☑ Pravila foruma i savjeti

Podaci katoličke crkve

BosnjackaHercegovina
Član

Re: Podaci katolicke crkve

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 23 jan 2019 21:31

Ovo je po onoj Vlaškoj metodologiji:
“Što gori podaci, to gore po podatke.”
Samo BiH.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 23 jan 2019 21:44

zmaj od bosne je napisao/la: 23 jan 2019 16:38 Stvarno kriju vecinu podataka tako da ma koliko surfao trazeci bilo kakav podatak ništa
Na dosadasnjim uzorcima imaju trenutno pad 3,2% al jos se nista ne zna mislim da je ova godina katastrofalni pad
Od 376.000, 3.2% je 12.000, što je solidan pad.
Ja ipak mislim da se ovdje ne radi samo o padu u Srednjoj Bosni, mislim da njima još teže pada što se radi se i o većem nego očekivanom padu u Hercegovini. U njihovim kockastim glavama Hercegovina je njihov Fort Knox. Ne kontaju kreteni da se sada val iseljavanja mladih pomjera ka jugu i da ni Škutori neće ostati imuni na HDZ gluposti.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 24 jan 2019 02:07

Ustashe su prilicno optimisticne ali oni ne kopcaju da Bosnjaci drze industriju i najvece gradove.Zanemari kladionice,osiguranja,granu i medije koji su okupirani.Oni nemaju nista svoje,nikakvu industriju dovoljno je reci da u cijeloj opstini Duvno imamo 1 semafor a sumnjam da tamo postoji i postena zgrada.

Broj katolika ocigledno pada.Sad fazon je hoce li biti realni i objaviti nesto.Po meni ja im dajem vremena do 1 Februara da objave neku vazniju zupu ili sta.Ako smo gledali podatke proslih godina.Oni su dosli krajem Februara ili mozda cak i sredinom.Sto znaci da su trebali da objave neku zupu vazniju a nisu
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 24 jan 2019 02:22

Pad u Srednjoj Bosni je prilicno dobar za nas jer realno agresija je sve manja na podrucju Srednje Bosne.A ako pogledaj Bugojno dekanat koji obuhvata opstine Bugojno,Gornji i Donji Vakuf+Kupres tamo je krajem 2017 godine bilo 12 219 katolika.Na kraju 2018 bit ce najgore 11 700 katolika ili cirka 500 tinjak manje.Ovo su najgori moguci podatci.I postoje sanse da bude ispod 10 000 vec krajem 2020 godine

Inace ja vjerujem da ce opstina Mostar do 2025 godine imati vise katolika nego sto ima katolika danas u Srednjoj Bosni.Mozda cak i prije

https://www.slobodnadalmacija.hr/novost ... -za-kruhom

Interesantno znaci prve preliminarne podatke smo imali znaci krajem Februara ii cirka mjesec dana od danasnjeg dana.Banjalucka biskupija obicno prva zavrsi i objavi sve do sredine Februara pa cemo vidjeti

Jedno je jasno.Zupa Vitez je objavila podatke u ovo vrijeme kao i Fojnica kao i Bugojno a jos uvijek nema nista odatle iako Januar je pri kraju.Prilicno interesantno a mozda i nije.Mozda je dosla i direktiva s strane .Da se podatci ne objavljuju ii sto manje

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 24 jan 2019 07:14

Jedan pop rece mi debilno.A sta ce ti podatci?Zamisli to.Mogao je da presuti i da ne odgovara na mail.Ali i kod popova inteligencija nije bas jaca strana

Ovo sto su neki forumasi rekli stvarno zabrinjava.Prosle godine je bilo daleko vise podataka i vise zupa.Sad su se usutili iako su sve prebrojali zupe garant.Zupa Vitez rece broj krstenih i umrlih ali ne i konacan broj.Zupa Busovaca rece broj domacinstava ali ne kaze broj vjernika.Mislim,kakva je to glupost da kazes broj domacinstava a ne kazes broj vjernika

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 24 jan 2019 14:34

Jack je napisao/la: 24 jan 2019 07:14 Jedan pop rece mi debilno.A sta ce ti podatci?Zamisli to.Mogao je da presuti i da ne odgovara na mail.Ali i kod popova inteligencija nije bas jaca strana

Ovo sto su neki forumasi rekli stvarno zabrinjava.Prosle godine je bilo daleko vise podataka i vise zupa.Sad su se usutili iako su sve prebrojali zupe garant.Zupa Vitez rece broj krstenih i umrlih ali ne i konacan broj.Zupa Busovaca rece broj domacinstava ali ne kaze broj vjernika.Mislim,kakva je to glupost da kazes broj domacinstava a ne kazes broj vjernika
Nema te sta zabrinjavati.
HDZ vlada Katolickom Crkvom BiH, a ne Papa u Rimu.
Ono sto Covic kaze, to ce se raditi u KC BiH. Nista drugo.

