☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

Jack
Administrator

Re: Zivorodjeni Bih 2014

Post Postao/la Jack » 07 maj 2015 15:46

Tacno tako.Bosnjak Hercegovac nije se ustelio u ovo.Ipak,ja imam vise radnog ''staza'' oko demografije.Prirodni prirastaj na 1000 stanovnika se racuna u promilima od 6-19.Sve preko 20 promila je dobar natalitet.Sve preko 30 je super.A,normalan kod nas nazalost je tako.Iako je vise abnormalan je sad 9-12.Ne vjerujem da iko ovdje ima natalitet veci od 12 promila

Objasnit cu vam malo vise i detaljnije u ponedeljak,kad dobijem podatke za umrle nacionalno
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 maj 2015 17:53

Cak su i ustashe priznale da vecina ''nepoznatih'' su Bosnjaci.Ocito neki imaju mozak a ne samo ''Hrvatsko srce'' pa vide koliko je sati.Zar nije debilizam pricati o nepoznatim u Skutoriji kojih nema,pa cak i u Usk kantonu.Dok po Sarajevu 350 nepoznatih?Sto je i do 100 puta vise od Usk kantona?Dajte bolan.I fazon ono ''nepoznati''.Ma,nemoj.Sve su to Bosnjaci,a po Sarajevu ima Bosanaca i anti-Bosnjaka pa namjerno Bosnjake neke ubacuju u nepoznate.To je sve jedna velika zavjera,nista drugo

Cak i Mostarski kanton nije onoliko ''Hrvatski'' koliko se prica.Zapamti,tek cemo vidjeti u godinama koje dolaze kako ce oni zadrzati stanovnistvo dole.Posebno po Suskovu,Bobanovu..itd

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 08 maj 2015 02:45

Nepoznati su vecinom iz meduetnickih brakova. U biti to su ljudi koji ce se vise osjecati kao Bosanci dok ce njihova djeca/unuci biti Bosnjaci jer zive u vecinski bosnjackim sredinama.

Tako je i sa djecom iz meduetnickih brakova u Zagrebu koji postanu hrvati ili onima u Berlinu koji postanu Njemci itd.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 08 maj 2015 05:41

Nepoznati su 99% Bosnjaci i nikakvi mjesani brakovi.Da su mjesani brakovi vidjelo bi se s brakom nepoznate majke i Hrvatskog ili Srpskog oca.Kakvih bolan 300 mjesanih brakova u Sarajevu,gdje je otac Srbin ili Hrvat i to u Sarajevu.Nema sanse

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 08 maj 2015 06:05

Ove godine Srbi i Hrvati.Zapravo prosle godine.Oni bi samo preko prirodnog prirastaja,citaj negativnog.Puci na oko -10 000.Sigurno

Kad dodju podatci za umrle.Katolici ce imati visoke cifre po mnogim opcinama,Od Bugojna nadalje.Nadam se u ponedeljak da cu saznati takvo sta.Ovaj broj za krmetnjak je jasan.Brcko distrikt sumnjam da su kako 'Srbi ili Hrvati'' pozitivnil.I Tu nek bude -200.A,sto se tice Srbendi.U roku 2030 ovim tempom.Nestat ce i iz onog sto se pise Federacija.Fertilne baze je sve manje i manje,sve manje i manje.Njihove zene vise ne mogu naci i ''Srbina'' na tom prostoru.Sem onih par opcina.Drvar-Grahovo-Glamoc i Petrovac.Tu ce lagano doci ili do asimilacije ili iseljavanja.I Svaka godina.Ponavljam svaka od danas je jedino sve gora i gora,a kraj totalno vidim negdje 2030.U Bos Petrovcu ako sta zele,nek urade ove decenije,jer iduce decenije nece moci da uvezu nista,niti ce imati jaku demografsku bazu

Sto se tice nepoznatih to je svima jasno.Dovoljno je pogledati preostala 4 kantona Bosnjacka pa da vidis broj nepoznatih koji je minoran

