☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

ABen
Član

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la ABen » 07 okt 2013 07:14

Vatandzija89 je napisao/la:
ABen je napisao/la:Ima li kakvih podataka iz Jajca? Kako tamo stvari stoje?
Odlicno,elhamudullillahi,narod se iskljucivo i samo popisuje kao Bosnjak,pojedinci su Bosanci i to u samom gradu,a Muslimana koliko sam ja cuo da i nema...
U samom gradu se narod iskljucivo i samo popisuje kao Bosnjak jer sam pitao nekoliko popisivaca,tu u gradu i kazu da jos niko od njih nije popisao ni jenog Bosanca...a da hrvati dolaze mahom iz hrvatske mahsuz da se popisuju tako da ce im broj biti sigurno veci od realnog za mozda 1500 dusa
Hvala na odgovoru. Kakve su sanse da mi budemo 60%?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Fencer

Post Postao/la Fencer » 07 okt 2013 07:26

elma89 je napisao/la:Po cemu je Brcko toliko poseban grad da odstupa? kad Sarajevo,mostar,tuzla itd nemaju vise od 3% bosanaca
ma za Bosnjake hercegovce nisam ni sumnjao da se nece izblamirati na popisu..tvrdi su to Bosnjaci i uglavnom nacionalno svjesni. Ni za krajisnike nisam sumnjao, osim Kladusu, mozdaaa.

Sarajevo, Sarajevo je sareno, i jos neka mjesta mjesovitog i malogradjanskog tipa (racunaj Tuzla, Brcko, Prijedor i jos ponedje u krmskoj).

Elma
Član

Post Postao/la Elma » 07 okt 2013 07:37

Fencer je napisao/la:
elma89 je napisao/la:Po cemu je Brcko toliko poseban grad da odstupa? kad Sarajevo,mostar,tuzla itd nemaju vise od 3% bosanaca
ma za Bosnjake hercegovce nisam ni sumnjao da se nece izblamirati na popisu..tvrdi su to Bosnjaci i uglavnom nacionalno svjesni. Ni za krajisnike nisam sumnjao, osim Kladusu, mozdaaa.

Sarajevo, Sarajevo je sareno, i jos neka mjesta mjesovitog i malogradjanskog tipa (racunaj Tuzla, Brcko, Prijedor i jos ponedje u krmskoj).
Sarajevo je sareno u smislu da imas podatke i da ima veliki broj Bosanaca?

ili mislis opcenito?

Sarajlije nisu poput Tuzlaka,Sarajlije su tu negdje izmedju Zenice(zelena) i Tuzle(crvena),mogu reci da je Stari Grad posebna prica,tamo su bosnjaci s dna kace.Ne govorim sada o popisu vec o ponasanju i stavovima opcenito :fes: I mislim opcenito Sarajevo je centar Bosnjaka,i to se primjeti na svakom koraku ko god hoda Sarajevom

Fencer

Post Postao/la Fencer » 07 okt 2013 07:52

nemam podatke za SA..ovo pricam iz iskustva poznavajuci iste. Daj boze da grijesim i da ne ispadne losije na popisu.

BosniaUser
Član

Post Postao/la BosniaUser » 07 okt 2013 08:32

ABen je napisao/la:
Nema je iskreno,jer popis nece pokazati realno stanje stvari tj realan omjer Bosnjaka i ostalih,jer ce se kao sto ti rekoh popisati veliki broj hrvata koji tu stalno ne zive vec povremeno ali sigurno cemo preci 55%,dok ce hrvata sigurno biti max 40%,iako je realno njihov max udio oko 38%

Elma
Član

Post Postao/la Elma » 07 okt 2013 08:38

Pa valjda ima dosta i nase dijaspore

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 07 okt 2013 08:42

Vatandzija89 je napisao/la:
ABen je napisao/la:
Nema je iskreno,jer popis nece pokazati realno stanje stvari tj realan omjer Bosnjaka i ostalih,jer ce se kao sto ti rekoh popisati veliki broj hrvata koji tu stalno ne zive vec povremeno ali sigurno cemo preci 55%,dok ce hrvata sigurno biti max 40%,iako je realno njihov max udio oko 38%
Ma i 55% je :mashallah:
Ja bih volio da smo mi uspijeli da zavrsimo za ovaj popis sa njima u Jajcu i da smo presli tih magicnih 65%. Pada mozemo da krenemo u komsiluk na Jezero i Dobretice. :rat: Tako da sto obojimo u zeleno i zeleno i ostane.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 okt 2013 09:12

Skutorsku propagandu iz Agrama mladih bojovnika nemoj smatrati ozbiljno.Smijesni su kao i forumi im

Prijedor nece biti lose.Imam tu extra vise uzoraka.Tuzlu cu imati do 10.Tako mi je obecano.Znaci bit ce i malo veci uzorak.Kao i za jos jednu opcinu.Centralna Bosna je slabo trenutno tako.Eto vidit cemo
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

turkmenistanac
Član

Post Postao/la turkmenistanac » 07 okt 2013 09:22

Jack ne djeluješ optimistično? Ili racionalno čekaš veći uzorak? :roll:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 07 okt 2013 09:24

Fencer je napisao/la:ma za Bosnjake hercegovce nisam ni sumnjao da se nece izblamirati na popisu..tvrdi su to Bosnjaci i uglavnom nacionalno svjesni. Ni za krajisnike nisam sumnjao, osim Kladusu, mozdaaa.