Oni su skontali da se prati popis Katolika i sada ce kriti informacije. Ono sto je zalosno jeste da oni stvarno misle da mi ne znamo da se tope ko sladoled u Mostaru, Capljini, Stocu, Livnu, Glamocu, Brckom, Vitezu, Kiseljaku, Travniku .... Oni misle ako nam sakriju podatke iz popisa da mi to necemo saznati, niti da cemo saznati podatke prvacica, podatke zivorodjenih po FZSu itd...

Tako se razmislja u Skutoriji u kojoj je jos od 70tih glasila izreka u skoli "dvica-njemacka ptica." Tako su kupovali diplome. Tako su postajali "intelektualci" i stoga je sasvim ocekivano ovakvo nesto.
Samo BiH.

zmaj od bosne
Član

Post Postao/la zmaj od bosne » 25 jan 2019 03:25

Kiseljak nesto vise od 5000 zapravo 5021
https://www.dnevnik.ba/vijesti/osjetan- ... i-kiseljak

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 jan 2019 04:03

Bila je i ta zupa prije

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 jan 2019 04:44

Savjetujem ti da citas 2-3 stranice unazad,sto i nije katastrofa.Tako neces davati podatke zupa koje su vec bile i to stalno radis.Nista protiv tebe ali odavno smo analizirali Kiseljak u prethodnim stranicama

Stranicu-dvije olovku i papir.Forumas Zmaj svake stranice objavi statistiku sta je bilo.Savjetujem ti da pogledas i to

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 jan 2019 04:49

Radi se o ove 2 suncane biskupije Mostarska i dole Trebinjska koje su poklopljenje od strane Hdz ustasha,pa zato nikad oni ne izbace podatke detaljno za svaku biskupiju kao sto rade Banjalucka i Vrhbosanska biskupija

Takodjer otkako je onaj otisao Racinger novi papa je napravio novi zakon da svaki kardinal i biskup ide u penziju s 75 godina tako da ce Peric morati u penziju vec za mjesec -dva.A uskoro i Puljic koji je Hdz-ov igrac.Ova Banjalucka biskupija u ocima ustasha oni bi najradije pripojili Livno Mostaru jer ce ta biskupija biljeziti pad

Sacekajmo do kraja mjeseca,da vidimo sta ce se objaviti a sta nece.Dat cemo im jos 5-6 dana fazona.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 25 jan 2019 17:22

Trebinje − tisućljetna biskupija, katedrala, sunce i platani
„U gradu ima oko 290 Hrvata prema posljednjem popisu. Bilo kakvu vezu s Katoličkom Crkvom ima 120-ak vjernika, a nedjeljom na misi bude oko 25 duša. Nažalost nema djece. Najmlađi član naše župe u Trebinju ima 50 godina. Posebnost u župi su miješani brakovi“, rekao nam je don Ivo te spomenuo „filijalno mjesto“ Ivanicu u kojoj će se graditi kapelica.

Trenutno u Ivanici žive 23 obitelji u kojima je obavljen blagoslov kuća. Prema popisu njih 66 je upisano kako bi gradili dom.
https://www.nedjelja.ba/hr/iz-zivota/re ... atani/8547
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 jan 2019 21:16

Nevjerovatno.Zupa Novi Travnik,Vares,Fojnica,Zepce i Vitez u ovo vrijeme su objavili podatke prosle godine a sad nista
Kako sporo ide i kako malo izbacuju podataka.A uskoro vec krece novi mjesec.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 jan 2019 21:52

Pad je solidan jer podjela Bosne je nemoguca s sve manjim brojem katolika.Hrvatska je prije 3 godine zeljela da stopira ulazak Bosne u Eu i Nato a danas jedva ceka da potpise tako.Jer racunaju Bosnjaci ce se iseliti i makar ce olaksati njima posao