Usk 2
Tuzlanski 19 nepoznatih majki,od tog 12 je iz Gracanice.Mozes misliti kako su tu mjesani brakovi.Jos je 2 iz Lukavca i iz Zivinica.Kako se sve poklapa ovdje
Zenicki kanton 16 nepoznatih od tog nijedan u Usori.Nijedan.4 u Olovu.A,Prepuno Olovo ''Srba i Hrvata''.
Gorazde kanton ima samo 1 nepoznatu majku

Iz Srednje Bosne imas 11 nepoznatih majki:Od tog 2 su Bosnjacka oca.I 9 su navodno nepoznati
Jel ima nepoznati u opcini s Hrvatskom vecinom?.Ima 2 u Kiseljaku,a nijedna od tih nepoznatih nije udana za Hrvata,.

Sto se tice Sarajeva.Pa i to je sve jasno

Ako imas 306 nepoznatih majki u kantonu Sarajevu
Od tog imas 14 Bosnjacka oca i 2 Hrvatska.I to je to.Dobijes 16 izjasnjenih od sviju.Cak i kad bi isli u najgori pristup stvari.I da bi dali 10% nepoznatih ovdje ''Hrvatima'.Opet bi 90% nepoznatih bilo kod Bosnjaka.Sasvim je jasan pristup ovdje.Nepoznati su Bosnjaci koji su nekako namjerno ili nekim drugim metodama.Pretvoreni u te nepoznate

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 09 maj 2015 13:51

Ljubav krunisana u gatačkoj džamiji

Juče je u Gacku obavljeno prvo posleratno šerijatsko venčanje, a mladoženja Adnan Logo, koji inače živi u Danskoj, kaže da mu je oduvek bila želja da se venča u džamiji pored koje je odrastao.

Ramiz Salkić danas u Gacku: Prioritet infrastrukturaRamiz Salkić danas u Gacku: Prioritet infrastruktura
Biti roditelj najljepša je stvar na svijetu!Biti roditelj najljepša je stvar na svijetu!
U Gacku održana promocija monografije: Hercegovci, srpski ratni dobrovoljciU Gacku održana promocija monografije: Hercegovci, srpski ratni dobrovoljci

Ljubav krunisana u gatačkoj džamiji

slika

Iako je 90-tih, kao i većina njegovih sunarodnika, otišao iz Gacka, ističe da svoj rodni grad nosi u srcu i da je beskrajno srećan što se ovaj najvažniji dogadjaj u njegovom životu desio baš na mestu za koje ga vežu najlepše uspomene.

I njegova buduća životna saputnica Aida Kolenda je Hercegovka, rođena je u Foči, ali je odrasla u Mostaru.

Uz prisustvo rodbine i prijatelja, venčanje je obavio glavni gatački imam, Sadet ef Bilalić, koji nam je rekao da ovaj lepi verski obred daje nadu u bolju budućnost:

‘’Vjenčanje je najznačajniji trenutak mladih ljudi koji ulaze u zajednički život. Posebno nas raduje želja Aide i Adnana da njihov najsrećniji trenutak obave u Gacku. Ovo je prvo šerijatsko vjenčanje u Gacku od 1992. godine, a mozda i u istočnoj Hercegovini.”

Venčanju je prisustvovao i potpredsednik RS, Ramiz Salkić, koji je juče bio u poseti ovoj hercegovačkoj opštini.

slika

http://mojahercegovina.com/ljubav-kruni ... j-dzamiji/

dennis
Član

Post Postao/la dennis » 09 maj 2015 15:39

Lijepo za Gacko ali ne i za BiH. Mlada je iz BiH i odlazi s njim u Dansku.
==BOSNA==

dennis
Član

Post Postao/la dennis » 09 maj 2015 15:42

koliki udio u umrlima mi cinimo u bih?

45%?
==BOSNA==

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 12 maj 2015 12:54

Vazno je da mi imamo sto jace i homogenije prostore nego 1991

Centralna Bosna samo sample

Jajce 55% Osnovaca,56% prvacica
Gornji Vakuf 72% Osnovaca,73% prvacica
Bugojno 89,7% Osnovaca,skoro 90% prvacica

Da ne pricam o Konjicu.,Kaknju.Kljucu.Koje danas imaju 95-100% Bosnjaka.Mi imamo HOMOGENIJU TERITORIJU.Citam one glupave ustashe.Pa jadnici od nedostatka kompleksa,smanjuju Bosnjacima sve dok ne padnu na 11%.Misevi ustaski su 1% ucenika osnovnih skola na podrucju Konjica.1%.

