Evo ti primjer Bosanske Krupe:
Za vrijeme 2 svjetskog rata
Bastra je bilo jako cetnicko uporiste,gdje su se Bosnjaci tek prvi poceli doseljavati 60 tih godina proslog stoljeca,da bi selo bilo nase popisa 1991.Za vrijeme 2 svjetskog rata.Muslimana tamo nije bilo.Musliman je jedino mogao mrtav da prenoci u Bastroj.Prosle godine je tamo napravljena dzamija
Drenova Glavica ista prica.Pistaline su bile 2/3 pravoslavne u 2 svjetskom ratu.Postoji limitacija sta mi mozemo da uzmemo.sta nam se nudi.Tako mozemo da uzmemo demografski Kiseljak,pa i druge price.Zalin ista prica.U 2 svjetskom ratu.bez Muslimana.Nijedan.Tesko cetnicko selo,gdje Musliman mogao da prenoci jedino rahmetli
Zalin popis 1991:219 Bosnjaka i 221 Srba.Skoro nase vec na popisu 1991
Banjani popis 1991:241 Bosnjaka i 255 Srba.Skoro nase na popisu 1991
Zalin,Banjani.Drenova Glavica,Pistaline,Bastra.Tih 5 sela nije bilo nase u 2 svjetskom ratu.Danas jeste
Pride smo cijelu Pernu pokupovali u 2-3 godine,tako
https://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:P ... nska_Krupa
100% Srpsko selo na popisu 1991
Ako nam se nudi prilika za jak homogeni kraj.Stara Govedarnica je bila dio grada B.Krupe sa svega 2 nase porodice i preko 2000 vlaha.Danas je cijeli taj dio grada nas.Srbi su prodali preko 95% Imovine.I preko 95% u grad.Grad je 99% nas.
Pucenik je dobro pokupovan od nasih.Glavice takodjer.Isto tako je bilo i sa Pernom.Prvo kupovina,poslije doseljavanje.Znam da ima dosta Krupljana zemlju sad po Puceniku i Glavicama
Sanse da se oni odrze je jedino moguce u Ivanjskoj,a to je zasluga zvanicnog Sarajeva
Kljuc ista prica
Popis 1991:20 Bosnjackih sela
19 Srpskih sela
Danas 25 nasih sela.8 nenaseljenih,to dodaj nama
6 Srpskih.Od tih 6 Srpskih.Par je na putu da bude nenaseljeno.A kad je nenaseljeno.To odmah pisi nama
Sta je Srpsko ostalo?
Sa preko 10 Srba u selima imas samo
Kopjenicu
Gornju Sanicu
Donje Ratkovo
Nijedno selo nema preko 100 Srba.Gornja Sanica je fino uzeta.To je tako
Kad unistis nekog po selima,to mu je kraj.Gradovi ce uvijek brze pasti.Gdje bolji povratak?Banja Luka ili Prijedor?Prijedor,a sto?Pa,sto mi imamo jos uvijek preko 20 sela nasih.I to sve homogena nasa sela.Sta je nase u jednoj Banja Luci.Sprceni u gradu,bez nekih sela nasih.Bijeljna ista prica.
Kljuc je zavrsen za cetnike.Za 5-10 godina tamo ces imati etnicku strukturu kao u Buzimu
Buzim je za vrijeme 2 svjetskog rata imao 75% Bosnjaka i 25% Srba,danas je 100% Bosnjaci
Bosanska Krupa za 10 godina ce imati 100% Bosnjaka
Kljuc ista prica.Donji Vakuf takodjer
Treba ih udariti tamo gdje je LAKSE.Kupovina zemljista.Srba nema,jer znam da je Kljucka dijaspore izdvojila velike pare da im uzme sve zivo.Milione Eura potrosili.Ali,sta su ih udarili po selima.Vlasi su tamo kaput.
Do nas je da gledamo gdje je lakse,sta se moze.Niko ne prica da mi ovladamo Bilecom.Jer nema zaledja,predaleko od Federacije,.Ali,moze se okrenuti na Doboj,moze se okrenuti na Prijedor,moze se okrenuti na Kiseljak i Zepce,Usoru.Imamo jako zaledje,imamo dosta zemlje.Tamo gdje je lakse