☑ Pravila foruma i savjeti

Mostar

Dezidijat
Član

Re: Mostar

Post Postao/la Dezidijat » 27 feb 2013 15:00

firma hercegovinalijek je bosnjacka i odlicno posluju http://www.hercegovinalijek.ba/

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 27 feb 2013 16:14

Dezidijat je napisao/la:firma hercegovinalijek je bosnjacka i odlicno posluju http://www.hercegovinalijek.ba/
Oni su trebali otvoriti pogon kod nas u Sanskom Mostu,ali izgleda da od toga nece biti nista.
Bosna Bosnjacima!

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 27 feb 2013 17:39

LGHsOfTIMSk

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 feb 2013 19:39

http://www.starmo.ba/component/k2/item/14748.html

Jesu i ovo neki eksperti poput onog Trifunovica.Interesantno
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Roger Wilco
Član

Post Postao/la Roger Wilco » 28 feb 2013 14:42

Jack je napisao/la:http://www.starmo.ba/component/k2/item/14748.html

Jesu i ovo neki eksperti poput onog Trifunovica.Interesantno
Ovo su ti Soroščad.
Odličan potez što se mene tiče...otkrivanje karata i ideoloških pozicija na vrijeme.
Ovim su se učinili praktično nerelevatnim u budućnosti a i sasvim su jasno i najbudalastijim među nama ukazali na važnost pitanja Mostara.

Inače još jedan "zanimljiv" projekat soroščadi, samo preko drugih organizacija i ljudi tj. nekih sarajevskih adresa, je i atak na osnovonoškolsko obrazovanje i uklanjanje bilo kakvih pozitivnih nacionalnih, vjerskih, patriotskih ili historijski bitnih sadržaja iz školskog plana i programa i i uvođenje rodne i homoseksualne ideologije (ako se ta gadost tako može nazvati). Sve to naravno isključivo u većinski Bošnjačkim kantonima.

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 28 feb 2013 16:52

kakav je ovo tuca hadezeovaca u zgradi elektroprivrede hz u Mostaru?jel ovo neki nagovjestaj da im poso ne ide bas najbolje ili su krkani sjeli nako kafanski da podijele harac?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 mar 2013 23:36

To je malo.Cinjenica je da oni sistematski ukidaju prava Bosnjacima Mostara..Uzeli su zavod za urbanizam, sve preko bulevara na zapadu, se legalizuje.Kod nas treba ti sijaset papira da se sta pravi.Kontinuitet progona univerziteta Dzemal Bijedic kojeg su unistili.I sad hoce da uniste tvornicu duhana Mostar.Umjesali su svoje sape u Ruzu.Sam cin terorizma, kada su napravili teroristicki cin i rusenja spomenika borcima Armije Bih se i ne spominje u Sarajevu..Nesto je na sta smo trebali automatski da reagujemo.No, takvog odgovora iz secijasko Bascarsijsko-Ilidzanske politike nisi dobio

Naravno, koliko turistickih radnika Bosnjaka je zaposleno u jednom Medjugorju?35%?.Toliko udijela imaju takozvani turisticki radnici u Starom Gradu Mostaru gdje ustaska noga nije nikad usla!.Cinjenice su da su oni dobili od nas He Mostar, kao i onu crkvu u Potocima.To smo im sruseno vratili, ali i sam cin davanja He Mostar jos dok je gradonacelnik bio PRSKALO.Cin je izdaje.Tada je Safa davao ustashama.Sdp je da se dokaze, u pljuvanju po Bosnjacima dao notornom ustashi mjesto gradonacelnika Mostara, gdje je Bosnjak pobjedio, ali cuj.Samo da nije iz Sda stranke, pa makar i ustasha, to je moto Sdp

Isti onaj Sdp Bugojna, koji optuzuje Sda Bugojna da zeli prekrajanje opcine Bugojno, gdje danas imas 2 Hrvatska sela, gdje svake godine imas 200-300 Hrvata manje.Patoloske komunjarske stetocine u okviru Sdp.Sda koji od Sadovica nije nista uradio.I nejasno definisani politicki cilj Bosnjaka, sta i kako.Samo su povampirile ustashe.Oni su totalno pukli, sad se osjecaju jakim, ne bi me zacudilo da pocnu jos neki novi nivo terorizma dole

