Objektivno rečeno, mada i inat svoje činiamkos je napisao/la:Jeste Tuzlak, ali to treba da prati solidna ekonomska situacija. Od cega ce ta djeca zivjeti ?
I ja bi se sutra zenio, pravio djecu, ali nemam uslova, nemam kuce, stana, zivotnog elana ni volana da vozim...
Tu je problem..
Ja sam to napisao na temi o zivorodjenim prije par dana..
Bosna popis 2013
- noel malcolm
- Član
Re: Bosna popis 2013
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
Nema nas 2 miliona u Bosni,već oko 1 750 000 + Bosancimudhoney je napisao/la:Mene uz ove cifre brine jedna druga stvar, a to je natalitet. Realno, kakav je nama natalitet ako nas se rađa manje od 20 000 godišnje, a ima nas oko 2 miliona? Za ostala 2 naroda znamo da su po tom pitanju katastrofalni, ali s ovim ciframa ni mi nismo baš za pohvaliti se.
Ostali su u dijaspori.
Kao što Amkos kaže,problem je ekonomska situacija.
Evo sada kroz glavu mi proleti pomisao da u dva džemata gdje se družim više od polovice nas momaka je
neoženjeno,a prosjek godina nam je 35-40 godina.Kada i steknemo uslove za ženidbu,problem su cure.
Teško je u ovaj vakat naći skromnu,saburli i sklonu porodičnim vrijednostima,pa makar se i lijepo pričalo o vjeri.
Previše je egoizma i hedonizma,previše sapunica,ovih i onih emisija i šoua tako da smo se u velikoj mjeri iskvarili,
uz časne izuzetke.
Potrebno je stalno i u kontinuitetu potencirati vaznost nataliteta i toga da mladi imaju minimalno troje djece, jedino tako se ta bitnost moze veremenom prosiriti medju mladima. Bitno je u glavama uvesti standard od troje djece. Kon nas je u zadnje vrjeme neka tradicija dvoje djece, to treba pogurati i potencirati troje djece kao normalan standard.noel malcolm je napisao/la:Objektivno rečeno, mada i inat svoje činiamkos je napisao/la:Jeste Tuzlak, ali to treba da prati solidna ekonomska situacija. Od cega ce ta djeca zivjeti ?
I ja bi se sutra zenio, pravio djecu, ali nemam uslova, nemam kuce, stana, zivotnog elana ni volana da vozim...
Tu je problem..
Jeste prijatelju, nego hoćeš li se pomiriti sa činjenicom da nećeš imati potomka.Šta ćeš učiniti po tom pitanju.Sve to stoji što pričaš jer sam bio u istoj situaciji.Sad sa tri banke, akb dolazi i drugo dijete.amkos je napisao/la:Jeste Tuzlak, ali to treba da prati solidna ekonomska situacija. Od cega ce ta djeca zivjeti ?
Tu je problem..
Problem su bogami i godine,zene u 35-40 nisu vise u najboljim fertilnim godinama,a mladje nece za starijebilbo je napisao/la:Nema nas 2 miliona u Bosni,već oko 1 750 000 + Bosancimudhoney je napisao/la:Mene uz ove cifre brine jedna druga stvar, a to je natalitet. Realno, kakav je nama natalitet ako nas se rađa manje od 20 000 godišnje, a ima nas oko 2 miliona? Za ostala 2 naroda znamo da su po tom pitanju katastrofalni, ali s ovim ciframa ni mi nismo baš za pohvaliti se.
Ostali su u dijaspori.
Kao što Amkos kaže,problem je ekonomska situacija.
Evo sada kroz glavu mi proleti pomisao da u dva džemata gdje se družim više od polovice nas momaka je
neoženjeno,a prosjek godina nam je 35-40 godina.Kada i steknemo uslove za ženidbu,problem su cure.
Teško je u ovaj vakat naći skromnu,saburli i sklonu porodičnim vrijednostima,pa makar se i lijepo pričalo o vjeri.
Previše je egoizma i hedonizma,previše sapunica,ovih i onih emisija i šoua tako da smo se u velikoj mjeri iskvarili,
uz časne izuzetke.
