☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Fencer

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la Fencer » 21 okt 2013 14:53

Neko je pomenuo Bos.Petrovac.. sta je sa njim? Broj stanovnika je neznatan ali teritorija nije.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 21 okt 2013 15:02

Fencer je napisao/la:Neko je pomenuo Bos.Petrovac.. sta je sa njim? Broj stanovnika je neznatan ali teritorija nije.
Ja sam spomenu Bosanski Petrovac. Na popisu iz '91 bilo nas je ispod 20% u opcini, sad bi nas trebalo biti preko 50%. U gradu nas je '91 bilo skoro 50% a sad je ostao samo grad, sva sela su skoro prazna. Znaci u gradu i oko 80% moguce Bosnjaka.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Fencer

Post Postao/la Fencer » 21 okt 2013 15:05

Prema vecini statisticara Bosnjaka u opstini nece biti 50%. Tako sam ja zapazio, I JACK takodje na svojoj mapi.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 21 okt 2013 15:20

Fencer je napisao/la:Prema vecini statisticara Bosnjaka u opstini nece biti 50%. Tako sam ja zapazio, I JACK takodje na svojoj mapi.
Da, jedino ako su se ovi iz Srbije dosli na popis i popisali se kao stalno stanovnistvo. U sta ja sumnjam. U zapadnoj Bosni nigdje nije bilo tablica Srbije na cesti ili parkirano negdje. Proveo sam cijeli dan u Kljucu i ni jedno auto nije proslo iz Srbije prema Bos. Petrovcu ili da ih je bilo u Kljucu. Nemogu u to da vijerujem da necemo proci 50%. Ako si ikad bio u Bos. petrovcu i vozio se kroz njhova sela onda znas o cemu pricam.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 21 okt 2013 15:26

Fencer je napisao/la:Prema vecini statisticara Bosnjaka u opstini nece biti 50%. Tako sam ja zapazio, I JACK takodje na svojoj mapi.
Mozda mozemo biti optimisticni s obzirom da nas je negdje 46-47 % na nivou opcine.Imas nesto Roma ovdje koje smo trebali preveslati i popisati jos dijasporu,s tim da Srbi ne popisuju svoje koji budu vani.

PS ABen oteo si mi rijeci sa tastature. :mrgreen:
Bosna Bosnjacima!

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 21 okt 2013 15:32

BH-HZ je napisao/la:
Mozda mozemo biti optimisticni s obzirom da nas je negdje 46-47 % na nivou opcine.Imas nesto Roma ovdje koje smo trebali preveslati i popisati jos dijasporu,s tim da Srbi ne popisuju svoje koji budu vani.

PS ABen oteo si mi rijeci sa tastature. :mrgreen:
drugo su izbori, ima tamo nekoliko komunista koji idu kupe glasove po Srbiji i dosta ih glasa iz Srbije. Ovaj popis bi mogli da popuse.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Fencer

Post Postao/la Fencer » 21 okt 2013 15:34

Petrovac nije za bacanje iako je infrastruktura ravna nuli. Njegov strateski polozaj je dobar jer priblizava 2 bosnjacka razdvojena tkiva srednju I zapadnu Bosnu a ni teritorija nije mala.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 okt 2013 15:40

Ne bih rekao.Oni ce se masovnije tamo popisati

Inace,dobio sam garanciju od jednog lika koji zna sve po Srebrenici.Da ce se angazovati oko ovog
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 22 okt 2013 01:58

Govno klempavo, trgujes sa narodom. Dzabe sam isao u Bosnu, trebalo nas je biti 25-30% u sumskoj a ne popisanih 15%. Lijepo si se dogovorio sa cetnicima da nas bude u sumskoj 15%, da bi ti dobio nesto. Nije ni cudno sto sve vise Bosnjaka uzima drzavljanstvo u zemljama gdje zive, to je sve zbog ovahvih ublesa kao sto je Gargamel.
Tihić: Bošnjaka 15 posto u RS-u, preko 50 posto u BiH
http://bosniapress.net/tihic-bosnjaka-1 ... o-u-bih-2/