Mi samo sutimo i dajemo im, dajemo dok ustashe jos vise se sokole i napadaju nas.Ponekad, najbolje je sprijeciti, a ne lijeciti poslije.Sprijeciti jos jedan napad na Bosnjake, a penicilin mora da bude u vidu nase organizovane reakcije na njihove atake :vojnik4: :vojnik4: :vojnik4:

Roger Wilco
Član

Post Postao/la Roger Wilco » 02 mar 2013 08:31

Jack je napisao/la:To je malo.Cinjenica je da oni sistematski ukidaju prava Bosnjacima Mostara..Uzeli su zavod za urbanizam, sve preko bulevara na zapadu, se legalizuje.Kod nas treba ti sijaset papira da se sta pravi.Kontinuitet progona univerziteta Dzemal Bijedic kojeg su unistili.I sad hoce da uniste tvornicu duhana Mostar.Umjesali su svoje sape u Ruzu.Sam cin terorizma, kada su napravili teroristicki cin i rusenja spomenika borcima Armije Bih se i ne spominje u Sarajevu..Nesto je na sta smo trebali automatski da reagujemo.No, takvog odgovora iz secijasko Bascarsijsko-Ilidzanske politike nisi dobio

Naravno, koliko turistickih radnika Bosnjaka je zaposleno u jednom Medjugorju?35%?.Toliko udijela imaju takozvani turisticki radnici u Starom Gradu Mostaru gdje ustaska noga nije nikad usla!.Cinjenice su da su oni dobili od nas He Mostar, kao i onu crkvu u Potocima.To smo im sruseno vratili, ali i sam cin davanja He Mostar jos dok je gradonacelnik bio PRSKALO.Cin je izdaje.Tada je Safa davao ustashama.Sdp je da se dokaze, u pljuvanju po Bosnjacima dao notornom ustashi mjesto gradonacelnika Mostara, gdje je Bosnjak pobjedio, ali cuj.Samo da nije iz Sda stranke, pa makar i ustasha, to je moto Sdp

Isti onaj Sdp Bugojna, koji optuzuje Sda Bugojna da zeli prekrajanje opcine Bugojno, gdje danas imas 2 Hrvatska sela, gdje svake godine imas 200-300 Hrvata manje.Patoloske komunjarske stetocine u okviru Sdp.Sda koji od Sadovica nije nista uradio.I nejasno definisani politicki cilj Bosnjaka, sta i kako.Samo su povampirile ustashe.Oni su totalno pukli, sad se osjecaju jakim, ne bi me zacudilo da pocnu jos neki novi nivo terorizma dole

Mi samo sutimo i dajemo im, dajemo dok ustashe jos vise se sokole i napadaju nas.Ponekad, najbolje je sprijeciti, a ne lijeciti poslije.Sprijeciti jos jedan napad na Bosnjake, a penicilin mora da bude u vidu nase organizovane reakcije na njihove atake :vojnik4: :vojnik4: :vojnik4:
Nama problem, u smislu pravovremne akcije i reakcije, nikada nisu bili ustaše und četnici nego petokolonaši, već asimilirani umovi, defetisti, politički nepismenjaci, odrodi, kukavice i uopšte ta bagra u vlastitim redovima koja nam je uvijek podmetala nogu. Mnogo ljudi ovo ne shvata jer su izašli iz rata sa potpuno pogršnim utiskom o nekakvom nacionalnom jedinstvu i pogrešnim stavom o tome šta se desilo. Nisu nikakvi Bošnjaci odbranili sebe, nisu Bošnjačke mase pružile otpor, nije se Bošnjački narod kao kolektiv borio za državu, ideale, slobodu itd.
Jednostavna istina je da je 15% svjesnih ljudi u našem narodu vuklo ostatak na vlastitim leđima a i to samo radi apsolutne brutalnosti agresora, nemogućnosti i najmanjeg kompromisa sa totalim šovinizmom i činjenice da se branio goli život.
Sva posljeratna nazadovanja, fragmentacije, medijsku okupaciju, raspad vlastitih instutucija, političke poraze, ogroman broj selfhejtera, žal za dušmanima, stalne teškoće itd. treba posmatrati kroz tu prizmu.
Normalnom umu šokantna činjenica da među Bošnjacima vlada mentalitet da je sramotno i pogrešno birinuti se za vlastite interese (mentalitet koji se još pride uveliko podsrekuje i njeguje sa strane) dobija smisao tek kada se ovo shvati.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 03 mar 2013 06:34

Može li ovo ovdje, Bošnjak kupio 5 duluma zemlje od Srbina u Jablanici. (HNK kanton) :mashallah: :fes:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jakub
Član

