Banjalučka regija
Re: Kotor Varos
Panter, je li naselje Crepov u gradu, ako nije, koliko je udaljeno od grada? Ima li tamo Bošnjaka?
Jeste ,naselje Cepak je dio grada tj.prigradsko naselje.Manji broj Bosnjaka zivi u Cepku,doduse nikada nas tamo nesto puno i nije bilo.Mnogo je vise bilo Hrvata,ali mislim cak da su Srbi bili vecina i 1991.godine,mada to u potpunosti nisam siguran.Danas su skoro sve Srbi.
Volio bih da se vise forumasa ukljuci u temu.Vjerujem da imate ponesto pitati o KV.
Takodje,nadao sam se da ima neko iz KV ovdje na forumu ,ali to izgleda nije slucaj.
Toliko.
Volio bih da se vise forumasa ukljuci u temu.Vjerujem da imate ponesto pitati o KV.
Takodje,nadao sam se da ima neko iz KV ovdje na forumu ,ali to izgleda nije slucaj.
Toliko.
Nisam nikad bio u Kotor Varoši ali podrška Bošnjacima tog kraja.

Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Podpisujem.amkos je napisao/la:Nisam nikad bio u Kotor Varoši ali podrška Bošnjacima tog kraja.![]()
![]()
Nije lose.Vrbanjci su pravo fini.Dole na jugu je sumetina(Cemernica i Vlasic)
Ne treba mi nikakvo multi-kulti druzenje.A, usput.Da nemam podrsku 2-3 osoba s facebooka, youtube i drugih web sajtova.Svakih mjeseca bih imao 2-3 clana
Nema niko iz K.Varosa ovdje.Ima najvise iz Prijedora
Ovo je mali.Bosnjacki forum.Naglasujem ovo.BosnjackiTakodje,nadao sam se da ima neko iz KV ovdje na forumu ,ali to izgleda nije slucaj.
Ne treba mi nikakvo multi-kulti druzenje.A, usput.Da nemam podrsku 2-3 osoba s facebooka, youtube i drugih web sajtova.Svakih mjeseca bih imao 2-3 clana
Nema niko iz K.Varosa ovdje.Ima najvise iz Prijedora
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

- noel malcolm
- Član
Realan članak, hvala puno.panteri je napisao/la:Polozaj Bosnjaka u KV.
Prvo,dosta je naseg stanovnistva zaposleno..Dio radi u dvema sipraskim pilanama,dio u fabrici SPORTEK.Radi se o italijanskoj obucarskoj ali i kompaniji koja proizvodi profesionalne bicikle.Ima 1000 stalnih radnika i 300 privremenih radnka.Jedina razlika je sto ovi privremeni nemaju stalno resenje,inace stalno rade.Sada grade 6-stipogon u gradu kao i super moderni lokal u gradu,bice diskoteka,apartmani,lokal i nocni klub.Takodje Bosnjaci rade i ostale cetiri fabrike u gradu Fagusu,Sintehnu,Jelsingradu itd.,neki rade mnoge u Federaciji,npr.Bos.Petrovcu,Zenici,Travniku itd.,ali i u svojim usluznum djelatnostima cij su vlasnici,a ima ih.
Drugo,medjunacionalni odnosi su dobri,barem vecinom.Uvijek imamo nekih ekstrema sa obadvije strane,ali generalno je dobro.Sve dzamije su obnovljene,sto je veoma vazno.Vjeronauku nase djece uce bez ikakvih problema.Sto se tice bosanskog jezika-mi u Sipragama smo dobili da nasa djeca uce bosanski jezik,cim smo zatrazili.Ipak imamo mnogo bolje odnose sa Srbima nego neki dijelovi opstine.Razlog je sto Siprage nisu ratovale,nismo se mi i Srbi medjusobno ubijali.Mnogi su citav rat proveli u Sipragama.Ali ipak mnogi su otisli u Travnik i dilje su ratovali.Medju njima sam i ja.Ali sad se kajem mogao sam citav rat provesti u Sipragama.Nije mi krovo sto sam ratovao za Bosnu ,ali krivo mi je ,jer mi brat poginuo kao i zbog mnogih koji su otisli u Sloveniju ili Njemacku i tamo ladili guzice dok smo mi ratovali i ginuli.Oni danas voze Mercedese,a mi golf 2.Sramota.
Treco,nas natalitet je sve gori.Citao sam da je natalitet Bosnjaka u RS sve bolji,ali u KV to nije slucaj.Mozda je razlog sto smo mi imali prethodnih godina dobar natalitet pa sada je poceo naglo padati.Ne znam.Nekada su skoro sve Bosnjacke porodice u KV imale od 5 pa do 10 djece.Danas 1 ,2 poneka porodica iskoci ali sve je to veoma slabo.