Prijedor, Srebrenica, Zvornik, Sarajevo - U Prudu kod Bosanskog Šamca održana je sjednica Kolegija Stranke demokratske akcije. Ta stranka spremna je korigovati svoj prijedlog provođenja presude Sejdić i Finci, jer najboljim smatra prijedlog koji je Štefan File predstavio 10. oktobra u Briselu. Kada je riječ o popisu, prema podacima SDA, najviše Bošnjaka u Republici Srpskoj popisano je u Prijedoru, a u Srebrenici i Vukosavlju čine većinu, javlja “federalna.ba”.
Stranka demokratske akcije BiH ima aktivnu poziciju i odlučna je učiniti sve kako bi se implementirala presuda Sejdić i Finci. Jer, kako je rekao predsjednik SDA, to je u interesu države BiH, kao i svih njenih naroda i građana. S tim ciljem SDA je i pripremala svoj prijedlog.
“Smatramo da je to u odnosu na dosadašnje najbolji prijedlog, ali smo isto tako spremni na određene korekcije i to prvenstveno na principima koje je komesar File izdiktirao 10. oktobra u Briselu”, kazao je Sulejman Tihić.
I pored svih nedaća koje su pratile popis stanovništva, posebno kad je u pitanju pritisak iz RS-a da se ne popišu povratnici, ljudi koji su najviše propatili, očuvana je multietničnost stanovništva u BiH i RS-u. Propale su priče Karadžića i drugih da će u RS biti 5% Bošnjaka. Njih je oko 15%, a u BiH više od 50%, kaže Sulejman Tihić, iznoseći neke pokazatelje popisa po gradovima u RS-u.
“Prema našim pokazateljima, Srebrenica i Vukosavlje su gradovi gdje su većina Bošnjaci. Najviše Bošnjaka je popisano u Prijedoru, Doboju pa Zvorniku”, ističe Tihić.
Upućene su i zamjerke nekim drugim institucijama, pa i Zavodu za statistiku RS-a, zbog problema prilikom popisa bošnjačkih povratnika u RS-u. Tihić je na novinarska pitanja rekao da ovih dana nije direktno razgovarao sa čelnicima drugih stranaka, izuzev telefonski, i najavio je da će to uslijediti u narednim danima.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 22 okt 2013 02:01

ABen je napisao/la:Govno klempavo, trgujes sa narodom. Dzabe sam isao u Bosnu, trebalo nas je biti 25-30% u sumskoj a ne popisanih 15%. Lijepo si se dogovorio sa cetnicima da nas bude u sumskoj 15%, da bi ti dobio nesto. Nije ni cudno sto sve vise Bosnjaka uzima drzavljanstvo u zemljama gdje zive, to je sve zbog ovahvih ublesa kao sto je Gargamel.
Tihić: Bošnjaka 15 posto u RS-u, preko 50 posto u BiH
http://bosniapress.net/tihic-bosnjaka-1 ... o-u-bih-2/

Prijedor, Srebrenica, Zvornik, Sarajevo - U Prudu kod Bosanskog Šamca održana je sjednica Kolegija Stranke demokratske akcije. Ta stranka spremna je korigovati svoj prijedlog provođenja presude Sejdić i Finci, jer najboljim smatra prijedlog koji je Štefan File predstavio 10. oktobra u Briselu. Kada je riječ o popisu, prema podacima SDA, najviše Bošnjaka u Republici Srpskoj popisano je u Prijedoru, a u Srebrenici i Vukosavlju čine većinu, javlja “federalna.ba”.
Stranka demokratske akcije BiH ima aktivnu poziciju i odlučna je učiniti sve kako bi se implementirala presuda Sejdić i Finci. Jer, kako je rekao predsjednik SDA, to je u interesu države BiH, kao i svih njenih naroda i građana. S tim ciljem SDA je i pripremala svoj prijedlog.
“Smatramo da je to u odnosu na dosadašnje najbolji prijedlog, ali smo isto tako spremni na određene korekcije i to prvenstveno na principima koje je komesar File izdiktirao 10. oktobra u Briselu”, kazao je Sulejman Tihić.
I pored svih nedaća koje su pratile popis stanovništva, posebno kad je u pitanju pritisak iz RS-a da se ne popišu povratnici, ljudi koji su najviše propatili, očuvana je multietničnost stanovništva u BiH i RS-u. Propale su priče Karadžića i drugih da će u RS biti 5% Bošnjaka. Njih je oko 15%, a u BiH više od 50%, kaže Sulejman Tihić, iznoseći neke pokazatelje popisa po gradovima u RS-u.
“Prema našim pokazateljima, Srebrenica i Vukosavlje su gradovi gdje su većina Bošnjaci. Najviše Bošnjaka je popisano u Prijedoru, Doboju pa Zvorniku”, ističe Tihić.
Upućene su i zamjerke nekim drugim institucijama, pa i Zavodu za statistiku RS-a, zbog problema prilikom popisa bošnjačkih povratnika u RS-u. Tihić je na novinarska pitanja rekao da ovih dana nije direktno razgovarao sa čelnicima drugih stranaka, izuzev telefonski, i najavio je da će to uslijediti u narednim danima.
o cemu ti pricas?`bosnjaka ni prije rata nije bilo 30% u genocidnoj.

bilo nas je 28,2% ako hoces tacan procenat!

