☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Abdurrahman
Član

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la Abdurrahman » 18 okt 2013 18:48

Za Visegrad, Rudo, Cajnice, pa i Focu.... taj kraj i nismo ocekivali da ce biti bolji. Ne znam kakav je to mentalitet ljudi - bez da zelim uvrijediti nekoga jer ima veoma dobrih i hrabrih, ali generalno gledajuci, zakazali su skroz, ama bas skroz!! Je li sto je Sarajevo pokupilo ih...ali s druge strane i Tuzla je pokupila mnoge iz donjeg Podrinja pa i pored toga vidimo kakav je povratak, a narocito NEprodaja imovine u Zvorniku, Janji, Bratuncu i tog dijela regije.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 19 okt 2013 05:48

Abdurrahman je napisao/la:Za Visegrad, Rudo, Cajnice, pa i Focu.... taj kraj i nismo ocekivali da ce biti bolji. Ne znam kakav je to mentalitet ljudi - bez da zelim uvrijediti nekoga jer ima veoma dobrih i hrabrih, ali generalno gledajuci, zakazali su skroz, ama bas skroz!! Je li sto je Sarajevo pokupilo ih...ali s druge strane i Tuzla je pokupila mnoge iz donjeg Podrinja pa i pored toga vidimo kakav je povratak, a narocito NEprodaja imovine u Zvorniku, Janji, Bratuncu i tog dijela regije.
Ljudi su se pokazali kad je trebalo. Jedan primjer ljeto 1993 kada je krenula najveca cetnicka ofanziva na Sarajevo to jeste napad na Igman i Bjelasnicu. U samo 20 dana borbi je poginulo 46 i ranjeno 256 boraca iz focanske brigade (plus dodaj one koji su se borili u drugim jedinicama). To govori o intenzitetu napada i jacini borbi. Bili su na osnovnoj liniji cetnickog udara. Mozes o tome citati i na netu ako te zanima.

slika

No kad je taj kraj u pitanju onda se radi o tome ili mi ili oni. Zajedno nikako. Mi ne mozemo zajedno ni jedni pored drugih. I to trebas shvatiti. Drugo ti je npr Janja gdje 1992 nasi nisu ispali metka tamo ili u nekom selu pokraj Bosanske Gradiske gdje isto tako nije ispaljen metak na cetnike. To su potpuno druge price i drugaciji odnosi. Npr iz Janje gdje je bilo preko 10000 Bosnjaka imas 20 sehida dok iz Zepe imas preko 450 i fakticki nema porodice iz koje nije neko pognuo kao vojnik.(rijec je samo o borcima). I sad ce neko ovim iz Zepe pricati kako zasto se ne vracaju kao ovi iz Janje? Pusti te price. U svim mjestima nisi imao ovo 1992 to jeste da se smakne 28 cetnika u jednom danu.

http://www.palelive.com/visegrad/odata- ... im-borcima

Svi su pokazali ko je ko kad je trebalo. Ostalo je mahalanje i ne poznavanje cinjenica.

Ja kao i vecina vjerujem samo u to da vojna cizma moze donijeti konacnu slobodu. I ja ti ovdje kazem da je to jedino ljudima u nadi. Sve ostalo (izbori, popisi itd) je samo samoobmanjivanje.

A sad se vratimo temi.

Kao sto sam rekao i ranije ne ocekujem nista spektakularno na trenutno okupiranoj teritoriji jer tamo vlada okupatorski faktor. Sve dok je tako on ce raditi sta hoce. A to ti se dokazuje iz dana u dan od nametanja servske mitomanije nasoj djeci, sadenja tzv crkvi po dvoristima, otimanja imovine, napada itd... Mi se mozemo nadati da ce biti drugacije ali nece. Kad se pomete remetilacki faktor onda cemo imati i napredak. Na svakom polju.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 19 okt 2013 06:02

emir je napisao/la:
noel malcolm je napisao/la: Takođe kaže da je i on lično imao veliki uticaj samim svojim prisustvom na popisu,

pošto je poznat kao osoba od vjere i integriteta u našem mjestu,

pa su se pojedini nakon kraćeg razmišljanja izjašnjavali kao bošnjaci ,

jer im je bilo nezgodno pred njim potezati bosansku opciju...