A ozbiljno to su sve izgovori danas,nista nasi djedovi nisu bolje zivjeli,pa su se zenili s 20 godina a do 30 cesto imali vec po 4,5 djece
- Abdurrahman
- Član
Mislio sam na stranicu broj 212, da. Bespotrebno se ide u neke detalje koje se gotovo da i ne ticu popisa.amkos je napisao/la:Mislis 212 stranica ?Abdurrahman je napisao/la:Stranica 2012 vise od pola iste je spamana nepotrebnim stvarima. Suzdržati se od toga ili ćemo čistiti i tu stranicu i buduće.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?
mene najvise pored ukupnog broja zanima i prosjek godina
radije bi da nas ima 1.5 miliona i 25 prosjek godina nego 2 miliona i 45 prosjek godina
radije bi da nas ima 1.5 miliona i 25 prosjek godina nego 2 miliona i 45 prosjek godina
Bog Bosna i Bošnjaci
Negdje sam citala da su Bosnjaci najmladji narod u BIH,ali sumnjam da je prosjek 25ljiljan89 je napisao/la:mene najvise pored ukupnog broja zanima i prosjek godina![]()
- noel malcolm
- Član
nije ljiljan89 doslovce mislio, upotrijebio je wishful thinking: "on bi radije.."elma89 je napisao/la:Negdje sam citala da su Bosnjaci najmladji narod u BIH,ali sumnjam da je prosjek 25ljiljan89 je napisao/la:mene najvise pored ukupnog broja zanima i prosjek godina![]()
Za ovu situaciju mozemo se zahvaliti generacijama 1950-1980
Zbog njih danas ne propadamo kao srbi i hrvati,ali nas ceka isto ako se nesto ne promjeni
Zbog njih danas ne propadamo kao srbi i hrvati,ali nas ceka isto ako se nesto ne promjeni
Off topic, ali ima veze sa sljedecim popisom:
Evo sad joj donio dvopek da joj se manje povraca.
Bismilletom i dovom smo... trece nanijetili. Kad vec nema posla da ne gubi godine.
Insha-Allah, da bude zivo i zdravo, na putu Pravom, uz brojno potomstvo - u Bosni, u islamu...
Aminajte.
Evo sad joj donio dvopek da joj se manje povraca.
Bismilletom i dovom smo... trece nanijetili. Kad vec nema posla da ne gubi godine.
Insha-Allah, da bude zivo i zdravo, na putu Pravom, uz brojno potomstvo - u Bosni, u islamu...
Aminajte.
amiiinRazum je napisao/la:Off topic, ali ima veze sa sljedecim popisom:
Evo sad joj donio dvopek da joj se manje povraca.![]()
Aminajte.
Razum, svaka cast, iako se ne zivi od ljubavi, ali bice nafake aBd.
Amin.
Amin.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
- noel malcolm
- Član
Amin nebrojeno puta,Razum je napisao/la:Off topic, ali ima veze sa sljedecim popisom:
Evo sad joj donio dvopek da joj se manje povraca.![]()
Aminajte.
nek vas dragi Allah nafakom i zdravljem podari
- Abdurrahman
- Član
Dobro, cestitke i od mene - i sad se vratite na temu. Dakle, tema je popis, a ne natalitet i slicno. Imamo temu o natalitetu i slazem se da je mnogo vazno pa cak i vaznije o njoj govoriti, ali pak je ova tema predvidjena iskljucivo za popis 2013.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?
- Abdurrahman
- Član
Agron je napisao/la:U Jajcu je autobus(iz Zagreba) odlučio u njihovu korist, eto koliko je tijesno bilo, uzeli su Busovaču i Novi Travnik.Vatandzija89 je napisao/la:Vecina u jajcu??Bosnjak je napisao/la:
Slave još i da su većina u Jajcu, Busovači i Novom Travniku.
pa same ustase su pisale da je popisano 15020 Bosnjaka i 14700 hrvata...
oni u jajcu nisu i nikad nece biti vecina!!!
Jajce je Bosnjacki grad!
Tako ti je kad za političke predstavnike imaš budale, petokolonaše i sl. kao mi.![]()
Sad trebamo trpiti njihove gluposti o njihovoj stvarnoj većini u ovim sredinama.
