☑ Pravila foruma i savjeti

Paradžematlije u Srbistanu

ABen
Član

Re: Cijepanje IZ-e

Post Postao/la ABen » 04 jul 2013 10:44

Sta je najgore vecinu ovakvo nesto nezanim, dok njih niko nedira nije nista bilo. I onda dalje biraju cetnicke sluge.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 04 jul 2013 11:03

ABen je napisao/la:Sta je najgore vecinu ovakvo nesto nezanim, dok njih niko nedira nije nista bilo. I onda dalje biraju cetnicke sluge.
Da, zalosno je. Neki i dalje misle da ako oni nista neurade da nece biti problem cetnicima. Ali neki su u proslom ratu dobro vidjeli da ako si Bosnjak, samo zato sto postojis, ti si njima problem.

Zato mi je smijesno kad vidim cetnicke medije koji stalno probavaju predstaviti sliku kao da, ako bi samo Muftija Zukorlic otisao (i IZ u BiH sa njim), da bi svi problemi bili rijeseni. Njima ce Bosnjaci uvijek biti problem, dok god postojimo.

U Sandzaku najbolje vidis da nama nije samo potrebno 50%+ stanovnistva, nama treba mnogo vise od toga jer uvijek imas odredjeni dio koji jedva cekaju da nas izdaju.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 04 jul 2013 11:05

Ovdje se vidi da smo mi isti narod. Sami izdajnici u nasim redovima koji nas guraju na noz dzelatima. Dok se izdajnika nerjesimo nema nam mira.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Bosni
Član

Re: Fetva protiv SANU poltrona Zilkića

Post Postao/la Bosni » 05 jul 2013 23:52

http://diwan-magazine.com/naser-oric-ha ... io-pomoci/
Naser Orić: Hamdija Jusufspahić mi nije htio pomoći

Nakon Badžinog upozorenja Orić šalje zahtjev za premještaj u MUP SR BiH, obrazlažući da je izložen raznim pritiscima u matičnom organu.

Bila je to 1991. godina. Već je počeo rat u Sloveniji, pa onda u Hrvatskoj. Prije odlaska iz Beograda, otišao sam u beogradsku džamiju kod muftije Hamdije Jusufspahića. Čekao sam dugo u džamiji na Dorćolu. Napokon, on uđe. Nazovem muftiji selam, a on samo prođe i uđe u neke svoje odaje. Dugo sam čekao, nekoliko sati, a on nikako da izađe. U jednom momentu je izašao, ja mu opet nazovem selam, predstavim se ko sam i šta sam i kažem da bih želeo da se vratim u Bosnu, da mi se više ne ide na Kosovo, da neću da ratujem u Hrvatskoj i zamolim ga da mi pomogne svojim relacijama, da me preporuči nekome u Sarajevu. Umjesto da mi pomogne, muftija Jusufspahić me je samo sasjekao pogledom i kazao: „Ne mogu ti ja tu ništa pomoći“ i ode bez pozdrava. Nije se ni okrenuo za mnom. Ostao sam k'o bjednik u beogradskoj džamiji, da razmišljam šta dalje. Nakon toga, odlučio sam. Vraćam se majci u Bosnu.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 20 jul 2013 13:41

Svak onaj ko postavi link takozvanog rijaseta Srbije, ili spomene i takvu rijec.Njegova poruka ce biti izbrisana.Automatski, kao da nikad nije ni postojala

Ovdje se nece tolerisati takvo sta
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 21 jul 2013 03:12

http://www.bosnjaci.net/prilog.php?rid=1&pid=49626
BDZ: DEŽURNE REŽIMSKE AHMEDIJA KRIVE ZA OSLOBAĐAJUĆU PRESUDU PALJITELJA BAJRAKLI DŽAMIJE

Bošnjačka demokratska zajednica izražava svoje ogorčenje i zragažavanje u povodu skandalozne presude Prvog osnovnog suda u Beogradu, prema kojoj niko od devetorice optuženih nije kriv za paljenje Bajrakli džamije, tokom protesta zbog događaja na Kosovu, u martu 2004. godine.