15% je fantasticna brojka ZA CIJELU GENOCIDNU!

(da nisi mozda zamjenio sa prijedorom ili nekim drugim gradom?)

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 22 okt 2013 02:16

e-din je napisao/la: o cemu ti pricas?`bosnjaka ni prije rata nije bilo 30% u genocidnoj.

bilo nas je 28,2% ako hoces tacan procenat!

15% je fantasticna brojka ZA CIJELU GENOCIDNU!

(da nisi mozda zamjenio sa prijedorom ili nekim drugim gradom?)
Moja greska uzeo sam procenat za moj grad i prebacio ga na cijeloukopnu sumsku. I onda mi falilo 10%. :D
Cim vidim Gargamela okrene mi se zeludac.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 22 okt 2013 02:25

Popisivači ponovo na terenu: Uskoro počinje kontrolni popis
T. C. 21/10/2013 21:10:00
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/17354 ... popis.html

SARAJEVO - Šest dana po završetku popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini, i dalje pristižu informacije o nepravilnostima u provođenju tog procesa. Međutim popisivači će se ponovo naći na terenu. Uskoro počinje kontrolni popis. Gost Dnevnika TV1 je Edin Šabanović, pomoćnik direktora za statističke metodologije, standard kvaliteta, planiranje i saradnju.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2013 02:58

Tihic je bio ovdje 10 puta i objasnio sam da ce se svaka poruka brisati ako je vec bila a u ovom slucaju i vise nego sto je trebala.To nazalost sad ne mogu da radim jer mi je ovo sranje od interneta sporo ali cim dodjem cu to raditi.Ako ne znate naci neku noviju vijest nemojte vaditi stare vijesti iz naftalina

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2013 03:17

U Srebrenici je navodno popisano 15 000.Nas je cirka 2000 vise od Srba.
U Busovaci smo rasturili ustashe
U Jajcu je popisano 30 550 a ne 31 000 osoba od tog smo mi debela vecina.Popisani smo i iz Svedske a nasa sela su jaca.Katolici su dolazili iz Karlovca da se popisu u gradu sto je interesantno.Hoce kad ce dozivjeti blamazu u opcini da budu vecina u gradu,ali trenutno mi slika kaze da nisu.Sto cu i objaviti detaljnije za par dana.Inace 5% ''Hrvata u Jajcu su zaokruzili Bosanski kao maternji

Ono za Kladusu ako momak ne objasni stanje dok ja ne dodjem za Ameriku.Zna se sta se radi s neprovjerenom vijescu.Pitajte samo ''Storab'' aka Turkmenistanca

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 22 okt 2013 04:54

Jack je napisao/la:U Srebrenici je navodno popisano 15 000.Nas je cirka 2000 vise od Srba.
U Busovaci smo rasturili ustashe
U Jajcu je popisano 30 550 a ne 31 000 osoba od tog smo mi debela vecina.Popisani smo i iz Svedske a nasa sela su jaca.Katolici su dolazili iz Karlovca da se popisu u gradu sto je interesantno.Hoce kad ce dozivjeti blamazu u opcini da budu vecina u gradu,ali trenutno mi slika kaze da nisu.Sto cu i objaviti detaljnije za par dana.Inace 5% ''Hrvata u Jajcu su zaokruzili Bosanski kao maternji

Ono za Kladusu ako momak ne objasni stanje dok ja ne dodjem za Ameriku.Zna se sta se radi s neprovjerenom vijescu.Pitajte samo ''Storab'' aka Turkmenistanca
fantasticno zvuci. pogotov ovo za bosanski. nekako mi je 5% previse, ali kad bi tako bilo sta je tek onda sa hrvatima i sarajevksog kantona i tuzlanskog..
u svakom slucaju veoma pozitivno!

jack da li mozes otprilike procjeniti koliko je popisano iz dijaspore u jajcu..? (tj koliko stvarno jajce ima stanovnika na terenu)

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2013 05:09

U Tuzli je izmedju 5-10% isto po selima,ali u gradu ne znam najbolje

U Jajcu je popisano 30 550.Oko 20 000 po selima i 10 000 u gradu.Sad nemojte me drzati za rijec 100% ali to je tu negdje i sto se tice Jajca.Sto se tice grada.U Gradu je 400-600 Srba.Najvise Srba popisanih je u gradu.Po selima su se slabo popisivali.Oko 200-300 Bosanaca,Katolika.Ostalih.;Oko 4300-4400 Hrvata

