☑ Pravila foruma i savjeti

Sandžak

Zenicaninn
Član

Re: Sandžak

Post Postao/la Zenicaninn » 26 apr 2016 19:15

Postujem tvoje misljenje i sasvim mi je jasno da ti imas vise znanja o tome, jer si iz tog kraja. Ali je ocigledno da SDP gubi sve vise svoju temeljnu orijentaciju koju je imala od 96-te.
Kako sebi objasnjavas da na skupu "Sandzacke Demokratske Partije" nigdje nema sandzacke zastave? SDP se sve vise i u etapama pretvara u SDPS a svrha iza toga je veceg nacionalno-poltickog interesa.
Prasim me podjseca na Dodika, jer je isti licemjer i mjenja svoju retoriku po licnoj koristi i takvih se ljudi treba sa 100 koraka udaljiti.
Dodik ga je u po Srbije pred cijelom genocidaskom elitom oramtio i ismio i deklarisao ga kao "podobnog muslimana", dok je on samo grizao usne.

bVN8er6j0HQ

Zukorlic na drugu stranu sigurno nece pod "Vucicovu palicu" da klima glavom i kaze tako je, ja sam "podoban Bosnjak". Valjda bi trebao Zukorlica bolje znati od mene. Bez Vucica nema znacajnijeg utiacaja za Zukorlica i zato se nudi na saradnji. Zukorlic je mudar i genijalan covjek, dio je BANU i ova kandidatura i kampanja je 100% dog. u BANU.

Kako god, dobro je opet sve ispalo. Imam 4 mandata u parlamentu sto je rekord do sad i naravno najvjerovatnije jos po koje poltronske mandate pod Vucicem. :D Bitno je da ide uzbrdo :zastava:
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

Sandzo91
Član

Post Postao/la Sandzo91 » 27 apr 2016 11:27

Sugradjaninu moj, te price mozes braci preko Drine. Ali previse subjektivan tekst.
Ili si clan SDPS ili te ucenjuju. Ne postoji Rasimov iskreni glasac, svi su podjeljenu u ova dva tabora koja sam naveo :)

Sandzo el Bazari
Član

Post Postao/la Sandzo el Bazari » 27 apr 2016 16:27

Drago mi je sto ima jos sugradjana ovde na forumu . Ovaj forum sluzi kao dobar prirucnik Bosnjastva , I neki je oblik nase borbe za Bosnjacku nacionalnu drzavu .
Elem , braca preko Drine uglavnom citaju portale I preko njih se informisu ,ali su svi nasi portali stranacki orijentisani I na taj nacin imaju uvid u jednu stranu medalje .
@Sandzo 91
Moj gore tekst je jako realan, I tacan ..poenta je bila da ukazemo kakve mi Bosnjaci Sandzaka imamo politicare,i da konkretno sa terena informisemo nase Bosnjake Bosne kakav nam je hal ovde . Sa ovakvim podacima sa terena slika biva nekako jasnija . Razumem da je kampanja kod nas tek zavrsena I da su izbori prosli ,ali I da su ljudi pod pod utiskom I skloni etiketiranju .
:zastava:

Sandzo91
Član

Post Postao/la Sandzo91 » 27 apr 2016 20:40

Mogu da se slozim donekle u tvom opisu Zukorlica i Ugljanina, ali navesti da je Rasimova stranka najbolja i za mene najiritantnija rijec "urbana" stranka je nesto sto mi govori da tvoja objektivnost nije iskrena.

Da li za tebe "urbano" znaci koristiti ekavicu jer je ijekavica i Bosanski seljacki jezik?

Da li je "urbano" glasati za rezoluciju o Srebrenici gdje se govori da nije pocinjen genocid zarad "dobrih susjedskih odnosa".

Da li je "urbano" biti brat najveceg narko dilera i prodavati drogu po Sandzaku u dilu sa drzavom?

Da li je "urbano" dati Vucicu 30-40000 Bosnjackih glasova zarad 10 poslanika u vladi Srbije od kojih nijedan nije Bosnjak?

Da li je "urbano" da u Pazaru biti Srbin znaci odmah dobiti stalni radni odnos jer eto SDPS pri zaposljavanju ne gleda ko je koje nacije, ali ipak u svim drzavnim ustanovama je proporcionalno vise Srba nego Bosnjaka iako je njihov odnos 85:15 u korist Bosnjaka?