Naime, sud je na četiri mjeseca osudio samo trojicu vandala zbog napada na policiju i učestvovanja u neredima ispred džamije.

Za sve što se nakon toga dogodilo –razbijanje prozora na Bajrakli džamiji i izazivanje požara u čijem je plamenu izgoreo dio džamije, vjerske knjige i stari spisi od neprocenjive vrednosti, sud nije našao za shodno da je iko kriv.

Htjeli smo da vjerujemo da su ovakve stvari i sličan odnos pravosuđa u Srbiji prema muslimanima stvar prošlosti, ali je ova sramna presuda dokaz da, nažalost, to nije tako.

Ova presuda dolazi u ambijentu opšte nesigurnosti za muslimane i Bošnjake u Srbiji.

Nakon niza dogadjaja ubistava, ranjavanja, pljački gdje se ništa ne čini da se vinovnici ovih zločina privedu pravdi presuda za paljenje Bajrakli džamije je dokaz da ni njihove svetinje, niti bilo šta što predstavlja njihov nacionalni, vjerski i kulturni identitet nije zaštićeno.

Od ovakve presude samo je ponižavajući odnos samoproglašenog imama Bajrakli džamije Muhameda Jusufspahića prema ovom događaju. Bilo je, u najmanju ruku degutantno, pratiti na kako bestidan način se trudio da pomogne vinovnicima ovog zločina da budu oslobođeni od optužbi za ovaj gnusni čin.

Postavlja se pitanje koja je granica poniženja do koje su ovakvi i slični pojedinci spremni da odu kako bi zaštitili svoje pozicije "dežurnih režimskih ahmedija".

Bošnjačka demokratska zajednica traži od najviših predstavnika državnih organa da se neskrivaju iza licemjernih floskula o nezavisnom sudstvu, jer je ovom odlukom ono samo sebi presudilo, te da ulože maksimalan napor kako bi se ova sramotna presuda što prije ukinula te donijela pravedna odluka o ovom zločinu.

Od njihovog odnosa prema ovom slučaju ovisi i njihov moralni integritet i kapacitet da vode ovo društvo i ovu državu putem evropskih integracija, javlja Informativna služba BDZ-a.

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 09 aug 2013 17:57

http://sandzakpress.net/ljajic-i-ugljan ... muslimanom
Ljajić i Ugljanin pozvani na skup IZ-ca – Jusufspahić bijesan, a Ljajiću ironično jer su ga nazvali “muslimanom”

Sjeverni Sandžak – Muhamed Jusufspahić pročitao je jučer u Bajrakli džamiji u Beogradu „Bajramsku poslanicu“, poželevši vjernicima blagoslovene i srećne dane Ramazanskog bajrama. Ali, svega nekoliko minuta poslije čitanja poslanice i upućivanja poruka razumijevanja i ljubavi, Muhamed Jusufspahić oštro je kritikovao ministre u Vladi Srbije Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina da se miješaju u pitanja Islamske zajednice, navodeći da time pokazuju da žele da budu muftije ili reis u Srbiji.

Ova dva naša muslimana koji su u srbijanskoj vladi, Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin, miješaju se u pitanja islamske zajednice – rekao je Jusufspahić.

Zašto se jučer, na radosni dan, koji muslimani nazivaju i danom „položenog ispita”, umiješala politika? Mustafi Jusufspahiću je, kako je pojasnio, zasmetalo prisustvo pomenutih ministara skupu islamskih zajednica u Istanbulu.
Prema njegovim rečima, u Istanbulu su bili „i reis bosanski i neki ministri ovde, u srbijanskoj vladi, kojima bi trebalo da damo ovu kapu, pošto očigledno hoće da budu muftije i reis”.

Jusufspahić je dodao kako u Istanbulu nije bio predstavnik Adem Zilkić, te da se u Turskoj o srpskoj islamskoj zajednici neće govoriti i o njoj dogovarati.

