Vitalna statistika BiH
Re: Iseljavanje tzv Srba i Hrvata iz Bosne
Maj ce biti krvav.Pravo krvav mjesec
Ipak do 1 Aprila cemo izbaciti statistiku katolika
Ironija je da je to dan sale,ali kad vide kreteni koliko im je pao broj/Nece se saliti
Znaci najkasnije do 1 Aprila
A moguce je da je 20 naselja
Da sam se preracunao?
Ipak do 1 Aprila cemo izbaciti statistiku katolika
Ironija je da je to dan sale,ali kad vide kreteni koliko im je pao broj/Nece se saliti
Znaci najkasnije do 1 Aprila
A moguce je da je 20 naselja
Da sam se preracunao?
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

http://www.kurir.rs/crna-hronika/bomba- ... ak-1683325
Andrići su se pre četiri godine iz Višegrada doselili u Beograd i kupili dve kuće u Ulici cara Uroša, koje su jedna od druge odvojene dvorištem. Beogradska policija raspisala je potragu za počiniocem i pokušava da utvrdi motiv događaja.
“Never Complain Never Explain"
Potez Visegrad - Foca se najvise iseljava ka Beogradu. To su radili i prije rata. Mi smo bili vezani za Sarajevo koje je najveci i najblizi grad dok su oni isli ka Beogradu i nesto manje ka Novom Sadu.
Za njih je pogubno i to sto su izmjestili sve cetnicke institucije ka Banja Luci. A taj kraj nije nikad bio vezan sa Banja Lukom. Tako da je sve od Visegrad do Trebinja postalo zabaceno i udaljeno. Evo vec preko 10 godina nemaju niti jednog ministra iz Hercegovine. Onaj bivol je sve skrhao u Laktaske i nesto u Banja Luku. Pozitivno sto se nas tice.
Raspad sistema je tamo. Nemaju vise snage ni mogucnosti ni da odrzavaju osnovne funkcije
http://www.foca-24.info/2015/02/mjestan ... a-vrbnici/
Za njih je pogubno i to sto su izmjestili sve cetnicke institucije ka Banja Luci. A taj kraj nije nikad bio vezan sa Banja Lukom. Tako da je sve od Visegrad do Trebinja postalo zabaceno i udaljeno. Evo vec preko 10 godina nemaju niti jednog ministra iz Hercegovine. Onaj bivol je sve skrhao u Laktaske i nesto u Banja Luku. Pozitivno sto se nas tice.
Raspad sistema je tamo. Nemaju vise snage ni mogucnosti ni da odrzavaju osnovne funkcije
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Drina je napisao/la:Potez Visegrad - Foca se najvise iseljava ka Beogradu. To su radili i prije rata. Mi smo bili vezani za Sarajevo koje je najveci i najblizi grad dok su oni isli ka Beogradu i nesto manje ka Novom Sadu.
Znam da ti često o tome pričaš, ali volio bih te pitati za naš narod na tom prostoru Višegrad - Foča. Dali ima ikakovoga efekta ovaj razvoj Goražda, odnosno imali ljudi sa tog područja da dobivaju posao u Goraždu, a da nastavljaju živjeti dole.
“Never Complain Never Explain"
Re: Zivorodjeni Bih 2014
Jajce ove skolske godine ima 2 Bosnjacke skole.Jos jedna samarcina ustashama.Os Braca Jezercic je uvela nastavu na Bosanskom ove skolske.Od 1995-2014 godine ova skola je iskljucivo radila po Hrvatskom planu i programu i svu tu djecu su ''automatski ''ubacivali u Hrvate.Tog vise nema.Tamo je bilo 55% Bosnjaka i Roma ove skolske godine.Ali to su djeca rodjena prije 6-7 godina znaci 2008-2009 godine.Tek ce podatci za osnovnu skolu skolske 2020/2021 reci da li je ovdje nasa dominacija/Isto vazi i za Busovacu koja ove skolske godine ima nesto malo vise od 55% Bosnjaka osnovaca
I jos nesto
Ja sam vise nego uvjeren da je ovaj broj za Mostar namjerno laziran.Posebno ovo za cifre tamo
Koji su moji razlozi?
