☑ Pravila foruma i savjeti

Podaci katoličke crkve

BosnjackaHercegovina
Član

Re: Podaci katolicke crkve

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 18 jan 2019 20:45

Jack je napisao/la: 18 jan 2019 18:50 To je ona zupa koja ne zna granice,mora da su granice zupe sve do Kine.Pa kazu ne moze biti ovo konacan broj.Pa brojali su ljudi,izbrojali su i sad kazu da ne valjaju podatci.Ovo je haman malo vise smijesno
I šta ono ima gore iznad - mi se demografski gubimo u Mostaru? Aha vidim. Fali 150 ljudi na Buni i u Blagaju. Fali sigurno par hiljada u Mostaru - ne bi oni bez potrebe ovo pisali.
Plus, ne zaboravimo da su HDZ 1 i 2 + Ustaška Republikanska Stranka i sve ostale U-opcije odnijele 48.5% glasova - a svi smo na ovom forumu čitali podatke da se najviše glasova iz dijaspore javilo iz HR, Njemačke i Austrije (to jest većinom Ustaša). Znači da oni, u Mostaru čak ni sa dijasporskim ustašama koji su se mobilizirali za izbore opet nisu mogli skupiti više od 48.5% u Mostaru. To je bilo prije svega nekoliko mjeseci!

Ja govorim iskreno ono što vidim i što sam vidio dole - Bošnjaci bilježe padove u HNK to je istina, pogotovo Jablanica i Konjic, ali Škutorski padovi su još veći i posebno u Mostaru što se čuva kao vojna tajna. Znam zato što imam raju svugdje i čujem sve. Plus sam vidio lično. Vidjećete uglavnom svi na kraju. Možda ove godine a možda i sljedeće - ali oni se rasipaju.
Samo BiH.

zmaj od bosne
Član

Post Postao/la zmaj od bosne » 19 jan 2019 02:02

Godinama su tu procjenivali koliko ih ima to je gradska zupa Centar -Zalik i godine 2001 bubnuli 8000 katolika da bi 2010 cak nevidjeno izvalili 20000 to je bilo ono kad su navodili preko 63000 katolika u svojim propagandnim bljuvotinama
Pa sad kad imaju brojanje na terenu tu skoro ih 5 puta manje.He he he

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 jan 2019 02:12

Ja ne vjerujem da oni broje svi tamo zupe.Neki otfrlje ubace podatak.Ovdje mislim za tu Mostarsku biskupiju

Zupa Ivana ne zna granice zupa
Zupa Cim uvijek ima ''oko '' 3000 i to zadnjih par godina

Naprimjer zupa Kraljeva Sutjeska mi rece ima oko 1000 katolika.Pa jel 1002,1010,990.Ono kao da broje krave na livadi pa onako otfrlje.Neki su shvatili to ozbiljno poput ove zupe Blagaj-Buna

I jos nesto.Dat cu im jos sedmicu dana da objave podatke,ne treba zuriti naravno jos uvijek,ali ako budu sutili jos 7 dana i ne budu dali neke konkretne cifre.Onda je to znak da se radi na manipulaciji ciframa.No,ima postenih zupa naravno ali ovi iz Mostara bas to i nisu
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

zmaj od bosne
Član

Post Postao/la zmaj od bosne » 19 jan 2019 07:43

Jako zanimljivo ovdje se navodi 773 katolika u župi Polog medjutim na samom dnu teksta spominju emenentni da na podrucju Mostara danas ima oko 48 000 katolika
Tekst je iz jula 2018
Uvjerite se sami
https://www.google.com/amp/s/www.vecern ... gu-1254968

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 19 jan 2019 13:39

Jack je napisao/la: 17 jan 2019 19:30
Izvor email?
Ja,radi se o zupi koja je najvecim dijelom dio opstine Kakanj.Ista zupa je imala 1086 katolika krajem 2017 godine,sto znaci da ima cirka 75 katolika manje u odnosu na 2017 godinu

Podataka nema,niko nista ne izbacuje,svak suti.Jos mi je to cudno,da nece poceti zupe da ne objavljuju podatke .Sacekat cemo par dana da vidimo.Ako do 25 Januara ne objave nista za Vitez onda je to veoma cudno
Nisi dobio broj krstenih i umrlih?

