☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

CapsLock
Član

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la CapsLock » 01 nov 2013 06:54

rece onaj nas demograf,hasan zolic se navodno zove,da on sumnja da ce biti prisutnih 3,5 miliona.
-dali se sad moze reci da ce i medju prisutnima biti preko 50% bosnjaka ? dali to vec sada siguran podatak?
-ako jeste,treba slavit jer je magicna cifra predjena ,pa zato mogu da se grizu jos vise neprijatelji bih.

kenan
Član

Post Postao/la kenan » 01 nov 2013 07:15

CapsLock je napisao/la:rece onaj nas demograf,hasan zolic se navodno zove,da on sumnja da ce biti prisutnih 3,5 miliona.
-dali se sad moze reci da ce i medju prisutnima biti preko 50% bosnjaka ? dali to vec sada siguran podatak?
-ako jeste,treba slavit jer je magicna cifra predjena ,pa zato mogu da se grizu jos vise neprijatelji bih.

ja iskreno sumnjam da ce nas biti preko 50% ali sacekat cemo jos, pa vidjet na kraju. daj Bože!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 nov 2013 07:16

kenan je napisao/la:ne mogu da vjerujem da ove ustase slave na njihovom forumu, sto ih je vecina u mostaru, za jedva par hiljada, a do juce su govorili da ih je bar 15 000 vise, e gmazova jadnih. misle da su nasi dijasporci se popisali, i da je zato u bliu, a da oni nasi kreteni jesu se popisali, bilo bi nas bar 5000 vise.
Ustaska dijaspora iz Agrama i nije neki uzorak za sve ovo

:lol:
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 nov 2013 07:23

50% lagano

Ja sam vise sumnjao u Susiceve trenerske sposobnosti nego ovo.To je zavrsena prica

The BEN10
Član

Post Postao/la The BEN10 » 01 nov 2013 07:55

http://www.youtube.com/watch?v=7Xs0wuxH7vg
Pazite bolesnika što su se zadali.
Hi hi hi, kako ćemo im se smijati u facu kad dođu zvanični rezultati, a škutori budu bara-bara sa nama u "stonom".
Veli u videu: "škutorija puna obdaništa i škola" - jest, aha, ali praznih.
http://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/1275 ... -grad.html
Zadnja izmjena: The BEN10, dana/u 01 nov 2013 08:03, ukupno mijenjano 2 puta.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 01 nov 2013 07:56

Jack je napisao/la:50% lagano

Ja sam vise sumnjao u Susiceve trenerske sposobnosti nego ovo.To je zavrsena prica

Hahhahahah, kralju. :maestro: :zastava: :mrgreen: :respekt:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 01 nov 2013 08:03

CapsLock je napisao/la:rece onaj nas demograf,hasan zolic se navodno zove,da on sumnja da ce biti prisutnih 3,5 miliona.
Mislis ovu vijest. Covjek samo kaze da je 3,5 miliona prisutnog stanovnistva, a stalnog 3,8 miliona.
A drugi podatci su sve isti koje smo i dosad imali.
Broj stanovništva umanjen za nekoliko stotina hiljada, postali smo zemlja staraca
T. C. 01/11/2013 11:25:00
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/17571 ... araca.html
SARAJEVO - Prvi nezvanični podaci poslije popisa stanovništva pokazali su da u Bosni i Hercegovini danas živi 13 posto manje stanovništva nego što je bilo popisano 1991. godine. Pokazali su i da je najviše umanjen broj hrvatskog stanovništva.

Hrvata je u našoj zemlji manje za gotovo jednu trećinu, objavila je TV1.

Posljednji popis stanovništva u našoj zemlji obavljen je 1991. godine. Tada je u Bosni i Hercegovini živjelo 4. 377.033 stanovnika. Taj broj je 22 godine kasnije uveliko umanjen. Prema prvim nezvaničnim podacima u zemlji je popisano oko 3, 8 miliona stanovnika. Dakle, 13 posto nas je manje. Stručnjaci tvrde, ukupni zvanični broj biće čak i manji.

"Prema mojoj ocjeni, između 3,7 i 3,8 miliona stanovnika. Tu govorim o stalnom stanovništvu. To znači da je između 18 i 20 posto manje broja stanovništva. Što se tiče prisutnog stanovništva, njihov broj će se kretati, prema mojoj ocjeni, oko 3,5 miliona, a možda i manje", rekao je demograf Hasan Zolić za TV1.

Prve procjene govore i da je u Federaciji popisano oko 2,4 miliona ljudi, kao i da u manjem bh. entitetu živi oko 1,4 miliona stanovnika.