1)Ukidanje Capljinskog porodilista 2012
2)Ukidanje Ljubuskog porodilista 2011
3)Vec uhodan sistem ''studenata'' sveucilista Mostar na zapadnoj strani gdje se masovno napumpavaju cifre do besvijesti.Iako doticni ''Hrvati'' ne studiraju tamo nego zive po Dalmaciji,dodju jednom godisnje da poloze ispit
4)Ove skolske godine imas preko 47% Prvacica i osnovaca Bosnjaka dok cifre koje Fzs.ba izbacuju kazu da je rodjeno 600 tinjak Hrvata i 400 tinjak Bosnjaka.Makar za 2013.A nadaju se jos boljim ciframa ove godine
Ove cifre su namjerno nakalemljene ja to zovem jer razlog je sasvim jasan
Ukidanje porodilista iz okolnih opcina njihovih.Salji djecu da su kao 'redovno'' rodjena u Mostaru.I time igraj neku novu prljavu demografsku igru/Sto ja i vjerujem da rade.Sve pod uputama Hrvatske koja je apsolutna nemocna da uradi bilo sta vise u Centralnoj Bosni i Bosanskoj Posavini pa sve svoje pare i materijal salju za Mostar
Hrvatska je jednostavno gajila nade da ce moci nesto.Posebno to za Centralnu Bosnu.I Najgluplji katolik ce poslije 2020 godine skopcati da je to zavrsena prica.Sad rade laznu demografsku ofanzivu na Mostar
I bas me zanima tih 63 000 Hrvata pa i 60 000 kako oni kazu
Steta sto najmanje do kraja Maja nece doci nijedan jaci podatak statisticki
I tad bi trebali da dodju KONACNI podatci s popisa.Broj popisanih
Kao i vitalna statistika 2014.Podatci za nacionalnost
Previse je tu nelogicnosti koje mi ukazuju da ovo sto rade je planski u nadi da ce im katolicki zastupnik iz Ohr predati Mostar.Ili kako su svi visoki zastupnici bili krscani i katolici,svi sem Pedi Esdauna koji je i napravio Mostarski status
I jos nesto
Ja sam vise nego uvjeren da je ovaj broj za Mostar namjerno laziran.Posebno ovo za cifre tamo
Koji su moji razlozi?
1)Ukidanje Capljinskog porodilista 2012
2)Ukidanje Ljubuskog porodilista 2011
3)Vec uhodan sistem ''studenata'' sveucilista Mostar na zapadnoj strani gdje se masovno napumpavaju cifre do besvijesti.Iako doticni ''Hrvati'' ne studiraju tamo nego zive po Dalmaciji,dodju jednom godisnje da poloze ispit
4)Ove skolske godine imas preko 47% Prvacica i osnovaca Bosnjaka dok cifre koje Fzs.ba izbacuju kazu da je rodjeno 600 tinjak Hrvata i 400 tinjak Bosnjaka.Makar za 2013.A nadaju se jos boljim ciframa ove godine
Ove cifre su namjerno nakalemljene ja to zovem jer razlog je sasvim jasan
Ukidanje porodilista iz okolnih opcina njihovih.Salji djecu da su kao 'redovno'' rodjena u Mostaru.I time igraj neku novu prljavu demografsku igru/Sto ja i vjerujem da rade.Sve pod uputama Hrvatske koja je apsolutna nemocna da uradi bilo sta vise u Centralnoj Bosni i Bosanskoj Posavini pa sve svoje pare i materijal salju za Mostar
Hrvatska je jednostavno gajila nade da ce moci nesto.Posebno to za Centralnu Bosnu.I Najgluplji katolik ce poslije 2020 godine skopcati da je to zavrsena prica.Sad rade laznu demografsku ofanzivu na Mostar
I bas me zanima tih 63 000 Hrvata pa i 60 000 kako oni kazu
Steta sto najmanje do kraja Maja nece doci nijedan jaci podatak statisticki
I tad bi trebali da dodju KONACNI podatci s popisa.Broj popisanih
Kao i vitalna statistika 2014.Podatci za nacionalnost
Previse je tu nelogicnosti koje mi ukazuju da ovo sto rade je planski u nadi da ce im katolicki zastupnik iz Ohr predati Mostar.Ili kako su svi visoki zastupnici bili krscani i katolici,svi sem Pedi Esdauna koji je i napravio Mostarski status

Jack, citas ih ko bukvar. Ovo i vrapci na grani znaju da petljaju i muljaju bez pokrica. Bez osnove.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Jebeni zabac podunavac
Kad sam bio u skoli,dobio sam keca jer sam morao da zapamtim pjesmu Dozivljaji Zabca Podunavca
Vidjet cemo.kazem vam
Evo,danas kazu 28 Maj je pocetak objave podataka
To je za 3 mjeseca
Krajem maja takodjer ce se objaviti i ova vitalna statistika za 2014
Zivorodjeni i umrli po opcinama
Pa da vidimo jel Jack cita bukvar kako treba ili ne treba
Kad sam bio u skoli,dobio sam keca jer sam morao da zapamtim pjesmu Dozivljaji Zabca Podunavca
Vidjet cemo.kazem vam
Evo,danas kazu 28 Maj je pocetak objave podataka
To je za 3 mjeseca
Krajem maja takodjer ce se objaviti i ova vitalna statistika za 2014
Zivorodjeni i umrli po opcinama
Pa da vidimo jel Jack cita bukvar kako treba ili ne treba

Sve je to podla skutorska igraamkos je napisao/la:Jack, citas ih ko bukvar. Ovo i vrapci na grani znaju da petljaju i muljaju bez pokrica. Bez osnove.
Ukidaj porodilista i prijavljuj sve po Mostaru
http://www.radiobobovac.com/vijesti/nov ... 4-varesana
Mujo nas amaterski demografa
Udarni covjek Varesa nam je rekao ovo
Najviše preminulih bilo je u mjesecu travnju/aprilu 2014. – 27, potom u prosincu/decembru – 20, te ožujku/martu - 19. Na vareškim grobljima sahranjene su 173 osobe, a u inozemstvu 28.
Još porazniji podaci odnosa nataliteta i mortaliteta su za razdoblje 2008. – 2014. godina. Vareš je u tom razdoblju ostao bez ukupno 1.344 osobe (741 muškarca i 603 žene), odnosno 465 Bošnjaka, 805 Hrvata i 74 Srba. U istom razdoblju rođeno je 330 beba – 173 dječaka i 157 djevojčica. Za sedam godina sklopljeno je samo 314 brakova na području naše općine.
