Vitalna statistika BiH
Re: Zivorodjeni Bih 2014
Nasa sreca u nesreci lezi u tome sto su vlasi nevideno glupa rulja. Oni nisu sposobni da izgrade bilo sto pametno. Oni samo znaju rusiti i paliti. U biti oni su stoljecima prezivljavali slepajuci se uz nas i pomocu nas.
To se vidi i danas gdje su potpuno unistili sva naselja koja trenutno okupiraju. Sva ta sela i gradovi se tiho "gase". Cak i ona gdje nije pala jedna jedina granata. Mi se samo trebamo distancirati od njih. Pustiti da se guse u sopstvenoj nesposobnosti.
Jedino sto ih moze spasiti je nasa glupost. Zadnji primjer je bio u Doboju gdje smo ih spasavli dok su se gusili k'o pacovi.
To se vidi i danas gdje su potpuno unistili sva naselja koja trenutno okupiraju. Sva ta sela i gradovi se tiho "gase". Cak i ona gdje nije pala jedna jedina granata. Mi se samo trebamo distancirati od njih. Pustiti da se guse u sopstvenoj nesposobnosti.
Jedino sto ih moze spasiti je nasa glupost. Zadnji primjer je bio u Doboju gdje smo ih spasavli dok su se gusili k'o pacovi.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Re: Iseljavanje tzv Srba i Hrvata iz Bosne
http://www.avaz.ba/clanak/171785/ko-god ... iz-cajnica
REPORTAŽA Ekipa „Dnevnog avaza“ u posjeti gradiću u istočnoj Bosni
Ko god može, ide iz Čajniča
Najbolji primjer Pljevlja.Unisten,sprzen grad.Totalno.Grad na kojeg nije pala nijedna granata u ratu.Pogledaj Gorazde,usporedi to s Pljevljom danas.Nekad ekonomski div ovog kraja.Danas i staro i mlado bjezi iz Pljevalja.Za 10 tak godina.Rozaje ce ga presisatiNasa sreca u nesreci lezi u tome sto su vlasi nevideno glupa rulja
A u Bosni od Birca,do Rafinerije u Brodu,pa do Modrice,zamisljenog aerodroma u Trebinju.Sve puklo
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Januar 2015:
Rozaje 36/11
Pljevlja 12/53
Pametnom dosta.U ovo nisu uracunate migracije,kako unutrasnje i vanjske.
Doseljeni/Odseljeni.Unutrasnje migracije
Pljevlja 10/33
Rozaje 12/23
Saberi znaci unutrasnje migracije+prirodni prirastaj.Dobijes
Rozaje 48/33 +15
Pljevlja 12/86 -74
Hej,Hej.Hej
U jednom mjesecu imaju -74.Jednom mjesecu!
Sanse da se nekad Crna Gora pripoji Srbiji.Znatno vise slabe s ovim potezom
Rozaje 36/11
Pljevlja 12/53
Pametnom dosta.U ovo nisu uracunate migracije,kako unutrasnje i vanjske.
Doseljeni/Odseljeni.Unutrasnje migracije
Pljevlja 10/33
Rozaje 12/23
Saberi znaci unutrasnje migracije+prirodni prirastaj.Dobijes
Rozaje 48/33 +15
Pljevlja 12/86 -74
Hej,Hej.Hej
U jednom mjesecu imaju -74.Jednom mjesecu!
Sanse da se nekad Crna Gora pripoji Srbiji.Znatno vise slabe s ovim potezom

- BosnjackaHercegovina
- Član
Stara Bošnjačka poslovica:Jack je napisao/la:Najbolji primjer Pljevlja.Unisten,sprzen grad.Totalno.Grad na kojeg nije pala nijedna granata u ratu.Pogledaj Gorazde,usporedi to s Pljevljom danas.Nekad ekonomski div ovog kraja.Danas i staro i mlado bjezi iz Pljevalja.Za 10 tak godina.Rozaje ce ga presisatiNasa sreca u nesreci lezi u tome sto su vlasi nevideno glupa rulja
A u Bosni od Birca,do Rafinerije u Brodu,pa do Modrice,zamisljenog aerodroma u Trebinju.Sve puklo
Bog ne kažnjava šipkom već belajima.
Oni su htjeli da nas etnički očiste silom i genocidom i sada sami nestaju i bez nasilja i bez mržnje i bez ratnih zločina. Loše se lošim vraća. Žalosno je da su izabrali fašistički put ali sami su ga izabrali i sami će snositi posljedice svojih odluka.
Ja iskreno mislim da su oni sami sebi najveći neprijatelji. Da nas nisu pokušali iskorijeniti život bi im stvarno bio 100 puta bolji.
