☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

Jack
Administrator

Re: Zivorodjeni Bih 2014

Post Postao/la Jack » 15 maj 2015 16:58

Mostar
Bošnjaci 454/459
Hrvati 601/477
Srbi 8/68
To je totalna glupost.Prije sam rekao da to znaci broj majki Hrvatica.Treba gledati i dijete i da li ce to dijete biti Hrvat.A,takvo sta sigurno nece biti ako je otac djeteta Bosnjak

Pogledajmo malo slijedece cifre

Bihac 19 Hrvatskih majki:12 Bosnjackih oceva,7 Hrvatskih oceva.Gledajuci po ovoj logici.Neki daju cifru od 23 Hrvata rodjena u Usk kantonu,ali cinjenica je da zene sluze kao krave muzare,osobe jednostavno za fizicku reprodukciju u nedostatku fertilnijeg muskog stanovnistva koje se odseljava ili odlazi.Mladje zene imaju problem nadji ''Hrvata'' i jasno se vidi u Bihacu gdje udio Bosnjaka oceva preko 60% s Hrvaticama

E,sad vratimo se malo Mostaru

U Mostaru imas 601 Hrvatsku majku.I 585 Hrvatskih oceva.Gdje je brak ili oba roditelja Hrvati

585.Ako dodas znaci i ostale.Dobijes 588 i to max.Sto je 12 manje od zamisljenih 600

Nama treba dati daleko vise jer Srpkinje se dijelom udaju za Bosnjake,a nikako za Hrvate.Vise Hrvatica nas fura.I to je tako

Realno uz nastelene cifre Ljubusko-Capljinskog porodilista

Hrvati 586
Bosanci 15
Bosnjaci 455

A pouzdano znam da se radja 530 Hrvata u Mostaru.Sto je prava i jedina prava cifra za Mostar

530 Hrvata i 460 Bosnjaka

Na kraju onih 50 dolazi iz Capljine i Ljubuskog,ali pisu se u Mostar

Isto kao i studenti ''Zapadnog'' Mostara
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 maj 2015 17:48

Ako imas Iq veci od 35.Skopcat ces ko cine vecinu nepoznatih medju umrlim Sarajevskog kantona .Mozda jedino degradidano-retardiran pripadnik nacije Hrvat ne moze da skopca,ali ipak.Sta mu ja mogu kad nema historiju,kulturu od Vara do Zagreba do Zare i Spalata.Ostaje mu da Bosancicu proglasava Hrvaticom.No,budimo realni

Kako to da u Trnovo i Ilijasu imamo samo 1 nepoznatog?Kako?.Od navodno 768 umrlih u Sarajevo.Prosto kao pasulj

Srba i Hrvata umre daleko,daleko vise od ove statistike pa upadnu kao ''nepoznati.Masalah.Sarajevska minder politika je dupelizacka i ne zeli da kaze istinu.Jer se boji tog

Buzim i Cazin.Kladusa i Bihac?Koliko tamo medju Krajisnicima imamo umrlih nepoznatih?Koliko ono jos jednom? .Looolcina.Pa da su sve to Bosnjaci.Zar ne bi 99% opcine Bosnjacke tipa Doboj Jug,Doboj Istok,Teocak,Buzim,Cazin ili cak i Kladusa imali veci broj nepoznatih medju umrlim.Nijednog.Auuuu

Kako to da 99% umrlih je u Sarajevskom kantonu.Prosto kao pasulj

Sve ti spadaju u 5 gradskih opcina.Logicno.

Nisu to nikakve frustracije,jer kako objasniti debilima cinjenicu da NEMA

Nema nepoznatih medju Buzimom od 20 000 stanovnika ali ima 800 haman u Sarajevo dok po Tuzlanskom kantonu imamo 10.Ma,nemoj.