– Neće se o Islamskoj zajednice Srbije dogovarati ni u Bosni, niti će se o Islamskoj zajednici BiH dogovarati u Srbiji. Želimo svoj našoj braći blagoslovene bajramske dane i želimo da se što pre sastanemo i pričamo o nekim drugim stvarima koje treba rešavati, a ne o onima koje su rješene – rekao je muftija.

Jusufspahić je još i kazao da ta zajednica ima svoj islamski put „koji nama kreće iz ove beogradske, srbijanske ulice”.
– Ne počinje nam put iz Ankare, Istanbula niti iz Sarajeva
…Svakome želimo dobro – istakao je Jusufspahić i dodao da on na taj skup nije bio pozvan ni 1996. godine, ni nakon raspada Jugoslavije.
Međutim, ispostavilo se da je Rasim Ljajić bio pozvan na pomenuti skup o kojem je govorio Jusufspahić, ali da na tom skupu islamskih zajednica u Istambulu – nije prisustvovao!

– To je elementarna stvar, pa je otuda sve ostalo besmislica.Ja sam, dakle, pozvan, ali tamo nisam otišao. Prije nego što čovek bilo šta kaže – a posebno vjerski čovjek – morao bi bar da bude elementarno informisan o temi o kojoj govori – ironično je prokomentarisao optužbe Jusufspahića, „jedan od muslimana u Vladi Srbije”.

– Nemam nikakve ambicije, i to sam sto puta rekao i Jusufspahiću, da ne želim na bilo koji način da se bavim islamskom zajednicom. Njegov problem nisam ni ja ni Ugljanin. Njegov problem se zove Muamer Zukorlić. Mislim da svima njima, i jednoj i drugoj islamskoj zajednici, odgovara ovaj dualizam. Oni se hrane zahvaljujući jedni drugima. Ovi u Beogradu pričaju da su brana za Zukorlića i njegov ekstremizam, a Zukorlić ide po svijetu i priča da je on jedini autentički zastupnik islama, jer su svi drugi izdajnici. I tako opstaju i jedni i drugi – ukazao je Rasim Ljajić.

Ministar Sulejman Ugljanin nije želeo za naš list da komentariše optužbe Muhameda Jusufspahića. On je izabrao da ćuti, pa samo može da se nagađa da li je bio na skupu na Bosforu.
Strah mu da ce izgubiti podrsku vlade i da ce ostati bez para.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 10 aug 2013 01:23

Jedni i drugi izdajnici svog naroda. :kenjo:
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 10 aug 2013 10:20

http://sandzakpress.net/ljajic-ja-i-ugl ... -zajednicu
Ljajić: ‘Ja i Ugljanin podržavamo Demirovićevu inicijativu za islamsku zajednicu’

Novi Pazar – Ministar u Vladi Srbije zadužen za saradnju sa Haškim tribunalom i brigu o haškim optuženicima je gostujući na Regionalnoj televiziji izjavio da on i Ugljanin, sa kojim ima odličnu saradnju, podržavaju tzv. “inicijativu za jedinstvenu islamsku zajednicu.”

Naime, s obizom da je ponovo aktuelizirano pitanje Islamske zajednice, Ugljanin i Ljajić su bili pozvani na skup islamskih zajednica u Istanbulu, na koji je otišao Ugljanin, dok je Ljajić svoj ne odlazak prokomentarisao:

“Rekao sam Ugljaninu, ako bude bilo kakve priče (o Islamskoj zajednici), ja ću tvoj stav podržati, jer mi tu imamo identičan stav, da se dođe do objedinjavanja islamske zajednice i da imamo jednu islamsku zajednicu.”

SDA je prije pola godine podrškom koju je iskazala sa sjednice predsjedništva otkrila da ovu takozvanu “inicijativu za objedinjavanje islamske zajednice” predvodi Muhamed Demirović.