I NAJVAZNIJE na kraju, kao jedno sveobuhvatno pitanje
Da li je "urbano" ne biti Bosnjak jer eto to nije u trendu i to se ne svidja ovima iz Beograda?

Ako je to za tebe "urbano" onda se meni vise svidja da ne budem to, pa makar bio retrogradan i seljak, i ne bio "carsijski".

Mada nadam se da si slabije obavesten i otuda onaj tvoj komentar i razmisljanje koje bi trebao da preispitas :gut:

Sandzo el Bazari
Član

Post Postao/la Sandzo el Bazari » 28 apr 2016 07:08

@sandzo 91
Ipak mislim , da si jos uvek pod utiskom kampanje I da si nekako na mene gledas ''politickim '' ocima .
Verovatno si I ti clan partije , pa si u krugu svojih istomisljenika ali ti kazem da je poenta gore teksta bila da se pokaze nekako sa terena kakav nam je hal ovde .Sto se tice ijekavice , kritika je stvarno na mestu . Trudicu se koliko mogu ali ja ljudi pricam Bosanskim . Nemojmo se busati u grudi , I metati slovo ( J) I diciti se da smo veliki Bosnjaci .
Sto se tice mog termina '' urbana stranka '' , mislio sam da je cela carsija , svi doktori , intelektualaci su clanovi doticne partije . To je realnost.
Elem , sve sto si rekao za Rasima je tacno , to je brat rahmetli narkodilera . Ali si toliko ostrascen I zaboravljas cinjenicu da su njega upravo 30-40hiljada Bosnjaka glasali . Zar treba sve Bosnjake koji glasaju za njega da bacimo , ili su oni manje Bosnjaci ?!
Poenta je bila kakakv nam je hal ovde dole ?
Ja kad pisem ovde pisem kao Bosnjak , pa zatim kao Sandzaklija , geografski pojmovi I politicka ostrascenost meni su nevazni .

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 28 apr 2016 11:37

Pogledajte kako Muamer Redžović u transu peva “Bože pravde”

http://sandzakonline.com/pogledajte-kak ... ze-pravde/

pelDxxAzo0M
Ko je ovaj?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Sandzo el Bazari
Član

Post Postao/la Sandzo el Bazari » 28 apr 2016 17:01

Muamer Redzovic , je direktor agencije za privatizaciju. Ekonomista je pod struci , I cenjen je dosta . Bio je I direktor lokalnih preduzeca . I sve nase partije bi ga rado videle u svoje redove ..

A pazar , carsija ko carsija svasta se prica ..neko ga uzdise kao vrhunskog ekonomistu..drugi da je prodana dusa I treci da je unakazio lokalna preduzeca ... Cetvrti da je mason itd

Sandzo el Bazari
Član

Post Postao/la Sandzo el Bazari » 28 apr 2016 17:15

http://www.sandzacke.rs/featured/romi-u ... zukorlica/
Za naseg muftiju glasali I Romi .
Steta sto mufti nema kadra , sve su to neki anonimni intelektuali doktorirali na njegovom univerzitetu , ovaj covek moze mnogo .. ocekujem da na sledecim izborima uzme I glasove Albanaca Presevske doline
:glasses:

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 29 apr 2016 03:37

Al`a Srbenda srdacno pjeva "Bože spasi, Bože hrani, srpske zemlje, srpski rod".
Pravi "urbani" covjek kao svi SDPS-ovci.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

atif
Član

Post Postao/la atif » 29 apr 2016 05:32

http://www.bosnjaci.net/prilog.php?rid=1&pid=58801

SADRIU: U BUJANOVACU PONIŠTENO VIŠE OD 3.000 GLASOVA BDZ LISTI “ZA POMIRENJE – MUAMER ZUKORLIĆ”

Jedini Albanac, kandidat za poslanika sa liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Kujtim Sadriu izjavio je danas da je u opštini Bujanovac poništeno više od 3.000 glasačkih listića za parlamentarne izbore na kojima je bila zaokružena ta izborna lista.

Zbog toga je ta stanka Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) podnijela prigovor.

Sadriu je za agenciju Beta izjavio da postoji sumnja da su glasački listići poništeni nakon glasanja i to tako što je na svima njima zajedno sa brojem Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka zaokružena još jedna izborna lista, čime su glasački listići “napravljeni nevažećim”.