Koja glupost.,Blesimetar bi pucao.Naravno da je vecina nepoznatih Srbi i Hrvati ili mjesano meso otpad.I ti idu pod ''nepoznati

Lolcina.Tog nema po Krajini.Pa jebote u 250 000 Bosnjaka Unsko-Sanskog kantona imas 2 nepoznata

:rofll: :rofll: :rofll: .jebena 2 nepoznata.Daj,budite realni.Da,smrtna polja.Pol-Pot nije ravan koliko nestaje Srba i Hrvata.Pa,zvanicno Sarajevo to zapakuje u nepoznate

Jebote,kako volim one degenerike.Kako objasnjavate 2 nepoznata u Usk kantonu.Medju 250 000+ Bosnjaka.Hahaha

:rofll:

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 15 maj 2015 21:59

Jack je napisao/la:
Mostar
Bošnjaci 454/459
Hrvati 601/477
Srbi 8/68

E,sad vratimo se malo Mostaru

U Mostaru imas 601 Hrvatsku majku.I 585 Hrvatskih oceva.Gdje je brak ili oba roditelja Hrvati

585.Ako dodas znaci i ostale.Dobijes 588 i to max.Sto je 12 manje od zamisljenih 600

Nama treba dati daleko vise jer Srpkinje se dijelom udaju za Bosnjake,a nikako za Hrvate.Vise Hrvatica nas fura.I to je tako

Realno uz nastelene cifre Ljubusko-Capljinskog porodilista

Hrvati 586
Bosanci 15
Bosnjaci 455

A pouzdano znam da se radja 530 Hrvata u Mostaru.Sto je prava i jedina prava cifra za Mostar

530 Hrvata i 460 Bosnjaka

Na kraju onih 50 dolazi iz Capljine i Ljubuskog,ali pisu se u Mostar

Isto kao i studenti ''Zapadnog'' Mostara
Iskreno sumnjam da je od ovog broja Škutora samo 50 iz Ljubuškog i Čapljine.
U te dvije opštine ih imaš 40-50,000. Gdje se rađaju ako nisu u Mostaru?
Ubjeđen sam da barem 10-20% tih Škutor-Škutor parova je iz Ljubuškog i Čapljine.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 maj 2015 22:07

A,koliko ko ima supe u glavi,moj sjor Falanga.Kako prikladno.Falange su bile pripadnici fasista.No,haj dobro.Originalan ti je nick

Sarajevo kanton 110 nepoznatih medju umrlih u 2012
Sarajevo kanton 768 nepoznatih medju umrlim u 2014.Rekao sam jos da ne priznam nijedno slovo statistickog zavoda pocev od Oktobra 2013.Sto se je i dokazalo.U samo 2 kratke godine,broj nepoznatih medju umrlim skocio 7 puta.Wowwww.Ovo da kloniras nepoznate ne bih mogao u samo 2 godine

:respekt:

U najgorem slucaju.Ovo sam rekao najgorem.A,razlog je 1 nepoznat u Trnovu i Ilijasu.1.Mozes misliti.Samo 1 nepoznat

1/3 nepoznatih su Srbi i Hrvati.Oko 1/2 mjesanci.I pola Bosnjaci.A,ponajvise koji stranac.I to je tako.Jer jedino ako su neki nepoznati azilanti dosli.Broj nepoznatih ne moze jedino da skace po Sa kantonu. A svugdje ostaje isti?

If it walks like a duck,quack like a duck.Then it is duck dumbass

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 maj 2015 07:02

Mostar je dozivio odavno svoj pad.Poredi Tuzlu i jedan Mostar.Dok po Tuzli se redaju cijeli stambeni blokovi,rasturaju u farmaceutiki.Da ne pricam klinika za srce.Mostar je jedna obicna mala vukojebina koju su skutori urbanisticki unakazili kroz ''Mepas'' mallove i ostale tajkunske robne kuce.Gdje je ono malo povrsine trebalo.Vec sad im manjka prostora,pa me ne bi cudilo da i partizansko groblje poravnaju.Taj broj nikad nece vise rasti,mozda jedino privremeno radi kao sto sam rekao kalemljenja Ljubusko-Capljinskog porodilista tamo,ali sve je to malo.Katolici nemaju nijedan veci grad sem Mostara s preko 10 000 stanovnika.Nijedan grad u tom smislu da mozes reci da je grad.Ako vidis situaciju po Bugojnu i Travniku,kao i jos dosta opcina centralne Bosne.Vidis samo jedan brutalan pad i ponizavanje.Koje nece trajati ''stoljecima'' jer ovakvim pristupom oni nestaju odatle.Pogledajmo samo cifre za neke opcine