Ako pogledas ono sto je bilo a to je prilicno slabo i veoma lose.Zupa Uskoplje ima -320.A opstina Gornji Vakuf ima jos 2-3 zupe.Nije bilo zupe Bugojno.Nista se ne zna za Zupu Jajce i Podmilacje,tako i ne zna se nista za opstinu Jajce.Slabo dolaze podatci iz Fojnice cija zupa je manje-vise broj katolika na podrucju iste opstine.Kresevo koje je izbacivalo podatke ranije.Nista se ne zna ni tamo.Novi Travnik grad nista.Busovaca ima broj domacinstava a ne broj vjernika.Vitez isto tako a nista broj vjernika

Ovo su podatci za Srednju Bosnu samo.Kao sto se da primjetiti iz zupe Busovaca ovo je stvarno smijesno da objave broj domacinstava a ne broj vjernika.Mostarski kanton sem blagog porasta u Stocu i manjeg pada u opstini Prozor.Mahnitanja iz zupe Ivana i Cimskih ''3000'' katolika zadnjih 20 tak godina unazad.Ja sumnjam da oni ista broje.Nista nisu objavili.Zupa Livno ja sam dobio informalno podatak ali nije niko ni objavio takvo sta po medjima

Dosta tog je fakticki nepoznato a trebalo je biti vise podataka.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 jan 2019 11:54

Sto je naravno jos bolje jer ce uci u Americku crnu listu i na kraju cijela nacija ce im nestati jer su politicari im bili glupi.Danas su fakticki iskopali grob u Srednjoj Bosni a za 20 tak godina i u Skutoriji.To je realnost

A da kriju podatke i da vjesto manipulisu podatcima.To je i budali jasno.

Logan
Član

Post Postao/la Logan » 26 jan 2019 12:20

Bice interesantno vidjeti hoce li ovo biti prva godina gdje nece javno objaviti godisnjak ili ce ga pak objaviti sa laziranom cifrom bez detalja po zupama. Ocekivao sam to vec prosle godine ali su ipak objavili. Da to nije vatikanski zahtjev jos davno bi prestali objavljivati.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 26 jan 2019 12:39

Logan je napisao/la: 26 jan 2019 12:20 Bice interesantno vidjeti hoce li ovo biti prva godina gdje nece javno objaviti godisnjak ili ce ga pak objaviti sa laziranom cifrom bez detalja po zupama. Ocekivao sam to vec prosle godine ali su ipak objavili. Da to nije vatikanski zahtjev jos davno bi prestali objavljivati.
Bravo.
Samo BiH.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 26 jan 2019 13:10

Objavit ce u maju. Najkasnije
Biće onako kako Bošnjaci odluče

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 26 jan 2019 14:07

Drina je napisao/la: 26 jan 2019 13:10 Objavit ce u maju. Najkasnije
Ako Bog da.

Mene neće iznenadit i da ne objave. Ali ono što je najbitnije neće objaviti stanje u župama Mostar, Čapljinu, Grude kao ni one u S. Bosni. Misle da ako sakriju podatke svojih padova na prvoj liniji Herceg-Šumske da mi nećemo znati da slabe.
Samo BiH.

Sociolog123
Član

Post Postao/la Sociolog123 » 26 jan 2019 14:48

Ako nista ne bude konkretno,pitati cu svog komsiju,velecasnog ,iz crkve na Dolac Malti

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 26 jan 2019 14:56

BosnjackaHercegovina je napisao/la: 26 jan 2019 14:07
Drina je napisao/la: 26 jan 2019 13:10 Objavit ce u maju. Najkasnije
Ako Bog da.

Mene neće iznenadit i da ne objave. Ali ono što je najbitnije neće objaviti stanje u župama Mostar, Čapljinu, Grude kao ni one u S. Bosni. Misle da ako sakriju podatke svojih padova na prvoj liniji Herceg-Šumske da mi nećemo znati da slabe.
Ne vjerujem da ce kriti. Nemaju nikakve koristi od toga. Eventualno mozemo odbiti koju hiljadu u Hercegovini jer dole ima odokativnih procjena. Ali globalno gledano, par hiljada gore dole nema nikakav znacaj.

O svega me najvise zanima Capljina. Imam osjecaj da je to novo Hlivno. U nastajanju.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Odgovorite