Drina je napisao/la: 18 jan 2019 12:58 Posusje

Pokrstenih 118 - od kojih 12 rodenih van BIH
Pomrlih 66 - od kojih 7 umrlih van BIH

- http://zupa-posusje.com/index.php/o-zup ... mitstart=0
Jesi to rucno sve sabirao?

amkos je napisao/la: 18 jan 2019 17:49 Župa sv. Ivana Apostola i Evanđelista – Mostar
Za božićni blagoslov obitelji prijavilo se 1374 obitelji (4308 članova). Broj koji ne odgovara ni u kom slučaju ni broju obitelji, a kamoli broju članova koji pripadaju ovoj župi. Obitelji koje još nismo pronašli kod redovitog blagoslova, a žele da ih svećenik pohodi i da se pomoli neka nazovu na broj župnog ureda. Hvala svima koji su svećenike rado primili i koji su se prijavili na blagoslov obitelji.

http://www.svivan.ba/blagoslov-obitelji-11/
Bravo agent amkos!
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 19 jan 2019 13:44

Da. Rucno sabrao. Mozda ima greska jer nisam provjeravao ali to je to. No eto i u toj oblasti su dovukli 12-ro iz inostrastva. Sto je oko 10%
Biće onako kako Bošnjaci odluče

interista_1908
Član

Post Postao/la interista_1908 » 19 jan 2019 18:46

Zupa Aladinici - Stolac 2018 - 1510 vjernika , - 50 u odnosu na 2017 ,

ZAVRŠEN BLAGOSLOV OBITELJI
Prema popisu koji sam vodio, ove godinepohodio sam 435 obitelji. Sve skupaoko 1510 osoba. Zahvaljujem svima na
srdačnom dočeku kod blagoslova, zahvaljujemi pomoćnicima (malima i velikima)koji su hodali sa mnom i pomogli
mi da se lakše snađem. Ako u nekoj kućinisam bio, nije bilo namjerno i rado ću
naknadno doći i blagosloviti. Još jednom na sve vas zazivam Božji blagoslov.

https://zupa-aladinici.com/download/Zup ... br.2_4.pdf

ZAVRŠEN BLAGOSLOV OBITELJI -2017 1560 vjernika
Blagoslov obitelji je trajao devet dana izavršio je 9. siječnja. Pohodio sam 441 obitelj od 445 koliko je na popisu. Sve
skupa 1560 čeljadi. Zahvaljujem svima na srdačnom dočeku kod blagoslova,zahvaljujem i pomoćnicima (malima i velikima)
koji su hodali sa mnom i pomogli mi da se lakše snađem. Još jednom na sve vas zazivam Božji blagoslov.

https://zupa-aladinici.com/download/Zup ... r.2_3.pdf7

2016 -1650 vjernika¨

https://zupa-aladinici.com/download/Zup ... br.2_2.pdf

2015 -1632 vjernika

https://zupa-aladinici.com/download/Zupni-list-br.2.pdf

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 jan 2019 18:58

Dobro si to nasao.Steta sto nema nijedna Bosanska zupa,ocekivao sam nesto za Fojnicu ali nista