Cetvrto,dosta je imovine prodano pogotovo u Vrbanjcima i gradu.Al opet vecina nije prodala ili nema kome prodati.Ipak vecina nasih sela je na rubnim dijelovima,pa Srbi i nisu zainteresovani za kupovinu ove imovine.To je veoma dobro po nas.
Peto,broj Bosnjaka koji stalno zive na opstini KV je oko 3500,mislim da je popisao oko 5000-5200-radio sa licnu analizu.
Moj prvi komsija je dosao iz Danske.Nije bio kod kuce vec 6 godina i ne planira se vratiti.Ja mu odrzavam dvoriste koliko mogu.Necu da mi se kote smije u komsiluku.Dosao sa sinom i 13 pasosa.Sin mu je radio za kampanju Popis 2013,kaze 4000 eura dobio.Pokupilo njih 20-tak sve pare i boli ih k....,inace ni u ludilu se ne planiraju vratiti.Nazalost takvih je mnogo,samo su se popisali i dovidjenja za svagda.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
Nacionalni sastav ucenika osnovnih skola na podrucju opstine KV za 2013 godinu-
Srbi 1642
Bosnjaci 285
Muslimani 6
Hrvati 2
Srbi 1642
Bosnjaci 285
Muslimani 6
Hrvati 2
Bravo.Puno si mi pomogao ovom cifrom.Puno hvala za ovo

Ps:Onih 6 Muslimana, jesu li se stvarno tako izjasnili nacionalno?
Pravo ponizavanje za Hrvate.Samo 2 osnovca u cijeloj opcini .Nije lose za K.Varos.Naravno, kao sto rece Panteri, da je najgore u samom gradu gdje je najvise imovine prodano.Pretpostavljao sam takvo nesto.Ako se vidi prijeratni broj Hrvata, to je bas katastrofa.Pa, bolje je Srebrenica ili Prijedor prosli, gdje je ubijeno toliko ljudi
Hvala, hvala.Puno si mi pomogao ovim
Mozes li mi pomoci s ovim, jer mi je vazno da nadjem za skoro sve opcine Sumske.Imam
Vlasenicu, Milice, Srebrenicu, Visegrad, Novo Gorazde, i evo sad Kotor Varos
Da, mi nabavis ovakvo nesto za Banja Luku, Prnjavor i Bosansku Gradisku
A ja cu ganjati Bos Novi, Prijedor i to
Pravo ponizavanje za Hrvate.Samo 2 osnovca u cijeloj opcini .Nije lose za K.Varos.Naravno, kao sto rece Panteri, da je najgore u samom gradu gdje je najvise imovine prodano.Pretpostavljao sam takvo nesto.Ako se vidi prijeratni broj Hrvata, to je bas katastrofa.Pa, bolje je Srebrenica ili Prijedor prosli, gdje je ubijeno toliko ljudi
Hvala, hvala.Puno si mi pomogao ovim
Mozes li mi pomoci s ovim, jer mi je vazno da nadjem za skoro sve opcine Sumske.Imam
Vlasenicu, Milice, Srebrenicu, Visegrad, Novo Gorazde, i evo sad Kotor Varos
Da, mi nabavis ovakvo nesto za Banja Luku, Prnjavor i Bosansku Gradisku
A ja cu ganjati Bos Novi, Prijedor i to

Po nekim procjenama u Kotor-Varos se vratilo oko 2000 Bosnjaka,hajde neka mi neko onda objasni kako to da imamo skoro 300 osnovaca?Znaci da se vratilo ili vise ljudi,ili imamo velik udio mladih sto me za ovu opcinu i ne bi cudilo.
Bosna Bosnjacima!
Klub Bošnjaka trazi promjenu imena OS u Vrbanjcima
Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS pokrenuo je inicijativu za ocjenu ustavnosti Statuta Osnovne škole “Sveti Sava“ iz Vrbanjaca – potvrdio je za Fenu šef ovog kluba Mujo Hadžiomerović.
U bošnjačkom klubu smatraju da naziv te škole narušava princip ravnopravnosti konstitutivnih naroda.
Time je osiguran privilegirani položaj srpskom narodu u očuvanju tradicije, kulture i identiteta – naglasio je Hadžiomerović.
Ukazuje i da nije prihvatljivo obilježavanje slave Svetog Save u školi, u kojoj je većina bošnjačke djece, čak i do 55 posto, sa čijom kulturom, tradicijom i identitetom sveti Sava nema nikakve veze.