Samo BiH.
Jeste jeste kako da nije, taj zavod kaze da u tom januaru u Tesnju rodjeno 1 a umrlo 9, a u Usori 33 rodjeno i umrlo 28..kako da ne vjerujem..
Dalje evo tamo na temi o Maglaju sam okacio da sluzbeno biro za zaposljavanje te opcine izdao podatak da ima vise zaposlenih nego nezaposlenih, a ovdje pise da u januaru 3897 zaposlenih svega bilo a 5151 nezaposlenih, pa nemoguce da su 1300 zaposlili u mjesec dana, a nije otvarana ni jedna velika firma dodatno tako da je i ovo o nezaposlenim neistina..sad kad bi se detaljno gledalo koliko bi se jos gresaka naslo u izvjestaju..ocito neko zeli da baci u beznadje Bosnjake
I onaj Avdagic iz S. Mosta izdajnik zaposlio 2 vlaha firme se otvaraju eno Ivanic danas bio kod njega 
Ma mi njima vise pomazemo nego oni sami sebi, zaboravili smo period 92-95sema je napisao/la:I onaj Avdagic iz S. Mosta izdajnik zaposlio 2 vlaha firme se otvaraju eno Ivanic danas bio kod njega
Pa oni jedino tako mogu i opstati u Bosni. Slepajuci se uz nas. Sami su nesposobni.
Nazalost u nas uvjek ima takvih budala koji dovlace cetnike
Nazalost u nas uvjek ima takvih budala koji dovlace cetnike
Poklapa se nema sta327 je napisao/la:Jeste jeste kako da nije, taj zavod kaze da u tom januaru u Tesnju rodjeno 1 a umrlo 9, a u Usori 33 rodjeno i umrlo 28..kako da ne vjerujem..
Usora 420 osnovaca.Ove skolske oko 400
Tesanj oko 5000 osnovaca
Alio,eto.Tesanj ima 1 rodjenih.Usora 33.Nema sta
Ja sam prije pricao jos nakon popisa da ovi podatci ne valjaju.Ali,kome mene jos slusa?

Ma ovo podaci nariktani, da glupe Bosnje kazu evo i kod nas se pocelo umirati vise nego radjati..e pa nece moci, ili oni podaci o nezaposlenosti, jel se negdje zatvori firma odmah svi mediji objave, a evo npr. Maglaj od poplava onih otvorilo se preko 700 mjesta radnih tamo, i ko je objavio, neki lokalni portal i mozda neka lijeva novina. Da ne spominjemo Tesanj, Gorazde. I onda ubijaju narod o nezaposlenosti, te ne treba radjati djecu, a sve usmjereno protiv Bosnje, sad ako smo glupi pa da nasjednemo. Eto podatak da i u Mostaru rodjeno ukupno 18 djece a u Grudama 22 u januaru
...ne bi me cudilo kad bi jos neki debil u zagradi napisao da su u Mostaru rodjeni samo Rvati
Nijedan cetnik u onom sto se pise Usk kanton nije sam obnovio imovinu kao vecina Kozarcana i Prijedorcana.Sve to oni prodaju.Negdje u centru sela.Glavna grana industrije je nasa.I to sela koja su jos uvijek njihova i to veca:Lusci Palanka i VranjskaSlepajuci se uz nas. Sami su nesposobni
Zemljoradnicka zadruga Vrtoce im pukla pa im je Lipovaca dao pare i sve to.Ivanjska je dobrim dijelom obnovljena od strane Komunjara iz Sarajeva.Primjer onog vlaha iz Sdp.Zaboravih mu ime sad
Pogledaj jedan Kupres na sta lici danas.Gdje je tu dominacija ekonomska.Svak ziv bjezi iz Kupresa

To je meni potpuno jasno i ja to stalno pricam. Oni ne znaju nista napraviti. Pa kad su se nasi ljudi vracali lokalni vlasi su dolazili da pitaju da ih nasi plate da im ociste temelje ili da rade na izgradi kuce. To nema obraza. Jucer ti opljacka i srusi kucu a sutra te pita hoces li ga platiti da ti ocisti temelje te iste kuce.
Na svu srecu u mom mjestu im niko nije dao marke. Ja prije odem do Gorazda (45km u jednom smjeru) da kupim nesto nego bi to kupio u jednoj njihovoj smrdljivoj prodavnici koja je tu uz put.
Nazalost ima previse nasih budala koji ih odrzavaju u zivotu. Imam rodaka koji zivi u Vogosci i jednom prilikom odem u granap koji je tu blizu zgrade da kupim neke slatkise njegovoj djeci. Pa u tom granapu nema nista iz Bosne. Kod da si u sred Sumadije. Oni prezivljavaju samo pomocu takvih budala.