interista_1908
Član

Post Postao/la interista_1908 » 19 jan 2019 18:59

STANJU I VAŽNIJIM DOGAĐAJIMA U STOLJETNOJ
ŽUPI SV. PETRA I PAVLA NA ROTIMLJI Rotimlja, 15. siječnja 2018.
Prot. br.: 4/2018.
U protekloj 2017. godini u župi je bilo 8 krštenja (6 iz župe i 2 donesena iz drugih župa); sprovoda
je bilo, kao i pretprošle godine, 17: iz župe 13, sa strane 4. Vjenčanja je bilo 5 (3 iz župe i 2 sa strane). U drugim župama vjenčana je jedna djevojka i 5 mladića iz naše župe. Iz ove župe oženilo 7 mladića i udale se tri djevojke; krizmanika
je bilo 26. - svi su iz župe. U prošloj godini nismo imali Prvu Pričest, a ukupno je podijeljeno oko 17.000 Pričesti.
Prema popisu, prilikom blagoslova obitelji, početkom ove 2018. godine, statistike su porazne. Blagoslovili smo 207 obitelji tako da je ove godine 9 obitelji manje nego prošle godine. Ukupan broj članova u župi sada je 635. Dakle, 75 članova manje
nego prošle 2017. godine. Razlog je tomu iseljavanje te umiranje starijih gdje je bila jedna ili dvije osobe, pa sada "vrata kuće ostaju zatvorena".
Na župnom vjeronauku 57 učenika od 1. do 9. razreda. U župi imamo 25 srednjoškolaca, tako i
studenata. Učenici uglavnom idu u srednju školu u Stolac, a studenti u Mostar. Oni koji idu u Mostar možemo ih vidjeti samo vikendom, jer ih većina ima stan u Gradu, ili stanuju privatno ili u domovima, pa kući rijetko dolaze. U inozemstvu
je 45 osoba, ostali su obiteljski odselili tako da na njih, na žalost, više ne možemo računati.Nekih većih građevinskih radova u župi nije bilo ove godine, jer smo ostali u dugu od prošle godine kada smo izgradili kapelicu u čast Mariji Kraljici neba i zemlje koja je ujedno i ljetni oltar za Mise na otvorenom, te dvorana ispod oltara i kapelica veličine 64 m2. Postavili smo novu pumpu na bušotini za vodu u crkvenom dvorištu, te neke manje prepravke u dvoranama pastoralnoga centra.Glavno obilježje ove - protekle godine jest proslava stoljetnice župe koju smo dostojno i svečano proslavili. Naš biskup Ratko posjetio nas je tri puta u protekloj godini: najprije 5. veljače kada je slavio sv. Misu i prigodnu propovijed u Rotimlji
u 11.00 sati, te na Stjepan Krstu u 13.00 sati. Na oba mjesta, svečano je najavljena stoljetnica župe i njezina proslava: drugi put 26. lipnja kada je zajedno sa svećenicima iz duhovnih vježbi došao te predstavio zbornik Bios, i napokon 29. lipnja predvodio Misno slavlje zahvale za stotinu godina župe i podijelio sv. krizmu pripravnicima kojih je bilo 26. Tjedan dana prije, 22. lipnja, imali smo ministrantski susret svih župa Trebinjsko-mrkanske biskupije na kojem je bilo prisutno oko 200 sudionika.Sv. Misu predvodio je biskupski vikar don Ivo Šutalo, a na oduševljenje svih časna sestra Bogdana Markić iz Aladinića održala je predavanje sa slikama o životu u misijama u Ugandi. U sklopu pripreme za obljetnicu župe, 25. lipnja,Misno je slavlje predvodio i propovijedao upravitelj svetišta i župnik u Studencima don Ivan Štironja, a potom, u 19.00 sati, imali smo večer
folklora, gdje je nastupilo 12 društava iz 12 župa BiH i Hrvatske.Na poseban način za svetkovinu sv. zaštitnika Petra i Pavla spremali smo se trodnevnicom u kojoj su propovijedali susjedni svećenici: don Rajko Marković, župnik i dekan stolački, don Anđelko Planinić, župnik prenjski i don Marko Šutalo, župnik aladinski. Za stoljetnicu župe izišao je i prigodni Zbornik,
izvanredan broj župnoga časopisa BIOS s oko 240 stranica u kojem je radove objavilo dvadesetak autora. Promocija Zbornika bila je prvu večer trodnevnice.Predstavljači: biskup Ratko, don Luka Pavlović, katedralni župnik, glavni urednik dr.
Marinko Marić i župnik domaćin. Zbornik, tiskan u 2000 primjeraka, razaslan je po svijetu gdje Rotimljanižive. Zbornik je predstavljen i u Zagrebu. Središnja i glavna proslava Stoljetnice župe, bila je na svetkovinu sv. Petra i Pavla, patrona ove
župe. Biskup je Ratko predvodio Misno slavlje i održao propovijed o apostolskim prvacima sv. Petru i sv. Pavlu. U koncelebraciji bilo je oko 20 svećenika, a u asistenciji veća skupina bogoslova i sjemeništaraca te veliko mnoštvo vjernika.
I ove smo se 2017. godine uključili u korizmeno pokorničko hodočašće u svetište Kraljice Mira naHrasno. Organizirano smo pošli s jednim autobusom. Dosta je vjernika pristiglo osobnim automobilima. Isto tako hodočastili, s jednim autobusom i
više vozila, i u drugu nedjelju mjeseca svibnja Kraljici mira u ovo njezino biskupijsko svetište