Realan broj stalno prisutnih rvata u BiH je vrlo moguće i ispod 400.000 (ako vidimo kako su se prosuli u Mostaru) ali nama je to slaba vajda kad mi nemamo elite da to kapituliziraju ili da ako ništa spriječe teror manjine u šta se ovaj popis pretvorio.
http://www.forum.hr/showpost.php?p=4733 ... count=2653
http://www.forum.hr/showpost.php?p=4733 ... count=2654
Taj funkcioner SDA iz Vogosce je bio dudu(k) s hercegBosne foruma i forum.hr
http://www.forum.hr/showpost.php?p=4733 ... count=2647
Abdurrahmane.Ti si moj naslijednik ovdje.Ti ces nabavljati podatke.Stari Jack ce biti samo statista odsad gledati
Za pocetak smanji avatar Bosnjaku.Prevelik je.Kao i Elmi
Za pocetak smanji avatar Bosnjaku.Prevelik je.Kao i Elmi
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Duduk?Sta on zna
Vecernjak je ok.Zajedno smo nabavili vijest.Ja nisam imao interner,a oni su portal.Svaka cast.No Jack je na kraju objavio detalje za Mostar
Sda Vogosca?Ne znam
No na podrucju Hadzica i Ilidze je popisano preko 100 000 stanovnika.Od tog samo na Ilidzi preko 72 000?Upps?Jeste lii to na Tv 1 culi?
Ovako
Bosanaca ima izmedju 19 000-33 000.Jos je rano.No nema ih vise od tog
Popisano je skoro 2 miliona Bosnjaka.Mozda cak i vise
U Prijedoru cifre meni recene su bile 96 000 stanovnika oko.Evo sad citam 97 000.Za Banja Luku su mi rekli 192 000?A evo sad citam oko 199 000?
Na podrucju Bosanskog Novog je popisano 7500 Bosnjaka od 32 000
U Bosanskoj Dubici 2600 Bosnjaka popisanih
Ovo za Srednju Bosnu?Jesu bile neke cifre?Da li sam sta propustio?
Kazes ustashe slave?
Ja ne znam sta imaju da slave
U Mostaru ih popisano 55 000.Katolicka crkva kaze da ima 60 017 katolika krajem 2012
Kazu da ih je popisano 7000 u Konjicu a u Konjicu 27 000 stanovnika.Bosnjaka bilo oko 25 000 zadnjeg popisa
Ukupan broj popisanih u Kaknju je 39 129
Sta sam propustio.Eto vam razvikani 31 Oktobar.Pola infa su mi pokrali,ali haj.Necu da cjepidlacim
Vecernjak je ok.Zajedno smo nabavili vijest.Ja nisam imao interner,a oni su portal.Svaka cast.No Jack je na kraju objavio detalje za Mostar
Sda Vogosca?Ne znam
No na podrucju Hadzica i Ilidze je popisano preko 100 000 stanovnika.Od tog samo na Ilidzi preko 72 000?Upps?Jeste lii to na Tv 1 culi?
Ovako
Bosanaca ima izmedju 19 000-33 000.Jos je rano.No nema ih vise od tog
Popisano je skoro 2 miliona Bosnjaka.Mozda cak i vise
U Prijedoru cifre meni recene su bile 96 000 stanovnika oko.Evo sad citam 97 000.Za Banja Luku su mi rekli 192 000?A evo sad citam oko 199 000?
Na podrucju Bosanskog Novog je popisano 7500 Bosnjaka od 32 000
U Bosanskoj Dubici 2600 Bosnjaka popisanih
Ovo za Srednju Bosnu?Jesu bile neke cifre?Da li sam sta propustio?
Kazes ustashe slave?
Ja ne znam sta imaju da slave
U Mostaru ih popisano 55 000.Katolicka crkva kaze da ima 60 017 katolika krajem 2012
Kazu da ih je popisano 7000 u Konjicu a u Konjicu 27 000 stanovnika.Bosnjaka bilo oko 25 000 zadnjeg popisa
Ukupan broj popisanih u Kaknju je 39 129
Sta sam propustio.Eto vam razvikani 31 Oktobar.Pola infa su mi pokrali,ali haj.Necu da cjepidlacim

Tacno tako.Ukratko sta se prica da su izasli neki podatci za Centralnu Bosnu.Inace vratio se SimeAbdurrahman je napisao/la:Dobro, cestitke i od mene - i sad se vratite na temu. Dakle, tema je popis, a ne natalitet i slicno. Imamo temu o natalitetu i slazem se da je mnogo vazno pa cak i vaznije o njoj govoriti, ali pak je ova tema predvidjena iskljucivo za popis 2013.
Nego o cemu se to prica
103 000 popisana Hrvata?Popisana u Sbk
Znaci
Dobretici 3
Jajce 15
Travnik 15
Kiseljak 12
Vitez 14
Busovaca 8
Novi Travnik 10
Kresevo i Fojnica 10
Bugojno 11=98
G.Vakuf 5000
Znaci i kad bi tako bilo.To je koliko?103 K?
Pa nije lose