Najgore 52%CapsLock je napisao/la:koliko je pouzdan podatak od 54% i kolike su promjene moguce?
Najbolje 55.5%
Srednja verzija 54% Bosnjaka
Najgore 52%CapsLock je napisao/la:koliko je pouzdan podatak od 54% i kolike su promjene moguce?
Brat moj, prozborio si veliku istinu. Dzabe nama sve ako nam natalitet padne I dodje u ravan kad nam vise nece znaciti nista da li smo ispod 50% ili preko 60% u BiH. I to nije problem samo kod Bosnjaka u Bosni vec generalno kod svih Bosnjaka dje nas ima racunajuci Sandzak, Kosovo itd. Dijaspora bolje stoji sa natalitetom zbog vecih ekonomsko-socijalnih beneficija dje je isplativo imati sto vise djece mada ni to ne mora iskljucivo da znaci. Jedno je dijaspora, drugo domovina.bilbo je napisao/la:Nema nas 2 miliona u Bosni,već oko 1 750 000 + Bosancimudhoney je napisao/la:Mene uz ove cifre brine jedna druga stvar, a to je natalitet. Realno, kakav je nama natalitet ako nas se rađa manje od 20 000 godišnje, a ima nas oko 2 miliona? Za ostala 2 naroda znamo da su po tom pitanju katastrofalni, ali s ovim ciframa ni mi nismo baš za pohvaliti se.
Ostali su u dijaspori.
Kao što Amkos kaže,problem je ekonomska situacija.
Evo sada kroz glavu mi proleti pomisao da u dva džemata gdje se družim više od polovice nas momaka je
neoženjeno,a prosjek godina nam je 35-40 godina.Kada i steknemo uslove za ženidbu,problem su cure.
Teško je u ovaj vakat naći skromnu,saburli i sklonu porodičnim vrijednostima,pa makar se i lijepo pričalo o vjeri.
Previše je egoizma i hedonizma,previše sapunica,ovih i onih emisija i šoua tako da smo se u velikoj mjeri iskvarili,
uz časne izuzetke.
Ja mislim da Islam imati vise od Bosnjaka,uzmi u obzir Bosance i Rome,vecina njih ce staviti islam kao vjeruPo meni licno
Bosanski 56%
Bosnjaka 54%
Islam 53%
Kako znas da ce vecina "Bosanaca" staviti islam kao vijeru, a ne da su ateisti i agnostici? Gotovo sve sto ja znam, a gledaju se kao "Bosanci", su iz mijesani brakova ili su komunjare i nisu vijernici.elma89 je napisao/la:Ja mislim da Islam imati vise od Bosnjaka,uzmi u obzir Bosance i Rome,vecina njih ce staviti islam kao vjeruPo meni licno
Bosanski 56%
Bosnjaka 54%
Islam 53%
Krscani bosnjaci su minoran broj koji nece uci u statistiku sigurno,ateista vjerovatno ima ali ispod 5%.Kod Bosanaca mozda vise..Ali Jack zna vise...ja samo ne vjerujem da BIH moze biti puno drugacija od Srbije,Hrvatske,Kosova,Albanije ..zemlje u okruzenju koje su uradile popis i gdje je uglavnom malo ateistaGazija je napisao/la:Kako znas da ce vecina "Bosanaca" staviti islam kao vijeru, a ne da su ateisti i agnostici? Gotovo sve sto ja znam, a gledaju se kao "Bosanci", su iz mijesani brakova ili su komunjare i nisu vijernici.elma89 je napisao/la:Ja mislim da Islam imati vise od Bosnjaka,uzmi u obzir Bosance i Rome,vecina njih ce staviti islam kao vjeruPo meni licno
Bosanski 56%
Bosnjaka 54%
Islam 53%
Moras isto uzeti u obzir da ima Bosnjaka koji se gledao kao ateisti i agnostici. Cak imaces broj Bosnjaka koji su krscani.
ZE - DO kanton:Jack je napisao/la:
Ukupan broj Bosnjaka i Bosanaca ide izmedju 1.959-2.038 miliona popisanih.
Imamo sansu da smo presli 2 miliona
slobodno navrati,karajlo je napisao/la:hoce li jack u ponoć objaviti njegove rezultate da navratim
amkos je napisao/la:TARIK ZAIMOVIĆ: "POPIS JE POKAZAO DA JE ZA BOŠNJAKE PROŠLO VRIJEME SPAVANJA"
http://www.akos.ba/intervjui/tarik-zaim ... e-spavanja