Roditelji bošnjačkih učenika u Vrbanjcima tokom čitavog polugodišta tražili su od nadležnih u RS-u da omoguće da njihova djeca uče nacionalnu grupu predmeta.
U ovoj školi ima 52,78 posto bošnjačke djece i u skladu sa zakonskim propisima roditelji traže da se uvede nacionalna grupa predmeta.
Međutim, iz resornog ministarstva nisu odgovorili pozitivno na te zahtjeve.
(FENA) http://www.kotorvaros.org/kvcom/index.p ... Itemid=458
Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS pokrenuo je inicijativu za ocjenu ustavnosti Statuta Osnovne škole “Sveti Sava“ iz Vrbanjaca – potvrdio je za Fenu šef ovog kluba Mujo Hadžiomerović.
U bošnjačkom klubu smatraju da naziv te škole narušava princip ravnopravnosti konstitutivnih naroda.
Time je osiguran privilegirani položaj srpskom narodu u očuvanju tradicije, kulture i identiteta – naglasio je Hadžiomerović.
Ukazuje i da nije prihvatljivo obilježavanje slave Svetog Save u školi, u kojoj je većina bošnjačke djece, čak i do 55 posto, sa čijom kulturom, tradicijom i identitetom sveti Sava nema nikakve veze.
Roditelji bošnjačkih učenika u Vrbanjcima tokom čitavog polugodišta tražili su od nadležnih u RS-u da omoguće da njihova djeca uče nacionalnu grupu predmeta.
U ovoj školi ima 52,78 posto bošnjačke djece i u skladu sa zakonskim propisima roditelji traže da se uvede nacionalna grupa predmeta.
Međutim, iz resornog ministarstva nisu odgovorili pozitivno na te zahtjeve.
(FENA) http://www.kotorvaros.org/kvcom/index.p ... Itemid=458
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M
http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati
http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati
Da tebi nije hakirao neko racun.Prvo si se registrovao s Panteri, pa poslije s Panteri 2, i onda sad Kotor Varos zadnji
Ili je to neka navala cetnickih spamera iz K.Varosa.Svasta je moguce
Ili je to neka navala cetnickih spamera iz K.Varosa.Svasta je moguce

Ne znam sta je ovo bilo.Nekoliko dana sam pokusavao uci na nalog ali nije islo.Samo mi izbaci.Zato sam se ulogovao na vise naloga.Ali opet nista,nisam uspijevao opet uci.Valjda vise necu imati istih problema.
Ne bih trebao da imas problema
I izvini ako sam te uvrijedio ipak imao sam problema na ovom forumu
A i izgubio sam zivce u mom kraju starom, tako
I ako nisi vidio.Ako mozes saznati ovakvo nesto kao K.Varos ali za Banja Luku i Bos Gradisku.Bilo bi super
I izvini ako sam te uvrijedio ipak imao sam problema na ovom forumu
A i izgubio sam zivce u mom kraju starom, tako
I ako nisi vidio.Ako mozes saznati ovakvo nesto kao K.Varos ali za Banja Luku i Bos Gradisku.Bilo bi super

Sto se tice Vrbanjaca u osnovnoj skoli ima 250 ucenika
Bosnjaci 127
Srbi 123
To je podrucna skola za centralnu skolu u KV,inace u tu skolu pored KV i Vrbanjaca spadaju i skole u Zabrdju i Vaganima.
Tako da mi tu ne ispunjavamo uslove za nacionalnu grupu pedmeta.
Nekada je skola u Vrbanjcima bila samostalna,nazalost vise nije,cak je imala vise ucenika nego skola u KV.Razlog je ogroman natalitet prije svega Bosnjaka i Hrvata iz Vrbanjaca i iz okoline,to je bilo nesto tipa Buzima ili cak jos bolje.Danas toga vise nema.I postaje sve gore.
Sto se tice Hrvata imaju 2 ucenika u osnovnim skolama.Obadvoje su zenska djeca,jedna je polutanka,vjerovatno ce se udati za Srbe,Hrvata prakticno i da nema.I ovdje je kraj.
Sto se tice Muslimana,3 iz Sipraga i 3 iz Kotor Varosa.To su zapravo iz mijesanih brakova,na podrucju opstine KV ima 30-35ak mijesanih brakova.Svi ce oni postati Srbi,samo je pitanje vremena,mnogi se vec tako i izjasnjavaju.Pocnimo od komadanta policije,pedsjednice skupstine,direktorice i zamjenice direktorice osnovne skole u KV,pa i predsjednika ustavnog suda RS,i mnogih drugih.