Podaci su i više nego teški, ali predstavljaju realnost Vareša danas. Razloge treba tražiti prije svega u velikoj nezaposlenosti, besperspektivnosti i ratnim događanjima.
Bravo Mujo
Dat cu ti ja pravi sajt profesionalni demografski
Ima dosta vise podataka
www.bosanskehistorije.com

Oooo
Pa,vidis kako je gospodin Dudu bio ljubazan pa mi odgovorio
Naravno,na onom njihovom forumu
Ps:Svaka cast,naucio si kopiranje
Spominje covjek i Vitez
Kao prvo.Dobio sam podatke za cijelu Centralnu Bosnu sto se tice ucenika
Nacionalnu strukturu/U tu spada i famozno Jajce gdje si ti lijepo rekao da nema niko vecinu/Ove skolske godine uveden je Bosanski nastavni plan i program u Braci Jezercic i imas 84 Bosnjaka.
13 Rujan ili Septembar nema dovoljno Bosnjaka.Samo 23 ucenika Bosnjaka
Sticajem okolnosti.Nasao sam sve podatke Federacije sem Odzaka
U tu spada i famozni Vitez
Vitez ima brutalnu dominaciju Hrvata u osnovnim skolama
Ove skolske godine
Kad kazem na brutalnu.To ide skoro na 60%.Sto se poklapa s brojem zivorodjenih u doticnoj opcini/Dok u Mostaru udio Bosnjaka,Srba i ostalih ide skoro na 48% prvacica i osnovaca
11 prvacica Bosnjaka na zapadnoj strani,dok na istoku 1 Hrvat
Moje pitanje je slijedece
Ako nacionalnost ucenika prikazuje Hrvatsku dominaciju u Vitezu osnovne skole.Onda kako ta ista dominacija ne postoji u Mostaru
Kao sto sam rekao
Imam podatke za cijeli Hnk kanton
Broj Hrvata za sve opcine Hnk kantona po skolama
Ove godine im je malo vise opao broj u Stocu/Nije nista drasticno ali mi bolje stojimo/Daleko od nase vecine ali opet.Isto kao sto ove skolske godine imas 23 Hrvata u Konjicu/Osnovne skole
No pitanje i zakljucak se sam namece
Kakva je to lazna dominacija Hrvata u Mostaru kad je svima jasno da su NAMJERNO
Ta porodilista ukinuta da se djeca radjaju po Mostaru.Vitez prikazuje omjer ucenici osnovnih skola:Zivorodjeni a Mostar ne prikazuje
Zasto?
Zato sto je Mostar jedini veci nazovi urbani centar kod nazovi ''Hrvata''
Nijedno naselje ne postoji s njihovom vecinom s preko 10000 stanovnika
Mostar kao vece srediste je razlog njihove paranoje i napumpavanja podataka/Sto?
Pamozda je razlog sto prije par godina su dizali u nebesa i Prozor i Kiseljak ali evo ove godine sve puklo
Ali pak najveci razlog je plansko napumpavanje zivorodjenih
Uostalom.Vitez je ama bas najvazniji razlog zasto su podatci za Mostar LAZNI
Vitez jasno i glasno kaze procent Hrvata u osnovnim skolama je skoro pa isti kako Federalni zavod prikazuje
Dok Mostar je ahaha/Skroz drugaciji
Pametnom jasno
2 jabuke+ 2 Kruske+3 kruske po gospodinu Dudu
S tim da vam moram izraziti jos jednom SUCUT
Jer kad dodje ''Svibanj'' tj Maj
Imat ces dupli par
Ko zna mozda i triling dodje
Prvo dolazi vitalna statistika Centralne Bosne gdje cete vidjeti ''Hrvatsku dominaciju''
A onda isto krajem tog mjeseca dolazi i statistika ona prava
Nacionalna struktura centralne Bosne gdje cete jadni morati da precrtavate karte
No,sta se moze
Uzivajte
Eto,imate jos 3 mjeseca
Do 28 Maja
Tad je invazija Normandije
Dan D
Pa,vidis kako je gospodin Dudu bio ljubazan pa mi odgovorio
Naravno,na onom njihovom forumu
Ps:Svaka cast,naucio si kopiranje
Spominje covjek i Vitez
Kao prvo.Dobio sam podatke za cijelu Centralnu Bosnu sto se tice ucenika
Nacionalnu strukturu/U tu spada i famozno Jajce gdje si ti lijepo rekao da nema niko vecinu/Ove skolske godine uveden je Bosanski nastavni plan i program u Braci Jezercic i imas 84 Bosnjaka.
