☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Jack
Administrator

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la Jack » 25 okt 2013 11:54

Molim vas.Bez ikakvih vaznih podataka.Ko ima kakav podatak.Zna gdje ce mi dostaviti info

31 Oktobra ce biti veliik statisticki dan.U to budite uvjereni.Imam neke cifre i za Srbe.No,nemam one velike opcine tipa Bijeljina i Banja Luka,gdje ih vecina zivi.Sto se tice cifri.Nadam se da cemo imati par podataka vise do 31 Oktobra,sto je samo jos 6 dana daleko.Ko bi rekao

Kako vrijeme leti.Svak ce saznati neke skrivene tajne koje su zasad vecinom meni poznate

I bez javnih dostava.Neka se malo znoje ljudi :huhu:
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

zmaj od bosne
Član

Post Postao/la zmaj od bosne » 25 okt 2013 14:26

Ovaj popis ce insallah pokazati veoma dobre rezultate po Bosnjake i doznao sam da za moj grad izjasnjavanje kao Bosnjaci je bilo veoma veoma dobro s obzirom da je Mostar bio grad koji je imao oreko 12 ooo jugoslovena,naovom popisu bice ih skroz malo :beret:

zmaj od bosne
Član

Post Postao/la zmaj od bosne » 25 okt 2013 14:37

Evo upravo vidim da kad nema Jacka nema ni informacija nema ni komentara svi cekaju sta ce da javi,a pitate li se ikad sta ste ucinili koliko ste doznali u vezi vaseg grada vase opstine,i rasprave ko je troll a ko ne ,uglavnom bice dobro sve nakon prvih rezultata :zastava:

Kapetan
Član

Post Postao/la Kapetan » 25 okt 2013 14:45

zmaj od bosne je napisao/la:Evo upravo vidim da kad nema Jacka nema ni informacija nema ni komentara svi cekaju sta ce da javi,a pitate li se ikad sta ste ucinili koliko ste doznali u vezi vaseg grada vase opstine,i rasprave ko je troll a ko ne ,uglavnom bice dobro sve nakon prvih rezultata :zastava:
Pa zato sto kaze da nista nepisemo ako nismo dosli do nekih informacije i da cekamo do 31.11

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 okt 2013 14:48

Ok. Velike cifre za vlahe ovdje.Pravo velike.No u Sani su mali.Neka

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 25 okt 2013 18:07

e-din je napisao/la:
Abdurrahman je napisao/la:Evo sad smo ja i Jack pričali malo...

Kalesija je prilično dobra s brojem popisanih....

37.000 popisanih za današnju općinu Kalesiju.
veooooma dobar broj. :gut: :gut:
1991. je bilo oko 29.000 bosnjaka u danjasnim granicama kalesije.
pretpostavljam da su bosnjaci velika vecina i da ce biti mozda samo par stotina srba..
Eto, dao sam podatak za Kalesiju koji nije sto-posto tacan - tj., u cifru tacan jer sam dobio novi podatak da se ipak broj krece izmedju 37.000 i 40.000 popisanih, no, od prilike broj je tu negdje, samo sto je 37.000 minimalno sto je u Kalesiji popisano. Ovo sam rekao i necu vise nista, za ostalo se obratite Jack-u. Ps. Mali je broj Srba popisan u Kalesiji no i pored toga mnogo veci nego sto ih ima na terenu, ali i dalje njihov broj nece nista prestavljati u ovoj opcini.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 25 okt 2013 22:47

Abdurrahman je napisao/la:Eto, dao sam podatak za Kalesiju koji nije sto-posto tacan - tj., u cifru tacan jer sam dobio novi podatak da se ipak broj krece izmedju 37.000 i 40.000 popisanih, no, od prilike broj je tu negdje, samo sto je 37.000 minimalno sto je u Kalesiji popisano. Ovo sam rekao i necu vise nista, za ostalo se obratite Jack-u. Ps. Mali je broj Srba popisan u Kalesiji no i pored toga mnogo veci nego sto ih ima na terenu, ali i dalje njihov broj nece nista prestavljati u ovoj opcini.
Koliko ih uopce moze biti ako su imali 9 glasaca na proslim izborima? Hajde dodaj tu jos djece, oni koji su glasali za SDP, oni koji nisu glasali, uvezenih, itd. Sigurno ih nema vise od 1000, vjerovatno oko 500 po meni. Nemogu zamisliti nesto vise.

1991 ih nije bilo ni 8000, a uz iseljevanje, odvajanje Osmaka, los pp, asimilacije, itd. njihov broj bi trebao biti apsolutno nebitan. Ja bi rekao 1-2% na osnovu brojeva koje si ti naveo.