Pretpostavlja se da će Srba biti oko 30 posto, Bošnjaka skoro 54 posto, od čega je između 186.000 i 205.000 popisano u Republici Srpskoj, ali i da je Hrvata mnogo manje nego na posljednjem popisu stanovništva.

Prema nezvaničnim podacima, njih je popisano 560.000. Isti podaci su pokazali i da se jedan nezanemarljiv broj stanovnika izjasnio i kao Bosanci i Hercegovci.

"Nacionalna struktura sadrži ne samo konstitutivne narode - Bošnjake, Srbe i Hrvate, nego i ostale - Crnogorce, Makedonce, Jevreje, Rome itd, tako da se o nacionalnoj strukturi ne može govoriti danas", pojašnjava Zolić.

Razloga za smanjen broj stanovnika naše zemlje je mnogo. Najočitiji je činjenica da je tokom agresije na BiH ubijeno oko 100.000 ljudi. Tu je i činjenica da bh. dijaspora neće ući u ukupan broj stanovnika.

"Veliki uzrok je to što je veliki broj stanovnika napustio BiH. Drugo, smanjen je natalitet, a povećan mortalitet", upozorava Zolić.

Postali smo, dodaje Zolić, kao i ostatak Evrope zemlja staraca.

Ali to, kao i sve ostale podatke, tek će pokazati zvanični rezultati popisa. Prve, opće podatke, možemo očekivati za otprilike dva mjeseca.
Video
http://www.tv1.ba/vijesti/bosna-i-herce ... ljada.html
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 nov 2013 08:07

Istocni Mostar 832 km2 povrsina

Popisano 47 800
Hrvata izmedju 500-1000.Najbolju ruku 2% Ih je na tom podrucju

Konjic 1386,592 km2

Preko 90% Bosnjaka

Nebojsa je neki isfrustrirani cetalj.Mjesani brak ili Kosovo za patike Srbin koji nema mozdane mase da skopca da laze sam sebe umanjujuci procente Bosnjaka i podrucje gdje oni zive.Sto je u zadnjih par godina postala praksa na tim forumima

Za 46%?Jel to malo djetinjasto?I glupo?Da omalozavas nekog preko youtuba?Pa da ja zelim.Mogu sutra da dovedem 20 ljudi na youtube.Mi imamo i zvanicnu stranicu na youtube

bosanskehistorije.com

Jedino zvanicno kod Nebojse je da je glupan i da se zajebava s Jackom.Poslije kad ispadnu podatci i bude onako kako je rekao.Nece priznati te rezultate jer taj smrad i ne zna za drugo
A sto se tice ovog

Bosnjaka je popisanih haman 2 miliona ovog popisa.Bosanaca nema vise od 30 000.Ako je to 46%?

Onda nek zivi u svijetu lazi i maste.Nisam ja ovdje da prepravljam misljenja glupana koji postavlja youtube videa o meni.Inace znam i par prvoklasnih hakera.

To nije nikakav problem da sam ja maliciozan i glup poput Nebojse.Ali nema veze

Mi smo apsolutna vecina i dzaba ih trolanje po youtube.E,jesu me nasikirali

:lol:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 01 nov 2013 08:09

Vidi slucajnosti gdje ce se praviti sve kontrolni popis. Srebrenica, Bratunac, Zvornik, Prijedor (sa Kozarcem).
U sumskoj ce izgleda samo Bosnjacka naselja provjeravati. :bad:

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/17568 ... opisa.html
Komisija je saopštila da će u četiri popisna kruga na području Prijedora biti sproveden kontrolni popis stanovništva, domaćinstava i stanova.

"Riječ je o dijelovima naseljenih mjesta Prijedor, Kozarac, Lamovita i Ljubija", navodi se u saopštenju.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

The BEN10
Član

Post Postao/la The BEN10 » 01 nov 2013 08:14

Ma nek sisaju vesla od muke. Ja ozbiljno kontam da za par godina nagovorim par prijatelja da kupimo u PC-u placeve i napravimo kuće tamo. Doduše, bilo bi to blizu granice sa FBiH, ali nema veze...

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 01 nov 2013 08:14

The BEN10 je napisao/la:Ma nek sisaju vesla od muke. Ja ozbiljno kontam da za par godina nagovorim par prijatelja da kupimo u PC-u placeve i napravimo kuće tamo. Doduše, bilo bi to blizu granice sa FBiH, ali nema veze...
Odlična ideja. Doboj je odlična lokacija. :fes:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 nov 2013 08:15

To je sasvim normalna praksa kod njih

Kako je u Petrovcu cirka 6000 popisanih.Za svaki nas izbrisani u Prijedoru.Da i mi njima izbrisemo u Petrovcu.1000 gore-dole za Prijedor manje Bosnjaka nece biti neka katastrofa :)

Ali 1000 izbrisanih u Petrovcu.Naravno cetalja,zna se.