Bosnjaci 127
Srbi 123
To je podrucna skola za centralnu skolu u KV,inace u tu skolu pored KV i Vrbanjaca spadaju i skole u Zabrdju i Vaganima.
Tako da mi tu ne ispunjavamo uslove za nacionalnu grupu pedmeta.
Nekada je skola u Vrbanjcima bila samostalna,nazalost vise nije,cak je imala vise ucenika nego skola u KV.Razlog je ogroman natalitet prije svega Bosnjaka i Hrvata iz Vrbanjaca i iz okoline,to je bilo nesto tipa Buzima ili cak jos bolje.Danas toga vise nema.I postaje sve gore.
Sto se tice Hrvata imaju 2 ucenika u osnovnim skolama.Obadvoje su zenska djeca,jedna je polutanka,vjerovatno ce se udati za Srbe,Hrvata prakticno i da nema.I ovdje je kraj.
Sto se tice Muslimana,3 iz Sipraga i 3 iz Kotor Varosa.To su zapravo iz mijesanih brakova,na podrucju opstine KV ima 30-35ak mijesanih brakova.Svi ce oni postati Srbi,samo je pitanje vremena,mnogi se vec tako i izjasnjavaju.Pocnimo od komadanta policije,pedsjednice skupstine,direktorice i zamjenice direktorice osnovne skole u KV,pa i predsjednika ustavnog suda RS,i mnogih drugih.
Ma nista.Nema problema,sto se tice broj ucenika mogu saznati za Banja Luku i Prnjavor.Ali ne i za Bos.Gradisku.
Imam prijatelja koji radi u opstini,on mi je dao podatke za KV.
Bos.Gradiska spada pod Prijedorsku regiju,to po njihovim podjelama,tako da je mom prijatelju nedostupna.Nazalost.
Bice podaci za Prnjavor i Banja Luku ubrzo,mozda vec sutra.
Imam prijatelja koji radi u opstini,on mi je dao podatke za KV.
Bos.Gradiska spada pod Prijedorsku regiju,to po njihovim podjelama,tako da je mom prijatelju nedostupna.Nazalost.
Bice podaci za Prnjavor i Banja Luku ubrzo,mozda vec sutra.
Hvala.Ako mozes da saznas ovako nesto ali za opcinu Banja Luka, ova skolska godina, isto da vidim broj Hrvata i Bosnjaka
Kao sto kazes
U Kljucu ima 1 Srbin ove godine skolske ali majka mu je Bosnjakinja.On jedini ne ide na islamsku vjeronauku dole.Isto tako ce i ta lagano se Posrbiti.Sto si pricao.Iako situacija u K.Varosu je daleko bolja nego u B.Luci jer vi imate i svoja sela koliko god morbidno zvucalo
Kozarac ima 371 ucenika ove skolske godine:371 Bosnjaka.Osnovna skola je za svo podrucje Mz Kozarac
Ima jos Srba, ali svi idu u Prijedor u osnovnu skolu
Dobro.Hvala.To mi je vazno.Banja Luka i Prnjavor.Sutra cu ja saznati Prijedor i mozda Bos Novi
Kao sto kazes
U Kljucu ima 1 Srbin ove godine skolske ali majka mu je Bosnjakinja.On jedini ne ide na islamsku vjeronauku dole.Isto tako ce i ta lagano se Posrbiti.Sto si pricao.Iako situacija u K.Varosu je daleko bolja nego u B.Luci jer vi imate i svoja sela koliko god morbidno zvucalo
Kozarac ima 371 ucenika ove skolske godine:371 Bosnjaka.Osnovna skola je za svo podrucje Mz Kozarac
Ima jos Srba, ali svi idu u Prijedor u osnovnu skolu
Dobro.Hvala.To mi je vazno.Banja Luka i Prnjavor.Sutra cu ja saznati Prijedor i mozda Bos Novi

Evo i da odgovorim BH-HZ-u.
U opstini KV stalno zivi oko 3500 Bosnjaka,a ne 2000.
A popisano je oko 5200, a ne 7000 ili 8000 kako tvrde Diwan i Jack.
Volio bih kad bi Jack uradio analizu svoje procjene za KV po naseljima,po popisu 2013.
Moje uopstena procjena za KV po popisu 2013.godine-
Srbi 16001
Bosnjaci 5200
Hrvati i ostali 800
Samo moze biti gore po nas.To jos nije potvrdjeno,probacu nesto da saznam.Mada nevjerujem,tesko je to.