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 25 okt 2013 23:12

Bosni je napisao/la:
Abdurrahman je napisao/la:Eto, dao sam podatak za Kalesiju koji nije sto-posto tacan - tj., u cifru tacan jer sam dobio novi podatak da se ipak broj krece izmedju 37.000 i 40.000 popisanih, no, od prilike broj je tu negdje, samo sto je 37.000 minimalno sto je u Kalesiji popisano. Ovo sam rekao i necu vise nista, za ostalo se obratite Jack-u. Ps. Mali je broj Srba popisan u Kalesiji no i pored toga mnogo veci nego sto ih ima na terenu, ali i dalje njihov broj nece nista prestavljati u ovoj opcini.
Koliko ih uopce moze biti ako su imali 9 glasaca na proslim izborima? Hajde dodaj tu jos djece, oni koji su glasali za SDP, oni koji nisu glasali, uvezenih, itd. Sigurno ih nema vise od 1000, vjerovatno oko 500 po meni. Nemogu zamisliti nesto vise.

1991 ih nije bilo ni 8000, a uz iseljevanje, odvajanje Osmaka, los pp, asimilacije, itd. njihov broj bi trebao biti apsolutno nebitan. Ja bi rekao 1-2% na osnovu brojeva koje si ti naveo.
O criframa cemo kasnije, ako Bog da. Iz povjerljivih razloga jos se ne mogu objaviti. Samo misliti da Srba ima par desetina u opcini Kalesiji samo zato jer ih na izborima je bilo 9 je pomalo komicno. Njihovo naselje Zelina nije uzeto, Brezik, nesto malo u dijelu MZ Memici zvano Markovici, par porodica, ima ih u Jeginovom Lugu, par desetina u Dubnici...

Zapelo mi je ovo za "oci" sto si rekao glasanje i SDP. Neces naci ni jednog Srbina iz Kalesije koji ce glasati za SDP ili neku bosnjacku stranku. Onaj koji bi glasao, on se nece izjasniti kao Srbin vec kao Bosanac.

Ps. pusti izbore i to koliko ih danas ima na terenu. Jednostavno odredjena grupa ljudi se prijavila i popisala u Kalesiji zbog bojaznosti za svoja imanja/zemljista... ali taj broj je opcenito nece mijenjati nikakvu demografsku situaciju opcine Kalesije. Imati u vidu da kad izadju podaci o stanovnistvu opcine Kalesije, da Kalesija ce imati uvijek vise stanovnika nego sto popis kaze. Zanimljivo, zar ne ? Kako ? Veoma lahko. :) Nekoliko hiljada ( po mojoj procjeni izmedju 2 i 3 hiljade ( ljudi koji zive i imaju sad imanja ( kupili srpsko ) ) u Kalesiji a prijaviili su se na ovom popisu da su stanovnici opcine Zvornik i dobrim dijelom danasnjih Osmaka, i nesto manji broj Bratunca, Vlasenice, Srebrenice i Bijeljine. Znam licno na desetine ovakvih porodica.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

kosarkas
Član

Post Postao/la kosarkas » 26 okt 2013 03:43

Jack je napisao/la:Ok. Velike cifre za vlahe ovdje.Pravo velike.No u Sani su mali.Neka
Ok velike cifre ali gdje ?Malo mi ovo nejasno.Sorry!

kosarkas
Član

Post Postao/la kosarkas » 26 okt 2013 03:45

Spustite malo loptu na zemlju i pričekajte taj 31.10.
Selaaaam!

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 26 okt 2013 04:04

Imam dva vruća podatka , za dvije ključne tačke u BiH,

informacija dolazi sa vrha političkog establišmenta u BiH:

BRČKO DISTRIKT - Bošnjaci su na popisu relativna većina, 43 %!!!

DOBOJ - Ukupno stanovnika 72000 , od čega 30% bošnjaka!!!

fantastične cifre, i jedna i druga !

:zastava: :zastava: :zastava:

Kada kod Doboja uzmemo u obzir i okruženje, tj. 100% bošnjačke općine Doboj Jug i Doboj Istok,

kao i Gračanicu i Tešanj, svjesni smo kako je situacija u Doboju još i bolja nego što smo se nadali.

Da me nisu oči varale cijelo ovo vrijeme. :D

Samo trebamo biološki izdržati još deceniju ili dvije,

i Doboj će inšallah opet biti sinonim za Muju iz Doboja.

:ljulja: :ljulja: :ljulja:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Kapetan
Član

Post Postao/la Kapetan » 26 okt 2013 04:34

noel malcolm je napisao/la:Imam dva vruća podatka , za dvije ključne tačke u BiH,

Kada kod Doboja uzmemo u obzir i okruženje, tj. 100% bošnjačke općine Doboj Jug i Doboj Istok,

kao i Gračanicu i Tešanj, svjesni smo kako je situacija u Doboju još i bolja nego što smo se nadali.