“Kada su naši kontrolori napustili biračka mjesta u opštini Bujanovac, poništeno je 3.069 glasačkih listića na parlamentarnim izborima tako što su na njima bile zaokružene po dvije izborne liste, uz Bošnjačku demokratsku zajednicu Sandžaka još neka”, kazao je Sadriu.

Prema njegovim riječma, nije moguće da tako veliki broj glasača greškom zaokruži po dva broja na glasačkom listiću.

On je naveo da u opštini Preševo takvih problema nije bilo.

Izborna lista Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, na kojoj se pod rednim brojem 11 nalazi Kujtim Sadriu, osvojila je u opštini Preševo 1.993 glasova, a u opštini Bujanovac 272 glasa.

Kujtim Sadriu je jedini Albanac koji se našao na nekoj izbornoj listi koja je učestvovala na parlamentarnim izborima 24.aprila, osim Partije za demokratsko djelovanje Rize Haljimija, koja je na parlamentarnim izborima učestvovala kao lista manjina i tako osvojila jedan poslanički mandat.

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 02 maj 2016 05:04

Pravi "urbani" covjek

slika

Sandzo el Bazari
Član

Post Postao/la Sandzo el Bazari » 02 maj 2016 17:01

Slika je zanimljiva jer je negde slikana na Hadzetu , u nekoj kahvi gde je odluceno da se organizuje bunt provi Sda koja je bila na vlasti a ogrezla je u kriminalu , lopovluku I korupciji .
Inace , kaze i ponavljam sdp je urbanija od sda ili bdz ..to je realnost i kadrovski je ubedljivo najjaca .
Partija je nastala kao alternativa Sda , bila je podrzana od svih Intelektualaca pa I tadasnjeg rukovodstva mesihata I muftije Zukorlica . Vremenom , partija postaje privizak Beogradu , nema Beogradske vladajuce partije a da nisu bili s njima u ''vlasti '' .Partija se deklarise kao gradjanska , i sve kritike na racun njihove nacionalne politike stoje , od njihovog ministrovanja mi , nemamo nikakvog hajira kao narod .
Njihov lider je vest politicar I sve je , ali ne I izdajnik ili mrzitelj ovoga naroda .
Kod nas u Pazar ima tri verzije istine : Muftijina , Suljova i Rasimova I svi mediji I portali su politicki obojeni . Pitanje je odakle braca preko drine crpe informacije I stvaraju neku svoju sliku o nama . Nazalost , ne postoji neutralnost u medijima koji bi prikazali REALNOST politickog sivila kod nas .

Gost1
Član

Post Postao/la Gost1 » 02 maj 2016 22:51

Sandzo el Bazari je napisao/la:.... sve sto si rekao za Rasima je tacno , to je brat rahmetli narkodilera . .

Kako to pises?? Ne stavlja se rahmetli za sve i svasta.

Sandzo91
Član

Post Postao/la Sandzo91 » 03 maj 2016 04:28

Halali ako sam te pogresno procenio i ako se tvoje "urbano" odnosi samo na strucnost kadra, sto hteli ili ne da priznamo SDP je u prednosti u odnosu na ostale stranke.

"Ali si toliko ostrascen I zaboravljas cinjenicu da su njega upravo 30-40hiljada Bosnjaka glasali . Zar treba sve Bosnjake koji glasaju za njega da bacimo , ili su oni manje Bosnjaci ?!"
--O tome i ja pricam, kako 30-40 hiljada Bosnjaka koji su dali glas Vucicu, zbog Rasima, nece imati svoje predstavnike u vladi, jer je Rasim postavio 10 Srba iz Srbije na ta mjesta??
Niti sam clan stranke, niti zadrto slijedim i podrzavam nijednog politicara, ali samo trudim se da budem realan i kao takav smatram da je Zukorlic trenutno najmanje zlo.

Opet ne mogu da presutim jos neke stvari, a to su da je grad "preporodjen", pa bih prije nego sto kazem nesto te priupitao na sta se to konkretno odnosi?