Muftija Muamer ef. Zukorlić je nedavno izjavio da je spreman da se povuče sa mjesta muftija, pod uslovom stvaranja jedinstvene, ali i slobodne Islamske zajednice, nad kojom neće imati uticaj Beograd.

Jusufspahić i Zilkić poručuju da država neće nikada dozvoliti da se ugasi vjerska tvorevina koju su oni proizveli i koju nazivaju imenom “rijaset”.

Demirovića je javno za sad podržao Bekir Makić, a špekuliše se također da ovu Demirovićevu “inicijativu” podržavaju iz Islamske zajednice još Nedžad Hasanović i Sead Islamović, kao i to da je Muhamed Demirović zajednički favorit političkih subjekata za budućeg navodnog “muftiju islamske zajednice”.

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 10 aug 2013 10:59

Sramota, imaju li ti ljudi mozak imaju li oni savjest uopste ??Sto se mene tice treba Jusufspahica pustit da radi sta hoce,samo ce se vise i vise provaljivat ako neki Bosnjak misli da ga treba pratit i da je moguce biti musliman a ujedno i srbin onda sretno mu,dovidjenja Allah imanet

Islamska zajednicu koju vode Ugljanin, Zilkic i Jusufspahic je paravan institucija koja ima za cilj da dovede muslimane i Bosnjake na status robova sve u ime srpstva , srbi nikad nece prihvatit muslimane kao svoje i sebi ravne vec ce ih koristit dok od njih imaju koristi kada ne budu im vise trebali tad ce ih se kutarisat isprobanom metodom kroz logore i masovne grobnice

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 12 aug 2013 13:14

Mislim da nema potrebe ovim poltronima davati ovoliku pažnju. Obilježili su se i to je dovoljno. A mi radimo svoj posao.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 28 aug 2013 23:26

http://sandzakpress.net/dzudzevic-pozva ... ovaj-potez
Džudžević pozvao Vladu da izbriše Zilkićevu zajednicu iz registra – Zilkić oštro osudio ovaj potez

Sjeverni Sandžak – Muamer Smailbegović predsjednik Savjeta za odnose prema vjerskim zajednicama u BNV, kome je istekao mandat prije nekoliko godina, Esada Džudževića uputio je dopis direktoru Kancelarije Vlade Republike Srbije za saradnju sa crkvama i vjerskim zajednicama, dr. Mileti Radivojeviću i Ministaru pravde i državne uprave u Vladi Republike Srbije Nikoli Selakoviću.

U dopisu se se traži da nadležni državni organi preduzmu konkretne pravne radnje, u smislu regulisanja statusa Islamske zajednice u skladu sa zakonom, čime bi se otvorio prostor za dijalog, na ravnopravnim osnovama između rukovodećih struktura dviju islamskih zajednica, i kreirao ambijent u kojem bi se prevazišli postojeći problemi i uspostavila jedinstvena Islamska zajednica, čime bi se otklonile posljedice nepoštovanja Zakona o crkvama i vjerskim zajednicama od strane tadašnjeg državnog rukovodstva.

Jedinstvena Islamska zajednica je garant harmonizacije odnosa među vjernicima i jedino na taj način Islamska zajednica ima snagu i kapacitet da omogući povraćaj vakufske imovine koja je istovremeno i kulturna baština Bošnjaka. Time bi se, također, na pravičan način riješilo pitanje imenovanja vjeroučitelja u osnovnim i srednjim školama kao i mnoga druga pitanja koja su od značaja za odvijanje vjerskog života u skladu sa propisima i principima Islama.

Obaveza države Srbije jeste da, u interesu svojih građana pripadnika Islamske vjeroispovijesti, uloži maksimalne napore kako bi se otklonile posljedice postojanje dvije Islamske zajednice, za šta je sama odgovorna, ali i da ostane neutralna kada je u pitanju unutrašnje uređenje jedistvene Islamske zajednice, podržavajući inicijativu vjerskih poglavara Islamske zajednice Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Zilkić Džudževiću: ‘Ne oglašavajte se bez naše dozvole!’