Fantasticne vijesti. Ali ja nerazumjem kako nemogu Bosnjaci u Doboju da skupe onda makar 15% galsova u Doboju ako ih ima cak 30%. Jel to moguce da su to opet podaci sracunati sa istocnim i juznim Dobojom kao sto bio slucaj sa Jajcem i Pougarjem?

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 26 okt 2013 05:09

Kapetan je napisao/la:
noel malcolm je napisao/la:Imam dva vruća podatka , za dvije ključne tačke u BiH,

Fantasticne vijesti. Ali ja nerazumjem kako nemogu Bosnjaci u Doboju da skupe onda makar 15% galsova u Doboju ako ih ima cak 30%. Jel to moguce da su to opet podaci sracunati sa istocnim i juznim Dobojom kao sto bio slucaj sa Jajcem i Pougarjem?
Kako će biti sračunati sa Doboj Jugom i Doboj Istokom, kada su ovi u drugom entitetu,

i nema nikakve šanse da se zajedno saberu :roll: :roll: :roll:

Glasovi bošnjaka u Doboju su na žalost rasuti na četiri političke opcije i velike se nade polažu u

Koaliciju 1. mart da ih okupi.

Tek tada bismo , kroz Skupštinu Grada, mogli ostvarivati sve prednosti naše brojnosti u Doboju.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Kapetan
Član

Post Postao/la Kapetan » 26 okt 2013 05:17

noel malcolm je napisao/la:
Kapetan je napisao/la:

Kako će biti sračunati sa Doboj Jugom i Doboj Istokom, kada su ovi u drugom entitetu,

i nema nikakve šanse da se zajedno saberu :roll: :roll: :roll:

Glasovi bošnjaka u Doboju su na žalost rasuti na četiri političke opcije i velike se nade polažu u

Koaliciju 1. mart da ih okupi.

Tek tada bismo , kroz Skupštinu Grada, mogli ostvarivati sve prednosti naše brojnosti u Doboju.
Pa nema sanse da se saberu Jajce i Pougarije jer su dvije razlicite opcine pa su sabrane prije nekoliko dana kad je neko dao podatke o bubam 15000 Bosnjaka i 14000 Hrvata u Jajcu. :roll:

Pa ja sam sracuno sve bosnjacke stranke u izborima 2012 u Doboju. SDA, SDP, SBB, SDU, BNS, LDS, pa cak i SBIH koja je koalirala sa hrvatskim strankama u izborima. To je 14,7 ali samo ako se sracunaju SBiH sa hrvatskim strankama.

A po rezultatu popisa mi sami bi trebali imati minimalno 20% glasova. Mozes li mi poslati neki link da saznam vise o toj koaliciji za 1. Mart?
Zadnja izmjena: Kapetan, dana/u 26 okt 2013 05:54, ukupno mijenjano 2 puta.

kosarkas
Član

Post Postao/la kosarkas » 26 okt 2013 05:41

Je li ovaj Kapetan trolaš?Kakva su ovo pitanja glupa?

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 26 okt 2013 05:55

kosarkas je napisao/la:Je li ovaj Kapetan trolaš?Kakva su ovo pitanja glupa?
Covjek nije cuo za koaliciju 1. Mart ? Sumnjivo.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 okt 2013 06:04

Kosarkas.Izvini.Ovo je bila fragmentacija s moje strane.Ovo bi bilo 1 na faksu i to veliki.Ne zna se sta je pisac htio da kaze

Velike cifre za Banja Luku.I broj Srba! Dole.Makar tako kazu

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 okt 2013 06:07

Noele

Ja imam Banja Luku.Bos Gradisku i Prijedor.Sav onaj kraj sumske do Otoke znaci i Novi.A ti si rekao da si dobio info za Doboj.Hoces reci od 27 000 Bosnjaka dole da se 24 000 popisalo.Malo izgleda preoptimisticno.Nije nemoguce da se 20 000 popisalo.No 24 000.Probaj saznati nesto vise o tome kao i za Brcko

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 26 okt 2013 06:13

Bila je jucer emisija na alfi, zvonko ugostio zdenka direktora agencije za statistiku, emisija u skripcu. I kaze zdenko da ce rezultati biti prije januara, tj, prije 90 dana kako su zacrtali, ali nece da kaze koliko je popisano, kaze to ce rec tek poslije obrade, tj samo za domacinstva i stanove. Takodje kaze da ce se uskoro raditi i popis poljoprivrede. Kontrolni popis je od 2 do 10 novembra. Bice "prekontrolisano" oko 50.000 osoba i vise. Uglavnom bilo bi dobro naci tu emisiju pa staviti ovdje ako je moguce.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 okt 2013 06:18

Sto se tice Brckog.Popisano je 43% Bosnjaka,1% Ostali,18% Hrvata i ostalo su Srbi,Nas je vise kao sto sam pricao

Velik broj Hrvata popisanih.Mnogo veci nego u nekim opcinama

Ne znam imas li kakav info za Tesanj ili Teslic.

Odgovorite