Selam alejkum i halali jos jednom :zastava:

atif
Član

Post Postao/la atif » 03 maj 2016 07:41

Sandzo91 je napisao/la: Niti sam clan stranke, niti zadrto slijedim i podrzavam nijednog politicara, ali samo trudim se da budem realan i kao takav smatram da je Zukorlic trenutno najmanje zlo.
Nisu bosnjaci preko drine blećci (kako kaze Esad Druakovic a poziva se na rahmetli Aliju Izetbegovica u smislu da diskredituje sda a cuti o crvenim kmerima i njihovaoj antibosnjackoj izdaji). Mislim da si dobro to definisao da je Zukorlic najmanje zlo, a greske su mu jer je autoriteran i ne prihvata zajednicki dogovor, niti da je neko uceniji od njega. Zato je naprimjer zabranio hafizu Bugariju da dolazi u sandzak i osvjesciva bosnjake. A koliko je jos takvih odluka. Ako ne bude izdao obecanja onda ce uspjeti da promjeni podanicki kurs koji su bosnjaci dobili sa sandzackim crvenim kmerima.

Sandzo el Bazari
Član

Post Postao/la Sandzo el Bazari » 03 maj 2016 08:24

Gost1 je napisao/la:
Sandzo el Bazari je napisao/la:.... sve sto si rekao za Rasima je tacno , to je brat rahmetli narkodilera . .

Kako to pises?? Ne stavlja se rahmetli za sve i svasta.
Bog dz.s ce mu suditi ,kao i svima nama. Koliko god da je grijesnik bio ko sam ja ili ti da mu sudimo ili uskracujemo Boziji rahmet ...

Sandzo el Bazari
Član

Post Postao/la Sandzo el Bazari » 03 maj 2016 09:06

Sandzo91 je napisao/la:Halali ako sam te pogresno procenio i ako se tvoje "urbano" odnosi samo na strucnost kadra, sto hteli ili ne da priznamo SDP je u prednosti u odnosu na ostale stranke.

"Ali si toliko ostrascen I zaboravljas cinjenicu da su njega upravo 30-40hiljada Bosnjaka glasali . Zar treba sve Bosnjake koji glasaju za njega da bacimo , ili su oni manje Bosnjaci ?!"
--O tome i ja pricam, kako 30-40 hiljada Bosnjaka koji su dali glas Vucicu, zbog Rasima, nece imati svoje predstavnike u vladi, jer je Rasim postavio 10 Srba iz Srbije na ta mjesta??
Niti sam clan stranke, niti zadrto slijedim i podrzavam nijednog politicara, ali samo trudim se da budem realan i kao takav smatram da je Zukorlic trenutno najmanje zlo.

Opet ne mogu da presutim jos neke stvari, a to su da je grad "preporodjen", pa bih prije nego sto kazem nesto te priupitao na sta se to konkretno odnosi?

Alejkumu selam

Ti si mlad momak 91.god ,pa verovatno ne pamtis kakav je grad bio za vreme vladavine SDA , mada ni ja nisam puno stariji jer sam 88god.Dovoljno je prisetiti se stanja kakvo je bilo,narod zavadjen,dve islamske zajednice ,ljudi se tuku po dzamijama , grad u rasulu...Dovoljno je setiti se da mi nismo imali trg vec je to bio taksi stanica.

Bratski savet kad pises na forumu trudi se da pises kao Bosnjak a ne kao simpatizer bilo koga ili neke partije. Evo ja u zelji da prikazem neku politicku relanost u sandzaku ispadoh simpatizer i branilac sdp :D :D

Realnost je takva nazalost :

Sdp je uzela 55% Bosnajckih glasova i sta smo dobili: dobili smo 10 srba na listi zahvaljujuci nasim glasovima. Od tolikog broja mandata mi nikakavog necemo imati hajira u Sandzaku,vec ce oni biti iskorisceni za jacanje SDPS na nivou Srbije. Od tolikog ministrovanja nikakve koristi za narod...ulizice ,poltroni, lazni levicari

Sda deklarise se kao nasa nacionalna partija...vec tri decenije su na vlasti u nasim opstinama,izdali su sve svoje principe....pocesvsi od pokreta za autonomiju pa do kostunicinog ustava gde smo postali narod drugogo reda.Podsetimo se da je sda uz pomoc kostunice razbio jedinstvenu islamsku zajednicu. Suljo vise ne zna sta prica,gde god ode i da neku izjavu po 15 dana bruje mediji po srbiji ,postao je sprdnja i jer su njegove izjave i nama Bosnajcima smesne.... nesposobni ,primitivizam i lazni veliki Bosnjaci .