Adem Zilkić osudio je danas dopis koji je Džudžević uputilo ministru pravde Nikoli Selakoviću.

Dopis je upućen i direktoru Kancelarije za saradnju sa crkvama i vjerskim zajednicama Mileti Radojeviću, a Zilkić je osudio taj čin.

Kako se navodi u saopštenju Zilkića nedopustivo je miješanje bilo koje domaće ili inostrane organizacije u poslove “islamske zajednice” i u privremeni spor oko njenog pravnog statusa ili načina uređenja.

Kako se dodaje u saopštenju, nadležnosti vjerskih zajednica, pa i Islamske, definisane su autonomnim propisima čiju primenu jemči Zakon o Crkvama i vjerskim zajednicama.

“Mi vjersko-prosvjetni službenici “Islamske zajednice Srbije” pripadnici drugih nacionalnih zajednica, Goranci, Arapi, Romi, Aškalije, Turci, Srbi zajedno sa svojom braćom Bošnjacima pozivamo Bošnjačko nacionalno vijeće i njegovog predsjednika Esada DŽudževića da ne istupaju u javnost o poslovima Islamske zajednice Srbije bez saglasnosti sa njom”, zaključuje se u saopštenju.

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 28 aug 2013 23:29

http://sandzakpress.net/drugi-covjek-sd ... skog-reisa
Drugi čovjek SDA u Sjenici: ‘Zilkićevi su napravili srpske džamije, srpske muslimane i srpskog reisa …’

Sjeverni Sandžak – Mustafa Baltić, visoki funkcioner SDA i predsjednik skupštine opštine Sjenica govori za Zilkićevu zajednicu da su napravili srpske džamije, srpske muslimane i da je Zilkić lažni reis.
“Ako gledamo šerijatsko pravo, nego šta nego je lažni… Cigani i goranci mogu da idu u Beograd… Mene hodže ne zanimaju uopšte, nek se podave među sobom… Znaju i jedni drugi, ako nesto krenu s**t mi odosmo sa muftijom … “ izjavio je predsjednik Skupštine opštine Sjenica, a prenosi portal blizak Zilkiću osuđujući ovu izjavu.
Ovih dana je jako aktueliziran razlaz između Adema Zilkića i Sulejmana Ugljanina koji je 2007. pomogao Zilkiću da osnuje paravjersku tvorevinu i započne priču sa nejedinstvom i cijepanjem jedine Islamske zajednice na čelu sa Muftijom Zukorlićem.

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 04 sep 2013 16:38

http://sandzakpress.net/sukob-pristalic ... d-dzamijom
Sukob pristalica SDA i Zilkića u Prijepolju oko kontrole nad džamijom

Prijepolje – Kako nas obavještavaju građani, jučer su se u Prijepolju poslije podne namaza verbalno sukobile pristalice Sulejmana Ugljanina i Adema Zilkića.

Kako saznajemo od izvora bliskog sukobljenim stranama izvesni Esad Kasovic, blizak saradnik Adema Zilkića, došao je sa nekoliko naoružanih pratilaca da preuzme objekte paravjerske tvorevine u Prijepolju, koje trenutno kontrolišu ljudi odani Ugljaninu i SDA stranci.

Do verbalnog sukoba između dvije grupe doslo je ispred velike Mahmut-begove džamije poslije podne namaza.

Brojni slučajni prolaznici bili su svjedoci nemilih scena psovki i prijetnji koje su upucivali jedni drugima.

Posto su pristalice Ugljanina bile brojnije, Zilkićevci su se povukli. Zbog remećenja javnog reda i mira intervenisala je i policija i uzete su izjave i napravljena službena bilješka.

Policijska uprava u Prijepolju još nije izdala saopštenje o ovom slucaju.

Kako naš izvor ističe, navodno, Zilkić je ogorčen i uplašen zbog priblizavanja SDA i BDZ u Prijepolju i sve glasnijih poziva koji dolaze iz SDA da se ugasi Zilkićeva paravjerska tvorevina.