Imas veci procent Bosnjaka u Neumu,nego ustasha u Konjicu.Sta mislis da si imao 99% Konjic prije rata,i da je Bijelo Polje bilo sve Bosnjacko.Danas bi mi plivali u Makarskoj,jer sve to bi bilo nase.Trebalo je ratovati a njih je bilo vise.Naravno,da ne znaci taj nista iz Gacka.To je sad privremeno izgubljeno

Pa danasnja Hrvatska je imala 16 000 km2 povrsine prije 280 godina.Ostalo je bila vojna krajina.Drzava u drzavi.Gdje nije bila Hrvatska vlast.Tek 1946 taj kraj pripada pod Hrvatsku.Par stotina godina.Etnicki cist vlaski teritorij,citaj pravoslavni

Pa,sad imas etnicki cistu Hrvatsku.,Ako imas etnicki cist Konjic danas.Ko ce ti reci da ne mozes imati etnicki cist Bosnjacki Neum za 20 ili 100 godina.Katolici nemaju demografskog potencijala da nam bilo sta urade.Za 10 godina taj broj ce biti daleko ispod 400 000.Rastrkani u par enklava centralne Bosne.Posavine.Nemaju sanse da nam bilo sta urade.Pogledaj 1941

Pa nadji mi 2-3 nasa grada s 50%+ Bosnjaka.Hoces,malo morgen.Bosnjaci su 1941 docekali s preko 70% Srba i Hrvata.Gdje bila NAMJENSKA INDUSTRIJA TAD.Koliko je bilo skolovanih Bosanskih Muslimana te 1941 godine.Koliko je skolovanih danas.Koliko si imao autocesta u Bosni te 1941

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 13 maj 2015 02:31

CJB Doboj: U aprilu počinjeno osam samoubistava

Tokom proteklog mjeseca na području Centra javne bezbjednosti Doboj počinjeno je osam samoubistava, što je povećanje za 160 procenata u odnosu na april 2014. godine.

http://faktor.ba/cjb-doboj-u-aprilu-poc ... oubistava/

Mislim da su poplave imale dosta uticaja. U Doboju jos uvjek vlada beznade. A bilo bi im i gore da nije nase gluposti i da ih nismo spasavali i hranili.

interista_1908
Član

Post Postao/la interista_1908 » 13 maj 2015 13:15

Jablanica je smijenila Mostar s prvog mjesta po broju sklapanih brakova, novorođene djece, ali i razvoda. Naime, u veljači 2015. godine u gradu na Neretvi sklopljen je samo jedan brak, dok je u siječnju sklopljeno samo sedam brakova.

U cijeloj Hercegovačko-neretvanskoj županiji u veljači je sklopljeno 37 brakova, najviše u Jablanici 23, Čapljini sedam i Stocu četiri. Po jedan brak je sklopljen u Mostaru, te u Čitluku i Konjicu.

U HNŽ-u je u mjesecu veljači razvedeno 11 brakova, dva u Čitluku i devet u Jablanici. U Mostaru u siječnju i veljači nije razveden niti jedan par.

U ovoj županiji rođeno je u 125 djece najviše u Jablanici, njih 77, zatim u Čapljini 12 i Stocu 10. U Mostaru i Čitluku je rođeno po osmero djece, dok je u Konjicu i Prozoru rođeno po petero djece.

Iz podataka Federalnog zavoda za statistiku se vidi kako se najveći grad u županiji, Mostar, po ovim parametrima nalazi uz bok s manjim gradovima.