https://www.md-tm.ba/sites/default/file ... 18_web.pdf

Stranica 55 i 56

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 jan 2019 19:03

Ovo su za 2017 podatci zupe.Mislim na ovu zadnju zupu

interista_1908
Član

Post Postao/la interista_1908 » 19 jan 2019 19:17

Jack je napisao/la: 19 jan 2019 19:03 Ovo su za 2017 podatci zupe.Mislim na ovu zadnju zupu
Znam to . Stavio sam posto je ne objavljuju nikako

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 19 jan 2019 19:26

Ovi ce biti zanimljivi

http://www.zupapotoci.ba/?p=2927
Biće onako kako Bošnjaci odluče

interista_1908
Član

Post Postao/la interista_1908 » 19 jan 2019 19:27

Opstina Stolac - popisano 8486 Hrvata na popisu 2013

Zupa Stolac - Vjernika u župi- 2. 725

http://www.zupa-stolac.com/index.php/o- ... stika-2018

Zupa Aladinci . Vjernika u župi -1. 510

https://zupa-aladinici.com/download/Zup ... br.2_4.pdf

Župe Prenj - Vjernika u župi -ca 1700

Župnik je iz Prenja početkom ove godine dostavio na Ordinarijat statistike župe za prošlu godinu: vjernika 487; vjenčanja 1; prvopričesnika 5; krizmanika 6; sprovoda 6; krštenja 7. 2016 godina
https://www.md-tm.ba/clanci/prenj-aladi ... e-milosrde

Bobanovo 1242 - vjernika ( minimalno cetvrtina iz opstine Capljina)

https://zupa-aladinici.com/download/Zup ... br.2_2.pdf

Zupa Rotimilja 635 - vjernika .Podatci iz 2017 godine

Ovo je citava opstina Stolac. Ima jos zupa Stjepan Krst ali tu pripadaju sela na podrucju sadasnje opstine Berkovici .
Po njihovim podatcima i u najboljem slucaju 6570 vjernika na podrucju opstine Stolac . Ja mislim da su puno blize 5000 nego ovom broju vjernika

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 jan 2019 19:30

Mostarska biskupija ne objavljuje javno podatke.Pa ne bih rekao da ce objaviti ista za tu zupu Potoci.Ovo za Stolac je donekle tacno.Ove skolske godine su imali oko 46-48 prvacica sto u najbolju ruku ukazuje mi da im je cifra do 6500 ovdje.A nikako 8000 kako su neki zeljeli da kazu pa cak i kroz popis.Mislim da je nas udio znatno bolji,jer ne pada toliko jako kao njihov.Ova zupa Capljina to bi bilo veoma interesantno naci

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 19 jan 2019 20:02

Jack je napisao/la: 19 jan 2019 19:30 Mostarska biskupija ne objavljuje javno podatke.Pa ne bih rekao da ce objaviti ista za tu zupu Potoci.Ovo za Stolac je donekle tacno.Ove skolske godine su imali oko 46-48 prvacica sto u najbolju ruku ukazuje mi da im je cifra do 6500 ovdje.A nikako 8000 kako su neki zeljeli da kazu pa cak i kroz popis.Mislim da je nas udio znatno bolji,jer ne pada toliko jako kao njihov.Ova zupa Capljina to bi bilo veoma interesantno naci
Pa ako imaju 46-48 prvačića a 6500 ljudi, šta im je onda prosječna starost? 78? 😁

Zar je i moguće takvo nešto? Na toliki broj djece u jednoj generaciji i 5500 bi bilo 8.5 promila fertilitet (na +6 godina od rođenja). Ti predlažeš da imaju 7.2 promila (sa oko 47 prvačića na 6500 djece). To je baš baš nisko.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 jan 2019 20:50