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 06 sep 2013 14:03

http://sandzakpress.net/ugljanin-zilkic ... rpska-udba
Ugljanin: ‘Zilkića je napravila srpska UDB-a’

Sjeverni Sandžak – Kako Sandžak PRESS saznaje, na nedavno održanom sastanaku u Istanbulu, u prisustvu ministra vanjskih poslova Ahmeda Dautoglua i predsjednika za vjerske poslove Mehmeda Gormeza, ministar u Vladi Srbije i predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je:
Adema Zilkića i tu grupu proizvela je državna bezbjednost Srbije. Ja to u početku nisam znao, pa sam ih podržao. Kad sam vidio o čemu se radi, pokušao sam da ga spriječim, al on nije htio da slusa. Pozvao sam Šemka i rekao mu da ga pozove i da mu malo priprijeti. On je to učinio, al i dalje nije bilo faide.”
Prena saznanjima Sandžak PRESS-a ovaj sastanak uprilicen je kako bi se pokusali ozivjeti razgovori o vracanju jedinstva Islamskoj zajednici.

Ostaje nejasno da li je Ugljanin odustao od Zilkića zbog neposlušnosti ili je u istinu shvatio da je razbijanje Islamske zajednice pogubno i za muslimane i za njegovo aktere. Vjerovatno će naredni mjeseci dati odgovor na ovo pitanje.

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 06 sep 2013 20:53

http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=50019
RASIM LJAJIĆ POTVRĐUJE DA, PO UZORU NA 2007., I ON NASTOJI USPOSTAVITI SVOJU PRIVATNU I POLITIČKI PODOBNU „ISLAMSKU ZAJEDNICU“

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji najoštrije osuđuje polaganje kamena temeljca za izgradnju džamije u selu Buče na području Medžlisa IZ-e Novi Pazar od strane gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića.

Ovim činom se ministar Rasim Ljajić, posredstvom svojih političkih aktivista, zloupotrebom Gradske uprave u Novom Pazaru, bezobzirno miješa u unutrašnje poslove Islamske zajednice. Polaganje kamena temeljca za džamiju je vjerski čin i u skladu sa Zakonom isključivo pravo Islamske zajednice. Obavljanje vjerskog čina od strane gradonačelnika predstavlja kršenje Zakona o crkvama i vjerskim zajednicama i otvoreno gaženje ustavnog principa autonomnosti Islamske zajednice.

Ovaj akt političke organizacije Rasima Ljajića samo potvrđuje da, po uzoru na 2007. godinu, i on nastoji uspostaviti svoju privatnu i sebi politički podobnu „islamsku zajednicu“ koju bi činili oni imami koji pristanu da budu potkupljeni i njemu poslušni.

Imam koji je pristao da bez saglasnosti nadležnih organa Islamske zajednice sudjeluje u ovom nelegalnom činu, omalovažio je islam, Islamsku zajednicu, ahmediju koju nosi i emanet kojeg je preuzeo i zato će biti, u skladu sa normativnim aktima Islamske zajednice, procesuiran.

Mešihat traži od nadležnih državnih organa da poduzmu potrebne mjere i u skladu sa Zakonom zaštite prostor djelovanja Islamske zajednice, a da protiv Rasima Ljajića i Meha Mahmutovića pokrenu postupak kojim bi ovaj nezakoniti čin bio adekvatno sankcionisan.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 sep 2013 20:16

Jusufspahić i Zilkić poručuju da država neće nikada dozvoliti da se ugasi vjerska tvorevina koju su oni proizveli i koju nazivaju imenom “rijaset”.
Tako su davno uradili jos 1930 tih godina kada su instalirali Srpskog reisa u Bih.Zaboravih mu ime sad.No i on je kasnije odstupio

