☑ Pravila foruma i savjeti

Sandžak

BosnjackaHercegovina
Član

Re: Sandžak

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 02 aug 2017 09:50

amkos je napisao/la:
Samed je napisao/la:
amkos je napisao/la:
Ne bih baš rekao. Malo pratim neke podatke, i vidim da natalitet ide dole čak i u Novom Pazaru!! :bad:
Iz Novog Pazara sam, ne znam kakve to podatke pratiš, ali ulice su prepune (znači ono baš baš) male dječice. Mislim da nam to dovoljno govori.
Gledao sam na forumu.hr, na temi Srbija (demografija). I vidim da je Kragujevac prešišao Novi Pazar pa zato pitam i komentarišem.
Pa sam si odgovorio na svoje pitanje - gledao si "na forumu.hr" - stoga je jasno zašto je informacija takva kakva jeste.

Po njima je Mostar stolni grad Hrvata sa 60,000 za dom spremnih. Šta bolan čitaš to. Ako ti se čitaju bajke ukucaj Hans Kristijan Andersen i proguglaj. :-)
Samo BiH.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 02 aug 2017 11:28

Ja ne bih baš tako pričao. Svašta se piše na njihovom forumu ali tu ima i dosta istine. Nisu baš sve bajke. A mislim da ovo što je napisano da je Kragujevac presisao Novi Pazar nije baš bajka ali eto tjesicemo se da jeste. :goofy:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 02 aug 2017 16:46

amkos je napisao/la:Ja ne bih baš tako pričao. Svašta se piše na njihovom forumu ali tu ima i dosta istine. Nisu baš sve bajke. A mislim da ovo što je napisano da je Kragujevac presisao Novi Pazar nije baš bajka ali eto tjesicemo se da jeste. :goofy:
Sta cemo se bola tjesit?

Pa u 2016 su kukali ko babe kako im je staro stavnistvo u Kragujevcu i kako nema nataliteta - nekoliko je izvora objavljivalo to kukanje:
http://www.infokg.rs/info/kragujevcani- ... umora.html

Da bi 2017 rekli da je rekordna godina odjednom - kao da se takav obrat desava u prirodi odjednom iz minusa u plus u godini.
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... odina.html

Ali kad procitas o broju beba - pogledaj komentar ispod:
"Sigurno da je veci broj rodjenih beba u Kragujevcu za 10% samo sto niko nije pomenuo da je Kragujevacka bolnica dobar deo godine primala trudnice iz Novog Pazara, Tutina zato sto se kod njih rekonstruisala bolnica pa su ih slali u KG. Ziveli."

Kao sto rekoh Amkos - bajke su na drugom spratu - ne vjeruj Vlahu ni kad priznaje zlodjelo, a ne kad prica o natalitetu. Pogotovo u ovo doba spinovanja informacija kako kome cejf.
Samo BiH.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 02 aug 2017 17:05

"Sigurno da je veci broj rodjenih beba u Kragujevcu za 10% samo sto niko nije pomenuo da je Kragujevacka bolnica dobar deo godine primala trudnice iz Novog Pazara, Tutina zato sto se kod njih rekonstruisala bolnica pa su ih slali u KG. Ziveli."
Aaa pa ovo ne spominju na onom forumu. Nisam primjetio. Šute za ove podatke. Tim gore po podatke. :mrgreen:

Hvala na opasci @Bosnjacka Hercegovina.
Ja sam dosta oprezan, čitam stvari iz više izvora. Ne volim da odbacujem odredjene podatke tek tako. Ali nisam znao ovo za rekonstrukciju porodilišta. Pa u tome je kvaka onda. :gut:

Samed

Post Postao/la Samed » 02 aug 2017 17:08

Braco iz Novog Pazara sam. Znam dobro kakva je situacija, grad sa ubedljivo najvecim procentom mladog stanovnistva u cijeloj drzavi. Nemojte mi soliti pamet sa tim pro-vlaskim izvorima, hahahaha...

Dodjite i uvjerite se, ulice, parkovi, tereni, sve prepuno male djecice. Bas maloprije sam prolazio pored jednog igralista, nema mjesta za sve, pa hoce jedno preko drugog :)

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 02 aug 2017 17:12

Samed je napisao/la:Braco iz Novog Pazara sam. Znam dobro kakva je situacija, grad sa ubedljivo najvecim procentom mladog stanovnistva u cijeloj drzavi. Nemojte mi soliti pamet sa tim pro-vlaskim izvorima, hahahaha...