ovakvi popisivači su u rangu diverzanata iz perioda 92-95, a inače sam svim popisivačima i instruktorima do kojih sam mogao doći rekao da taj posao prihvate kao svoj doprinos odbrani Bosne i da je tih njihovih 10 dana u rangu učešća u oružanom otporu agresiji. A što se tiče ovog Abidage koji ima prelijepu sliku uz svoje ime, ne znam zašto izbjegava da ti odgovori da je opcija za koju trebaš glasati naravno Stranka za BiH, koja je nešto najgore što je proizašlo iz SDA, gore nego ASDA. Mada ovakve teme i poruke za koga glasati treba izbjegavati ne samo na ovoj temi nego i svim drugim temama, ne trebaju nam potvore i isticanje negativnog, treba nam jedinstvo a jedino sam za to da treba masovno promovisati glasanje za koaliciju 1 mart i da svi koji mogu glasaju i registruju se na teritoriji šumske republike
Drago mi je da se razumijemo oko statusa popisivača, upravo to sam i mislio :gut:

Hvala ti puno i za drugi dio svoga posta, otvorio si mi oči, neke su mi stvari sada puno jasnije.

:zastava: :zastava: :zastava:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 okt 2013 07:34

Drzite se teme,znate da mi je internet spor jos 10 tak dana

Dobio sam uzorak iz 1 cijele zgrade.Naselje?Necu da kazem.Sarajevo.Opcina Novi Grad

Uzorak od 210:

33 Srbina i Hrvata
1 Bosanac
176 Bosnjaka

Ta Bosanka je katolicke vjere

Jezik

186 Bosanski
175 Islam

Cirka 20% Srba i Hrvata maticni im je Bosanski.Drzite se teme ako moze

Uzorak nije nesto ali jeste reprezentativan
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Dindib
Novi kolač

Post Postao/la Dindib » 19 okt 2013 08:31

Imam osjecaj da su Srbi koncentrisali svoj lopovluk na ona podrucija i gradove koji su njima vazni.Nije im u interesu broj Srba u federaciji.Nadam se da grijesim ali moze li neko da Mi objasni sta ce da se desi ako se pokaze da je nas Bosnjaka preko 50%.Kako ce se to odraziti na r krmsku .Jos jedno pitanje.Kakva je situacija u Doboju ako neko zna.Unaprijed hvala na odgovoru.

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 19 okt 2013 08:35

Dobar uzorak.

Ps. Drina, pusti ti te prošle stvari. Svi smo se mi dokazivali u prošlom ratu, neko vise a neko manje. O tome nisam govorio već o TRENUTNOM stanju. Na hiljade ljudi je ubijeno u donjem Podrinju pa pogledaj povratak na spram gornjeg podrinja. Uostalom, nigdje toliko nije isprodavano zemlje kao sto je u Visegradu od strane Bošnjaka, nažalost. To su činjenice i one nas ne vesele. Pričamo o današnjem stanju a ne sta je ko radio u ratu.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 okt 2013 08:41

Dindib je napisao/la:Imam osjecaj da su Srbi koncentrisali svoj lopovluk na ona podrucija i gradove koji su njima vazni.Nije im u interesu broj Srba u federaciji.Nadam se da grijesim ali moze li neko da Mi objasni sta ce da se desi ako se pokaze da je nas Bosnjaka preko 50%.Kako ce se to odraziti na r krmsku .Jos jedno pitanje.Kakva je situacija u Doboju ako neko zna.Unaprijed hvala na odgovoru.
Uglavnom pokusavam da nabavim sto vise podataka.Ja sam ipak samo jedan covjek ne ide ponekad kako sam zamislio

Nemam info za Doboj bas

Zapravo savjetujem ti da dodjes na forum 31 Oktobra.Objavit cu ja tad neke cifre.

goranche

Post Postao/la goranche » 19 okt 2013 12:30

procena koji teško može bitnije da odstupa od onoga što će se objaviti

Bošnjaci 49% (+ -1%)
Srbi 32% (+ -1%)
Hrvati 13,5%-14%
ostali 5,5%

Realno, zbog većeg neto upisa dijaspore Bošnjaci su u plusu, ali bi 'razlaganjem' ostalih,
u skladu sa stvarnim nacionalnim poreklom (ostali su oko 3/4 Bošnjaci)
došli bi do sličnog udela Bošnjaka, i blagog rasta Srba (za oko 1%, na 1/3 BH populacije,
barem tako ukazuju implicitne statistike)

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 okt 2013 12:49

Zamolio bih te da ne valjas gluposti.Da sjedis,sutis i ne pricas previse.I da dobro naculis usi,oci i sve organa sluha i vida.I da zapises ono sto sam rekao prije par dana i sta cu reci danas

Sacekaj 31 Oktobar,2013 i tad cu ti reci tacno etnicku strukturu na popisu 2013

I savjetujem ti da jebeno poneses veliki flomaster,najveci sto imas i da dobro zapises sta cu reci jer ne zelim da se ponavljam a ovo vazi i za sve vas ovdje s foruma

Hvala lijepo :D

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 19 okt 2013 12:55

Abdurrahman je napisao/la:Dobar uzorak.