Post Postao/la Jakub » 03 mar 2013 07:38

@Roger Vilco

Ja sam napisao isto kao i ti u tom smislu da nam četnici i ustaše ne mogu ništa,nego da se trebamo bojati naših - ne znam kako da ih nazovem- negativaca.
I onda napad da sam isti kao Abdicevac i jos šta ja znam,ali sustina našega problema smo mi sami.
Naši ljudi očekuju da se problemi rjesavavaju bezbolno ili da to neko drugi uradi za njih.
Bez samopozrtvovanja,dzihada kako nam je propisan i boli i patnje, nema uspjeha ni pobjede.
Svi bi mi da " izvucemo svoju g...cu"( izvinjavam se)!
E,ne može!

Možeš li zamisliti kad bi Palestinci imali iste šanse za povratak na svoju zemlju kao sto mi imamo kako bi oni preplavili okupirane teritorije ?
Za 10 sati bi svaki od njih bio na svojoj babovini! Za 10 sahata ,a ne 10 dana,hefti,mjeseci ili godina !!!

I ko nam je onda kriv ?

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 04 mar 2013 12:07

Salem Marić
HDZ ekonomski uništava mostarske Bošnjake

Klub Bošnjaka i SDA se zalažu za formiranje opština u Mostaru. Traži se garancija da će Bošnjaci sami sebi birati predstavnike...
Klubu Bošnjaka i SDA se pripisuje da mi eto nismo za jedinstven Mostar. To su obične gluposti. I SDA i Klub Bošnjaka su za jedinstven Mostar. Pitanje je, pak, kako ko doživljava taj jedinstven Mostar. Bošnjaci Mostara su 2003. godine na referendumu u tadašnjim opštinama Jugoistok i Sjever iskazali svoje opredjeljenje da želimo jedinstven Mostar na principu opština. To je opredjeljenje iskazano i u peticiji, koju smo uručili visokom predstavniku, a koju je potpisalo preko 17.000 mostarskih Bošnjaka. Svi su ovdje za jedinstven grad. Tu nema dileme. Samo što tu jedinstvenost vidimo drugačije. Na nivou grada trebaju ostati institucije koje su Ustavom FBiH predviđene za taj nivo.

No, moraju li to biti baš opštine? Na stolu je bilo i formiranje gradskih područja sa značajnim nadležnostima.

Klub Bošnjaka i SDA žele isključivo funkcionalan grad. Na koji način će se do tog doći, manje je bitno. Ako ćemo već formirati nešto drugo, a ne opštine, onda i to nešto treba imati sve atribute i nadležnosti opštine. Ovo što se u zadnje vrijeme zagovara s ojačanim gradskim područjima jasno govori da se ne može ići samo u izmjene dva člana Izbornog zakona i jednog člana Statuta. Ako ćemo govoriti o formiranju gradskih područja, onda opet ulazimo u značajno mijenjanje Statuta. Ponovno onda dolazimo na naš prijedlog. Moramo u Mostaru tražiti i pronaći dugoročno rješenje.

Koji je minimum ispod kojeg u pregovorima s hrvatskom stranom, odnosno HDZ-om, Klub Bošnjaka i SDA neće ići?
Iskustvo od 2004. godine do danas jasno ukazuje na ekonomsku iscrpljenost Bošnjaka u istočnom dijelu grada. Odgovorno tvrdim da je politika HDZ-a bila usmjerena ka ekonomskom uništenju Bošnjaka Mostara. Bilo je ponuda za donacijama u Mostar, ali ih HDZ nije prihvatao samo zato da ne odu u istočni dio grada. Ta bojazan Bošnjaka da nećemo imati mogućnost vlastitoga razvoja, nalaže nam da nikad više ne dozvolimo da mostarski Bošnjaci ne utiču na vlastiti ekonomski razvoj. Nećemo dopustiti da ekonomski zavisimo od HDZ-a ili Hrvata. Jednako tako, ne želimo ni da drugi narodi ovise od nas. Vidite i sami šta se gradi na zapadnoj, a šta na istočnoj strani grada.