Dodjite i uvjerite se, ulice, parkovi, tereni, sve prepuno male djecice. Bas maloprije sam prolazio pored jednog igralista, nema mjesta za sve, pa hoce jedno preko drugog :)
Bit će prilike aBd. Obišao sam pola zapadne Europe a nisam bio u Sandžaku. :takoje: :sos:

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 02 aug 2017 23:23

Samede, ma Amkos je dobar, samo još nije skontao da čitanje Vlaških izvora zahtijeva posebnu gramatiku. Ja to zovem Vlhatika ili Vlahopis. Vlahatika ili Vlahopis se sastoji od ili negiranja svake rečenice koja ima neko bitnije značenje za Hrvatsko/Srpsko pučanstvo ili ćimbenike ili unošenja Bošnjačkog pozitivnog komponenta u rečenicu. :D

Tako da rečenica "natalitet nam se pojačao" znači ili "natalitet nam je u kurcu" ili "računamo i Bošnjake ko i naše pa smo zajedno jači." Oni fora iz 91e "muslimani su naše cvijeće." Jebo im filadendron mater. :lool:
Samo BiH.

JuzniDoboj
Član

Post Postao/la JuzniDoboj » 14 aug 2017 08:59

Samed je napisao/la:Braco iz Novog Pazara sam. Znam dobro kakva je situacija, grad sa ubedljivo najvecim procentom mladog stanovnistva u cijeloj drzavi. Nemojte mi soliti pamet sa tim pro-vlaskim izvorima, hahahaha...

Imas li Samede podatke zivorodjenih/umrli za Tutin, NP i Sjenicu?
GT su stvorili genocidom, etničkim čišćenjem, urbicidom i kulturocidom, patentirali koncept sekundarnih/tercijarnih grobnica, spaljivali žive ljude, silovali žene i djecu, rušili i pljačkali sve što je palo pod ruke.

Samed

Post Postao/la Samed » 17 aug 2017 16:28

JuzniDoboj je napisao/la:

Imas li Samede podatke zivorodjenih/umrli za Tutin, NP i Sjenicu?
Nemam, renoviralo se porodiliste pa je nemoguce utvrditi tacan broj jer je vecina isla u Kragujevac.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 21 aug 2017 15:21

Priključenje Bosni i Hercegovini naša nepoklebljiva želja
http://thebosniatimes.ba/clanak/9334
13. i 14. augusta 1917. godine u Sjenici 12 gradonačelnika i predsednika sandžačkih opština je usvojili deklaraciju kojom se od Austrougarske traži da se Sandžak otcijepi od Srbije i Crne Gore i pripoji Bosni i Hercegovini. U tom dokumentu piše da je "priključenje Bosni i Hercegovini naša nepoklebljiva želja, istovremeno jedino razumno rješenje koje treba sprovesti do kraja". Učesnici konferencije su zahtijevali izdvajanje Sandžaka iz Srbije i Crne Gore jer je "sasvim neprirodno otcijepiti Sandžak od Bosne, okupirati ga i podijeliti između Srbije i Crne Gore". Za ovaj zahtjev, u dokumentu, predviđena je i alternativa "u slučaju da našim zahtjevima na koje mi imamo pravo, a nama iz nekih nepoznatih razloga ne može biti udovoljeno, mi tražimo samoupravljanje Sandžakom".

Sandzo91
Član

Post Postao/la Sandzo91 » 29 aug 2017 09:01

http://radiostoplus.com/item/22004

U 31 osnovnu školu na području Novog Pazara, Tutina i Sjenice ovog septembra kreće 2.108 djaka prvaka, što je za 147 manje u odnosu na prošlu godinu, saznaje radio Sto plus.

Prema podacima Školske uprave u Novom Pazaru, u koje je naš radio imao uvid, na području ovog grada upisano je 1.242 prvaka, što je za 308 manje u odnosu na prošlu godinu.
Naime, prošle godine je u 16 novopazarskih osnovnih škola bilo 1.550 prvačića, rasporedjenih u 72 odeljenja.
Ove školske godine u Tutinu ima 535 prvaka, znatno više u odnosu na prošlu kada je u sedam osnovnih škola bilo upisano 449, koji su bili rasporedjeni u 23 odeljenja.
Slična situacija je i u Sjenici, gde je ove godine upisan 331 prvak u osam osnovnih škola, dok ih je prošle godine bilo 256, rasporedjenih u 16 odeljenja.
Školska godina za djake na ovom području kreće u ponedeljak, 4. septembra, zbog Kurban bajrama, koji počinje u petak, 1. septembra.

Jack, da li je ovo realno? Zivim u np, nisam primetio da se desava nesto tako krupno da bi se broj za jednu godinu toliko smanjio?

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 29 aug 2017 09:10

Sandzo91 je napisao/la:http://radiostoplus.com/item/22004

U 31 osnovnu školu na području Novog Pazara, Tutina i Sjenice ovog septembra kreće 2.108 djaka prvaka, što je za 147 manje u odnosu na prošlu godinu, saznaje radio Sto plus.