Ps. Drina, pusti ti te prošle stvari. Svi smo se mi dokazivali u prošlom ratu, neko vise a neko manje. O tome nisam govorio već o TRENUTNOM stanju. Na hiljade ljudi je ubijeno u donjem Podrinju pa pogledaj povratak na spram gornjeg podrinja. Uostalom, nigdje toliko nije isprodavano zemlje kao sto je u Visegradu od strane Bošnjaka, nažalost. To su činjenice i one nas ne vesele. Pričamo o današnjem stanju a ne sta je ko radio u ratu.

Ti samoobmanjujes samog sebe ako mislis da je dobar povratak bilo gdje. On nigdje nije dobar niti ce biti dok je okupacija na djelu. O kakvom ti crnom povratku pricas? U Srebenici ima manje od 3000 Bosnjaka od prijeratnih skorom 30000. Sta je dobar povratak? 5 - 10 - 15% od prijeratne populacije i to vecinom starijih? U Srebrenici se rodi par desetina djece s trendom pada i to ti je dobar povratak? Istovarim se posteno na takav povratak. Jeli ti zoves povratkom Fatu Orlovic kojoj su posadili ono smece u avliji?

To nije povratak vec ponizavanje najgore vrste. Nasu djecu tamo krste po skolama i ti to zoves povratkom? Jesi li ti uopste svjestan onoga sto pises? To sto pises je ista ona obmana sarajevskih posrbica tihica ili lagumdzije. Gurati ljude da ponovo zive s cetnicima bez ikakve strategije i zastite je zlocin protiv sopstvenog naroda. Iste ljude koji su sve izgubili u peridou 1991-1995.

Moja nena je 8 godina zivila kao povratnik bez struje. I umrla je a nije docekala struju jer cetnicka bagra to nije dozvolila. Dajdza je tako zivio 6 godina. Jedan od mojih prvih komsija je godinama zivio pod plocom srusene kuce i tako umro a da nije docekao da mu se to obnovi. Izuzetno dobro znam kako zive povratnici.

Moja rahmetli nena i ovi sto sam spomenuo su se tu vratili jer je njim bilo svjedno i samo su zeljeli da provedu zadnje dane na rodnoj grudi.

Ti ne shvatas moju poentu. Ljudi nece da se vrate i da budu sa onima oni koji bi im sutra dijete zaklali. Ja sam prvi od takvih. Jednostavno ne zelim da gledam tu bagru i da se pravim lud kao da se nije nista desilo. Ono sto ti zoves "povratkom" je samo vezano za nasa veca i etnicki homogenija naselja. Takvih nije bilo u gornjem Podrinju i zato i nemas znacajnog povratka. U gradovima nas nema niti ce biti sve dok je okupacije.

Rat je itekako bitan jer on je pokazao ko je ko. Imas npr. rahmetli Fadila Banjanovica koji je bio prvi agitator povratka ali da su svi bili kao on 1992 danas bi ti na bascarsiji umjesto sebilja imao krst od 100 metara jer je on te iste 1992 dijelio letke mira. Ne mozes porediti takve ljude koji su se lizali s cetnicima 1992 i takva naselja s onima koji su vec 1992 zavaljivali cetnike tzv komsije.

Ja sam zato da mi ojacamo slobodni teritorij i uvezemo sto bolje i u datom momentu povaljati ostalo i da jednom za svagda raskrstimo. Kada je gornje Podrinje u pitanju nama je bitno da ojacamo Gorazde koji je slobodni teritorij. U datom trenutku uletiti i povaljati cetnicka uporista koja se nalaze naokolo. To je povratak dostojan naseg soja.

Nisam ciganin da se povlacim po satorima.

Ako mislis da ces postici nesto olovkom i papirom sa onom sakom nasih ljudi koji se nalaze pod cetnickom cizmom i bez ikakve zastite onda vrsis samoobmanu najgore vrste. A to upravo rade nase posrbice sto nas "predstavljaju" u Sarajevu. Obmanjaju narod a pomaka ni za dlaku. Nas je tamo sve manje i sa sve manjim uticajem. I tako je i u mjestima za koje smatras da je povratak "dobar".

