☑ Pravila foruma i savjeti

SDA

Abidaga
Član

Re: SDA

Post Postao/la Abidaga » 25 jul 2015 07:54

nf8D1DprfHM

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 26 jul 2015 02:09

Obraćanje Šemsudina Mehmedovića, povodom IZVINJENJA BH Parlamenta Vučiću.

Mehmedović kaže, između ostalog:

-"Ovo je jedan presedan, u kojem se žrtva izvinjava agresoru..."

-"Vučić je učinio sve da se tri dana prije ne usvoji Rezolucija o genocidu u Srebrenici,

a onda svjesno dolazi u Srebrenicu kako bi izazvao provokacije bošnjaka i skrenuo pažnju sa žrtava..."

-"Prilikom usvajanja IZVINJENJA nije nikakvo čudo što su za izvinjenje glasali SDS i SNSD , kao i HDZ, ali je

veliko čudo što je Radončićev SBB stao uz srpske stranke..."

-"Jedini uhapšeni povodom napada na Vučića su iz Tešnja, osumnjičeni pa pušteni,

bez ikakvog razloga za zadržavanje, ali se time svjesno skreće negativan fokus na Tešanj

i želi zaustaviti pozitivna priča o privrednim i svim drugim uspjesima Tešnja..."

https://www.youtube.com/watch?v=B2nORaS ... e=youtu.be
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 27 jul 2015 10:35

Mehmedović samo dokazuje da ništa nije slučajno.

Ubo je u sridu. Svaka čast. :respekt:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 27 jul 2015 13:26

amkos je napisao/la:Mehmedović samo dokazuje da ništa nije slučajno.

Ubo je u sridu. Svaka čast. :respekt:
Ako bih mogao birati političara kojem bi povjerio sudbinu FBiH i BiH onda bi za mene to bio

Šemsudin Mehmedović!

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 28 jul 2015 00:39

Šemsudin Mehmedović je isto izdajnik, koji je izdao Sutorinu gdje nije dosao da da svoj doprinos. Bez nekog veceg razloga nije dosao na sjednicu. Nije se zalagao za rezoluciju o Sutorini, niti predlaze ista u parlamentu da se izglasa.

Ako cemo vec tako birati politicara kojem bi povjerovali sudbinu FBiH i BiH onda je to Denis Becirevic iz SDP-a (TK). On bar ne prica, do sad je vise stvari predlozio u parlament da se izglasa. rezolucija o Sutorini, genocid u Srebrenici itd. sve je zavrsilo bas zbog ovog Becirevica u parlamentu na glasanju zbog njega. Uvijek ovi prijedlozi nisu isli na glasanje ili usvojieni zbog izdajnika iz SDA, SBB, SDP, DF i drugih kretena.

Treba naglasati da su prijedlog cetnika o izvinjenu Vucicu podrzali i kreteni iz SDA. Prijedlog od Becirevica da se osudi napad na povratnika kome su ucrtani 4C nije usvojen jer SBB nije podrzao.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 28 jul 2015 04:25

ABen je napisao/la:Šemsudin Mehmedović je isto izdajnik.
Ti jednostavno ne znaš ko je Šemsudin Mehmedović!

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 28 jul 2015 04:34

Covjeku kome je stranka iznad drzavnih i gradjanskih interesa. Za interes stranke se razgradjuje drzava. Tako i kod naroda, svako kome je stranka ili lokalni politicar drazi od drzave i gradjana nije nista bolji.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 28 jul 2015 05:08

Ocjenjivati nekoga na osnovu jednog poteza u jednom vremenu naprosto nije vjerodostojno.

Kao kada bih ja ugledao nekoga kako pije pivu i proglasio ga alkoholičarem.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 28 jul 2015 05:19

Ne, nije bas tako, kad uocis nekog jednom da pije pivo, onda se moze tumaciti da on pije alkohol. Ni manje ni vise.

Sto se mene tice drzi se njega, to je tvoje misljenje koje ja postujem.

Ja imam svoje misljenje i drzim se toga.Za mene nije ni jedan politicar ili clan IZ BiH iznad drzave Bosne i Bosnjaka.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 28 jul 2015 09:39

Ja kako sam primjetio kod nas bi sve dali za interes partije a drzavni interesi su na zadnjem mjestu.

Mozel mi neko navesti jos jednu drzavu gdje je partija na 1 mjestu a drzava na zadnjem?

Sto se tice Semse nebih ga zigovo ko izdajnika, mogu ga kritiikovati i zamjeriti sto se slabo angazuje za Sutorinu ali svako ima svoje misljenje.

