Capljina je propao grad.Vecina starosjedioca iselili za lijepu njihovu.Doslo do 10 000 ''doslji'' iz centralne Bosne.Napravljena su 3 velika naselja samo u Capljini:
Bobanovo
Novo naselje Capljina
Tasovcici novo naselje
Ako se zna da je to novije naselje napravljeno od strane Bosnjaka.Meliorizacija,kao i urbanisticki plan a dosle doslje iz Dalmacije na nas grunt.Vidis samo propast tog grada.Porodiliste zatvoreno,ekonomija pukla.
Prije 100 godina,znaci 1918,kad je 1 svjetski rat zavrsio
Bugojno,Sarajevo,pa i Zenica su bili nadmocno krscanski gradovi.Sarajevo je prvi put i jedini u historiji imalo vise katolika tad nego Bosnjaka.Da ne pricam astronomski rast katolika po Tuzli,Zenici,Sarajevu..itd.Sta mislis da oni nisu voljeli napraviti 2 takva naselja po Jajcu.,Busovaci,da ''zacementiraju treci''.Bi,ali sve manje katolika,sve manje manevra
Prvi put imas manje katolika danas u Bosni nego prije 100 godina.Oni blesavi majmuni koji zive po Hrvatskoj.Nikad to nece skopcati.Pogledaj samo uticaj naprimjer jednog takozvanog Hrvata u Bosni 1991 godine.Sve opcine s lokala.Hrvati su bili tas na vagi.Nijedna odluka nije mogla da bude donesena na lokalu bez Hrvata.Nijedna.I to tamo gdje su bili manjina vidi pod Sanski Most
https://www.youtube.com/watch?v=69rq6iKkZDI
Covjek ti ladno prica da su Hrvati jos prije rata glasali za onog ko im ponudi vise,znaci nesto kao cergaska malo veca pijaca,gdje se je prodavao interes njihov.Ponekad bi glasali za ''Muslimane'' ponekad bi glasali za Srbe..Covjek iz Sds ti jasno prica kako NIJEDNA.Nijedna vaznija odluka na podrucju Sanskog Mosta nije mogla da ide bez ''Hrvata'' Gdje su Srbi danas u Sanskom Mostu na 780 km2?Srbi i Hrvati zajedno nemaju nijednog vijecnika.Niti su u opcinskom vijecu,niti se zna za njih niti mogu da urade bilo sta na stetu nas ovdje.
Sad,sumnjam da se je ijedna odluka mogla da napravi bez njih po Bugojnu i Travniku.Varesu.Da ne pricam jos neke opcine.Sve to pada u vodu.Za par godina mi mozemo da radimo sta hocemo i kako hocemo u Jajcu,da ih preglasavamo do bola,kao sto oni to rade danas na podrucju opcine Stolac.No,danas Hrvati nisu neki faktor po Bosni,kao i Srbi
I oni ne mogu vise da blokiraju opcinska vijeca od Bugojna,Bihaca,Sane,Kljuca,pa do drugih opcina.Sto su bili toliko glupi.Prodali Bosansku Posavinu.Najvazniji i najvrijedniji teritorij,gdje bi trampa im znacila sve i jos vise od tog.Da cetnicima dadnu nesmetan koridor preko Brckog.To ih je sad totalno ukopalo
Tja,da se mene pita.Za 10 godina.Glavnu ulicu u Odzaku nazvati po Franji Tudjmanu jer tad covjek svjesno ili nesvjesno nam je bas dao to.Bosnjacki Odzak.Kako broj katolika pada svake godine sve vise i vise,Ove poplave su ih dotukle.Nemaju nijedan vazniji urbani centar u toj istoj Bosanskoj Posavini.Sve se svodi na gomilu katolickih sela cija egzisistencija je bila bazirana na POLJUPRIVREDI.Onda ti jasno dodje koliko ih je politika krivoustog Franje sjebala.Sve radi da skutori ovladaju s par cm Mostara.Kamo srece da su i to ovladali
Od 2020.Rekao sam to jos 2010.Bosna je drzava Srba i Bosnjaka
Broj katolika ce prvi put pasti na ispod 400 000 u Bosni.Od tog 1/4 katolika ce biti rastrkana po enklavama centralne Bosne,sumskoj,ili ce zivjeti na podrucju gdje su bili Bosnjaci.U bilo kakvom sukobu to je 300 000 katolika.To je 150 000 muskaraca.To je do 30 000 vojno sposobnih muskaraca.Homogenog podrucja Hrvatskog.I mozda jos 10 000 po enklavama centralne Bosne
Sa 40 000 vojno sposobnih muskaraca.Oni jednostavno ne mogu da ovladaju s 2 brda,a kamoli da nam naude.Taj kraj kao sto sam rekao.Ja vidim vec od 2020 godine tj onog sata.Da,tacno sata kad taj broj katolika padne na ispod 400 000
2013:432 000 Katolika
2014:420 000 Katolika
Sa ispod 400 000 katolika.Oni nemaju vise manevra.1991 je bilo 750 000 katolika u Bosni.Bili su znacajan faktor u Bosanskoj Posavini,da ne pricam da ih je bilo po svim vecim gradovima,Van zapadnog Mostara i nemas jaci broj katolika.Naravno oni ce i dalje vjerovati u svoje snove,kao sto covjek osudjen na smrt i dalje vjeruje da ce ga neko pomilovati.No,neminovnost je da prva kolateralna steta rahat patnje.ide ''Hrvatima''
Mi cemo s Srbima igrati basketa 1:1 za cijelu Bosnu.Mozda ce taj ''basket'' da bude odigran 2020,mozda 2030,ali ovo je neminovnost kao i smrt.Da cemo biti totalni pobjednici ili gubitnici
Hrvati i taj neki narod su nevazan,nebitan faktor od 2020 godine.Ostaje im sad da nadju par podobnih budala i rade na tom nekom trecem.Vremena sve manje
Ili ce cijela Bosna biti Srpska a mi biti po Anadoliji.Ili ce cijela Bosna+ Sandzak biti nasi.To neki ne kopcaju danas,ali skopcat ce. 2025 Interes Srbije ce uvijek biti sumska,ali kako bude slabio interes krmaka po Bosni.Ocekuj nove nemire.A oni su nemocni da pomognu saveznicima katolicima