U opstini KV stalno zivi oko 3500 Bosnjaka,a ne 2000.
A popisano je oko 5200, a ne 7000 ili 8000 kako tvrde Diwan i Jack.
Volio bih kad bi Jack uradio analizu svoje procjene za KV po naseljima,po popisu 2013.
Moje uopstena procjena za KV po popisu 2013.godine-
Srbi 16001
Bosnjaci 5200
Hrvati i ostali 800
Samo moze biti gore po nas.To jos nije potvrdjeno,probacu nesto da saznam.Mada nevjerujem,tesko je to.
Selacka 41:30 Srba, 11 Bosnjaka
Vecici 797:795 Bosnjaka
Palivuk 24:24 Bosnjaka
Stopan 119:70 Bosnjaka i 49 Srba
Siprage 788:630 Bosnjaka i oko 150 Srba
Ravne 339:335 Bosnjaka,dominina prezime Djuvelek
Radahova 267:220 Bosnjaka i 47 Srba
=2080 Bosnjaka
Prisocka 294:270 Bosnjaka i 24 Srba.Ima 4-5 Srpskih porodica sad u selu
=2350 Bosnjaka
Vranic 162:162 Bosnjaka:Sabanovici, Mehmedovici..itd
2510 Bosnjaka
Orahova 302:Oko 200 Bosnjaka.Oko 2700
Ostaju jos Hadrovci, Hrvacani, Garici i Vrbanjci, kao i grad
Hadrovci 181:180 Bosnjaka.Ibricici
Hrvacani 429:300 Bosnjaka.Menzili
3180 Bosnjaka bez Vrbanjaca, grada i Garica
Vrbanjci 2239:1000 Bosnjaka i 1200 Srba.Alagic, Alekic, Cirkic..veca Bosnjacka prezimena
4180 bez Garica
Garici 737:500 Tinjak Bosnjaka
4680 bez grada
Realno ne vise od 6000, s sigurnoscu od izmedju 5500-6000 s tim da stalnih zivi i do 4000.Starija populacija moze da ti strukturu ugrozi.Gledajuci osnovce, tj osnovne skole, da je normalno rekao bih 3000 Bosnjaka, ali vjerujem da ima negdje dosta starije populacije, tako
Ne vise od 4000, ali izmedju 3000-4000 stalnih, popisanih izmedju 5500-6000
Nema nikakvog veceg broja Srba po nasim selima, posebno tamo koja su bila cisto Bosnjacka tipa Prisocka, dok nije takav slucaj u nekim Hrvatskim selima, tako
Ne grijesim ja sto se tice ovog
Vecici 797:795 Bosnjaka
Palivuk 24:24 Bosnjaka
Stopan 119:70 Bosnjaka i 49 Srba
Siprage 788:630 Bosnjaka i oko 150 Srba
Ravne 339:335 Bosnjaka,dominina prezime Djuvelek
Radahova 267:220 Bosnjaka i 47 Srba
=2080 Bosnjaka
Prisocka 294:270 Bosnjaka i 24 Srba.Ima 4-5 Srpskih porodica sad u selu
=2350 Bosnjaka
Vranic 162:162 Bosnjaka:Sabanovici, Mehmedovici..itd
2510 Bosnjaka
Orahova 302:Oko 200 Bosnjaka.Oko 2700
Ostaju jos Hadrovci, Hrvacani, Garici i Vrbanjci, kao i grad
Hadrovci 181:180 Bosnjaka.Ibricici
Hrvacani 429:300 Bosnjaka.Menzili
3180 Bosnjaka bez Vrbanjaca, grada i Garica
Vrbanjci 2239:1000 Bosnjaka i 1200 Srba.Alagic, Alekic, Cirkic..veca Bosnjacka prezimena
4180 bez Garica
Garici 737:500 Tinjak Bosnjaka
4680 bez grada
Realno ne vise od 6000, s sigurnoscu od izmedju 5500-6000 s tim da stalnih zivi i do 4000.Starija populacija moze da ti strukturu ugrozi.Gledajuci osnovce, tj osnovne skole, da je normalno rekao bih 3000 Bosnjaka, ali vjerujem da ima negdje dosta starije populacije, tako
Ne vise od 4000, ali izmedju 3000-4000 stalnih, popisanih izmedju 5500-6000
Nema nikakvog veceg broja Srba po nasim selima, posebno tamo koja su bila cisto Bosnjacka tipa Prisocka, dok nije takav slucaj u nekim Hrvatskim selima, tako
Ne grijesim ja sto se tice ovog