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 okt 2013 12:59

Mozda bih ovo moglo na politiku gospodo.Uz duzno postovanje prema svima vama,drzite se zadane teme

A za ovog ''impliciznog''.Poklopite se usima i ocima i slusajte dobro sta ce vam reci Jack i koliko cu vam tek reci 31 Oktobra.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 19 okt 2013 13:17

Dindib je napisao/la:Imam osjecaj da su Srbi koncentrisali svoj lopovluk na ona podrucija i gradove koji su njima vazni.Nije im u interesu broj Srba u federaciji.Nadam se da grijesim ali moze li neko da Mi objasni sta ce da se desi ako se pokaze da je nas Bosnjaka preko 50%.Kako ce se to odraziti na r krmsku .Jos jedno pitanje.Kakva je situacija u Doboju ako neko zna.Unaprijed hvala na odgovoru.

50% je pocetna tacka ka Bosni kao nacionalnoj drzavi Bosnjaka. To je osnovno pitanje ovog popisa. To hoce li nas u Nevesinju(ili negdje drugo) biti 3 ili 5 % je trenutno totalno nebitno. Bosnjaci iznad 50% je osnovni cilj.

Pozitivni rezultati u Brckom i dalje su samo +

Vlasi nemaju ljudskih kapaciteta da pokriju cijelu Bosnu i zato su se okrenuli da se utvrde na pozicijama koje trenutno kontroliraju. Isto sam pisao i za nase ljude u onome sto se trenutno zove CG i doseljavanje nasih ljudi po Tivtu, Kotoru itd... To je potpuno nebitno za nas. Bolje biti apsolutna vecina i drzati vlast u 3 opcine nego ciniti 10% u 50 opcina. To je biti ove price

lazo

Post Postao/la lazo » 19 okt 2013 13:26

Jack, kao procenjujes opstinu Glamoc? Ta mi je cudna, jer kad vidim sta ljudi kazu, ta opstina navise varira u raznim procenama koji ljudi daju.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 okt 2013 13:45

Glamoc je isuvise mala opcina gdje i nemam podataka ali bit ce po meni oko 800 tinjak Bosnjaka,20 tak Bosanaca,oko 900 Hrvata i oko 2000 Srba.Manje-vise

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 okt 2013 15:22

Kad radim uzorak,radim uzorak na velikim opcinama.A ne na opcinama tipa Glamoc ili Kupres koje ne mogu nista drasticno da izmjene ali uvjeren sam za Glamoc da ce biti takvo sta

Stranka demokratske akcije BiH ima aktivnu poziciju i odlučna je učiniti sve kako bi se implementirala presuda Sejdić i Finci. Jer, kako je rekao predsjednik SDA, to je u interesu države BiH, kao i svih njenih naroda i građana. S tim ciljem SDA je i pripremala svoj prijedlog.

"Smatramo da je to u odnosu na dosadašnje najbolji prijedlog, ali smo isto tako spremni na određene korekcije i to prvenstveno na principima koje je komesar File izdiktirao 10. oktobra u Briselu", kazao je Sulejman Tihić.

I pored svih nedaća koje su pratile popis stanovništva, posebno kad je u pitanju pritisak iz RS-a da se ne popišu povratnici, ljudi koji su najviše propatili, očuvana je multietničnost stanovništva u BiH i RS-u. Propale su priče Karadžića i drugih da će u RS biti 5% Bošnjaka. Njih je oko 15%, a u BiH više od 50%, kaže Sulejman Tihić, iznoseći neke pokazatelje popisa po gradovima u RS-u.

"Prema našim pokazateljima, Srebrenica i Vukosavlje su gradovi gdje su većina Bošnjaci. Najviše Bošnjaka je popisano u Prijedoru, Doboju pa Zvorniku", ističe Tihić.

Ovo je danasnja vijest.Vec ti pise ono sto cu ja objaviti samo u malim crtama.Tihic se je odao,a ja cu odati jos vise

Da.Bosnjaci su preko 50% stanovnistva.To vam ja odgovorno tvrdim i kazem vam da cu vam dati i brojku i sve ostalo

Inace reci cu vam bas i jos neke podatke koje cete samo ekskluzivno ovdje prvi vidjeti i procitati

Da.U Zvorniku je ponisteno oko 1400 Bosnjaka.Evooo.Upsss.Jesam li to rekao?Uppss

Morat cu da budem anoniman i to vise.Hej.Moj rok nije 3 mjeseca,nije 20 dana samo jos 10 tak dana cekajte

Sandzo el Bazari
Član

Post Postao/la Sandzo el Bazari » 19 okt 2013 15:45

http://www.statistika.ba/
Koliko su pouzdani podaci sa ovoga sajta? Ovde se spominje i moguca Jackova procena popisa u Bih 2013!

dijeteBosne
Član

Post Postao/la dijeteBosne » 19 okt 2013 15:46

Selam svima.