13 Rujan ili Septembar nema dovoljno Bosnjaka.Samo 23 ucenika Bosnjaka
Sticajem okolnosti.Nasao sam sve podatke Federacije sem Odzaka
U tu spada i famozni Vitez
Vitez ima brutalnu dominaciju Hrvata u osnovnim skolama
Ove skolske godine
Kad kazem na brutalnu.To ide skoro na 60%.Sto se poklapa s brojem zivorodjenih u doticnoj opcini/Dok u Mostaru udio Bosnjaka,Srba i ostalih ide skoro na 48% prvacica i osnovaca
11 prvacica Bosnjaka na zapadnoj strani,dok na istoku 1 Hrvat
Moje pitanje je slijedece
Ako nacionalnost ucenika prikazuje Hrvatsku dominaciju u Vitezu osnovne skole.Onda kako ta ista dominacija ne postoji u Mostaru
Kao sto sam rekao
Imam podatke za cijeli Hnk kanton
Broj Hrvata za sve opcine Hnk kantona po skolama
Ove godine im je malo vise opao broj u Stocu/Nije nista drasticno ali mi bolje stojimo/Daleko od nase vecine ali opet.Isto kao sto ove skolske godine imas 23 Hrvata u Konjicu/Osnovne skole
No pitanje i zakljucak se sam namece
Kakva je to lazna dominacija Hrvata u Mostaru kad je svima jasno da su NAMJERNO
Ta porodilista ukinuta da se djeca radjaju po Mostaru.Vitez prikazuje omjer ucenici osnovnih skola:Zivorodjeni a Mostar ne prikazuje
Zasto?
Zato sto je Mostar jedini veci nazovi urbani centar kod nazovi ''Hrvata''
Nijedno naselje ne postoji s njihovom vecinom s preko 10000 stanovnika
Mostar kao vece srediste je razlog njihove paranoje i napumpavanja podataka/Sto?
Pamozda je razlog sto prije par godina su dizali u nebesa i Prozor i Kiseljak ali evo ove godine sve puklo
Ali pak najveci razlog je plansko napumpavanje zivorodjenih
Uostalom.Vitez je ama bas najvazniji razlog zasto su podatci za Mostar LAZNI
Vitez jasno i glasno kaze procent Hrvata u osnovnim skolama je skoro pa isti kako Federalni zavod prikazuje
Dok Mostar je ahaha/Skroz drugaciji
Pametnom jasno
2 jabuke+ 2 Kruske+3 kruske po gospodinu Dudu
S tim da vam moram izraziti jos jednom SUCUT
Jer kad dodje ''Svibanj'' tj Maj
Imat ces dupli par
Ko zna mozda i triling dodje
Prvo dolazi vitalna statistika Centralne Bosne gdje cete vidjeti ''Hrvatsku dominaciju''
A onda isto krajem tog mjeseca dolazi i statistika ona prava
Nacionalna struktura centralne Bosne gdje cete jadni morati da precrtavate karte
No,sta se moze
Uzivajte
Eto,imate jos 3 mjeseca
Do 28 Maja
Tad je invazija Normandije
Dan D

Vrli demografa Dud koji je ''dobio'' podatke iz ministarstva obrazovanja Sbk kantona gdje nema 50% Bosnjaka u Jajcu ove skolske godine
Samo mu nisu rekli da u Braci Jezercic je uvedena nastava na Bosanskom ove skolske godine pa je sve jadan krstio u Hrvate.Komedija
Rekao sam da je broj Hrvata u Mostaru prenapuhan.precijenjen
Sama katolicka crkva ne raspolaze s podatcima za 11 zupa.Od tog njih 9 se nalaze na podrucju Suncane biskupije,citaj Mostarske,skoro sve su na podrucju opcine Mostar, i nijedna nije na podrucju Banja Luke ili Vrhbosne
Samo nepismen demografski laik moze da tvrdi da u Mostaru imas 60 000 Hrvata
Pogledajmo popis stanovnistva,tj broj popisanih
Opcine s preko 40 000 stanovnika i broj ucenika osnovnih skola:Skolske 2014/2015
Broj popisanih 2013/Broj ucenika skolske 2014/2015
Gracanica 48 395 i 4482 ucenika
Gradacac 41 836 i 3976 ucenika
Srebrenik 42 762 i 4023 ucenika.Cirka 50 tak katolika iz Spionice ide u Brcko distrikt osnovnu skolu
Kakanj 38 937 i 3756 ucenika
Tesanj 46 135 i 4792 ucenika
Sad poredimo to s kalemljenom cifrom Hrvata po Federalnom zavodu koje nema nikakvog smisla,logike i uporista
U Mostaru imamo 8583 ucenika osnovnih skola i navodno 1100 zivorodjenih
Kalemljene Ljubuskog,Capljine i ostalih skutorskih porodilista
Federalni zavod moze da dadne takve cifre ali jos uvijek niko nije mogao da uradi nesto
A to je da klonira djecu u 2 opcine.Zivorodjeni moze.Biracki spisak.Moze
Osnovne skole.More,ne moze
Sad ako imas 8583 ucenika osnovnih skola na razini cijele opcine
Dok jedna Zenica ima 2000 vise ucenika osnovnih skola i manje rodjenih od Mostara
Lolcina
Postavlja,zapravo lagana mala matematika za one
http://www.mostarlife.com/na-podru%C4%8 ... A1i%C4%87a
U školskoj 2014./2015. od ukupne brojke u Mostaru je upisan 981 prvašić. Njih 524 pohađat će školu po hrvatskom nastavnom planu i programu, dok će 457 prvašića pohađati školu po bosanskom nastavnom planu i programu.