Prema podacima Školske uprave u Novom Pazaru, u koje je naš radio imao uvid, na području ovog grada upisano je 1.242 prvaka, što je za 308 manje u odnosu na prošlu godinu.
Naime, prošle godine je u 16 novopazarskih osnovnih škola bilo 1.550 prvačića, rasporedjenih u 72 odeljenja.
Ove školske godine u Tutinu ima 535 prvaka, znatno više u odnosu na prošlu kada je u sedam osnovnih škola bilo upisano 449, koji su bili rasporedjeni u 23 odeljenja.
Slična situacija je i u Sjenici, gde je ove godine upisan 331 prvak u osam osnovnih škola, dok ih je prošle godine bilo 256, rasporedjenih u 16 odeljenja.
Školska godina za djake na ovom području kreće u ponedeljak, 4. septembra, zbog Kurban bajrama, koji počinje u petak, 1. septembra.

Jack, da li je ovo realno? Zivim u np, nisam primetio da se desava nesto tako krupno da bi se broj za jednu godinu toliko smanjio?
Ili je jedna u nizu Srpskih laži ili je iseljavanje.
Broj novorođene djece koja danas trebaju u prvi razred je rastao. Jedini što ja mogu da pomislim je ili da je oca informacija netačna ili je dobar broj familija s malom djecom iselio negdje van ovih opština.
Samo BiH.

Sandzo91
Član

Post Postao/la Sandzo91 » 29 aug 2017 09:25

BosnjackaHercegovina je napisao/la:
Sandzo91 je napisao/la:http://radiostoplus.com/item/22004

Ili je jedna u nizu Srpskih laži ili je iseljavanje.
Broj novorođene djece koja danas trebaju u prvi razred je rastao. Jedini što ja mogu da pomislim je ili da je oca informacija netačna ili je dobar broj familija s malom djecom iselio negdje van ovih opština.
Ovo je pazaraki portal, cak mislim da nije politicki obojen, tako da ne verujem da je neka propaganda. Prije bih reako da im iz skola nisu tacne podatke dostavili.
Da se tokom jedne godine toliko porodica iseli, to bi se osjetilo. Ali nije nista drugacije nego proslih godina.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 30 aug 2017 17:24

300 manje prvacica u najvecem gradu Sandzaka?Ekonomski najjaci kraj.Recimo na tren da je to realno?

Da je to istina.?Broj prvacica u Tutinu bi trebao da se smanji.Drasticno
Navodno u Srbiji se ove godine ocekuje 66 100 prvacica upisanih ili cirka 300 tinjak manje nego prosle godine.A,vidi-vidi.Pa,bas tih 300 tinjak otpada na ovih par Sandzackih opcina.Ili sad novi fazon je da su Srbi stabilni i da su Bosnjaci krivi za manji broj prvacica.Ali zasto onda imas stabilan broj prvacica u naprimjeru Tutinu

Navodno u Novoj Varosi ove skolske godine bit ce upisano manje od 70 prvacica :!: .Priboj je takodjer u zescoj banani.Prijepolje i sami ne znaju ili ne zele da kaze broj prvacica
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

JuzniDoboj
Član

Post Postao/la JuzniDoboj » 08 sep 2017 12:17

GT su stvorili genocidom, etničkim čišćenjem, urbicidom i kulturocidom, patentirali koncept sekundarnih/tercijarnih grobnica, spaljivali žive ljude, silovali žene i djecu, rušili i pljačkali sve što je palo pod ruke.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 13 sep 2017 17:32

Muamer Zukorlić kazao da presjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i članom predsjednišva BiH Bakirom Izetbegovićem imao razgovore na temu izgradnje autoputa Sarajevo-Novi Pazar-Beograd. Zukorlić istakao da je delegiranje tog pitanja bila tzv utopija. Sada, godinu i po dana poslije to je pitanje razgovora najviših zvaničnika Srbije, Bosne i Turske. Neposredno pred dolazak Vučića u Sarajevo Zukorlić je održao sastanak sa njim. Zukorlić je tada insistirao na dvije ključne stvari. Prva je ponavljanje Vučića da ništa neće učiniti kako bi ugrozio suverenitet Sarajeva i Bosne a druga da trasa autoputa ide preko Sandžaka, dodajući i da je interes Republike Turske da finansira autoput koji će jednim svojom dijelom prolaziti kroz Sandžak.

http://sandzakpress.net/zukorlic-turska ... novi-pazar

Burek
Član

Post Postao/la Burek » 15 sep 2017 11:45

To bi za nas nesta velko bilo da se Sarajevo preko Gorazde autoputem sa Novom Pazarom poveze. To nebi Cetnicima nikako odgovaralo. Prija sto godina si sa vozom mogo ici. Nije se to sigurno bes razloga ukinilo.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 15 sep 2017 16:49

11.09.2017
Zukorlic: "Izetbegovic podrzava izgradnju autoputa Sarajevo-Novi Pazar ali tuzlanski lobi radi protiv tog nacionalnog interesa bosnjaka... Konacnu odluku ipak donosi Turska."
UdO78j2mzeg(74:a minuta)

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 sep 2017 17:07

Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Abidaga
Član