Pratim forum odnedavno i drago mi je da smo mi Bošnjaci se konačno dozvali pameti. Nadam se da će se to dozivanje nastaviti i da više nikada nećemo biti izmanipulisani i naivni kakvi smo bili kroz 20. vijek.

Neću daviti, ali ne vidim kako iko može imati hrabrosti pričati o rezultatu prije januara i prvih podataka o popisanosti?! Nemojmo izigravati baba Vangu i pričati o tome jeli nas 50 ili 53 ili 55.. Svaki Bošnjak je važan, ali nama Bošnjacima je isto bude li nas 48 ili 55.. Ključna je druga stvar, mi smo konačno pokazali jedinstvo (mali je dio onih koji nisu još uvijek se dozvali pameti) i samim time to je naša pobjeda. Pravite razliku između stalnog stanovništva i stanovništva iz dijaspore. Znamo da nas ima najviše, za sve ostalo sačekajmo zvanične podatke, koji su jedini relevantni.

Tačno je da su nas četnici očistili u Crpskoj ali nemojmo nasjedati na priče onih koji u svemu nalaze političke poene... Vidite rezultate zadnjih izbora u opštinama Podrinja i biće vam neke stvari jasnije... Nije SDA jedina zaslužna (nisam član niti jedne partije, niti ću to ikada biti) zaslužna je najviše IZ. Niko nije slušao Sulejmana, Harisa, Fahrudina, slušali smo naše IZ predstavnike koji su se zaista potrudili.

Kažem ishitrena i nepotrebna izjava Tihića o broju... Da sačekamo, šta ako nas je 54%? I onda neko od četnika kaže , ne može njih bit 54% Suljo reko da ih je 50%... Čekali smo tolike godine Popis, sačekajmo koji mjesec zvanične rezultate.. Biće poništavanja i to morate imati na umu, možda i četničke propagande, ali samo polako...

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 okt 2013 15:54

Za svaki nas bit ce njihova dva ponistena.Tihic je rekao da nas je preko 50%.Nije rekao tacno koliko iako je spomenuo 55%.Imam ja izvora i vise od tog ali eto.Nemam sad vremena,zivaca ali i svega.Rekao sam tacno kad cu to da objavim

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 19 okt 2013 15:59

dijeteBosne je napisao/la:Selam svima.

Pratim forum odnedavno i drago mi je da smo mi Bošnjaci se konačno dozvali pameti. Nadam se da će se to dozivanje nastaviti i da više nikada nećemo biti izmanipulisani i naivni kakvi smo bili kroz 20. vijek.

Neću daviti, ali ne vidim kako iko može imati hrabrosti pričati o rezultatu prije januara i prvih podataka o popisanosti?! Nemojmo izigravati baba Vangu i pričati o tome jeli nas 50 ili 53 ili 55.. Svaki Bošnjak je važan, ali nama Bošnjacima je isto bude li nas 48 ili 55.. Ključna je druga stvar, mi smo konačno pokazali jedinstvo (mali je dio onih koji nisu još uvijek se dozvali pameti) i samim time to je naša pobjeda. Pravite razliku između stalnog stanovništva i stanovništva iz dijaspore. Znamo da nas ima najviše, za sve ostalo sačekajmo zvanične podatke, koji su jedini relevantni.

Tačno je da su nas četnici očistili u Crpskoj ali nemojmo nasjedati na priče onih koji u svemu nalaze političke poene... Vidite rezultate zadnjih izbora u opštinama Podrinja i biće vam neke stvari jasnije... Nije SDA jedina zaslužna (nisam član niti jedne partije, niti ću to ikada biti) zaslužna je najviše IZ. Niko nije slušao Sulejmana, Harisa, Fahrudina, slušali smo naše IZ predstavnike koji su se zaista potrudili.

Kažem ishitrena i nepotrebna izjava Tihića o broju... Da sačekamo, šta ako nas je 54%? I onda neko od četnika kaže , ne može njih bit 54% Suljo reko da ih je 50%... Čekali smo tolike godine Popis, sačekajmo koji mjesec zvanične rezultate.. Biće poništavanja i to morate imati na umu, možda i četničke propagande, ali samo polako...

dijeteBosne TROLL 100%

dijeteBosne TROLL 100%

dijeteBosne TROLL 100%

:rofll: :rofll: :rofll: :rofll: :rofll: :rofll: :rofll: :rofll: :rofll: :rofll: :rofll: :rofll: :rofll:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Logan
Član

Post Postao/la Logan » 19 okt 2013 16:23

Tihic spominje Srebrenicu i Vukosavlje... ima li sta novo za Bratunac?

Odgovorite