1) Bugojno

Bosnjaci 221/209
Hrvati 15/91
Srbi 1/6
Sta reci za ovo.Pravoslavni su nestali,vidi se po broju zivorodjenih.Katolici su pali kao i proslih godina,uvijek imaju 5-6 puta vise umrlih nego zivorodjenih.Za 10 godina ova opcina se pretvara u Donji Vakuf x2.Opcina s preko 95% Bosnjaka,na homogenom prostorun od 90%+ Bosnjackom.Ne radi se tu o 20-30 godina fore,nego 10.Na tom prostoru bit ce cirka 1000 katolika manje nego danas,a tad ce stvarno biti kraj

2)
Busovaca

Bosnjaci 108/86
Hrvati 44/85
Busovaca je ove skolske godine imala procentualno znatno vise Bosnjaka u osnovnim skolama,nego sto je Hrvata u Mostaru.Skoro 56%.To su djeca pak rodjena 2007-2008 godine. To je ova skolska godina za podrucje Busovace

Busovaca skolska 2014/2015:1619 Osnovaca

Bosnjaka 905
Srba 1
Hrvata 713

Kad taj broj skoci na 60% a ove skolske je bilo haman 56%.To je kraj price.Gledajuci ove cifre iz Busovace,kao i iseljavanje katolika s tog podrucja.Velike cifre su moguce vec do kraja ove decenije.Znaci,uvid u totalnu dominaciju s 60+ Osnovaca.A,da ne pricam o mortalitetu.Duplo vise umrlih,duplo manje rodjenih

Kako se rastura vidi se i na primjeru Fojnice

Fojnica

Bosnjaci 70/67
Hrvati 24 /55
Mi smo pozitiva,kod njih duplo vise umrlih
Travnik

Bosnjaci 342/296
Hrvati 74/121.
sta reci

Dominacija ''Hrvata'' se nastavlja

Nije to ni sve

Cak i u ''Hrvatskoj'' Hercegovini dobijas ove cifre
Konjic
Hrvati 3/27

Prozor
Bošnjaci 21/35
Hrvati 59/9
Znate li koja je razlika izmedju pada Bosnjaka i katolika u Konjicu.Svakih 50 manje Bosnjaka u opcini godisnje.To ne mijenja stanje da u opcini je debelo preko 20 000 Bosnjaka.Svakih 50 manje katolika godisnje znaci da se cifra katolika u opcini Konjic priblizava na ispod 1000.Ovim tempom do 2025 imas sigurno ispod 1000 katolika na podrucju cijele opcine Konjic,gdje ce 1/10 od tog broja biti asimilirana.Fakat ostaje ti 900 katolika na 1400 km2.Podjeli starosnu strukturu,spolnu.Ne dobijes vise od 150 vojno-sposobnih muskaraca.Kako mi je promakao Prozor.Najvitalnija opcina katolicka,nekad katolicki Fort Knox.RUMBOCI.Gdje se je samaralo i po 11 djece prije 80 godina.Danas je sve to otislo.Ili za Hrvatsku ili za zapad.A pazi im ove cifre.59 rodjenih Hrvata na 10 000 katolika Prozora.Loolcina,kako kaleme cifre za Mostar i napumpavaju sve iz Ljubuskog,Capljine pa i Prozora za Mostar.Divim im se.Ocito oni misle da su Bosnjaci budale,a neki bome i jesu da povjeruju ove bajke.Osnovne skole su im glogov kolac.Ubijes ih logikom,usute malo,i nastave.Inace,sjor Falanga.Znas li da Hrvati cine 1% Ucenika osnovnih skola opcine Konjic.Ima ih impresivnih 23.Kad pricas iz daleke Kanade,Australije ili Zagreba o 'Hrvatskoj'' dominaciji,malo pogledaj okolo od Uzdola do Konjica,pa trazi Hrvate.U mnogim krajevima i neces ih traziit jer mjesno groblje je puno.No,sta se moze