The BEN10
Član

Post Postao/la The BEN10 » 01 nov 2013 08:28

amkos je napisao/la:
The BEN10 je napisao/la:Ma nek sisaju vesla od muke. Ja ozbiljno kontam da za par godina nagovorim par prijatelja da kupimo u PC-u placeve i napravimo kuće tamo. Doduše, bilo bi to blizu granice sa FBiH, ali nema veze...
Odlična ideja. Doboj je odlična lokacija. :fes:
Doboj mi je daleko. Živim i radim u Sarajevu. Dakle, mislio sam tamo negdje u Lukavicu ili tako nešto...

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 01 nov 2013 08:32

Neznam. Nebi volio da padnemo ispod 15% u sumskoj. A ovaj broj o 200 hiljada Bosnjaka u sumskoj bas lijepo zvuci. Bojim se da nece smanjiti nase popisane i nekim vaznim opcinama popout Srebrenice, Bratunca, Prijedora, Doboja i jos nekih. Mi moramo pokazati da mi od sumske nismo odustali i da im nedamo ni cm te zemlje bez borbe.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 01 nov 2013 09:27

Eno ti, od sprdanja sa činjenicom da je Bošnjaka 50% došli smo da dudu tvrdi kako "gotovo da i nema šanse da je Bošnjaka preko 50%". Za mjesec dana očekujem "pa dobro, šta iako ih ima 50%" :rofll:

Također, od "većina smo u Busovači, Jajcu i Novom Travniku" došlo je do "većina smo u Busovači, a u Jajcu i Novom Travniku je li-la". Za mjesec-dva očekujem "Ipak u Jajcu i Novom Travniku nismo uspjeli, ali ni oni neće preći 50%, dok se za Busovaču još borimo" :rofll:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 nov 2013 09:58

E,cuj on ti dodje kao coach/trener.Nema veze sto nas drugi tim rastura.Podsjeca me na onog Bernda Stangea trenera.On je imao par legendarnih izjava dok je vodio Bjelorusiju cini mi se.E,to vam je Dud
Znaci nema sanse da predjemo 50%

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 01 nov 2013 10:26

kenan je napisao/la:http://poskok.info/wp/?p=68286
jeli nam ovo firaun prijeti??
Zbog ovih rijeci treba da se odmah bošnjački političari povuku iz pregovora !! Pa neka mami svojoj prijeti i neka shvati da ovo nije neko prošlo vrijeme kada su nam mogli da prijete i ucjenjuju nas. A onda ce on ponovo moliti nas da sjednemo za sto, sad nam ništa ne gine.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 01 nov 2013 10:55

Ako Banjaluka ima popisanih 199 000 , Bijeljina 130 000,

gdje će servi naći još 670 000 do eventualnog miliona?

I to popisanih, a ne stvrano prisutnih????
Zadnja izmjena: noel malcolm, dana/u 01 nov 2013 10:57, ukupno mijenjano 1 put.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 nov 2013 10:56

To je jednostavno koncept i zelje za dominacijom prema Bosnjacima koji je odraz visestoljetne frustracije tih istih.;Dok su naprimjer Bosnjaci isli ratovati.Oni su napadali nasa sela puna zene i djece i kasnije se falili nekim ratnim uspjesima

Ps:Tema je demografija a ne politika i drzite se tog

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 01 nov 2013 11:06

noel malcolm je napisao/la:Ako Banjaluka ima popisanih 199 000 , Bijeljina 130 000,

gdje će servi naći još 670 000 do eventualnog miliona?

I to popisanih, a ne stvrano prisutnih????
Dudu :rofll: veli da je njihov broj potcijenjen i da ih ima daleko više od 1.2 miliona.

Ima, ako su u Kalinoviku umjesto 2,000 popisali 50,000 ljudi, kao što su ovi duduovi u Livnu i Duvnu.

Kaže u Livnu i Duvnu zabilježen porast u odnosu na 1991. :rofll: :rofll: vic dekade

Uglavnom, znamo sigurno da Duvno ima jednog manje nego 1991. dok ćemo za ostale da vidimo.

P.S. Izvini za mijenjanje posta, slučajno. Popravio sam.

Odgovorite