Kad pogledamo cjelokupnu sliku sa glasanja sve nam je jasno da nemamo stranke. :vomit:
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 28 jul 2015 10:12

Naravno da svako ima svoje misljenje. Pobjegao je od Sutorine, za mene je pobjegao da ne mora se izglasni protiv svoje stranke u korist drzave.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 28 jul 2015 12:52

"Lahko je tuđim kurcom po živici mlatiti"

(drevna kineska poslovica)

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 28 jul 2015 15:14

Ma jebes Sutorinu. U jedinstvu je snaga.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 30 jul 2015 10:46

Abene,

Sumo je borilačka vještina gdje guraš naprijed i izguraš protivnika iz ringa.
Karate, boks, hrvanje i slične stvari su borilačke vještine gdje guraš protivnika i naprijed i nazad, nekad ideš naprijed, nekad se povlačiš ali sve u svrhu konačne pobjede, knock outa ili slično.
Judo, Jiu jitsu, aikido su borilačke vještine gdje ideš pobjeđuješ protivnika skoro isključivo kad ga natjeraš da on krene na tebe jako, pa mu zavrneš ruku ili nogu ili vrat i koristiš inerciju njegovog tijela da ga savladaš.

U sve tri grupe borilačkih vještina imaš cilj da pobjediš protivnika.

Ali od svega ovoga ti me podsjećaš na Sumo hrvača jer ti znaš samo ići naprijed. Ne znaš kako da se boriš protiv protivnika da mu pustiš korak naprijed da bi mu slomio vrat. Tebi je svaki korak nazad, izdaja. A nekad je korak nazad puštanje protivnika da se otvori da bi mu slomio ruku.

Sutorina jednostavno nije realan cilj nama sada. Ja bi volio da jeste. Ja bi prvi volio kupiti kuću u Sutorini koja se nalazi u BiH. Ali se to neće desiti. Kriviti čovjeka koji je svatio da to nemože zaustaviti pa se fokusirao na nešto drugo je besmislica. Za Sutorinu trebaš kriviti Bakira Izetbegovića. Kad je on jednom rekao da Sutorina pripada CG (isto kao što mu je i otac izjavio da Mostar pripada Hrvatima) tad je svakome bilo jasno da je Sutorina prodata. Samo za razliku od Mostara, u njoj nema Bošnjaka da se brane.

Stoga, možeš ti kriviti svakoga koga hoćeš i naravno da imaš pravo na svoje mišljenje, ali to ne znači da tvoje mišljenje ima ikakvu validnost. Ne pobjeđuje se svaka bitka guranjem protivnika naprijed, pogotovo kad si samo jedan član stranke u kojoj glavnu riječ vode izdajnici Bošnjaka.
Samo BiH.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 30 jul 2015 12:13

Kao prvo pokusacu da te ne uvrijedim. Ali vecu glupost nisam odavno ovdje na forumu procitao. Na kliksu se mogu svaki dan citati gluposti, kao "Bosnjaci u genocidnoj tvorevini su gradjani drugog reda i oni se sa tim moraju pomiriti. Pomiriti se sa napadima i ucrtavanjem 4C. Ali nije tema za to ovdje.
BosnjackaHercegovina je napisao/la:Sumo je borilačka vještina gdje guraš naprijed i izguraš protivnika iz ringa.
Karate, boks, hrvanje i slične stvari su borilačke vještine gdje guraš protivnika i naprijed i nazad, nekad ideš naprijed, nekad se povlačiš ali sve u svrhu konačne pobjede, knock outa ili slično.
Judo, Jiu jitsu, aikido su borilačke vještine gdje ideš pobjeđuješ protivnika skoro isključivo kad ga natjeraš da on krene na tebe jako, pa mu zavrneš ruku ili nogu ili vrat i koristiš inerciju njegovog tijela da ga savladaš.

U sve tri grupe borilačkih vještina imaš cilj da pobjediš protivnika.

Ali od svega ovoga ti me podsjećaš na Sumo hrvača jer ti znaš samo ići naprijed. Ne znaš kako da se boriš protiv protivnika da mu pustiš korak naprijed da bi mu slomio vrat. Tebi je svaki korak nazad, izdaja. A nekad je korak nazad puštanje protivnika da se otvori da bi mu slomio ruku.
Da li ti stvarno poredis drzavne granice Bosne sa borilackim sportovima? Ili borbu da Bosna zadrzi svoje avnojske granice sa borbom od nekih borilackih sportova?
Da ti objasnim na primjeru boksa, koji sam sam dugo treniro i bio 3 godine za redom prvak pokrajine gdje zivim.
Evo izadli smo Sutorinu. I sta cemo sad? Sad smo napravili korak unazad dali smo Sutorinu Crnogorcima, sta je sledeci korak? Nista. Borba je zavrsena sad u augustu, izgubio si borbu. U stvari nije to bila ni borba, nego smo podvili rep pred protivnikom i predali borbu. Nismo ni u ring usli. A taj isti protivnik je pocinio agresiju na Bosnu.