Hrvatski Mostar ili bajke istog su samo izmisljotine nekih.Kaleme katolike iz svih okolnih opcina i prebacuju ih u Mostar.Cek,sad ce mi reci da vecina Hrvata Prozora se radja u Hrvatskoj.Kao i ''tisuce'' Hrvata s tog prostora.Ma,mozes misliti

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 16 maj 2015 08:23

LJUBINJE – U selu Ubosku kod Ljubinja danas je u 103. godini preminula Anica Đogo, najstarija stanovnica ljubinjskog kraja i jedna od najstarijih stanovnica istočne Hercegovine.

http://mojahercegovina.com/odlazak-najs ... 03-godini/

U tom kraju ljudi zive duze nego u centralnoj Bosni. Ubjeden sam da je prosjecna starost u IH izuzetno visoka i da ce broj umrlih drasticno skociti u narednim godinama.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

kosarkas
Član

Post Postao/la kosarkas » 16 maj 2015 12:00

BiH: Više umrlih nego rođenih, broj razvoda sve veći

16.05.2015. |
Podaci za prva tri mjeseca 2015. godine

U prva tri mjeseca 2015. godine rođeno je 4.043 stanovnika, a broj umrlih u istom periodu je 5.476, podaci su Federalnog zavoda za statistiku, prenosi bh. novinska agencija Patria.U januaru je rođeno 1.156 osoba, a umrlo 1.602, u februaru rođeno 1.364, a umrlo 1.907 osoba, dok je u martu rođeno 1.523, a umrlo 1.967 osoba.Ovi podaci pokazuju da je jos uvijek negativan prirodni prirastaj.U istom periodu sklopljen je 1.971 brak, a najvise u martu 718. Broj razvoda bio je također najveći u martu 106. Stopa broja razvoda presla je već 10%. (Patria)

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 maj 2015 18:23

Ja ti podatcima ne vjerujem.Rekao sam to od Oktobra 2013.Sto se tice ovog broja

Kanton centralna Bosna

Bugojno,skoro 90% osnovaca Bosnjaka,preko 90% zivorodjenih Bosnjaka
Donji Vakuf 99% osnovaca Bosnjaka
Gornji Vakuf 72% osnovaca Bosnjaka,77% Zivorodjenih.Jos bolje nego osnovne skole
Jajce 56% osnovaca Bosnjaka
Fojnica 75% osnovaca Bosnjaka,i isto toliko zivorodjenih
Kresevo i Kiseljak kao i prije
Busovaca oko 56% osnovaca i preko 60% zivorodjenih.Ovdje bi svasta moglo da bude u narednim godinama
Novi Travnik 59% osnovaca i preko 60% zivorodjenih
Travnik oko 85% zivorodjenih.Kud ces vise

Centralna Bosna je svake godine sve homogeniji prostor Bosnjacki gdje udio Hrvata,posebno medju umrlim,raste svake godine.Poredite cijeli taj kanton.Sem mozda Kiseljaka i Viteza?Ne postoji nijedna pozitivna opcina kod njih sto se tice vitalne statistike.A negdje su ti minusi ogromni tipa Bugojno 15/91

Kod Bosnjaka jedino Kiseljak,Jajce negativa

Mostarski kanton je izlapio takodjer.Kod Hrvata ja tu vidim jedino neku pozitivu na podrucju Mostara,ali sto je posljedica kalemljenja ili dovlacenja katolika iz drugih opcina u Mostar.Vidi ukidanje porodilista u Ljubuskom i Capljini