Ovo je citava opstina Stolac. Ima jos zupa Stjepan Krst ali tu pripadaju sela na podrucju sadasnje opstine Berkovici .
Po njihovim podatcima i u najboljem slucaju 6570 vjernika na podrucju opstine Stolac . Ja mislim da su puno blize 5000 nego ovom broju vjernik
Mislim da je dio zupe Aladinici u Capljini.Ima ona knjiga stanje katolickih zupa.Tu je realno izmedju 5000-6000 katolika u cijeloj opstini.A po meni negdje izmedju je prava brojka.

Mostarska biskupija objavlja neke svoje zamisljene podatke.Nisu to sve zupe ali neke zupe ne daju tacan broj

Po meni ovo do kraja Januara bi se trebalo nesto znati.Do sredine Februara Banjalucka biskupija objavi svoje cifre.A tamo pocetkom Marta se zna broj katolika

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 jan 2019 20:52

https://www.scribd.com/document/1053945 ... a-u-BiH-x2

Ova knjiga isplati se skinuti ako nista zbog mapa detaljnih jer vidis granice svih zupa ali imas i spisak naselja za svaku zupu

https://www.nedjelja.ba/hr/vijesti/bih/ ... -2017/3986

Kao sto vidite ovo je bilo 21 Februara.Znaci iduce sedmice bi trebali neke cifre objaviti za Bosanske zupe

interista_1908
Član

Post Postao/la interista_1908 » 19 jan 2019 21:18

Jack je napisao/la: 19 jan 2019 20:50
Po njihovim podatcima i u najboljem slucaju 6570 vjernika na podrucju opstine Stolac . Ja mislim da su puno blize 5000 nego ovom broju vjernik
Mislim da je dio zupe Aladinici u Capljini.Ima ona knjiga stanje katolickih zupa.Tu je realno izmedju 5000-6000 katolika u cijeloj opstini.A po meni negdje izmedju je prava brojka.

Mostarska biskupija objavlja neke svoje zamisljene podatke.Nisu to sve zupe ali neke zupe ne daju tacan broj

Po meni ovo do kraja Januara bi se trebalo nesto znati.Do sredine Februara Banjalucka biskupija objavi svoje cifre.A tamo pocetkom Marta se zna broj katolika
Bobanovo ti je na granici izmedju opstine Capljina i Stoca. Bilo je u zupi Aladinici ali je od 2017 prebaceno u zupu Prenj .
Jedno 300 - 400 stanovnika pripada opstini Capljina . To ti je mjesna zajednica Lokve gdje su popisali 532 stanovnika.

http://zupa-prenj.com/index.php/item/51 ... telji-2018

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 jan 2019 23:07

Ako pogledas naprimjer opstinu Gornji Vakuf

Zupa Uskoplje 3091 katolika krajem 2018
Bistrica 648 katolika krajem 2017
Skopaljska Gracanica 631 katolik krajem 2017

Na podrucju danasnje opstine Gornji Vakuf imamo ne vise od 4800 katolika ako i toliko.Onaj pops sto je bio je daleko prevazidjen.Po meni broj prvacica katolika u Gornjem Vakufu i Stocu je slican,a ovdje je cirka 5000 katolika.Pa sve sumnjam da ima vise od 5500 katolika u Stocu

Opstina Bugojno je imala

Zupa Bugojno 2408 katolika krajem 2017
Kandija 432 katolika krajem 2017
Glavice 271 katolik krajem 2017

Na podrucju opstine nema sanse da bude vise od 3000 katolika krajem 2018

Bugojanski dekanat 12 219 katolika krajem 2017.Sama zupa Uskoplje je imala cirka -330 tak katolika.Ovaj dekanat bi mogao da pukne na 11 300 krajem 2018 i ispod 10 000 krajem 2020 godine

Svaki podatak je dobar,.ali realno jos nema zupa koje su zanimljive

sajo
Član

Post Postao/la sajo » 20 jan 2019 19:37

Zupa skopaljska gracanica je podijeljena . Pola sela je u Vakufu a pola u Bugojanskoj opcini.

Odgovorite