Nedavno ste izjavili kako se u Mostaru već sad neke stvari trebaju i mogu ujediniti. Naveli ste kako bi prvo trebalo ujediniti komunalna preduzeća. Je li to moguće?
Klub Bošnjaka i SDA se zalažu za to. To pokazuju i naše odluke. Gradonačelnik je stopirao ujedinjenje komunalnih preduzeća. Ako mi na Gradskom vijeću donesemo odluku o gradskom komunalnom preduzeću, a gradonačelnik to ospori, koja je onda poruka? Čini mi se da je poruka da Bošnjak ne može biti direktor niti jednog zajedničkog gradskog preoduzeća. U razgovorima s HDZ-om mi je rečeno da se komunalna preduzeća mogu ujediniti ako će direktor biti Hrvat. Od svih zajedničkih preduzeća, samo je direktor Komunalnog Bošnjak. HDZ-u i to smeta. Smijenili su tako Bošnjaka koji je bio direktor Centra za stara i iznemogla lica, samo zato što nije odgovarao HDZ-u. Ima i drugih primjera. Oni žele na sva važnija mjesta u gradu postaviti Hrvate. HDZ upravo tako vidi jedinstveni Mostar.

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/ ... e-bosnjake

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 04 mar 2013 13:35

Izgleda da SDA samo jos u Mostaru radi dobar posao,ostalo su unistili do kraja...
Bosna Bosnjacima!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 05 mar 2013 15:08

slika

starmo
Član

Post Postao/la starmo » 07 mar 2013 07:43

Pogledajte i ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=-iVB7DtbRog

Kazu da su se radi ove emisije odnosi unutar mostarske sda narusili.
Hadziomerovic je kaze nevjerovatno lose nastupio u emisiji, evo ja tek pocinjem gledati pa nemem komentara vezanih za ovo.

Referentni tekst:

http://www.starmo.ba/mostars/item/14931 ... -sda?.html

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 07 mar 2013 12:21

Dušmani će sve učiniti da razbiju naše jedinstvo i da pokušaju da naprave hz hb ili ti ga 3 blentitet..

ohr, hdz, sdp , svi su protiv nas..valja se s rogatim bosti!!

sarajlija
Član

Post Postao/la sarajlija » 07 mar 2013 13:57

amkos je napisao/la:slika

Koja od ovih strana je nasa? Sve je nase znate sta mislim ;)
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M

http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 mar 2013 14:09

Ono vjestacko jezero sto vidis.To je naselje Rudnik.Jos je izgradjeno davno za potrebe rudara.Poslije se je grad sirio u tom pravcu.Slijeze se tlo.Brdovito

Onda one zgrade nacickane.To je naselje Centar 2.Sve ono s desne strane Neretve.Izmedju ovog najnovijeg mosta sto se vidi.Prema Sjevernom Logoru.Do onog predzadnjeg.Drzao je Hvo.Predzadnji most je Carinski most

A, ovo ostalo.Neretva obe strane izmedju Luckog Mosta, tamo juzni izlaz iz grada(Cekrk) do Carinskog Mosta.Drzala je Armija

marli
Član

Post Postao/la marli » 07 mar 2013 16:21

Ovaj prazan prostor u lijevom uglu je ključni, ako mi to poklopimo kada jednog dana počne izgradnja zgrada, tržnih centara i stadiona, možemo biti mirni. Amko je li medresa u ovom dijelu gdje ovaj prvi, novi most prelazi na istočnu obalu?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 mar 2013 16:35

Ustashe imaju losu zemlju

Rudnik, brdovit, smrdi, jezero nikakvo.Slijeze se tlo
Zahum nacickana ciganska cerga ni vidjelo grada.Arhitektura ala Skutorija
Bijeli Brijeg nekad fino plansko naselje, a danas nista
I ala Skutorija West.One nacickane zgrade gdje zivi 15 000 njih ala Alipasino Polje.Centar 2

Mi drzimo najbolji komad zemlje, zato oni i prave onaj most.Nece praviti nista u Rudniku, tamo je zemlja nikakva.Hoce onaj fin komad ledine, sto i budala vidi, a kamoli pametan, koji je preko Neretve na nasoj strani

To im se niposto ne smije desiit, jer Bosnjaci ce tek tada biti u okruzenju.!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 07 mar 2013 18:48

marli je napisao/la:Ovaj prazan prostor u lijevom uglu je ključni, ako mi to poklopimo kada jednog dana počne izgradnja zgrada, tržnih centara i stadiona, možemo biti mirni. Amko je li medresa u ovom dijelu gdje ovaj prvi, novi most prelazi na istočnu obalu?

Medresa i internati su odmah desno od nove škole Zalik (iz aviona izgleda kao broj 9) u ovom ćošku gore.

Odgovorite