Stolac i Neum imaju znatno vise katolika nego sto ih pise Federalni zavod.To treba biti svima jasno.Imam podatke i podatci za osnovne skole su mnogo bolji kod njih u Stocu,nego sto se tice zivorodjene djece.No,ako pogledas ovo za Mostar.Ja i dalje tvrdim da je ovo jedna velika zavjera

Prozor 59 zivorodjenih.,Sigurno su pola Prozora pisali za Mostar

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 maj 2015 11:59

Capljina je propao grad.Vecina starosjedioca iselili za lijepu njihovu.Doslo do 10 000 ''doslji'' iz centralne Bosne.Napravljena su 3 velika naselja samo u Capljini:

Bobanovo
Novo naselje Capljina
Tasovcici novo naselje

Ako se zna da je to novije naselje napravljeno od strane Bosnjaka.Meliorizacija,kao i urbanisticki plan a dosle doslje iz Dalmacije na nas grunt.Vidis samo propast tog grada.Porodiliste zatvoreno,ekonomija pukla.

Prije 100 godina,znaci 1918,kad je 1 svjetski rat zavrsio
Bugojno,Sarajevo,pa i Zenica su bili nadmocno krscanski gradovi.Sarajevo je prvi put i jedini u historiji imalo vise katolika tad nego Bosnjaka.Da ne pricam astronomski rast katolika po Tuzli,Zenici,Sarajevu..itd.Sta mislis da oni nisu voljeli napraviti 2 takva naselja po Jajcu.,Busovaci,da ''zacementiraju treci''.Bi,ali sve manje katolika,sve manje manevra

Prvi put imas manje katolika danas u Bosni nego prije 100 godina.Oni blesavi majmuni koji zive po Hrvatskoj.Nikad to nece skopcati.Pogledaj samo uticaj naprimjer jednog takozvanog Hrvata u Bosni 1991 godine.Sve opcine s lokala.Hrvati su bili tas na vagi.Nijedna odluka nije mogla da bude donesena na lokalu bez Hrvata.Nijedna.I to tamo gdje su bili manjina vidi pod Sanski Most

https://www.youtube.com/watch?v=69rq6iKkZDI

Covjek ti ladno prica da su Hrvati jos prije rata glasali za onog ko im ponudi vise,znaci nesto kao cergaska malo veca pijaca,gdje se je prodavao interes njihov.Ponekad bi glasali za ''Muslimane'' ponekad bi glasali za Srbe..Covjek iz Sds ti jasno prica kako NIJEDNA.Nijedna vaznija odluka na podrucju Sanskog Mosta nije mogla da ide bez ''Hrvata'' Gdje su Srbi danas u Sanskom Mostu na 780 km2?Srbi i Hrvati zajedno nemaju nijednog vijecnika.Niti su u opcinskom vijecu,niti se zna za njih niti mogu da urade bilo sta na stetu nas ovdje.

Sad,sumnjam da se je ijedna odluka mogla da napravi bez njih po Bugojnu i Travniku.Varesu.Da ne pricam jos neke opcine.Sve to pada u vodu.Za par godina mi mozemo da radimo sta hocemo i kako hocemo u Jajcu,da ih preglasavamo do bola,kao sto oni to rade danas na podrucju opcine Stolac.No,danas Hrvati nisu neki faktor po Bosni,kao i Srbi

I oni ne mogu vise da blokiraju opcinska vijeca od Bugojna,Bihaca,Sane,Kljuca,pa do drugih opcina.Sto su bili toliko glupi.Prodali Bosansku Posavinu.Najvazniji i najvrijedniji teritorij,gdje bi trampa im znacila sve i jos vise od tog.Da cetnicima dadnu nesmetan koridor preko Brckog.To ih je sad totalno ukopalo

Tja,da se mene pita.Za 10 godina.Glavnu ulicu u Odzaku nazvati po Franji Tudjmanu jer tad covjek svjesno ili nesvjesno nam je bas dao to.Bosnjacki Odzak.Kako broj katolika pada svake godine sve vise i vise,Ove poplave su ih dotukle.Nemaju nijedan vazniji urbani centar u toj istoj Bosanskoj Posavini.Sve se svodi na gomilu katolickih sela cija egzisistencija je bila bazirana na POLJUPRIVREDI.Onda ti jasno dodje koliko ih je politika krivoustog Franje sjebala.Sve radi da skutori ovladaju s par cm Mostara.Kamo srece da su i to ovladali

