacionalnog identiteta.

Čitanje proglasa RIOSB Bosanske Krajine. Usvajanje istog i upućivanje proglasa prvog Regionalnog Sabora Bosanaca Bosanke Krajine, svim građanima BiH.

Naravno pored ovih tema bit će uprilićen i kulturni sadražaj u kojem će učestvovati Muhamed Liha i grupa Bosanski Bedem, te tamburaški orkestar kojeg predvodi Husnija Malkoč, a osmogodišnja Lejla Arifi iz Bihaća izvest će recitaciju Moja domovina.

Na skupu će se obratiti aktivisti iz Regionalnog inicijativnog odbora i predstavnici drugih regionalnih inicijativnih odbora Sarajeva, Tuzle, Zenice,
a više detalja možete saznati gledajući video u kojem projekat objašnjavaju Bajrić Senad i Šeherzada Delić.

Pogledajte i video koji promoviše izgradnju Spomenika kralju Tvrtka Kotromanića:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 09 feb 2016 13:55

Da ti suza krene: Snimljena hit pjesma o Fahrudinu Radončiću – “Nisi sam”
http://saff.ba/da-ti-suza-krene-snimlje ... ro1vpXSmpo

Februar 9th, 2016

Aid Rifatbegović, profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, napisao je pjesmu podrške lideru SBB-a Fahrudinu Radončiću, koji se nalazi u pritvoru od 27. januara, prema odluci Suda BiH. Stihovima “Nisi sam”, naglašava Rifatbegović, želi poručiti Radončiću da je javnost uz njega.

42desJQUAgE

Pade jedna, pade druga teška kleveta
Potvoriše dušmani roba nevina
Bože moj Veliki, vidiš li šta se zbi
Da l’ je skrivio što je gradio
Što je stvarao, dobra činio
Eh što nemam mač i konja bijeloga da preskočim bedeme da ti skinem okove
Dobri moj nisi sam, nisi sam sa tobom sam
Dobri moj nisi sam, nisi sam imaš nas
Sa tobom smo do kraja
Ova Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu, je li to neka fabrika debila?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 10 feb 2016 04:50

Nije on džaba pjevao ” If I Wasn't Muslim”
http://saff.ba/nije-on-dzaba-pjevao-if- ... rsHJK0UV9A

Februar 9th, 2016

Ima Bošnjaka koji istinski mrze svoje muslimansko porijeklo. Zbog toga koriste svaku priliku da javno iskažu to svoje jadno stanje. U tu skupinu Bošnjaka spada i Damir Nikšić. Sudeći po javnim nastupima, Nikšić bi baš volio da izbriše svoje muslimansko porijeklo. Nije on džaba pjevao ” If I Wasn't Muslim”.

U nastavku možete pročitati komentar Damira Nikšića o zabrani hidžaba u pravosuđu.

slika
Koji debilni komentar.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 10 feb 2016 07:29

Najgore je što dobar dio tzv. Bošnjaka, muslimana "gotive" ovog Damira. :goofy:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 10 feb 2016 07:50

Kreten, cuj ako primas platu iz budzeta. Onda na poslu nisi vise musliman. I nemas gradjansku slobodu i svog privatnog inditeta. Debilna izjava da debilnija nemoze biti.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 11 feb 2016 06:55

Sto se nervirate na izjave jednog debelog smrada, pritom koji ima zadah koji se osjeti na 10 metara. Ovo nije sala ovo ozbiljno govorim. Vidite da pjeni jer ga nema nigdje, poceli su ga svi ignorisati.

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 11 feb 2016 08:14

Keli upravu si, treba ovog smoklju jednostavno ignorisati i ne davati takvim likovima puno paznje.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

The Destroyer
Član

Post Postao/la The Destroyer » 12 feb 2016 16:43

ABen je napisao/la:
Da ti suza krene: Snimljena hit pjesma o Fahrudinu Radončiću – “Nisi sam”
http://saff.ba/da-ti-suza-krene-snimlje ... ro1vpXSmpo

Februar 9th, 2016

Aid Rifatbegović, profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, napisao je pjesmu podrške lideru SBB-a Fahrudinu Radončiću, koji se nalazi u pritvoru od 27. januara, prema odluci Suda BiH. Stihovima “Nisi sam”, naglašava Rifatbegović, želi poručiti Radončiću da je javnost uz njega.

42desJQUAgE

Pade jedna, pade druga teška kleveta
Potvoriše dušmani roba nevina
Bože moj Veliki, vidiš li šta se zbi
Da l’ je skrivio što je gradio
Što je stvarao, dobra činio
Eh što nemam mač i konja bijeloga da preskočim bedeme da ti skinem okove
Dobri moj nisi sam, nisi sam sa tobom sam
Dobri moj nisi sam, nisi sam imaš nas
Sa tobom smo do kraja
Ova Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu, je li to neka fabrika debila?

HAHAHAHAHHAHAHAH

Boli me stomak od smijeha :lolcina:

atif
Član

Post Postao/la atif » 16 feb 2016 16:53

Komentar Omer ef. Redžića
Umjetnik, politički analitičar, iskazani borac za sekularizam, Damir Nikšić, bacajući u eter facebooka kako radikalni Islam u svojim fundamentalnim oblicima nije kompatibilan sa sekularističkim uređenjem društva, i na moj upit da objasni koji je to radikalni Islam i koji su to njegovi fundamentalni oblici, on se brani sarkazmom, kao "pitaj Kemal Silaya" a nakon toga i blokiranjem da ko god preispita stavove umjetnika i preispita teze koje promovira on zabrani daljne komentarisanje. Osim onih koji mu lajkaju i pišu: to Damire!!
Tako hidžab po njemu uđe neopaženo u radikalni islam, braneći odluku VSTV-a da zabrani hidžab. Pričati o sekularizmu a braniti ljudima da iznesu svoje stavove, i zbog stavova ih blokirati radi daljne konverzacije o temi koju si pokrenuo je krajnje fundamentalno.
Jedna od ubleha koja se pridružila islamofobiji je i Alaga Dervišević koji glumi nekog naučnog radnika a propali hodža.

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 19 feb 2016 12:02

Natpis koji je osvanuo na Ušću (Karuše), kod mosta na ulazu u Doboj, gdje je više puta zaustavljan prodor tenkova iz Doboja prema Tešnju,
i gdje se i danas nalazi groblje srpskih tenkova ,kao podsjećanje za mlade i turiste.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=575F2ABB
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Odgovorite