46,5% prvacica Bosanski nastavni plan
53,5% prvacica Hrvatski nastavni plan
Da bude gore za Hrvatsku stranu omjer Srbi i Bosnjaci zapad je 11 i samo 1 usamljeni Hrvat na istoku
Sto nam daje jos 1% Ovdje i to ide skoro na 48% prvacica Nebosnjaka Mostara
Mostar ima 8583 ucenika i 53% tog broja je 4548 ucenika ili cirka 4550 ucenika
Na ''navodnih'' 60 000 Hrvata Mostara
Gracanica 48 395 i 4482 ucenika.11 000 manje i skoro isti broj ucenika kao Hrvata Mostara
Tesanj 46 135 i 4792 ucenika.
Ili Mostar ima najstarije Hrvatsko stanovnistvo cijele Bosne?.Ili je njihov broj daleko manji nego sto Federalni zavod kaze,kad jedan Tesanj s 13 000 manje popisanih ima vise osnovaca od jednog Mostara,gdje ''Hrvati'' ubise kukom i motikom zadnjih 3-4 godine tako da procent prvacica je manje-vise isti.I gdje ima ''60 tisuca'' Hrvata
I sad je Hrvatska usla u Eu
Niti doticni ''genije'' Ima podatke jer bi se makar malo manje blamirao i znao da Braca Jezercic ima nastavu na Bosanskom,ali dzaba sve je on to'' Pohrvatisao'' a da nije ni primirisao ministarstvu/Nego sad vidi ti podataka mu
Niti su ima demografske ekspanzije jer ko ce iz Gruda da dodje u Mostar.Taj kraj je uvijek isao prema Zagrebu.Niti ce ko iz Duvna da ide u Mostar.Jer bi broj osnovaca rastao masovno u Mostaru da je udio Hrvata toliko povecan
Citaj
Namjestaljka Federalnog zavoda,valjda su Sarajevski mediji ili politika obecali Centralnu Bosnu za Mostar,nema druge
Pa Centralnu Bosnu normalno pisu dok Mostar uvelicavaju masovno iako nigdje nema toliko nelogicnosti kao ovdje
Pa i nepismeni covjek sumarske srednje skole(Bosnjo)Skopcao bi koliko je sati
A ne onaj ko ima zavrsen faks i jos ima i ''podatke''
Lolcina
Samo mu nisu rekli da u Braci Jezercic je uvedena nastava na Bosanskom ove skolske godine pa je sve jadan krstio u Hrvate.Komedija
Rekao sam da je broj Hrvata u Mostaru prenapuhan.precijenjen
Sama katolicka crkva ne raspolaze s podatcima za 11 zupa.Od tog njih 9 se nalaze na podrucju Suncane biskupije,citaj Mostarske,skoro sve su na podrucju opcine Mostar, i nijedna nije na podrucju Banja Luke ili Vrhbosne
Samo nepismen demografski laik moze da tvrdi da u Mostaru imas 60 000 Hrvata
Pogledajmo popis stanovnistva,tj broj popisanih
Opcine s preko 40 000 stanovnika i broj ucenika osnovnih skola:Skolske 2014/2015
Broj popisanih 2013/Broj ucenika skolske 2014/2015
Gracanica 48 395 i 4482 ucenika
Gradacac 41 836 i 3976 ucenika
Srebrenik 42 762 i 4023 ucenika.Cirka 50 tak katolika iz Spionice ide u Brcko distrikt osnovnu skolu
Kakanj 38 937 i 3756 ucenika
Tesanj 46 135 i 4792 ucenika
Sad poredimo to s kalemljenom cifrom Hrvata po Federalnom zavodu koje nema nikakvog smisla,logike i uporista
U Mostaru imamo 8583 ucenika osnovnih skola i navodno 1100 zivorodjenih
Kalemljene Ljubuskog,Capljine i ostalih skutorskih porodilista
Federalni zavod moze da dadne takve cifre ali jos uvijek niko nije mogao da uradi nesto
A to je da klonira djecu u 2 opcine.Zivorodjeni moze.Biracki spisak.Moze
Osnovne skole.More,ne moze
Sad ako imas 8583 ucenika osnovnih skola na razini cijele opcine
Dok jedna Zenica ima 2000 vise ucenika osnovnih skola i manje rodjenih od Mostara
Lolcina
Postavlja,zapravo lagana mala matematika za one
http://www.mostarlife.com/na-podru%C4%8 ... A1i%C4%87a
U školskoj 2014./2015. od ukupne brojke u Mostaru je upisan 981 prvašić. Njih 524 pohađat će školu po hrvatskom nastavnom planu i programu, dok će 457 prvašića pohađati školu po bosanskom nastavnom planu i programu.
46,5% prvacica Bosanski nastavni plan
53,5% prvacica Hrvatski nastavni plan
Da bude gore za Hrvatsku stranu omjer Srbi i Bosnjaci zapad je 11 i samo 1 usamljeni Hrvat na istoku
Sto nam daje jos 1% Ovdje i to ide skoro na 48% prvacica Nebosnjaka Mostara
Mostar ima 8583 ucenika i 53% tog broja je 4548 ucenika ili cirka 4550 ucenika
Na ''navodnih'' 60 000 Hrvata Mostara
Gracanica 48 395 i 4482 ucenika.11 000 manje i skoro isti broj ucenika kao Hrvata Mostara
Tesanj 46 135 i 4792 ucenika.