Jedino sto si u pravu ovdje je, da ja ne znam nazad, ne znam pobjeci i nikad nisam bijezeo od protivnika i kad ih je bilo vise. Tako sam naucen od malena, da se pred nikim ne povlacim. Kad me neko udari, da mu zato vilicu iscupam. Takav mi je mentalitet.

BosnjackaHercegovina je napisao/la: Sutorina jednostavno nije realan cilj nama sada. Ja bi volio da jeste. Ja bi prvi volio kupiti kuću u Sutorini koja se nalazi u BiH. Ali se to neće desiti. Kriviti čovjeka koji je svatio da to nemože zaustaviti pa se fokusirao na nešto drugo je besmislica. Za Sutorinu trebaš kriviti Bakira Izetbegovića. Kad je on jednom rekao da Sutorina pripada CG (isto kao što mu je i otac izjavio da Mostar pripada Hrvatima) tad je svakome bilo jasno da je Sutorina prodata. Samo za razliku od Mostara, u njoj nema Bošnjaka da se brane.
Ovdje bi bio u pravu da se moralo ratovati za Sutorinu. Ali posto nije, onda nisi u pravu. Ovdje je dovoljno bilo da se ode na Medjunarodni sud i preda. Ali posto nije ni to uradjeno, vec je taj dio Bosne izdat i poklonjen drugoj drzavi onda se moze i govoriti o izdaji. Sve i jedan od njih su izdajice koji su parlamentu BiH a nisu glasali tad za rezoluciju o Sutorini. Bili oni u SDP, SDA; SBB; DF i ostalim. A zna se ko tamo sijedi.

Ja tebi sad kazem da je Mostar i pola Hercegovine Hrvtaska a pola Srpska i da mi zato nemamo snage. Kao sto ti je rekao onaj jedan na drugoj temi da ich smirimo. Sad ti mene mozes kriviti kao covjeka koji je shvatio da se to nemoze zaustaviti. I nemoj misliti da nije tako. Ima jedna ogromna struja koja je zato da se sve od desne obale Neretve da Hrvatima i napravi treci.
Ne razumijem zasto krivis rahmetli Aliju on je tada uvidio isto da Mostar pripda Hrvatima. I ti ga nazivas izdajnikom. Na desenoj obali nemas Bosnjaka i jos dobar dio Hercegovine isto nema Bosnjaka, onu saku cemo naseliti u Bosnu. Tako da bude mirna Bosna.
BosnjackaHercegovina je napisao/la: Stoga, možeš ti kriviti svakoga koga hoćeš i naravno da imaš pravo na svoje mišljenje, ali to ne znači da tvoje mišljenje ima ikakvu validnost. Ne pobjeđuje se svaka bitka guranjem protivnika naprijed, pogotovo kad si samo jedan član stranke u kojoj glavnu riječ vode izdajnici Bošnjaka.
Stoga svak ima obraz, cast, ponos, kicmu, dostajanstvo. Ali ne razumijes ti i jos neki ove rijeci. Niti znate njihovo znacenje. Meni se stvarno ne raspravlja svaka tema sa beskicmenjacima koji traze prijatelje u nemuslimanima. Ako moze zato bez obracanja direktno meni i na moje postove. Ja vas stvarno ne vidim kao patriote Bosne.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 30 jul 2015 12:54

abeveg je napisao/la:Dobro razmislite, kome se Allah obraca u sledecem ajetu, jeli to ekskluzivno bosnjacima ili i bilo kojem drugom narodu:

"O VJERNICI, za prisne prijatelje uzimajte SAMO SVOJE, ostali (->znaci svi nevjernici, da su trobosnjaci i rodjena braca) vam samo propast zele: jedva cekaju da muka dopadnete,mrznja izbija iz njihovih usta,a jos je gore ono sto kriju njihova prsa.Mi vam iznosimo dokaze,ako pameti imate.Vi njih volite,a oni vas ne vole,a vi vjerujete u sve Knjige.Kad vas sretnu,govore:"Vjerujemo!" - a cim se nadju nasamo,od srdjbe prema vama grizu vrhove prsta svojih.Reci:"Umrite od muke!"Allahu su ,zaista,dobro poznate misli svacije."(Ali-Imran-118,119.)