Ovo je identican copy+ paste, onog sto su radili pocetkom 30 tih godina, proslog stoljeca.Iz Kosova ima svoju nadleznost, i Albanci Preseva i okoline su nadlezni za Kosovo, a Sandzak je sastavni dio Iz Bih, kao i Hrvatska, Slovenija i mozda sad i Madjarska.Pitanje Reisa neke Srbije ili rijaseta, pa cak i Crne Gore, uopste ne treba da postoji
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 07 sep 2013 20:39

Jack je napisao/la:Tako su davno uradili jos 1930 tih godina kada su instalirali Srpskog reisa u Bih.Zaboravih mu ime sad.No i on je kasnije odstupio
http://bs.wikipedia.org/wiki/Hafiz_Ibra ... ajli%C4%87
Jack je napisao/la:Ovo je identican copy+ paste, onog sto su radili pocetkom 30 tih godina, proslog stoljeca.Iz Kosova ima svoju nadleznost, i Albanci Preseva i okoline su nadlezni za Kosovo, a Sandzak je sastavni dio Iz Bih, kao i Hrvatska, Slovenija i mozda sad i Madjarska.Pitanje Reisa neke Srbije ili rijaseta, pa cak i Crne Gore, uopste ne treba da postoji
Tacno tako. Sva podrucja bivse jugoslavije osim Makedonije i Kosova (sa Presevskom dolinom) trebaju biti u nadleznosti IZBiH. U tim mjestima Bosnjaci su ionako, ako ne jedino Islamsko stanovnistvo, onda vecina.

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 11 sep 2013 19:34

http://sandzakpress.net/zilkic-u-prijep ... -ugljanina
Zilkić u Prijepolju: ‘Spreman sam na rat protiv Ugljanina!’

Prijepolje – Kako ekskluzivno sanzajemo Adem Zilkić je u ponedjeljak boravio u Prijepolju sa ciljem preuzimanja kontrole nad islamskim objektima koji su bili pod okupacijom paravjerske tvorevine u Prijepolju.

Sa Zilkićem su jos bili Hasib Suljević i Zilkićev zet Izudin Kajević.

Sastanak je trajao od ranih jutarnjih časova do 17h popodne. Sastanak Zilkića sa predstavnicima SDA u Prijepolju, kako tvrdi naš izvor protekao je u jako napetoj atmosferi.

Zilkić je tokom sastanka više puta ponovio da je spreman ‘za rat protiv Ugljanina’.

Ćinjenica je da se sukob između pristalica Zilkića i Ugljanina produbljuje kako u Prijepolju, tako i u drugim sandzačkim gradovima.

Podsjecamo da je nedavno Zilkića javno prozvao predsjednik skupštine opštine Sjenica, drugi čovjek SDA u Sjenici, Mustafa Baltić, dok je predsjednik SDA Sulejman Ugljanin izjavio u Istanbulu da je Zilkića proizvela srpska UDB-a.

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 15 sep 2013 15:43

http://sandzakpress.net/zilkic-javno-ud ... -zajednicu
Zilkić javno udario na SDA! – Ljajić i Ugljanin prave “treću islamsku zajednicu”

Sjeverni Sandžak – Kako prenosi srpski list Politika, Adem Zilkić ističe da iza inicijative za jedinstvenu (treću) islamsku zajednicu, stoji grupa ljudi koja radi po nalogu dvije političke opcije u Sandžaku koje se najdirektnije miješaju u unutrašnje stvari islamske zajednice.

– To su Rasim Ljajić (SDP) i Sulejman Ugljanin (SDA). “Inicijativa” je zasnovana na nacionalnoj osnovi. Jer, oni pitanja islamske zajednice vide kao bošnjačko pitanje, a “Islamsku zajednicu Srbije” čine sedam manjinskih zajednica. Bošnjaci čine samo 30 odsto od ukupnog broja muslimana u Srbiji i svako rješenje koje nude političari iz bošnjačke zajednice i koje tretira samo pitanje islamske zajednice Bošnjaka u Sandžaku nije rešenje prihvatljivo za sve muslimane u Srbiji – kaže Zilkić.

Odgovorite