Osnovni razloga što je smanjen broj djece rođene u Mostaru svakako je primjena usvojenih izmjena i dopuna Zakona o matičnim knjigama Federacije Bosne i Hercegovine, po kojima se matične knjige rođenih vode općine prema mjestu prebivališta majke djeteta.

http://bljesak.info/rubrika/lifestyle/c ... ecu/117285

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 13 maj 2015 13:27

Kao sto sam prije rekao.Mostar je totalno propao grad gdje se kaleme lazne cifre.Ukinuli su porodilista u Ljubuskom i Capljini 2011 i 2012 godine.I poceli su da iz okolnih opcina pisu djecu kao ''rodjenu'' dole.Kako ta bagra isto radi s zamisljenim studentima ''Zapadnog'' Mostara gdje ''sveuciliste'' rastura ali kad se broje studenti vidis da fali 40% tih cifara.Ovo su uradili tako sto su ukinuli porodilista,pa i poceli da pripaju zivorodjenih u skutoriji pod Mostar,samo da im broj skoci

Ovo vazi i za one krembile koji vjeruju u neku ''Hrvatsku'' dominaciju.Sklopljeni brakovi pricaju za sebe

europe BiH
Član

Post Postao/la europe BiH » 14 maj 2015 01:48

kad će statistika umrlih? zar nije već trebala biti?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 14 maj 2015 05:51

Malo kasni.Zena sto je trebala da obradi umrle po nacionalnosti.Otisla je nekud,tek dolazi sad u petak navece.Bit ce do srijede navece iduce po vasem vremenu Europskom

Oko 5-6 dana max moras cekati.Takva je to kod nas angazovanost :vomit:

europe BiH
Član

Post Postao/la europe BiH » 14 maj 2015 06:55

Izašla je statistika za mart 2015-te u Federaciji. Zenica i ZDK bolji nego u martu 2014-te. USK isto malo bolji. TK malo gori. KS gori. Itd. Ne da mi se prepisivati pa kome se da neka stavi.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 14 maj 2015 10:37

Ej,drugari.Ode ja u Gold Gym na workout.Ja sam genetic freak

Dobio sam sad podatke za umrle.Tako

Kad dodjem.Za 2 sata.Prepisat cu.Mozda i prije dodjem

Ok

:respekt:

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 14 maj 2015 10:47

Jack je napisao/la:Ej,drugari.Ode ja u Gold Gym na workout.Ja sam genetic freak

Dobio sam sad podatke za umrle.Tako

Kad dodjem.Za 2 sata.Prepisat cu.Mozda i prije dodjem

Ok

:gut: :fes:
Gold Gym sta ti je to :roll: :shock: nesto mi komicno zvuci to. :sofa:
"Zgodan a sam nevalja ti to potrazimo srecu za naseg Jacka."
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 14 maj 2015 10:51

Jedna od najvecih teretana u Americi
Gdje je cak I Jack malen s svojih skomnih 160-170 kila bencha.Imas tamo ljude koji repaju 200 kila.Dobro puni steroida,ali

http://www.mediafire.com/view/8u7kmks9o ... H_2014.pdf

Eto.Pa se cujemo za sat-dva

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 14 maj 2015 13:57

Gdje su komentari?Pih.

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 14 maj 2015 14:10

Prepisat cu samo Bosnjake, Srbe i Hrvate da znate
2014

Usk
zivorodjeni/umrli
2154/2103

2090/1888 Bosnjaci
23/61 Hrvati
23/147 Srbi

Po opcinama:
Bihac
494/492

461/421 Bosnjaci
19/45 Hrvati
06/25 Srbi

Opcina
Cazin:
528/409

528/408 Bosnjaci
0/1 Srbi

Opcina
Velika Kladusa
431/316

427/308 Bosnjaci
02/02 Hrvati
00/03 Srbi

Opcina
Buzim
205/132

204/131 Bosnjaci

Opcina
Bosanska Krupa
223/222

218/202 Bosnjaci
00/02 Hrvati
03/18 Srbi

Opcina
Bosanski Petrovac
46/114

32/46 Bosnjaci
14/68 Srbi

Opcina
Kljuc
58/126

57/120 Bosnjaci
00/ 06 Srbi

Tunizanke 1
Ova Tunizanka je udana za Bosnjaka

Opcina
Sanski Most
169/292

163/252 Bosnjaci
02/ 12 Hrvati
00/ 26 Srbi
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Odgovorite