Uzorak od 432 grad

Bosnjaci 346
Hrvati 79
Bosanci,Katolici,Ostali i Vanzemaljci 7

Bosanski 357
Islamska 345

Od ovih ostalih 7 nabrojanih.Njih 6 su rekli da im je maternji Bosanski.1 je rekao Romski
Znaci 5 od 79 deklarisanih Hrvata ti je 6% ili nesto malo vise

Srebrenica mi rekose ovako

Oko 80 tak Hrvata i nesto sitno.Ostatak znaci 8400 tinjak Bosnjaka,6400 Srba i poneki Rom

Provjerit cu info za Srebrenicu

Jajce je prenapuno,iako vidi se pad u stanovnistvu.U Gradu je nas najmanje 55% s tim da su svi katolici pa iz Pougarja pisali se pod grad u zelji da imaju vecinu u gradu,jer su sela batalli.Nasa sela su znatno bolja a poklopiili smo 3 njihova sela

Ovo je jedno cisto nase selo prije rata jos

Uzorak od 383

Bosnjaka 381
Bosanski 383

Ne govori puno,ali daje ti do znacenja da skoro i da nema Bosanaca u ovom selu

Info mi kaze.Znatno manje stalnih stanovnika

Jajce 14 000 Bosnjaka
9000 Hrvata
1000 ostalih

Bosnjaka izmedju 55-60%

Sad.Popisano je i do 6000 vise nego sto se cini

Oko 16 500 Bosnjaka,oko 13 000 Hrvata.Ostatak su Srbi i ostali

Jajce nema vise od 25 000 cistih u opcini.a broj Hrvata popisanih je znatno veci od njihove cifre
Ps:Jos jedna dobra vijest iz Jajca.Vecina ''Hrvata; popisana je pod dijasporu,tako je dosta njih radilo tako kad bude kresanja.Oni ce najvise pasti dole

Abdic.Iskreno ako ces plasirati vijesti,od tebe ocekujem angazovanje ili provjeren info,a ne zajebavanje.Vidim da onaj budalas Dud je prenio sta si napisao,pa pretpostavljam i da dolazis na onaj skutorksi forum;

S tim imas do kraja mjeseca da nam docaras i dadnes neku sliku uz brojke ovdje, a ne par ili Hrvata vise

Hvala

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2013 05:23

Poklopili smo Kupresane :gut:

+ jos 2 sela koja cak ni ja nisam vjerovao da cemo poklopiti.Ne smijem reci ipak.Odat cu popisivaca

U Tuzli ima gradu dosta katolika koji kazu Bosanski

U Kaknju se je izmedju 3000-4000 Hrvata popisalo,ali kazu da ce konacna cifra biit oko 2500 Hrvata.To mi iz popisne komisije javljaju.Dosta Agram bojne je doslo u Kraljevu Sutjesku

Sto se tice Jajca imam daleko bolje i tacnije uzorke i znam kako su muljali da uzmu vecinu u gradu i kakva im je bila propaganda.Odjebi selo,pokazi da si vecina u gradu,ali nece proci ni to

Sto se tice Busovace dobijam i dobre vijesti odatle
Kao i iz Mostara.Ocito antipaticnost Bosanca je prevagnula.Rijetko ko se dole izjasnio kao ''Bosanac

Agron
Član

Post Postao/la Agron » 22 okt 2013 06:27

Jack imaš li sad bolju ideju koliko rvata će biti popisano kao stalno naseljeni, jesu li one njihove procjene (550,000) realne!?
Bošnjak koji nije nacionalista nije ni Bošnjak!

Nama treba nacionalna a ne demokratska fronta!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2013 06:36

Nema sanse ni 500 000

Po svemu sudeci cifre se poklapaju s brojem katolika u nekim zupama.Sad su dosli podatci za Citluk i popisano je dole 18 200 stanovnika,sto se manje-vise poklapa s brojem katolika na podrucju opcine Citluk krajem 2012 godine cirka 18 000 katolika.Sve zavisi od Mostara i drugih krajeva,kao i jos jedna angazovanost u centralnoj Bosni ali tesko da ce i preko 500 000 prebaciti popisanih.

Sve zavisi od Mostara ipak kao i Posavine.

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 22 okt 2013 06:53

fantasticne novosti :gut:
odakle ta informacija za citluk. jel to na nekom hrvatskom forumu?

Odgovorite