Od 2020.Rekao sam to jos 2010.Bosna je drzava Srba i Bosnjaka

Broj katolika ce prvi put pasti na ispod 400 000 u Bosni.Od tog 1/4 katolika ce biti rastrkana po enklavama centralne Bosne,sumskoj,ili ce zivjeti na podrucju gdje su bili Bosnjaci.U bilo kakvom sukobu to je 300 000 katolika.To je 150 000 muskaraca.To je do 30 000 vojno sposobnih muskaraca.Homogenog podrucja Hrvatskog.I mozda jos 10 000 po enklavama centralne Bosne

Sa 40 000 vojno sposobnih muskaraca.Oni jednostavno ne mogu da ovladaju s 2 brda,a kamoli da nam naude.Taj kraj kao sto sam rekao.Ja vidim vec od 2020 godine tj onog sata.Da,tacno sata kad taj broj katolika padne na ispod 400 000

2013:432 000 Katolika
2014:420 000 Katolika

Sa ispod 400 000 katolika.Oni nemaju vise manevra.1991 je bilo 750 000 katolika u Bosni.Bili su znacajan faktor u Bosanskoj Posavini,da ne pricam da ih je bilo po svim vecim gradovima,Van zapadnog Mostara i nemas jaci broj katolika.Naravno oni ce i dalje vjerovati u svoje snove,kao sto covjek osudjen na smrt i dalje vjeruje da ce ga neko pomilovati.No,neminovnost je da prva kolateralna steta rahat patnje.ide ''Hrvatima''

Mi cemo s Srbima igrati basketa 1:1 za cijelu Bosnu.Mozda ce taj ''basket'' da bude odigran 2020,mozda 2030,ali ovo je neminovnost kao i smrt.Da cemo biti totalni pobjednici ili gubitnici

Hrvati i taj neki narod su nevazan,nebitan faktor od 2020 godine.Ostaje im sad da nadju par podobnih budala i rade na tom nekom trecem.Vremena sve manje

Ili ce cijela Bosna biti Srpska a mi biti po Anadoliji.Ili ce cijela Bosna+ Sandzak biti nasi.To neki ne kopcaju danas,ali skopcat ce. 2025 Interes Srbije ce uvijek biti sumska,ali kako bude slabio interes krmaka po Bosni.Ocekuj nove nemire.A oni su nemocni da pomognu saveznicima katolicima

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 17 maj 2015 12:34

Posavski kanton:
Zivorodjeni/Umrli
212/505

68 (32,1%)/ 94 (18,6%) Bosnjaci (-26)
136(64,1%)/397 (78,6%)Hrvati (-261)
05/ 13 Srbi

Po opcinama:
Domaljevac
19/49

00/01 Bosnjaci
18/47 Hrvati
00/01 Srbi

Opcina:
Odzak
77/219

46 (50,7%)/ 71 (33,5%) Bosnjaci (-25)
27 (35%) /138 (63%) Hrvati (-111)
04/ 10 Srbi

Opcina:
Orasje
116/237

22 (19%) / 22 (9,3%) Bosnjaci (0)
91 (78,4%) /212 (89,5%)Hrvati (-121)
01/02 Srbi
Jako interesantan ovaj Posavski Kanton. Sa nekom strategijom mogli bi ga za 5 godina uzeti, ovako samo cekanjem.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 maj 2015 12:41

Odzak:

95% Opcine je bazirano na poljuprivredi.Jedino grad Odzak ima neku industriju van te iste poljuprivrede
Jedino naseljeno mjesto koje je postedjeno poplava je grad Odzak.