Allahov zakon je da nevjernici NIKADA nece biti s tobom zadovoljni sve dok ti je Islam ono sto odredjiva tvoj sav zivot, sve , ama bas sve u tvom zivotu, koliko god oni tebi pricali da te prihvataju:

Pitaju te o svetom mjesecu, o ratovanju u njemu. Reci: "Ratovanje u njemu je veliki grijeh; ali je nevjerovanje u Allaha i odvraćanje od Njegova puta i časnih mjesta i izgonjenje stanovnika njegovih iz njih još veći grijeh kod Allaha. A zlostavljanje je gore od ubijanja! Oni će se NEPRESTANO boriti protiv vas da vas odvrate od vjere vaše, ako budu mogli. A oni među vama koji od svoje vjere otpadnu i kao nevjernici umru – njihova djela biće poništena i na ovome i na onome svijetu, i oni će stanovnici Džehennema biti, u njemu će vječno ostati. 2:217

“Reci: ‘Klanjanje moje, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova, Koji nema saučesnika; to mi je naređeno i ja sam prvi musliman.’” (El-En‘am, 162-163)

Znaci ovo nam je ispit na ovome svijetu, NIKADA nevjernici nece biti zadovoljni sve dok ne budemo na njihovim uvjerenjima:

"Ni jevreji, ni kršćani neće biti tobom zadovoljni sve dok ne prihvatiš vjeru njihovu. Reci: "Allahov put je JEDINI PRAVI PUT!" A ako bi se ti poveo za željama njihovim, nakon Objave koja ti dolazi, od Allaha te niko ne bi mogao zaštititi niti odbraniti. " 2:120

Ovaj ajet nam je upozorenje. Pa kome je ovo samo neka igra ili ko ne vjeruje u ove ajete, taj neka gradi jedinstvo sa bosnjacima-vlasima...
Nemam sa vama vise sta diskutirati. @abveg vas je dovoljno opisao.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 30 jul 2015 13:34

U Krajini imas 3 izraza

Brate
Obraz gujica
I ima jos jedna ali dobro

Sad kao djecak sam cuo za brate i za obraz guzica-gujca

Ocigledno nekim fakat obraz je stran pojam
A sta si ocekivao od Bakira.

:stareci:
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 30 jul 2015 13:52

Abene,

Ako ti vjerujes da pola Hercegovine pripada Hrvatskoj, a pola Srbima i da to nije izdaja, onda si isti ko Alija Izetbegovic, a ja sam vec vise puta rekao sta mislim o njemu.

Sto se mene tice ja sam spreman se sukobiti sa svakim ko moju kucu prodaje - isto je ratovati protiv Vlaha i Skutora, kao sto je protiv Vlaha i Skutora i Bosnjackih izdajnika. 1 na 2 ili 1 na 3 nije velika razlika.

Nema razlike izmedju Babe iz Kladuse koji je pokusao da proda Krajinu i nekoga ko prodaje Hercegovinu. Svaka zemlja Bosnjacka je jednaka i sveta nama i na amanet nasoj djeci. Svak ko bilo sta od toga prodaje - u ratu pogotovo - je izdajnik.
Samo BiH.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 30 jul 2015 14:16

BosnjackaHercegovina je napisao/la:Nema razlike izmedju Babe iz Kladuse koji je pokusao da proda Krajinu i nekoga ko prodaje Hercegovinu. Svaka zemlja Bosnjacka je jednaka i sveta nama i na amanet nasoj djeci. Svak ko bilo sta od toga prodaje - u ratu pogotovo - je izdajnik.
Ah sad nije isto Sutorina i Hercegovina. Hajmo im samo dati Neum. Da ih malo smirimo i Hrvtasku zadovoljimo, mozda onda nebudu trazili vise.

Nema razlike izmedju prodaje tvoje kuce i kuce nekog drugog. Isto je jedan cm Bosne kao i drugi. Sutorina je dio Bosne.

Sa izdajom Sutorine otvorili smo pandorinu kutiju kad smo promjenili avnojske granice Bosne. a Bosna je priznata u avnojskim granicima. Sad gledajte kako se dijeli Bosna. I sta znaci zivjeti u Sarajevskom pasauluku. A tu nije ni Mostar ni Prijedor. Samo je kasno ustaiti i boriti se kad ti dodje kod tvoje kuce. Tipicno Bosnjack,o gine mu komsija a on prica, nece mene i nije to nas rat.

Kad je u pitanju Hercegovina onda su izdajnici.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 30 jul 2015 14:36

Da podsjetim. Lista izdajnika ato su oni koji su bili protiv, suzdrzani ili se nisu pojavili.

slika
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Odgovorite