BosnjackaHercegovina je napisao/la:Zenicanine, izvini ako je ispalo malo grubo s moje strane - prema tebi svakako imam postovanje - nadam se da svatas i da svatas da se ovdje ne radi o tebi ili tvom postu - nego necem skroz desetom.
Mislim, i iskreno vjerujem, da postoji propagandna masinerija koja obmanjuje i zaglupljuje Bosnjacki narod palsirajuci anti-Bosnjacke lazne informacije koje veze s mozgom nemaju ali zvuce, na ovaj ili onaj nacin, istinite ili realne.
Jedna takva "realna" informacija je da je u 2 godine BiH izgubila 68,000 stanovnika. I to se vuklo po TVu, po radiju, po novinama i velika vecina Bosnjaka gubi nadu u svoju buducnost misleci da se Bosnjacki zivalj raspada - a to nije tacno. Upravo suprotno je tacno - jer Bosnjaci su danas brojcano jaci nego prosle godine, a prosle godine su bili brojcano jaci nego pretprosle, a pretprosle su bili brojcano jaci nego one godine prije te, i sve tako - ali bitno je dusmanima da ubijede Bosnjake da se raspadaju, zato sto se Vlasi i Skutori raspadaju, pa eto i mi trebamo da se raspadnemo s njima.
To je ono sto mene nervira - jer mi nasjedamo na te supljake.
Stalno se uvlace te neke dezinformacije. Evo ova zadnja o skolama - cuj USK izgubio 42% ucenika prvog razreda srednje skole u 5 godina - pa to pas s maslom nebi pojeo - ali upravo se takve lazi serviraju nama - i samo nama. I mi zato moramo biti mudri i pazljivi da te (dez)informacije anti-Bosnjacke propagande ne sirimo, nego cak sta vise da ih suzbijamo i ponizamo.
Bosna i Hercegovina pripada svim narodima koji je iskreno vole i koji su joj iskreno odani - a trenutno to su danas jedino Bosnjaci. Sve dok to bude tako bice i realno da jedino Bosnjaci vode ovu drzavu i da Bosnjaci odlucuju sta ce biti s domovinom. A to ocigledno nekima smeta i oni pokusavaju sa milijon nekakvih dezinformacija da ubijede Bosnjake da mi u Bosni i Hercegovini slabimo i da nestajemo. NE! Mi ne slabimo. Mi jacamo (barem brojcano). Oni slabe. To su cinjenice bazirane na brojkama koje su neupitne. I ni jedna gomila lazi i izmisljotina, Avazovstina i Vlahovstina i Skutorstina nece nikada to promijeniti.
A oni zele da nam plasiraju muda pod bubrege zato da bi mi, Bosnjaci, prihvatili izdajnicku politiku Bakira i Bakirovica i da bi bili zadovoljno statusom gradjana drugog reda u drzavi u kojoj smo ne samo vecina, nego cak i totalna buducnost ove zemlje - i sve to radi nekih starohana Vlaha i Skutora koji bi eto zeljeli nama da odredjuju kako cemo mi zivjeti, gdje cemo zivjeti, hocemo li nositi samije u sudnice ili necemo. Objelodanjivanje tih lazi o takozvanom "padu" broja Bosnjaka je kako se mi borimo za svoj narod.
A ova islamofobija u Evropi i zapadu - pa to nama samo odgovara, a nikako ne steti. Jeste nam ekonomija u banani sada, i jeste nama tezi zivot sada u Bosni. Naravno da bi bilo lakse da svak ode i primi bolju platu vani - ali to je jednokratna dobit, dok je preuzimanje BiH dobit za cijelu buducnost nazeg naroda, nase djece, njihove djece i svake buduce generacije Bosnjaka. Jer ovim tempom nestajanja Vlaha i Skutora, mi cemo doci do 67% populacije u drzavi relativno brzo - a tada niko nece vise moci zaustaviti naseljavanje Bosnjaka u Banja Luku, Visegrad, Focu, Trebinje, Siroki Brijeg, Citluk, Capljinu i Neum. A sve ce to islamofobija nama doprinijeti - jer nama i odgovara to sto nas EU nece, a njih hoce.
"Dečko", pazi dobro kakvim tonom razgovoraš sa mnom, ako si sam čuvao ovce, nisi ih sa mnom čuvao.
Tvoji stavovi su ekstremno glupi. Prvo, za Bošnjake je 10 puta gore da se mi zaluđujemo nekakvim fanatzijama kako ne treba ništa da radimo, kako nam je sve super i kako će jednostavno vlasi i škutori jednog dana nestati. Neće, sve dok ih mi ne otjeramo. Mi svakodnevno moramo raditi na tome, što Jack kaže, gdje god možeš kupovati zemlju od njih, psihološki ih podsticati na iseljavanje, stvarati negativnu društvenu klimu za njih, itd. Ja se svakodnevno bavim time, najsretniji bih bio kad i kod drugih ne bi ostajalo na riječima, nego kad bi se prešlo na djela.
Drugo, ti ako se raduješ povećanju islamofobije u Evropi, ti si psihički bolesnik. Šta misliš, ako eksplodira bure baruta i ako dođu na vlast radikalne desničarske partije u Evropi, da će Bošnjaci ostati sigurni? Neću da pričam kako ne misliš na naše Bošnjake širom dijaspore, ne želim ni da govorim kakvo će se zlo njima desiti, strah me na samu pomisao. Ali vidim da, ako valjda imaš nešto protiv dijaspore, ne brineš se ni za Bošnjake u Bosni.
Mi BOŠNJACI u Bosni ćemo najviše osjetiti tu islamofobiju. Dodik je već imao sastanke sa francuskim Nacionalnim Frontom i sa austrijskim FPO. Kada sutra u nekom novom sukobu sa četnicima iznad tvoje glave budu letili američki, francuski,. njemački bombarderi i gađali "bosanske mudžahedine" da bi "oslobodili Evropu", sjetit ćeš se ovoga, samo će biti kasno.
Ali ne, ti slobodno misli kako naši neprijatelji sami nestaju, kako je sve ružičasto i kako možemo "mirno spavati". Neko je to već jednom rekao ja mislim, pa nismo sljedeće 4 godine spavali baš mirno. "Dečko".