O cemu ti pricas? Jesi li ikad bio u Prijedoru? U Prijedoru nece biti ni 3% Bosanaca i Muslimana. Cak ce Bosnjaci biti vecina u 4-5 gradskih naselja. A Bosnjacka sela su ostala Bosnjacka i oni ce imati vecinu Bosnjacku. Opcina Prijedor ce imati vise od 20.000 Bosnjaka na ovom popisu, sta je 15% ili vise od ukupnog broja Bosnjaka u genocidnoj tvorevini.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 okt 2013 09:38

Ne,jos je rano.Samo cekam sto veci uzorak a do 10 og cu ga imati.Tako par dana vise meni nije problem

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 07 okt 2013 09:43

ABen je napisao/la:
Fencer je napisao/la:ma za Bosnjake hercegovce nisam ni sumnjao da se nece izblamirati na popisu..tvrdi su to Bosnjaci i uglavnom nacionalno svjesni. Ni za krajisnike nisam sumnjao, osim Kladusu, mozdaaa.

O cemu ti pricas? Jesi li ikad bio u Prijedoru? U Prijedoru nece biti ni 3% Bosanaca i Muslimana. Cak ce Bosnjaci biti vecina u 4-5 gradskih naselja. A Bosnjacka sela su ostala Bosnjacka i oni ce imati vecinu Bosnjacku. Opcina Prijedor ce imati vise od 20.000 Bosnjaka na ovom popisu, sta je 15% ili vise od ukupnog broja Bosnjaka u genocidnoj tvorevini.
Koliki procenat Bošnjaka očekuješ na nivou opštine Prijedor? Da li je realno pričati o 20% tamo?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 okt 2013 09:49

Ode ja u teretanu da nabijem svoje prekrasne 52 cm bicepse.I da malo treniram,nisam nista radio dok nisam dosao ovdje

:) :)

Tesko to za Prijedor.Do petka ce mi mnoge stvari biti jasnije

Elma
Član

Post Postao/la Elma » 07 okt 2013 10:04

turkmenistanac je napisao/la:Jack ne djeluješ optimistično? Ili racionalno čekaš veći uzorak? :roll:
:lol:

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 07 okt 2013 10:13

Fencer je napisao/la:

tačno, slažem se,

gdje je više komunista tj. crvenih kmera iz sdp-a tu će biti više i bosanaca

:rocky:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Elma
Član

Post Postao/la Elma » 07 okt 2013 10:19

gdje je više komunista tj. crvenih kmera iz sdp-a tu će biti više i bosanaca
Nema vecih komunjara od mostaraca :twisted: i samo je kod njih bilo doslo toliko daleko da su djeci poceli davati srpska/hrvatska imena..ali opet dobro prolaze vidim,tako da ne mislim da ce biti nesto gore u SA,jer tamo su cak bolji

turkmenistanac
Član

Post Postao/la turkmenistanac » 07 okt 2013 10:49

čovječe kakva naprđavanja na klixu, poteže se ponovo priča o 20% Bosanaca, pa jel stvarno oni misle da je moguća i polovina od tog broja :lol: ... Mislio sam u početku da je ironija ili zeza, kad vraga, ljudi mrtvi ozbiljni... :roll:

Nema veze sa glasanjem na izborima stanje ;) Niti rezultati iz 2012 su najvažnija stavka u pogledu izjašnjavanja ljudi...

Biće zanimljivo, već je. :huhu:

ljiljan89
Član

Post Postao/la ljiljan89 » 07 okt 2013 11:39

turkmenistanac je napisao/la:čovječe kakva naprđavanja na klixu, poteže se ponovo priča o 20% Bosanaca, pa jel stvarno oni misle da je moguća i polovina od tog broja :lol: ... Mislio sam u početku da je ironija ili zeza, kad vraga, ljudi mrtvi ozbiljni... :roll:

Nema veze sa glasanjem na izborima stanje ;) Niti rezultati iz 2012 su najvažnija stavka u pogledu izjašnjavanja ljudi...

Biće zanimljivo, već je. :huhu:
koja tema?
Bog Bosna i Bošnjaci

goranche

Post Postao/la goranche » 07 okt 2013 11:49

Srbin

sarajlija
Član

Post Postao/la sarajlija » 07 okt 2013 12:36

goranche je napisao/la:Srbin
Prizivas kartu za BANovice ili sta????
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M

http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati

Odgovorite