Ili Mostar ima najstarije Hrvatsko stanovnistvo cijele Bosne?.Ili je njihov broj daleko manji nego sto Federalni zavod kaze,kad jedan Tesanj s 13 000 manje popisanih ima vise osnovaca od jednog Mostara,gdje ''Hrvati'' ubise kukom i motikom zadnjih 3-4 godine tako da procent prvacica je manje-vise isti.I gdje ima ''60 tisuca'' Hrvata
I sad je Hrvatska usla u Eu
Niti doticni ''genije'' Ima podatke jer bi se makar malo manje blamirao i znao da Braca Jezercic ima nastavu na Bosanskom,ali dzaba sve je on to'' Pohrvatisao'' a da nije ni primirisao ministarstvu/Nego sad vidi ti podataka mu
Niti su ima demografske ekspanzije jer ko ce iz Gruda da dodje u Mostar.Taj kraj je uvijek isao prema Zagrebu.Niti ce ko iz Duvna da ide u Mostar.Jer bi broj osnovaca rastao masovno u Mostaru da je udio Hrvata toliko povecan
Citaj
Namjestaljka Federalnog zavoda,valjda su Sarajevski mediji ili politika obecali Centralnu Bosnu za Mostar,nema druge
Pa Centralnu Bosnu normalno pisu dok Mostar uvelicavaju masovno iako nigdje nema toliko nelogicnosti kao ovdje
Pa i nepismeni covjek sumarske srednje skole(Bosnjo)Skopcao bi koliko je sati
A ne onaj ko ima zavrsen faks i jos ima i ''podatke''
Lolcina

-
zmaj od bosne
- Član
Postoji jasan podatak koji pokazuje da Mostar zapad ni dio 1999 Imao 7237 interno raseljenih lica
Konjic 2846
Jablanica 844
Sarajevo 1370
Bugojno 251
Travnik 133
N.Travnik 37
Tuzla 76
Vares 217
Kakanj 59
Zenica 688
Ostale opstine 716
Svi da su ostali a nisu bilo bi ih 50 000
Samo u Konjic se vratilo1446 ljudi do 2005
tako da i maximum stalno prisutnih nece preci 50 k
zivi bili pa vidili
Konjic 2846
Jablanica 844
Sarajevo 1370
Bugojno 251
Travnik 133
N.Travnik 37
Tuzla 76
Vares 217
Kakanj 59
Zenica 688
Ostale opstine 716
Svi da su ostali a nisu bilo bi ih 50 000
Samo u Konjic se vratilo1446 ljudi do 2005
tako da i maximum stalno prisutnih nece preci 50 k
zivi bili pa vidili
BANJALUKA - Republika Srpska je za samo dvije godine kroz negativnu razliku u broju rođenih i umrlih izgubila opštinu sa više od 10.000 stanovnika.
Kazuju to podaci Zavoda za statistiku RS, prema kojima je u 2014. godini rođeno 9.148 djece, a umrlo 14.284, što pokazuje kako je u RS samo po ovom pitanju broj građana smanjen za 5.136.
Takođe, četvrtu godinu u nizu nije premašena brojka od 10.000 rođenih, dok se broj umrlih ne spušta ispod 14.000, što pokazuje kako je bijela kuga hronična bolest društva u RS.
Prema podacima Fonda za dječju zaštitu RS, šest opština ima jednocifren broj novorođenčadi. Istina, radi se o malim opštinama, ali poražavajuće zvuči da su u Istočnom Kupresu u 2014. rođene samo dvije bebe, a godinu ranije četiri. U Novom Goraždu rođene su četiri bebe, a lani 10. U opštini Jezero su 2014. godine rođene četiri bebe, a samo godinu ranije ova opština je imala 14 novorođenčadi.
Sa druge strane, Federacija BiH uspijeva nekako održati balans u ovoj oblasti jer je na 19.371 umrlog rođeno 19.187 beba, pa je razlika, ako se u obzir uzmu podaci za RS, zanemariva.
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M
http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati
http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati
http://www.bljesak.info/rubrika/vijesti ... ebe/109889
Skolske 2013/2014:366
Skolske 2014/2015:337
Primjetio se ogroman pad ucenika osnovnih skolaUdruga žena Kupreške uputila je otvoreno pismo u kojem izražava duboku zabrinutost zbog sve većeg odlaska njihovih sugrađana za boljim životom prema državama EU.
Prema njihovim saznanjima u protekloj 2014. godini, osim velikog broja mladih visokoobrazovanih osoba, kuprešku općinu su napuštale i cijele obitelji.