Na svu srecu u mom mjestu im niko nije dao marke. Ja prije odem do Gorazda (45km u jednom smjeru) da kupim nesto nego bi to kupio u jednoj njihovoj smrdljivoj prodavnici koja je tu uz put.
Nazalost ima previse nasih budala koji ih odrzavaju u zivotu. Imam rodaka koji zivi u Vogosci i jednom prilikom odem u granap koji je tu blizu zgrade da kupim neke slatkise njegovoj djeci. Pa u tom granapu nema nista iz Bosne. Kod da si u sred Sumadije. Oni prezivljavaju samo pomocu takvih budala.
Cajnice je i prije rata bila zesca vukojebina.Jedna od par opcina s negativnim prirastajem
Ne bi me cudilo da pocnu cetnici dolaziti u Gorazde i raditi dole.Tako su i prije radili
Inace,pricaju mi da kod katolika je najgore Livno,Duvno i Kupres,znaci Livanjski kanton
Opcina Kupres bez samog sredista Kupresa.Nema niti jedno ozbiljnije naselje,znaci preko 1000 stanovnika
Livno van grada ima 1-2 naselja ozbiljnija i par rastrkanih.Popisano ih je znatno vise sad nego prije.Duvno da ne pricam.Ako ovaj popis ne da neki ozbiljan pad popisanih i konacnih podataka za Kupres,Livno,Duvno,Dobretice i Domaljevac,racunam jos tu i Odzak.Onda stvarno nesto nije u redu s nama.Jer ocigledno je da ce namjeravati da varaju s podatcima
Ne bi me cudilo da pocnu cetnici dolaziti u Gorazde i raditi dole.Tako su i prije radili
Inace,pricaju mi da kod katolika je najgore Livno,Duvno i Kupres,znaci Livanjski kanton
Opcina Kupres bez samog sredista Kupresa.Nema niti jedno ozbiljnije naselje,znaci preko 1000 stanovnika
Livno van grada ima 1-2 naselja ozbiljnija i par rastrkanih.Popisano ih je znatno vise sad nego prije.Duvno da ne pricam.Ako ovaj popis ne da neki ozbiljan pad popisanih i konacnih podataka za Kupres,Livno,Duvno,Dobretice i Domaljevac,racunam jos tu i Odzak.Onda stvarno nesto nije u redu s nama.Jer ocigledno je da ce namjeravati da varaju s podatcima

Povećan broj samoubistava
U genocidnoj tvorevini u prošloj godini registrovano je 229 samoubistava, 26 ubistava i prijavljen nestanak 93 osobe, podaci su entitetskog Ministarstva unutrašnjih poslova iz kojih proizilazi da je broj suicida za 0,9 odsto viši nego u prethodnom godišnjem periodu.
http://mojahercegovina.com/povecan-broj ... i-srpskoj/
Inace svake godine vise samoubistva nego u Federaciji iako ima vise nego duplo manje stanovnika#
U genocidnoj tvorevini u prošloj godini registrovano je 229 samoubistava, 26 ubistava i prijavljen nestanak 93 osobe, podaci su entitetskog Ministarstva unutrašnjih poslova iz kojih proizilazi da je broj suicida za 0,9 odsto viši nego u prethodnom godišnjem periodu.
Inace svake godine vise samoubistva nego u Federaciji iako ima vise nego duplo manje stanovnika#
http://www.rtvbn.com/339941/RiTE-Gacko- ... dom-u-junusema je napisao/la:http://www.avaz.ba/clanak/171785/ko-god ... iz-cajnica
Jos da im Gacko pukne do kraja, a puknuti ce ako se ugasi RiTERudnik i termoelektrana Gacko mogli bi od 1. juna ove godine prekinuti proizvodnju struje zbog nedovoljnih količina uglja na zalihama.
Kako se saznje, ovo preduzeće na zalihama ima uglja za još nešto manje od dva mjeseca, a ključni problem je u ogromnom zaostatku skidanja otkrivke, odnosno sloja zemlje iznad uglja na površinskom kopu, koji je nagomilan posljednjih nekoliko godina i koji u ovom trenutku dostiže čak 20 miliona kubika.
Kakve su grozote radili cudi me sto se svi ne pobijuDrina je napisao/la:Povećan broj samoubistava
-
BosniaUser
- Član
Moja bi nena rahmetli reci ''Nije Bog mačka da ogrebe,On sve istifakile vrati!!Drina je napisao/la:Povećan broj samoubistava
Selo ljudi im se godišnje ubije,a zaseok ljudi poubijaju međusobno ...229+26