Bdz programski dobra ,mlada ali kadrovski nikakva. muftija je rasterao sve nesitomisljenika..nazalost nema ucenijeg imama a da nije oteran ili skrajnut.Medjutim licno mislim da oni mogu puno i da su prava alternativa na nasoj politickoj sceni. Videcemo kakvi ce biti kada dodju na vlasti ali sudeci po polupoltronskoj kampanji muftije prema Vucicu nisam nesto optimistican...
dobri su ,kadrovski skromni,ogrmoni potencijal...videcemo sta ce uraditi ako ikada dodju na vlast.

Sandzo91
Član

Post Postao/la Sandzo91 » 03 maj 2016 09:43

Sandzo el Bazari je napisao/la:
Sandzo91 je napisao/la:Halali ako sam te pogresno procenio i ako se tvoje "urbano" odnosi samo na strucnost kadra, sto hteli ili ne da priznamo SDP je u prednosti u odnosu na ostale stranke.

Alejkumu selam

Ti si mlad momak 91.god ,pa verovatno ne pamtis kakav je grad bio za vreme vladavine SDA , mada ni ja nisam puno stariji jer sam 88god.Dovoljno je prisetiti se stanja kakvo je bilo,narod zavadjen,dve islamske zajednice ,ljudi se tuku po dzamijama , grad u rasulu...Dovoljno je setiti se da mi nismo imali trg vec je to bio taksi stanica.

Bratski savet kad pises na forumu trudi se da pises kao Bosnjak a ne kao simpatizer bilo koga ili neke partije. Evo ja u zelji da prikazem neku politicku relanost u sandzaku ispadoh simpatizer i branilac sdp :D :D

Sdp je uzela 55% Bosnajckih glasova i sta smo dobili: dobili smo 10 srba na listi zahvaljujuci nasim glasovima. Od tolikog broja mandata mi nikakavog necemo imati hajira u Sandzaku,vec ce oni biti iskorisceni za jacanje SDPS na nivou Srbije. Od tolikog ministrovanja nikakve koristi za narod...ulizice ,poltroni, lazni levicari

Sda deklarise se kao nasa nacionalna partija...vec tri decenije su na vlasti u nasim opstinama,izdali su sve svoje principe....pocesvsi od pokreta za autonomiju pa do kostunicinog ustava gde smo postali narod drugogo reda.Podsetimo se da je sda uz pomoc kostunice razbio jedinstvenu islamsku zajednicu. Suljo vise ne zna sta prica,gde god ode i da neku izjavu po 15 dana bruje mediji po srbiji ,postao je sprdnja i jer su njegove izjave i nama Bosnajcima smesne.... nesposobni ,primitivizam i lazni veliki Bosnjaci .

Bdz programski dobra ,mlada ali kadrovski nikakva. muftija je rasterao sve nesitomisljenika..nazalost nema ucenijeg imama a da nije oteran ili skrajnut.Medjutim licno mislim da oni mogu puno i da su prava alternativa na nasoj politickoj sceni. Videcemo kakvi ce biti kada dodju na vlasti ali sudeci po polupoltronskoj kampanji muftije prema Vucicu nisam nesto optimistican...
dobri su ,kadrovski skromni,ogrmoni potencijal...videcemo sta ce uraditi ako ikada dodju na vlast.

Sa ovim sto si napisao se slazem upotpunosti, i to ti valjda govori da nisam simpatizer nijedne stranke :D

atif
Član

Post Postao/la atif » 04 maj 2016 06:15

Sandzo el Bazari je napisao/la:

Alejkumu selam

Fino masallah sto kazes drugom bosnji da bude pravi bosnjo a treba da i uzme dobronamjerni savjet. A sad ti uzmi isto jedan dobronamjerni savjet i potrudi se da pricas i pises IJEKAVICOM jer brekanje nije ni bosanskog jezika a ni bosnjacko, nego vlasko. A mi krajsnici smo dosta osjetljivi na to pa bi te zamolio da poradis na tome. Hvala!

Sandzo el Bazari
Član

Post Postao/la Sandzo el Bazari » 05 maj 2016 20:09

Ja I pisem I pricam Bosanskim , kako bi se inace I razumeli , doduse slovo je se usput izgubilo kao posledica mnogo sto .
Cak I ijekavica nije merilo Bosnjastva ;-)
Hvala na savjetu , potrudicu se da pisem ijekavicom . Hvala

Odgovorite