Skolske 2013/2014:366
Skolske 2014/2015:337

Dobar dio ovog minusa cine katolici koji nestaju kao i Bosnaci
Tako nemojte mi vjerske predznake davati na forumu ovdje.Ima Islambosna za takvo sta
Ocekujem ove sedmice ako bog da,podatke za manji entitet.Nacionalnost ucenika osnovnih skola.Obecano mi je do petka 27 Februara,pa cemo vidjeti.Trebalo bi ove sedmice.Meni je to veoma vazno jer vec sam nasao Brcko distrikt kao i cijelu nazovi Federaciju sem Odzaka.Tad cu moci neku racunicu da vam dadnem
Srbi ce biti tezi zalogaj imaju jace gradove:
Banja Luka,Bijeljina,Doboj,Prijedor.Plodniju zemljisnu strukturu danas i od katolika.Pa i oni padaju
Po meni najgore ce ih krmak Dodik zajebati za padinske dijelove Bosanske Krajine tipa Krupa na Uni,Ribnik ili Podrinja od Ruda,Cajnica do Visegrada i nadalje
Takodjer ako bude srece vidjet cu ovih godina zadnjih da nadjem i te podatke za nacionalnost sumske po opcinama, iako oni imaju x i ''zasticene podatke'' vjerujem da cu naci
Tako nemojte mi vjerske predznake davati na forumu ovdje.Ima Islambosna za takvo sta
Ocekujem ove sedmice ako bog da,podatke za manji entitet.Nacionalnost ucenika osnovnih skola.Obecano mi je do petka 27 Februara,pa cemo vidjeti.Trebalo bi ove sedmice.Meni je to veoma vazno jer vec sam nasao Brcko distrikt kao i cijelu nazovi Federaciju sem Odzaka.Tad cu moci neku racunicu da vam dadnem
Srbi ce biti tezi zalogaj imaju jace gradove:
Banja Luka,Bijeljina,Doboj,Prijedor.Plodniju zemljisnu strukturu danas i od katolika.Pa i oni padaju
Po meni najgore ce ih krmak Dodik zajebati za padinske dijelove Bosanske Krajine tipa Krupa na Uni,Ribnik ili Podrinja od Ruda,Cajnica do Visegrada i nadalje
Takodjer ako bude srece vidjet cu ovih godina zadnjih da nadjem i te podatke za nacionalnost sumske po opcinama, iako oni imaju x i ''zasticene podatke'' vjerujem da cu naci

Tacno tako,Sto imas manja sela.I zabacenija.Bjezat ces odatle.Pogledaj padove katolika ove godine.Velika i plodna katolicka sela 1000+.Sve je to raspadRaspad sistema je tamo. Nemaju vise snage ni mogucnosti ni da odrzavaju osnovne funkcije
Na istoku Bosne nema tu nekog jaceg naselja.Van tih opcinskih centar od Rogatice do Visegrada.Ruda,Foce i Cajnice
Nadji mi jedno naselje s preko 1000 stanovnika?Cijeli taj kraj nema ozbiljno naselje.Mozda Miljevina ali sumnjam da ce i to imati preko 1000 kad dodju konacni podatci
Jedan Prijedor koji ima 15 cetnickih sela s preko 1000 stanovnika i par s preko 3000 Srbendi.Gubi.Bjeze odatle.Gdje imaju kakav-takav normalan grad.U Amanet im ostavili Bosnjaci grad a oni napravili vukojebinu.Imaju fakat sistem licnog unistavanja tamo,svaka im cast
Kako mislis da ce uz njihovu urodjenu sposobnost da naprave 10 000 radnih mjesta na tom potezu
Pogledaj Gorazde i pogledaj Focu.Sve ce ti biti jasno
Gorazde 6200 zaposlenih
Foca 3500 zaposlenih
Pogledaj ratna razaranja jednog Gorazda i Foce.Pa ce ti sve bit jos jasnije
Tja,Gorazde je trebalo da spadne na 5000 stanovnika cijela opcina.Bosnjaci bi ''dobrovoljno'' otisli odatle.A u taj grad dolaze Bosnjaci i iz Centralne Bosne i nastanjuju se
Nadji mi neki jaci privredni pogon kako ustasha tako i cetnika
?Duvno?Livno?
Nista,ama bas veliko nista

Potencijalni Arapski ili Muslimanski investitor ce prvo gledati ima li dzamija
U samom centru Jajca imas par dzamija,dosta Otomanske arhitekture.Birajuci naravno izmedju ulaganja u jedno Jajce gdje bi doslo 300-500 Muslimana
Ili jedan Neum.Naravno,da ce izabrati Jajce
Slucajno procitah tekst ovaj
http://www.castle-journal.com/egypt-ann ... on-people/
I jos kazu da ne mogu nikako podnijeti 100 miliona.Prije par dana su pukli na 88 miliona.Svakih 6 mjeseci dobiju preko milionce,tako do kraja ove godine bi mogli da puknu citavih 90 miliona ovdje
10 miliona vise.Znaci da ces imati masovnu migraciju Muslimana ka zemljama Europske unije
Ona dzamija u Puli ce se brzo napuniti.Kao sto kaze Edo Majka.No sikiriki
Hrvatska jedino moze da prezivi da zove crne katolike Ugande,dobro sem Hrvatica ne vjerujem da ce Hrvoju biti drago da im je drzava malo ''tamnija'.No,to je realnost
Na dobrom terenu.svak ce gledati ko ce doci.Mostar gradic s 65 000 stanovnika.To je kap u moru jednog Kaira s preko 10 000 000.