Bog nas je pogledao.Dao nam je Bosnjacki Odzak.Poplave su znak da smo bozji izabrani narod koji ce ovladati Odzakom u roku 5-10 godina.Dok je Hitler imao 1000 godisnji rajh.Ja ne vjerujem da oni mogu biti vecina u Odzaku pocev od iduce decenije.Sigurno ce htjeti podjelu opcine na nas dio i njihov kad budu vidjeli da gube vecinu.Tako oni obicno rade,ali treba insistirati na toj plodnoj zemlji.Da se ta sela njihova pokupuju

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 17 maj 2015 13:05

Da treba strategija. Mi nemamo ni bosanski u skolama u Odzaku. nije Bakiru u interesu Odzak a ni Posavina.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 maj 2015 13:09

Nije to ni vazno.Katolici ce jednostavno izgubiti Odzak.Prirodnim putem pocev od iduce decenije.Vec sad je u osnovnim skolama pola-pola.A medju rodjenom djecom sad.Daleko je najvise Bosnjaka

Smjenom generacije 20 tak godina tops.Mi preuzimamo vecinu u Odzaku.No sikiriki

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 17 maj 2015 13:19

A sto bi cekali iducu deceniju kad moze i ove? Nema od Toga nafake da sjedimo i cekamo. Treba reklamirati Bosnjacima Gradacca zemljiste u Odazku, kad sad prodje autoput bit ce 5 minuta,te poldne njive i napusetna sela. Rodilo se za investicije. Ma nema od cekanja nista.

Ja nevjerujem i kad budemo debela vecina da neko Bosnjake Odzaka nece prodati ili podjeliti opcinu.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Tuzlak04
Član

Post Postao/la Tuzlak04 » 18 maj 2015 14:11

Pa dobro, pravili ovdje k'o djecu :mrgreen: !!!

Nekad davno u vremenu kad je bio stari forum, nisam imao nijedno, sad je već drugo . ..Po prvi put za drugo dijete mi je omogućeno da se za njega izjasnim kao Bošnjak (na rodnom listu).

Pozdrav ekipi!!! Dugo me nije bilo . .

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 18 maj 2015 18:02

Cestitke Tuzlak. To je lijepa vijest.

Znam troje ljudi koje za mjesec dva ocekuju bebe.
Sta je ovo, kriza, a ljudi se zegaju ? Hehe
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 18 maj 2015 18:13

MasAllah, cestitke i od mene i dobro doso komsija. :vojnik2:
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 18 maj 2015 21:00

Tuzlak04 je napisao/la:Pa dobro, pravili ovdje k'o djecu :mrgreen: !!!

Nekad davno u vremenu kad je bio stari forum, nisam imao nijedno, sad je već drugo . ..Po prvi put za drugo dijete mi je omogućeno da se za njega izjasnim kao Bošnjak (na rodnom listu).

Kad imaš 2 djece tad si samo "Boš."
A kad budeš imao 4ero tad ćeš biti Bošnjak!
;-)
Samo BiH.

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 19 maj 2015 06:47

BosnjackaHercegovina je napisao/la:
Tuzlak04 je napisao/la:Pa dobro, pravili ovdje k'o djecu :mrgreen: !!!

Kad imaš 2 djece tad si samo "Boš."
A kad budeš imao 4ero tad ćeš biti Bošnjak!
;-)
Mlad je on, to je bilo prvo poluvrijeme a nesmijemo zaboraviti da jos imaju produzeci i penali. :gut:

Tuzlak ako glumi da je gradjanin onda ce ostat na 2 djece ako nebude glumio gradjansko celjade onda mu je vreca odrjesena sto se tice broja djece. Jel tako komso? :vojnik2:
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Tuzlak04
Član

Post Postao/la Tuzlak04 » 19 maj 2015 09:55

amkos je napisao/la:Cestitke Tuzlak. To je lijepa vijest.

Znam troje ljudi koje za mjesec dva ocekuju bebe.
Sta je ovo, kriza, a ljudi se zegaju ? Hehe

Vrijeme teče i sad je red na našu generaciju za reprodukciju.Nema vremena za odgađanja. . .

Odgovorite