Mostar ima 20 tak dzamija,stari grad.Otomansku arhitekturu
Arap,Turcin mogu milijarde da istresu u ovaj kraj
A da ce se katolici iseljavati.Hoce
Uostalom,bolje je da prihvate Arapsku ponudu za Kiseljak sad
Jer za 20 godina bit ce Buzasta,kako se u Krajini kaze,nesto tipa Srpska sela zabacena Krupe
Inace,jedna Arapska porodica je doselila u Lohovo kraj Bihaca
Zameracio se Srbin domacin i rekao
Necu vam ''Muslimanima' prodati zemlju.Prodat cu pravom Arapu.I prodao lik.Otisao za Vojvodinu a ta porodica dosla u Lohovo
Krajevi uz rijeku ce biit posebno popularni:Jajce,Mostar,Bihac itekako u prvom planu
Kad se napravi dzamija u Neumu i to ce planuti
Jer ti zedni krajevi odakle Arapi dolaze.Oni cim vide dosta vode,kupuju.To je za njih nafta
A Kiseljak mineralna voda.Eh ne bi im bio u kozi narednih 10 tak godina
U Lohovu je onaj Arap rekao Srbinu/Dobro.Dobro

U samom centru Jajca imas par dzamija,dosta Otomanske arhitekture.Birajuci naravno izmedju ulaganja u jedno Jajce gdje bi doslo 300-500 Muslimana
Ili jedan Neum.Naravno,da ce izabrati Jajce
Slucajno procitah tekst ovaj
http://www.castle-journal.com/egypt-ann ... on-people/
I jos kazu da ne mogu nikako podnijeti 100 miliona.Prije par dana su pukli na 88 miliona.Svakih 6 mjeseci dobiju preko milionce,tako do kraja ove godine bi mogli da puknu citavih 90 miliona ovdje
10 miliona vise.Znaci da ces imati masovnu migraciju Muslimana ka zemljama Europske unije
Ona dzamija u Puli ce se brzo napuniti.Kao sto kaze Edo Majka.No sikiriki
Hrvatska jedino moze da prezivi da zove crne katolike Ugande,dobro sem Hrvatica ne vjerujem da ce Hrvoju biti drago da im je drzava malo ''tamnija'.No,to je realnost
Na dobrom terenu.svak ce gledati ko ce doci.Mostar gradic s 65 000 stanovnika.To je kap u moru jednog Kaira s preko 10 000 000.
Mostar ima 20 tak dzamija,stari grad.Otomansku arhitekturu
Arap,Turcin mogu milijarde da istresu u ovaj kraj
A da ce se katolici iseljavati.Hoce
Uostalom,bolje je da prihvate Arapsku ponudu za Kiseljak sad
Jer za 20 godina bit ce Buzasta,kako se u Krajini kaze,nesto tipa Srpska sela zabacena Krupe
Inace,jedna Arapska porodica je doselila u Lohovo kraj Bihaca
Zameracio se Srbin domacin i rekao
Necu vam ''Muslimanima' prodati zemlju.Prodat cu pravom Arapu.I prodao lik.Otisao za Vojvodinu a ta porodica dosla u Lohovo
Krajevi uz rijeku ce biit posebno popularni:Jajce,Mostar,Bihac itekako u prvom planu
Kad se napravi dzamija u Neumu i to ce planuti
Jer ti zedni krajevi odakle Arapi dolaze.Oni cim vide dosta vode,kupuju.To je za njih nafta
A Kiseljak mineralna voda.Eh ne bi im bio u kozi narednih 10 tak godina
U Lohovu je onaj Arap rekao Srbinu/Dobro.Dobro

sarajlija je napisao/la:
BANJALUKA - Republika Srpska je za samo dvije godine kroz negativnu razliku u broju rođenih i umrlih izgubila opštinu sa više od 10.000 stanovnika.
Kazuju to podaci Zavoda za statistiku RS, prema kojima je u 2014. godini rođeno 9.148 djece, a umrlo 14.284, što pokazuje kako je u RS samo po ovom pitanju broj građana smanjen za 5.136.
Takođe, četvrtu godinu u nizu nije premašena brojka od 10.000 rođenih, dok se broj umrlih ne spušta ispod 14.000, što pokazuje kako je bijela kuga hronična bolest društva u RS.
Prema podacima Fonda za dječju zaštitu RS, šest opština ima jednocifren broj novorođenčadi. Istina, radi se o malim opštinama, ali poražavajuće zvuči da su u Istočnom Kupresu u 2014. rođene samo dvije bebe, a godinu ranije četiri. U Novom Goraždu rođene su četiri bebe, a lani 10. U opštini Jezero su 2014. godine rođene četiri bebe, a samo godinu ranije ova opština je imala 14 novorođenčadi.
Sa druge strane, Federacija BiH uspijeva nekako održati balans u ovoj oblasti jer je na 19.371 umrlog rođeno 19.187 beba, pa je razlika, ako se u obzir uzmu podaci za RS, zanemariva.
pa to je lose,19.000. ako na katolike otpada bar 3.500,bosnjacima ostaje oko 15.500 max.
lose.
-
BosniaUser
- Član
Evo ja gledam,BH-HZ je napisao/la:Nece katolika biti vise od 3100-3200.
2012. rođenih je bilo u FBiH 21472 od tog šokaca 3489 il 16.25%
2013. rođenih je bilo u FBiH 20094 od tog šokaca 3225 il 16.05%
2014. rođenih je bilo u FBiH 19371 od tog bi šokaca trebalo biti 15.85% il 3070,a umrlih 5334.